Bilde 1 av Inga Bjørnsons vei 125Bilde 2 av Inga Bjørnsons vei 125
Digital salgsoppgave
Inga Bjørnsons vei 125

0969 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott 4-roms med trappefri adkomst - 2 bad - 2 balkonger - Garasje med el-billader - TV/ internett inkl. - Naturskjønt
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
34
Antall soverom
3 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
113 m²
Bruksareal (BRA)
118 m²
Fellesutgifter
kr 5 526 / Mnd
Prisantydning
kr 4 460 000
Omkostninger
kr 116 800
Fellesgjeld
kr 54 528
Totalpris
kr 4 631 328
Fellesformue
kr 31 374
Byggeår
1972
Tomt
Festet tomt 10382 m²
Oppdragsnummer
91230109
card-default

Ingrid Beate Thompson

Eiendomsmegler
Les om Ingrid
card-default

Kristian Birkan

Eiendomsmegler / Daglig Leder / Partner
Les om Kristian
Prisantydningkr 4 460 000,-
Fellesgjeldkr 54 528,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 106 350,-
  
Totalpris kr 4 631 328
Eiendom
Inga Bjørnsons vei 125, 0969 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 99 Bnr. 421 Snr. 34 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 0 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal):
- BRA-b (innglasset balkong):
- BRA-e (eksternt bruksareal):

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal):

Areal
Primærrom: 113 kvm, Bruksareal: 118 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1972

Tomt
Festet tomt 10382 kvm

Prisantydning
4 460 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Aleksander Røv Takstdato: 14.09.23 12:00

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 54 528,- pr. 14.03.24
Andel fellesformue: kr. 29 314,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 460 000,- (Prisantydning)
kr 54 528,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 514 528,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 106 350,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 107 550,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 622 078,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 631 328,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 526,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Grunnpakke TV/ internett, garasjeplass, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, nedbetaling andel fellesgjeld, m.m.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnader.

Eier
Anna Bøje Mølmen

Beskrivelse
Flott 4-romsleilighet med trappefri adkomst. 2 bad, 2 balkonger og garasjeplass i grønne og naturskjønne omgivelser. Stor stue med god plass til både sofagruppe og spisebord. Stort kjøkken med plass til stort spisebord. Moderne kjøkkeninnredning fra 2019 som har rikelig med skap- og benkeplass. I tillegg praktisk grovkjøkken for ekstra arbeidsplass og oppbevaring. Tre soverom av god størrelse, hovedsoverommet med adkomst til stort omkledningsrom. Begge badene er delikat flislagt, utført i regi av sameiet 2010. Lys og innbydende entré. Gode solforhold på de to balkongene,

- Tv/ Internett inkl.

- Garasjeplass m el-billader

- Nytt kjøkken 2019, nye gulv her 2023

- Nye gulv i stue 2019 med varmefolie

- Varmefolie i gulv på stuen

- Naturskjønne omgivelser

- Veldrevet sameie

Parkering
Boligen har bruksrett til garasjeplass i sameiets garasjeanlegg. Her er det installert el-billader.
Sameiet har gjesteparkeringsplasser.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Tokerud på Vestli er kjent for sitt rike uteområde, med den frodige marka som en naturlig del av nabolaget. Her finnes det gode muligheter for naturopplevelser med tur i skog og mark og skiturer i opparbeidet løyper om vinteren. For de yngste lokker lekeplassene med variert utstyr og trygge omgivelser, mens idrettsbanene på Jesperudjordet byr på utfoldelse og lek for alle aldre. Uavhengig av årstid finner du aktiviteter i Vestli som passer ethvert energinivå.

Den daglige handelen kan gjøres på Extra Vestli, Exra Stovner eller REMA 1000 på Rommen. Stovner Senter ligger ikke langt unna, og her kan du oppleve alt fra konserter til kunstutstillinger. Senteret tilbyr også et rikt utvalg av butikker, kafeer og restauranter.

Det tar ca. 10 minuter å gå til Vestli T-banestasjon som er endestasjon på Linje 5 og tar deg til Oslo Sentrum på ca. 30 minutter. Til Gardermoen tar det ca. 30 minutter med bil.

Alt i alt er Vestli et område som kombinerer det beste av to verdener - landlig ro og storbyens puls. Med flotte uteområder, rikelig med fritidsaktiviteter og et rikt kulturliv, vil du alltid ha noe å fylle dagene dine med på Vestli.

Bebyggelse
Området består hovedssaklig av blokkbebyggelse.

Tomt
Festet tomt, 10382 kvm
Bortfester: Oslo Kommune
Festeavgift: kr.  145.394,- (2022)
Dato for inngåelse av festekontrakt: 1971
Løpetid: 75 år
Regulering av festeavgift: Sist regulert med 33,1 % 1. juli 2022

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Stue, kjøkken, 3 soverom, 2 bad, omkledningsrom, entré. Innvendig bod på 5 kvm.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Aleksander Røv.

Utvendig:
Terrasseblokk fra 1972 oppført med bærende veggkonstruksjoner av armert betong. Utfyllende yttervegger er oppført som bindingsverksvegger i
tre, kledd med liggende bordkledning. Etasjeskillere mellom etasjene er oppført som armerte betongdekker. Yttertaket er tilnærmet flatt, tekket med papp/folie. Vegger under terreng er av betong. Ukjent fundamentering.
Leiligheten har malte trevinduer fra 2018 og 2019 med 2-lags glass. Malt entrédør/leilighetsdør med brannklassifisering B-30 og lydklassifisering
dB35. Balkongdør og terrassedør/skyvedør fra 2018 og 2019 utført med 2-lags glass.
Østvendt balkong på ca. 7 m2 med utgang fra kjøkkenet Balkongen er en betongkonstruksjon fra byggeår med trerekkverk. Balkongteppe/gress på dekket Vestvendt terrasse på ca. 14 m2 med utgang fra stuen. Terrassen er en betongkonstruksjon fra byggeår med en bred blomsterkasse i betong, fungerende som fallsikring. Kompositt tremmegulv på dekket.

Innvendig:
Leilighetens overflater ble i 2019 pusset opp betydelig, og alle gulv ble skiftet ut til laminatgulv foruten gulvet på 2 soverom og i omkledningsrommet. Veggene er bestående av malt koreapanel, slette flater og malt strie. Pusset og malte betongdekker som innvendig tak.

Våtrom:
Bad 1:
Bad pusset opp i 2010. Det foreligger ingen dokumentasjon på oppbyggingen av badet, og skjulte konstruksjoner slik som membraner/tettesjikt bak fliser er derfor ukjent da disse ikke er mulig å fysisk inspisere. Det er påvist at vannrørene ikke ble skiftet ut under oppussingen i 2010. Se eget punkt under "vannledninger". Flislagte vegger og malt innvendig tak. Flislagt gulv med innstøpte elektriske varmekabler. Det er montert et hjelpesluk uten vannlås i gulvet i dusjsonen. Det er ikke kjent hvor avløpet fra dette sluket er ført. Det er synlig membranmansjett for smøremembran tilknyttet sluket. Ellers ukjent fuktsikring/membran på badet. Badet er utstyrt med et gulvmontert toalett, en servantinnredning, et dusjhjørne med buede glassdører samt opplegg for vaskemaskin. Badet er ventilert via en en avtrekksventil koblet på byggets ventilasjonssjakt med mekanisk oppdrift. Hulltaking er foretatt uten å påvise unormale forhold.

Bad 2:
Bad pusset opp i 2010. Det foreligger ingen dokumentasjon på oppbyggingen av badet, og skjulte konstruksjoner slik som membraner/tettesjikt bak fliser er derfor ukjent da disse ikke er mulig å fysisk inspisere. Det er påvist at vannrørene ikke ble skiftet ut under oppussingen i 2010. Se eget punkt under "vannledninger". Flislagte vegger og malt innvendig tak. Flislagt gulv med innstøpte elektriske varmekabler. I dusjen er det montert et Plastsluk og det er synlig bruk av membranmansjett for smøremembran/toppmembran i slukhalsen. Badet er utstyrt med et gulvmontert toalett, en vegghengt servantinnredning og en dusjinnredning. Badet har ikke et eget ventilasjonssystem, men har et avtrekk via en luke inn til badet vegg-ivegg, som har avtrekksventil koblet på byggets mekaniske ventilasjonssystem. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner.

Kjøkken:
Sigdal kjøkkeninnredning fra 2019 med profilerte fronter og steinkompositt benkeplate med underlimt stålkum. Nisje til komfyr, oppvaskmaskin og kjøleskap (kjøleskapet står i grovkjøkkenet). Over platetoppen er det montert en kjøkkenventilator med kullfilter som renser luften før den føres ut i kjøkkenrommet igjen. På grovkjøkkenet er det en avtrekkventil koblet på byggets anlegg med mekanisk oppdrift. Dette er da i tillegg til ventilatoren over platetoppen.

Tekniske insallasjoner:
Vannrørene på kjøkkenet ble skiftet ut i 2019, ellers er øvrige vannrør fra byggeår. Stoppekranen til leiligheten er plassert på bad 1. Avløpsrørene i leiligheten og bygget er fra byggeår, og antatt utført av plast. På bad 2 er det bygget inn en varmtvannsbereder bak en plateinnredning. Det var ikke mulig å komme til denne berederen uten å måtte ha spesialverktøy eller ved å demontere dusjinnredningen. Derfor er ikke berederen inspisert. Eier informerer om at berederen er fra 2010, og ut fra størrelsen på kassen, kan det se ut som berederen er på ca. 200 liter.
Ventilasjonen til leiligheten er lagt opp med avtrekk på kjøkken/grovkjøkken og på badene. Avtrekket er tilkoblet byggets mekaniske ventilasjonsanlegg. Tilluft/friskluft inn til leiligheten er ført via lufteventiler i yttervegger og luftespalter over/i vinduer.
Sikringsskapet til det elektriske anlegget i leiligheten er plassert i trapperommet utenfor leilighetsdøren. Det foreligger dokumentasjon på arbeider med ålegge varmefolie i stuen i 2019, ellers foreligger det ingen dokumentasjon på det elektriske anlegget i leiligheten.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse: De byggemeldte tegningene stemmer stort sett, dog er det gjort en bruksendring i stuen hvor det er etablert en intern bod. Bruksendring fra hoveddel til tilleggsdel eller omvendt er søknadspliktig. Det foreligger ingen søknad om bruksendring av
denne leiligheten i kommunens digitale saksinnsyn.

Følgende forhold er markert med TG2 i tilstandsrapporten:
- Entrédør/leilighetsdør: Døren bærer preg av alder og bruksslitasje. Dørbladet subber i karmen. Det må påberegnes vedlikeholdsarbeider på døren, og en komplett utskifting av døren kan ikke utelukkes.

- Balkonger, terrasser: Det er registrert stedvis malingsflass på terrassen. Det er også merker etter en lekkasje fra blomsterkassen fra terrassen i etasjen over som gjør at det har rendt vann ned på denne terrassen i et område. Eier informerer om at denne lekkasjen er utbedret. Det må påberegnes vedlikeholdsarbeider av terrasse og balkong.

- Etasjeskiller: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

- Våtrom - overflater vegger: Baderomsdøren/døråpningen er nære dusjen. Utfordringen med dette er at vann kan trenge ut til områder som ikke er sikret med membran. Dette kan forekomme i overflatene, og bak flisene (skjult).
Overflatevann er beskyttet via dusjdørene, men det er allikevel en fare for at vann kan trenge seg bak flisene (i flislimet) og ut i døråpningen som ikke er fuktsikret. Vær derfor forsiktig ved bruk, og følg med på malingsflass eller andre forandringer i døråpningen.

- Våtrom - overlfater gulv: Det er svakt fall mot sluket. Badet fungerer med avviket, forutsatt forsiktig og fornuftig bruk. Lukket dusjkabinett kan vurderes som et bedre tiltak.

- Sluk, membran og tettesjikt: Membransystemet/fuktsikringen på badet er ikke kjent da det ikke foreligger dokumentasjon på dette. Fuktsikringen rundt rørgjennomføringer i veggene er usikre/ukjente, da det ikke ble skiftet vannrør under oppsussingen av badet. Sluket på badet er et hjelpesluk, dog som oftest har disse slukene liten dimensjon på avløpsrøret fra sluket, noe som gjør at de ikke er egnet for bruk på bad uten at det er et annet sluk (hovedsluk) i tillegg. Dette er fordi sluket ikke klarer å ta for seg store nok vannmengder ved en evt. større lekkasje eller større tappinger av vann.
Innhent dokumentasjon fra ansvarlig utførende om mulig. Dersom det ikke er mulig å innhente dokumentasjon må badet kun brukes videre med forbehold om at store "vanntømminger" ikke bør forekomme da sluket mest sannsynlig ikke vil klare å ta for seg store vannmengder på kort tid. Ellers må tilstanden overvåkes jevnlig med tanke på ukjent fuktsikring på badet. Se etter skjolder, riss eller sprekker i fliser. Generelt kan forandringer i overflater indikere fukt i konstruksjoner, og dersom dette oppdages bør dette undersøkes nærmere av en fagperson. Montering av dusjkabinett er en generell anbefaling på bad hvor oppbyggingen av tettesjikt/membran er ukjent.

- Ventilasjon: Våtrommet mangler tilluftsventilering, f.eks. spalte/ventil ved dør. Det bør etableres tilfredsstillende tilluft til våtrom f.eks. luftespalte ved dør e.l.

- Våtrom - overflate vegger: Innbyggingen til varmtvannsberederen er bygget med plater av spon som ikke er egnet til bruk i fuktige omgivelser. Det er påbegynt fuktskade i disse platene, og bør derfor skiftes ut til plater som er mer egnet for bruk på våtrom. Platene bør skiftes ut til plater som er mer egnet for bruk på våtrom.

- Våtrom - overflate gulv: Det er fall mot sluk, dog noe svakt i dusjsonen. Badet fungerer med avviket.

- Våtrom - overflate gulv: Membransystemet/fuktsikringen på badet er ikke kjent da det ikke foreligger dokumentasjon på dette. Fuktsikringen rundt rørgjennomføringer i veggene er usikre/ukjente, da det ikke ble skiftet vannrør under oppsussingen av badet. Det er påvist at jordingskabelen er ufagmessig ført ut til slukristen da denne går gjennom membranmansjetten og punkterer membranen/tettesystemet i badets mest fuktutsatte punkt.
Det må gjøres lokale utbedringer for å utbedre at jordingskabelen punkterer membranen ved sluket. Dette må gjøres med håndverkere med god erfaring innen dette feltet, også i samråd med en elektriker med tanke på jordingskabelen. Dersom jordingskabelen ikke kan fjernes, kan jobben ble mer omfattende enn kun et lokalt inngrep. Ellers må tilstanden overvåkes jevnlig med tanke på ukjent fuktsikring på badet. Se etter skjolder, riss eller sprekker i fliser. Generelt kan forandringer i overflater indikere fukt i konstruksjoner, og dersom dette oppdages bør dette undersøkes nærmere av en fagperson. Montering av dusjkabinett er en generell anbefaling på bad hvor oppbyggingen av tettesjikt/membran er ukjent.

- Ventilasjon: Avtrekket fungerer ikke optimalt, og det er svakt sug i ventilristen inn mot badet vegg-i-vegg. Om mulig bør det etableres et eget avtrekk fra dette badet som kobles rett på bygges mekaniske ventilasjonsanlegg. Om dette ikke er mulig, kan det gjøres et forsøk med å montere en elektrisk avtrekksvifte fra dette badet og inn til badet vegg-i-vegg.

- Kjøkken - avtrekk: Ventilatoren over platetoppen er montert i et av veggskapene, men avtrekket er ikke ført ut av skapet fra ventilatoren, og dermed fungerer ikke ventilatoren som tiltenkt.  For at ventilatoren skal fungere som tiltenkt må det føres et ventilasjonsrør fra ventilatoren og ut av skapet.

- Vannledninger: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige vannledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

-Avløprsrør:  Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på innvendige avløpsledninger. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

- Varmtvannstank: Varmtvannsberederen mangler enkel tilkomst for inspeksjon, og er ikke inspisert av undertegnede. Det bør etableres en enklere tilgang for inspeksjon av berederen.


Følgende forhold er markert med TG3 i tilstandsrapporten:

- Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn: Målt høydeforskjell på over 30 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 3 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Tiltak: For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.


Følgende info fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:

- Satt inn nytt kjøkken 2019. Firma Helge Haneborg.
- Om problemer med drenering i underetasje: Ikke egen kjeller. Kun et lagerrom i kjemeretasje.
- Har ladeboks i fellesgarasje.

Primærrom
Primærrom: 113 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Bad , Bad 2, Kjøkken , Entré , Stue , Omkledningsrom, Soverom , Soverom 2,
Soverom 3

Bruksareal
Bruksareal: 118 kvm

Boder
Boligen disponerer en kjellerbod på ca. 7,5 kvm, merket med "13".

Standard
Leiligheten har fått store oppgraderinger siden 2019:

2019: Ny kjøkkeninnredning med underlimt oppvaskkum og sten benkeplate. "Cooker" for kokende vann rett fra springen. Ny innredning på grovkjøkkenet med integrert strykebrett. Hovedsoverom og omkledningsrom malt.
2020: Oppussing av soverom/ kontor og entré.
2021: Nytt gulv på stuen med varmefolie.
2023: Nytt gulv på kjøkkenet.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 23.03.1973 som omhandler oppføring av boligblokk med garasjer.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming. Det ble i 2019 lagt varmefolie i gulvet i stuen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter er inkludert i felleskostnadene.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 526,- pr.mnd.
Herav:
Garasje: 586,-
Felleskostnader: 4.400,-
Vedlikeholdsfond gar.: 100,-

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i kostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.
Telia er borettslagets/sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3.000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har to lån i OBOS-banken med følgende betingelser:

Lån 1
Lånenr.: OBOS02-98207379581
Type: Serielån
Restgjeld pr. 01.09.2023: 58.258,-
Restløpetid: 8 mnd
Terminer pr. år: 12
Rente: 7,25% Flytende
Andel fellesgjeld pr. 01.09.2023: 1.401,-
Kapitalkostnader pr. 01.09.2023: 208,-

Lån 2
Lånenr.: 1OB986-98207362166
Type: Annuitetslån
Restgjeld pr. 01.09.2023: 2.371.738,-
Restløpetid: 7 år, 11 mnd
Terminer pr. år: 12
Rente: 7,25% Flytende
Andel fellesgjeld pr. 01.09.2023:
Kapitalkostnader pr. 01.09.2023:

IN-ordning: NEI.
Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6651019

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 963 948,- Som sekundærbolig Kr. 3 470 212,-

Sameie
Sameie: Vestliterrassen Boligsameie, Orgnr: 884066662

Generelt om sameiet:
- Består av 48 seksjoner
- Byggeår: 1972
- Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS
- Kontakt styret: vestliterrassen@styrerommet.no
- Hjemmeside: https://vibbo.no/vestliterrassen-bs/om

Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet. Juridisk person kan ikke erverve boligseksjoner i sameiet. (Se vedtektene punkt 2-1.)

Seksjonseier har boplikt i 1 år før eierseksjonen kan utleies. Begrenset utleietid på 1 år - gjennom søknad til styret kan utleietiden utvides ytterligere etter begrunnelse. (Se vedtektene punkt 2-3.)

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Bare fysiske personer kan erverve boligseksjoner i sameiet. Juridisk person kan ikke erverve boligseksjoner i sameiet.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt så lenge det ikke er til sjenanse for øvrige beboere i sameiet.

Diverse
Komfyr (ny) og oppvaskmaskin medfølger i handelen. Lampe over spisebord og i entréen medfølger ikke. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Oslo Kommune har i hendold til festekontrakt forkjøpsrett. Forespørsel om avklaring er sendt.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. Det er tinglyst 7 servitutter på eiendommen som blant annet omhandler festekontrakt, bestemmelse om vann/kloakk, bestemmelse om adkomstrett, bestemmelse om om medlemskap i velforening, bestemmelse om parkering, m.m.
For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Festeavtale
Areal: 10 382 kvm, Eierform: Festet tomt, Utløpsår feste: 2046, Festeavgift: 145394

Utleie
Seksjonseier har boplikt i 1 år før eierseksjonen kan utleies. Begrenset utleietid på 1 år - gjennom søknad til styret kan utleietiden utvides ytterligere etter begrunnelse. (Se vedtektene punkt 2-3.)
Seksjonseieren disponerer ellers fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av vedtektene, sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål ihht. reguleringsplankart datert 14.09.23 med tihørende regueringsbestemmelser i S-1739 datert 11.01.1972 og S-5052 datert 25.09.2019. Videre er eiendomme regulert i kommunedelplanen KDP-17.

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Dette får betydning for en rekke av de vedtatte
reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https:// www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/ politikk/kommuneplan/

Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i reguleringer og kommuneplan, samt hvilken betydning de har for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 460 000,- (Prisantydning)
kr 54 528,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 514 528,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 106 350,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 107 550,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 622 078,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 631 328,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: 1,25%

Tilrettelegging: 14 900,-

Visnings-/overtagelseshonorar: 3 450,-/stk.

Markedspakke: 18 900,-

Oppgjør: 7 900,-




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-23-0109

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr: 921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Ingrid Beate Thompson

Saksbehandlere
Ingrid Beate Thompson
EIE Ensjø
Eiendomsmegler
Mob: 91 62 72 38 / E-post: ibt@eie.no

Kristian Birkan
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Partner
Mob: 99 58 09 21
[/ E-post: kbi@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Inga Bjørnsons vei 125
For mer om objektet
Inga Bjørnsons vei 125

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: