Bilde 1 av Hovseterveien 56 BBilde 2 av Hovseterveien 56 B
Digital salgsoppgave
Hovseterveien 56 B

0768 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

4-roms i populære Meklenborg med oppussingsbehov | Sydvestvendt balkong | Garasjeplass | Attraktiv og rolig beliggenhet
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
95 m²
Bruksareal (BRA)
95 m²
Fellesutgifter
kr 4 609 / Mnd
Prisantydning
kr 5 800 000
Omkostninger
kr 15 654
Fellesgjeld
kr 313 000
Totalpris
kr 6 128 654
Fellesformue
kr 59 135
Byggeår
1973
Tomt
Fellestomt 10750 m²
Oppdragsnummer
50220099
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
card-default

Petter A.P. Jordbakke

Eiendomsmegler / Partner
Les om Petter
Prisantydningkr 5 800 000,-
Fellesgjeldkr 313 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 644,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 6 128 654
Eiendom
Hovseterveien 56 B, 0768 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 183 Orgnr. 950446064 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 95 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1973

Tomt
Fellestomt 10750 kvm

Prisantydning
5 800 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Jan Petter Vie Takstdato: 10.05.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 313 000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.05.22
Andel fellesformue: kr. 59 135,- pr. 31.12.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 5 800 000,- (Prisantydning)
kr 313 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 113 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 121 804,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 128 654,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 609,- pr. mnd.

Andel renter og avdrag er inkludert i felleskostnadene og utgjør ca. kr 1 232.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.

Felleskostnadene øker med 3% fra 01.07.2022. Etter økningen, blir summen av de totale felleskostnadene kr 4 741.

Felleskostnad inkluderer
Internett og kabel-tv, trappevask, garasje, vaktmestertjenester, brøyting, drift og vedlikehold av fellesarealer og eiendom, felles bygningsforsikring, renter og avdrag fellesgjeld m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Inger Throndsen Arne Throndsen

Beskrivelse
Ønsker du å pusse opp og forme din egen drømmeleilighet? Ta en titt på denne!

Foruten oppmaling av overflater i 2022, har leiligheten eldre standard og behov for oppussing. I leiligheten er det i hovedsak lettvegger og det er enkelt å planlegge romløsning etter eget ønske og behov. Hva med "walk-in" garderobe ved entréen? Ett stort bad kombinert med vaskerom, eller to bad? Valgene er mange!

Beliggenheten er herlig med gangavstand til Røa sentrum, kollektivtransport, butikker og fantastiske turmuligheter rett utenfor døren.
  
  • Den største leilighetstypen i borettslaget med 3 soverom
  • Oppussingsobjekt med mange muligheter
  • 3. etasje med flott utsikt fra balkong
  • Sydvestvendt balkong med gode solforhold
  • Garasjeplass under bygget
  • Veldriftet borettslag
  • Fin beliggenhet med nærhet til det meste

Leiligheten har en moderne og sosial planløsning med oppholdsrom i den ene enden og soverom i den andre. Leiligheten er gjennomgående med flere lysflater i form av vinduer og stor skyvedør/skyvedørsfelt. Vinduer og balkongdør skiftet i regi av borettslaget i 2007 og 2015. Mulighetene i leiligheten er mange. Eksempelvis kan man åpne mer mellom stue og kjøkken og ha en kjøkkenøy. For vaskerom, wc og bad har man mulighet til å beholde løsningen som den er, ha ett stort bad kombinert med vaskerom, eller to stk. bad. I gangen er det også muligheter til å etablere "walk-in" garderobe eller en innvendig bod.

Parkering
Det medfølger disposisjonsrett til parkeringsplass (nr. 3010) med elbillader i lukket felles garasjeanlegg.

Borettslaget har også flere gjesteparkeringsplasser utendørs hvor besøkende kan parkere i inntil tre døgn. Det er mulig å få parkeringstillatelse til gjester utover tre døgn.

Borettslaget har tegnet avtale med Ohmia for ladeanlegg for elbiler.  Den eksterne tilbyderen har tatt hele investeringen med ny infrastruktur og tilbyr de andelseierne som ønsker å kunne lade elbil, et abonnement for dette. Alle p-plasser er klargjort for lading ved at det er trukket strøm til hver plass og forseglet med et blinddeksel. Ønsker man lading bestiller man ladeabonnement på Ohmia sine nettsider. Laderen sendes i posten og kan enkelt klikkes på plass (ca. tre virkedager leveringstid).

Beliggenhet
Flotte tur - og treningsmuligheter i nærområdet:
I umiddelbar nærhet vil du finne Mærradalen; fine turstier om sommeren og preparerte løyper om vinteren som fører opp til marka. Gang- og sykkelvei til Bogstad med blant annet Bogstadvannet med parkeringsmuligheter ikke langt fra badevannet. Her finner man en sandstrand med gressletter, badebrygger, toaletter og sykkelparkering. Flott skøytebane på vinterstid. På Bogstad gård er det aktiviteter for barn og café. Golfbaner på Bogstad, Haga og Grini. En liten biltur unna ligger Tryvann/ Wyllerløypa vinter -og sommerpark som har blitt betydelig oppgradert de senere år. Kort vei til treningssentre med SATS Njårdhallen og EVO på Røa. SATS Røa bad åpnet i 2015 med aktiviteter for både barn og voksne: treningsrom, barnebasseng, vannsklie, svømmebasseng på 25 meter og egen velværeavdeling. Her har man nærhet til marka og samtidig kort vei til sentrum med bil eller kollektivtrafikk.

Gjesterom:
Borettslaget har 2 gjesterom med 4 sengeplasser i hver til utleie for beboerne. Gjesterommene ligger i 46 A og 52A. Leiepris for gjesterom er kr. 100.- for første døgn, og kr. 50,- pr. påfølgende døgn. Man kan leie maksimalt 5 døgn pr. leieperiode. Sengetøy må medtas og gjesterommet og tilhørende bad må rengjøres av leietaker etter bruk.

Gjesteleilighet:
Gjesteleiligheten ligger i Hovseterveien 52A. Leiligheten er en ettromsleilighet med åpen kjøkkenløsning og bad. Det er soveplass til maks 6 personer (dobbeltseng, køyeseng og sovesofa).  Leiligheten er utstyrt med dyner og puter, men leietaker må selv holde sengetøy, håndklær osv. Leietaker vasker selv etter bruk. Det vil være mulig å bestille vask til kr 1000,-. Vask må bestilles på forhånd. Leiepris for gjesteleiligheten er kr. 500,- for første døgn og kr. 300,- for påfølgende døgn.

Selskapslokale:
Meklenborg borettslag har flotte selskapslokaler med stor og liten spisesal, salong og stort velutstyrt kjøkken. Lokalene ligger i nr. 52, med inngang ved siden av 52 B, og har dekketøy til minst 40 gjester. Leie for lokalet er kr. 400,- pr. døgn.

Trimrom:
Borettslaget har også tilbud til alle beboerne i form av et flott og nylig oppgradert trimrom. Trimrommet er gratis å bruke for beboerne.

Et godt utvalg av butikk - og servicetilbud:
Røa senter ligger kun 5 minutters gange fra leiligheten, med blant annet apotek, vinmonopol, post i butikk, matvarebutikk, frisør, blomsterforretning, m.m. I tillegg flere caféer, bakerier, samt sushirestaurant.

På Røa er det også tannlege, fysioterapeut, kiropraktor, bibliotek og osteopat. Umiddelbar nærhet til Hovseter Torg der det er Frukt- og grønthandel og en Rema 1000 butikk. På Huseby, rett ved Hovseter T-banestasjon vil du blant annet finne et legesenter og Coop Extra med post i butikk. Det er også kort vei til CC-Vest, Eiksmarka og Østerås.

Bebyggelse
Et meget hyggelig og rolig borettslag:
Meklenborg borettslag fremstår som et hyggelig borettslag, hvor det er lagt vekt på trivelige fellesområder. Det er opparbeidet fine utendørs oppholdsarealer både for barn og voksne. Blant annet er det etablert flere lekeplasser med lekeapparater og sandkasser. Det er montert snøsmeltingsanlegg, som gjør at indre område om vinteren er tilnærmet is- og snøfritt! Boligene ligger i et såkalt "bilfritt område". Det vil si at bare nødvendig kjøring er tillatt inne på området. Alle innkjøringene til garasjene ligger på utsiden av området. Borettslaget har en rekke gode tilbud til sine andelseiere, bl.a. felles trimrom, badstue, bordtennis og snekkerrom som kan benyttes kostnadsfritt av beboerne. I tillegg selskapsrom og gjesterom med eget bad til leie for beboerne. Selskapslokalene er nyoppussede og fremstår som trivelige og innbydende. Mer informasjon kan du finne på borettslagets hjemmeside: www.meklenborg.no.

Tomt
Fellestomt, 10750 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i finnannonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Det er skoler i alle trinn i området med Huseby barneskole, Hovseter ungdomsskole og Persbråten videregående skole, samt Steinerskolen. Til Huseby skole er det bilfri skolevei gjennom Mærradalen. Det er også flere kommunale og private barnehager, blant annet Meklenborg, Hamborg, Vestjordet og Hov barnehage.
Gangavstand til offentlig kommunikasjon:

Offentlig kommunikasjon
I nærområdet er det gode muligheter for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss. Hovseter t-bane stasjon ligger ca. 5-6 minutter unna, hvor linje 2 Østerås/Ellingsrudåsen tar deg til blant annet Nationaltheatret på ca. 11 min.

Det er også få minutters gange til bussforbindelser fra Landingsveien (linje 46). Nattbuss og flybuss ved Huseby skole.

Fritidstilbud
I umiddelbar nærhet vil du finne Mærradalen; fine turstier om sommeren og preparerte løyper om vinteren som fører opp til marka. Gang- og sykkelvei til Bogstad med blant annet Bogstadvannet med parkeringsmuligheter ikke langt fra badevannet. Her finner man en sandstrand med gressletter, badebrygger, toaletter og sykkelparkering. Flott skøytebane på vinterstid. På Bogstad gård er det aktiviteter for barn og café. Golfbaner på Bogstad, Haga og Grini. En liten biltur unna ligger Tryvann/ Wyllerløypa vinter -og sommerpark som har blitt betydelig oppgradert de senere år. Kort vei til treningssentre med SATS Njårdhallen og EVO på Røa. Sats/Røa bad åpnet i 2015 med aktiviteter for både barn og voksne: treningsrom, barnebasseng, vannsklie, svømmebasseng på 25 meter og egen velværeavdeling.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Jan-Petter Vie:

Grunn og fundamenter:
Bygning fundamentert med støpt mur.

Yttervegger:
Yttervegger i betong og treverk med trepanel og steinfasader. 2-lags vinduer fra 2007 på stueside og 2015 på soverom. Skyvedør til balkong fra 2015.

Takkonstruksjoner:
Flatt tak tekket med papp eller folie.

Gulvsystemer:
Etasjeskillere i betong.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 95 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 95 kvm

Boder
Leiligheten disponerer utebod rett ved inngangspartiet på ca. 2,6 kvm og en kjellerbod på ca. 2,1 kvm.

Standard
Boligen holder eldre standard og det er behov for oppussing/modernisering. Det er eldre gulv, våtrom, wc, kjøkken, bereder, røropplegg, sluk, el-anlegg og innvendige dører m.m. Leiligheten ble påkostet i 2022 med overflatebehandling av vegger og himlinger.

For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport. Det er også gitt tilstandsgrad 3 for vaskerommet, med bakgrunn i alder på våtromskonstruksjon, røropplegg og manglende sluk m.m.

Kjøkken
Eldre kjøkkeninnredning med profilerte furufronter. Hvitevarer på kjøkken medfølger leiligheten.

Bad
Flislagt bad med servant og dusj. Innredet med glatt innredning og speil med lys. Eldre våtromskonstruksjon, røropplegg og sluk m.m. Det er gitt tilstandsgrad 3 for badet og det må oppgraderes for å tåle normal bruk etter dagens krav.

Det er også eget vaskerom med utslagsvask, tørkeskap og opplegg til vaskemaskin.

Leiligheten har også separat toalettrom med wc og servant.

Overflater
Gulvflater belagt med parkett, belegg og fliser. Det er slitasje på parkettgulv, og bom bak fliser på gulv i entre, vaskerom og bad.

Vegger med malte flater og fliser. Malte himlinger.
Overflater ble malt opp i 2022.

VVS
Det er originalt røropplegg med kobberrør og originalt røropplegg med avløpsrør av plast innvendig i boligen. Soilrør ble rehabilitert med innvendig strømpe i 2021.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 9.12.1975 som omhandler boligblokk m/ garasjer+boder.

Det foreligger approbasjon for innglassing av balkonger. Tiltaket er senere avsluttet og henlagt uten ferdigattest. Dette dokumentet omfatter en felles godkjenning for innglassing av balkonger for hele borettslaget. Det var valgfritt å gjennomføre innglassing av balkongen. Denne leiligheten har ikke innglasset balkong.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap med automatsikringer. Ellers eldre el-anlegg.

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2022 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. For borettslag innebærer det at eiendomsskatten skrives ut og faktureres direkte til borrettslaget. Eventuell eiendomsskatt vil derfor innkreves gjennom felleskostnadene.

For borettslagsleiligheter innkreves eiendomsskatten på de eiendommene det gjelder gjennom felleskostnadene fire ganger i året. Felleskostnadene er derfor kr 492 høyere i mai, juni, september og november.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 609,- pr.mnd. som inkluderer:

Herav:
Felleskostnader 4.398,-
Garasje 211,-

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: EIKA1-152019261
Borettslagets restsaldo: 26 467 056,-
Restløpetid: 15 år og 8 måneder
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,00%
Andelens restsaldo: 77 008,-
Kapitalkostnader: 478,-

Lånenr: OBOS02-98207872121
Borettslagets restsaldo: 81 140 895,-
Restløpetid: 36 år og 11 måneder
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 2,00%
Andelens restsaldo: 235 944,-
Kapitalkostnader: 754,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Årsregnskap og budsjett følger av borettslagets årsmelding.

Borettslaget hadde i 2020 driftsinntekter på kr. 17 656 410 og driftskostnader på kr. 27 899 929,- Inntekter var i samsvar med budsjett og kostnader var kr. 222 079 høyere enn budsjettert. Regnskapet viser et underskudd på kr. 11 872 471 og dette er foreslått dekket ved overføring fra egenkapital.

I budsjettet for 2021 var det satt av kr. 2 095 000 i posten drift og vedlikehold (ordinær drift). Det var budsjettert med høyere inntekter enn i 2020 med bakgrunn i økning av felleskostnader både i januar 2021 og juli 2021. Det var budsjettert med samlete driftsinntekter på kr. 18 670 000,- for 2021. På kostnadssiden var det budsjettert med driftskostnader på kr. 13 582 250,-. Videre var det budsjettert med et positivt årsresultat på kr. 3 529 00,-.

Årsregnskap 2021 og budsjett for 2022 vil først fremlegges og godkjennes på årets generalforsamling.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 88198434

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 662 868,- Som sekundærbolig Kr. 5 986 324,-

Borettslag
Borettslag: Meklenborg Borettslag, Orgnr: 950446064

Borettslaget består av 410 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet og utleielokaler.

Meklenborg Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950446064, og ligger i bydel 7 Vestre Aker i Oslo kommune med følgende adresser: Hovseterveien 32-56

Første innflytting skjedde i 1972.

Borettslaget følger en 5 og 10 års vedlikeholdsplan der de siste årene bla. uteområder, drenering og inngangsdører er fulgt opp. For tiden løper rør- våtrom og vedlikehold og utskifting av heiser. Prosjektet administreres av daglig leder og styreleder. Løpende uttak fra lånerammer fordeles straks til andelene.

I borettslaget er det kun tillatt med elektrisk grill på balkongene.

Forretningsfører
OBOS

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,- og årskontingent dekkes gjennom felleskostnadene.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, men blir ofte avklart raskere enn dette.

Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten er kr 7 644,-. Dersom forkjøpsretten benyttes bortfaller gebyret knyttet til forhåndsavklaring og det betales et likelydende beløp for å benytte forkjøpsretten. Uavhengig av om boligen blir tatt på forkjøp eller ikke, betales dette beløpet av kjøper.

Tekniske installasjoner
Borettslaget har vedlikehold av slukkeapparat og røykvarsler.

Telia (tidligere Get) er leverandør av TV,  telefoni og Internett via kabel. Standard dekoder og internett er inkludert i felleskostnadene. Ønskes høyere bredbåndshastighet eller andre kanalpakker bestiller det direkte hos Telia og beboer blir fakturert for mellomlegget. Dekoderen skal leveres tilbake til Telia når andelseier flytter, og ny andelseier tegner egen avtale og henter dekoder.

Dyrehold
1) Det er tillatt å holde ett dyr per husstand i Meklenborg Borettslag.
2) Den som anskaffer dyr skal straks melde dyreholdet til styret via skjema "Erklæring om dyrehold i Meklenborg Borettslag".
3) Den som flytter inn i Meklenborg Borettslag med dyr, skal på samme måte straks melde dyreholdet til styret via skjema "Erklæring om dyrehold i Meklenborg Borettslag".

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med bygningssakyndig eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Vedlikehold i borettslaget
2020-2021: Utskifting av heiser. Fortsatt arbeid med soilrør.

2019-2020: Soilrør og uteboder.

2018-2019: Inngangspartier, inngangsdører, murer og boddører er pusset opp, malt eller lakket. Arbeidet med rehabilitering av soilrør startet høsten 2018. Pågår til 2021. Trimrommet har blitt dobbelt så stort. Vegger, tak og gulv er malt og det er nye treningsgulv. Mye nytt utstyr og apparater. Toalettrommene er malt og har fått nye vasker og toaletter. Garasjeportene har fått nytt fjernåpnersystem koblet til det samme systemet som adgangsbrikkene. Beplantingen foran inngangssidene til lavblokkene er byttet til hekkeplanter og plen. Inngangspartier og postkassesystemer ble malt høsten 2018.

2017 - 2018: Alle låser ble skiftet til elektronisk system med adgangsbrikker. Garasjeanleggene ble vasket og malt innvendig våren 2017. De fleste inngangspartier og oppganger ble malt 2017.

2016 - 2017: Utskifting av entredører i en del leiligheter.

2015 - 2016: Drenering, grøntanlegg, nye vinduer på soverom, kjøkken og oppganger. Utskifting av en del entré-dører, snøsmelteanlegg.

2014 - 2015: Drenering av alle blokkene. Samtidig med dreneringsarbeidet ble snøsmelteanlegget og deler av uteområdene oppgradert.

2013 - 2014: Totaloppussing av selskapslokaler og tilhørende kjøkken. Nye salongmøbler, gardiner, spisestoler, stor TV.

2012 - 2013: Utskifting av callinganlegget.

2010 - 2011: Skifte av lysarmaturer i inne- og uteboder. Oppussing og maling av ståldører til garasjeanlegg. Drenering og tetting av kulvert mellom nr. 32, 34 og 38 Spyling av hovedsoilrør. Ekstra røykvarslere i alle leiligheter. Testanlegg for calling i nr. 46 B. Pusset/oljet inngangsdørene.

2009 - 2009: Oppussing av gjesteromsbadene med nytt sanitærutstyr, og dusj til begge gjesterom.

2008 - 2008: Oppussing av kontor og personalrom. Ferdigstilling av verandaprosjektet inkl. garantiarbeider.

2007 - 2007: Rehabilitering veranda/fasader.

2006 - 2006: Rehabilitering av garasjeanlegg i nr. 50 og 34 samt garasjehus Ny oppvaskmaskin og storkjøkkenkomfyr til fellesrommet. Oppgradering av ventilasjonsanlegg. Oppretting av ekstra gjesterom i 52A.

2005 - 2005: Ny grillplass. Oppussing av bad i fellesrom. Nye garasjeportåpnere.

2004 - 2004: Brannvernskontroll.

2003 - 2003: Oppussing av uteboder. Oppussing av trimrom og bomberom. Asbestsanering. Heisvedlikehold. Renovering av søppelrom.

2002 - 2002: Soilrør, el-anlegg, fellesrom, mm. Utskifting av horisontale soilrør i garasjer. Nullstilling av el-anlegg. Nye møbler fellesrom. Etablert vedlikeholdsplan for borettslaget. Flere nye søppelkasser på uteområdet.

2001 - 2001: Nødlys i garasjer. Nye garasjeporter og lysarmaturer i utegarasjen. Nye søppelbeholdere ute. Varmeovner i trappeoppganger.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Tinglyste servitutter på borettslagets eiendom:
1973/20197-1/105  Erklæring/avtale  tinglyst 26.10.1973 
Bestemmelse om tilfluktsrom
Gjelder denne registerenheten med flere

1986/42939-2/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 16.07.1986 
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/14888-1/105  Registrering av grunn tinglyst 08.09.1972 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:11

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Av prosjekter i nærområdet foreligger det planer om rivning av garasjeanlegg og bygging av boliger i Landingsveien 14, en rekke eiendommer er kjøpt opp for å rives i Henriks vei ("Hovseter hage"), i Hovseterveien 20 planlegges det omsorgsboliger og i Hovseterveien 72 planlegges det nytt bygg for Hovseter skole.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 800 000,- (Prisantydning)
kr 313 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 6 113 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 121 804,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 6 128 654,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.7 500)
Grunnpakke borettslag (Kr.16 872)
Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.16 383)
Markedspakke 1 (Kr.24 950)
Provisjon (Kr.79 956)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Visningshonorar (Kr.5 000)
Totalt kr. (Kr.161 091)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-22-0099

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no

Petter A.P. Jordbakke
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 92 20 04 88 / E-post: pj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Hovseterveien 56 B
For mer om objektet
Hovseterveien 56 B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: