Bilde 1 av Johan Svendsens gate 11Bilde 2 av Johan Svendsens gate 11
Digital salgsoppgave
Johan Svendsens gate 11

0475 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Vi gjør oppmerksom på at denne tjenesten kan gjøre feil

Tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med dette, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Aia Eie profilbildeHei! Jeg er AIA, vår virtuelle meglerassistent ✨

Spør meg om det du lurer på, og jeg skal forsøke å finne svarene for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvordan er utsikten?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er KI-drevet med blant annet OpenAI sin GPT-motor, og kan derfor gi ufullstendige svar. Tjenesten er ment for å gi korte svar på de fleste spørsmål om boligen, men feil/uklarheter kan dessverre oppstå. Tjenesten kan ikke foreta skjønnsmessige og/eller rettslige vurderinger. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Klassisk Torshov-perle rett ved parken! Gjennomgående 2-roms på 58kvm. God takhøyde og store vinduer. Oppusset 2016/17.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Internt bruksareal (BRA-i)
58 m²
Bruksareal (BRA)
70 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
12 m²
Fellesutgifter
kr 3 572 / Mnd
Prisantydning
kr 5 150 000
Omkostninger
kr 7 850
Fellesgjeld
kr 201 819
Totalpris
kr 5 359 669
Fellesformue
kr 10 012
Byggeår
1923
Tomt
Festet fellestomt 5210 m²
Oppdragsnummer
125240345
Prisantydningkr 5 150 000,-
Fellesgjeldkr 201 819,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 7 150,-
  
Totalpris kr 5 359 669
Eiendom
Johan Svendsens gate 11, 0475 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 78 Orgnr. 864404332 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 70 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 58 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 12 kvm
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

Areal
Primærrom: 58 kvm, Bruksareal: 70 kvm, BRA-i: 58 kvm , BRA-e: 12 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1923

Tomt
Festet fellestomt 5210 kvm

Prisantydning
5 150 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Pål Henry Tronsen
Befaringsdato: 27.06.2024
Takstdato: 01.07.2024

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 201 819,- pr. 25.06.2024
Andel fellesformue: kr. 10 012,- pr. 31.12.2023

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 5 150 000,- (Prisantydning)
kr 201 819,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 351 819,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 352 519,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 150,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 359 669,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 572,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Internett,kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, nedbatling andel fellesgjeld, vask og vedlikehold av fellesområder, avsetning til drift og mindre vedlikehold m.m.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
Avdragsfrihet på ett lån (HANBA3-83987229147)  frem til 01.12.2024. Pr. i dag betales det 269,- i kapitalkostnader på dette lånet. Eestimert økning/endring på dette lånet etter avdragsfrihet er ca. kr. 2012,- pr. mnd. pt.  Lånet er tatt opp i 2023 med en kort løpetid på kun 3 år og skal være nedbetalt om ca. 2,5 år. Felleskostnadene vil da gå ned igjen når løpetid på lånet er ferdig.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er ikke tilknyttet en sikringsordning mot tap av felleskostnader.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Mats Roald Tangen Kemp Thea Ramm

Parkering
Det er beboerparkering i området. Ved anskaffelse av beboerparkering kan man parkere døgnet rundt - også utover det som er maksimal parkeringstid - på parkeringsplasser regulert til beboerparkering.
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5940 kroner for ett år
Motorsykkel og moped: 2970 kroner for ett år
El-bil : 2000 kroner for ett år
El-motorsykkel og el-moped: 1000 kroner for ett år
Det tas forbehold om prisendring. For mer informasjon og priser for andre transportmidler se: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Beliggenhet
Leiligheten har en rolig og sentral beliggenhet like ved flotte Torshovparken med blant annet sandvolleyball, basket og minigolf. Leiligheten ligger i "Spaserstokken" og er del av den populære klassiske Torshovbebyggelsen, som kjennetegnes av store og idyllisk gårdsrom. I gårdsrommet er det plenarealer, beplantninger, sittegrupper og lekeapparater for barna. Kvartal XIII er en del av den tradisjonsrike Torshovbyen, tegnet av Harald Hals og oppført av Oslo Kommune på begynnelsen av 1920-tallet. Torshovkvartalene skulle være sunne og gode leiligheter for arbeiderklassen, leilighetene skulle være romslige og lyse. I dag nyter vi godt av store vindusflater og store, parkliknende bakgårder.

Boligen ligger i et attraktivt og spennende strøk med et rikt tilbud innen kafeer og restauranter. Populære Grisen ligger midt på Torshov hvor du finner noe for enhver smak, du finner også Tyren som er kjent for sin gode tapas og avslappende atmosfære. Trikkestallen ligger også på Torshov, her kan du bl.a. gå på teaterforestilling og nyte uteservering om sommeren. Espresso House, Kaffebrenneriet og Sagene Lunsjbar er perfekt for avtaler med venner og familie, her er det alltid hyggelig atmosfære.

Dagligvarehandelen får man gjort unna i en fei, på Joker, Coop Extra, Rema1000 rett i nærheten. Oslos mest kjente kjøttbutikk Strøm Larsen, ligger i Vogts gate, kun ett par minutters gange fra leiligheten. På Torshov torg finner du både Rema 1000, apotek, posten, Panduro og sushirestauranten Mr. Fish. Flere nisjebutikker og kafeer i Vogts gate. Om man ikke finner alt til ukeshandelen i disse butikkene, finner du Meny i Ringnes Park med et større utvalg.

Torshovparken ligger ca. 87 meter over havet og dekker om lag 40 mål.  Det er en nydelig utsikt over byen og fjorden fra musikkpaviljongen. Her arrangeres det på sommerstid konserter av bl.a. lokale skolekorps, musikkfest Oslo og filmfremvisning. Parken er perfekt for grilling, piknik, ballspill og lek. Her kan man nyte varme sommerdager i gresset med familie og venner.

Nieu ligger på kulturslottet Soria Moria med humorshow, spisested, utested og quiz. Det er et perfekt samlingssted for matglade, musikkelskere, kulturentusiaster- og produsenter. Torshov oppleves som et rolig og godt sted å bo, hvor man har det beste av bylivet rundt seg. Cosmopolite har massevis av konserter, mens Torshovteatret har store og små oppsettinger. En liten sidekick på Teater er Det andre Teatret, kanskje Norges beste impro-scene. På Albatross kan man nyte både de gode drinker og god vin, og sistnevnte kan du også til det fulle på Lasarett vinbar. Bruun Larsen borti Torshovgata kan skilte med bar og biljard.

Treningsmuligheter har du innen kort distanse med treningssentre som Myrens Sportssenter på Torshov, Fitness24seven på Storo, Sandaker treningssenter eller SATS både på Storo, Sagene og Ringnes Park. En rask tur med det gode kollektivtilbudet i området frakter deg til flotte turområder i Oslomarka. Lett adkomst til Marka ved hjelp av trikk nr. 11 til Kjelsås.

Bebyggelse
Klassisk Torshovgårder og ellers kvartalsbebyggelse.

Tomt
Festet fellestomt, 5210 kvm. Pent opparbeidet gårdsrom med asfaltert gangvei, gressplen, lekeområde, beplantning m.m.

Borettslaget fester tomt av Oslo kommune for en avtaleperiode på 70 år f.o.m 01.05.1952. Det er festekontrakt med halvårlig innbetaling, totalt kr 177 304 per år. Reguleringstidspunktet for festeavtalen er etter de til enhver tid gjeldende prisforskrifter og i intet tilfelle oftere enn med minst 10 års mellomrom.

Adkomst
Enkel adkomst fra Johan Svendsens gate. Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt ved annonserte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Området har et utmerket tilbud av offentlig kommunikasjon. Her har du både 28-bussen (Fornebu-Økern), 11- trikken (Kjelsås - Majorstuen), 12- tikken (Kjelsås- Jernbanetorget) og 13-trikken (Storo-Grefsen stasjon - Bekkestua) rett utenfor inngangsdøra. Fra busstoppet Torshov går 20-bussen (Galgeberg-Skøyen). Torshov kan by på flere tur- og rekreasjonsmuligheter, vi finner bl.a. Torshovparken, Torshovdalen og Akerselva som tar deg helt opp til Maridalsvannet.

Inneholder
Leiligheten ligger i byggets 2. etasje og inneholder: Entré, bad, wc-rom, soverom, kjøkken og stue.

I tillegg medfølger bod i kjeller på ca. 5 kvm og bod på loft med gulvareal på 12 kvm. med skråtak (7 kvm. målbart areal).

Byggemåte
Klassisk "Torshovgård" med boliger, oppført i 1923. Støpt gulv i kjeller og etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger og bærende konstruksjoner i tegl-/betongkonstruksjoner. Utvendige fasader er forblendet med pussede og malte overflater. Saltak i trekonstruksjon, tekket med takstein. Støpt gulv mot grunn og etasjeskillere i trebjelkelag med stubbloftsleire.

Vinduer:
Vinduer med isolerglass i tre ramme og karm fra 2006.

Dører:
Leilighetsdør med brann-/lydmotstand, sikkerhetslås og kikkehull.

Boder
I tillegg medfølger bod i kjeller på ca. 5 kvm og bod på loft med gulvareal på 12 kvm. med skråtak (7 kvm. målbart areal).
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

Standard
Kjøkken:
Moderne kjøkken med takhøy kjøkkeninnredning fra HTH, nytt 2017. Innredning med fronter i lys treverk utførelse. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum i kompositt materiale med ett-greps armatur fra Grohe. Kjeramisk induksjonstopp. Integrert stekeovn, kjøleskap med frysedel og oppvaskmaskin fra Siemens. Opplegg for vaskemaskin "skjult bak integrert front" med waterguard installert. Ventilator fra Silverline med belysning og kullfilter. Stikkontakter og komfyrvakt på vegg. Meget god skap- og benkeplass. Downlights under overskap.  Varmtvannsbereder fra Høiax på 140 liter plassert i skap. Stoppekran er inni et underskap på kjøkkenet. Hvitevarer medfølger.

Bad:
Romslig og lekkert bad fra 2016. Flislagt gulv med gulvvarme, flislagte og slett malte vegger samt nedsenket himling med downlights. Moderne baderomsinnredning med heldekkende servant tilkoblet ett-greps armatur og skuffer. Speilskap med belysning og stikkontakter over servant. Dusjhjørne med regnfallsdusj og to-greps armatur fra Grohe og delevegg i glass. Elektrisk avtrekksvifte plassert i himling.

Toalettrom/WC:
Praktisk separat toalett med flislagt gulv og malte overflater. Kontrast veggflater av pusset mur og murstein. Liten og praktisk innredning med heldekkende servant i porselen med ett-greps armatur og servantskap med fronter i sort utførelse. Vegghengt speil over servant. Frittstående toalett. Original tredør. Panelovn plassert på vegg.

Innvendige overflater:
Gulv hovedsakelig heltre furugulv og fliser på bad.
Veggene er malte flater, malt panel, teglstein og fliser på bad..
Malte flater i himling.

Innvendige dører:
Fabrikklakkerte innerdører med profilert overflate.
En restaurert heltre dør.

Ildsted:
Lukket peisovn med glassfront i stue.

Følgende registrerte avvik ihht. tilstandsrapporten:

TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:
Tekniske installasjoner > Avløpsrør:
Avløpsrør i soil og plast. Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon. Det er ikke behov for utbedringstiltak siden anlegget fungerer i dag, men ut ifra alder kan skader plutselig oppstå på eldre anlegg.

Innvendig > Overflater:
Det er stedvis observert slitasjesår i overflater etter normal bruk. Det er ikke behov for utbedringstiltak da dette anses som normalt i en brukt bolig.

Innvendig > Etasjeskille/gulv mot grunn:
Støpt gulv mot grunn og etasjeskillere i trebjelkelag med stubbloftsleire. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Innvendig > Radon
Det er ikke foretatt radonmålinger, og bygget er heller ikke utført med radonsperre. Det bør gjennomføres radonmålinger for leiligheter opptil 2 etasje. Normalt gjennomføres dette i regi av borettslaget i fellesareal i kjeller. I følge selger ble det foretatt målinger i regi av borettslaget 2015/2016 til 31. Resultat og om det måtte gjøres tiltak er ikke kjent.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn AS: Majetic rør og bygg, og Metro rørleggerservice.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Komplett bad bygget i 2016, toalettrom oppgradert i 2018.

Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Svar: Ja
Firmanavn AS Majetic rør og bygg
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
På bad: sveisemembran på gulv og våtromsplater med smøremembran på vegg

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Svar: Ja.  Arbeidet ble utført av tidligere eier, dokumentasjon ble framlagt ved forrige salg.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn: Gjort i regi av borettslaget
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Renspyling av avløpsrør i regi borettslaget i 2018

Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
Svar: Ja. Noe fukt i kjellerboden på sommeren.

Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
Svar: Ja. Piperenovasjon i 2024

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Svar: Ja. Normal skjevhet i gulv pga. gammel bygård. Ingen betydelige avvik.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun faglært. Firmanavn DE Elektro
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Komplett nytt EL anlegg i leiligheten

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Svar: Ja. Det foreligger.

Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja. El-anlegg: april 2017.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Svar: Ja. Målt i 2015/2016 til 31

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger et ekspedisjonsdokument på bygget datert 1922.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp.

Det foreligger byggetegninger fra kommunen men det er avvik fra disse.
Opprinnelig planløsning er ombygget og dagens planløsning avviker dermed fra original arkitekttegning. Deler av det som er betegnet som værelse, er adskilt og baderom er etablert. Megler har undersøkt og ikke funnet godkjennelse på dette hos Oslo kommune. Kjøper overtar ansvar og risiko.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap er i oppgangen rett utenfor døren.
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten blir oppvarmet med panelovner og varmekabler på bad.
Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 572,- pr.mnd.
Internett,kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, nedbatling andel fellesgjeld, vask og vedlikehold av fellesområder, avsetning til drift og mindre vedlikehold m.m.

Avdragsfrihet på ett lån frem til 01.12.2024, estimert økning etter avdragsfrihet er ca. kr. 2012,- pr. mnd. pt.

Vedtak fra generalforsamling 23.04.2024 om at fordelingsnøkkel i borettslaget endres for de utbygde leilighetene. Dette får kun konsekvenser for størrelse på felleskostnader og fordeling av fellesgjeld på leilighetene med utbygd loft og kjeller ihht. info fra styret pr. 03.08.2024.

Piperehabilitering 2023/20244 ble finansiert gjennom felles låneopptak på kr 6mill sommer/høst 2024. Pr. juli 2024 informerer styret at lånet har blitt utbetalt som rammelån, i fire rater, siste del mot slutten av året. Andel fellesgjeld og felleskostnader vil i denne forbindelse øke noe på borettslagets 89 andeler. Styret bekrefter pr. juli 2024 at 4.5mill av 6mill er fordelt som andel fellesgjeld/lån.

Faste løpende kostnader
Mye dekkes gjennom felleskostnadene. Normale tillegg vil være strøm, TV-abonnement, innboforsikring etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har 2 lån pr. 25.06.2024:
Lånenr.: HANBA2-83987175683
Annuitetslån med 12 terminer
Restsaldo kr. 13.150.117,-
Innfrielsesdato/restløpetid 25 år 7 md.
Rentesats er 5,94 %
Andel restsaldo kr. 146.224,-
Kapitalkostnad kr. 928,-

Lånenr.: HANBA3-83987229147
Annuitetslån med 12 terminer
Restsaldo kr. 5.000.000,-
Innfrielsesdato/restløpetid 2 år 8 md.
Rentesats er 5,80 %
Andel restsaldo kr. 55.595,-
Kapitalkostnad kr. 269,-
Avdragsfritt til 01.12.2024, estimert økning etter avdragsfrihet er pt. 2012,- pr. mnd.

Festetomt utgjør 19 714 kr av gjeld.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Piperehabilitering 2024 finansieres gjennom låneopptak på kr. 6 mill sommer/høst 2024. Andel fellesgjeld og felleskostnader vil øke i forbindelse med dette. Styret bekrefter pr mail. 28. juli 2024 at kr. 4.5 mill av kr. 6 mill er fordelt på andelene/("leilighetene"), men siste 1.5 mill av rammelånet er enda ikke fordelt. Lånet er et rammelån som var planlagt fordelt ut i 4 rater (3 er fordelt) som primært brukes til piperehab.

Mail fra megler 25.07.24 "1.5mill fordelt på 89 leiligheter er kun ca. 15.000,- - men vi regner med det fordeles ihht. brøken dere bruker hvor de mindre 2-romsene som vår får en litt mindre andel?" Svar fra styret 28.07.24 "Ja, pr dags dato er det situasjonen mht fellesgjeld."

Forsikring med polisenummer
Protector Forsikring Polisenummer: 1480406

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig: kr 1 367 781
Som sekundærbolig: kr 5 197 569

Borettslag
Borettslag: Torshov kvartal 13 borettslaget, Orgnr: 864404332
Borettslaget består av 89 andelsleiligheter.
e-post: torshovkvartal13@styrerommet.no
hjemmeside på www.vibbo.no/torshov-kvartal-13
Julegrantenning
Trappevask minst 1 gang pr. uke.
Fellesvaskeri
Sykkelparkering

Følgende ble vedtatt på årets generalforsamling:
- Ny fordelingsnøkkel på andel fellesgjeld og mnd. felleskostnader:
Borettslagets fordelingsnøkkel endres. Borettslaget består av 89 leiligheter, fordelt på tre etasjer. Fra 1980-tallet fikk andelseiere i 1. etasje og 3. etasje mulighet til å kjøpe arealer i henholdsvis kjeller og loft for å øke størrelsen på sine leiligheter. 42 av leilighetene har nå bygget ut enten kjeller eller loft. Det utbyggede arealet betegnes i det videre som tilleggsareal. Alle leilighetene som har tilleggsareal, betaler et månedlig leietillegg i tillegg til felleskostnader. Styret har avdekket at tilleggsarealenes størrelse har vært mangelfullt registrert. I tillegg har leietillegget ikke fulgt den samme prosentvise økningen som felleskostnadene har gjort, selv om dette har vært intensjonen. Det er videre benyttet forskjellige modeller for beregning av tilleggsareal. Leilighetene ble høsten 2023 oppmålt på en standardisert måte for å etablere et faktagrunnlag for tilleggsarealenes faktiske størrelse.

Leilighetens totale areal, inkludert utbygd tilleggsareal, danner utgangspunktet for størrelsen på hver leilighets andel av borettslagets felleskostnader og gjeldsbyrde. I ny fordelingsnøkkel innarbeides de særlige forhold ved dagens fordelingsnøkkel, som først og fremst er påvirket av etasje, slik at verdiforholdene som sådan mellom leilighetene opprettholdes. Leietillegget for tilleggsareal faller bort. Leietillegg vil kunne gjeninnføres for de som i fremtiden bygger ut loft eller kjeller, med pris og beregning av areal iht. borettslagets vedtekter, fram til fordelingsnøkkelen ev på nyt endres for å ta høyde for nylig utbygd areal. Leilighetens totale areal som grunnlag for etablering av ny fordelingsnøkkel bestemmes ved nylig gjennomført oppmåling, ev ved behov, ny oppmåling, av bruksareal (BRA) iht. NS 3940 med følgende tillegg: - fradrag for bod, 4 kvadratmeter på loft eller 5 kvadratmeter i kjeller, innlemmet i utbygd areal; -  fradrag for fellesskapets pipeløp i utbygd areal. Borettslagets vedtekter oppdateres iht. vedtaket.

- Søppelhåndtering:
Det skal etableres en løsning for avfallshåndtering som ivaretar Borettslagets krav til kapasitet og avstand. Det skal også plasseres på en måte som gjør at vi unngår å få søppelbilen inn i gården.

Styrets arbeid 2023/24:
- Styremøter og organisering
- Markeringer i Spaserstokken/Gårdens 100-årsjubileum.
- Julegrantenning
- planlegging av piperehabilitering.
- Oppgradering av bakgården med asfaltering og vannrenner.
- Håndtering av vannlekkasje i Johan Selmers gate 1
- Mål om bilfri bakgård, og flyttet søppelhåndteringen utenfor bygget.
  • - Prosjekter og utbedringer: Prosess om husleie og areal: En omfattende gjennomgang er startet for å sikre rettferdige husleiepriser og relevante arealvurderinger, inkludert grundige vurderinger av leilighetenes størrelser og fasiliteter. Styret har tatt frem to alternativ som skal presenteres på generalforsamlingen.
  • Rehabilitering av piper: Borettslaget er pålagt et krav om å utbedre piper i gården. En omfattende rehabiliteringsprosess for pipene er initiert i samarbeid med kvalifiserte fagfolk.
- Samarbeid og nabofellesskap i Torshov Kvartal 12, Vossegata 46 og Lirekassen.
- Årskontroll på brannvarslingsanlegget.
- Befaring med Pelias på skadedyrsbekjemping.
- Vaktmester utfør en kontroll av HMS-rutiner i borettslaget fire ganger per år.
- Befaringer rundt sikkerhet, byggevern, HMS og vannlekkasjer.

- Vedlikeholdsplan fremover: Styret har vurdert en vedlikeholdsplan for gården som foreløpig har følgende prioritet:
  • Piperehabilitering
  • Søppelsti og områdene rundt begge søppeldeponier
  • Fasade mot asfalten og lyskasser
  • Låsspesialisten (Avtale om vedlikehold)
  • Vaktmester (Avtale og oppgaver)
  • Utbedring av takrenner
  • Område og beplanting rundt sykkelskur og fjernet søppelareal
  • Utbedring av tak
  • Vanntrykk som er for høyt og for lavt

Større vedlikehold og rehabiliteringer:
2022 Skadedyrsanering
2022 Vedlikehold av brannanlegg - Oppgradering av programvare
2021-2022 Velux-service Service og vedlikehold av Velux takvinduer
2021 Nytt vannrør Reparasjon av lekkasje i nr. 45
2021-2022 Kontroll av elanlegg Oppgradering av elanlegg, korrigering
av feil og mangler
2020-2021 Nytt låsesystem Nye nøkler med elektronisk brikke innført
2020 Asfaltert fortau Johan Svgt. Asfaltert og bytte lyskasser for å sikre bedre mot regnvann
2020 Nye Brannslukningsapparater
2019 Reparert tak i J. Sv. 9/15 J. Sel.
2018 Soilrør video inspeksjon Reparert påviste skader
2015 Utbedring bakgård Vedtatt på GF 09.05.16 - fjerne gjerde mot bakgård
2013 - 2014 Brannsikring
2013 - 2014 Oppført uteboder for barnevogner og  sykler.
2012 - 2012 Vaskemaskiner Kjøpt inn nye vaskemaskiner
2012 - 2012 Byttet utvendige hovedvannkraner
2011 - 2011 Piperehabilitering
2008 Skiftet vinduer
2004 Malt vinduer mot bakgård, jfr. rapp. OPAS
2001 Vaskeriene er pusset opp.

Forretningsfører
OBOS BBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Ingen forkjøpsrett

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier. TV er ikke inkludert i felleskostnadene.

Internettavtale med NextGenTel.

Dyrehold
Det skal søkes til styret om husdyrhold i hvert enkelt tilfelle.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1924/993705-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
24.05.1924
Bestemmelser om brannvegg/-dør

1925/993758-1/105 BEST. OM VANN/KLOAKKLEDN. TINGLYST
25.07.1925
Med flere bestemmelser

1954/417294-43/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
23.09.1954
FESTETID: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,507
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
MED FLERE BESTEMMELSER

1962/516746-1/105 NYE VILKÅR TINGLYST
31.10.1962

1965/520903-2/105 NYE VILKÅR TINGLYST
30.11.1965

1970/517568-1/105 ERKLÆRING/AVTALE TINGLYST
04.11.1970
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
OVERFØRT FRA: 0301-225/187
Pengeheftelser i festerett

1954/417294-43/105 FESTEKONTRAKT - VILKÅR TINGLYST
23.09.1954
FESTETID: 70 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 2,507
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
BESTEMMELSER OM FORKJØPSRETT
KONTRAKTEN KAN PANTSETTES
MED FLERE BESTEMMELSER
Gjelder feste

1962/516746-1/105 NYE VILKÅR TINGLYST
31.10.1962

1965/520903-2/105 NYE VILKÅR TINGLYST
30.11.1965

2023/1365576-1/200 PANTEDOKUMENT TINGLYST
06.12.2023 09:35
BELØP: NOK 21.000.000
PANTHAVER:HANDELSBANKEN
Org.nr: 971171324
PANTHAVER:HANDELSBANKEN EIENDOMSKREDITT FILIA
Org.nr: 991303995
Gjelder feste
Elektronisk innsendt
Grunndata
________________________________________
1922/900443-1/105 OPPRETTELSE AV MATRIKKELENHETEN TINGLYST
15.08.1922
OPPRETTELSE - FRADELT FRA TORSHOVGT 54B M FL - UTGÅTT

1997/34759-1/105 SAMMENSLÅING TINGLYST
12.06.1997
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:132
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:133
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:134
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:135
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:136
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:137
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:138
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:139
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:187
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:188
DENNE MATRIKKELENHETEN ER SAMMENSLÅTT MED:Knr:0301 Gnr:225 Bnr:189

Festeavtale
Areal: 5 210 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Utleie
Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. Korttidsutleie gjennom utleieportaler må meldes til styret hver gang leiligheten leies ut. Meldingen skal inneholde opplysninger om når, hvor lenge, hvem som skal leie og kontaktinformasjon til leietaker.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen ligger i et byggeområde for boliger. Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser S-2255 og S-178GO kan sees hos megler.

Reguleringsbestemmelser S-2255 og S-178GO er helt eller delvis opphevet som følge av bystyrets vedtak 23.09.2015, sak 262 (kommuneplan 2015 - Oslo mot 2030 - Smart, trygg og grønn. Informasjon om ny kommuneplan med lenke til kartinnsynsløsning finner du på http://www.kommuneplan.oslo.kommune.no.

Vernestatus: Kommunalt listeført (tidligere kjent som Gul liste).
Gul liste gir en oversikt over erkjente og prioriterte kulturminner og kulturmiljøer i Oslo, og er Byantikvarens verktøy i arbeidet med å kartlegge og verne et utvalg av byens historie. Dersom en eiendom er registrert i Gul liste, vil Plan- og bygnings- etaten oversende byggesaker som berører eiendommen til Byantikvaren for rådgivende uttalelse. Saken returneres deretter fra Byantikvaren til Plan- og bygningsetaten for sluttbehandling.

Pågående saker:
Torshov Kvartal 13 - Rehabilitering av 36 pipeløp med stålrør
Saksnummer: 202455238 - Byggesak             
Mottatt sak: 23.04.2024
Status: Tillatelse gitt
Siste bevegelse: 28.05.2024

Ole Bulls gate 47 - Oppføring av søppelskur.
Saksnr. 202313472.
Status: Søknad er ikke tatt til behandling per 22.02.2024.

Johan Selmers gate 1 - Etablering av avfallsbrønner.
Saksnr. 202204101.
Status: Tillatelse til tiltaket ble gitt den 14.09.2023.
Tiltaket omfatter etableringen av nedgravde avfallsbrønner i Johan Selmers gate 1.

Ole Bulls gate 37 - Utbygging av loft med hems.
Saksnr. 202306432.
Status: Tillatelse til tiltaket ble gitt den 08.09.2023.
Søknaden omfatter innlemming og bruksendring av loftsareal i leilighet med bolignummer H0302 i Ole Bulls gate 37. I forbindelse med dette etableres det takterrasse mot bakgård og takvinduer.

Ole Bulls gate 35 - Bruksendring vv deler av fellesareal i kjelleren til hoveddel for overliggende leilighet og fasadeendring.
Saksnr. 202208195.
Status: Rammetillatelse ble gitt den 15.11.2022 og igangsettingstillatelse den 17.08.2023. Tiltaket gjelder bruksendring av deler av fellesareal i kjelleren til hoveddel for overliggende leilighet. I forbindelse med tiltaket vil det gjøres fasadeendringer og utsparing i dekke for etablering av interntrapp. Tiltaket finner sted i en bygning på Byantikvarens gule liste i bydel Sagene.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 150 000,- (Prisantydning)
kr 201 819,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 351 819,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 700,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 352 519,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 150,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 359 669,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 385)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.500)
Visning/Overtagelse kr. 2950,- pr. stk. Alle privatvisning er kostnadsfrie (Kr.8 850)
Provisjon 0.8% inkludert mva. av total salgssum inkl. andel fellesgjeld (Kr.45 814)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.14 254,50)
Foto (Kr.3 200)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra OBOS (Kr.2 650)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring kr. 2890,- NB! 2023 pris iht avtale) VALGFRITT (Kr.2 890)
Markedspakke (Kr.19 900)
Oppgjør (Kr.7 500)
cj - Tilstandsrapport ca. (Kr.8 500)
Totalt kr. (Kr.134 151,50)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
125-24-0345

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Uautorisert kopiering eller gjenbruk av all tekst og alle bilder i denne annonse/salgsoppgave er ikke tillatt.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hegdehaugen Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 931569082
Hegdehaugsveien 24
0352 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF | Partner Eline Tilley

Saksbehandlere
Eline Tilley
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler MNEF | Partner
Mob: 48 19 00 93 / E-post: et@eie.no

Martine Mjåland
Eiendomsmegler / Fagansvarlig
Mob: 95 85 46 14
[/ E-post: mmj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Johan Svendsens gate 11
For mer om objektet
Johan Svendsens gate 11

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: