Bilde 1 av Hovseterveien 52 BBilde 2 av Hovseterveien 52 B
Digital salgsoppgave
Hovseterveien 52 B

0768 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

4-roms hjørneleilighet - Balkong 10,2 kvm - Garasjeplass - Trappefritt med heis - Bad/toalettrom 2020 - Hvitevarer 2021
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
96 m²
Bruksareal (BRA)
106 m²
Bruttoareal (BTA)
117 m²
Fellesutgifter
kr 4 544 / Mnd
Prisantydning
kr 6 460 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 322 000
Totalpris
kr 6 797 504
Fellesformue
kr 44 638
Byggeår
1972
Tomt
Eiet tomt 24100 m²
Oppdragsnummer
50210175
card-default

Aida Rajic

Eiendomsmegler / Partner
Les om Aida
card-default

Lars Kristian Hanssen

Eiendomsmegler
Les om Lars
Prisantydningkr 6 460 000,-
Fellesgjeldkr 322 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 494,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 6 797 504
Eiendom
Hovseterveien 52 B, 0768 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 31 bnr. 313, andelsnr. 278 i Meklenborg Borettslag med orgnr. 950446064 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 96 kvm, Bruksareal: 106 kvm, Bruttoareal: 117 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1972

Tomt
Eiet tomt 24100 kvm

Prisantydning
6 460 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 322 000,- pr. 01.08.21
Andel fellesformue: kr. 44 638,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
6 460 000,- (Prisantydning)
322 000,- (Andel av fellesgjeld)

6 782 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

6 797 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 544,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Internett og kabel-tv, trappevask, garasje, vaktmestertjenester, brøyting, drift og vedlikehold av fellesarealer og eiendom, felles bygningsforsikring, renter fellesgjeld m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Sachin Duggal

Beskrivelse
Romslig og gjennomgående 4-roms hjørneleilighet med en familievennlig planløsning, god størrelse på rommene og fine vindusflater på tre sider som slipper inn rikelig med naturlig lys. Det er gulvvarme i alle av leilighetens rom.

Leiligheten har en romslig stue med delvis åpen kjøkkenløsning. I stuen får du flere møbleringssoner hvor du har eget sofa- og TV-hjørne og hyggelig plass til stort spisebord med tilhørende møblement.
Fra stuen har du utgang til innglasset balkong på hele 10,2 kvm - usjenert og solfylt vendt mot nordvest.

Kjøkkenet har rikelig med skap- og benkeplass, profilerte fronter og benkeplate i laminat, samt fliser mellom benk og overskap.
Hvitevarer som oppvaskmaskin, kjøleskap, platetopp og stekeovn er nye i 2021. I tillegg har du veggmontert ventilator med kullfilter og innebygget mikrobølgeovn.

Videre har du et delikat flislagt bad og separat toalettrom, begge pusset opp i 2020.
Badet har en fin størrelse med flislagte gulv og vegger, samt gulvvarme. Utstyrt med vegghengt servantskap, dusjhjørne med innfellbare dører og regnfallsdusj, samt vegghengt toalett og håndklevarmer.

I likhet med badet har også toalettrommet flislagte gulv og vegger, samt gulvvarme. Her har du et vegghengt servantskap, vegghengt toalett og speil med belysning over servant.

Alle 3 soverommene er på samme side av leiligheten, lengst vekk fra stuen. Her har du rikelig med plass til senger og oppbevaringsløsninger.

Leiligheten har en innbydende entré, samt en romslig hall med garderobeløsning.

For utfyllende teknisk standard henvises det til boligsalgsrapport i salgsoppgaven.

Parkering
Det medfølger disposisjonsrett til parkeringsplass (nr. 4021) i lukket felles garasjeanlegg.

Borettslaget har også flere gjesteparkeringsplasser utendørs hvor besøkende kan parkere i inntil tre døgn. Det er mulig å få parkeringstillatelse til gjester utover tre døgn.

Borettslaget har inngått avtale med Ohmia Charging for elbil lading. Det er kampanjepris for beboere fra 15. juni til 15. oktober 2021.

Se eget skriv i salgsoppgaven for nærmere informasjon.

Beliggenhet
Meklenborg borettslag fremstår som et hyggelig borettslag, hvor det er lagt vekt på trivelige fellesområder. Det er opparbeidet fine utendørs oppholdsarealer både for barn og voksne. Blant annet er det etablert flere lekeplasser med lekeapparater og sandkasser. Det er montert snøsmeltingsanlegg, som gjør at indre område om vinteren er tilnærmet is- og snøfritt! Boligene ligger i et såkalt "bilfritt område". Det vil si at bare nødvendig kjøring er tillatt inne på området. Alle innkjøringene til garasjene ligger på utsiden av området. Borettslaget har en rekke gode tilbud til sine andelseiere, bl.a. felles trimrom, badstue, bordtennis og snekkerrom som kan benyttes kostnadsfritt av beboerne. I tillegg selskapsrom og gjesterom med eget bad til leie for beboerne. Selskapslokalene er nyoppussede og fremstår som trivelige og innbydende. Mer informasjon kan du finne på borettslagets hjemmeside: www.meklenborg.no.

I umiddelbar nærhet vil du finne Mærradalen; fine turstier om sommeren og preparerte løyper om vinteren som fører opp til marka. Gang- og sykkelvei til Bogstad med blant annet Bogstadvannet med parkeringsmuligheter ikke langt fra badevannet. Her finner man en sandstrand med gressletter, badebrygger, toaletter og sykkelparkering. Flott skøytebane på vinterstid. På Bogstad gård er det aktiviteter for barn og café. Golfbaner på Bogstad, Haga og Grini. En liten biltur unna ligger Tryvann/ Wyllerløypa vinter -og sommerpark som har blitt betydelig oppgradert de senere år. Kort vei til treningssentre med SATS Njårdhallen og EVO på Røa. SATS Røa bad åpnet i 2015 med aktiviteter for både barn og voksne: treningsrom, barnebasseng, vannsklie, svømmebasseng på 25 meter og egen velværeavdeling.

Kort vei til Hovseter torg der det er frukt- og grønthandel og en Rema 1000 butikk. Røa sentrum ligger kun 6-7 minutters gange fra leiligheten. Nye Røa Torg er blitt et nytt naturlig samlingspunkt for mange hyggelige aktiviteter. Her finner du kafeer/restauranter med uteservering. Det blir også mulig å ta med seg kaffekoppen og strekke seg ut på torget. Her er det et helt nytt senter med en rekke nye butikker og servicetilbud. Noe av man finner er Vinmonopolet, Åpent Bakeri, indisk restaurant, stor Coop Mega butikk, Apotek1, Norli bokhandel, Christiania Glasmagasin, Vic dame- og herreklær, The Smoothie Factory og Godteshop m.m

På Røa er det også tannlege, fysioterapeut, kiropraktor og osteopat. På Huseby, rett ved Hovseter T-banestasjon vil du blant annet finne et legesenter og Coop Extra med post i butikk. Det er også kort vei til CC-Vest, Eiksmarka og Østerås.

I nærområdet er det gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss. Hovseter t-bane stasjon ligger ca. 5 minutter unna, hvor linje 2 Østerås/Ellingsrudåsen tar deg til blant annet Nationaltheatret på ca. 11 min. Det er også få minutters gange til bussforbindelser fra Landingsveien (linje 46). Nattbuss og flybuss ved Huseby skole.

Tomt
Eiet tomt, 24 100 kvm

Adkomst
Adkomst fra Hovseterveien.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
P-rom (96 kvm): Entré, gang, tre soverom, baderom, toalettrom og stue med åpen kjøkkenløsning.
S-rom (10 kvm): Innglasset balkong.

Byggemåte
Boligblokk over 11.etasjer samt u.etasje. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong. Fasade med betong plater. Flat
takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med kikkhull, sikkerhetslås, brannklasse B30 og
lydklasse 35dB. Vinduer med to-lags glass fra 2007 og 2015. Balkongdør med to-lags glass fra 2007.

Primærrom
Primærrom: 96 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 106 kvm

Boder
Leiligheten disponerer én kjellerbod på ca. 3,9 kvm.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: kr. 1 168,- for 2021.
Dette kreves inn av forretningsfører 4 ganger i året (kr. 292,- i mai, juni, september og november)
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Totalt kr 4 544,- pr.mnd.

Herav:
Felleskostnader: kr. 4 333,-
Garasje: 211,-

Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader. For
ytterligere spesifikasjon, vennligst se regnskapet i årsrapporten.

Felleskostnadene økte har i år økt med 4% fra 01.01.2021 og fra 01.07.21.
De økte felleskostnadene i 2021 vil ifølge budsjettet øke borettslagets disponible midler.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: EIKA1-152019261
Restsaldo: 27 075 888,-
Restløpetid: 16 år og 5 måneder
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1,35
Avdragsfritt til og med 01.01.2022.

Andel av fellesgjeld:
Restsaldo: 79 888,-
Rentekostnader: 90,-
Estimert endring etter avdragsfrihet: 371,-

Lånenr: OBOS02-98207872121
Restsaldo: 81 799 638,-
Restløpetid: 37 år og 8 måneder
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1,35 %
Avdragsfritt til og med 01.01.2022.

Andel av fellesgjeld:
Restsaldo: 241 350,-
Rentekostnader: 272,-
Estimert endring etter avdragsfrihet: 405,-

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr. 322.000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.08.2021.

Det gjøres oppmerksom på at borettslaget kun betaler renter på fellesgjeld. Første avdrag forfaller til betaling 01.01.2022, og dette vil føre til en økning i fellesutgifter pr. måned med kr. 786,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Årsregnskap og budsjett følger av borettslagets årsmelding. Det gjøres oppmerksom på at generalforsamlingen først avholdes 8/6-11/6 og årsregnskap og budsjett er endelig ikke godkjent av generalforsamlingen.

Borettslaget hadde i 2020 driftsinntekter på kr. 17 656 410,- og driftskostnader på kr. 27 899 929,- Inntekter var i samsvar med budsjett og kostnader var kr. 222 079,- høyere enn budsjettert. Regnskapet viser et underskudd på kr. 11 872 471,- og dette er foreslått dekket ved overføring fra egenkapital.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring
Polisenummer: 88198434

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig Kr. 1 568 090,-
Som sekundærbolig Kr. 5 645 122,-

Borettslag
Borettslaget består av 410 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet og utleielokaler.
Meklenborg Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950446064, og ligger i bydel 7 Vestre Aker i Oslo kommune med følgende adresser: Hovseterveien 32-56

Første innflytting skjedde i 1972.

Borettslaget følger en 5 og 10 års vedlikeholdsplan der de siste årene bla. uteområder, drenering og inngangsdører er fulgt opp. Prosjektet administreres av daglig leder og styreleder. Løpende uttak fra lånerammer fordeles straks til andelene.

I borettslaget er det kun tillatt med elektrisk grill på balkongene.

Gjesterom:
Borettslaget har 2 gjesterom med 4 sengeplasser i hver til utleie for beboerne. Gjesterommene ligger i 46 A og 52A. Leiepris for gjesterom er kr. 100.- for første døgn, og kr. 50,- pr. påfølgende døgn. Man kan leie maksimalt 5 døgn pr. leieperiode. Sengetøy må medtas og gjesterommet og tilhørende bad må rengjøres av leietaker etter bruk.

Gjesteleilighet:
Gjesteleiligheten ligger i Hovseterveien 52A. Leiligheten er en ettromsleilighet med åpen kjøkkenløsning og bad. Det er soveplass til maks 6 personer (dobbeltseng, køyeseng og sovesofa).  Leiligheten er utstyrt med dyner og puter, men leietaker må selv holde sengetøy, håndklær osv. Leietaker vasker selv etter bruk. Det vil være mulig å bestille vask til kr 1000,-. Vask må bestilles på forhånd. Leiepris for gjesteleiligheten er kr. 500,- for første døgn og kr. 300,- for påfølgende døgn.

Selskapslokale:
Meklenborg borettslag har flotte selskapslokaler med stor og liten spisesal, salong og stort velutstyrt kjøkken. Lokalene ligger i nr. 52, med inngang ved siden av 52 B, og har dekketøy til minst 40 gjester. Leie for lokalet er kr. 400,- pr. døgn.

Trimrom:
Borettslaget har også tilbud til alle beboerne i form av et flott og nylig oppgradert trimrom. Trimrommet er gratis å bruke for beboerne.
Borettslag: Meklenborg Borettslag, Orgnr: 950446064

- Borettslaget har avtale med Økonomiske Løsninger om renhold av fellesarealene.
- Den døgnkontinuerlige vaktordningen ivaretas av ISS. Utenom de ansattes arbeidstid kan beboerne ringe ISS på 815 55 585 for å få assistanse ved akutte behov. Heisalarm KONE alarmsentral: 90 92 29 09.

Borettslagets større vedlikehold og rehabiliteringer:
2020-2021:Utskifting av heiser. Fortsatt arbeid med soilrør.

2020: Rehabilitering av soilrør, utskiftning av heiser og nytt taktekke på garasjehuset.

2019-2020: Soilrør og uteboder.

2018-2019: Inngangspartier, inngangsdører, murer og boddører er pusset opp, malt eller lakket. Arbeidet med rehabilitering av soilrør startet høsten
 2018. Pågår til 2021. Trimrommet har blitt dobbelt så stort. Vegger, tak og gulv er malt og det er nye treningsgulv. Mye nytt utstyr og apparater. Toalettrommene er malt og har fått nye vasker og toaletter. Garasjeportene har fått nytt fjernåpnersystem koblet til det samme systemet som adgangsbrikkene. Beplantingen foran inngangssidene til lavblokkene er byttet til hekkeplanter og plen. Inngangspartier og postkassesystemer ble malt høsten 2018.

2017 - 2018: Alle låser ble skiftet til elektronisk system med adgangsbrikker. Garasjeanleggene ble vasket og malt innvendig våren 2017. De fleste inngangspartier og oppganger ble malt 2017.

2016 - 2017: Utskifting av entredører i en del leiligheter.

2015 - 2016: Drenering, grøntanlegg, nye vinduer på soverom, kjøkken og oppganger. Utskifting av en del entré-dører, snøsmelteanlegg.

2014 - 2015: Drenering av alle blokkene. Samtidig med dreneringsarbeidet ble snøsmelteanlegget og deler av uteområdene oppgradert.

2013 - 2014: Totaloppussing av selskapslokaler og tilhørende kjøkken. Nye salongmøbler, gardiner, spisestoler, stor TV.

2012 - 2013: Utskifting av callinganlegget.

2010 - 2011: Skifte av lysarmaturer i inne- og uteboder. Oppussing og maling av ståldører til garasjeanlegg. Drenering og tetting av kulvert mellom nr. 32, 34 og 38 Spyling av hovedsoilrør. Ekstra røykvarslere i alle leiligheter. Testanlegg for calling i nr. 46 B. Pusset/oljet inngangsdørene.

2009 - 2009: Oppussing av gjesteromsbadene med nytt sanitærutstyr, og dusj til begge gjesterom.

2008 - 2008: Oppussing av kontor og personalrom. Ferdigstilling av verandaprosjektet inkl. garantiarbeider.

2007 - 2007: Rehabilitering veranda/fasader.

2006 - 2006: Rehabilitering av garasjeanlegg i nr. 50 og 34 samt garasjehus Ny oppvaskmaskin og storkjøkkenkomfyr til fellesrommet. Oppgradering av ventilasjonsanlegg. Oppretting av ekstra gjesterom i 52A.

2005 - 2005: Ny grillplass. Oppussing av bad i fellesrom. Nye garasjeportåpnere.

2004 - 2004: Brannvernskontroll.

2003 - 2003: Oppussing av uteboder. Oppussing av trimrom og bomberom. Asbestsanering. Heisvedlikehold. Renovering av søppelrom.

2002 - 2002: Soilrør, el-anlegg, fellesrom, mm. Utskifting av horisontale soilrør i garasjer. Nullstilling av el-anlegg. Nye møbler fellesrom. Etablert vedlikeholdsplan for borettslaget. Flere nye søppelkasser på uteområdet.

2001 - 2001: Nødlys i garasjer. Nye garasjeporter og lysarmaturer i utegarasjen. Nye søppelbeholdere ute. Varmeovner i trappeoppganger

Forretningsfører
OBOS

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,- og årskontingent dekkes gjennom felleskostnadene.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, men blir ofte avklart raskere enn dette.

Tekniske installasjoner:
- Borettslaget har vedlikehold av slukkeapparat og røykvarsler.
- Telia (tidligere Get) er leverandør av TV,  telefoni og Internett via kabel. Standard dekoder og internett er inkludert i felleskostnadene. Ønskes høyere bredbåndshastighet eller andre kanalpakker bestiller det direkte hos Telia og beboer blir fakturert for mellomlegget. Dekoderen skal leveres tilbake til Telia når andelseier flytter, og ny andelseier tegner egen avtale og henter dekoder.
- Vannrør av typen rør-i-rør system, kobber og synlige avløpsrør i plast. Stoppekraner for vann er plassert bak fordelerskap på baderom og under
kjøkkenbenk.
- Oppvarming med elektrisitet samt gulvvarme i leiligheten.
- Sikringsskap med automatsikringer er plassert i felles trappeoppgang. Leiligheten har delvis skjult og delvis synlig elektrisk anlegg-
- Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat med pulver fra 2019. Siste service ble utført i 2020.
- Det opplyses om at solskjermingen på balkongen ikke fungerer og troligvis må byttes ut.

Dyrehold
1) Det er tillatt å holde ett dyr per husstand i Meklenborg Borettslag.
2) Den som anskaffer dyr skal straks melde dyreholdet til styret via skjema "Erklæring om dyrehold i Meklenborg Borettslag".
3) Den som flytter inn i Meklenborg Borettslag med dyr, skal på samme måte straks melde dyreholdet til styret via skjema "Erklæring om dyrehold i Meklenborg Borettslag".

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Tinglyste servitutter på borettslagets eiendom:

1973/20197-1/105  Erklæring/avtale

1986/42939-2/105  Best. om vann/kloakkledn

2014/1122960-1/200  Bestemmelse om veg


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.
Følgende saker i området finnes hos Plan- og bygningsetaten i Oslo:

Det planlegges et større prosjekt i Hovseterveien 20 og 72. I Hovseterveien 20 planlegges det omsorgsboliger og i Hovseterveien 72 planlegges det nytt bygg for Hovseter skole.
- https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=all&caseno=201617238&Dateparam=07/18/2019&sti=
- https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2020134023&fileid=9273199

En rekke naboeiendommer er kjøpt opp for å rives i Henriks vei. Tanken er at det skal bygges 68 boliger i området ved gangbroen.
- https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201809548
- https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2018154196&fileid=8245831

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
6 460 000,- (Prisantydning)
322 000,- (Andel av fellesgjeld)

6 782 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

6 797 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 0,58% av salgssummen

Tilrettelegging (Kr.10 900)

Markedspakke 1 (Kr.15 950)

Visningshonorar (Kr.2 900)

Grunnpakke borettslag (Kr.16 872)

Oppgjør (Kr.6 700)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-21-0175

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11, Fax: 22 52 08 05

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Aida Rajic

Saksbehandlere
Aida Rajic
EIE Røa
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 93 02 56 90 / E-post: ara@eie.no

Lars Kristian Hanssen
EIE Røa
Eiendomsmegler
Mob: 92 21 86 15 / E-post: lkh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Hovseterveien 52 B
For mer om objektet
Hovseterveien 52 B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: