Bilde 1 av Grindbakken 22Bilde 2 av Grindbakken 22
Digital salgsoppgave
Grindbakken 22

0764 OSLO • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

2-roms oppussingsobjekt med et stort potensiale - Terrasse med gode solforhold - Garasjeplass - Marka som nærmeste nabo
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
-1
Primærrom (P-ROM)
66 m²
Bruksareal (BRA)
72 m²
Fellesutgifter
kr 4 006 / Mnd
Prisantydning
kr 4 500 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 123 000
Totalpris
kr 4 631 010
Fellesformue
kr 38 926
Byggeår
1983
Tomt
Fellestomt 21116 m²
Oppdragsnummer
50220092
card-default

Synnøve Nyhagen

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Les om Synnøve
card-default

Ida Lundøy Pedersen

Eiendomsmegler
Les om Ida
Prisantydningkr 4 500 000,-
Fellesgjeldkr 123 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 4 631 010
Eiendom
Grindbakken 22, 0764 Oslo, Etasje: -1

Matrikkel
Andelsnr. 24 Orgnr. 934613694 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 72 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1983

Tomt
Fellestomt 21116 kvm

Prisantydning
4 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex Øst v/ Daniel Buchhave
Takstdato: 05.05.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 123 000,- pr. 01.04.22
Andel fellesformue: kr. 38 926,- pr. 31.12.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 500 000,- (Prisantydning)
kr 123 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 623 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 0,- (Forkjøpsrettsgebyr)
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 624 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 631 010,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 006,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, kabel-tv, trappevask, vaktmestertjenester, garasje, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, drifts-/vedlikeholdskostnader, nedbetaling av lån og renter m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Elisabeth Svendsen Schøning

Beskrivelse
Velkommen til Grindbakken 22.
Denne leiligheten er et oppussingsobjekt med et stort potensiale, som gir deg en meget gylden mulighet til å skape din nye drømmebolig.

Leiligheten ligger i byggets 1. underetasje med adkomst via felles trappeoppgang. Første møte med boligen er en romslig entré med tilhørende bod som gir deg en praktisk løsning for oppbevaring. Videre har du adkomst til leilighetens bad. Badet har behov for fornying, som gir deg mulighet til å skape et bad etter ønsket stil og innredning. Leiligheten disponerer ett soverom med god plass til seng og møblement for oppbevaring. Soverommet har plassbygget garderobe.

Videre kommer du til leilighetens samlingspunkt. Stuen har en praktisk og åpen stue- og kjøkkenløsning. Her har du meget gode muligheten til å skape ditt nye drømmekjøkken i tilknytting til drømmestuen. Romslig plass gjør det enkelt å innrede i naturlige møbleringssoner med både spisebord og sofagruppe. Stuen har gode vindusflater som slipper inn rikelig med naturlig lys. Fra stuen har du utgang til en deilig terrasse på ca. 12 kvm. Her har du meget gode solforhold og nydelig utsikt ut mot Bogstad og Oslofjorden. Terrassen har montert markise, varmelampe og utebelysning. Videre har du tilgang til en praktisk utebod målt til ca. 2 kvm.

Dette er en gylden mulighet for deg som ønsker å skape din egen drømmebolig i et attraktivt boligområde i nærhet til både Røa sentrum og marka. Du vil kunne bo sentralt, men likevel litt skjermet.

Parkering
Leiligheten disponerer egen biloppstillingsplass i felles garasjeanlegg.

Det er mulighet for installasjon av ladeboks (Zaptec) for elbil opptil 22kw. Ladeboksen driftes av Circle K, styring via app på mobil. Egen regning faktureres med avtalt kwh-pris og kr. 59,- i månedlig abonnementspris fra borettslaget. Pris for ladeboks er 17 490,- og montering 3 500,-, totalt 20 990,- (priser fra 2021).

Borettslaget har parkeringsplasser som leies ut. Beboere som ønsker plass kan ta kontakt med styret.

Det er godt med gjesteparkering i borettslaget.
Ellers gateparkering i området etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Grindbakken 22 ligger som en del av et veletablert boligområde på Holmenkollens vestside, høyt og fritt over Bogstadvannet. Borettslaget ligger luftig til i åssiden med utsikt mot åsene i Bærumsmarka, Bogstadvannet og videre innover i Nordmarka. Her befinner man seg rett ved sko og mark samtidig som Røa, med sitt gode utvalg av forretninger og nødvendige tjenester, ligger i nærområdet.

Nyåpnet Kiwi på Bogstad har åpent alle dager. En kort biltur tar deg til Røa Senter med et bredt utvalg av butikk- og servicetilbud som blant annet apotek, vinmonopol, postkontor, matvarebutikk, frisør, blomsterforretning m.m. I tillegg er det flere kaféer og bakerier samt. sushirestaurant. På Røa er det også tannlege, fysioterapeut, kiropraktor og osteopat. Rema 1000 på Voksen.

Tomt
Fellestomt, 21116 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Det finnes flere skoler og barnehager i nærområdet. Gangavstand til Grindbakken skole (1.-7.kl.) og Grindbakken barnehage. Videre har du også Hovseter skole (8.-10.kl.), Midtstuen skole (8.-10.kl.), Ris ungdomsskole og Persbråten videregående skole, ikke langt fra leiligheten.

Offentlig kommunikasjon
Kort gangavstand til bussholdeplass fra leiligheten. Her går buss nr. 32 til sentrum (via Røa) og nr. 45 til Majorstuen. Videre er det litt over 1 km til T-bane linje 1 (Frognerseteren-Ellingsrudåsen), det er 400 meter å gå via sti til Voksenlia stasjon. T-bane linje 2 (Østerås-Ellingsrudåsen) går fra Røa. Fra Røa sentrum går også flybuss.

Fritidstilbud
Leiligheten har et glimrende utgangspunkt for rekreasjon og fritid. Rett i nærheten ligger marka med skispor og turstier, samt. Holmenkollens skianlegg. Det er kort vei til Bogstadvannet hvor man finner sandstrand med gressletter, badebrygger, toaletter og sykkelparkering. I tillegg har man Strømsdammen en hyggelig spasertur fra leiligheten. På Bogstad gård er det kafé og aktiviteter for barn. Golfbaner på Bogstad, Haga og Grini. En liten biltur unna ligger Tryvann/Wyllerløypa vinter- og sommerpark som har blitt betydelig oppgradert de senere år. Sats Røa Bad åpnet i 2015 med aktiviteter for både barn og voksne: treningsrom, barnebasseng, vannsklie, svømmebasseng på 25 meter og egen velværeavdeling.

Inneholder
Entré, bad, stue med delvis åpen kjøkkenløsning, soverom og bod.

Byggemåte
Bygning generelt
Boligbygg over fire plan, hvorav to etasjer og to underetasjer. Bygningen har støpt gulv mot grunn, grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong-/murkonstruksjoner. Tilnærmet flat takkonstruksjon.

Ytterdører
Scadania finert entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB.
Terrassedør med tre-lags glass og karmer/rammer av tre.

Vinduer
Vinduer med tre-lags glass og karmer/rammer av tre.

Innerdører
Profilerte innerdører.

Terrasse
Terrassen har støpt dekke og støpt blomsterkasse i front.

Primærrom
Primærrom: 66 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 72 kvm

Boder
Adkomst til bod fra terrasse oppmålt til ca. 2 kvm.
I tillegg disponerer leiligheten to boder i samme etasje, begge oppmål til ca. 2,4 kvm.

Standard
Kjøkken
Kjøkkenet har en åpen løsning mot stuen. Kjøkkeninnredningen er fra byggeår med tremønstrede fronter og benkeplate av laminat. Videre har kjøkkenet oppvaskbenk med dobbelkum og ett-greps armatur samt benkeskapsbelysning og stikkontakter under benk.

Bad
Baderom fra byggeår belagt med gulvflate med belegg og  vegger med våtromstapet. Baderommet har servant med dører, ovenpåliggende servant med ett- greps armatur, samt speilskap og overlys på vegger over servant. Videre har badet gulvmontert toalett og dusj på gulv i hjørnet. Dusjkabinettet er tilkoblet hånddusj. TG3 er gitt på hele våtrommet etter en helhetsvurdering på bakgrunn av høy alder og/eller slitasje. Rommet har behov for total fornying og tiltak må påregnes.

Overflater
Himlinger på bad samt øvrige rom er av malt betong. Videre har leiligheten gulvflater belagt med belegg. Vegger er i hovedsak med malt strie.

Takhøyde
Takhøyder er målt på tilfeldige plasser i leiligheten.
Bad: 2,37 meter
Øvrige rom: 2,40 meter

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 19.11.2010 som omhandler omtekking av tak.
Det foreligger ferdigattest datert 15.07.1985 som omhandler boligblokk.

Elektrisk anlegg
Teknisk anlegg i hovedsak fra byggeår.
Sikringsskap med automatsikring og automatisk strømmåler er plassert i felles trappegang utenfor leiligheten.

Etter forenklet vurdering av det elektriske anlegget i leiligheten er det gitt TG3 grunnet observasjon av skader på ledning. Med bakgrunn i de registrerte avvik må det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 006,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader: Kr. 2.549,-
Lån: Kr. 1.125,-
Kapitalkostnad lån 2 HANBA1: Kr. 332,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: HANBA1-83987173222
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr. 8 391 780,-
Restløpetid: 16 år 5 mnd.
Terminer per år: 12
Rente: 2,09%, flytende
Andel fellesgjeld: kr. 55 211,-
Kapitalkostnader: kr. 332,-
Dette lånet hos handelsbanken har IN-ordning.

Lånenummer: HANBA2-83987173230
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr. 10 844 318,-
Restløpetid: 16 år 7 mnd.
Terminer per år: 12
Rente: 2,09%
Andel fellesgjeld: kr. 67 569,-
Kapitalkostnader: kr. 403,-

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr 123.000, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.04.2022.

Borettslaget har inngått en avtale om individuell nedbetaling av fellesgjeld på 1 av 2 lån. For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang).

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskap
Inntekter
Driftsinntekter i 2021 var til sammen kr. 7 895 775,-.

Kostnader
Driftskostnadene i 2021 var til sammen kr. 5 885 615,-.

Resultat
Årets resultat på kr. 1 692 135,- fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Disponible midler
Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsiktig gjeld) var pr 31.12.2021 kr. 5 793 721,- og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

Budsjett
I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr. 595 000,- til ordinært vedlikehold.

Oslo Kommune la i sitt budsjettforslag høsten 2021 til grunn en økning på 4,5 % for vann og avløp. Renovasjonsgebyret holdes uendret.

Forsikringspremien for 2022 er redusert med kr. 308 744,-. Premieendringen er en følge av indeksjustering på bygninger på 4 % fra 1. januar, samt forsikringsselskapets individuelle prisjustering basert på skadehistorikken i Jerpeskogen Borettslag.

Jerpeskogen Borettslag har to lån i Handelsbanken. Lånene er av annuitet med månedlige forfall.

Borettslaget er medeier i sameiet Hovseter Vaktmestersentral. Til orientering er resultatregnskap og balanse for nevnte sameie pr. 31.12.2020 satt inn bakerst i årsrapporten. De som ønsker ytterligere informasjon om sameiet, kan henvende seg til forretningsfører for å få utlevert sameiets årsrapport og regnskap.

Til orientering er ikke årsregnskapet godkjent av generalforsamlingen som vil bli avholdt 19.05.2022.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 90814501

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 349 175,- Som sekundærbolig Kr. 4 857 028,-

Borettslag
Borettslag: Jerpeskogen Borettslag, Orgnr: 934613694
Borettslaget består av 140 andelsleiligheter.
Første innflytting skjedde i 1983.

- Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Det ble inngått ny avtale i 2020. Avtalen inkluderer TV-pakken Start + Bredbånd 50 Mbps. Alternativt kan man velge bort tv-kanaler og få bredbånd 500 Mbps eller velge bort bredbånd og få TV-pakken Familie.

- Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av  fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.

- Nøkler kan bestilles ved henvendelse til styrets e-post hovvakt@online.no. Skilt til ringeklokke bestilles hos Data-Call AS, tlf. 67 58 99 00. Skilt til postkasse bestilles på postkontoret (eget skjema).

- Borettslaget har avtale om vaktmestertjeneste med Hovseter Vaktmestersentral. Sentralen har kontoradresse i Hovseterveien 68 A, og kan kontaktes på telefon 22 14 15 85, faks 22 92 02 09 eller e-post hovvakt@online.no. Trefftiden er mellom kl. 09:00-10:00 og 13:00-14:00.

Vedlikehold og rehabilitering i borettslaget
2020: Montert basketkurv på snuplass utenfor Grindbakken 46. Støpt nytt fundament til bommen. Satt i stand steinmur ved lekeplassen som raste for noen år siden. Nye benker til lekeplassen. Ny drenering ved innkjøring til garasje. I september ble det utført kontroll av elbil laderne. Det har blitt satt opp en kasse for hageavfall utenfor Grindbakken 32. Installert nytt sikringsskap i berederrommet. Det går også an å velge blant Telias andre tilbud for egen regning.

2019: Etablert infrastruktur for lading av elbiler.

2016: Installering av varmekablestyring, sluttføring av endevegger, ombygging og modernisering av søpleskur og maling av fasade/søpleskur.

2015: Rehabilitering endevegger, garantiarbeid på betongrehabilitering, rehabilitering/ombygging av søppelskur, maling av fasade og installering av kameraer i garasjeanlegg.

2014: Installert brannvarslingssystem i borettslagets fellesarealer, fullført betongrehabilitering, opprydning av utearealer, maling av alle fasader, nye utvendige trapper i hele borettslaget, utvendige varmekabler i gangvei til kjellerinngang, rehabilitert trappene ned i garasjeanlegg mellom blokkene og rehabilitering av dekke i deler av garasjeanlegg.

2013: Rehabilitert betong på balkong og terrasser, samt garasjer, og opprydning av utearealer.

2012: Montert ny garasjeport med trådløs sender til alle leiligheter, etablert ny lekeplass, opprydning av utearealer, generelt vedlikehold innvendig og utvendig og utbedring av snuplass v/ blokk 7.

2011: Rehabilitert utelysanlegg, vedlikehold av samtlige inngangsparti og inngangsdører, vedlikehold av uteområder, trebeskjæring og utplassering av brannslukkeutstyr i kjeller og garasje.

2010: Samtlige tak i borettslaget er byttet, har fått tilleggsisolasjon og ny 2-lags papp, rehabilitert viftehus på samtlige tak, utvendige murvegger er malt, utvendige rekkverk og grillplass er malt, garasjeport er vedlikeholdt, 2 stk. balkongkasser er skiftet, hovedstoppekran i blokk 5 er byttet, vedlikehold av uteområder, og skiftet kledning og etterisolert endegavl i øverste etg. i nr 28 og nr 46.

Fremtidig rehabilitering i borettslaget
Styret utrederfor tiden rehabilitering av langveggene som vil innebære etterisolering og utkiftning av vindussperre, samt vinduer og dører. Dette vi gi en positiv effekt for oppvarming av leilighetene. Styret gjør oppmeksom på at slike rehabiliteringer er forbundet med store kostnader og styret forsøker å finne løsninger som ikke fører til dramatisk økning i husleien.

Oppganger, inngangsdører og nøkkelsystemer er også noe styret vurderer å rehabilitere. Dette vil dog bli en sekundær prioritering hvis man må velge.

Styret vil innkalle til ekstraordinær generalforsamling når de har fått oversikt over kostnader og løsninger.

Forretningsfører
OBOS

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,- og årskontingent dekkes gjennom felleskostnadene.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt og meldefristen er satt til den. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, men blir ofte avklart raskere enn dette.

Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten er kr. 7 644,-. Dersom forkjøpsretten benyttes bortfaller gebyret knyttet til forhåndsavklaring og det betales et likelydende beløp for å benytte forkjøpsretten.

Tekniske installasjoner
Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Det ble inngått ny avtale i 2020. Avtalen inkluderer TV-pakken Start + Bredbånd 50 Mbps. Alternativt kan man velge bort tv-kanaler og få bredbånd 500 Mbps, eller velge bort bredbånd og få TV-pakken Familie.
Styret har fornyet avtalen med Telia, og den kollektive netthastigheten blir oppgradert fra 50 Mbps til 100 Mbps. Ellers bil den bestå av samme avtale på TV.

VVS
Felles varmtvann i bygget.
Vannrør av typen kobber.
Avløpsrør av plast på bad og kjøkken, samt avtrekksventil i sjakt på bad.
Stoppekraner er plassert i bod.

Ventilasjon
Leiligheten har naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i yttervegg og vinduer i kombinasjon med avtrekk via bad og kjøkken.
Kjøkkenet har vegghengt ventilator, samt kullfilter i tillegg til separat avtrekkskanal ut av bygget.

Dyrehold
Det er tillatt å holde husdyr så lenge disse ikke er til besvær for naboer. Se borettslagets husordensregler for mer informasjon

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Eiendommen selges ved advokat oppnevnt av retten. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen er hovedrengjort og ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Annet
Ved flytting av kjøkken
Nå man flytter kjøkkenet til et soverom vil kjøkken være lokalisert rett over et hovedsoverom i etasjen under.
Viktig at det isoleres ekstra i gulvet og at det vises ekstra hensyn ved bruk av det nye kjøkkenet på kveldstid.
Man flytter også rør og avløp fra standard plassering og dette vil da ikke omfattes av borettslagets bygningsforsikring ved evt. vannskade.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Tinglyste heftelser på borettslagets eiendom
1982/30192-1/105 Erklæring/avtale tinglyst 05.11.1982
Rettighetshaver: knr: 0301 Gnr: 33 Bnr: 1023
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger mv.

1982/32420-1/105 Erklæring/avtale tinglyst 24.11.1982
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom

1982/33063-1/105 Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 30.11.1982
Rettighetshaver: knr: 0301 gnr: 33 bnr: 1446 snr: 1-10
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1982/34791-2/105 Erklæring/avtale tinglyst 15.12.1982
Rettighetshaver: knr: 0301 gnr: 33 bnr: 1446 snr: 1-10
Bestemmelse om kloakkledning

1983/1071-1/105 Erklæring/avtale tinglyst 12.01.1983
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1983/1072-1/105 Erklæring/avtale tinglyst 12.01.1983
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

1985/25-1/105 Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 02.01.1985
Rettighetshaver: knr: 0301 gnr: 33 bnr: 971 snr: 1-10
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.

1996/12238-1/105 Erklæring/avtale tinglyst 07.03.1996
Rettighetshaver: knr: 0301 gnr: 33 bnr: 971 snr: 1
Rettighetshaver: knr: 0301 gnr: 33 bnr: 971 snr: 5
Bestemmelse om bebyggelse i h.h. til plan -og bygningsloven par. 70 nr. 2.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Byutviklingskomiten v/ Plan- og bygningsetaten.

Grunndata
1982/27743-1/105 Registrering av grunn tinglyst 15.10.1982
Denne matrikkelenhet opprettet fra: knr: 0301 gnr: 33 bnr: 988

1983/18957-1/105 Registrering av grunn tinglyst 04.07.1983
Utskilt fra denne matrikkelenhet: knr: 0301 gnr: 33 bnr: 2314

1983/18958-1/105 Registrering av grunn tinglyst 04.07.1983
Utskilt fra denne matrikkelenhet: knr: 0301 gnr: 33 bnr: 2315

1994/14987-1/105 Målebrev tinglyst 17.03.1994

1997/7972-1/105 Grensejustering tinglyst 06.02.1997
Gjelder denne registerenheten med flere

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Kopi av situasjonskart er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med dette.

Det foreligger følgende plansaker hos Plan- og bygningsetaten i Oslo:
202100714, Jerpefaret 14 - Riving av enebolig
202100759, Jerpefaret 14 - Oppføring av carport
202100724, Jerpefaret 14 E - Oppføring av enebolig - Hus A
202100725, Jerpefaret 14 F - Oppføring av enebolig - Hus B
202100726, Jerpefaret 14 A - Oppføring av enebolig - Hus C
202100727, Jerpefaret 14 D - Oppføring av enebolig - Hus D
202100728, Jerpefaret 14 C - Oppføring av enebolig - Hus E
202100729, Jerpefaret 14 B - Oppføring av enebolig - Hus F
202111827, Jerpefaret 12 - Ombygging fra enebolig til firemannsbolig

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 500 000,- (Prisantydning)
kr 123 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 623 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 0,- (Forkjøpsrettsgebyr)
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 624 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 631 010,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.3 950)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.17 456)
Markedspakke 1 (Kr.24 950)
Grunnpakke borettslag (Kr.16 872)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (Kr.62 787,50)
Totalt kr. (Kr.133 515,50)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-22-0092

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder Synnøve Nyhagen

Saksbehandlere
Synnøve Nyhagen
EIE Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Mob: 92 06 54 82 / E-post: sn@eie.no

Ida Lundøy Pedersen
Eiendomsmegler
Mob: 41 30 73 89 / E-post: ilp@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Grindbakken 22
For mer om objektet
Grindbakken 22

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: