Bilde 1 av Grønvoll allé 24Bilde 2 av Grønvoll allé 24
Digital salgsoppgave
Grønvoll allé 24

0661 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Rålekker 4-roms endeleilighet fra 2018 med solrik markterrasse på 16 kvm og garasjeplass! 2 bad! Lave felleskostnader!
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
61
Antall soverom
3 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
82 m²
Bruksareal (BRA)
82 m²
Bruttoareal (BTA)
90 m²
Fellesutgifter
kr 3 480 / Mnd
Prisantydning
kr 6 800 000
Omkostninger
kr 189 020
Totalpris
kr 6 989 020
Fellesformue
kr 1 290
Byggeår
2018
Tomt
Eiet tomt 4878 m²
Oppdragsnummer
91210130
card-default

Granit Zumberi

Eiendomsmegler / Partner
Les om Granit
card-default

Adenis Pronaj

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Adenis
Prisantydningkr 6 800 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 180 000,-
  
Totalpris kr 6 989 020
Eiendom
Grønvoll allé 24, 0661 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 130 bnr. 219 snr. 61 orgnr. 921134991 i Oslo kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 82 kvm
Bruksareal: 82 kvm
Bruttoareal: 90 kvm

Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2018

Tomt
Eiet tomt 4878 m²
Tomten er parkmessig opparbeidet med blant annet hellebelagte internveier, plenarealer, sykkelparkering, lekeplass og sittegrupper. Felles sykkelbod i kjeller. Beboerne har også tilgang til en flott, felles takterrasse med optimale solforhold og fantastisk utsikt over Oslo by. Her er det pergola, plantekasser, samt diverse utemøblement.

Prisantydning
6 800 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue: kr. 1 290,- pr.

Totalpris inkl. omkostninger
6 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
180 000,- (Dokumentavgift)

189 020,- (Omkostninger totalt)

6 989 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.480,- pr. md.
Herav:
Felleskost brøk 2.831,-
Felleskost likt 240,-
TV/bredbånd 409,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert med en økning på kr 30,- fra og med april 2021.

Vannbåren varme og varmtvann måles for hver seksjon og faktureres direkte.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Sameiet får ny leverandør i høst, se avsnitt om sameiets planlagte påkostninger/planer.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
A-konto varmtvann og vannbåren gulvvarme, kabel-tv/bredbånd (grunnpakke), drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, renhold, felles forsikring, kommunale avgifter m.m.

Eier
Maria Novik Andersen Tani Gurra

Beskrivelse
Rålekker 4-roms selveierleilighet i bygg fra 2018 med heis til alle plan. Leiligheten ligger i første etasje med egen separat inngang på hjørnet av bygget og har gode vindusflater i to himmelretninger.

Fra stuen er det utgang til en vestvendt markterrasse på ca. 16 kvm med sol på ettermiddagen fra ca. kl. 17:00. Her har du også opparbeidet område rundt terrassen for beplantning som gjør uteplassen usjenert. Kjøkkenet er moderne og tidløst. Det er god benk- og skapplass. Alle hvitevarer er integrert og er av god kvalitet. Gulvet i alle oppholdsrom har pen parkett og alle rom er malt i delikate farger som harmonerer pent til gulvets lyse fargetone. Store vindusflater gir rikelig med naturlig lys inn i leiligheten. Hovedsoverommet har et stort garderobeskap og inngang til sitt eget bad. Denne familievennlige leiligheten har i tillegg to romslige soverom og et ekstra stort og lekkert bad! Leiligheten disponerer en bod i kjelleren og  garasjeplass med mulighet for el-lader.

Med beliggenhet i et spennende område i vekst er dette leiligheten for deg som liker det sentralt, enkelt, moderne og forutsigbart. Leiligheten omfattes av nybygg-garanti, har høy standard og påkostede detaljer. Sunt inneklima, varme i alle gulv og varmtvann inkludert er andre pluss. Bygget ligger tilbaketrukket og fredelig omsluttet av parkmessig opparbeidet fellesareal.

Det er sol fra morgen til kveld og storslått panorama fra felles takterrasse. Med umiddelbar nærhet til kollektivknutepunktet Helsfyr T-banestasjon er det ca. 7 min til sentrum. I kort gangavstand ligger butikker på Fyrstikktorget og Ensjø, skoler og barnehager.

- Rålekker selveierleilighet fra 2018
- Delikate farge- og interiørvalg
- Markterrasse på hele 16 kvm med beplantningsområder
- Garasjeplass i kjeller med heisadkomst
- Endeleilighet med mye vindusflater
- Separat inngang til leiligheten
- Arealeffektiv planløsning
- Høy standard og kvalitet
- Luftig stue i åpen løsning, takhøyde på 2,5 m
- Kjøkkenløsning fra Norema med integrerte kvalitetshvitevarer
- Stort hovedsoverom med eget bad!
- Tre soverom
- To bad
- Sonestyrt, vannbåren gulvvarme i alle oppholdsrom
- Heisadkomst til alle plan
- Felles takterrasse med flott utsikt
- Gode solforhold gjennom dagen og ettermiddagen
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinner
- Gulvvarme, varmtvann, bredbånd inkl.
- Lave felleskostnader
- Nybygg garanti
- Bod i kjeller på 8,1 kvm
- Parkmessig opparbeidet fellestomt og hyggelig kvartalstorg
- Barnehage og skole like ved
- Sentral beliggenhet med nærhet til servicefasiliter og umiddelbar nærhet til offentlig kommunikasjon.

Parkering
Leiligheten disponerer egen garasjeplass i lukket garasjeanlegg i bygget kjeller. Enkel adkomst med heis til garasjekjeller, garasjeanlegget er videoovervåket. Det er også mulighet for å parkere sykler i lukket del i garasjeanlegget.

Biloppstillingsplass i garasjen eiet av seksjonseier i Grenselunden eierseksjonssameier kan overdras sammen med seksjonen eller kun til annen eier i Grenselunden. Ikke eksternt.

Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt mot et gebyr på kr 3600,- i året. Beboerparkering for elbiler koster kr 600,-. For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Ellers gateparkering/beboerparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger sentralt til ved Fyrstikktorget og alt det har å tilby. Her bor du i et historisk miljø med umiddelbar nærhet offentlig kommunikasjon og gode servicetilbud. Området er bynært, men likevel barnevennlig og sameiet ligger skjermet for trafikken med parkmessig opparbeidet fellesarealer.

Området er sjarmerende og består av en fin blanding av velholdte blokk-, næring- og småhusbebyggelse samt opparbeidede grøntområder. Hundrevis av ansatte har sitt daglige virke her. Dette skaper et godt forretningsgrunnlag for alle butikkene og servicetjenestene på Fyrstikktorget som ligger rett ved boligen. Her finner du blant annet en søndagsåpent Jokerbutikk, apotek, frisør, helsestasjon, en sushibar, Baker Hansen, Karoline pub, Fresh Asian Fusion mm.

Oslo Street Fotballsenter har nylig åpnet og befinner seg i naboblokken til sameiet med et superspennende konsept! Senteret inneholder en 3v3 bane ( Cageball) med et kunstnerisk futsaldekke, et panna bur, et eget e-sport område, samt et Teqball bord. Ta gjerne en titt: https://oslostreetfotballsenter.no

Ensjøbyen vil bli et fantastisk boligområde. Dette regnes som fremtidens bydel, med rikelig med servicetilbud, idylliske parker, el-sparkesykler tilgang, Foodora og Wolt mulighet(matlevering), flere sykkelveier, og kun ca. 5 minutter med T-banen inn til Oslo S. Her får du det beste av to verdener, med alt du trenger like rundt hjørnet. På Ensjø skal det oppføres rundt 7000 nye, energivennlige boliger i alle prisklasser. Samtidig vil området være lysere og luftigere enn det som er vanlig i sentrumsgatene. Det kulturelle tilbudet vil bli bredt, med et rikt butikkutvalg og både kino, gallerier, teater og konsertsaler. Det planlegges også nye treningssentre og ulike akitvitetsplasser. For mer informasjon om utviklingen av området Ensjø og Hovin anbefales det å ta en kikk på www.ensjobyen.no og www.ensjø3d.no.

Leiligheten ligger i gangavstand til skøytebanen Valle Hovin, samt til den nye ishallen Jordan Amfi. Jordal Amfi og Valle Hovin ligger alle i gangavstand, og friarealene rundt Valle Hovin og Valhall Arena er kjent for sine allsidige idrettsanlegg og store konsertarrangementer. Hovindammen er en liten idyll, med omkringliggende gangstier, sittebenker, grønne lunger og et rikt fugleliv. Det er kort vei til Tøyenbadet, som er Norges best besøkte bad. I tillegg er kort vei til vakre tur- og friluftsområder som Kampen Park og Tøyenparken, noe som gir gode rekreasjonsmuligheter hele året. Det er også fint å gå tur eller sykle langs den naturskjønne Alnaelva.

I området kan du buldre i Klatreverket Bryn, se elitekamper i fotball ved nye Intillity Arena, eller skate ved Fyrstikkalleen skatepark. På Hasle Torg og i Valhall finner man også moderne og populære treningssenter. Med svært god offentlig kommunikasjon er også de fleste av hovedstadens tilbud lett tilgjengelige. Kampen og Vålerenga har ellers et hyggelig utvalg av restauranter og kafeer.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan blant annet gjøres på Fyrstikktorvet (søndagsåpen Jokerbutikk) hvor du får tak i det meste. I nærheten finner du også Kiwi og Rema 1000, og etterhvert som nye Ensjøbyen utvikles vil det komme mange ytterligere butikker. Hasle torg, Tveita senter, Bryn senter, Tøyen, Grønland Basar og Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av nyere blokkbebyggelse og rekkehus.

Tomt
Eiet tomt, 4878 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Fra eiendommen er det umiddelbar nærhet til barnehager, barneskole og ungdomsskole. Teglverket skole er en ny barne- og ungdomsskole, bygget på den gamle teglverkstomta ved siden av Hasle stasjon. August 2015 åpnet skolen offisielt som en 1-4 skole. Skolen utvider med ett trinn årlig over de kommende årene, og vil bli en fullskala 1-10 skole fra 2021, da med ca. 800 elever. For elever i ungdomstrinnene er det umiddelbar nærhet til Fyrstikkalleen skole som er kombinert ungdomsskole og videregående. Ni barnehager er planlagt i forbindelse med utbyggingen av Ensjøbyen, og flere av dem er allerede i full drift. Det er kort vei til flere barnehager der blant annet Fyrstikkalleen barnehage og Valle Hovin idrettsbarnehage er noen av de nærmeste.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss. Nærmeste holdeplass er Helsfyr, med både T-bane, flybuss, taxiholdeplass og buss - blant annet går 21-bussen hele døgnet. I tillegg er det ny, moderne T-banestasjon på Ensjø, og det tar kun 5 min inn til sentrum. Det er kun ca. 500 meter til Helsfyr T- bane og ca. 700 meter til Ensjø T-bane.

Inneholder
Entre, 3 soverom, 2 bad, åpen stue/kjøkken og markterrasse. Leiligheten disponerer også garasjeplass i kjeller med heisadkomst samt kjellerbod på 8,1 kvm i lukket anlegg.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Daniel Martens:

Antatt fundamentert på faste masser. Grunnmur, frittbærende dekker, bærende yttervegger og leilighetskillevegger i armert betong. Flatt tak (fall mindre enn 6 grader) antatt utført som
kompakt tak. Dette er tak som ikke er luftet under tekkingen og skal som hovedregel ha
innvendig nedløp for regn og smeltevann. Tekkematerialet er enten asfalt eller plast/
gummibasert takbelegg. Isolasjonsskiktet er vanligvis plassert på oversiden av
bærekonstruksjonen. Bærekonstruksjonen er av betong, metall eller treverk.

Alle forhold er markert med TG1 i tilstandsrapporten.

Følgende forhold fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Rørlegger C.M.Mathiesen & Co. har vært på kontroll 04.03.21: Sjekke og måle gulvvarme. Justering av gulvvarme. Ingen feil, alt ok.

Primærrom
Primærrom: 82 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Entre, 3 soverom, 2 bad og stu/kjøkken.

Bruksareal
Bruksareal: 82 kvm

Boder
Kjellerbod på 8,1 kvm medfølger leiligheten.

Standard
Leiligheten er særdeles flott og har en gjennomgående høy standard fra 2018. Det er smarte miljøvennlige løsninger som balansert ventilasjonssystem, vannbåren gulvvarme og miljøriktige materialvalg som sikrer et gunstig inneklima.

Innbydende entré - velkommen inn:
Leiligheten har en egen inngangsdør separat fra sameiets hovedinngang. Allerede i entreen gis det et innbydende førsteinntrykk av den lekre leiligheten.
Entreen er romslig med god plass til å sette fra seg sko- og yttertøy.
Det er også installert dørcallingsystem med videofunksjon.

Rålekker stue med moderne farge- og interiørvalg:
Stuen oppleves som luftig og tiltalende med god takhøyde. Flotte vindusflater i to himmelretninger bader rommet i dagslys. Det er flytende overgang mellom stuen og kjøkkenet. Rommets gode størrelse gjør det enkelt å plassere spisestue, sofagruppe og Tv-løsning. Stuen har både dybde og eksklusivitet.

Stilfullt kjøkken
Kjøkkeninnredningen er plassert i vinkel og har nok av skap- og benkeplass.
Fronter i malt glatt utførelse. Laminert benkeplate med innfelt kjøkkenvask. Flislagt vegg over kjøkkenbenk. Integrerte hvitevarer med innfelt platetopp i benkeplate, oppvaskmaskin, komfyr og kjøl/frys. Kjøkkenventilator tilkoblet sentralt avtrekk i bygget. Komfyrvakt installert over platetopp Kjøkkenet har også en stilfull kjøkkenøy med mer skapplass. Perfekt samlingspunkt når gjestene er på besøk.

Alle kvalitetshvitevarer er integrerte; stekeovn, induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøl/frys, mikrobølgeovn og ventilator.

Leiligheten har to bad:
Bad fra hovedsoverom:
Det er lagt fliser på gulv og vegger. Vegghengt toalett med innebygd sisterne kasse. Vegghengte dusjdører i glass og sluk i dusjnisje. Servant på vegghengt servantskap. Plastsluk med klemring for innfestning av membran.

Gjestebad:
Det er lagt fliser på gulv og vegger. Vegghengt toalett med innebygd sisterne kasse. Servant på vegghengt servantskap. Vegghengte dusjdører i glass og sluk i dusjnisje. Plastsluk med klemring for innfestning av membran. Opplegg for vaskemaskin på badet.

Hovedsoverom med eget bad:
Meget romslig soverom med sitt eget bad! Soverommet rommer fint en stor dobbeltseng med tilhørende nattbord. Du har også god plass til stor garderobeløsning.

Soverom 2 og 4:
Leiligheten er meget familievennlig og disponerer i tillegg 2 andre romslige soverom med god plass til seng, nattbord, garderobe. Soverommene egnes perfekt som barnerom, gjesterom eller hjemmekontor. Alle soverommene vender mot rolige omgivelser - her sover du helt uforstyrret!

Solrik markterrasse:
Fra leiligheten er det utgang til en herlig markterrasse hele 16 kvm. Her har du god plass til flere sittegrupper og spisegrupper samt grill. Terrassen er pent opparbeidet med beplantning rundt den som gjør den usjenerende. Terrassen er ellers utstyrt med utelys og tremmefliser
Det er gode solforhold på ettermiddagen fra ca. 17:00.

I tillegg er det lagringsplass i kjellerbod med generøs høyde på ca. 8 kvm.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest, men midlertidig brukstillatelser er utstedt og ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Midlertidig brukstillatelse 1 - Grønvoll allé 20 - 40, datert 30.05.2019. 
Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om midlertidig brukstillatelse for deler av tiltaket, mottatt 09.05.2018.  Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for bygg C inkludert parkeringskjeller, bodarealer under blokk C, trappehusene I blokk B fra kjeller til 1.et. samt kjørerampe under blokk A.

Gjenstående arbeid:
Det foreligger bekreftelse på at alle gjenstående arbeider i søknaden om brukstillatelse er gjennomført. Søker har mottatt ny samsvarserklæring fra ansvarlig utførende om at disse arbeider er ferdigstilt i Blokk C. Siste revisjon av Gjennomføringsplanen, hvor datoer er lagt inn.

Vilkår i den videre prosessen :
Det foreligger bekreftelse på tilknytning fjernvarme for bygg B og C. Ferdigrapport for tilknyttingen for hele prosjektet skal foreligge når bygg A, bygg B, og bygg C har fått midlertidig brukstillatelse/ferdigattest.

Midlertidig brukstillatelse 2 - Grønvoll allé 20 - 40, datert 01.06.2018.
Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om midlertidig brukstillatelse for deler av tiltaket, mottatt 16.05.2018.  Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for bygg B inkludert bodene under blokken.

Gjenstående arbeid:
Det foreligger bekreftelse på at alle gjenstående arbeider i søknaden for omsøkte brukstillatelse er gjennomført. Søker har mottatt ny samsvarserklæring fra ansvarlig utførende om at disse arbeider er ferdigstilt i Blokk B med siste revisjon av gjennomføringsplanen, hvor datoer er lagt inn.  Resterende deler av tiltaket hvor det her ikke søkes om midlertidig brukstillatelse er Blokk A som planlegges innsendt i september.

Vilkår i den videre prosessen:
Det foreligger bekreftelse på tilknytning fjernvarme for bygg B og C. Ferdigrapport for tilknyttingen for hele prosjektet skal foreligge når bygg A, bygg B, og bygg C har fått midlertidig brukstillatelse/ferdigattest.

Midlertidig brukstillatelse 3 - Grønvoll allé 20 - 40, datert 06.09.2018.
Plan- og bygningsetaten godkjenner søknaden om midlertidig brukstillatelse for deler av tiltaket, mottatt 25.08.2018.  Den midlertidige brukstillatelsen gjelder for bygg A.

Gjenstående arbeid:
Det er bekreftet at gjenstående arbeider av mindre vesentlig betydning er utført den 03.09.2018 av ansvarlig søker.

Andre forhold:
- Det foreligger bekreftelse på ferdigstilte arbeider for tilknytning fjernvarme for eiendommen fra Fortum Oslo Varme datert 23.05.2018.
-Vann- og avløpsetaten bekrefter å ha mottatt sluttdokumentasjon for bygg A datert 22.06.2018.
Søknad om ferdigattest  Ferdigstillelsen av torget er avhengig av fremdrift for ombygging av Fyrstikkalléen 17. Derfor er det ikke satt opp et tidspunkt for søknad om ferdigattest.

Attestene kan fås ved henvendelse til megler. For ytterlige spørsmål ta kontakt med megler.

Oppvarming
Vannbåren varme i gulv og det er balansert ventilasjon i bygget. Dette er et viftesystem som leverer frisk renset luft og trekker ut brukt luft. Varme blir overført fra brukt luft til frisk luft i en varmegjenvinner, og ventilasjonskanaler fordeler den oppvarmede friskluften rundt i boligen via ventiler. På denne måten behøver friskluften normalt ikke ytterligere oppvarming. Luften i enheten sirkulerer via spalter under dørblad.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.480,- pr. md.
Herav:
Felleskost brøk 2.831,-
Felleskost likt 240,-
TV/bredbånd 409,-

Fellesutgiftene justeres normalt en til to ganger årlig i forhold til sameiets faktiske utgifter og ble sist justert med en økning på kr 30,- fra og med april 2021.

Vannbåren varme og varmtvann måles for hver seksjon og faktureres direkte.

Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke. Sameiet får ny leverandør i høst, se avsnitt om sameiets planlagte påkostninger/planer.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca.  5000 kr pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.
Boligen er tilknyttet Canal Digital som leverandør av kabel-tv og internett. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Det er ingen fellesgjeld i sameiet.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6679599

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 514 633,- Som sekundærbolig Kr. 5 452 677,-

Sameie
Sameiet Grenselunden Sameie består av 149 bolig- og 1 næringsseksjon i eiendommen gnr 130, bnr 219 i Oslo. Grenselunden Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 921134991, og ligger i bydel Gamle Oslo i Oslo kommune med adresse Grønvoll Allé 20 - 40.
Sameiet har egen hjemmeside: https://grenselunden-sameie.no/.
Det er ikke tillatt med kullgrill eller engangsgrill på takterrassene eller balkong.
Nøkler til fellesareal kjøpes hos Nordic Security.
Styret kan nås på e-post grenselunden@styrerommet.net.
Postkasse/dørskilt koster kr. 250,- Se: https://grenselunden-sameie.no/7868.
Sameiet har avtale med vaktmester som ivaretar daglig drift og løpende vedlikehold.
Sameiets eiendommer er forsikret i TRYG FORSIKRING med polisenummer 6679599.
Generalforsamling vil bli avholdt 11 mai 2020.

Styrets arbeid:
Grenselunden eierseksjonssameie begynner å bli et mer etablert sameie og 2020 var preget av en mer normal drift enn de tidligere driftsårene. Til tross for dette ble ikke 2020 et normalt driftsår og det skyldes koronapandemien.
Styret har hatt 14 styremøter og avholdt sitt første digitale årsmøte i løpet av 2020.
Styret har fullført saker som ble påstartet i 2019 slik som installasjon av vanningsanlegg på takterrassene og nytt nøkkelbrikkesystem.
Et uventet element i 2020 var behovet for å gjøre en betydelig oppgradering av skallsikkerheten til sameiets bygningsmasse. Det har blitt installert sikkerhetsbeslag på alle inngangsdører til sameiet, og ekstra kameraovervåking i alle oppganger. Flere dører har også blitt forsterket. Styret ser at dette var et nødvendig ekstratiltak.
På årsmøtet i 2020 ble det vedtatt å installere energimålere i alle seksjonene i sameiet. Dette har vært en stor sak som har tatt mye tid. Installasjon ble veldig forsinket grunnet den usikre pandemiperioden og måtte utføres med strenge smittevernstiltak. Prosessen ble gjennomført i løpet av noen intensive uker i november og systemet var ferdig konfigurert og i drift for alle seksjoner i løpet av desember.
Fra 1. januar 2021 startet energimålersystemet sine offisielle målinger.
Det ble også vedtatt på årsmøtet i 2020 å starte opp et vedlikeholdsfond for sameiet. Fondet er på 50 862,- ved utgangen av året.
Andre saker som styret har jobbet med i 2020 er veiskilting inn til og ved sameiet, gjennomgang av alle våre serviceavtaler, oppfølging med Bymiljøetaten ifm. utbygging av sentral tverrpassasje, vask av alle glassflater i fellesareal og en sommerkonsert i bakgården.
Styret har i 2020 hatt over 600 henvendelser per e-post til Styrerommet eller via Vibbo. I tillegg kommer alt som går via andre kanaler slik som privat e-post, telefon, SMS eller via sameiets Facebook-gruppe. Styret har etter beste evne håndtert alle henvendelsene.
Styret har i 2020 vedtatt bytte av forretningsfører. Fra 1. juli 2021 vil Solibo overta
forretningsføreransvaret for sameiet. Styret har forhandlet frem en pakke som gir flere
støttetjenester fra forretningsfører til sameiet til samme pris som tidligere avtale.
Styret startet også arbeidet med to større saker i forberedelse til årsmøtet i 2021. Sak om
svalgangsbelysning og ny leverandør for TV og bredbånd. Sameiet sin eksisterende bindingsavtale går ut slik at sameiet står fritt til å velge ny leverandør ved årsmøtet.

Utført arbeid i 2020:
- Årsmøtet ga styret fullmakt til å utrede og implementere kameraovervåking i garasje- og bodområdet, samt inngangsparti i oppgangene i Grenselunden Eierseksjonssameie.

- Vedtatt bytte nøkkelsystem for fellesarealene til et nøkkelbrikkesystem for å øke sikkerhetsnivået til bygningsmassen. I det nye systemet kan man deaktivere nøkler som mistes, noe som vil øke sikkerhetsnivået betraktelig. Seksjonseier kan også (for egen regning) kombinere nytt nøkkelsystem med egen dørlås for bruk av felles nøkkelbrikke. Dette ble finansiert ved at seksjonseier betaler inn kr. 2000,- og resterende dekkes av sameiet.

- Fjernvarme-/varmtvannsmålere i leilighetene i sameiet : Styret gis fullmakt til å utrede og implementere system for forbruksavregning av energiforbruk basert på leasing-modell. Styret har blant annet fått et tilbud der hver seksjonseier betaler 99 kr per måned for en slik tjeneste, der leverandøren leverer måleutstyr og står for komplett fakturering direkte til seksjonseier. Dette gjør at fellesutgiftene relatert til energi kan trekkes ut fra fellesutgiftene. Dette er en 10-års-leasingavtale. Alternativ løsning er engangsbetaling for installasjon av system og en mindre gebyrkostnad per måned.

- Takrenner for balkonger: Styret avviser saken nå grunnet for høy totalpris og ønske om å prioritere andre saker foran denne. Styret går inn for at årsmøtet kan godkjenne sak som at hver enkelt seksjonseier kan installere takrenne mot søknad til styret og i henhold til predefinert løsning fra valgt leverandør.
- Økning av fellesutgifter for bedre likviditet og oppbygging av vedlikeholdsfond: Det foreslås at fellesutgiftene økes med 5% fra 1. mai 2020 som også inkluderer 1kr per kvm som er øremerket oppbygging av vedlikeholdsfond. Styret foreslår en økning med 5% pr.år.

- Styrets godtgjørelse er en egen sak på årsmøtet. Der får forslagsstiller fremme forslaget for avstemming.

- Endre fra Fyrstikkalleén 17 (FY17) til Grønvoll Allé 42-44 Eierseksjonssameie i vedtektene. Innkomne forslag er tatt inn som egne vedlegg: Det stemmes ja til endring fra Fyrstikkalleén 17 (FY17) til Grønvoll Allé 42-44 Eierseksjonssameie i vedtektene for sameiet.

Etter samtale med styreleder er det ingen planer som vil føre til økninger i felleskostnader/fellesgjeld utover nevnte. Man kan påregne økninger i felleskostnader/fellesgjeld dersom sameiet beslutter dette.

Normalt vedlikehold må alltid påregnes. Interessenter anbefales å sette seg inn i årsberetning, protokoller, husordensregler og vedtekter. Ta kontakt med megler ved spørsmål.

Forretningsfører
Obos Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene, det er ikke tillatt å lufte dyr på takterrassen.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd.Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Det medfølger 14 servitutter på eiendommen og disse omhandler blant annet: Bestemmelse om vei, erklæring/avtale ( Rett til parkering, boder og teknisk rom i underjordisk parkeringsanlegg), bruksrett(Gjensidig bruksrett for reparasjon og vedlikehold), bestemmelse om kloakkledning, bestemmelse om vannledning, bruksrett ( Gjensidig bruksrett til uteareal), bestemmelse om adkomstrett (Gjensidig adkomstrett over gangveier på eiendommene), erklæring/avtale (Bestemmelse om felles drift og vedlikehold av uteareal, erklæring/avtale( Bestemmelse om gjensidig rett og plassering av infiltrasjonsmagasin/fordrøyningsmagasin og bestemmelse om felles ansvarlig drift og vedlikehold), bestemmelse om adkomstrett ( Bestemmelse om adkomstrett til felles garasjeanlegg på gnr. 130 bnr. 224, Bestemmelse om felles ansvarlig drift og vedlikehold), erklæring/avtale ( Bestemmelse om gjensidig rett til avfallshåndtering. Bestemmelse om kostnader til drift og vedlikehold), erklæring/avtale (Bestemmelse om tilbakeføring av areal på vilkår), erklæring/avtale (Bestemmelse om rett til fordrøyningskum), erklæring/avtale (Bestemmelse om avfallshåndtering), samt bestemmelse om garasje og parkering.

De andre seksjonseierne har panterett i seksjonen for krav mot seksjonseieren som følger av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for hver bruksenhet svarer til 2 x folketrygdens grunnbeløp, jfr. lov om eierseksjoner § 31.Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Området/eiendommen er regulert til byggeområde for bolig/forretning/bevertning i henhold til reguleringsplan S-4883, 03.02.2016 se Reg. Bestemmelser. Området rundt er regulert til bolig, forretning, undervisning, institusjon (kultur), bevaring, industri, offentlig service, torg, offentlig formål (skole) m.m. Prosjektet Grenselunden består av tre boligblokker med parkeringskjeller. Mellom Blokk A og B og ut til adkomstveien ligger offentlig torg som skal eies av Oslo kommune. Området er i stor utvikling og det foreligger flere byggesaker/planforslag i området. Kjøper oppfordres til å sette seg inn i planer tilgjengelig på Oslo kommunes planinnsyn.

- Saksnr: 201718510 - Grensesvingen 7-9 og Grenseveien 97 har det vært oppstartsmøte med forslag om bygging av boliger og næring. Det er Veidekke Eiendom som foreslår å omregulere Grenseveien 97 og Grensesvingen 7-9 fra industri og kontorformål til bolig/forretning/kontor/barnehage/offentlig eller privat tjenesteyting, gatetun med mer. Man kan se mer om reguleringssaken på plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201718510

- Saksnr: 201703173 - Karoline Kristiansens vei 1 - 9 - Fyrstikktorget - I Karoline Kristiansen vei 9 er det varslet oppstart om å regulere området for formålene, bolig, næring, kontor, handel og hotell. Man kan se mer om reguleringssaken på plan- og bygg sine hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201703173

- Videre foreligger det blant annet planer om oppføring av boligbygg i Fyrstikkalléen 20 (saksnummer 202005978), omregulering av industri til boligformål med oppføring av boligbygg på 4 til 6 etasjer (saksnummer 201412919) og bruksendring av 3. etasje fra kontor til dagsenter og helgeavlasting for funksjonsendring i Fyrstikkalléen 19 (201915368).

- Saksnr: 201509247 - Malerhaugveien 20 - Detaljregulering - Oppføring av boliger. Formålet med planen er å legge til rette for boligbebyggelse langs Malerhaugveien slik at Malerhaugveien får en bymessig utforming og tydelig gatekarakter. Planen legger også til rette for barnehage mot Østre parkdrag. Bunde Eiendom AS foreslår å omregulere Malerhaugveien 20 til bolig, barnehage og næring fra industri.

- Saksnr: 201402289 - Malerhaugveien 28 - Intensjonen med reguleringsplanen er å legge til rette for boligbebyggelse og barnehage med tilhørende infrastruktur. Planen skal også sikre en offentlig tilgjengelig forbindelse mellom Malerhaugveien og Østre parkdrag.

- Saksnr: 201412919 - Malerhaugveien 15, Ensjø - Dialogfase - Omregulering fra industri til boligformål.

- Saksnr: 201508726 - Ensjøveien 16 - 22 - Detaljregulering - Omregulering til bolig, forretning og kontor.

- Saksnr: 201610661 - Malerhaugveien 19 - 23 - Detaljregulering for boliger.

- Saksnr: 201708971: Gladengveien 12-14. Omregulering fra industri til boligformål.

Kopi av reguleringskart og reguleringsplaner m/bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
6 800 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
180 000,- (Dokumentavgift)

189 020,- (Omkostninger totalt)

6 989 020,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.14 500)
Visningshonorar (5 stk. avholdte visninger kr 2950,- pr visning) (Kr.14 750)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Foto (Kr.3 250)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 400)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Innhenting av servitutter (per stk) 6 stk er innhentet (Kr.1 194)
Tilstandsrapport (Kr.6 000)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Gebyr for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 490)
Overtagelse (Kr.2 950)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.26 496)
Eierskiftegebyr forretningsfører for garasjeplass (Kr.1 500)
Rabatt meglerprovisjon (Kr.- 15 000)
Styling (Kr.24 850)
Løfte annonse på finn (Kr.2 750)
Markedspakke 1 (Kr.14 900)
Provisjon (Kr.54 000)
Oppgjør (Kr.7 200)
Totalt kr. (Kr.176 358)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-21-0130

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr:921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Granit Zumberi

Saksbehandlere
Granit Zumberi
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 98 49 66 02 / E-post: gz@eie.no

Adenis Pronaj
EIE Ensjø
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 40 04 79 24 / E-post: adp@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Grønvoll allé 24
For mer om objektet
Grønvoll allé 24

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: