Bilde 1 av Flyveien 3Bilde 2 av Flyveien 3
Digital salgsoppgave
Flyveien 3

0770 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Delikat og romslig 3-roms topp-/endeleilighet | Vestvendt balkong | Peis | Parkering* | Attraktiv beliggenhet
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
42
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
71 m²
Bruksareal (BRA)
72 m²
Fellesutgifter
kr 4 437 / Mnd
Prisantydning
kr 4 770 000
Omkostninger
kr 138 270
Fellesgjeld
kr 95 405
Totalpris
kr 5 003 675
Fellesformue
kr 21 181
Byggeår
1949
Tomt
Eiet tomt 47544 m²
Oppdragsnummer
50220104
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
card-default

Kristina Overen Myhre

Eiendomsmegler / Partner
Les om Kristina
Prisantydningkr 4 770 000,-
Fellesgjeldkr 95 405,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 129 250,-
  
Totalpris kr 5 003 675
Eiendom
Flyveien 3, 0770 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 32 Bnr. 568 Snr. 42 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 71 kvm, Bruksareal: 72 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1949

Tomt
Eiet tomt 47544 kvm

Prisantydning
4 770 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Mads Jørgen Nielsen Takstdato: 18.05.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 95 405,- pr. 30.05.22
Andel fellesformue: kr. 21 181,- pr. 31.12.21

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 770 000,- (Prisantydning)
kr 95 405,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 865 405,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 129 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 130 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 996 025,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 003 675,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 437,- pr. mnd.

Herav:
Grunnkostnad: kr 3 238,-
Avdrag fellesgjeld: kr 704,-
Renter fellesgjeld: kr 398,-

Ved første faktura på felleskostnader som skal betales av kjøper, tilkommer det et miljøgebyr på kr 50,-. For å unngå dette på fremtidige fakturaer oppfordres det til å opprette Avtalegiro i nettbanken.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er også normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

I forbindelse med rehabiliteringsprosjekter er det planlagt låneopptak. Ved låneopptak av 19 millioner vil husleie per leilighet kunne øke med kr 920 per måned. Sameiet har planlagt å selge "hybelblokken" (Flyveien 11). Estimert gevinst ved salg er netto 10 millioner kroner. Husleie etter et eventuelt salg vil føre til en økning på kr 440 per måned. Sameiets nærest forestående prosjekter antas å koste 25 millioner. Sameiet har 6 millioner tilgjengelig og må da finansiere 19 millioner kr.

Felleskostnad inkluderer
Renter og avdrag andel fellesgjeld, kabel-tv og internett, trappevask, vaktmester, forretningsførsel, kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles forsikring, drift og vedlikehold m.m.

Eier
Ola Guldberg

Beskrivelse
  • Lys og luftig 3-roms topp- og endeleilighet
  • Mulighet for loftsutbygging
  • Kjøkken og hvitevarer fra 2009
  • Velfungerende og moderne peisovn
  • Vestvendt balkong med gode solforhold
  • Kort vei til tur- og rekreasjonsområder
  • God tilgang på offentlig kommunikasjon
  • Flere barnehager i området
  • Skoler på alle trinn innenfor gangavstand
  • Kort vei til Røa med Røa Torg og Røasenteret

Velkommen til Flyveien 3, en lys og delikat leilighet beliggende i etablert boligområde på Holmen med kort vei til butikker, servicetilbud og offentlig kommunikasjon. Leiligheten ligger i byggets 3. etasje og utgjør en topp- og endeleilighet. Boligen fremstår pen og velholdt med god standard. Videre er det godt med lagringsplass med to boder i kjeller og en romslig loftsbod. Gode parkeringsmuligheter utenfor bygget (ikke fast plass).

Parkering
Gode parkeringsmuligheter rett utenfor boligen etter "første mann til mølla" prinsipp. Boligselskapet har i tillegg 35 garasjer (hvorav én benyttes av vaktmester) som leies ut etter ventelister (500,- pr. md.).

Åtte ladepunkter for el-biler er i drift bak Forretningsblokken i Luftfartsveien 18. Ved å inngå kontrakt  med styret og betaling av månedsbeløp kan beboere kunne benytte seg av dem.

Beliggenhet
Sentralt beliggende i et rolig og etablert boligområde på Holmen. Her bor du i "landlige omgivelser" samtidig som det er meget sentralt, i et område der det er godt med offentlig kommunikasjon. Store velstelte grøntområder, med vidstrakte plener og flere benkebord som omkranser bebyggelsen. Flere høyder i nærområdet som blir flotte akebakker om vinteren.

Det er kort vei til Rema 1000 ved Holmen. Coop Extra på Huseby, med post i butikk og Rema 1000 på Voksen eller Hovseter er også gode alternativer, ellers finner du også Joker Holmenhavna og Kiwi Bogstad en kort kjøretur unna, som i tillegg holder søndagsåpent.

Ellers er det bare noen minutter til Røa med Røasenteret og Røa Torg som byr på det aller meste av servicetilbud som stor Meny-butikk, sportsforretninger, kaféer, vinmonopol, post i butikk, apotek, bibliotek, m.m.

Bebyggelse
18 boligblokker med 22 oppganger, derav 17 lavblokker (bestående av 3- og 4-roms leiligheter). 4-romsene ligger på adressene: Stasjonsveien 64 og 66, Luftfartsveien 2 og 8, Landingsveien 1,3,5,7 og 9, samt Flyveien 1, totalt 60 leiligheter. Adressepunktene for 3-romsene er: Luftfartsveien 4,6,10,12,14,16, Flyveien 3,5,7,9 og 15, totalt 66 leiligheter.

I tillegg har sameiet en 9 etasjers høyblokk (Flyveien 13) med 36 leiligheter. Den består av 18 to-roms leiligheter (ligger på nordsiden av blokken), samt 18 tre-roms leiligheter (sørsiden).

Det er 7 leiligheter som er utbygd. Stasjonsveien 64, Landingsveien 1, Flyveien 1 og 3, Luftfartsveien 14 og 16 har utbygd loft, mens Flyveien 1 har også utbygd kjeller.

Byggelaget har også to blokker som leies ut:
- Luftfartsveien 18, et forretningsbygg med 5 bedrifter.
- Flyveien 11, en hybelblokk med 9 hybler, samt en næringsdel hvor Snippen barnehage holder til.

Tomt
Eiet tomt, 47544 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i Finnannonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Det ligger flere barnehager i området. Innenfor en radius på 1 km fra leiligheten er det 15 barnehager. De nærmeste er bl.a. Frantsebråten og Snippen barnehage, som ligger på sameiets tomt.

Det er barne- og ungdomsskoler i umiddelbar nærhet. Bl.a. Steinerskolen, Hovseter ungdomsskole, Huseby barneskole og Voksen barneskole, samt Persbråten vgs.

Offentlig kommunikasjon
T-bane ca. 500 meter fra boligen, ved Hovseter og/eller Holmen stasjon. Her tar linje 2 deg ned til Majorstuen på ca. 8 minutter. Holdeplass for buss 46 (Majorstuen-Ullerntoppen) ligger nær innkjøringen til Landingsveien, ca. 400m fra boligen.

Fritidstilbud
Tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren, med koselige turstier i Mærradalen, som videre fører til Bogstad, Sørkedalen, Nordmarka, og til Skøyen og Frognerparken. Fra Mærradalen tar en hyggelig sykkel- og turvei deg inn til Bogstad og Nordmarka. Om vinteren prepareres det også skispor innover. Ved Bogstad gård finnes kafé, kulturaktiviteter, gårdsopplevelser og kunstutstillinger. Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard, samt kunstisbane om vinteren. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter om vinteren.

I nærheten ligger blant annet idrettsanleggene Voksen kunstgress med innendørs hall, Røa, Ullern, Gressbanen ((Ready) (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren)), Oslo Golfklubb og kunstisbane om vinteren på Bogstad, Holmenkollen tennisklubb, Njård (Sats) m.m. Det er mange idrettslag i nærområdet, herunder Røa, Ready, Njård, Ullern, Vestre Aker Skiklubb, Fossum og Heming. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten. Det er også kort vei til lysløype på Fossum

På Røa finner du dessuten treningssenteret Evo og Røa bad med svømmehall og Sats.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Mads Jørgen Nielsen v/ Anticimex:

Gulvsystemer, grunn og fundamenter:
Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong

Yttervegger:
Fasade forblendet med malt teglstein.

Takkonstruksjoner:
Takkonstruksjon av typen saltak utvendig tekket med betongtakstein. Sameiet har igangsatt rehabilitering/utskifting av tak. Arbeidet er forventet ferdigstilt oktober 2022.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 71 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 72 kvm

Boder
Det disponeres godt med lagringsplass. En loftsbod med skråtak og gulvareal på 13m². To i kjeller på 5,5m² og 6m². I kjelleren er det også felles sykkelbod og hobbyrom.

Standard
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Kjøkken
Kjøkken fra 2009. Innredning med glatte fronter og benkeplate av tre med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Flislagt mellom benkeplate og overskap samt belysning og stikkontakter under overskap. Det er nedsenket induksjonstopp og vegghengt ventilator med kullfilter og belysning. Innebygget stekeovn, integrert oppvaskmaskin og frittstående kjøleskap med frysedel. Alle hvitevarer på kjøkken medfølger leiligheten. Det er Oso varmtvannsbereder plassert under kjøkkenbenk som ikke er i bruk.

Bad og toalett
Bad fra ukjent årstall. Badet har flislagt gulv, flislagte vegger og malt himlingsflate. Innredning og utstyr består av vegghengt servant, speil og lysarmatur med stikkontakt, dusjkabinett og Oso varmtvannsbereder fra 2013. Det er opplegg for vaskemaskin på badet.

Toalettrom med flislagt gulv og malte vegg- og himlingsflater. Toalettrommet er utstyrt med vegghengt servant, speil, belysning og frittstående toalett.

Overflater
Flislagt gulv i entré. Øvrige gulvflater belagt med enstavs parkett og enstavs furugulv.
Malte vegg- og himlingsflater.

VVS
Vannrør av typen plast, forkrommede rør, kobber og synlige avløpsrør i plast. Stoppekraner for vann er plassert under kjøkkenbenk.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 05.04.1954 som omhandler våningshus.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles trappeoppgang. Leiligheten har synlig elektrisk anlegg.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner. Gulvvarme i stuen og på bad, samt peisovn i stue.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Det er ikke beregnet eiendomsskatt på denne boligen i 2022.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 437,- pr.mnd. som inkluderer:
Renter og avdrag andel fellesgjeld, kabel-tv og internett, trappevask, vaktmester, forretningsførsel, kommunale avgifter, eiendomsskatt, felles forsikring, drift og vedlikehold m.m.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 94907053819, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 30.05.2022: 2.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 154
Saldo per 30.05.2022: 6 327 635
Andel av saldo: 37 893
Første termin/første avdrag: 25.09.2020
Siste termin: 25.03.2035

Lånenummer: 94907053312, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 30.05.2022: 2.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 144
Saldo per 30.05.2022: 9 603 955
Andel av saldo: 57 513
Første termin/første avdrag: 25.10.2020
Siste termin: 25.05.2034

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
For sameiet var året 2021 preget av stor aktivitet i sameiet. Sameiet har en etterslep på vedlikehold og har innhentet tilbud på renovering av balkonger og ytterdører. Sameiet er godt i gang med utskifting av tak v/ BOVG Bygg og Våtrom AS. På tross av kostnadene har sameiet en sunn økonom, og driften går med overskudd. Sameiet har også planer om salg av "hybelblokken" i Flyveien 11. Dette vil gi sameiet tiltrengt kapital og redusere lånebehovet, som igjen vil redusere økning av felleskostnader for beboerne.

Sameiets regnskap for 2021 viser et overskudd på kr 958 367, som ble overført andre fond. Sameiet har i 2021 betalt kr. 1 002 221 i avdrag på lån.
Sameiet hadde i 2021 inntekter på kr 12 816 873 og kostnader på kr 12 420 270.

For 2022 er det budsjettert med et underskudd på kr 18 396 402 pga. større vedlikeholdskostnader. Det er budsjettert med inntekter på kr 10 399 824 og kostnader på kr 27 992 522. I hovedsak er de største kostnadene (kr 21 401 548) knyttet til prosjekter og rehabilitering.

Forsikring med polisenummer
Protector Forsikring ASA Polisenummer: 1419958-3.1

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Primærbolig: Formuesverdi kr. 1 535 121,- er hentet fra Skatteetatens kalkulator.
Sekundærbolig: Formuesverdi kr. 5 526 435,- er hentet fra Skatteetaten kalkulator.

Sameie
Sameie: Vestre Holmen Sameie, Orgnr: 923309195

www.vestreholmensameie.no

Forretningsfører
ABBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner
Telia er sameiets leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester. Telia ga sameiet det beste tilbudet etter at avtalen med Get gikk ut i slutten av april 2021. Avtalen med Telia inkluderer kollektiv Flex premium.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt, men sameiets husordensregler som angår dyrehold må overholdes.

Diverse
- Sameiets bygg står på Byantikvarens gule liste
- Avløpsrørene i bygget er rehabilitert i 2014/2015
- Boligfeltet ble tildelt Sundts premie for god arkitektur i 1953 (arkitekten var Erling Viksjø)
- Telia er sameiets leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester
- Sameiet fikk rehabilitert samtlige pipeløp i 2018

Flere av sameiets garasjer er i relativt dårlig forfatning og styret vurderer hva som skal gjøres videre. Sannsynligvis må de kanskje rives på sikt. Deretter er spørsmålet om det skal bygges nye garasjer eller bare etableres biloppstillingsplasser. Slik som noen av garasjene er plassert nå, er det ikke sikkert Plan- og bygningsetaten vil godkjenne nye garasjer med samme plassering.

Rehabilitering av 3-roms balkongene har vært på agendaen i mange år og det ble allerede i 2016 bestilt en tilstandsrapport på balkongene. Det ble også vurdert å utvide balkongene samtidig, men pga. strenge krav fra Byantikvaren vil det ikke bli gjort endringer i utseende eller størrelse. Av årets generalforsamling kom det frem at det ble tatt betongprøver av balkongene sommeren 2020. Prøvene viste at det nesten ikke var betongskader og det var kun skader på tre av balkongene. Norconsult har anbefalt sameiet etablering av ny katodisk beskyttelse, men SINTEF mener at det ikke er nødvendig med katodiskbeskyttelse. Styret har meldt sameiet inn i Huseiernes Landsforbund for å få en uavhengig vurdering, samt råd og bistand ifb. innhenting av tilbud på rehabiliteringen.

Diverse oppgraderinger i regi av sameiet de senere årene:
- Inspeksjon og vedlikehold av alle fyringspiper
- Etablert ladestasjoner for el-biler i 2016
- Rehabilitering av soilrør i 2014/2015

Sameiet har fått utarbeidet en vedlikeholdsrapport utført av ABBLs tekniske forvaltning. Den tar for seg følgende ni anbefalte vedlikeholdsoppgaver (i prioritert rekkefølge) som bør utføres ila. de neste fem år:
1. Rehabilitere tak på lavblokker(totalt ca. 6000 m²) - Rehabiliteringen av tak vil i store trekk inkludere bytte av takstein og takpapp, reparasjon av takutstikk, skorstein og takrenner. (igangsatt og skal etter planen være ferdig høsten 2022).
2. Drenering (totalt ca. 1500 lm ) - Ca. 7 500 000,-
3. Behandling fasader lavblokker (pr blokk) - Ca. 250 000,-
4. Utbedring fasader høyblokk (RS) - Ca. 100 000,-
5. Kontroll katodisk anlegg (RS) - Ca. 100 000,-
6. Utbedre innfesting fransk balkong (RS) - Ca. 100 000,- (gjøres i forbindelse med takrehabilitering).
7. Rehab utvendige piper(ca. 46 stk.) - Ca. 450 000,-
8. Utbedre garasjer(ca. 37 stk.) - Ca. 275 000,-
9. Overflatebehandle trappeganger(ca. 22 stk.) - Ca. 750 000
10. Ytterdører bør renoveres eller skiftes ut (vurderes gjennomført i 2023)

Vedlikeholdsrapporten fås ved henvendelse til megler.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tinglyste servitutter:
1945/11413-1/105  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 13.09.1945 
Bestemmelse om benyttelse og vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1948/49-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 02.01.1948 
Bestemmelse om gjerde og kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/1307-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 10.02.1948 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/6931-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 30.06.1948 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/8408-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 12.08.1948 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/12284-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 25.11.1948 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/2103-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 24.02.1949 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/7501-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 28.06.1949 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/14651-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 09.12.1949
Bestemmelse om gjerde og kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/15356-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 21.12.1949 
Bestemmelse om gjerde og kloakkledning
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1950/11632-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 25.10.1950 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/11319-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 28.09.1951 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1955/12636-1/105  Best. om adkomstrett tinglyst 07.10.1955 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1955/13723-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 31.10.1955 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1955/13727-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 31.10.1955 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1955/13728-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 31.10.1955 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1956/12880-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 31.10.1956 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Vannverk
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/5963-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 02.06.1958 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/16956-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 19.11.1966 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/16957-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 19.11.1966 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1973/11580-1/105  Skjønn tinglyst 21.06.1973 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1988/54815-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 18.08.1988 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1989/26868-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 02.05.1989 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/265819-1/200  Seksjonering tinglyst 05.03.2019 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 42
formål: Bolig
sameiebrøk: 73/14102

2019/932624-1/200  Reseksjonering tinglyst 13.08.2019 21:00 
snr: 42
formål: Bolig
sameiebrøk: 73/13868
Endring av sameiebrøk

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.

Det er i vedtektene fastsatt at styret skal godkjenne ny seksjonseier eller leietaker av en seksjon. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 24, tredje ledd.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.  Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste med kommunalt listeført vernestatus. Dette er den største gruppen av de registrerte kulturminnene og er ikke formelt fredet eller vernet, men listeført som bevaringsverdig.  I Oslo er listeføringen et resultat av Byantikvarens vernevurdering. Det er ikke utformet juridisk vedtatte bestemmelser. Listeføringen er ikke i seg selv råderettsinnskrenkende, og er derfor ikke å regne som et enkeltvedtak etter forvaltningsloven. Det er kulturminnets verneverdi som kan påvirke saksbehandlingen etter plan- og bygningsloven, ikke oppføringen i Gul liste.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 770 000,- (Prisantydning)
kr 95 405,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 865 405,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 129 250,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 130 620,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 996 025,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 003 675,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.51 704,05)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Visningshonorar (Kr.9 000)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.16 872)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.24 748,25)
Markedspakke 1 (Kr.24 950)
Foto (Kr.5 000)
Utleggsgebyr foto (Kr.300)
Styling (Kr.12 450)
Blink (Kr.3 720)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.166 194,30)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-22-0104

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no

Kristina Overen Myhre
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 07 41 15 / E-post: kom@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Flyveien 3
For mer om objektet
Flyveien 3

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: