Bilde 1 av Gunnar Schjelderups vei 11HBilde 2 av Gunnar Schjelderups vei 11H
Digital salgsoppgave
Gunnar Schjelderups vei 11H

0484 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og innbydende 2-roms selveier med solrik, vestvendt balkong på ca. 8kvm. Heis. Felles takterrasse. Garasjeleie*
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
237
Antall soverom
1 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
46 m²
Bruksareal (BRA)
46 m²
Fellesutgifter
kr 2 721 / Mnd
Prisantydning
kr 4 650 000
Omkostninger
kr 113 870
Totalpris
kr 4 763 870
Fellesformue
kr 3 515
Byggeår
2006
Tomt
Eiet tomt 18871 m²
Oppdragsnummer
74230380
card-default

Eline Tilley

Eiendomsmegler MNEF | Partner
Les om Eline
card-default

Mikkel Johnsen

Eiendomsmegler MNEF
Les om Mikkel
Prisantydningkr 4 650 000,-
Dokumentavgiftkr 112 500,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 4 763 870
Eiendom
Gunnar Schjelderups vei 11H, 0484 OSLO, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 77 Bnr. 57 Snr. 237 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 46 kvm, Bruksareal: 46 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
2006

Tomt
Eiet tomt 18871 kvm

Prisantydning
4 650 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Heiki Nygård Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 01.09.23
Andel fellesformue: kr. 3 515,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 650 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 112 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 113 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 763 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 721,- pr. mnd.
Felleskostnader kr. 2 205,-
TV/Internett kr. 516,-

Felleskostnad inkluderer
Bredbåndstjeneste, varmtvann, kommunale avgifter, forretningsførerhonorar, styrehonorat etc., felles forsikring, generell drift og vedlikehold, vaktmestertjenester, renhold fellesareal m.m.

Kommunale avgifter
Inkludert i felleskostnadene.

Eier
Eirik Lysheim

Beskrivelse
Sentral og attraktiv beliggenhet, men samtidig rolig og tilbaketrukket. Meget god intern beliggenhet i 4. etg. med heisadkomst og tilgang til felles takterrasse. Leiligheten har en lys og innbydende stue med generøs takhøyde på hele 2,65m og utgang fra stue til solrik balkong på ca. 8kvm. Flott kjøkken med glatt innredning og plass til stor spisebordsgruppe som danner et naturlig skille mot stue. Badet er pent flislagt med varmekabler i gulv. Svalt og romslig soverom med plass til dobbeltseng og rikelig oppbevaringsplass. Praktisk entré med stor skyvdedørsgarderobe med speilfronter.

- Varmtvann, tv/internett inkl
- Utleie og dyrehold tillatt
- Felles takterrasse
- Heis
- Bod i kjeller på 5kvm.
- Lave felleskostnader
- Garasjeleie*

Parkering
Selger leier i dag parkeringsplass i garasjeanlegget av sin bror for kr. 1800 pr mnd. Det vil være mulig å kunne overta leieavtalen ved ønske om dette.

Ellers er det stort sett plasser for salg og utleie i privat regi. Det finnes mer informasjon på sameiets hjemmeside mtp. utleie av plass. Utover dette er det gateparkering etter gjeldende regler for området.

Sameiet har noen p-plasser for motorsykler til utleie. Styret kontaktes v.h.a. styrets hjelpetjeneste for tildeling av plass. P-plass for motorsykkel følger ikke boligen ved salg. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende priser ved endring av leietaker.

Garasjeanlegget:
Sameiet Nydalen Kvarter har totalt 305 (244 + 61) garasjeplasser. Majoriteten, 244 plasser, ligger i fellesarealene til Sameiet Nydalen Kvarter i gnr 77, bnr 57. De resterende 61 plasser ligger i en egen samleseksjon, seksjon 361. Seksjonen eies av Boligstiftelsen Nydalen (50 plasser), Carbo AS (2 plasser) og enkeltpersoner. Hver plass representerer en ideell andel av seksjon 361.

Sameiet har noen p-plasser for motorsykler til utleie. Styret kontaktes v.h.a. styrets hjelpetjeneste for tildeling av plass. P-plass for motorsykkel følger ikke boligen ved salg. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende priser ved endring av leietaker

Beliggenhet
I Nydalen bor man meget sentralt, men likevel tilbaketrukket fra selve bykjernen. Nydalen har de siste 20 årene gjennomgått en total forandring, fra å være et typisk industriområde til å bli et urbant, levende og meget moderne og populært bo-område! Området er svært skjermet fra trafikk og støy og er preget av store, grønne fellesarealer og parkområder med plen, helleganger, diverse beplantning, sittebenker og lekearealer.

Storo Storsenter ligger i umiddelbar nærhet med sine 130 butikker og restauranter, og kan friste med alt av servicetilbud. ODEON kino åpnet i mars 2018, som er et kinosenter med hele 14 saler og IMAX-sal, samt flere kaféer og spisesteder. Thon Hotel Storo åpnet 05. september 2018.

Nydalen kan friste med flere populære spisesteder og kaféer. Det nye torgbygget med tilknytning til Nydalen T-banestasjon åpnet høsten 2016 med blant annet Vinmonopolet, apotek, matbutikk og flere kafeer og spisesteder som blant annet Asia Kitchn Bar Xeast. Torgbygget kjøpesenter er perfekt for deg som bor, jobber eller studerer i Nydalen. Enten du trenger å handle til hverdag eller helg eller trenger noe raskt på veien.

Det er gangavstand til Grünerløkka, Sandaker, Torshov, Sagene og Bjølsen som kan friste med utallige nisjebutikker og urbant byliv. Det er mangfoldig og spennende kulturtilbud i området med blant annet Soria Moria på Torshov med store oppsetninger, "Det andre teateret" på Lilleborg med alt fra amatøroppsetninger til musikaler og TV2 studio på Nydalen med innspillinger og show.

For den treningsglade er det gode trenings- og rekreasjonsmuligheter i området. Det er blant annet flere turstier langs Akerselva rett utenfor døren. Akerselva tar deg ned til Oslo sentrum eller opp til marka og Maridalen. Gangavstand til populær badeplass i Akerselva, samt kort avstand til Brekkedammen ved Frysja og Maridalsvannet. Det er flere parkområder i nærområdet, som blant annet benyttes til grilling, sommerleker, soling, piknik og aking om vinteren. Er du et friluftsmenneske og vil ta turen til marka, ligger Solemskogen og Maridalsvannet en liten busstur unna.

Dersom man ønsker å trekke innendørs for å trene, er det kort vei til flere treningssentre som SATS/ELIXIA Storo og Nydalen, Evo, Domus Athletica på BI og CrossFit-senter på Spikerverket.

Det er meget godt kollektivtilbud i nærområdet: Trikk (11, 12 og 13), T-bane (3, 5 og 6), diverse bussforbindelser (bl.a. 37 og 30 hvorav 37 bussen går 24/7), samt tog (Grefsen og Nydalen). Med bil har man enkel adkomst til både ring 2 og 3.

Utdanningsinstitusjoner som Blindern - Universitetet i Oslo, Høyskolen i Oslo og Akershus, Tannlegehøyskolen, Sykepleierskolen på Lovisenberg og Arkitekthøyskolen er alle i nærheten. Handelshøyskolen BI ligger i kort gangavstand fra leiligheten

Bebyggelse
Det er primært bygårdsbebyggelse i området.

Tomt
Eiet tomt, 18871 kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Byggemåte
Bygningen er fundamentert med grunnmur i betong antatt til sprengsteinsfylling/fjell og fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i grunnmur og i tradisjonell bindingsverk forblendet med utvendig teglstein og kledd med panel. Takkonstruksjon er av type flatt tak tekket med papp/folie. Adkomst til boligene via innv. trapperom med heis.
- Ytre fasader er fra byggeåret.
- Taktekking på bygningen trolig fra byggeåret.
- Drenering rundt bygningen er trolig fra byggeåret.
- Bygningen er trolig isolert etter byggeårets gjeldende krav til isolasjon.
Dette kan følgelig ikke med sikkerhet stadfestes da dette ligger skjult i byggkonstruksjonen.

Primærrom
Primærrom: 46 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, Stue/kjøkken, Bad og Soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 46 kvm

Boder
Bod i kjeller på ca. 5m².

Standard
Entré:
Meget praktisk entré med god plass til oppbevaring av yttertøy i form av stor skyvedørsgarderobe med speilfront. Plass til ytterligere oppbevaring om ønskelig. Brann- og lydklassifisert entrédør. Porttelefon. Heisadkomst fra felles oppgang. Eikeparkett på gulv, malte vegger malt i tidsriktig farge og malt himling.

Bad/WC:
Meget pent og tidløst bad/WC med fliser på gulv og vegger, malt himling. Varmekabler i gulv. Heldekkende servant med ettgreps blandebatteri på skuffeseksjon. Praktisk vegghengt overskap med speil. Dusjhjørne med  innfellbare rette dusjvegger i herdet glass. Vegghengt klosett med skjult sisterne. Plass til vaskesøyle for vaskemaskin og tørketrommel.

Kjøkken:
Lys kjøkkeninnredning med slette fronter og benkeplate i tre med nedfalt oppvaskkum og ettgreps blandebatteri. Integrert stekeovn, platetopp, oppvaskmaskin og ventilator. Avsatt plass til kjøle og fryseskap (Kjøleskap medfølger).  Moderne åpen stue og kjøkkenløsning. Eikeparkett på gulv, malte vegger malt i tidsriktig farge og malt himling.

Stue og balkong:
Svært lys og innbydende stue med meget god lysforhold fra store vindusflater. God plass til sofagruppe med tilhørende møblement og god plass til stor spisebordsgruppe som danner et naturlig skille mellom kjøkken- og stuedel. Svært god soneinndeling. Parkett på gulv, malte vegger malt i tidsriktig farge og malt himling. Utgang fra stue til stor, solrik balkong på ca. 8 kvm.  Plass til utemøblement. Rekkverk i glass og stol og tremmer som dekke. Balkongen er overbygget noe som øker bruksverdien.

Soverom:
Romslig soverom med plass til dobbeltseng. Svært god plass til oppbevaring i form av stor skyvedørsgarderobe. Eikeparkett på gulv, malte vegger malt i tidsriktig farge og malt himling.

__

Oppsummering av avvik

TG2 - Avvik som kan kreve tiltak
Utvendig (Dører)
Det er avvik: Det er noe slitasje på tettelister på inngangsdør.
Tiltak: Det anbefales vedlikehold på tettelister.

Innvendig (Overflater)
Det er avvik: Det er noe slitasje på parkett på kjøkken.
Tiltak: Behov for oppgradering av innvendige overflater er en skjønnsmessig vurdering og må vurderes deretter, men det må alltid påregnes noe overflatebehandling ved eierskifte.

Innvendig (Innvendige dører)
Det er avvik: Det er noe frynsete på kanten av soveromsdør Det bemerkes at lister og foring er oppsvulmet nederst på bad.
Tiltak: Det anbefales noe vedlikehold på dør til soverom. Det anbefales utskiftning av lister og utforing på dør til bad.

Våtrom (Overflater Gulv)
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er bom på deler av gulvet.
Tiltak: Det anbefales utbedring av fliser med bom.

Våtrom (Sluk, membran og tettesjikt)
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.
Tiltak: Installering av tett dusjkabinett anbefales.

Våtrom (Sanitærutstyr og innredning)
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne.
Kommentar: Ved implementering av innebygget sisterne var det ikke krav om lekkasjesikring, konstruksjonen bør jevnlig observeres.

Tekniske installasjoner (Elektrisk anlegg)
Sikringsskap plassert i entre, utstyrt med automatsikringer og innholdsfortegnelse. Innmat sikringsskap fra byggeåret. El-anlegg i boligen er hovedsakelig fra byggeåret. Strømtilførsel til boligen via nedgravd kabel. El-installasjoner er utført av LysTeknikk.
Kommentar: Det har ikke vært gjennomført eltilsyn siste 5 årene.

TG2 - Avvik som ikke umiddelbart krever tiltak
Kjøkken (Overflater og innredning)
Det er avvik: Det er enkelte mindre sår og hakk i overflater. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad
Tiltak: Behov for oppgradering er en skjønnsmessig vurdering og må vurderes deretter.

Tekniske installasjoner (Vannledninger)
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Kostnadsestimat: Ingen umiddelbar kostnad.
Kommentar: Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket. Tiltak: Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.


For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, som stemmer med dagens bruk. Tegninger fra 23.09.2005 er gjennomgått og de stemmer med dagens bruk. Stemplet Oslo kommune. Videre foreligger det ferdigattest på eiendommen datert 31.03.2023.  Denne kan fås ved henvendelse til megler.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Gulvvarme på bad/WC. Felles varmtvann inkludert i felleskostnadene.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFS normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2023 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 721,- pr.mnd.
Felleskostnader kr. 2 205,- TV/Internett kr. 516,00,-

Faste løpende kostnader
Strøm, felleskostnader, innboforsikring, eventuell eiendomsskatt. Listen er nødvendigvis ikke fullverdig for alle.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen felles lån.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Driftsinntektene er høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak ekstra innkreving i forbindelse med brannsikringstiltak, som gjenspeiler seg i kostnadene for brannsikring. Dette var tiltak som ikke var budsjettert, men ble vedtatt gjennomført på årsmøtet i 2022.

Årets resultat vises i resultatregnskapet som et underskudd og foreslås ført mot egenkapital. Kommentarer til sameiets arbeidskapital pr. 31.12.2022. Arbeidskapitalen vises i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2022 var kr 2.124.042. Neste års budsjett er nærmere omtalt under avsnittet" Kommentarer til budsjett for 2023". Ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 82776079

Forsikringen dekker bygningene og fellesareal. Forsikringen dekker også veggfast utstyr, bygningsmessige tilleggsinnretninger og forbedringer i den enkelte bolig. Oppstår det skade i leiligheten, skal seksjonseier sørge for å begrense skadeomfanget mest mulig og prøve å kartlegge årsaken til skaden. Skaden meldes til forsikringsavdelingen i OBOS på telefon 22868398, eller e-post forsikring@obos.no. Forsikringsavdelingen melder skaden til forsikringsselskapet, bestiller om ønskelig håndverker for reparasjon og sørger for at kostnader knyttet til skaden blir refundert eller betalt av forsikringsselskapet. Selv om sameiets forsikring brukes, kan seksjonseier belastes hele eller deler av egenandelen dersom forholdet ligger innenfor seksjonseiers ansvar. Den enkelte seksjonseier må selv sørge for å ha hjemforsikring som dekker innbo og løsøre.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 324 776,- Som sekundærbolig Kr. 5 034 148,-

Sameie
Sameie: Nydalen Kvarter Sameie, Orgnr: 991081267
Sameiet består av 386 seksjoner. Nydalen Kvarter Sameie ligger i bydel Nordre Aker i Oslo kommune
Gårds- og bruksnummer:77, 57. Med eierseksjon forstås sameieandel i bebygd eiendom med tilknyttet enerett til bruk av bolig eller annen bruksenhet i eiendommen.

- Styret kan også når på epost: nydalenkvarter@styrerommet.no
- Sameiet bruker Vibbo som kommunikasjonsplattform med beboere: https://vibbo.no/nydalen-kvarter

Vektertjenesten
Sameiet har avtale med vaktselskapet City Security som har døgnkontinuerlig vakttjeneste, tlf. 22 75 15 00
Vektertjenesten kan for eksempel brukes når noen i sameiet forårsaker sjenerende bråk etter klokken 23:00 (bryter husordensreglenes § 13). City Security fakturerer sameiet for utrykning til «husbråk» Fakturaen blir videresendt og belastes beboer/e av leiligheten som ble oppsøkt av City Security.
Rutine for henvendelse til vaktselskapet City Security AS er beskrevet på sameiets Vibbo, under temaet «Vektertjenesten».

Sykkelparkering
Dagens løsning for sykkelparkering er ikke optimal. Styret har derfor begynt å se på alternative måter for å bedre forholdene for sykkelparkering. Dette vil vi jobbe mer med i 2023.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Alle hunder skal føres i bånd på sameiets område hele året. Lufting av hunden må ikke foregå på lekeplasser eller i sandkasser. Dyrenes ekskrementer skal plukkes opp av eier. Ved overtredelser kan Styret pålegge eieren å fjerne dyret i løpet av en måned.

Diverse
Hver enkelt seksjonseier plikter å påse at postkassen er utstyrt med skilt i standard utførelse, og med etternavn på beboer(e) av seksjonen.

Annet
- Alle integrerte hvitevarer på kjøkken følger med
- Kjøleskap kan medfølge, men selger inforerer om at noe lyd
- Garderobeskap på soverom og i entrée medfølger
- Vaskemaskin på bad følger i utgangspunktet ikke med hvis ikke annet er avtalt

Bygningsmessige arbeider
Arbeider som kan medføre endring av fasade eller flate mot fellesareal, inklusive tak og vegger på balkong/svalganger, kan bare gjennomføres etter godkjenning fra styret. Videre kreves styrets godkjennelse for arbeider som berører fellesanlegg som vann, avløp eller elektrisitet dersom arbeidene kan medføre en særlig risiko for skade eller kan innebære en urimelig belastning av fellesarealene. Reklame eller markedsføringsutstyr på fasaden til næringsseksjonene skal godkjennes av styret. Det forutsettes at eventuelle inngrep har nødvendige offentlige tillatelser og for øvrig ikke bryter med fasadens visuelle profil og ikke er til urimelig ulempe for andre seksjonseiere.

Ledning, rør og lignende nødvendige installasjoner kan føres gjennom bruksenheten hvis det ikke er til vesentlig ulempe for seksjonseieren. Seksjonseieren skal gi adgang til bruksenheten for nødvendig ettersyn og vedlikehold av installasjonene.

En seksjonseier kan med styrets godkjenning gjennomføre tiltak på fellesarealene som er nødvendige på grunn av seksjonseierens eller husstandsmedlemmenes funksjonshemming. Godkjenning kan ikke nektes uten saklig grunn.

__

Sameiets plikt til å vedlikeholde og utbedre fellesarealer m.m.
Sameiet skal holde utvendige og innvendige fellesarealer, inkludert bygningen og felles installasjoner, forsvarlig ved like. Vedlikeholdet skal utføres slik at skader på fellesarealene og de enkelte bruksenhetene forebygges, og slik at seksjonseierne slipper ulemper. Vedlikeholdsplikten omfatter alt som ikke faller inn under den enkelte seksjonseiers vedlikeholdsplikt, jf. § 9. Vedlikeholdsplikten omfatter også reparasjon og utskifting når det er nødvendig, og utbedring av tilfeldige skader.

Vedlikeholdsplikten omfatter også felles installasjoner som går gjennom bruksenheter, slik som rør, ledninger, kanaler og felles varmeanlegg inklusive radiatorer. Sameiet har rett til å føre nye slike installasjoner gjennom bruksenhetene hvis det ikke skaper vesentlig ulempe for den aktuelle seksjonseieren. Sameiets vedlikeholdsplikt omfatter også utvendig vedlikehold av vinduer, veranda- og ytterdører til boligene.

Sameiets vedlikeholdsplikt omfatter også slikt som utskifting av sluk, vinduer, veranda- og ytterdører til boligen eller reparasjon og utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner, samt rør eller ledninger som er bygd inn i bærende konstruksjoner med unntak av varmekabler. Utvendig skillevegger, herunder inngangspartier, mellom markterrasser på bakkeplan og mellom felles og private takterrasser, skal vedlikeholdes av sameiet. Videre skal blomsterkasser i tre på fellesareal (bakkeplan) vedlikeholdes av sameiet. Sameiet er ikke pliktig å oppføre nye skillevegger eller blomsterkasser.

Seksjonseieren skal gi sameiet adgang til bruksenheten for å vedlikeholde, installere og kontrollere felles installasjoner. Kontroll og arbeid i bruksenhetene skal varsles i rimelig tid og gjennomføres slik at det ikke skaper unødvendig ulempe for seksjonseieren eller andre brukere av bruksenheten. Et sameie som ikke oppfyller sin vedlikeholdsplikt, skal erstatte tap dette påfører seksjonseierne gjennom skader på bruksenhetene, jf. eierseksjonsloven § 35.
__

Seksjonseierens vedlikeholdsplikt omfatter slikt som:
a) inventar
b) utstyr, som vannklosett, varmtvannsbereder, badekar og vasker
c) apparater, for eksempel brannslukkingsapparat og påbudte brannvarslere
d) skap, benker, innvendige dører med karmer
e) listverk, skillevegger, tapet
f) gulvbelegg, varmekabler, membran og sluk
g) vegg-, gulv- og himlingsplater
h) rør, ledninger, sikringsskap fra og med første hovedsikring eller inntakssikring
i) innsiden av vinduer, veranda- og ytterdører til boligen

Seksjonseieren skal vedlikeholde våtrom og kjøkken slik at lekkasjer unngås. Vedlikeholdet omfatter også nødvendig reparasjon og utskifting av det som er nevnt ovenfor, men ikke utskifting av sluk, vinduer, veranda- og ytterdører til bolig. Seksjonseier er likevel ansvarlig for utskifting av ødelagte vindusruter (f.eks. punkterte), dersom dette er et teknisk og økonomisk forsvarlig alternativ til å skifte ut hele vinduet.

Bodene i underjordisk parkeringsanlegg (dør, lås m.m.) skal vedlikeholdes av brukeren av boden. Seksjonseieren skal rense sluk og holde avløpsrør åpne frem til fellesledningen. Dette gjelder også sluk på balkong eller lignende, som ligger til bruksenheten.

Vedlikeholdsplikten omfatter ikke reparasjon eller utskifting av tak, bjelkelag, bærende veggkonstruksjoner og rør eller ledninger som er bygget inn i bærende konstruksjoner.

Vedlikeholdsplikten omfatter også utbedring av tilfeldige skader, for eksempel skader som er forårsaket av uvær, innbrudd eller hærverk.

Oppdager seksjonseieren skade i bruksenheten som sameiet er ansvarlig for å utbedre, plikter seksjonseieren straks å sende skriftlig varsel til styret. Seksjonseieren skal holde bruksenheten fri for insekter og skadedyr. Ved mistanke om innsekter og skadedyr plikter seksjonseier straks å sende skriftlig varsel til styret.

Ny eier av seksjonen har plikt til å utføre vedlikehold, inkludert reparasjoner og utskifting i seksjonen, selv om vedlikeholdet skulle vært utført av den tidligere seksjonseier.

En seksjonseier som ikke oppfyller vedlikeholdsplikten, skal erstatte tap dette påfører sameiet eller andre seksjonseiere, jf. eierseksjonsloven § 34. Fører seksjonseierens mislighold til skade på sameiets eiendom eller på annen seksjonseiers bruksenhet eller fastmontert inventar som naturlig hører bruksenheten til, skal skaden utbedres av sameiet. Utgiftene kan kreves dekket av seksjonseier iht. vedtektene.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Grunnboksinformasjon
Hjemmelsopplysninger - Rettighetshavere til eiendomsrett
2020/2373082-1/200  Hjemmel til eiendomsrett  
23.04.2020 21:00 
Vederlag: NOK 4.100.000
KJØPER:Lysheim Eirik  

Heftelser
1916/900892-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
18.02.1916 
Bestemmelse om veg
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1926/911775-1/105  Erklæring/avtale  
05.03.1926 
Rettighetshaver: Televerket
Bestemmelser om telefonledninger/stolper/kabler/grøfter m.v.
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/15062-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
16.12.1958 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1987/37375-1/105  Erklæring/avtale  
17.06.1987 
Vedtak av visse vilkår vedr. utskillelse/bebyggelse av denne eiendom
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2000/45754-2/105   ** Diverse påtegning  
10.08.2000 
Slettes i gnr. 77 bnr. 351
 
2004/9389-1/105  Erklæring/avtale  
09.02.2004 
Bestemmelser om parkering
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/23093-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
01.04.2004 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Rettighetshaver Oslo Kommune Vann- og avløpsetaten
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/26601-1/105  Erklæring/avtale  
21.04.2004 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.Gunnar
Schjelderups vei.Forpliktelse til fremtidig vederlagsfri
overdragelse av veigrunn til Oslo kommune,
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/26602-1/105  Bestemmelse om gjerde  
21.04.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:73 Bnr:8  
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/29225-2/105  Erklæring/avtale  
30.04.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:375  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:376  
Bestemmelse om veg
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/29225-3/105  Erklæring/avtale  
30.04.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:375  
Bestemmelse om garasje/parkering
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Plan- og
bygningsetaten.
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2004/29225-6/105  Erklæring/avtale  
30.04.2004 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:375  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:77 Bnr:376  
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune Vann- og avløpsetaten.
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere

2006/427903-1/200  Erklæring/avtale  
11.09.2006 
Rettighetshaver:NYDALEN BOLIG AS  
Org.nr: 986844899
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om parkering
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-77/57
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2006/623828-2/200  Bruksrett  
13.12.2006 
Rettighetshaver:NYDALEN BOLIG AS  
Org.nr: 986844899
Bruksrett
gjelder utomhusareal
Bestemmelse om drift og vedlikehold.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2012/66912-1/200  Best. om adkomstrett  
24.01.2012 
Driftsavtale for felles adkomstvei
Gjelder denne registerenheten med flere

2020/2373093-1/200  Pantedokument  
23.04.2020 21:00 
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:DNB BOLIGKREDITT AS  
Org.nr: 985621551

Grunndata
2006/610840-1/200  Seksjonering  
07.12.2006 
opprettet seksjoner:
snr: 237
formål: Bolig
sameiebrøk: 45/26865

Rettigheter på andre eiendommer
Ingen rettigheter funnet.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Dersom en seksjonseier ønsker å leie ut boenheten, gjør styret spesielt oppmerksom på selskapets vedtekter § 3.1vedrørende seksjonseiers plikter ved utleie

Vei/vann/kloakk
Kommunalt vann. Privat felles stikkledning antatt fra byggeåret.

Regulering
Regulert område for forretning/ kontor/offentlig. Plannavn/ID: S-4053. Pr. 17.03.2004 iht. planinnsyn Oslo kommune. Det anbefales å sette seg inn i gjeldende reguleringsbestemmelser og plan for nærmere opplysninger om reguleringsbegrensningene m.v.

Pågående byggesaker og reguleringssaker i nærområdet:
- SANDAKERVEIEN 113 - 119. GNR. 77 BNR. 381. Hensikten med reg.planen er å tilrette legge for bebyggelse med bolig, kontor og forretningsformål, samt et off. tilgjenglig grøntområde. Offentlig ettersyn 21.8 - 2.10.17. Det vil være byggeaktivitet i område. Saksnr: 201604130. Se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201604130

- SANDAKERVEIEN 121. GNR. 77 BNR. 88 Legge tilrette for boligbebyggelse. Samt et nytt offentlig tilgjengelig parkstrøk. Det vil være byggeaktivitet i område. Saksnr: 201619470. se: http://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201619470
Området Storo/Nydalen er under stor utvikling og byggearbeider i området må påregnes fremover.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 650 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 112 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 113 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 763 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilstandsrapport (Kr.8 950)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Visningshonorar (Kr.5 900)
Provisjon (Kr.33 750)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Boligfoto (Kr.3 300)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.19 890)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 215)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.2 500)
Markedspakke (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.122 198)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
74-23-0380

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Torshov Eiendomsmegling AS
EIE Torshov
Org. nr: 982409101
Torshovgata 5H
0476 Oslo
Tlf: 21 01 68 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Partner Eline Tilley

Saksbehandlere
Eline Tilley
EIE Torshov
Eiendomsmegler MNEF | Partner
Mob: 48 19 00 93 / E-post: et@eie.no

Mikkel Johnsen
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 90 14 27 45
[/ E-post: mj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gunnar Schjelderups vei 11H
For mer om objektet
Gunnar Schjelderups vei 11H

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: