Bilde 1 av Landingsveien 7 Bilde 2 av Landingsveien 7
Digital salgsoppgave
Landingsveien 7

0770 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott 4-roms endeleilighet | Sydvendt balkong m/ mye sol | Høy 1. etg. | Peis | Nær marka & off. komm. | Varmtvann inkl.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
19
Antall soverom
3 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
86 m²
Bruksareal (BRA)
86 m²
Bruttoareal (BTA)
96 m²
Fellesutgifter
kr 4 724 / Mnd
Prisantydning
kr 6 490 000
Omkostninger
kr 171 720
Fellesgjeld
kr 118 732
Totalpris
kr 6 780 452
Fellesformue
kr 12 418
Byggeår
1950
Tomt
Fellestomt 47544 m²
Oppdragsnummer
50200172
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
card-default

Petter A.P. Jordbakke

Eiendomsmegler
Les om Petter
Prisantydning kr 6 490 000,-
Fellesgjeld kr 118 732,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt) kr 7 650,-
Dokumentavgift kr 162 700,-
Pantattest kjøper kr 200,-
Tingl.gebyr pantedokument kr 585,-
Tingl.gebyr skjøte kr 585,-
   
Totalpris kr 6 780 452
Eiendom
Landingsveien 7, 0770 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 32 bnr. 568 snr. 19 orgnr. 923309195 i Oslo kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 86 kvm, Bruksareal: 86 kvm, Bruttoareal: 96 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1950

Tomt
Fellestomt 47544 m²

Prisantydning
6 490 000

Andel f.gjeld/Formue
Andel fellesgjeld: kr. 118 732,- pr. 15.10.20
Andel fellesformue: kr. 12 418,- pr. 31.12.19

Totalpris inkl. omkostninger
6 490 000,- (Prisantydning)
118 732,- (Andel av fellesgjeld)

6 608 732,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
162 700,- (Dokumentavgift)
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

171 720,- (Omkostninger totalt)

6 780 452,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 724,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra sameie etc. kan medføre en økning i fellesutgiftene. Det er også normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Parkering
Gode parkeringsmuligheter rett utenfor boligen. Boligselskapet har i tillegg 35 garasjer (hvorav en benyttes av vaktmester) som leies ut etter ventelister.

Åtte ladepunkter for el-biler er i drift bak Forretningsblokken i Luftfartsveien 18, som er et av leilighetens nærmeste nabobygg. Ved å inngå kontrakt  med styret og betaling av månedsbeløp (kr. 250,-) kan beboere kunne benytte seg av dem.

Eier
Marianne Grüner Lysholm

Beskrivelse
Lys og pen leilighet til salgs i etablert boligområde på Holmen. Leiligheten ligger i høy 1. etasje med vindusflater på tre sider som gjør at den fremstår meget delikat med naturlig dagslys.

Boligen holder god standard og fremstår pen. Original løsning er erstattet med sosial og åpen stue-/kjøkken løsning. Det er moderne overflater, samtidig som det flotte gulvet av heltre og teglsteinsmur v/ peisen gir et rustikt og klassisk særpreg. Sameiet er veldrevet og har bl.a. gjennomført utskifting av vinduer, utbedring av pipeløp og rørfornying av soilrør m.m.

Leiligheten ligger l i et meget barnevennlig område. Sameiet er velholdt og området fremstår som meget hyggelig og rolig med flotte parkmessige fellesarealer, barnevennlig med lekeplass og trygge omgivelser med store flate grøntarealer som omkranser bebyggelsen.

Leiligheten har en stor stue med gode vindusflater og fremstår som lys og flott. Stuen ligger i åpen løsning mot kjøkkenet som ble pusset opp med nye hvitevarer og ny innredning fra Ikea i 2019. På kjøkkenet følger integrerte hvitevarer med leiligheten. Kjøkkenet har flere funksjonelle og praktiske løsninger med blandebatteri med uttrekkbar tut, lekkasjestopper under oppvaskkum, komfyrvakt, lyslister under overskap og flere stikkontakter til disposisjon. Integrert i innredningen er også en hyggelig benk som med plassering rett ved fransk balkong.

Stuen er stor med plass til både sofahjørne og spisebord om man ønsker det Her finner man også moderne peisovn (2017) som bidrar til god varme og utgjør et hyggelig midtpunkt.


Entréen er fin og innbydende med en planløsning som gjør det enkelt å innrede med forskjellige løsninger for klesoppbevaring. I tillegg har entréen gulvfliser med varme som passer godt for norske forhold. Fra entréen har man adkomst til leilighetens bad og toalettrom. Badet er fra tidlig 2000-tall med noe oppgraderinger utført i senere tid. Det er skiftet dusjarmatur og dusjvegger i 2013, samt servant, benkeplate og skap i 2020. Toalettrommet er flott med standard fra 2013.

Leiligheten har tre gode soverom, hvorav to av dem er innredet med store skyvedørsgarderober.

Beliggenhet
Sentralt beliggende i et rolig og etablert boligområde på Holmen. Her bor du i "landlige omgivelser" samtidig som det er meget sentralt, i et område der det er godt med offentlig kommunikasjon. Store velstelte grøntområder, med vidstrakte plener og flere benkebord som omkranser bebyggelsen. Flere høyder i nærområdet som blir flotte akebakker om vinteren.

På sameiets område er det i tillegg noen flotte grønnsaksparseller, som blir tildelt etter ventelister.

Det er kort vei til Rema 1000 ved Holmen. Coop Extra på Huseby, med post i butikk og Rema 1000 på Voksen eller Hovseter er også gode alternativer, ellers finner du også Joker Holmenhavna og Kiwi Bogstad en kort kjøretur unna, som i tillegg holder søndagsåpent.

Ellers er det bare noen minutter til Røa Senter som byr på det aller meste av servicetilbud som stor Meny-butikk, sportsforretninger, kaféer, vinmonopol, bank, post i butikk, apotek, bibliotek, m.m.

Bebyggelse
18 boligblokker med 22 oppganger, derav 17 lavblokker (bestående av 3- og 4-roms leiligheter). 4-romsene ligger på adressene: Stasjonsveien 64 og 66, Luftfartsveien 2 og 8, Landingsveien 1,3,5,7 og 9, samt Flyveien 1, totalt 60 leiligheter. Adressepunktene for 3-romsene er: Luftfartsveien 4,6,10,12,14,16, Flyveien 3,5,7,9 og 15, totalt 66 leiligheter.

I tillegg har sameiet en 9 etasjers høyblokk (Flyveien 13) med 36 leiligheter. Den består av 18 to-roms leiligheter (ligger på nordsiden av blokken), samt 18 tre-roms leiligheter (sørsiden).

Det er 7 leiligheter som er utbygd. Stasjonsveien 64, Landingsveien 1, Flyveien 1 og 3, Luftfartsveien 14 og 16 har utbygd loft, mens Flyveien 1 har også utbygd kjeller.

Sameiet har også to blokker som leies ut:
- Luftfartsveien 18, et forretningsbygg med 5 bedrifter.
- Flyveien 11, en hybelblokk med 9 hybler, samt en næringsdel hvor Snippen barnehage holder til.

Tomt
Fellestomt, 47544 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Det ligger flere barnehager i området. Innenfor en radius på 1 km fra leiligheten er det 15 barnehager. De nærmeste er bl.a. Frantsebråten og Snippen barnehage, som ligger på sameiets tomt.

Det er barne- og ungdomsskoler i umiddelbar nærhet. Bl.a. Steinerskolen, Hovseter ungdomsskole, Huseby barneskole og Voksen barneskole, samt Persbråten vgs.

Offentlig kommunikasjon
T-bane ca. 300 meter fra boligen, ved Hovseter og/eller Holmen stasjon. Her tar linje 2 deg ned til Majorstuen på ca. 8 minutter. Holdeplass for buss 46 (Majorstuen-Ullerntoppen) ligger nær innkjøringen til Landingsveien, ca. 300m fra boligen.

Fritidstilbud
Tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren, med koselige turstier i Mærradalen, som videre fører til Bogstad, Sørkedalen, Nordmarka, og til Skøyen og Frognerparken. Fra Mærradalen tar en hyggelig sykkel- og turvei deg inn til Bogstad og Nordmarka. Om vinteren prepareres det også skispor innover. Ved Bogstad gård finnes kafé, kulturaktiviteter, gårdsopplevelser og kunstutstillinger. Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard, samt kunstisbane om vinteren. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter om vinteren.

I nærheten ligger blant annet idrettsanleggene Voksen kunstgress med innendørs hall, Røa, Ullern, Gressbanen ((Ready) (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren)), Oslo Golfklubb og kunstisbane om vinteren på Bogstad, Holmenkollen tennisklubb, Njård (Sats) m.m. Det er mange idrettslag i nærområdet, herunder Røa, Ready, Njård, Ullern, Vestre Aker Skiklubb, Fossum og Heming. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten. Det er også kort vei til lysløype på Fossum

På Røa finner du dessuten treningssenteret Evo og Røa bad med svømmehall og Sats.

Inneholder
Leiligheten beligger i byggets 1. etasje og består av entré, stue/kjøkken i åpen løsning, bad, toalettrom og tre soverom.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra boligsalgsrapport utført av takstmann Stian Christensen:

Gulvsystemer, grunn og fundamenter:
Gulv mot grunn av betong. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker av teglstein/murkonstruksjoner.

Yttervegger:
Yttervegger av teglstein som er pusset og malt.

Takkonstruksjoner:
Tak av trekonstruksjoner tekket med takstein.

For ytterligere informasjon om byggemåte se boligsalgsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 86 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 86 kvm

Boder
Det medfølger rikelig med bodplass fordelt på tre boder. To boder i kjeller på ca. 7,4 og 5,2 kvm og en stor loftsbod med gulvflate på ca. 12 kvm (skråtak).

Enkelte seksjoner har for egen regning installert privat varmtvannsbereder og fryseboks i fellesarealet. Disse skal kobles til egen strømmåler - se punkt 5 i husordensregler. Det er tillatt med fryser og/eller varmtvannsbereder  i egen bod. Frysebokser i kjelleren som bruker strøm som går på felles regning skal registreres hos styret slik at kostnaden betales av den faktisk eier.

Strømpris for fryser er pd kr. 500,- pr. år - belastes seksjonseier en gang pr. år.

Standard
Leiligheten holder en god standard med bl.a. baderom fra starten av 2000-tallet, Ikea kjøkken fra 2019, toalettrom fra 2013, moderne peisovn fra 2017, gulv av heltre og malte overflater. Vinduer og balkongdør er også skiftet siden byggeår. Balkongdør og soveromsvindu er fra 2005, og øvrige vinduer er fra 2010.

For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 18.9.1956 som omhandler våningshus

Arkivkort, omslagsark eller saksgang vedlegges kan i enkelte tilfeller benyttes som dokumentasjon som ferdigattest. Gjelder i hovedsak bygg fra 1940-60 hvor det er stor variasjon på bruken av ekspedisjonsdokument og ferdigattest. Disse bekrefter (eller avkrefter) at eiendommen er ferdigattestert. I noen tilfeller er dette den eneste tilgjengelige informasjonen som viser til en ferdigattestering av eiendommen.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner. Ellers moderne, vedfyrt peisovn i stue.

Ildsted har fått TG 3, men dette er pga. størrelse på ubrennbar plate under ildsted. Dette kan utbedres med enkle tiltak.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Det er ikke utskrevet eiendomsskatt for denne boligen i 2020.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 724,- pr.mnd. som inkluderer:
Akonto varmtvann, nedbetaling andel fellesgjeld, kabel-tv og internett, trappevask, vaktmester, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles forsikring, drift og vedlikehold m.m.

Herav:
Grunnkostnad: kr 3 577,-
Avdrag fellesgjeld: kr 549,-
Renter fellesgjeld: kr 298,-
A-konto varmtvann: kr 300,-

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 94907053819
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 15.10.2020: 2.45% pa.
Antall terminer til innfrielse: 174
Saldo per 15.10.2020: 6 967 139,-
Andel av saldo: 47 202,-
Første termin/første avdrag: 25.09.2020 (siste termin 25.03.2035)

Lånenummer: 94907053312
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 15.10.2020: 2.8% pa.
Antall terminer til innfrielse: 164
Saldo per 15.10.2020: 10 558 145,-
Andel av saldo: 71 530,-
Neste termin/avdrag: 25.10.2020 (siste termin 25.05.2034)

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 25.10.2020 utgjøre ca. kr 359,- per måned for denne boligen

Årsregnskap
Regnskapet for 2019 viste et overskudd på kr. 347 891,- som ble overført til udekket tap. Sameiet er nylig omdannet fra aksjelag slik at regnskapet for Vestre Holmen sameie kun gjelder for perioden oktober - desember 2019. Det ble budsjettert med et resultat på kr. - 1 218 500 for samme periode, og det positive avviket skyldtes i stor grad mindre penger brukt på vedlikehold enn budsjettert.

Totalregnskapet for aksjelaget og sameiet for 2019 ga et årsresultat på kr. 1 017 469,-. I perioden ble det betalt avdrag på lån som ikke fremkommer av regnskapet, men som påvirker sameiets likviditet. I praksis gikk dermed sameiet mer eller mindre i null likviditetsmessig i 2019.

Budsjett for 2020 tar utgangspunkt i en økning av felleskostnader med 4 % fra 1. juli 2020 (i salgsoppgaven er økningen hensyntatt). Det er budsjettert med et underskudd på kr. - 4 199 993,-. Årsaken til underskuddet er budsjettposten på kr. 6 100 000,- under prosjekter/rehabiliteringer. Beløpet på kr. 6 100 000,- er et kostnadsestimat for rehabilitering av tak og balkonger, men det er ikke basert på konkrete tilbud. Styret er i gang med forarbeid og innhenting av spesialistuttalelser. Det må forventes ytterligere kostnader på disse prosjektene i 2021 og evt. senere år. Sameiet har en vaktmesterleilighet som de planlegger å selge ila. året. Et slikt salg vil kunne dekke noe av kostnadene for ovennevnte rehabiliteringer, og vil videre kunne redusere fremtidig låneopptak.

Forsikring med polisenummer
Protector Forsikring Polisenummer: 1419958-1.1

Formuesverdi
Det var ingen informasjon om formuesverdi for denne leiligheten på skatteetatens sider. Formuesverdien fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt ihht Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Sameie
Sameie: Vestre Holmen Sameie, Orgnr: 923309195

Forretningsfører
ABBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner:
Get er aksjelagets leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester. Avtalen inkluderer:
- Kollektiv Get digital- tv (start)
- Kollektiv Get bredbånd (25/10 Mps)
- Gratis trådløs ruter (Sagencom), samt gratis installering/ montering av denne
- Gratis Get box mikro eller Get box HD PVR (Hvis beboer ønsker Get boks II koster den kr. 99,- per måned)

Det er også mulig å oppgradere tv-tilbud og bredbåndshastighet for egen regning.

Priseksempler ved økt bredbåndshastighet:
- 60/15Mbps kr. 89,- per måned
- 260/20Mbps kr. 219,- per måned
Det tas forbehold om endringer i priser fra Get sin side.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt, men sameiets husordensregler som angår dyrehold må overholdes.

Diverse
- Sameiets bygg står på Byantikvarens gule liste
- Avløpsrørene i bygget er rehabilitert i 2014/2015
- Boligfeltet ble tildelt Sundts premie for god arkitektur i 1953
- GET er sameiets leverandør av kabel-tv og bredbåndstjenester
- Sameiet fikk rehabilitert samtlige pipeløp i 2018

Flere av sameiets garasjer er i relativt dårlig forfatning og styret vurderer hva som skal gjøres videre. Sannsynligvis må de kanskje rives på sikt. Deretter er spørsmålet om det skal bygges nye garasjer eller bare etableres biloppstillingsplasser. Slik som noen av garasjene er plassert nå, er det ikke sikkert Plan- og bygningsetaten vil godkjenne nye garasjer med samme plassering.

Rehabilitering av 3-roms balkongene har vært på agendaen i mange år og det ble allerede i 2016 bestilt en tilstandsrapport på balkongene. Det ble også vurdert å utvide balkongene samtidig, men pga. strenge krav fra Byantikvaren vil det ikke bli gjort endringer i utseende eller størrelse. Av årets generalforsamling kom det frem at styret ønsket en vurdering av balkongene fra en uavhengig konsulent og deretter innhente tilbud fra entreprenører slik at sameiet for tre å velge mellom.

Diverse oppgraderinger i regi av sameiet de senere årene:
- Inspeksjon og vedlikehold av alle fyringspiper
- Etablert ladestasjoner for el-biler i 2016
- Rehabilitering av soilrør i 2014/2015
- Nytt tak i 2010

Sameiet har fått utarbeidet en vedlikeholdsrapport utført av ABBLs tekniske forvaltning. Den tar for seg følgende ni anbefalte vedlikeholdsoppgaver (i prioritert rekkefølge) som bør utføres ila. de neste fem år:

1. Rehabilitere tak på lavblokker(totalt ca. 6000 m²) - Ca. 8 500 000,-. Styret vil antagelig innhente tilbud på dette ila. 2020. Rehabiliteringen av tak vil i store trekk inkludere bytte av takstein og takpapp, reparasjon av takutstikk, skorstein og takrenner.
2. Drenering(totalt ca. 1500 lm ) - Ca. 7 500 000,-
3. Behandling fasader lavblokker(pr blokk) - Ca. 250 000,-
4. Utbedring fasader høyblokk(RS) - Ca. 100 000,-
5. Kontroll katodisk anlegg(RS) - Ca. 100 000,-
6. Utbedre innfesting fransk balkong(RS) - Ca. 100 000,-
7. Rehab utvendige piper(ca. 46 stk.) - Ca. 450 000,-
8. Utbedre garasjer(ca. 37 stk.) - Ca. 275 000,-
9. Overflatebehandle trappeganger(ca. 22 stk.) - Ca. 750 000

Vedlikeholdsrapporten fås ved henvendelse til megler.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tinglyste servitutter:

1945/11413-1/105  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 13.09.1945 
Bestemmelse om benyttelse
Bestemmelse om vann/kloakkledning
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1948/49-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 02.01.1948 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/1307-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 10.02.1948 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/6931-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 30.06.1948 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/8408-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 12.08.1948 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1948/12284-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 25.11.1948 
Bestemmelse om benyttelse
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/2103-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 24.02.1949
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/7501-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 28.06.1949 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1949/14651-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 09.12.1949 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Regulering av areal i forbindelse med veggrunn/jernbanegrunn
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1949/15356-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 21.12.1949 
Bestemmelse om gjerde
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1950/11632-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 25.10.1950 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1951/11319-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 28.09.1951 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1955/12636-1/105  Best. om adkomstrett tinglyst 07.10.1955 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1955/13723-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 31.10.1955
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1955/13727-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 31.10.1955
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1955/13728-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 31.10.1955 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1956/12880-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 31.10.1956
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.m.
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo Vannverk
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1958/5963-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 02.06.1958 
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/16956-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 19.11.1966 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1966/16957-1/105  Best om garasje/parkering tinglyst 19.11.1966 
Midlertidig dispensasjon fra Bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1973/11580-1/105  Skjønn tinglyst 21.06.1973 
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1988/54815-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 18.08.1988 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

1989/26868-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 02.05.1989 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-32/568
Gjelder denne registerenheten med flere

2019/265819-1/200  Seksjonering tinglyst 05.03.2019 21:00 
opprettet seksjoner:
snr: 19
formål: Bolig
sameiebrøk: 86/14102

2019/932624-1/200  Reseksjonering tinglyst 13.08.2019 21:00
snr: 19
formål: Bolig
sameiebrøk: 86/13868
Endring av sameiebrøk

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Det er i vedtektene fastsatt at styret skal godkjenne ny seksjonseier eller leietaker av en seksjon. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 24, tredje ledd.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Sameiet har fått rammetillatelse i forbindelse med ombygging av Flyveien 11. Se saksnr. 201714527 på Plan- og bygningsetatens saksinnsynsider. På ekstraordinær generalforsamling i juni ble det vedtatt å utsette videre arbeid med utbyggingen mtp. tilbudsforespørsel og avholde ny avstemming når byggelaget er omgjort til sameie og det er innhentet mer detaljerte prognoser og kvalitetssikret av en tredje instans.

Bygget over veien (Gamle Hovsetervei 3) har stått tomt i flere år. Det er Statsbygg som eier tomt og bygg. Deler av tomten er utskilt og tomten ligger nå for salg. Det foreligger en stedsanalyse fra PBE som foreslår byplangrep med 4-7 etasjer. Nevnte stedsanalyse er fra 2016 og det foreligger også viktige vernehensyn og andre forhold som kan begrense antall etasjer og utnyttelse. Se saksnr. 201913619 på Plan- og Bygningsetatens sider for saksinnsyn.

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste med kommunalt listeført vernestatus. Dette er den største gruppen av de registrerte kulturminnene og er ikke formelt fredet eller vernet, men listeført som bevaringsverdig.  I Oslo er listeføringen et resultat av Byantikvarens vernevurdering. Det er ikke utformet juridisk vedtatte bestemmelser. Listeføringen er ikke i seg selv råderettsinnskrenkende, og er derfor ikke å regne som et enkeltvedtak etter forvaltningsloven. Det er kulturminnets verneverdi som kan påvirke saksbehandlingen etter plan- og bygningsloven, ikke oppføringen i Gul liste.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
6 490 000,- (Prisantydning)
118 732,- (Andel av fellesgjeld)

6 608 732,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
162 700,- (Dokumentavgift)
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

171 720,- (Omkostninger totalt)

6 780 452,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.6 700)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Provisjon (Kr.79 875)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.27 750,90)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.14 872)
Markedspakke 1 (Kr.19 950)
Totalt kr. (Kr.161 597,90)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-20-0172

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
Eie Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11, Fax: 22 52 08 05

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
Eie Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no

Petter A.P. Jordbakke
Eie Røa
Eiendomsmegler
Mob: 92 20 04 88 / E-post: pj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.