Bilde 1 av Kruttveien 12Bilde 2 av Kruttveien 12
Digital salgsoppgave
Kruttveien 12

0585 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys 3-roms leilighet med god planløsning og stor balkong - Flott bad - Gasspeis - Garasjeplass - V.V,fyr og strøm inkl
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
116
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
69 m²
Bruksareal (BRA)
73 m²
Fellesutgifter
kr 4 724 / Mnd
Prisantydning
kr 5 850 000
Omkostninger
kr 165 120
Totalpris
kr 6 015 120
Fellesformue
kr 18 316
Byggeår
2008
Tomt
Eiet tomt 9083 m²
Oppdragsnummer
71230042
card-default

Fredrik Fonneland Lund

Eiendomsmegler | Partner
Les om Fredrik
Prisantydningkr 5 850 000,-
Dokumentavgiftkr 163 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 6 015 120
Eiendom
vKruttveien 12, 0585 OSLO, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 124 Bnr. 210 Snr. 116 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 69 kvm, Bruksareal: 73 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2008

Tomt
Eiet tomt 9083 kvm

Prisantydning
5 850 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex AS Oslo Takstdato: 21.03.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 18 316,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. omkostninger
kr 5 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 163 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 165 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 015 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 724,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
A-konto energi (oppvarming, varmtvann, gass og strøm), TV/internett, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, forretningsførsel m.m.

Kommunale avgifter
Inkludert i felleskostnadene.

Eier
Lars Vidar Leikåsen Camilla Lien

Parkering
Det medfølger én garasjeplass i felles parkeringsanlegg som driftes av Løren Garasjelag.

Fellesutgifter for bruksrett i Løren Garasjelag faktureres kvartalsvis, for tiden kr. 788,- pr kvartal. Det påløper administrasjonskostnader til forretningsfører i forbindelse med eierskifte etter gjeldende priser.

Løren Garasjelag har tilrettelagt for elbil med en kraftig infrastruktur (400V, 64A, 22kWt), som gjør det enket å få installert ladestasjon på sin plass. Bestilling av ny ladestasjon gjøres på nettsidene til Løren Garasjelag - www.lorengarasjelag.no. Finnes det ladestasjon på plassen allerede, meldes nye brukere inn til www.smartly.no, som administrerer bruk av ladestasjonene og løpende fakturering av forbruk.

Det er ikke tillat å leie ut/fremleie rettigheter til garasjeplasser til andre enn medlemmer i Løren velforening. Ønsker en å leie plass/ leie ut plass kan en annonsere dette på sameiene sine hjemmesider.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Eiendommen ligger fint til midt på Løren i Oslo, et hyggelig boområde hvor du finner stort sett alt du trenger i hverdagen i kort gangavstand. Boligen er tilbaketrukket fra vei og ikke påvirket av trafikk. Her kan du bo godt i vakre og rolige, men likevel sentrale omgivelser. Løren har hatt en enorm utvikling og er nå et moderne boområde, med store friske grøntområder og et variert utvalg av servicetilbud.

Både Løren, Sinsen og Økern T-banestasjoner er i gangavstand fra boligen og tar deg begge retninger inn mot byen, i tillegg til flybuss og flere andre busslinjer. Rett i nærheten ligger Hasle og Vinslottet med flere gode servicetilbud. På Vinslottet finner man flere servicetilbud deriblant privat legevakt, gastropub, butikker og flere spisesteder med uteservering om sommeren. I tilknytning til Peer Gynt parken har Nasjonalteateret teater i Kanonhallen.

Parker
Sameiet grenser til skulpturparken Peer Gynt, "Lørenparken". Parken er et naturlig samlingspunkt i nærområdet, og er tilrettelagt med lekeapparater, skulpturer, sittegrupper, og en ballplass som om vinteren omgjøres til skøytebane. I nærheten finner du også andre store grøntområder som Sinsenparken, Lørenbanen, Muselunden, Torshovdalen, Tøyenparken, Valle Hovin og Bjerkedalen park.

Dagligvarehandel og servicetilbud
Dagligvarehandel kan gjøres på nærbutikkene Rema 1000, Meny, Joker og Løren Frukt og Grønt som alle ligger i gangavstand fra boligen. På Løren Torg finner du i tillegg til dagligvarer også en rekke servicetilbud som apotek, bokhandel, og Alliance optikk.

Det er et godt utvalg av flere restaurant- og take away-tilbud i umiddelbar nærhet. Dominos Pizza, Sanjay's, Umai Sushi, Peppes Pizza, Eat Thai og Fryd gastropub. For en hyggelig kopp kaffe er Kaffebrenneriet, Grains og Baker Hansen populære kafeer i området, samt Samson på Vinslottet.

På Løren er det også en hyggelig handlegate med ytterligere tilbud som blomsterbutikk, dyrlege, legesenter, Lørenklinikken, Min hudklinikk, Sterk trening og Zaga hårstudio, Europris City og massasjetjenesten Squeeze. Den populære butikken Greenkids med klær til og utstyr til barn finner du i Lørenveien.

Det er gangavstand til Økern som er i sterk utvikling med planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Økern Portal sto ferdig høsten 2021 og er et kombinert kontorlokale med næringsvirksomhet. Det foreligger planer fra Steen & Strøm og Storebrand om å bygge ut et urbant, bærekraftig og levende bysentrum med torg, parker og møteplasser. Det bygges i tillegg flere nye kontorbygg i nærområdet og to nyoppførte hoteller.

Les mer på: Les mer på www.loren.no.

Fritid
Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy. Det er også taekwondo, wushu og andre kampsportklubber i området. Videre er det kort vei til Sterk Treningssenter i Lørenveien og Studio Jobbsprek på Økern Portal, med flere dyktige personlige trenere, gode apparater og treningstimer, samt gangavstand til SATS Hasle, SATS Carl Berner og Crossfit Oslo har nylig åpnet et nytt senter på Løren. Det er i tillegg frisbeegolfbane på muselunden.

Lørenbanen aktivitetspark er en park med fotballbane og flere utendørs treningsapparater, som gir gode muligheter for mosjon for både store og små. Her er det muligheter for både individuell og felles treninger. Aktivitetsparken driftes av Hasle-Løren Idrettslag og kan brukes av alle.

Skole/Barnehage
Det er et stort utvalg av barnehager i kort gåavstand fra leiligheten. Boligen har i tillegg gangavstand til barneskolene Sinsen, Løren og Refstad (midlertidig flytt til Bredtveit). For elever i ungdomstrinnene er det kort vei til Frydenberg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke og Kuben videregående.

Høyskoler og universitet
T-banen tar deg raskt til både Handelshøyskolen BI Nydalen i løpet av ca. 6 minutter og Universitetet på Blindern i løpet av ca. 11 minutter.

Kollektivtransport
Fra leiligheten er det ca. 400 meter til T-banen, som tar deg raskt til både Nydalen og sentrum. I tillegg stopper både 23- bussen, 24-bussen i rushen, og flybussen i nærområdet. 31-bussen, som går hele døgnet, stopper også i gangavstand fra leiligheten. Videre er det på Løren sykkelfelt med bysykkelordning.

Tidsavstander fra Løren T-bane
2 min til Økern
4 min til Storo Senter
6 min til Nydalen (Handelshøyskolen BI)
14 min til Majorstuen
19 min til Oslo Sentralstasjon

Tidsavstander med bil
Med bil fra Løren Torg tar det ca.:
2 min til Sinsen
2 min til Økern
10 min til Alna Senter
13 min til Oslo S
40 min til Oslo lufthavn.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av blokkbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 9083 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
2.etasje: Entre, stue, kjøkken, 2 soverom, bod/walk-in og bad.
Annet: Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca 5,4 kvm.

Arealbeskrivelse:
2.etasje: P-rom: 69 kvm som består av: Entre, stue, kjøkken, 2 soverom og bad.
2.etasje: S-rom: 4 kvm som består av: Bod/Walk-in.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Hans-Kristian Brekkås v/ Anticimex, 21.3.2023:

Boligbygg over 6 etasjer. Grunnmur, skillende dekker og bærende konstruksjoner i hovedsak av betong. Utvendige fasader forblendet med
fasadeplater. Flatt yttertak som er utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Leiligheten har slett entredør med brannklasse B30 og
lydklasse 40 dB. Vinduer med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra byggeår. Balkongdør med rammer/karmer av tre, og tre-lags glass fra
byggeår.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Bruksareal
Bruksareal: 73 kvm

Standard

Entré | Velkommen inn i en lys entré med god oppbevaring
Fra garasjeanlegget og bakkeplan går det heis direkte opp til etasjeplan. Her blir du møtt av en lys innbydende entré som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Entréen har godt med lagringsplass i skyvedørsgarderobe, samt plass for knaggrekke og skohylle.

Kjøkken og stue | Luftig oppholdsrom
Leiligheten har et gjennomført og stilfullt kjøkken med rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkennnredningen har lyse, profilerte fronter samt laminert benkeplate. Det er montert sprutplate bak kjøkkenbenken med tanke på søl fra vask og platetopp. Kjøkkenet er utstyrt med integrert kjøleskap m/frysedel, oppvaskmaskin, stekeovn og induksjonsplate. Videre er det dobbel stålkum med ettgreps blandebatteri. Avtrekksvifte over koketopp.

Kjøkkenet er i åpen løsning mot stuen som gir et romslig og sosialt allrom.

Stuen er lys og luftig med store vindusflater som sørger for rikelig med lysinnslipp. Det er god plass til en sofagruppe med tilhørende møblement. Det vil i tillegg være fin plass til spisebord hvor venner og familie kan samles til gode måltider og hyggelige lag. Det er en gasspeis i hjørnet av stuen som enkelt skrus på med en bryter. Dette sørger for god stemning og varme på ekstra kalde dager gjennom høst- og vinterhalvåret. Fra stuen er det direkte utgang til balkong som blir en forlengelse av stuen om sommeren.

Balkong | Solrik og med fint utsyn
Boligen har en stor balkong med gode solforhold. Balkongen har god plass til sittegruppe, grill og annen ønsket innredning slik at du kan invitere venner og familie på hyggelige sammenkomster. Balkongen oppleves luftig. Det er tillatt med gass og elektrisk grill på balkongen. Overbygg/tak over balkong er malt hvit for et lysere uttrykk enn betong-looken og gulvet er flislagt.

To soverom | Store og luftige
Leiligheten har to luftige soverom. Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng, nattbord, skap og ligger i tilknytning til meget praktisk bod/walk in closet på 4 kvm. Det andre soverommet er godt egnet som barnerom, gjesterom eller kontor - alt etter behov.

Bad
Delikat, flislagt bad med gulvvarme. Badet har servantskap med brede skuffer for oppbevaring. Over servant henger stort speil med lys. Stort dusjhjørne og nisje for vaskemaskin og hyller for oppbevaring. Vegghengt toalett med innebygget sisterne og sort uttrykk.

Leiligheten har i tillegg en ekstra bod i felles kjeller på ca. 5 kvm med god plass for øvrig oppbevaring.

Overflater:
Gulvflater belagt med parkett.
Veggflater med malte slette flater.
Himlingsflater med malte flater.

Tilbehør:
- Alle integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger.
- Skoskap, skyvedørsgarderobe i gang, knaggrekke og innredning i walk in closet medfølger.
- Lampe over spisebord og soverom medfølger ikke.
- Lampe over seng på soverom to (barnerom) medfølger ikke.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Svar: Ja, kun ufaglært/egeninnsats.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Refererer til egenerklæringsskjema fra forrige eier: Tidligere eier har i 2018 lagt nye fliser på eksisterende fliser, nye armaturer, dusjvegg og baderomsinnredning. Utført av eier med mer enn 20 år i rør/flis- faget.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Svar: Ja, kun faglært.
Firmanavn: Hviding elektro Org. nr 970158618.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Montert led downlight i himling i bod/walk in closet.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Svar: Ja.
Kommentar: Montering downlight bod/walk in closet.

Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeider som normalt bør utføres av faglærte personer utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc.)?
Svar: Ja.
Kommentar: Forrige eier har lagt fliser på gulv på balkong.

Sammendrag tilstandsrapport:
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra 0-3, der 0 er best og 3 er dårligst.

Følgende har fått TG2:
Følgende på bad:
- Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Skade bør utbedres.
- Overflater gulv: Elastisk fugemasse har stedvis manglende vedheft. Fuger bør fornyes.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk. Det er ikke observert synlige skader, men tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent. Utskifting av tettesjikt bør påregnes.

Følgende på kjøkken:
- Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Gulvoverflate bør fornyes.

Øvrige rom:
- Overflater gulv: Gulvets overflate bærer preg av slitasje. Gulvoverflate bør fornyes. Det er stedvis knirk i gulvet. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Øvrige punkter har i tilstandsrapporten fått TG0/TG1.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse vedrørende Kruttveien 12.
Følgende er anmerket:
- Det må bekreftes at sluttdokumentasjon til Vann- og avløpsetaten er innsendt.
- Sluttrapport for avfallshåndteringen må innsendes til behandling.
- Ved nybygg med egen adresse må sort-hvitt husnummerskilt og eventuelt henvisningsskilt monteres på godt synlig sted.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen. Disse samsvarer med dagens bruk av boligen.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming - Teknisk
Oppvarming med vannbåren varme tilkoblet radiatorer og gasspeis.

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i gang. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Hovedstoppekran er plassert i baderomsinnredning. Vannrør med rør-i-rør system, avløpsrør av plast. Ventilasjon med tilluftsventiler i vinduer samt
avtrekk på bad og kjøkken.

Akonto strøm, fjernvarme, varmtvann og gass betales gjennom felleskostnadene og avregnes en gang årlig etter faktisk forbruk.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Kommunale avgifter
Inkludert i felleskostnadene.
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten for denne leiligheten utgjør kr. 1.565,- i 2023.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.724,- pr. md.
Herav:
A-konto energi 1.555,-
Felleskostnader 2.770,-
Kabel-tv 399,-

Faste løpende kostnader
Nåværende eier betaler kr. 2.064,- i innboforsikring pr. år.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har pt ingen felles lån.

Årsregnskap
Regnskap for 2021 viser et underskudd på kr 398 039,- .Underskuddet skyldes reparasjonsarbeider av skadd søyle i garasjen. Arbeidet ble ferdigstilt i januar 2022.

Budsjett for 2022 viser et overskudd  kr. 1 288 000,-.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 8545408

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 614 936,- Som sekundærbolig Kr. 5 813 771,-

Sameie
Sameie: Sameiet Lørenplatået, Orgnr: 992104104.

Sameiet Lørenplatået er beliggende på Løren i Oslo kommune. Sameiet består av 244 seksjoner fordelt over 9 blokker og er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 992 104 104, og har følgende adresse: Børsteveien 2,4 og 6, Kanonhallveien 66, Peter Møllers vei 6A og B og Kruttveien 2,4,6,8,10,11,12,13,15. Gårds- og bruksnummer : 124/210.

Sameiet har egen hjemmeside: https://lorenplataet.no/ og kan kontaktes på e-post: lorenplataet@gmail.com.

Sameiet har avtale med bomiljøvekter fra Securitas som kan tilkalles ved uønsket ferdsel og adferd.

Sameiet har gjennomført flere vedlikeholdstiltak som:
- Ny sykkelbod på gårdsrommet.
- Fuktsikring mot kjeller langs Børsteveien og Petter Møllers vei.
- Boning av alle gulv og trapper i underetasjen, 1. og 2. etasje.
- Skiftet låsesylindere og ringeklokkepanel.
- Skiftet ut alle lyspunkter for makerings- og ledlys i sameiet, samt installert automatisk overvåkning av dette anlegget.
- Brannalarmsentralet ble oppgradert med dobbelt-linje funksjon og mulighet for overføring av alarmfunksjon på SMS.
- Gjennomført rens av ventilasjonsanlegg for alle seksjoner.
- Adgangssikring av elektriske rom i kjeller.

Parkeringsanlegg driftes av Løren Garasjelage (www.lorengarasjelag.no), og styret her er sammensatt av personer fra Sameiet Lørenplatået og Sameiet Lørenkvartalet. Flere seksjoner i Sameiet Lørenplatået har parkering som tinglyst bruksrett på. gnr 424, bnr 2 i Oslo Kommune (tinglyst som heftelse).

Forretningsfører
OBOS eiendomsforvaltning AS.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Husdyr er tillatt, men ikke dyr som er til ulempe for andre beboere. Lufting av hund skal skje i bånd og under kontroll. Hundeekskrementer må fjernes. Hunder må ikke bindes ute slik at de kan være til fare for andre.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad:

2007/528792-1/200  Erklæring/avtale  
02.07.2007 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:424 Bnr:2  
Bestemmelse om adkomstrett
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten
Overført fra: 0301-124/210
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/528792-3/200  Erklæring/avtale  
02.07.2007 
Bestemmelse om gjensidig bruksrett av utearealer og regulerte fellesområder
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten
Overført fra: 0301-124/210
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2007/528792-4/200  Erklæring/avtale  
02.07.2007 
Gjensidig rett til bruk av nødvendig grunn for reparasjon og vedlikehold av bygninger/garasjeanlegg
Kan ikke slettes uten samtykke
fra Oslo kommune v/Plan-og bygningsetaten
Overført fra: 0301-124/210
Gjelder denne registerenheten med flere

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Det pågår byggearbeid i nærområdet da resten av prosjektet " Løren Botaniske" utvikles og det totalt vil bli oppført 390 nye leiligheter. Det omhandler oppføring av boliger med parkeringskjeller, noen næringslokaler, opparbeidelse av uteareal, opparbeidelse av offentlige arealer og opparbeidelse av uteområde for barnehage. Støy i forbindelse med byggearbeidet må påregnes. Se link til prosjektet her: https://nye.obos.no/ny-bolig/boligprosjekter/oslo/grunerlokka/loren-botaniske.

Det er en pågående byggesak i Sinsenveien 45-49 der Nordr og Selvaag Bolig skal bygge tilsammen 348 boliger høyt på Løren, inntil en ny bypark. Som del av utbyggingen planlegges det barnehage og grønn, bilfri gårdshage. For mer info om prosjektet se: https://www.selvaagbolig.no/oslo/lillelorenpark/

Det er pågående byggesak i Sinsenveien 51-53 for oppføring av boliger med barnehage, uteoppholdsarealer, parkeringskjeller og felles torg - Borgen med saksnummer 202101480.

Det er pågående reguleringsak i Lørenvangen 22 og Peter Møllers vei 13 for omregulering av eiendommene fra næring til bolig med saksnummer 201509417. Det ble lagt ut ny høring / nytt off.ettersyn den i februar 2023.

Det er pågående reguleringssak i Lørenvangen 25 vedrørende oppføring av boligblokker. Det er planforslag til politisk behandling - saksnummer 201909046.

Det er pågående reguleringsak i Sinsenveien mellom Lørenveien og Dag Hammarskjölds vei med saksnummer 201900844. Detaljregulering for oppgradering til gate med bedre fremkommelighet og trafikksikkerhet for syklister og fotgjengere.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 850 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 163 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 165 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 6 015 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.3 450)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.15 500)
Provisjon (Kr.65 500)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.31 380,50)
Provisjon (Kr.- 5 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Markedspakke 1 (Kr.26 500)
Oppgjør (Kr.7 500)
Totalt kr. (Kr.163 230,50)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-23-0042

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Fredrik Fonneland Lund

Saksbehandlere
Fredrik Fonneland Lund
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 47 85 38 73 / E-post: ffl@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Kruttveien 12
For mer om objektet
Kruttveien 12

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: