Bilde 1 av Landingsveien 100 Bilde 2 av Landingsveien 100
Digital salgsoppgave
Landingsveien 100

0767 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

4-roms oppussingsobjekt - Endeleilighet - 3 sov - Garasje - Turområder utenfor døren - Attraktivt boligområde
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
88 m²
Bruksareal (BRA)
92 m²
Bruttoareal (BTA)
102 m²
Fellesutgifter
kr 3 754 / Mnd
Prisantydning
kr 5 600 000
Omkostninger
kr 15 334
Fellesgjeld
kr 66 000
Totalpris
kr 5 681 334
Fellesformue
kr 22 418
Byggeår
1975
Tomt
Eiet tomt 57614 m²
Oppdragsnummer
50200147
card-default

Joakim Swartling

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Joakim
card-default

Aleksander Berg

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Aleksander
Prisantydning kr 5 600 000,-
Fellesgjeld kr 66 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt) kr 6 850,-
Pantattest kjøper kr 199,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk kr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk kr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper) kr 7 325,-
   
Totalpris kr 5 681 334
Eiendom
Landingsveien 100, 0767 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 31 bnr. 315, andelsnr. 261 i Orebakken Borettslag med orgnr. 950444932 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 88 kvm, Bruksareal: 92 kvm, Bruttoareal: 102 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1975

Tomt
Eiet tomt 57614 kvm

Prisantydning
5 600 000

Andel f.gjeld/Formue
Andel fellesgjeld: kr. 66 000,- pr. 01.09.20
Andel fellesformue: kr. 22 418,- pr. 31.12.19

Totalpris inkl. fellesgjeld
5 600 000,- (Prisantydning)
66 000,- (Andel av fellesgjeld)

5 666 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))

15 334,50 (Omkostninger totalt)

5 681 334,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr.3 754,- pr.mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er også normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften. Felleskostnadene ble indeksjustert med en økning på 3% fra 1. januar 2020.

Felleskostnad inkluderer
Kabel-tv & bredbånd, garasjeplass, drift & vedlikehold, felles forsikringer, avdrag & renter på fellesgjeld, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Obos. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Parkering
En garasjeplass i felles garasjebygg medfølger leiligheten.

Borettslaget har 55 parkeringsplasser for gjester. Gjesteparkeringen kan kun benyttes av beboerne selv fra kl. 22:00 til kl. 18:00 alle dager.

Borettslaget har 60 utendørs parkeringsplasser som kan leies av beboere. Parkeringsplass leies ut for ett år av gangen. Leien er p.t. 300.- pr. måned.

Nærmest rundkjøringen er det reservert parkeringsplasser til moped og motorsykler

EL-BIL:
Det ble på generalforsamling i 2019 vedtatt å etablere en infrastruktur for lading av el-biler. Borettslaget har valgt en løsning fra Leithe og Christiansen, sammen med Charge 365. Løsningen er basert på strømskinner og ladebokser fra Zaptec. Prisen for infrastrukturen er kr. 1 500 000,- ink. mva. og prisen for hver ladeboks er kr. 21 000,- ink. mva. (installasjon av ladeboks på et senere tidspunkt vil med dagens pris koste kr. 24 875,- ink. mva.). Den enkelte beboer må selv betale for installasjon av ladeboks. Den tekniske løsningen for lading driftes av Charge 365 og eier av boksen vil betale for driften/strømforbruket etter installasjon. Eiere av ladeboks vil i tillegg til strømbruk betale et høyere beløp. Dette for å sikre at det er de som benytter seg av ladeløsningen som også betaler for infrastruktur over tid.

Ellers gateparkering etter stedets gjeldende bestemmelser.

Bildeling:
Borettslaget har avtale med bildelingstjenesten Otto som er levert av Bertel O. Steen. De har en stasjonsvogn og en varebil på øvre utendørs parkeringsplass. Dette er et ekstra tilbud til beboerne for å ha fleksibilitet i forhold til bruk av bil, når man kanskje ikke trenger en bil stående parkert over lengre tid, men bare trenger bil en gang i blant. Som brukere må du registrere deg og laste ned appen Otto, som fungerer som nøkkel og registrerer bruk.

Eier
Bobestyrer Jostein Grosås Hjørdis Brynildsen

Beskrivelse
Romslig og gjennomgående endeleilighet med god planløsning og vindusflater på flere sider som gir godt med naturlig lys. Videre ligger leiligheten i byggets tredje etasje uten innsyn. Kjøkken og stue er plassert i hvert sitt rom, som gir en romslig stue med plass til spisebord både i stue og på kjøkkenet. Leiligheten har behov for oppussing og det er gode muligheten for å skape din egen drømmeleilighet.

Fra stuen er det utgang til en solrik sydvestvendt balkong med flott utsikt mot marka.

Kjøkken og bad er av eldre standard og må påberegnes oppussing. Leiligheten har i tillegg et separat toalettrom. Borettslaget har i tillegg en løsning for økonomisk støtte for utskifting av sluk/rør ved korrekt utførelse. Les mer om dette under "Bad".

Boligen har tre soverom av god størrelse og boligen ligger skjermet fra støy og innsyn. Entréen har plass til diverse oppbevaringsløsninger og har inngang til en innvendig bod i tillegg som kan benyttes som walk-in garderobe om man ønsker.

Leiligheten disponerer en bod i fellesarealer og garasjeplass i eget bygg med mulighet for elbil lader.

Beliggenhet
Borettslaget kan by på en rekke fasiliteter, som pent opparbeidede fellesarealer med lekeplasser og flotte gressplener m.m.

Dagligvarebutikk i umiddelbar nærhet, med kun et par minutters gange til Rema 1000 i krysset Arnebråtveien/Ankerveien, samt kort vei til søndagsåpne Kiwi på Bogstad.

Ellers er det bare noen minutter til Røa med Røa Senter som byr på det aller meste av servicetilbud som stor Meny-butikk, sportsforretninger, kaféer, vinmonopol, bank, postkontor, apotek, m.m. På Røa finner du dessuten treningssenteret EVO og Røa bad med svømmehall og SATS.

Tomt
Eiet tomt, 57614 kvm
Opparbeidet med asfalterte gang- og kjøreveier, plenarealer og beplantning.

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Området sogner til Voksen skole. Bydel er Vestre Aker. Bilfri gangvei til Voksen og Huseby barneskole, Hovseter ungdomsskole og en rekke barnehager.

Offentlig kommunikasjon
Det er gode muligheter for offentlig kommunikasjon i nærområdet, med 3 minutters gange til busstopp . Det er ca. 1 km til Hovseter T-banestasjon hvor linje 2 tar deg til Majorstuen på ca. 10 min. Nattbuss og flybuss ved Huseby skole.

Fritidstilbud
Umiddelbar nærhet til flotte tur- og rekreasjonsmuligheter i området, sommer som vinter. En av boligens nærmeste naboer er Mærradalen med skiløyper om vinteren og fine turstier i marka på sommerstid. Flotte skiløyper som tar deg enkelt inn i Nordmarka og Bærumsmarka, skiene kan du spenne på nesten rett ved leiligheten. Mærradalen kan også by på ballbinge og gode akebakker om vinteren, et paradis for de minste. Busslinje 41 tar deg til Wyller løypa og Tryvann, som er slått sammen til et stort og bra skianlegg. Gangavstand til Bogstadvannet og Lysakerelven samt kort vei til Bogstad badeplass, Bogstad Golfbane og Bogstad Gård som er et populært utfartssted med café og diverse aktiviteter for barn. Det er også golfbane på Haga og Grini.

Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard, samt kunstisbane om vinteren. Grini og Haga ligger kun 10 minutters kjøring fra eiendommen. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter om vinteren.

I umiddelbar nærhet ligger blant annet idrettsanleggene på Gressbanen (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren), kunstgressbane ved Voksen Skole, Holmenkollen tennisklubb, Njård (Sats) og Røa Bad / Sats. Det er mange idrettslag i nærområdet, herunder, Vestre Aker Skiklubb, Ready, Njård, Røa, Heming og Ullern. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten.

Inneholder
Entré, stue/spisestue, kjøkken, tre soverom, bad/vaskerom, wc og bod.

Byggemåte
Grunn og fundamenter:
Betongfundamenter på fast grunn. Grunnmur i betong.
Støpt gulv på grunn. Etasjeskillere i betong.

Yttervegger:
Langvegger i betongkonstruksjon med isolert bindingsverk mellom bærende elementer. Gavlvegger i betong. Fasader i teglforblending. Beiset trepanel på yttervegger mot balkonger. Balkongkonstruksjoner i pusset og hvitmalt betong.

Takkonstruksjoner:
Oppforet betongdekke, tekket med armert takpapp eller folie.

Informasjon om byggemåte er hentet fra takst/boligsalgsrapport utført av takstmann Hans Petter Tangen.

Primærrom
Primærrom: 88 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 92 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca. 4 kvm.

Standard
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Kjøkken
Kjøkkeninnredning fra byggeår med glatte hvite fronter på benkeskap, overskap og høyskap. Over benkeskapene er det malte fliser på vegg. Oppvaskbenk med beslag og kum, og skyllekum i rustfrittstål. Det er opplegg for vaskemaskin på kjøkkenet.

Bad og toalettrom
Baderom utstyrt med dusjkabinett og servantskap.
Toalettrommet er utstyrt med servant og gulvstående toalett.
Bad og toalettrommet er fra byggeår og oppussing må beregnes.

Styret har vedtatt at alle som skal rehabilitere baderommet pålegges å legge nyttsluk og membran. I tillegg skal rørlegger vurdere om det også er nødvendig å skifte røret fra sluk til vertikalt avløpsrør.

Som kompensasjon for borettslagets vedlikeholdsansvar for innstøpt rør og sluk gis et økonomisk bidrag på kr. 22 000,- fra borettslaget i de tilfeller der også røret må skiftes. Uten skifte av rør er bidraget kr. 10 000,- (beløpene er gjeldende fra 1. juli 2020).

Betingelsen for utbetaling av bidraget er at det fremlegges:

a) Bildedokumentasjon og skriftlig dokumentasjon på at ovennevnte arbeider er utført og garantert i henhold til byggebransjens våtromsnorm.

b) Dokumentasjon på at utførende rørlegger har godkjenning fra Fagrådet for våtrom (FFV).

c) Fremvisning av original kvittering for betalte arbeider.

Gulv
Fliser på bad.
Vinylbelegg for øvrig i leiligheten.

Vegger
Pusset og malt betong og malte plater på kjøkken.
Tapet og malt glassfiberstrie for øvrig.

Himling
Pusset og malt betong.
Takhøyde målt til 2,4 meter.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 29.11.1976.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 754,- pr.mnd.
Kabel-tv & bredbånd, garasjeplass, drift & vedlikehold, felles forsikringer, avdrag & renter på fellesgjeld, kommunale avgifter, vaktmestertjeneste m.m.

Månedlige felleskostnader som ikke er spesifiserte, dekker boligselskapets driftskostnader.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: EIKA2-152046927
Type lån: Annuitet
Restsaldo: kr. 26.460.177,-
Restløpetid: 21 år 7 mnd.
Terminer pr. år: 12
Rente: 1,78%, flytende
Andel restsaldo: kr. 65.340,-
Kapitalkostnader: kr. 305,-

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr. 18.106.020,-.

Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr. 13.254.817,-.

Dette var kr. 9.092.183,- lavere enn budsjettert og skyldtes i hovedsak at oppstart, fakturering for større prosjekter og ferdigstillelse av infrastruktur for lading skjer i 2020. Det innebærer at det også er andre vedlikeholdsprosjekter som flyttes fra 2019 til 2020.

Årets resultat på kr. 4.200.399,- fremkommer i resultatregnskapet og er foreslått overført til egenkapital.

Per 31.12.2019 hadde borettslaget disponible midler på kr. 7.824.053,-.

Budsjett 2020:
I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr. 10.006.000,- til større vedlikehold som omfatter både pågående og planlagte oppgaver. Dette innebærer også en overføring av totalt kr. 4.000.000,- fra 2019, som er ikke påbegynte eller ikke avsluttede prosjekter ved utgangen av året.

Det er budsjettert med et resultat på kr. - 2.987.375,-, driftskostnader på kr. 20.595.375,- og driftsinntekter på kr. 18.371.000,-.

Borettslaget planlegger bygging av driftsbygning for borettslagets ansatte. Beregnet kostnadsramme opptil kr 4.000.000,-. Det er ikke planlagt noen endringer i felleskostnadene som følge av disse vedtakene per dags dato.

Driften i 2020 forutsetter verken nye låneopptak eller økning av felleskostnadene.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6599360

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 394 027,- Som sekundærbolig Kr. 5 018 495,-

Borettslag
Borettslag: Orebakken Borettslag, Orgnr: 950444932

Borettslaget består av 13 blokker og et parkeringshus og har i alt 430 andelsleiligheter. Dertil kommer seks fellesrom (selskapslokale, trimrom, overnattingsrom/leiligheter for 9 gjester, to lokaler for vaktmester/styre og et lokale som er under omgjøring til hobbyrom).

Borettslagets hjemmeside: www.orebakken.no

- Storstua er et lokale som kan leies til sosiale arrangementer av ulike slag. Storstua ligger til høyre for inngangen til Landingsveien 86 på bakkeplan.

- Borettslaget har tre separate leiligheter som borettslagets beboere kan leie ved behov. Rommene ligger i underetasjen i Landingsveien 110-114. Hvert av overnattingsrommene har eget bad. Rom 2 og rom 3 har også eget kjøkken. Leilighet 1 har sengeplass til 3 og leilighet 2 og 3 har sengeplass til 4-5. For mer info: http://www.orebakken.no/utleie/overnattingsrom/

- Treningsrommet har ulike treningsapparater og kan benyttes av borettslagets beboere etter forhåndsbetaling. Årsavgiften for bruk av treningsrommet er kr. 500/år. Borettslagets eget trimrom ligger i underetasjen i Landingsveien 112-114.

- Mellom blokkene i Landingsveien 114 og 116 ligger et område som borettslaget leier av Oslo kommune. Området er seksjonert ut til parsellhager som beboere kan leie. Årlig leie fastsettes av styret. Hver parsell er på ca. 26 kvm.

Rehabiliteringshistorikk:
2019 - Utskifting av ødelagte vinduer og karmer, utskifting av hovedtavler i alle blokker m.m.
2018 - Utskiftning av heiser i høyblokkene.
2017 - Vedlikeholdsspyling av avløpsrør.
2017 - Nytt takbelegg på parkeringshuset.
2017 - Nye ventilasjonsvifter på tak og rens av ventilasjonskanaler i alle oppganger/leiligheter.
2014 - Fortsatt drenering rundt flere blokker.
2014 - Rydding av skog rundt blokker. Tilsåing av område foran LV 100-106
2014 - Rehabilitering av parkeringshus. 5 nye lysmaster. Rehabilitering av sider på blokkene. Asbestplater fjernet.
2013 - Fortsatt rehabilitering av inngangsoverbygg. Drenering bak Landingsveien 66-72, foran Landingsveien 106 og ved siden av Landingsveien 88.
2012 - Fortsatt rehabilitering av alle balkonger og inngangsoverbygg. Blokkenes vannmålere skiftet ut av VA-etaten. Alle soilhatter på takene skiftet ut. Anskaffet ny oppvaskmaskin til dagligstuen. Utført tettearbeider rundt rørgjennomføringer og langs gulv i tre underetasjeleiligheter etter radonundersøkelsen. Reparasjon og rens av utebelysning.
2011 - Avsluttet og evaluert radonundersøkelsen. Foretatt supplerende måling i et par leiligheter og kjellerrom. Videre reparasjonsarbeider på heismaskiner etter heisstans. Planert og tilsådd inntil sandkasse ved Bamsehagen barnehage. Gravd opp og utbedret lekkasje fra vannledning nedenfor L.vn. 126. Større reparasjon av traktor etter motorhavari. Anskaffet ny tredemølle til trimrom og ny komfyr til dagligstuen. Påbegynt rehabilitering av alle balkonger og inngangsoverbygg.
2010 - Foretatt branntetting mellom karm og vegg i alle entrédørene til leilighetene. Montert nye dørlukkere på alle indre dører til oppgangene i lavblokkene. Skiftet ut enkelte av vannkranene utendørs. Oljet alle treplattingene på uteområdet. Div. utbedringsarbeider på heismaskiner og styring etter heisstans. Radonmåling i alle leiligheter som ligger helt eller delvis på grunnen eller over kryprom.

For mer info se: http://www.orebakken.no/utfort-vedlikehold-liste/

Større vedlikehold som er budsjettert og planlagt i 2020:
- Installasjon av infrastruktur for lading i garasjen
- Utskifting av ødelagte vinduer og karmer
- Nye sittegrupper, grillplass og lekeområde på torget
- Nytt elektrisk opplegg og strømbesparende lysarmatur i fellesarealer
- Utskifting av dørtelefonanlegg
- Brannvarsling i fellesarealer

Forretningsfører
OBOS

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,- og årskontingent dekkes gjennom felleskostnadene.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, men blir ofte avklart raskere enn dette.

Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten er kr. 7.325,-. Dersom forkjøpsretten benyttes bortfaller gebyret knyttet til forhåndsavklaring og det betales et likelydende beløp for å benytte forkjøpsretten. Kjøper betaler gebyr for avklaring av forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner:
Callinganlegg.
Elektrisk styrt markise på balkong i tilknytning til stuen.

Hovedsikringer/overspenningsvern på 40 amp.
En kurs på 20 amp, to kurser på 16 amp og tre kurser på 10 amp.
Sikringsskap med moderne jordfeilautomater ble installert i 2018.

Telenor (tidligere Canal Digital) er signalleverandør til fellesanlegget når det gjelder TV og bredbånd.

T-We er Canal Digitals tilbud til beboere. Dette gir digitale TV-signaler med bedre lyd og bilde, samt mulighet for en rekke interaktive tjenester. Alle leiligheter i borettslaget er utstyrt med en digital dekoder (En T-We boks). Dette er inkludert i husleien.

Canal Digital leverer også bredbånd gjennom den såkalte COAX-kabelen.

Alle leiligheter er utstyrt med en trådløs ruter og bredbånd med hastigheten 25/10MB inkludert i husleien. Beboere som ønsker bredbånd med høyere hastighet kan bestille dette ved å ta kontakt med Canal Digital/Telenor.

VVS:
Avløpsstammer i bygningen er installert med plastrør.
Vanntilførsel (stigerør) er installert med vannrør i kobber.
Avløpsinstallasjoner i leiligheten med sluk og avløpsrør til funksjoner på kjøkken, bad og wc er installert med plastprodukter.
Vanntilførsel til funksjoner på kjøkken, bad og wc er installert med vannrør i kobber.
Alt av røropplegg i leiligheten er fra byggeår.
Varmtvannsbereder er plassert i benkeskap på kjøkken.

Dyrehold
Det er tillatt å holde dyr. Hunder og katter skal registreres hos styret og borettslagets dyreholdserklæring skal underskrives. Dyreholdserklæringen betraktes som en del av husleiekontrakten. Dersom en ønsker å holde mer enn en hund/katt må dette godkjennes av styret.

Diverse
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at bobestyrer har begrenset kjennskap til eiendommen, og derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Tinglyste servitutter på borettslagets eiendom:
1986/42940-2/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 16.07.1986

1974/2854-1/105  Registrering av grunn tinglyst 08.02.1974 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:31 Bnr:11

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
5 600 000,- (Prisantydning)
66 000,- (Andel av fellesgjeld)

5 666 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
199,50 (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))

15 334,50 (Omkostninger totalt)

5 681 334,50 (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.6 700)
Tilrettelegging (Kr.11 000)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480)
Gebyr utlysing forkjøpsrett (Kr.7 325)
Grunnpakke borettslag (Kr.14 872)
Markedspakke 1 (Kr.19 950)
Provisjon (Kr.72 075)
Totalt kr. (Kr.134 902)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-20-0147

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
Eie Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11, Fax: 22 52 08 05

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Joakim Swartling

Saksbehandlere
Joakim Swartling
Eie Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 98 82 24 20 / E-post: js@eie.no

Aleksander Berg
Eie Røa
Mob: 94 86 33 20 / E-post: anb@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.