Bilde 1 av Karl Staaffs vei 44Bilde 2 av Karl Staaffs vei 44
Digital salgsoppgave
Karl Staaffs vei 44

0665 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og innbydende 3-roms leilighet med solrik balkong - Fyring/vv inkl. - God intern beliggenhet - Garasje m/ el-lader*
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
66 m²
Bruksareal (BRA)
66 m²
Fellesutgifter
kr 4 700 / Mnd
Prisantydning
kr 4 350 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 234 000
Totalpris
kr 4 592 010
Fellesformue
kr 3 858
Byggeår
1955
Tomt
Festet fellestomt 54508 m²
Oppdragsnummer
71220246
card-default

Christer Sebbah

Eiendomsmegler | Partner
Les om Christer
Prisantydningkr 4 350 000,-
Fellesgjeldkr 234 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 4 592 010
Eiendom
Karl Staaffs vei 44, 0665 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Andelsnr. 82 Orgnr. 947851217 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1955

Tomt
Festet fellestomt 54508 kvm

Pent opparbeidet uteområde rundt leiligheten. Ved inngang er det asfalterte internveier, samt plen, busker og trær. Anlagt sittegrupper og sykkelparkering. På forsiden av bygningen ligger en stor plen med enkelte trær.

Selskapet fester tomt av Kirke og Undervisningsdepartementet for en avtaleperiode på 99 år f.o.m. 01.10.1953. Festeavgift er p.t. ca. 134.000,- pr år. Det er mottatt varsel om økning til ca. kr 524.000,-, men det er ikke avklart når eller om dette vil tre i kraft.

Prisantydning
4 350 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Oslo Takstdato: 10.11.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 234 000,- pr. 01.11.22
Andel fellesformue: kr. 3 858,- pr. 31.12.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 350 000,- (Prisantydning)
kr 234 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 584 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 585 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 592 010,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 700,- pr. mnd.

Styret i borettslaget har vedtatt å øke felleskostnader med dobbel innbetaling av felleskostnader i desember 2022 og januar 2023. Det vil også bli økning i felleskostnadene, men fortidlig å si hvor mye økning.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Kabel-tv, internett, vaktmestertjeneste, trappevask, varmtvann og fyring, felles forsikring og kommunale avgifter.

Sikringsordning fellesgjeld
For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført. Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Jonas Lier Ramberg Hanna Lønnerød Torp

Beskrivelse
Velkommen til Karl Staaffs vei 44! Dette er en lys og luftig 3-roms leilighet med god intern beliggenhet.

En innbydende og romslig entré tar deg inn i denne flotte leiligheten. Stuen er lys og tiltalende med utgang til en solrik, usjenert balkong. Det er et tidløst og moderne kjøkken med pene overflater og integrerte hvitevarer. Videre har boligen to romslige og luftige soverom som vender mot rolige områder, samt et lyst, flislagt bad. I denne leiligheten kan du bo godt i fine, rolige og likevel svært sentrale omgivelser. Leiligheten er gjennomgående og har godt med lysinnslipp.

- Mulighet for kjøp av garasjeplass med lader.
- Vestvendt balkong med meget gode solforhold.
- Fyring og varmtvann er inkludert.
- Godt med lagring i to kjellerboder.
- Kort vei til kollektiv og butikker.
- Kun ca. 10 min til Oslo S.
- Sykkelbod i kjelleren.

Parkering
Mulighet for kjøp av leierett til garasjeplass i Ulven-Helsfyr garasjene AS. Prisen er satt til kr. 150.000,-. Konferer megler ved interesse.

Det betales kr 300,- pr mnd. for garasjeplassen som kommer i tillegg til felleskostnadene.

Administrasjonskostnader for overføring av garasjen betales av kjøper.

Borettslaget eier 127 garasjeplasser som leies ut til andelseierne. Leieretten til disse plassene er omsettelig basert på markedspris. Overdragelse eller fremleie av garasjeplassen kan imidlertid kun skje til andre andelseiere i Ulven Borettslag. Alle overdragelser eller fremleie av garasjeplass skal godkjennes av styret og ny leietaker skal signere egen leiekontrakt med borettslaget. Nektelse av godkjenning kan kun skje dersom det foreligger saklig grunn.

Borettslaget eier også 20 utendørs biloppstillingsplasser ved Ulvenveien og 17 stk. biloppstillingsplasser i Karl Staffs vei. Disse biloppstillingsplassene, i alt 37 stk., skal leies ut til andelseiere som ikke har garasje i borettslaget eller i AS Ulven-Helsfyr-Garasjene.

Borettslagets vedtekter slår fast at man kun kan leie én parkeringsplass eller ha leierett til én garasje.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser i området.

Beliggenhet
Velkommen til Karl Staaffs vei - en hyggelig blindvei i grønne omgivelser. Her er det ingen gjennomgangstrafikk noe som gjør dette til et meget rolig og ikke minst et barnevennlig område. Borettslaget fremstår som et trygt borettslag som blant annet kan by på flotte fellesarealer med flere lekeplasser og sittegrupper. Et meget hyggelig bomiljø hvor du garantert vil trives!

Boligen er beliggende i et spennende område i vekst. Ulven er i ekstrem vekst med mange nye leiligheter som fortløpende fullføres. Dessuten er det heller ikke langt til Økernområdet som er under spennende utvikling. Det planlegges også en ny mathall, kino, restauranter, caféer og bibliotek. Økern Portal åpnet høsten 2021 og er Oslos mest unike næringsbygg - et sted der næring og nærmiljø møtes.

Fantastiske tur- og treningsmuligheter:
Det er kort avstand til en rekke tur- og rekreasjonsmuligheter som egner seg både om sommer og vinter. For den aktive eller naturinteresserte kan området friste med rekreasjonsmulighetene på Valle Hovin kun en liten gåtur unna. Området har fine treningsmuligheter, samt et flott parkområde omkring Hovindammen inkludert stor skøytebane på vinterstid. Eller ta deg en spasertur i turområdene oppover langs Alnaelva. Videre er det enkel tilgang fra leiligheten til vakre Østmarka, med utallige turmuligheter i herlig natur - sommer som vinter. Marka byr på et stort nettverk av turstier og sykkelveier samt ski- og lysløyper. Det oppfordres til turer til populære turområder som for eksempel Rustadsaga, Skullerudstua og idylliske Nøklevann.

Butikk- og servicetilbud:
Fra leiligheten er det kort avstand til det du trenger av matbutikker, treningsmuligheter og andre servicetilbud. Dagligdagse innkjøp gjøres enkelt i nærbutikken Kiwi Ulven eller Matkroken. Du har også Meny Løren og en ny Rema 1000 på Intility Arena. Fyrstikktorget er kun en spasertur unna boligen med butikker, apotek, legekontor, serveringssteder m.m. For større innkjøp kan nærområdet friste med gode shoppingmuligheter på blant annet Bryn, Alnabru, og Tveita Senter som har et godt utvalg av butikker og servicefasiliteter.

Offentlig kommunikasjon:
Ca. 1 minutt med buss til Helsfyr, ca. 10 minutter med buss til Oslo S, og ca. 8 minutter til Bjørvika. Den offentlig kommunikasjonen i området er svært god med flere busslinjer og flybuss i nærheten. Nærmeste busstopp er Teisenkrysset med flere linjer og avganger, både dagtid og nattetid. Her er det også stoppested for flybussen til Gardermoen. T-bane på Helsfyr med ca. 7 minutters reisetid til sentrum. Helsfyr er forøvrig et knutepunkt med fire T-banelinjer, samt utallige busslinjer. Det går direktelinjer til Blindern og BI i Nydalen, samt at bussen stopper i nærheten av HIO.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av blokkbebyggelse.

Tomt
Festet fellestomt, 54508 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
3.etasje: Entré/gang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Annet: Det medfølger to boder. 

Arealbeskrivelse:
3.etasje: P-rom: 66 kvm som består av: Entré/gang, bad, to soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.
Alle rom i boligen er medregnet i P-rom.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Lars Petter Ausland v/ Anticimex, 10.11.2022:

Boligbygg over 4 etasjer samt kjeller. Støpt plate på mark. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker i hovedsak av betong og stålkonstruksjoner. Utvendige fasader forblendet med teglstein. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30, lydklasse 35dB, kikkehull og sikkerhetslås. Balkongdør med to-lags glass fra 2022. Vinduer med to-lags glass fra 2003 og 2022.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Bruksareal
Bruksareal: 66 kvm

Standard
Entré:
Velkommen inn i det som kan bli deres nye hjem! Leiligheten har en romslig og innbydende entré med plass til garderobe.

Åpen stue- og kjøkkenløsning:
Videre inn i leiligheten finner du stuen og kjøkken i en sosial og åpen løsning. I stuen er det god plass til sofa og tilhørende møblement, og mellom kjøkken og stue er det god plass til stort spisebord som gir et naturlig skille. Dette er en gjennomgående leilighet som gir godt med lys fra begge sider. I stuen er det elektrisk peisovn.

Kjøkkenet har en moderne kjøkken med rikelig med både skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er fra 2009 og har lyse profilerte fronter og laminat benkeplate. Mellom over- og underskapene er det fliser, samt benkeskapbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenker. Det er nedsenket oppvaskkum av kompositt materiale med ett-greps armatur. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer; induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin, kjøleskap og fryseskap, som medfølger ved salg. Det er montert ventilator med kullfilter. Her ligger alt til rette for å nyte matlagingen!

Balkong:
Fra stuen er det utgang til vestvendt overbygget balkong på ca. 7 kvm. Ifølge nåværende eiere vil det på solfylte sommerdager være sol på balkongen fra rundt 11-12-tiden og frem til rundt 21-22. På balkongen er det god plass til utemøblement, blomster og grill. Her er det fint utsyn over borettslagets fellesområde!

Bad:
Badet er oppgradert i regi av borettslaget i 2004/2005. Det er fliser på gulv og vegger, samt downlights i taket. Badet inneholder vegghengt baderomsinnredning med glatte mørke fronter, samt heldekkende servant med armatur. Det er speilskap med belysning på veggen over servanten. Videre er badet med utstyrt med dusjnisje og vegghengt toalett. På badet er det opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel.

I gulvet er det lagt vannbåren varme.

To soverom:
Leiligheten har to luftige soverom av god størrelse og begge kan fint benyttes som hovedsoverom etter ønske. Det er plass til både dobbeltseng, skap og annet møblement. Det er plass til garderobeskap på begge soverommene.

Tilbehør:
- Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.
- Vaskemaskin på bad medfølger ikke.
- Speil på gjesterom og i gang følger ikke.

Overflater:
Gulvflater med varmefolie belagt med laminat, samt gulvfliser i entré/gang.
Veggflater belagt med malte mdf-paneler i entré/gang, samt malte slette flater i soverom og stue

Fra selgers egenerklæringsskjema:
Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja.

Kjenner du til om det er foretatt radonmåling?
Ja.
Kommentar: Tror det ble utført i Q4-21 eller Q1-22.

Sammendrag tilstandsrapport:
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra TG0-3, der TG0 er best og TG3 er dårligst.

Følgende har fått TG2:
- Ventilasjon på bad: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Ventilasjon på kjøkken: Det er kun kullfilter og ikke separat avtrekk fra rommet. Dette kan medføre økt fuktbelastning i boligen. TG2 i henhold til NS 3600. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Innerdører: Dørbladet til innerdør ved soverom 1 har kontakt med dørterskel/dørkarm, noe som gjør at døren henger når den åpnes og lukkes. Krever justering av dørblad/dørkarm.
- Skjevhetsmåling: Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt på 2,0 meter er målt til 17 mm i stue og 11 mm i soverom 2. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng. Skjevheter er mer påregnelige i eldre bygninger enn i nye. Årsaken til skjevhetene er ikke vurdert.
- Vannbåren varme: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget:  Huseier opplyser at sikring til kjøkken tidvis løses ut ved stor belastning på en av stikkontaktene på kjøkkenet. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i de registrerte avvik og manglende samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget i leiligheten, bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.
- Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Øvrige punkter i tilstandsrapporten har fått TG0/TG1.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger approbasjon for våningshus, datert 26.5.1955.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Veggen mellom stuen og kjøkkenet er fjernet. Forøvrig er det samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming - Teknisk
Oppvarming med elektrisitet, samt radiatorer tilknyttet felles varmeanlegg.

Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles trapperom. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Vannrør av typen kobberrør, forkrommede rør og plastrør. Synlige avløpsrør av plast. Inspeksjonsluke for vannrør og stoppekraner plassert i baderom.

Leiligheten er basert på naturlig ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer og yttervegg kombinert med avtrekksventil på baderom. Ventilator med kullfilter montert i kjøkken.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1546 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har et felles lån med følgende betingelser pr. 07.11.22

Lånenr.: OBOS03-98208029436
Total restgjeld: 98.380.630,-
Andel restgjeld: 233.389,-
Restløpetid: 24 år 7 mnd.
Kapitalkostnad pr. mnd: 1158,-
Flytende rente på 3,30%
Terminer pr. år: 12

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskap for 2021 viser et underskudd på kr. 11 756 253.
Driftskostnadene ble høyere enn budsjettert, og det var flere ting som bidro til dette. Største enkeltårsak er at 7,8 millioner er kostnader til bergvarmeprosjektet, som var budsjettert på tidligere år, men som på grunn av den manglende fremdriften først kom i 2021-regnskapet. Budsjettposten for strøm til oppvarming og varmt vann sprakk med en million og økningen i kommunale avgifter bidro med ytterligere 450 000. Rørbrudd, elektriske utfordringer med mer bidro med ytterligere 3 millioner i budsjettsprekk, og løpende utskifting av vinduer og balkongdører har økt med 700 000 fra 2019, selv om tempoet er det samme. Postene for vaktmester, vedlikeholdsavtalen på bergvarmeanlegget og avfallsbrønnene var
feilbudsjettert.

Budsjett for 2022 viser et overskudd på kr. 5 079 350.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 7248492

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020:
Som primærbolig: kr 887 444
Som sekundærbolig: kr 3 194 797

Borettslag
Borettslag: Ulven borettslag, Orgnr: 947851217

Borettslaget består av 439 andelsleiligheter. I tillegg kommer 2 tjenesteleiligheter. Ulven Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjons-nummer 947851217, og ligger i bydel Alna i Oslo kommune med følgende adresser:
Karl Staaffs vei 1-47 og 2-56. Gårds- og bruksnummer : 131 - 64.

Borettslaget har hatt store kostnader i den siste tiden grunnet bla planlagt vedlikehold og uforutsette kostnader for utbedringer. Styret jobber med å få økonomien bedre/likviditeten opp i borettslaget. På ekstraordinær generalforsamling 28.03.2022 ble det vedtatt: Utbedring av tak, utbedring av ytterdør og calling, utbedring av tilførsel-/avløpsrør, finansiering og opprydding av lån og salg av 2 stk tjenesteleiligheter/utleieleiligheter. Styret jobber med fremdriftsplan for disse prosjektene. Borettslaget har tatt opp kassakredittlån og refinansiert, samt tatt opp nytt lån for callinganlegg, rør, dører og tak. Lån pr. 06.10.2022 gjenstår det ca. kr. 12.249.500,- som ikke er tatt ut på lånet og ikke fordelt på andelseierne. 2.11.2022 er det tatt ut kr 308 000 og fordelt. Det vil bli høyere fellesgjeld og felleskostnader når lån tas ut til orientering.

På årets generalforsamling fikk styret fullmakt til å forhandle om utbygging av nye boliger i KS6, eventuelt også over festlokalet, samt innhente alternativt tilbud. Resultatet forelegges ekstraordinær generalforsamling for gjennomføringsvedtak. Styrets forslag til vedtak vedrørende salg av 2 tjenesteboliger. Disse andelene ligger i KS6 og vil derfor ikke bli solgt før det er avklart hvordan de inngår i prosjektet.

Det ble avholdt ekstraordinær generalforsamling 8. november 2022. Der ble det vedtatt at styret fikk fullmakt til å låne kr 3 009 806 for utbedret lekeplasser. Styret kan om det er best for borettslaget refinansiere dette inn i dagens lån.

Styret fikk også fullmakt for låneopptak samt avdragsfrihet på hovedlånet inntil dette lånet på 3.000.000 er nedbetalt. Hovedlånet vil forlenges tilsvarende periode som avdragsfriheten løper.

Det ble også vedtatt at fellesvaskeriene skal avvikles og selge maskinene. Pengene som kommer inn fra salg av maskiner vil i sin helhet brukes til å
betale ned på det nye lånet som nevnt i forrige avsnitt.

Ny andelseier skal betale kr. 260,- + adm. kostnader kr. 94,- for skilter.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er ikke vedtektsfestet forkjøpsrett i dette borettslaget.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyreholdet i borettslaget skal foregå på en slik måte som ikke er til sjenanse eller ulempe for andre borettshavere.

Annet
Leiligheten har røykvarslere og brannslukningsapparat.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. 

Det er tinglyst følgende på borettslagets grunnboksblad:
1958/9112-1/105  Rettighet  
16.08.1958 
Rettighetshaver:Løken Karsten  
Lnr: 1165304
LEIEAVTALE
UTLEIER: FORSVARETS BORETTSLAG AL
LEIE-TID: 10 ÅR
ÅRLIG AVGIFT NOK 11,745
BESTEMMELSER OM FORLENGELSE
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BEST. OM BRUKS- OG DISPOSISJONSRETT
LOKALER
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1963/1339-2/105   ** Nye vilkår i leie  
02.02.1963 
gjelder: RETTIGHET 1958/9112-1/105
 
Pengeheftelser i eiendomsrett
1959/13699-9/105  Bestemmelse om veg  
04.11.1959 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1959/13699-10/105  Festekontrakt - vilkår  
04.11.1959 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 11,350
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1962/5121-1/105  Bestemmelse om bebyggelse  
03.05.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1962/9234-1/105  Best om garasje/parkering  
25.07.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/9235-1/105  Best om garasje/parkering  
25.07.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Gjelder denne registerenheten med flere

Pengeheftelser i festerett
1959/13699-10/105  Festekontrakt - vilkår  
04.11.1959 
festetid: 99 år
ÅRLIG AVGIFT NOK 11,350
BESTEMMELSER OM REGULERING AV LEIEN
BESTEMMELSER OM OVERDRAGELSE AV KONTRAKTEN
PANT FOR FORFALT FESTEAVGIFT
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1964/15189-1/105  Fellesobl. for bor.innsk.  
18.11.1964 
BELØP: NOK 3.207.440
Panthaver:Norsk Boligbyggelags Landsforbund As  
Lnr: 1097139
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1994/60-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
03.01.1994 
veket for: OBLIGASJON 1993/59603-1/105

2000/25747-1/105   ** Prioritetsbestemmelse  
08.05.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/25744-1/105
 
2021/1607837-1/200  Pantedokument  
22.12.2021 07:45 
BELØP: NOK 3.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt
 
2022/595220-1/200  Pantedokument  
02.06.2022 14:05 
BELØP: NOK 112.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder feste
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Festeavtale
Areal: 54 508 kvm, Eierform: Festet fellestomt

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Området er i utvikling og større prosjekter må påregnes.

Oppstart oppgradering av transformatorstasjon (Statnett) med oppstart i starten av 2022. I forbindelse med arbeidet vil anleggsbrakker etableres på nedre del av Ulvenjordet (starter omtrent der barneparken lå). Anleggstrafikken (uttransport av masser) vil gå ut fra hovedinngang ved plassen til Scanlog og ut i Ulvenveien. Arbeidere vil bruke Karl Staffsvei for å komme inn på anleggsbrakker.

Det er tidligere gitt konsesjon for bygging av tunnel mellom Sogn og Ulven transformatorstasjoner. Dette vil medføre massetransporter ut på Ulvenveien foran lasterampene ved 111 (ca. 30 transporter i en anleggsperiode på ca. 16 mnd). Det er uklart når sprengningsarbeidene starter opp. Massetransporten vil bidra til ytterligere trafikkbelastning i Ulvenveien og Persveien.

På Ulven skal OBOS bygge ca. 3.000 nye boliger som en del av Hovinbyen. Se https://www.obos.no/privat/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/ulven/om-utbyggingen-pa-ulven og https://www.obos.no/privat/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/ulven for mer informasjon.

Angående Construction City på andre siden av Ulvensplitten ønsket utbygger å anlegge en ny vei mot Ulvensplitten samt ny rundkjøring der Persveien kommer inn på Ulvenveien fra nordøst.

Ulven er en del av Hovinbyen, se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/hovinbyen/[gref.

Ihht. hjemmesiden til Statens Vegvesen foreligger det et prosjekt på E6 Oslo Øst, som blant annet involverer Teisenkrysset og Ulvensplitten. Prosjektet jobbet i utgangspunktet for planvedtak i 2022 som ville muliggjøre byggestart tidligst i 2024. Hovedtiltakene omhandler blant annet tunnel mellom Abildsø og Fjellhus, nytt Teisenkryss og nedbygging av Ulvensplitten. E6-trafikken og næringstransport vil gå i tunnel og dermed bli ført utenfor tettbebygde arealer. Sykkelekspressveg langs E6 mellom Trosterud og Teisen, som skal være attraktiv og ha høy standard. Lokk over E6 Strømsveien på Fjellhus vil binde sammen Teisenveien og Ulvenveien og bli et kollektivknutepunkt. Grunnet den politiske uenigheten rundt prosjektets omfang ble prosjektet satt på vent høsten 2020. Det er uvisst når en avklaring foreligger. Se blant annet https://www.vegvesen.no/Europaveg/e6osloost for nærmere informasjon. Til orientering har det tidligere vært snakk om at Gullhaug borettslag (Karl Staaffs vei 70-82 partall), skal rives ifbm. med oppgraderingen av E6.

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 350 000,- (Prisantydning)
kr 234 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 584 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 585 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 592 010,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.25 000)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.44 840)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.17 945)
Visningshonorar (Kr.2 900)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.2 401)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 115)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Totalt kr. (Kr.128 401)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-22-0246

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Christer Sebbah

Saksbehandlere
Christer Sebbah
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 93 61 22 32 / E-post: cse@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Karl Staaffs vei 44
For mer om objektet
Karl Staaffs vei 44

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: