Bilde 1 av Fuglehauggata 10Bilde 2 av Fuglehauggata 10
Digital salgsoppgave
Fuglehauggata 10

0260 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Meget tiltalende 3-roms - sydvestv. solrik balkong - peis - oppvarm. og v.vann inkl. - svært attraktiv beliggenhet!
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Aksje
Antall soverom
2 soverom
Primærrom (P-ROM)
75 m²
Bruksareal (BRA)
75 m²
Bruttoareal (BTA)
82 m²
Fellesutgifter
kr 4 684 / Mnd
Prisantydning
kr 7 690 000
Omkostninger
kr 10 388
Fellesgjeld
kr 122 429
Totalpris
kr 7 822 817
Byggeår
1954
Tomt
Fellestomt 464 m²
Oppdragsnummer
36210432
card-default

Ole Herman Grongstad

Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Les om Ole
Prisantydningkr 7 690 000,-
Fellesgjeldkr 122 429,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Transportgebyrkr 3 538,-
  
Totalpris kr 7 822 817
Eiendom
Fuglehauggata 10, 0260 Oslo

Matrikkel
Gnr. 212 bnr. 381 orgnr. 934581695 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Aksje

Areal
Primærrom: 75 kvm, Bruksareal: 75 kvm, Bruttoareal: 82 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1954

Tomt
Fellestomt 464 kvm

Prisantydning
7 690 000

Takstrapport
Takstmann: Glenn Kenneth Skram
Takstdato: 08.11.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 122 429,- pr. 28.10.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
7 690 000,- (Prisantydning)
122 429,- (Andel av fellesgjeld)

7 812 429,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
3 538,- (Transportgebyr)

10 388,- (Omkostninger totalt)

7 822 817,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 684,- pr. mnd.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Jakob Klever Gregersen Else Marie Five Melvær

Beskrivelse
Velkommen til Fuglehauggata 10 - en meget gjennomført og tiltalende 3-roms leilighet beliggende i en rolig, enveiskjørt gate rett ved Frognerparken! Leiligheten har blitt betydelig oppusset i 2019 med ny en-stavs eikeparkett, sparklet og malte overflater, nytt lekkert kjøkken m.m. Badet ble totalrenovert i 2010 av Bademiljø AS (dokumentasjon foreligger), samt oppgradert i 2019 med nye gulvfliser, dusjdører og vaskemaskin-nisje.

- Gjennomgående lekre materialvalg som bla.a. marmor og eik
- Svært solrik, sydvestv. balkong
- Baderom pusset opp i 2010 av fagfolk
- Fyring og varmtvann inkl. i felleskostnadene
- Nytt fjernvarmeanlegg
- Åpen peis i stuen
- Attraktiv beliggenhet i rolig og enveiskjørt gate
- 3 min gange til Frognerparken
- To store boder
- Ingen forkjøpsrett og ingen dok.avgift


Leiligheten ligger i 3.etasje og inneholder:
Gang/entré, 2 stk. soverom, kjøkken, baderom, stue/spisestue med utgang til balkong.

2 stk. store boder (kjeller og loft) på tilsammen ca. 10-12 kvm. medfølger.

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Aksjelaget disponerer stk. garasjeplasser som kan leies for kr. 625,- pr. mnd. Leies ut etter ansiennitetsprinsippet.

Beliggenhet
Leiligheten har en meget attraktiv beliggenhet mellom Frogner og Majorstuen. Vestkanttorget, Briskeby og hovedinngangen til Vigelandsparken / Frognerparken i umiddelbar nærhet! Området rundt Vestkanttorget kjennetegnes som et meget tiltalende nærmiljø med bl.a. et populært antikk- og bruktmarked. Kun få minutters gange til Frognerparken, Frognerbadet, tennisbaner, Frogner Stadion med skøytebane på vinterstid etc. Fuglehauggata er en stille, "grønn" og enveiskjørt gate, området ansees som meget representativt med alle fasiliteter i umiddelbar nærhet.

Området har god tilknytning til offentlig kommunikasjon, hvorav nærmeste holdeplass for buss og trikk er ved inngangen til Frognerparken (noen få minutters gange fra boligen). Buss og trikk går hvert 5 og 10 minutt. Bytrikk i Bogstadveien samt kort vei til T-banestasjon på Majorstuen. Det er også gangavstand til Flytoget på Nasjonalteateret stasjon.

Det er dagligvarebutikk like ved, flere barnehager i området, kort vei til offentlige kommunikasjoner og diverse servicetilbud. Kort gangavstand til Majorstuen med bl.a. handlegaten Bogstadveien hvor man finner et mangfold av butikker, kaféer, restauranter, frisørsalonger, bokhandler, apotek, vinmonopol, banker, treningssentre m.m. Det populære spisestedet Michaels ligger kun noen få minutter unna leiligheten. Det er også gangavstand til Briskeby/Frogner med Vinmonopol og spisesteder samt flere eksklusive butikker i Briskebyveien, Skovveien, Frognerveien og Bygdøy Allé.

Nærområdet består i hovedsak av flotte Frognergårder fra ulike tidsepoker. Fuglehauggata kjennetegnes av funkisgårder og teglesteinsgårder samt store grønne trær og mindre grønne lunger.

Tomt
Fellestomt, 464 kvm

Primærrom
Primærrom: 75 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 75 kvm

Standard
Meget delikat og gjennomført leilighet som har blitt betydelig påkostet med blant annet ny en-stavs eikeparkett, sparklet og nymalte overflater, samt kjøkken fra 2019.

STUE:
Stor og romslig stue hvor det er god plass til både sofa- og spisemøblement. Store vindusflater gir godt med lysinnslipp. Karakteristisk, stilig peis. En-stavs eikeparkett på gulvet.

BAD:
Pent og delikat baderom fra 2010. Nye gulvfliser, dusjdører og vaskemaskin-nisje i 2019. Marmorfliser på gulv med gulvvarme og flislagte vegger. Helservant i skap med ett-greps armatur fra FM Mattsson, og skuffer med glatte fronter. Skap med speildør, overbelysning og stikkontakt over servant. Dusjhjørne med glassdører og dusjarmatur fra Hansgrohe. Vegghengt toalett fra Villeroy&Boch. Downlights. Avtrekksventil på vegg. Forkrommede vannrør på vegg. Synlige avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin med plassbygd inventar rundt i eik. Dokumentasjon på badet foreligger.

KJØKKEN:
Svært pent kjøkken fra IKEA med integrerte hvitevarer fra Bosch. Innredning med glatte fronter og heltre benkeplate. Marmorfliser over kjøkkenbenk. Praktisk og moderne 'barløsning' med plass til to stoler.

BALKONG:
Sydvestvendt balkong på ca. 6 kvm. med sol fra morgen til kveld! Her kan du nyte sol fra morgen til kveld, samt fint utsyn. Balkongen vender mot rolig fellesareale.
 
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ekspedisjonsdokument fra 1953.

Oppvarming
Sentralfyr. Radiatorer i leiligheten. Varmekabler på bad/vaskerom.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 684,- pr.mnd.
Fyring, varmtvann, kabel-tv, kommunale avgifter, trappevask, renovasjon, forsikring, forretningsførsel m.m.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Restsaldo per 01.10.2021 er kr. 1 297 182,-. Långiver er DNB. Lånet gjelder rehabilitering, reparasjon og vedlikehold. Lånet har rentesats lik 2,7% og betales over 12 terminer i året. Lånet løper til 2038. Se selskapets regnskap for ytterligere informasjon.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 50786846.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Aksjelag
Aksjelag: AS Fuglehaugsgaten Boligbygg, Orgnr: 934581695

Boligen er en aksjeleilighet, og selve eiendommen eies av et aksjeselskap (Boligaksjeselskapet). Et boligaksjeselskap har flere likhetstrekk med borettslag. Kjøp av en aksjeleilighet innebærer at man kjøper en aksje i boligaksjeselskapet som gir borett til en bestemt bolig i eiendommen. Det påløper ikke dokumentavgift når man kjøper en aksjeleilighet, og leiligheten tinglyses ikke i Grunnboken. Din rettighet som eier registreres i stedet i aksjeeierboken. Boligaksjeselskaper reguleres av aksjeloven og deler av borettslagsloven, der §§ 1-5, 4-2, kapittel 5 samt § 13-5 gjelder tilsvarende for boligaksjeselskaper, jf. borettslagsloven § 1-4. Eierne av aksjene får medbestemmelsesrett i boligaksjeselskapet sammen med de øvrige aksjonærene, innenfor rammene av aksjeloven, selskapets vedtekter og borettslagsloven.
Selve kjøpsavtalen er regulert av kjøpsloven, men en forutsetning for salget er at avhendingsloven gjelder så langt den passer. Interessenter oppfordres til å sette seg inn i boligaksjeselskapets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett og årsberetning som kan fås ved henvendelse til megler.

Forretningsfører
Hammersborg Eiendomsforvaltning.

Forkjøpsrett
Det foreligger ikke forkjøpsrett.

Diverse
- Hyller fra String (i stuen) og taklamper i stue, kjøkken, gang og gjesterom, samt nattbordslamper på soverom, medfølger ikke.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i aksjelaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan. Frogner barnehage (Professor Dahls gate 44) skal gjennomgå en totalrenovering i 2021/2022. Planlagt ferdigstillelse vil bli sommeren 2022, med oppstart i nye lokaler i løpet av august.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
7 690 000,- (Prisantydning)
122 429,- (Andel av fellesgjeld)

7 812 429,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
3 538,- (Transportgebyr)

10 388,- (Omkostninger totalt)

7 822 817,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

0,9%

Markedspakke kr. 14.500,-

Tilretteleggingshonorar kr. 7.500,-

Visninger kr. 2.500,- pr. stk.

Oppgjørsgebyr. kr. 6.500,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
36-21-0432

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovvalg
Selger forutsetter at avhendingslovens bestemmelser skal komme til anvendelse så langt de passer.


Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sandvika Eiendomsmegling AS
EIE Sandvika
Org. nr:997288998
Kinoveien 9 A
1337 Sandvika
Tlf: 67 55 08 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig Ole Herman Grongstad

Saksbehandlere
Ole Herman Grongstad
EIE Sandvika
Eiendomsmegler / Partner / Fagansvarlig
Mob: 93 49 01 19 / E-post: ohg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Fuglehauggata 10
For mer om objektet
Fuglehauggata 10

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: