Bilde 1 av Hollendergata 2BBilde 2 av Hollendergata 2B
Digital salgsoppgave
Hollendergata 2B

0191 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker 3-roms fra 2018 med balkong - Felles takterrasse - Heis - Flott bakgård - Sentralt - V.Vann og fyring inkludert!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
29
Antall soverom
2 soverom
Etasje
5
Primærrom (P-ROM)
61 m²
Bruksareal (BRA)
61 m²
Fellesutgifter
kr 4 700 / Mnd
Prisantydning
kr 5 700 000
Omkostninger
kr 151 540
Fellesgjeld
kr 1 525
Totalpris
kr 5 853 065
Fellesformue
kr 5 186
Byggeår
2018
Tomt
Eiet tomt 1837 m²
Oppdragsnummer
71220250
card-default

Daniel Berggren

Eiendomsmegler | Partner
Les om Daniel
Prisantydningkr 5 700 000,-
Fellesgjeldkr 1 525,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 142 520,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 5 853 065
Eiendom
Hollendergata 2B, 0191 Oslo, Etasje: 5

Matrikkel
Gnr. 230 Bnr. 279 Snr. 29 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 61 kvm, Bruksareal: 61 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2018

Tomt
Eiet tomt 1837 kvm
Felles bakgård opparbeidet med grøntområder, diverse beplantning og sittegrupper. Bakgård belagt med stein og utebelysning.

Prisantydning
5 700 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Oslo Takstdato: 23.11.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 1 525,- pr. 31.12.21
Andel fellesformue: kr. 5 186,- pr. 31.12.21

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 700 000,- (Prisantydning)
kr 1 525,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 701 525,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 142 520,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 143 890,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 845 415,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 853 065,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 700,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Fyring/varmtvann (a-konto), TV og fibernett, small medlemskap i Hertz Bilpool, forretningsførsel, revisjon, felles forsikring, drift og vedlikehold, kommunale avgifter.

Fjernvarme, forbruk av vann, oppvarming av varmtvann og fjernkjøling trekkes av akonto. Disse kostnadselementene fordeles etter faktisk forbruk/nytte. Dette avregnes en gang i året. Selger opplyser at de har hatt et unormalt høyt forbruk av varmvann på grunn av sykdom, dette har medført at a-konto beløpet er oppjustert. Ved normalt forbruk vil fellleskostnadene reduseres.

Eier
Regine Maria Ilse M Lindow Ernst Einar Martin Lindow

Beskrivelse
Dette er en lys, lekker og gjennomgående 3-roms selveierleilighet som ligger i 5. etasje med heisadkomst. Boligen er beliggende i et skjermet og urbant område i Hollenderkvartalet på Grønland med nærhet til alle fasiliteter. Bygget sto ferdig i 2018 og boligen holder en høy standard.

-Nymalt i tidsriktige fargevalg & en-stavs parkett
-Stilrent kjøkken fra HTH med integrerte hvitevarer
-Romslig bad med opplegg for vaskemaskin
-To soverom med god garderobeplass
-Herlig balkong på 5,3 kvm mot bakgård
-Á-konto v.vann/fyring ved fjernvarme
-Vannbåren gulvvarme
-Balansert ventilasjonsanlegg som sikrer frisk luft
-Montert varmepumpe for kjøling om sommeren
-Stuen og det minste soverommet har utvendig elektrisk solskjerming
-Felles takterrasse med gode solforhold
-Romslig kjellerbod på 10 kvm
-Hertz Bilpool ink
-Muligheter for å leie garasjeplass i nærområde
-Kort vei til sentrum, Bjørvika, Sørenga, Tøyen m.m
-Kort vei til buss, trikk, t-bane og togstasjon

Parkering
Gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Det er mulig å leie garasjeplass med eller uten lademulighet hos Aimo i parkeringshuset ved siden av Rema i Platous gate.

Det er hertz bilpool i bakgården. Medlemskapet small er inkludert i felleskostnader. Det er mulig å øke til medium eller large hvis det er ønskelig.

Det er beboerparkering i området. For priser og mer info se; www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Beliggenhet
Dette er et sentrumsnært og spennende område i stor utvikling beliggende i bydel Gamle Oslo - en bydel som åpnes mot sjøen gjennom Bjørvika. Bor du her har du store deler av det Oslo har å tilby rett utenfor døren - et populært område med kort vei til alt du trenger i hverdagen. Bebyggelsen i Gamlebyen ble opprettet i perioden rundt årsskiftet 18- og 1900 tallet, noe som er merkbart på flere utsmykkede bygårder. Området består av en fin kombinasjon av eldre og moderne bebyggelse.

Av matbutikker ligger Rema 1000, Coop extra, samt Joker og Bunnpris (søndagsåpne) kun noen få minutters gange fra leiligheten.

Fra leiligheten er det kort vei til mange restauranter, cafeer og barer - blant annet Kumi, Oslo mekaniske verksted og Dattera til Hagen. Barcode ligger også kun noen få minutters gange fra leiligheten. Der er det en rekke spennende restauranter, kulturtilbud og bademuligheter på Sørenga og i Oslobukta. I Bjørvika finner du hele Oslos hovedbibliotek Deichman. Bygget er over seks etasjer med litteratur, lese- og studieplasser, scener, kinosal og verksteder for store og små.

Området byr også på flere grøntområder. Her bor du med kort gangavstand til både Grønlandsparken og Klosterenga, samt Botanisk hage og Tøyenparken med ca. 15 minutter til fots. Her er det muligheter for soling, grilling og fine gå- og løpeturer. Vår og sommer er det diverse arrangementer i parkene, og mest kjent er Øyafestivalen i Tøyenparken. Ønsker du å gå en lengre tur kan du gå tur opp til Ekebergåsen. Av treningssenter har du Fresh Fitness på Grønland og SATS og Barry´s Bootcamp i Bjørvika.

Det er et svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet til leiligheten. Fra Munkegata, som er nærmeste busstopp, går bussnummer 34 og 70, like nærme går 100, 110 og 37 i retning Helsfyr og Lillestrøm. Du har også flere trikkelinjer i umiddelbar nærhet. Både Oslo bussterminal, Oslo sentralbane stasjon, og Jernbanetorget - et knutepunkt for tog, T-bane, buss og trikk ligger kun få minutter fra leiligheten.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av blokkbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 1837 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
5.etasje: Entré, kjøkken, stue, 2 soverom og bad.
Annet: Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 10 kvm.

Bygget har også en flott felles takterrasse, som kan benyttes av sameierne. Forøvrig er sameiets fellesområdet flott opparbeidet med plenarealer, trær og busker. Her har du også egne sittegrupper og interne gangveier.
I bakgården finner du egen sykkelbod med 126 plasser. Her er det også mulighet for å lade el-sykkel. Den gamle stallen i bakgården fungerer som sykkelverksted om sommeren og smørebod om vinteren.

Arealbeskrivelse:
5.etasje: P-rom: 61 kvm som består av: Entré, kjøkken, stue, 2 soverom og bad.
Alle rom i boligen er medregnet i P-rom.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Hans-Kristian Brekkås, 23.11.2022:

Boligbygg over 7 etasjer. Grunnmur, skillende dekker og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Utvendige fasader forblendet med
panel/fasadeplater. Flatt yttertak som er utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med brannklasse EI30
og lydklasse 38 dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår. Balkongdør med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra
byggeår.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Bruksareal
Bruksareal: 61 kvm

Standard
Entré:
Velkommen inn i det som kan bli ditt/deres nye hjem! Her blir du møtt av en lys og innbydende entré med god plass til oppbevaring av yttertøy. Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen. Det er heisadkomst til etasjeplan både fra kjeller- og inngangsplan.

Åpen stue- og kjøkkenløsning:
Boligen har et lyst og delikat kjøkken fra HTH, innredningen har lyse slette fronter og laminat benkeplate. Det er nedfelt oppvaskkum med ett-greps armatur. Det er benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stue/spisestue som gir et romslig og sosialt allrom. Videre har kjøkkenet integrert induksjonskoketopp, komfyr, kjøl/fryseskap og oppvaskmaskin. Det er avtrekksvifte over koketopp.

Stuen er lys og romslig med god plass til sofa med tilhørende møblement og mediavegg. Store vindusflater gir naturlig med lysinngang til stuen. I tilknytning til kjøkkenet er det god plass til spisebord. Her kan middagen nytes med familie og venner. Det er montert elektrisk solskjerming utvendig.

Bad:
Pent og romslig flislagt baderom med vannbåren gulvvarme som gir en behagelig romtemperatur. Innredningen består av vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil, overlys og stikkontakt på vegg over servant. Dusj på gulv i hjørnet med innfellbare dører. Dusjbatteri tilkoblet veggmontert hånddusj og regndusj. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Nedsenket himling med malt flate og downlights. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel.

To soverom:
Boligen har to soverom med god plass for seng samt tilhørende møblement. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeløsning. Det andre soverommet passer godt til barnerom, gjesterom eller kontor. Det er montert garderobeskap på begge soverommene med god plass for oppbevaring av tøy og diverse. Boligen har for øvrig god lagringsplass i medfølgende bod på ca. 10 kvm i fellesarealene. Det er montert elektrisk solskjerming utvendig på det minste soverommet.

Balkong:
Fra hovedsoverommet er det utgang til egen nordøstvendt balkong på 5,3 kvm med plass til sittegruppe og grill.

Overflater:
Gulvflater belagt med parkett.
Veggflater med malte slette flater.
Himlingsflater med malte flater.
Slette malte innerdører.

Tilbehør:
Alle hvitevarer på kjøkkenet følger med.
Garderobeskap på begge soverom følger.
Taklampe i begge soverom samt over spisebordet medfølger.
Dyson støvsuger kan kjøpes etter nærmere avtale med selger, ellers demonteres feste fra skapet på soverommet.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja.
Kommentar: Rørbrudd i kjelleren i inngang C pga frost i en ventil. Direkte etter ferdigstillelse også rørproblemer over plassen i bakgården pga frost. Reklamasjonssaker.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Ja.
Kommentar: Hele sameiet gjennomførte en bekjempelse av skjeggkre i alle boliger 2022 og kjeller etter at det ble oppdaget i mange leiligheter. Siden så har det ikke vært noe problem. Anticimex utførte bekjempelsen.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Nei.
Kommentar: Ikke i leiligheten. I sameiet blir anlegget regelmessig kontrollert.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Nei.
Kommentar: Følger ingen parkeringsplass med boligen.

Kjenner du til forslag til- eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel, eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller eiendommens omgivelser?
Ja.
Kommentar: Busstomta: skal enten bli en park (sameiet er meget sterkt involvert bl.a. med egen landskapsarkitekt sammen med de andre sameiene rundt busstomta) i samarbeid med Bymiljjøetaten eller kontorbygg hvis det går som Bane Nor ønsker.

Kjenner du til manglende brukstillatelse eller ferdigattest?
Nei.
Kommentar: Det er utstedt ferdigattest på eiendommen datert 02.07.21.. Bygget er fremdeles i 5års garantien.

Kjenner du til andre forhold av betydning som kan være relevant for kjøper å vite om (f.eks. rasfare, tinglyste forhold eller private avtaler)?
Nei.
Kommentar: 5års kontrollen blir høsten 2023.

Kjenner du til om sameie/laget/selskapet er involvert i tvister av noe slag?
Nei.
Kommentar: Alle tvister bl.a. i forhold til solavskjerming er avsluttet.

Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som f.eks. rotter, mus, maur eller lignende?
Ja.
Kommentar: Sommer 2021 ble det observert rotter i bakgården. Anticimex ble koblet inn, satt ut feller for å også holde øye med bestanden. Siden har det ikke blitt observert noen.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
Ja.
Kommentar: Høsten/vinteren 2021 ble det observert skjeggkre i leiligheter og kjellerne. Anticimex sto for bekjempning våren 2022 og siden har det ikke blitt meldt om noen skjeggkre.

Tilleggskommentar:
Leiligheten fikk installert klimaanlegg/varmepumpe med 2 uttak høsten 2021. 1. gang brukt sommeren 2022. Oppvarming trengs ikke i leiligheten, men anlegget var bra å ha. Spesielt også for allergikere slik at vinduene kan være lukket i pollensesong. Vinduene ut mot Schweigaardsgata er extremt tette og lydisolerende slik at støy fra togene ikke høres.

Sammendrag tilstandsapport:
Takstmannen setter tilstandsgrad 0-3, der TG0 er det beste og TG3 det dårligste.

Følgende har fått TG2:
- Sanitærutstyr / innredning på bad: Servantskap har fuktskader og skade. Servantskap bør skiftes ut.
- Overflater gulv på bad: Det er en sprekk i gulvflis. Kan skyldes utettheter i tettesjikt.
- Overflater gulv på kjøkken: Gulvets overflate bærer preg av slitasje.
- Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje.

Øvrige punkter i tilstandsrapporten har fått TG0/TG1.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for Schweigaards gate 40-42+46 og Hollendergata 2 A-C - Boligbygg - 2021.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 20.6.2015. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det er fremlagt samsvarserklæring, datert 18.11.2021, arbeidene gjelder div stikk og lampe.
Det er fremlagt samsvarserklæring, datert 14.02.2017, arbeidene gjelder nyanlegg.

Oppvarming - Teknisk
Oppvarming med vannbåren varme. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i entré. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Hovedstoppekran er plassert i fordelerskap plassert i entré. Vannrør med rør-i-rør system, avløpsrør av plast. Balansert ventilasjon.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er ikke beregnet eiendomsskatt på denne seksjonen i 2022.
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Felleskostnadene fordeles følgende:
Felleskostnader: 3428,-
Á konto fjernvarme: 1172,- (selger opplyser at  forbruket er ekstra høyt grunnet høyt forbruk av varmtvann på grunn av sykdom, denne vil reduseres ved normalt forbruk)
Dugnadstillegg: 100,-

Felleskostnader: 30 % av utgiftene fordeles med like store beløp på hver boligseksjon, mens øvrige 70 % av utgiftene fordeles på hver boligseksjon etter sameiebrøken.

Faste løpende kostnader
Nåværende eiere har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Det er pr. 15.11.22 ikke registrert noe felles lån i sameiet.

Årsregnskap
Regnskap for 2021 viser et overskudd på kr. 301 217.

Budsjett for 2022 viser et overskudd på kr. 279 511.

Forsikring med polisenummer
Codan Forsikring Polisenummer: 1102549

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020:
Som primærbolig: kr 1 377 000
Som sekundærbolig: kr 4 957 201

Sameie
Sameie: SAMEIET HOLLENDERKVARTALET, Orgnr: 921251319
Sameiet består av 62 seksjoner og 4 næringsseksjoner.

Forretningsfører
Usbl er forretningsfører for sameiet. Medlemskap i Usbl er en forutsetning for kjøp av den aktuelle boligen. Boligen vil først kunne bli registrert på kjøper(e) etter at medlemskap er betalt. Pris på medlemskap er kroner 300,- per kjøper.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold skal ikke være til sjenanse for de andre beboerne. Det innebær også at det ikke er bjeffing på dagtid og at den enkelte hundeeier plukker opp etter hunden.

Diverse
Leiligheten har røykvarsler med kobling til brannvesenet,  brannslukningsutstyr samt spinkelanlegg.

Annet
Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. 

Det er tinglyst følgende på seksjonens grunnboksblad:
1894/990923-1/105  Erklæring/avtale  
04.10.1894 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

1895/993013-1/105  Best. om adkomstrett  
07.03.1895 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

1896/900787-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
26.11.1896 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1932/991062-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
26.11.1932 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1935/990948-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
05.03.1935 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/300515-1/105  Best om garasje/parkering  
13.01.1958 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1966/503903-2/105  Bestemmelse om bebyggelse  
24.02.1966 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/506021-2/105  Erklæring/avtale  
30.03.1966 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

1967/516979-2/105  Erklæring/avtale  
13.09.1967 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven vedr.takreklame
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2014/314701-1/200  Best. om adkomstrett  
16.04.2014 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:110 Snr:1  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:110 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:284 Snr:1 - 11
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:1 - 10
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:285 Snr:2  
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:286 Snr:24 - 51  
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2016/113247-2/200  Bestemmelse om bebyggelse  
08.02.2016 
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/113247-3/200  Urådighet  
08.02.2016 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Forbud mot salg
Gjelder ikke ved salg av enkeltleiligheter og næringsseksjoner eller ved utsalg av mindre deler av arealene.
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/113247-4/200  Forkjøpsrett på vilkår  
08.02.2016 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/113247-5/200  Bestemmelse om gjerde  
08.02.2016 
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/113247-6/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
08.02.2016 
Rettighetshaver:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Rett til å ha liggende ledninger, kummer o.l
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

2016/113247-7/200  Bestemmelse iflg. skjøte  
08.02.2016 
Rettighetshaver:ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rett til å ha liggende ledninger, kummer o.l
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

2018/556945-1/200  Bestemmelse om adkomstrett  
19.03.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:230 Bnr:281  
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2018/556945-2/200  Bestemmelse om gjerde  
19.03.2018 21:00 
Kan ikke slettes uten samtykke fra:OSLO KOMMUNE  
Org.nr: 958935420
Bestemmelse om fysiske markeringer på eiendomsgrensene
Endring kan ikke skje uten samtykke fra Oslo kommune
Overført fra: 0301-230/279
Gjelder denne registerenheten med flere

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

- Det pågår en sak i Schweigaards gate 48 A vedrørende bruksendring og ombygging av bakgårdsbygg til bolig. Det ble gitt rammetillatelse 4.6.2021. For mer info se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202016404

- Det er en pågående sak i Schweigaards gate 41-53. Bane Nor Eiendom (BNE) foreslår å omregulere Schweigaards gate 41-51 til kontor/forretning og Schweigaards gate 53 til bolig/forretning. BNE foreslår å bygge ett nytt kontorbygg på 23 800 kvm over 7 etasjer på den i dag ubebygde busstomten, hvor de 2 øverste etasjene er trukket inn fra gaten. Schweigaards gate 51 foreslås innlemmet i det nye kontorbygget og eksisterende boliger fjernet. De gamle bygårdene reguleres også til bevaring, og det sikres en offentlig park på ca. 125 kvm mot Oslo gate. Foreslått kontorbygning gjør at eksisterende underjordiske kulvert for Hovinbekken må flyttes, og bekken kan ikke gjenåpnes i resten av Schweigaards gate hvis planforslaget realiseres. Hele planområdet er i dag detaljregulert til jernbaneformål. Offentlig ettersyn er gjennomført.
For mer info se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201615016&rplan=1

Styret i sameiet har gått sammen med bl.a. Hollenderkvartalet 2-4-6 og Schweigaards gate 48a, Klosterengas Venner, Oslo Elveforum for å supplere Plan og Bygg sitt planforslag om park på Busstomta. Sameiet har engasjert en landskapsarkitekt som har tegnet elveåpningen i Klosterenga Park og Dronning Eufemias gate blant annet, slik at styret kan vise politikerne som skal ta avgjørelsen et alternativ til Bane Nors forslag, som vil ta lys og luft fra hele sørsiden av dette bygget. De vil også skisse opp åpning av Hovinbekken, slik Bymiljøetaten og Asplan Viak har skisset opp, i tillegg til bevaring av trærne og plassen foran Landbrukets hus. Disse tomtene er sameiets umiddelbare naboer.

- Det er en pågående sak til politisk behandling vedrørende Landbrukskvartalet, Grønland. Det er foreslag om å omregulere Landbrukskvartalet til bolig, forretning, undervisning, kulturinstitusjon, annen offentlig eller privat tjenesteyting, kontor, hotell, bevertning, annen næring, energianlegg og samferdselsformål. Hensikten med planen er å tilrettelegge for et flerfunksjonelt byområde med allment tilgjengelige byrom der den tidligere industrihistorien fremheves. Deler av bevaringsverdig bebyggelse foreslås bevart. Et høyhus med boliger midt på planområdet foreslås til maks kote +80,2 (tilsvarer 20 etasjer). Plan- og bygningsetaten anbefaler ikke planforslaget og har utarbeidet et eget alternativ. PBEs alternativ innebærer blant annet maks kote +51,9 (tilsvarer 12 etasjer) i midten av kvartalet, og reduserte høyder mot gater og i ny bebyggelse nord i kvartalet. PBEs alternativ har en maksimal utnyttelse på 49.850 m2 BRA med ca 190 boliger. Forslagsstillers planforslag fremmes med innsigelse fra Riksantikvaren. For mer info se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201613090

- Det er en pågående byggesak i Grønlandsleiret 55 vedrørende oppføring av leilighetsbygg med næringslokaler. For mer info se:
https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201918232

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 700 000,- (Prisantydning)
kr 1 525,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 701 525,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 142 520,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 143 890,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 845 415,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 853 065,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 115)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Innhenting av grunnbok (Kr.172)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.28 567)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.22 500)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.48 450)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Totalt kr. (Kr.136 237)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-22-0250

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Daniel Berggren

Saksbehandlere
Daniel Berggren
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 45 22 00 69 / E-post: db@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Hollendergata 2B
For mer om objektet
Hollendergata 2B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: