Bilde 1 av Freserveien 31Bilde 2 av Freserveien 31
Digital salgsoppgave
Freserveien 31

0195 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Rålekker 3 roms selveier i nyere bygg (2016), med 2 balkonger og garasje | Lave felleskostn.| Sentral bel.| Høy standard
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
114
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
65 m²
Bruksareal (BRA)
65 m²
Bruttoareal (BTA)
72 m²
Fellesutgifter
kr 3 391 / Mnd
Prisantydning
kr 4 850 000
Omkostninger
kr 142 770
Totalpris
kr 4 992 770
Fellesformue
kr 12 820
Byggeår
2016
Tomt
Eiet tomt 2016 m²
Oppdragsnummer
91210032
card-default

Granit Zumberi

Eiendomsmegler / Partner
Les om Granit
card-default

Halid Talic

Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Halid
Prisantydningkr 4 850 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 133 750,-
  
Totalpris kr 4 992 770
Eiendom
Freserveien 31, 0195 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 236 bnr. 236 snr. 114 orgnr. 917195129 i Oslo kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 65 kvm
Bruksareal: 65 kvm
Bruttoareal: 72 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2016

Tomt
Eiet tomt 2016 m²

Prisantydning
4 850 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue: kr. 12 820,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. omkostninger
4 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
133 750,- (Dokumentavgift)

142 770,- (Omkostninger totalt)

4 992 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.391,- pr. md. og inkluderer: forsikring, kommunale avgifter, forretningsfører, fyring og varmtvann (A- konto), bredbånd ( basispakke), vaktmester m.m
Herav:
Felleskostnader 309,-
Felleskostnader brøk 1.968,-
A-konto oppvarming 895,-
Felles bredbånd 219,-

I tillegg løper det kr 321,- pr mnd for garasjeplassen.

Fellesutgiftene justeres normalt én til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert med 4%, 01.01.2021.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra sameie etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Forsikring, kommunale avgifter, forretningsfører, fyring og varmtvann (A- konto), bredbånd ( basispakke), garasje, vaktmester m.m.

Eier
Alesya Shabanova Nikita Zhevnitskiy

Beskrivelse
Velkommen til Kværnerbyen Terrasse!

En moderne, lys og attraktiv 3-roms selveierleilighet fra 2016 med gjennomgående planløsning og meget god standard. Her bor du svært sentralt med nærhet til alle byens fasiliteter. Leiligheten fremstår meget lekker og ny, og inneholder inngangsparti med mye oppbevaringsplass, to meget romslige soverom, ett med balkong, meget pent flislagt bad, stor og åpen stue/kjøkkenløsning og stor balkong med utgang fra stue. I tillegg disponerer leiligheten egen bod i lukket bodområde i byggets underetg., og garasjeplass i kjeller.
Leiligheten har en god planløsning og meget god intern beliggenhet i blokken. Flott utsyn til pent opparbeidet og frodige omgivelser. Meget gode kollektivforbindelser.

Her kan du flytte rett inn i et meget hyggelig og barnevennlig område.

- 2 balkonger, største på 8 kvm
- Meget rolig og sentral beliggenhet!
-  Høyt under taket, god romfølelse
-  Lave felleskostnader
 - Veldrevet sameie og hyggelig nabolag
 - Moderne og nyere standard (2016)
 - Generøs takhøyde på opptil 2,80 m
 - Fjernvarme og fiber inkl. i felleskostnadene
 - Meget gode kollektivforbindelser
- Takterrasse
- Kjellerbod på 8 kvm i lukket rom, med 3,3 m takhøyde.
- Garasjeplass med el-lader i garasjekjeller med heisadkomst
- Herlig takterrasse
- Gjennomgående leilighet med store vindusflater

Velkommen til visning!

Parkering
Det medfølger en garasjeplass med el-lader i lukket garasjekjeller med heisadkomst til og fra leilighetsplan. Garasjeplassen er på et praktisk flåtesystem.
Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Kværnerbyen er et av OBOS sine mest spennende boligprosjekter. En helt ny bydel sentralt beliggende på Kværner Brugs gamle tomt i Lodalen hvor det er fint å leve og lettvint å bo. I dag er området forvandlet til et svært attraktivt boligområde med høy kvalitet. Området ligger rolig tilbaketrukket mellom Ekeberg og Vålerenga, og hvor Alna i dag er gjenskapt som et vannspeil i et parkdrag sentralt gjennom området. Sommerstid et yndet sted for bading og plasking for barn. Om vinteren blir vannspeilet omgjort til skøytebane, til stor glede for voksne og barn.

I Kværnerbyen finner man det meste man trenger i hverdagen nærme seg, deriblant sjarmerende Restaurant Kraft, matbutikk, treningssenter, apotek, blomsterbutikk, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek, restaurant og café. Området ligger rolig og tilbaketrukket til, samtidig som man har kort avstand til sentrum.
Rett utenfor leiligheten har du den berømte kværnertrappa som er kjent for bruken av treningsinteresserte!

I nærheten finner man blant annet Ekeberg med sin fantastiske restaurant med utsikt over hele byen, Ekebergparken med sine kreative skulpturer, minigolf på Søylehuset Cafe & Minigolf og Ekebergsletta, som blant annet er kjent for sine idrettsarrangement. På andre siden av dalen har man Vålerenga som byr på gamle, sjarmerende trehusbebyggelser, og Smia Galleri med servering både ute og inne. Ladegården Cafè beliggende ved Middelalderparken er åpent i sommerhalvåret hvor det serveres deilig steinovnsbakt pizza som kan nytes ute med en kald øl. I de senere år har Sørenga vokst frem til å bli en populær destinasjon om sommeren, både for å nyte et godt måltid, og ikke minst grunnet sole- og bademulighetene langs Sørengkaia. Rett i bakkant av Sørenga finner man den anerkjente Barcode beliggende i Bjørvika med sin karakteristiske arkitektur. Her kan det fristes med restauranter som Nodee Sky og Nodee Barcode, samt Vaaghals skapt av kjente kokker som Arne Brimi. I tillegg er fantastiske Svardalsparken kun 5 minutter unna leiligheten, som gir gode rekreasjonsmuligheter.

For den naturglade er Svartdalsparken med inngang til urskog og tursti langs Alnaelven rett i nærheten. Alnastien tar deg langs hele Alnaelva og opp til Lillomarka hvor det er herlige turmuligheter både sommer og vinter med en rikt løypenett, lysløyper og bade- og fiskevann.

Barnehager og skoler:
Kværnerdalen barnehage ligger vis-a-vis Kværnertoppen, og er en kommunal barnehage med plass til ca. 500 barn. Kværnerdalen barnehage med plass til 68 barn er privat med fortrinnsrett for Kværnerbyens beboere.

Nærmeste skoler er Vålerenga barneskole og Jodal ungdomsskole.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av blokkbebyggelse. I Kværnerbyen er det i dag bygget totalt ca. 1600 boliger. I nærområdet finnes det matbutikk, treningssenter, renseri, frisør, skomaker, negl- og fotpleie, apotek og café. Kværnerbyen har to barnehager, hvorav våre beboere har fortrinnsrett til den ene. For mer informasjon om området se www.kvaernerbyen.no

Tomt
Eiet tomt, 2016 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Det tar kun 10 min til sentrum - og bussene tar deg enkelt gjennom byen. Buss 34, 70 og 74 går ca. hvert 5. minutt fra Konows Gate. 32-bussen til Voksen Skog via sentrum har avgang fra Kværnerbyen hvert 15. minutt. Trikk 18 og 19 går fra Schweigaardsgate.

Det er også bysykler og elsykler tilgjengelig i Kværnerbyen som tar deg raskt og effektivt gjennom byen.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leiligheten inneholder entré, bad, stue/kjøkken og 2 soverom, samt utgang til 2 balkonger. I tillegg disponerer leiligheten kjellerbod på 8 kvm md takhøyde på 3,3 m og garasjeplass.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Daniel Martens:

Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Pusset og malt fasade. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.

Følgende forhold er markert med TG2 i tilstandsrapport til takstmann:
- Luftbehandling:
Det er balansert ventilasjon i bygget. Dette er et viftesystem som leverer frisk renset luft og trekker ut brukt luft. Varme blir overført fra brukt luft til frisk luft i en varmegjenvinner, og ventilasjonskanaler fordeler den oppvarmede friskluften rundt i boligen via ventiler. På denne måten behøver friskluften normalt ikke ytterligere oppvarming. Luften i enheten sirkulerer via spalter under dørblad. Merkbart kraftig avtrekk i ventiler på bad og kjøkken. Inngangs og balkongdør kan være harde å åpne grunnet undertrykk i leiligheten. Dannes grunnet ubalanse mellom mengde tilluft og avtrekksluft i leiligheten.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Følgende fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene?
Styret hadde diskusjon med OBOS om vannsikkerhet i vannsjaktene. Alle sjaktene vil bli gjennom gått på nytt innen 31.03.2021. Det blir lagt mer membran i sjaktene, rør og festeplater skal bli tilstrekkelig festet og klamret. Waterguardene blir gjennomgått på nytt og blindrør blir plugget. OBOS utvider garantien for trykkpåsatte rør i sjaktene med 10 år fra rettsdato.
Arbeid utført av Kværnerbyen Terrasse Sameie, den 13. april 2020 ble det byttet ut Waterguard System for å stoppe vann lekkasje. Siden leiligheten er fortsatt under garanti, så dette ble gjort av OBOS.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Saken ble registrert via Agora Portalen digitalt.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader?
Oppsprekking i overganger vegg/tak og i hjørner.
Det sprekker i hjørner fordi det tørker ut og bygget har vært i bevegelse. Det er helt normalt og dette er også beskrevet i overtakelseprotokoll og er opplyst i gjeldende FDV dokumentasjon inne på boligperm.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Det ble påvist skjeggkre i sameiet i C-blokken (Freserveien nr 35 og 37) og i felles bodområder i U1, men IKKE i vår blokk B.
- Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Det er installert en ladestasjon fra EVBOX på parkeringsplassen.
- Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja, i november 2018 ble det plassert 50 stk radonmålere i leiligheter som lå i de laveste etasjene og de som lå inntil berg/fjell mot Konowsgate. I følge styret var radon ikke påvist.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Felleskostnadene ble allerede økt med 4% fra 1.1.2021.
- Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
Det ble påvist skjeggkre i nabobygg C-blokk.

TILLEGGSKOMMENTAR fra selger:
1) Balkongdøren på soverommet ble justert i desember 2020 fordi det var litt tungt å lukke den.
2) Vi har klaget til OBOS ang åpning av inngangsdøren. Av og til er det tungt å åpne den PGA mye lufttrykk.
Saken ble registret i Kværnerbyen Beboer Portal. De har fortalt oss om av ventilasjonssystemet fungerer slik i alle leiligheter og at det er normalt med noe undertrykk når kjøkken hetten er i bruk. Med dette anset saken som besvart.
3) Vi vil minne på BaneNor sin plan ang utbygging i området mellom Kværnerbyen og Vålerenga.
https://www.banenor.no/contentassets/998121c20c0a4f839871b2d610ee846e/2_fastsatt-planprogram.pdf
Ellers har vi ingen andre åpne saker og leiligheten er fortsatt under garanti til juni 2021.

Primærrom
Primærrom: 65 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:

Bruksareal
Bruksareal: 65 kvm

Boder
Leiligheten disponerer kjellerbod på 8,0 m2 i lukket rom. Takhøyde: 3,3 m.

Standard
Velkommen til Kværnerbyen Terrasse!

En moderne, lys og attraktiv 3-roms eierleilighet fra 2016 med gjennomgående planløsning og meget god standard. Her bor du svært sentralt med nærhet til alle byens fasiliteter.
Leiligheten har en god planløsning og meget god intern beliggenhet i blokken. Flott utsyn til pent opparbeidet og frodige omgivelser. Meget gode kollektivforbindelser.

Entré:
Velkommen hjem! Leiligheten har et svært romslig og hyggelig inngangsparti med mye oppbevaringsmøblement og oppheng for yttertøy i praktisk nisje. Entréen gir leiligheten et meget godt førsteinntrykk og forbinder alle de øvrige rommene i leiligheten.

Stue:
Romslig stue med hvitmalte vegg- og himlingsflater og 3-stavs parkett på gulv. Her er det god plass til stuemøblement som sofa med salongbord og tv-seksjon. I naturlig sammenheng med stuen er det også god plass til en spisestue - et hyggelig samlingssted for venner og familie. Store vindusflater gir godt med lysslipp inn til stuen samt skaper en god romfølelse i leiligheten for øvrig. Stuen har god takhøyde, hele 2,80 m. Fra stuen er det direkte utgang til en hyggelig balkong på 8 kvm.

Balkong:
Fin og romslig balkong på 8 kvm med plass til balkongmøbler samt grill, her er det også lagt opp stikkontakt til terrassevarmer, grill etc. Her er det godt med plass til å invitere venner og familie, til grillfest og hygge.

Kjøkken:
Tidløs og pen kjøkkeninnredning med åpen løsning mot stue. Fronter i malt glatt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Malt vegg over kjøkkenbenk. Integrert komfyr og platetopp. Opplegg for frittstående kjøl/frys og oppvaskmaskin. Komfyrvakt installert over platetopp. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Den åpne løsningen skaper en meget god kommunikasjon mellom stue og kjøkken samt utnytter leilighetens størrelse på en god måte. Integrerte hvitevarer følger leiligheten ved kjøp. Masser av oppbevaring.

Hovedsoverom:
Meget romslig soverom med god plass til dobbeltseng og tilhørende nattbord samt garderobeskap og kontorplass. Soverommet er malt i lune og tidsrike fargevalg og fremstår meget moderne og lekker. Her har du også utgang til luftebalkong på 1 kvm.

Soverom 2:
Soverom 2 fremstår også romslig med god plass til seng, nattbord, garderobe og skrivepult. Soverommet egnes perfekt som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor.

Bad:
Delikat flislagt bad med downlights i tak og varmekabler i gulv. Eget dusjhjørne med innfellbare dusjdører i herdet glass. Vegghengt toalett, heldekkende servant med over under- og overskap og nisje for oppvaskmaskin og tørketrommel.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 02.02.2017 som omhandler oppføring av blokk/bygård/terrassehus.

Oppvarming
Elektriske varmekabler i baderomsgulv. Vannbåren oppvarming med radiatorer. Bygget får levert varmtvann fra et fjernvarmeanlegg.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.391,- pr. md. og inkluderer: forsikring, kommunale avgifter, forretningsfører, fyring og varmtvann (A- konto), bredbånd ( basispakke),  vaktmester m.m

Herav:
Felleskostnader 309,-
Felleskostnader brøk 1.968,-
A-konto oppvarming 895,-
Felles bredbånd 219,-

I tillegg løper det kr 321,- pr mnd for garasjeplassen.

Fellesutgiftene justeres normalt én til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert med 4%, 01.01.2021.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra sameie etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et gjennomsnittlig strømforbruk som tilsvarer ca. 271,93 kwh pr. mnd i 2020. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Boligen er tilknyttet Open Net som leverandør av bredbånd. 1000 Mbps fibernett inkludert i husleie.
TV-pakker er valgfritt og betales av hver enkelt.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6656620

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 228 954,- Som sekundærbolig Kr. 4 424 235,-

Sameie
Eiendommen er seksjonert og leiligheten er tilknyttet Kværnerbyen Terrasse sameie med sameiebrøk 53/13732.
- Sameiet består av 189 leiligheter.
- Forsikringsselskap: Tryg Forsikring - polise nummer: 6656620.
- Forretningsfører er Obos Eiendomsforvaltning.
- Vaktmestertjeneste: OBOS Eiendomsdrift utfører vaktmestertjenester.
- Dugnad må påregnes.
- Det er tillatt å holde hund og katt under forutsetning av at det ikke er til sjenanse for andre sameiere. 

Det er ihht. styreleder ingen planlagte påkostninger for sameiet pt.

Vi gjør videre oppmerksom på at det iht. eierseksjonsloven ikke er anledning å erverve mer enn 2 seksjoner i sameiet. Dokumenter for sameiet og kopi av seksjonsbegjæringen kan fås ved henvendelse til megler.

Boligsameiet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester.
Sameiet fakturerer den enkelte beboer a-konto på vegne av Techem Norge sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge avstemmer faktisk energiforbruk per år mot innkrevd a-kontobeløp. Boligsameiet foretar på grunnlag av dette årlig avregning og evt. justering av a-kontobeløp hos den enkelte boligen.

Forretningsfører
Obos eiendomsforvaltning AS.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.
- Taklamper i stua 2 stk -  medfølger ikke
- Taklampe i soverom 1  (7 m2) -  medfølger ikke
- Taklampe i soverom 2 (13 m2) -  medfølger ikke
- Garderobeskap i soverom 1 -  medfølger
- Garderobeskap i soverom 2 -  medfølger 
- Garderobeskap i gangen -  medfølger ikke (men den kan kjøpes hvis ønskelig)
- Rullegardiner i soverom 1 -  medfølger ikke
- Gardinstenger i stua, soverom 1 og soverom 2 -  medfølger

Vedr bod. Når du kommer inn så er det metallhyller på venstre siden som ikke medfølger, men på høyre siden er det 2 fastmonterte hyller og 2 kroker for hengende klær som skal medfølges.

Annet
Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.
Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade,  men kan virke sjenerende.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Leiligheten overdras fri for pengeheftelser.

Det er tinglyst 11 servitutter/heftelser på sameiets eiendom. Disse omhandler blant annet offentlig veianlegg, rettigheter og plikter ved bygging, drift og vedlikehold av nettstasjon nr. 0862 og nr. 0629 i bygg, bestemmelse om adkomstrett, parkering, drift og vedlikehold av: fjernvarmeanlegg, belysning og stikkledninger og avtale om at offentligheten skal ha tilgang til sameiets felles, uteareal.

Sameiet har legalpant for krav mot sameieren som følger av sameieforholdet iht. eierseksjonsloven § 31. Pantet er begrenset oppad til 2G, (G = folketrygdens grunnbeløp).

I tillegg har sameiet tinglyst panterett som nevnt over.

Servituttene vil følge eiendommen. Kjøpers bank vil få pant etter ovennevnte heftelser og servitutter.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplan S-4198 hentet 10.07.2019 med tilhørende reguleringsbestemmelser datert 07.12.2005. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Plansaker i område:

Saksnummer: 201909069 - Byggesak - Turbinveien 32 - Bruksendring fra kontor til 7 boenheter. Status: Igangsettingstillatelse gitt.

Saksnummer: 201904699 - Reguleringssak - Turbinveien 28 - Detaljregulering - Regulering til bevaring. Eieren har ved utbyggingen av Kværnerdalen valgt å beholde Fyrhuset som en multifunksjonelt og miljøskapende element i bydelen. I forbindelse med utarbeidelse av plansaken i Turbinveien 2-4 ble man i møte 20.11.18 enig med Byantikvaren om å erstatte tapte kulturminneverdier på dette område med bevaringsregulering av Fyrhuset. Fyrhuset ønskes regulert til spesialområde bevaring med formålene energianlegg, trafo, kontor, industri, tjenesteyting, bevertning. Bygningen brukes allerede til disse funksjoner med unntak av bevertning.

Saksnummer: 200705311 - Reguleringssak - Enebakkveien 69 - Planforslag for reguleringsplan - Politisk behandling. I denne legges det til grunn utvikling av eksisterende struktur til nytt allsidig bymiljø med høy arealutnyttelse. I tråd med dette er det derfor ønskelig med en transformasjon av området med hovedvekt på utbygging til boligformål, og med mulighet for begrenset innslag av tjenesteyting og næringsformål.

Saksnummer: 201715801 - Reguleringssak - Turbinveien 2 - 4 - Planforslag - Undervisning (høyskole), kontor og bevertning. Området har vært utredet til boligformål, men vist seg lite egnet på grunn av eksisterende miljøsituasjon. Det søkes derfor om en omregulering til undervisning for å huse en privat høyskole, samt noe kontorarealer.

Saksnummer: 201508595 - Reguleringssak - Ryenbergveien 64 - 66 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av tre boligblokker. Forslagsstiller ønsker å legge til rette for en boligfortetting innenfor området. Hensikten er å oppføre tre boligblokker i 3+5 etasjer med rundt 50 leiligheter totalt. Planforslaget vil legge til rette for en ny adkomst fra Valhallveien til nytt parkeringsanlegg for eiendommen. Adkomsten vil være felles med naboeiendom Ryenbergveien 70.

Saksnummer: 201915940 - Reguleringssak - Ryenbergveien 77 -85 og Enebakkveien 101 - Bestilling av oppstartsmøte - Oppføring av bygg. Hensikten med planforslaget er å lage en reguleringsplan som tar utgangspunkt i tiltakseiendommens karakteristiske topografi for å skape et boligprosjekt med særegne bokvaliteter. Ny bebyggelse legges nennsomt inn i terrenget i flere nivåer slik at landskapet kan formes over, under og innimellom de nye bygningene.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
133 750,- (Dokumentavgift)

142 770,- (Omkostninger totalt)

4 992 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring i forbindelse med salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.14 900)

Oppgjør (Kr.7 200)

Tilrettelegging (Kr.14 500)

Visningshonorar (Kr.2 950)
Provisjon (forutsatt salgssum: 4 850 000,-) (Kr.39 770)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-21-0032

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr:921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Granit Zumberi

Saksbehandlere
Granit Zumberi
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 49 66 02 / E-post: gz@eie.no

Halid Talic
EIE Ensjø
Daglig leder/ Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 46 79 09 93 / E-post: ht@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Bilde 3 av Freserveien 31
For mer om objektet
Freserveien 31

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: