Bilde 1 av Konghellegata 8Bilde 2 av Konghellegata 8
Digital salgsoppgave
Konghellegata 8

0570 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er en betaversjon

Tjenesten er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil.

Ved å velge å benytte tjenesten bekrefter du å være kjent med at dette er en betaversjon som er under utprøving, og at opplysningene som fremkommer ikke er tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.

Still et spørsmål og jeg skal forsøke å finne svaret for deg.

Du kan bruke et naturlig språk, og stille spørsmål som:

  • "Hvor mange soverom er det?"
  • "Er det noe i tilstandsrapporten jeg bør merke meg?"
  • "Hvordan er utsikten?"

Takk for tilbakemeldingen!

Det gjøres oppmerksom på at tjenesten «Spør om boligen» er AI-drevet med OpenAI sin GPT-motor, og den kan derfor gi ufullstendige svar og gjøre feil. Opplysningene som fremkommer ved bruk av denne tjenesten er ikke tilstrekkelig til å inngi bud eller inngå avtale om kjøp. Som interessent/budgiver er du selv ansvarlig for å gjøre deg kjent med opplysningene om boligen som gis i salgsdokumentene slik som bla. tilstandsrapport, salgsoppgave og egenerklæring.
Prisantydning

Objektet er solgt!

Unik 3-roms designleilighet med fantastisk utsikt og solrik balkong - Vannbåren gulvvarme - Heis - Garasje m/lader
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
118
Antall soverom
2 soverom
Etasje
5
Internt bruksareal (BRA-i)
69 m²
Bruksareal (BRA)
74 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
5 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
3 m²
Fellesutgifter
kr 4 591 / Mnd
Prisantydning
kr 6 990 000
Omkostninger
kr 182 700
Totalpris
kr 7 172 700
Fellesformue
kr 18 645
Byggeår
1939
Tomt
Eiet tomt 4628 m²
Oppdragsnummer
125240255
Prisantydningkr 6 990 000,-
Adm. kostnader forretningsfører garasjeplasskr 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 500,-
Tingl.gebyr skjøtekr 500,-
Dokumentavgiftkr 171 500,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
  
Totalpris kr 7 172 700
Eiendom
Konghellegata 8, 0570 Oslo, Etasje: 5

Matrikkel
Gnr. 83 Bnr. 160 Snr. 118 og Gnr. 83 Bnr. 160 Snr. 1 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Arealer
Totalt BRA 74 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 69 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 5 kvm
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt som BRA-e og i totalt BRA ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 3 kvm

Areal
Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 74 kvm, BRA-i: 69 kvm , BRA-e: 5 kvm , TBA: 3 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1939

Tomt
Eiet tomt 4628 kvm

Prisantydning
6 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Heiki Nygård Takstdato: 28.05.24
Befaringsdato: 14.05.2024

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Sameiet har ingen lån pt.
Andel fellesformue: kr. 18 645,- pr.

Totalpris inkl. omkostninger
kr 6 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 750,- (Adm. kostnader forretningsfører garasjeplass)
kr 171 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 173 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 163 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 172 700,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 591,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, vannbåren varme, kabel-tv, internett, kommunale avgifter, garasjeplass, forretningsførsel, renhold fellesarealer, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, avsetning til drift og mindre vedlikehold.

Kommunale avgifter
Dekkes gjennom sameiets felleskostnader.

Eier
Martin Høgstad Thomassen

Parkering
Selger eier i dag ideell andel 1/82 i garasjeanlegget med tilknytning til en p-plass i felles oppvarmet garasjeanlegg merket nr. 73 med lademulighet.
Mnd. felleskostnader for p-plass er kr. 700,- pr. mnd. og innkreves som endel av felleskostnadene.
Styret opplyser at av 700kr. utgjør 500 kr. per mnd. for strømforbruk og 200 kr. pr. mnd. for fellesutgifter for garasjen.
Garasjeanelgget utgjør snr. 1 i sameiet.

Adkomst til p-plass via heis ned til -1. Plassen ligger innerst i parkeringsgarasjen og man finner den ved å ta til høyre når man kommer inn i parkeringsgarasjen fra Konghellegata 8.

Sameiet har 82 parkeringsplasser i garasjeanlegget. 
Det er muligheter for å kjøpe eller leie garasjeplass når beboer velger å selge eller leie ut sin plass. Noen av plassene har lademuligheter.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser for området.

Beliggenhet
Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt plassert på idylliske Rosenhoff. Området er kjent for sitt fine bomiljø med vakre bygg og grøntarealer, som Torshovparken og Rodeløkkens Kolonihage. Her vil du bo skjermet til, samtidig som du har nærhet til alt hovedstaden har å by på!

Servicetilbud:
Nærmiljøet byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud. Nærbutikker som Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris med sine gunstige åpningstider. Rett i nærheten finner du også Senteret Carl Berner Passasjen, med Vinmonopol, KIWI dagligvarebutikk, Apotek1 og blomsterbutikk. Carl Berner torg som er like ved, gir deg flere spennende forretninger, deriblant Coop Mega med et riktig utvalg. Etter travle dager kan det kanskje friste med take-away? I umiddelbar nærhet finner du Sushi wok ekspressen og Mini sushi. Videre finner du  Valentino pizza i Konghellegata, som er kjent for kanskje Oslos største pizza, samt Ming Sushi i Rosenhoffgata 1A.

Kort vei til grøntområder/parker:
Fantastisk beliggenhet med nærhet til flotte tur- og grøntområder. Kort gåavstand til Rodeløkka Kolonihage som ble tildelt Oslo kommunes Hagepris i 2019. Her har du en flott park med nydelige uteområder med lekeplasser og flott utsikt. Nærmeste nabo er Torshovdalen, som byr på god utsikt og store grøntarealer å boltre deg på. Parken er velegnet for grilling og piknik, lek og soling. I tillegg ligger Torshovparken, Ola Narr- og Tøyenparken, Tøyenbadet, Botanisk hage, Birkelunden og Sofienbergparken alle i gangavstand fra boligen. Turmulighetene langs Akerselva er heller ikke langt unna.

Treningsmuligheter:
For den aktive finnes flere treningssentre i nærheten som, SATS, Bare trening og Fresh Fitness på Carl Berner. Videre har du mulighet til å trene på CrossFit Yggdrasil. Utomhus byr nærområdet på minigolf, sandvolleyballbaner og tennisbaner. Her er det gode muligheter for et aktivt liv! Ønsker man en tur til marka, er det enkelt å sette seg på T-banen fra Sinsen, eller på Carl Berner, og videre ta turen til f.eks. Sognsvann, Østmarka og Nordmarka - med flotte turstier året rundt.

Kollektivtrafikk - et tilbud i særklasse:
Nærmeste holdeplass er i umiddelbar nærhet; Rosenhoff, med buss 31 og trikk 17. Sinsen T-banestasjon er også få minutters gange fra boligen. Carl Berners Plass er et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken, og fra området er det direktelinjer med trikk, T-bane eller busser til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, Bislett m.m. Med andre ord kommer man seg enkelt rundt i hele sentrum. Skal man benytte seg av kollektivtilbudet så behøves ingen planlegging, da man enkelt kommer seg rundt overalt i byen og som regel med en direktelinje til din destinasjon. For eksempel tar T-banelinjen "Ringen" deg til BI Nydalen på 3 stopp og til UiO Blindern på 6 stopp. Av T-banelinjer så har man linje 4,5 og 6. Av busser så har man blant annet 20, 21, 28, 31 og 57-bussen, i tillegg til flybuss.

Det urbane liv:
Grünerløkka, med sitt pulserende byliv, er innen kort gang-/sykkelavstand. I dette området ligger noen av bydelens mest populære spise- og serveringssteder, som Südøst, Trattoria, Le Benjamin og Villa Paradiso. På Vulkan finner man kjente Mathallen med matprodukter av høy kvalitet. I tillegg byr Mathallen også på en rekke kaféer og spisesteder. For utelivsbaronen, eller baronessen, er det en rekke utvalg av nattklubber, puber og loungebarer, som f.eks. Couch, BAR Vulkan, Blå m.m.

Med Konghellegata 8 som startdestinasjon, har du med andre ord et flust av servicetilbud, turmuligheter, butikker osv. i kort rekkevidde fra eiendommen, som forenkler hverdagen.

Bebyggelse
Hovedsakelig blokkbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 4628 kvm. Nydelig opparbeidet bakgård med gressplen, gangveier, sittegrupper, lekeapparater og beplantning. Sameiet har i tillegg tilgang til en fantastisk takterrasse med sol hele dagen og flott utsikt. Både bakgård og takterrasser er arkitekttegnet og sto ferdig sommeren 2018.

Adkomst
Adkomst til boligen via innvendig trapperom med heis.

Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leiligheten ligger i byggets 5. etasje og inneholder entré, bad/vaskerom, 2 soverom, kjøkken og stue. Fra stue er det utgang til sydvendt balkong på ca. 3 kvm.
Fra ett soverom er det sydvendt fransk balkong.

Med boligen følger bod i kjeller ca. 5 kvm.

Byggemåte
Bygård oppført i 1939. Ombygget i 2009. Bygningen er fundamentert med grunnmur i betong antatt til sprengsteinsfylling og fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i grunnmur og i tradisjonell innfelt bindingsverk utvendig pusset. Takkonstruksjon er av type flatt tak tekket med papp/folie. Etasjeskillere i betong mellom etasjene. Adkomst til boligene via innv. trapperom med heis.
Bygningen er trolig isolert etter byggeårets gjeldende krav til isolasjon. Dette kan følgelig ikke med sikkerhet stadfestes da dette ligger skjult i byggkonstruksjonen.

Vinduer:
Vinduer i tre med isolerglass fra 2009. Normal brukstid på 40 år er lagt til grunn for vurderingen.

Dører:
Ytterdør i fabrikkmalt utførelse fra byggeåret. Kikkehull. Brann- og lydklassifisert
To-fløyet balkongdør i tre i stuen og enkel på fransk balkong med isolerglass fra byggeåret. Normal brukstid på 30 år er lagt til grunn for vurderingen.

Balkong:
Utgang fra stue til balkong med rekkverk i metall. Rekkverket er målt til ca. 1,1m høyt. Balkong fra 2009.

Fransk balkong:
Fransk balkong med rekkverk i metall. Rekkverket er målt til ca. 1,1m høyt.

Primærrom
Primærrom: 69 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: entré, bad/vaskerom, 2 soverom, kjøkken/stue.

Bruksareal
Bruksareal: 74 kvm

Boder
Med boligen følger bod i kjeller på ca. 5 kvm.
Det gjøres særskilt oppmerksom på at bod som er medtatt ligger på fellesareal, men disponeres av denne leiligheten.

Standard
Kjøkken:
Tidløs kjøkkeninnredning med slette, hvite høyglansfronter og benkeplate i stein med utslagsvask og ett-greps blandebatteri. Integrerte hvitevarer er stekeovn, induksjonsplatetopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Kjøkkenventilator over platetopp og opplegg for oppvaskmaskin. Kjøkkeninnredning med hvitevarer fra 2009.

Baderom:
Lekkert og tidløst bad med fliser på vegger og gulv. Varme i gulvet. Malt himling med downlights. Stilren baderomsinnredning med mørk slett utførelse og heldekkende servant med ett-greps blandebatteri. Servantskuffer for oppbevaring. Vegghengt speil med integrert belysning. Vegghengt høyskap i samme utførelse som innredningen. Romslig dusjhjørne med innfellbare dusjvegger i glass og ny lekker dusjgarnityr med regnfallsdusj og hånddusj. Vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin. Praktisk vegghengt skap over vaskemaskin for ytterligere oppbevaring. Bad fra 2009. Sluket er av type plast sluk og membran fra 2009.

Innvendige overflater:
Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med 1-stavs parkett. Fliser på bad.
Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater. Fliser på vegger på bad.
Innvendige tak er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater.

Innvendige dører:
Innvendige dører i profilert utførelse fra 2009.

Følgende registrerte avvik ihht. tilstandsrapporten:

TG 2 - Avvik som kan kreve tiltak:

Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger:
Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
Rekkverket er målt til ca. 1,1m høyt. Dette er lavere enn dagens krav som er min 1,2m hvis høyden til gulv/terreng overskrider 10m.

Etasjeskille/gulv mot grunn:
Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik.
Det er målt avvik på ca. 17-18 mm i entre.
For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som
dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

Bad/vaskerom > Overflater Gulv:
Det er bom i enkelte fliser ved dør, hakk i en flis og sprekk i fuge. Enkelte sprekker i silikonfuger mellom gulv og vegg.
Fliser med bom bør kontrolleres jevnlig for å holde kontrollen på utviklingen. Med tanke på at det er utenfor dusjsone kan utbedring vente til det oppstår
andre behov for utbedring eller forverring.

Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt:
Membran fra 2009. Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på membranløsningen.

Bad/vaskerom > Sanitærutstyr og innredning:
Det er ikke påvist tilfredsstillende løsning for å synliggjøre lekkasje fra innebygget sisterne. Det er påvist skader på innredning. Det er svelling på baderomsinnredning.

Tekniske installasjoner > Vannledninger:
Vannrør er av type plast rør i rør system.
Fordelerskap for vannrør plassert i entre.
Stoppekran og vannmåler plassert i fordelerskap.
Rørkursene på rør-i-rør systemet på vannledninger er ikke merket.
Det er ikke sprutdeksel i skap. Rørkurser på rør-i-rør system bør merkes.

Tekniske installasjoner > Elektrisk anlegg:
Foreligger ingen samsvarserklæring eller dokumenatsjon på anlegget fra 2009.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Utdrag fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært.
Firmanavn Søstrene Amundsen Rørleggerbedrift AS:
Montering av ny takdusj.

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Ja. Faktura fra rørlegger knyttet til montering av takdusj.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Ja. Ved ujevne mellomrom i løpet av eierperioden er det blitt observert enkelt sølvkre i boligen.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja. Ladeboks ved tilhørende parkeringsplass.

Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja. Felleskostnader ble sist endret med virkning fra 01.01.24.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ferdigattest datert 11.04.2022 vedrørende Trondheimsveien 139 A-B - Oppføring av balkong

Det foreligger ferdigattest datert 14.05.2019 vedrørende Trondheimsveien 139 - Oppføring av balkonger

Det foreligger ferdigattest datert 09.11.2018 vedrørende påbygging 6. etasje i Trondheimsveien 139, Konghellegata 8, 10

Det foreligger ferdigattest datert 07.02.2019 vedrørende Konghellegata 10 - 12 - Bruksendring del av dagligvarebutikk i 1. etasje til tre boenheter

Det foreligger ferdigattest datert 02.09.2014 vedrørende Trondheimsveien 139 A-E - Bruksendring til bolig og næringsvirksomhet samt om- og påbygg av eksisterende bebyggelse.

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningsloven. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998.

Det foreligger ekspedisjonsdokument datert 15.05.1986 vedrørende våningshus.

Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer i hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap plassert i entre, utstyrt med automatsikringer, og innholdsfortegnelse.
Innmat sikringsskap fra 2009
El-anlegg i boligen er hovedsakelig fra 2009.
Strømtilførsel til boligen via nedgravd kabel.
El-installasjoner er utført av Arkel Romerike AS
Ladeboks ved tilhørende parkeringsplass

Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med vannbåren varme og elektrisitet.
Balansert ventilasjon.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2024 på inntil 4,7 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 2,8 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 591,- pr.mnd.
Varmtvann, vannbåren varme, kabel-tv, internett, kommunale avgifter, garasjeplass, forretningsførsel, renhold fellesarealer, vaktmestertjenester, felles bygningsforsikring, avsetning til drift og mindre vedlikehold.

Herav:
Brensel kr. 991
Avsetning vedlikehold kr. 166
Felleskostnader bolig kr. 2 170
Internett kr. 249
Tv kr. 315
Garasjeplass kr. 700,- pr. mnd.

Faste løpende kostnader
Mye dekkes av felleskostnadene. Normale tillegg vil være strøm etter eget forbruk, innboforsikring etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen lån pt.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
KLP Skadeforsikring Polisenummer: 65679582

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022:
Som primærbolig: kr 1 494 279
Som sekundærbolig: kr 5 678 260

Sameie
Sameie: Sameiet Trondheimsveien 139, Orgnr: 993629642
  • Sameiet Trondheimsveien 139 består av 144 boliger og 10 næringslokaler.
  • Revisor er KPMG.
  • Egen Facebook-side.
  • Samdyrkelag for etablering av dyrkekasser i bakgården.
  • Telenor er leverandør av internettjenester
  • Idyllisk arkitekttegnet bakgård.
  • Felles takterrasse med arkitekttegnet inndeling fra 2018.
  • Veldrevet sameie
  • Flere årlige samlinger, som bl.a. juletretenning, filmkvelder og VM i fotball på storskjerm i bakgården.
  • http://www.rosenhoff-fabrikker.no/

Vedtatt på årets generalforsamling:
Oppgang A - Seksjonseierne til seksjon 48, 78 og 108 -  har fått tillatelse til å bygge balkonger ut mot bakgård i Trondheimsveien 139, på lik linje med flertallet av seksjonene i sameiet. Seksjonene ligger i Trondheimsveien 139, oppgang A, rett over hverandre. Seksjonene er helt i startfasen av planlegging og har hatt befaring av Balkongteam AS som arbeider med å utvikle tegninger. Balkongteam har sagt de kan utforme balkongene tilnærmet like de andre balkongene i sameiet, med samme spilerekkverk. Oppføring av balkong(ene) skal ikke føre til noen kostnader for de andre sameierne eller styret. Balkong(ene) vil følge fasadens oppbygging, ta hensyn til eksisterende vindusåpninger og ikke plasseres for nær bygningens hjørner. Seksjonseier(ne) vil sørge for at nødvendig tillatelse til oppføring av balkongen(e) er innhentet før tiltaket iverksettes. Det anses av de nevnte seksjonseierne, at utbygging av balkong(er) ikke vil være til skade eller ulempe for andre seksjonseiere, jmf. vedtekt 4 i sameiets vedtekter, og forelegger derfor spørsmål om godkjenning av tiltak på årsmøtet.

Forslag vedtatt - Seksjonene 48, 78 og 108, får tillatelse til å
igangsette planlegging og utbygging av balkong(er) mot bakgården, forutsatt vedtak fra Plan-og bygningsetaten, innenfor de ovennevnte rammer.

Styret har gjennom 2022/2023 jobbet med:
  • Nye video-callinganlegg.
  • skiftet ut heller i inngangspartier og lagt slitesterk epoxy i inngangspartiene avsluttet arbeidet med EL-bil ladeanlegg i garasjen.
  • automatiske døråpnere i Konghellegata 10.
  • utført en del større vedlikehold på heiser.
  • rehabilitert taket på takhage øst.
  • vedtatt nye vedtekter for garasjesameiet.

Styret er aktivt og påser at løpende vedlikehold utføres. Siste selger hørte ble nevnt er ønske om å vedlikeholde utvendig på enkelte svalganger, men tror ikke det skal være besluttet noe pr dd.

Forretningsfører
USBL

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
Telenor Komplett 500 som inkluderer TV- og strømmetjenesten T-We og bredbånd fra Telenor med 500 Mbps (249,- pr. mnd for internett og 315,- pr. mnd for TV-mulighet inkludert i felleskostnadene.)

Dyrehold
Dyrehold er tillatt så fremt det ikke er til sjenanse eller ulempe for de andre beboerne. Søknad om dyrehold skal derfor godkjennes av styret og egen erklæring om dyrehold må signeres av seksjonseieren.

Annet
Det er tillatt med elektrisk grill eller gassgrill på balkongene. Kull er ikke tillatt.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

1938/912124-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
 26.04.1938 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1938/10046-1/105  Bestemmelse om veg  
 31.08.1938 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1941/8036-1/105  Erklæring/avtale  
 12.08.1941 
VEDR. BRANNVEGG
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1951/782-1/105  Bestemmelse iflg. skjøte  
 19.01.1951 
Bestemmelser om innkjørsel for naboeiendom
Bestemmelser om vedlikehold
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/4338-1/105  Skjønn  
 22.04.1958 
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere

1972/3593-1/105  Skjønn  
 01.03.1972 
Overført fra: 0301-83/160
Gjelder denne registerenheten med flere

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Området er regulert til byggeområde for boliger, forretning, kontor og industri, jf. reguleringsplan S-4249 ifølge Oslo kommune.

Byggesaker:
Sinsenveien 4 - Påbygg studentbolig
Saksnummer: 202456551 - Byggesak             
Mottatt sak: 20.05.2024
Status: Mottatt søknad om rammetillatelse:
Gjelder: Det søkes hermed om tillatelse til påbygg på tak på Sinsenveien 4. Studentboligprosjektet som er under oppføring i dag i en annen byggesak har kapasitet til å huse noen flere studentboliger. Det søkes om å etablere 4 studentleiligheter i et påbygg på dagens tak, samt endring av takterrasse. De nye boligene vil få andre kvaliteter enn resten av enhetene i bygget da de er tettere knyttet til takterrassen, vi ser dette som et fint tilskudd til utvalget av boliger i prosjektet som helhet. Prosjektet må sees i sammenheng med Sak 202303018.

Trondheimsveien 152 - Tilbygg til restaurant
Saksnummer: 202107967 - Byggesak             
Mottatt sak: 6.06.2021
Status: Rammetillatelse gitt

Jørgen Løvlands gate 21 - Oppføring av seks balkonger
Saksnummerr: 202456318 - byggesak
Status:Søknad avslått
Reguleringssaker i området:
Oslo Kommune har lagt ned forbud mot tiltak i området mens det pågår arbeid med kommunal detaljregulering (se byggesak Plan og Bygningsetaten nummer 201813816).

saksnummer: 202100768 - Reguleringssak: Formålet med detaljreguleringen er å sikre varig vern av et helhetlig kulturmiljø med eksisterende bebyggelse og utomhusområder gjennom omregulering til hensynssone H570 - bevaring kulturmiljø. Les mer på Plan- og Bygningsetatens hjemmeside: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202100768

saksnummer: 202451391 - Reguleringssak.
Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - bolig og næring Les mer på: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202451391

Saksnummer: 202113718: Reguleringssak. Hasleveien 28, 30, 36, 38 og Sinsenveien 11 - Bestilling av oppstartsmøte - Boliger og næring. Tiltakshaver ønsker å transformere eiendommene fra dagens lukkede næringsvirksomhet til et åpent og tilgjengelig nabolag. Prosjektet innebærer utvikling av boliger, utadrettede funksjoner, arbeidsplasser, grønne utearealer, torg, mulig flerbrukshall, samt styrking av de urbane rommene. Det er satt høye miljø- og arkitektoniske krav til prosjektet og det legges til grunn ombruk av deler av dagens bygningsmasse. Se saken på Plan- og Bygningsetatens hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202113718

Saksnr. 201817368: Trondheimsveien 132. Sophies Minde. Omsorgsbygg ønsker å rehabilitere og bygge om Sophies Minde til barnehage med inntil 28 avd. og etablere ca. 185 kontorplasser og bydelsfunksjoner for Bydel Grünerløkka. Man skal også rehabilitere «Sorgenfri» -bygningen for fremtidig bruk. Se saken på Plan- og Bygningsetatens hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201817368

Det bygges, rives og endres nye bygg i nærområdet. Carl Berner og området rundt er i rask utvikling og det er mange gode krefter i sving. Informasjon om utviklingen kan leses om i Facebook gruppen "Carl Berner - Vårt nabolag". https://www.facebook.com/groups/1026311990813821

Kopi av reguleringskart med tegnforklaring er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 6 990 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 500,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 750,- (Adm. kostnader forretningsfører garasjeplass)
kr 171 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 173 450,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 163 450,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 172 700,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører ca. (Kr.6 385)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Provisjon (Kr.48 020)
Visningshonorar pr.stk (2stk) (Kr.7 000)
Tilrettelegging (Kr.16 900)
Markedspakke (Kr.19 900)
Tilstandsrapport (Kr.8 500)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.500)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører ca. (Kr.4 704)
Foto (Kr.3 400)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.30 321,20)
Innhenting av offentlige opplysninger ca. (Kr.2 000)
Oppgjør (Kr.7 500)
Interiørveiledning (Kr.1 899)
Kostnad for utsatt betaling (Valgfritt kr. 3.500,-) (Kr.3 500)
Totalt kr. (Kr.161 337,20)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
125-24-0255

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Generelle bestemmelser Salgsoppgaven er basert på de opplysningene selger har gitt til megler, den bygningssakyndiges tilstandsrapport, samt opplysninger innhentet fra kommunen, Kartverket og andre tilgjengelige kilder. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene, og slike forhold kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at interessenter rådfører seg med eiendomsmegler eller egne rådgivere før det legges inn bud.

En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Kjøper og selgers rettigheter og plikter reguleres av avtalen mellom partene, samt informasjonen som har vært tilgjengelig for kjøperen i forbindelse med handelen. Avtalen utfylles av avhendingsloven, og det gjelder ulike avtalevilkår avhengig av om kjøper er forbrukerkjøper eller ikke. Dette er nærmere beskrevet nedenfor.

På grunn av ulike avtalevilkår kan selger vurdere bud fra en som ikke er forbruker, ulikt fra en forbrukers bud. Dersom kjøper ikke er forbruker, er selger sitt mulige mangelsansvar begrenset fordi eiendommen selges «som den er». Selger kan ikke ta «som den er» forbehold ovenfor en forbrukerkjøper. Selv et lavere bud fra en som ikke er forbruker kan foretrekkes fordi begrensningen i mulig mangelsansvar kan ha egenverdi for selger. Selger står fritt til å forkaste eller akseptere ethvert bud, og er for eksempel ikke forpliktet til å akseptere høyeste bud. Budgiver skal i budskjemaet avgi egenerklæring om budgiver er forbruker eller næringsdrivende/person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Forbrukerkjøp - definisjon: Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet. Forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen, eller det foreligger brudd på bestemmelsene i avhendingsloven §§ 3-2 til 3-8. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være grunnlag for mangelskrav. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut ifra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil uriktige opplysninger ikke blir rettet i tide på en tydelig måte. Boligen kan ha en mangel etter avhendingsloven § 3-3 dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk innvendig areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr. 10 000 (egenandel).

Ikke-forbruker (næringsdrivende) - definisjon: Hvis kjøper er en juridisk person, eller en fysisk person som hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet, vil kjøpet ikke anses som et forbrukerkjøp. Ikke-forbruker - avtalevilkår: Eiendommen har en mangel dersom den ikke er i samsvar med kravene som følger av avtalen. Eiendommen selges «som den er», og selgers ansvar utover det konkret avtalte er da begrenset etter avhendingsloven § 3-9, første ledd andre setning. Avhendingsloven § 3-3 andre ledd fravikes, og hvorvidt boligens arealsvikt utgjør en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hegdehaugen Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 931569082
Hegdehaugsveien 24
0352 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Mikkel Johnsen

Saksbehandlere
Mikkel Johnsen
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 90 14 27 45 / E-post: mj@eie.no

Eline Tilley
Eiendomsmegler MNEF | Partner
Mob: 48 19 00 93
[/ E-post: et@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Konghellegata 8
For mer om objektet
Konghellegata 8

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: