Bilde 1 av Flaenveien 6 - brlBilde 2 av Flaenveien 6 - brl
Digital salgsoppgave
Flaenveien 6 - brl

0953 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Gjennomgående 3-roms hjørneleilighet med innglasset balkong! Rolige omgivelser. Oppussingsobjekt med stort potensiale
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
69 m²
Bruksareal (BRA)
79 m²
Fellesutgifter
kr 4 844 / Mnd
Prisantydning
kr 3 250 000
Omkostninger
kr 15 779
Fellesgjeld
kr 72 000
Totalpris
kr 3 337 779
Fellesformue
kr 61 652
Byggeår
1947
Tomt
Fellestomt 42545 m²
Oppdragsnummer
77220356
card-default

Eirik Løvseth

Daglig leder / Megler / Partner
Les om Eirik
card-default

Nathasha T. Pettersen

Eiendomsmegler | Kontorsjef
Les om Nathasha
Prisantydningkr 3 250 000,-
Fellesgjeldkr 72 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 769,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 337 779
Eiendom
Flaenveien 6 - brl, 0953 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Andelsnr. 20 Orgnr. 948180367 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 79 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1947

Tomt
Fellestomt 42545 kvm
Fellesområdet opparbeidet med blandt annet internstier, parkeringsplasser, sykkelstativer, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.

Prisantydning
3 250 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Andre Nordli Takstdato: 24.01.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 72 000,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 61 652,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 250 000,- (Prisantydning)
kr 72 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 322 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 330 929,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 337 779,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 844,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Forretningsførsel, utvendig forsikring, strøm utvendig, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, TV- og bredbånd m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseierne, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Marit Andreassen v/ fullmaktshaver

Beskrivelse
Velkommen til Flaenveien 6!

EIE eiendomsmegling v/ Eirik Løvseth og Nathasha Pettersen har gleden av å presentere denne attraktive 3-roms hjørneleiligheten med stort potensiale. Leiligheten ligger flott, barnevennlig og sentralt til på Kalbakken. Boligområdet består hovedsaklig av lavblokker, småhus og grønne friarealer. Nærhet til ulike fasiliteter som treingssenter, ulike dagligvarehandler, Nordtvet Gård, fotballbaner, ulike spisesteder, offentlig transport og marka.

Kort fortalt:
- Attraktiv 3-roms hjørneleilighet med oppussingsbehov
- Fin beliggenhet med kort avstand til dagligvare, offentlig kommunikasjon og aktivitetstilbud
- Buss og T-bane i umiddelbar nærhet
- Barnehage/skole kun få minutter unna
- God oppbevaringsplass i 3 eksterne boder
- Fellesvaskeri i kjelleren
- Mulighet å leie parkeringsplass

Velkommen til visning!

Parkering
Det er anledning til å leie parkeringsplass i borettslaget gjennom styret. Det finnes også en garasjerekke med 13 garasjer. Verken parkeringsplasser eller garasjer følger leil. Parkerings/garasjeleie/administrasjonskostnader belastes etter gjeldende satser.

Beliggenhet
Boligen ligger sentralt til på Kalbakken i bydel Grorud i Oslo kommune. Fra boligen har man gangavstand til det meste av barnehager, skoler, dagligvarebutikker og andre servicefasiliterer. Med gode forbindelser til kollektiv trafikk er du aldri langt unna bykjernen. Området byr på flere flotte idrettsanlegg og kun 300 meter unna ligger Nordtvet Bad som blant annet byr på et 25-meters innendørs svømmebasseng.

Servicetilbud:
Leiligheten ligger i et område med kort vei til "alt" av servicetilbud. Joker Gangstuveien og Meny Kalbakken ligger innen kort avstand, og her gjør du unna den hverdagslige handlingen. Ønsker du ytterligere servicetilbud går turen til Veitvet Senteret eller Grorud Nærsenter. Sentrene har et godt utvalg av forskjellige servicetilbud og andre fasiliteter.

Offentlig kommunikasjon:
Boligen ligger i et sentralt område med gode forbindelser til kollektivtrafikk. Nærmeste bussholdeplass finner vi kun 300 meter unna. Nærmeste t-banestasjon er Kalbakken. Herfra går linje 4 og 5. Hit er det under 500 meter kilometer fra boligen.

Skoler og barnehager
Eiendommen ligger i et område som tilbyr et bredt utvalg av skoler og barnehager. Nærmeste barnehage er Flaen barnehage (1-6 år) som ligger ca. 200 meter fra boligen. Nærmeste skole er Nordtvet skole (1.-7.trinn), kun 400 meter unna. Groruddalen ungdomsskole (8.-10. trinn) ligger ca. 1,2 kilometer unna. Av videregående skoler er Bjerke og Stovner VGS de nærmeste.

I tillegg byr Oslo på et bredt utvalg av offentlige og private utdanningssteder. Av høyere utdanning kan UiO, OsloMet, Handelshøyskolen BI, Westerdals og Bjørknes nevnes.

Fritidstilbud:
Boligen ligger i et område med godt utvalg av idrettsanlegg. Blant annet ligger Grorud Idrettsanlegg kun ca. 500 meter unna. Nordtvet Bad er en offentlig svømmehall med 25-meters basseng, badstu, kiosk og andre fasiliterer.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av blokk- og småhusbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 42545 kvm
Fellesområdet opparbeidet med blandt annet internstier, parkeringsplasser, sykkelstativer, sittebenker, plenarealer og diverse beplantning.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
1.etasje, 79 kvm BRA:
Entré, bad, to soverom, stue, kjøkken, innvendig kott og innglasset balkong.

Byggemåte
Boligbygg over 3 etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner. Yttervegger av betong/murkonstruksjoner utvendig forblendet med teglstein, samt liggende panel. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein/takplater (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har glatt entrédør fra ukjent årstall med brannklasse B30,lydklasse 35db samt kikkehull. Dører og vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 1999 og 2017. Balkongdør fra 2017. Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Primærrom
Primærrom: 69 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 79 kvm

Boder
Leiligheten disponerer i tillegg tre boder. En bod på loftet og to boder i kjeller. Bodene er ikke besiktiget.

Standard
Kjøkken
Gulvflate belagt med laminat. Veggflater av tapet. Himlingsflate av malt tapet. Kjøkkeninnredning fra ukjent eldre årstall. Kjøkken med profilerte fronter. Benkeplater av laminat. Nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur. Fliser mellom kjøkkenbenk og overskap. Overbelysning og stikkontakter under overskap. Frittstående hvitevarer. Ventilator med kullfilter plassert i overskap over stekeovn. Vannrør av plastbelagt kobber, tilførselrør av rør-i-rør. Synlig avløpsrør av plast. Hovedstoppekran plassert i kjøkkenbenk. Varmtvannsbereder på 116 liter fra 1996 plassert i hjørneskap. Brannslange montert i kjøkkenbenk.

Bad
Baderom fra 2002 verifisert via sluk. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling med malt tapet. Vegghengt servant med ettgreps armatur. Vegghengt speil, overbelysning og stikkontakt over servant. Dusjkabinett med skyvedør av glass og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Gulvstående toalett. Vannrør av forkrommet kobber. Synlig avløpsrør av plast. Avtrekksventil montert i himling.

Øvrige rom
Gulvflater belagt med laminat. Veggflater av malte flater og tapet. Himlingsflater av takess og malt tapet. Profilerte innerdører samt foldedører. Skyvedørsgarderober på soverom 1.

Balkonger, terrasser, veranda etc.
Utgang fra stue til innglasset balkong på ca. 7,2 m². Balkongen er belagt med kunstgress og har rekkverk av stål/glasskonstruksjoner. Rekkverkshøyden er målt til 109 cm. Utebelysning.

Følgende punkter har fått TG2 i tilstandsrapporten:
Kjøkken:
- Varmtvannsbereder: TG2 er valgt på grunn av alder og tilstand. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning innen rimelig tid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Vannrør: Fordelerstamme for vannrør er plassert i kjøkkenbenk uten mulighet for sikker avrenning til sluk (hensikten er å unngå følgeskade ved en eventuell lekkasje fra systemet). Avrenningsmulighet/lekkasjestopper bør etableres.
- Overflater vegger: Enkelte løse fliser/bom registrert på vegg over benkeplate. Enkelte veggflater bærer preg av alder/slitasje.
- Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje.
- Innredning: Kjøkkeninnredningen bærer preg av alder/slitasje.

Bad:
- Ventilasjon: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Overflater vegger: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Vinduets plassering i våtsone er uegnet. Fare for fukt i konstruksjon. Grunnet bruk av dusjkabinett er forholdet vurdert til å være tilfredsstillende, forutsetter videre bruk av dusjkabinett.
- Overflater gulv: Elastisk flisfuge har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes. Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Det er ikke observert synlige skader. Med bakgrunn i tettesjiktets alder gis TG2. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Våtrommet har vegger av mur/betong og det er derfor ikke utført hulltaking/fuktmåling. Det er gjort overflatesøk med egnet fuktmålingsinstrument uten å finne forhøyede fuktverdier. TG2 settes grunnet alder.

Øvrige rom:
- Overflater vegger: Enkelte veggflater bærer preg av alder og slitasje.
- Overflater gulv: Gulvflater bærer preg av alder og slitasje.
- Innerdører: Det er registrert svelleskader på innerdør mot bad. TG2 gjelder nevnte innerdør.

Etasjeskiller:
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 12 mm i stue og 18 mm på soverom 2.

Elektrisk anlegg:
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Varmtvannsbereder har ikke fast tilkobling, men er koblet med stikkontakt. Fare for varmgang.

Følgende punkter har fått TG3 i tilstandsrapporten:
Kjøkken:
- Avløpsrør: Lekkasje fra avløpsrør påvist. Lekkasje må utbedres. Sjablongmessig prisanslag gjelder for utbedringer av avløpsrør. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

Bad:
- Vannrør: Drypplekkasje fra vannrør til servant. Forholdet må utbedres av fagkyndig rørlegger. Sjablongmessig prisanslag gjelder for utbedringer av vannrør. Sjablongmessig prisanslag: kr 0 - 10 000.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest for fasadeendring nye balkonger datert 29.03.1996.
Det foreligger ferdigattest for endring/reprasjon av byggtekniske installasjoner datert 21.07.2003.
Det foreligger ferdigattest for blokk datert 29.05.1946.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet. Gulvvarme på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 844,- pr.mnd.
Forretningsførsel, utvendig forsikring, strøm utvendig, drift og vedlikehold, kommunale avgifter, TV- og Brebånd m.m.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, strømbruk, forsikring, ytterligere TV- og bredbånd. Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Selskapets totale lån:
Lånenr.: EIKA1-152026767
Lånetype: A
Restgjeld: 5.300.374,-
Restløpetid: 3 år 7 md.
Term pr. år: 12.
Type rente: Flytende rente.
Rente: 4,08%

Lånenr.: HUS601-11415690 4
Lånetype: A
Restgjeld: 7.279.176,-
Restløpetid: 5 år 10 md.
Term pr. år: 2
Type rente: Flytende rente.
Rente: 1,73%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsresultat for 2021 på kr. 3 550 692.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Polisenummer: 761934

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 000 569,- Som sekundærbolig Kr. 3 602 048,-

Borettslag
Borettslag: Flaen Borettslag, Orgnr: 948180367

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
Vannrør av kobber. Tilførselrør av rør-i-rør. Hovedstoppekran og fordelerstamme plassert i kjøkkenbenk. Synlig avløpsrør av plast. Varmtvannsbereder på 116 liter fra 1996 plassert i hjørneskap på kjøkken. Naturlig avtrekk fra bad. Kjøkkenventilator med kullfilter. Naturlig tilluft med tilluftsventiler i vinduer.

Dyrehold
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Det er kun tillatt med 2 dyr pr. leilighet. Gjelder ikke fisker i akvarium og mindre dyr i bur.

Diverse
Selger har selv ikke bebodd eiendommen, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakkyndig eller annen fagkyndig.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kopi hentet fra grunnboken datert 09.12.2022:
1954/11511-1/105  Erklæring/avtale 
10.09.1954 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
 
1960/1643-1/105  Erklæring/avtale  
18.02.1960 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
 
1965/17988-1/105  Erklæring/avtale  
17.12.1965 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.

1967/8941-1/105  Best om garasje/parkering  
29.06.1967 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
 
1986/42954-2/105  Erklæring/avtale  
16.07.1986 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Framleie er ikke tillatt uten godkjenning fra styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og avløp i henhold til informasjon til kommunen.

Regulering
Området består hovedsakelig av boligbebyggelse og anlegg eksisterende, grønnstruktur og tomt for barnehage.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 250 000,- (Prisantydning)
kr 72 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 322 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 330 929,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 337 779,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.4 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Provisjon (Kr.56 025)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Delstyling (Kr.8 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.16 945,90)
Boligselgerforsikring / Tillstandsrapport (Kr.16 000)
Byggekostnad for å sette opp vegg (Kr.68 688)
Grunnpakke borettslag (Kr.19 655)
Totalt kr. (Kr.230 925,90)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-22-0356

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10

Ansvarlig megler
Daglig leder / megler Eirik Løvseth

Saksbehandlere
Eirik Løvseth
EIE Lillestrøm
Daglig leder / megler
Mob: 97 54 99 34 / E-post: elo@eie.no

Nathasha T. Pettersen
Eiendomsmegler | Kontorsjef
Mob: 95 48 12 14 / E-post: nap@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Flaenveien 6 - brl
For mer om objektet
Flaenveien 6 - brl

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: