Bilde 1 av Langes gate 11ABilde 2 av Langes gate 11A
Digital salgsoppgave
Langes gate 11A

0165 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker 3-roms loftsleil. med privat takterrasse - 62 m² gulvareal - Attraktiv beliggenhet - Ingen dok.avgift!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
50 m²
Bruksareal (BRA)
50 m²
Fellesutgifter
kr 2 834 / Mnd
Prisantydning
kr 5 750 000
Omkostninger
kr 8 010
Totalpris
kr 5 758 010
Byggeår
1880
Tomt
Fellestomt 322 m²
Oppdragsnummer
76220026
card-default

Charlotte Solli

Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Les om Charlotte
card-default

Thea Henden

Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Kontorsjef
Les om Thea
Prisantydningkr 5 750 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 5 758 010
Eiendom
Langes gate 11A, 0165 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Andelsnr. 6 Orgnr. 912447316 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1880

Tomt
Fellestomt 322 kvm

Prisantydning
5 750 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Thomas Andre Nordby V/ Anticimex Takstdato: 25.11.22 13:11

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,-
Andel fellesformue kr. 0,-

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 5 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 751 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 758 010,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 834,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
TV og bredbånd, vedlikehold, byggforsikring, forretningsførsel m.m.
Se vedlagte regnskap for ytterligere detaljer og informasjon.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av 'X'. "

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Anne Langås

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser i området. God dekning på parkeringsplasser i offentlig gate, også med ladere for el-bil i nærområdet.

Bydelen er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere fritt døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et gebyr.

Priser i 2022:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5.400,-/år
Motorsykkel og moped: 2.700,-/år

El-bil : 1.620,-/år
El-motorsykkel og el-moped: 810,-/år 

For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/

Beliggenhet
Leiligheten har en attraktiv beliggenhet på Meyerløkka ved Pilestredet Park i bydel St. Hanshaugen. Dette er et sentralt, men allikevel rolig og trivelig område med nærhet til alle byens fasiliteter og flere flotte grøntarealer og parker.

Meyerløkka er i dag betraktet som et veletablert, hyggelig og populært boligområde. Du har flere matbutikker i nærheten.

Om du vil strekke deg i det grønne ligger St. Hanshaugen kun 5 minutters spasertur unna. Her er det fine muligheter for rusleturer for store og små, sommerservering, og en scene hvor det avholdes konserter, andedam, mange benker å slappe av i, og mye mer. Det er forfriskende å ta seg en joggetur rundt haugen, og det er tuftepark hvor du kan ta deg en fullverdig treningsøkt i det fri. På St.Hanshaugen finner vi blant annet Gutta på Haugen, restaurantene Tunco og Pascal, og uttallige sushi og pizzasteder. Her går 21-bussen som tar deg til Tjuvholmen og Helsfyr.

St. Olavs plass ligger omtrent 200 m fra boligen og her finner du flere trivelige restauranter og kafeer. Tekethopa er en hyggelig italiensk restaurant med stor uteservering. Her er det trivelig å ta en lunsj, middag eller en utepils på sommeren. Om våren står kirsebærtrærne på plassen i full blomst og er et vakkert syn. Ellers er Izakaia et sted som er verdt å merke seg - en kul og annerledes restaurant hvor de serverer fantastisk japansk tapas. Fuglen kaffe og cocktail bar ligger også like nederfor. På St. Olavs plass finner du også Edderkoppen Teater.

Youngstorget med sine hyggelige butikker, kulturtilbud, restauranter, barer og yrende natteliv er heller ikke lange veien unna. I dette området finner du noe for enhver smak, enten du er ute etter en god konsertopplevelse, teater, nattklubb, bar, bowling, karaoke, matopplevelser eller minigolf. Youngstorget byr på det meste.

Fredensborg er en hyggelig liten bydel kort vei fra leiligheten og er det naturlige bindeleddet til Grünerløkka. Pizzastedet Den Gode Café på Fredensborg ligger under 5 minutter å gå fra leiligheten og byr på god stemning, pizza og øl. Fredensborg kan også by på den franske restauranten Chez Colin med fantastisk entrecote og det dukker stadig opp noe nytt og spennende. Det nyeste tilskuddene på Fredensborg er den hippe østersbaren Eff Eff.

Damstredet er et idyllisk lite strøk på Fredensborg og en av de få gatene i Oslo sentrum som fremdeles har en enhetlig bebyggelse av små forstadshus. Her er det hyggelig å gå en tur omgitt av sjarmerende brostein og trehusbebyggelse og kjenne på historien som sitter i veggene. Går du via den hyggelige telthusbakken kommer du ned til Vulkan og Mathallen.

Nærmeste kollektivtransport finner du i Ullevålsveien med 37-bussen som tar deg videre rundt i byen. 21-bussen som går forbi St. Hanshaugen er heller ikke langt unna. I tillegg går både 11, 17 og 18-trikken fra Holbergsplass og fra St. Olavsplass går bussen direkte ut til Lysaker og Fornebu. Du kan enkelt rusle bort til Nationaltheatret som har alle T-banens linjer, eller tusle ned til Oslo S med alt av buss, tog, T-bane og trikk.

Bebyggelse
Andelsleilighet tilhørende Borettslaget Langes Gate 11, beliggende i bydel ST.Hanshaugen i Oslo Kommune. Felles tomt for borettslaget. Felles
gårdsrom opparbeidet med hellelagte gangarealer, sittegrupper og diverse beplantninger. Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Tomt
Fellestomt, 322 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen. Megler kan evt. kontaktes på tlf. 95994303 for nærmere veibeskrivelse.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Nærmeste kollektivtransport finner du i Ullevålsveien med 37-bussen som tar deg videre rundt i byen. 21-bussen som går forbi St. Hanshaugen er heller ikke langt unna. I tillegg går både 11, 17 og 18-trikken fra Holbergsplass og fra St. Olavsplass går bussen direkte ut til Lysaker og Fornebu. Du kan enkelt rusle bort til Nationaltheatret som har alle T-banens linjer, eller tusle ned til Oslo S med alt av buss, tog, T-bane og trikk.

Inneholder
Entre:
Lys og innbydende entré med plass til å henge fra seg sko og yttertøy. Porttelefon ved inngangsdøren.

Bad:
Smakfullt bad med moderne innredning og opplegg til vaskemaskin. Dusjen har innfelbare glassdører noe som gir deg bedre plass. Meget god takhøyde.

Stue:
Åpen stue-kjøkken løsning. Stuen har god plass til stuemøblement og spisegruppe. Fra stue/entré er det utgang til privat takterrasse  på ca. 3,5 m² med sittemøbler.

Kjøkken:
Lyst og pent kjøkken fra 2013 med god skap- og benkeplass, samt takvindu som gir et behagelig naturlig lys på kjøkkenet. Fliser på vegg mellom kjøkkenbenk og overskap. Benkeskapsbelysning og stikkontakter under overskap.

Soverom 1:
Hovedsoverommet har god plass til dobbeltseng og garderobeskap/kommode. Takvindu som gir godt med naturlig lys og luftemuligheter.

Soverom 2:
God plass til seng, garderobe og/eller kontorpult også her. Takvindu som gir godt med naturlig lys og luftemuligheter.

Bod:
Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca 8,5 m².

Byggemåte
Bygård over tre etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur i naturstein/tegl. Yttervegger i tegl/murkonstruksjon, utvendig pusset og malt. Etasjeskillere av trekonstruksjoner. Yttertak av saltaksform utvendig tekket med takplater. Leiligheten har entrédør av tre
med brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra 2013. Terrassedør med karmer av tre og to-lags glass fra 2013. Vinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2013. Takvinduer med karmer av tre og to-lags glass fra 2013. Leiligheten er elektrisk oppvarmet. Leilighet beliggende i byggets fjerde etasje (loft). Adkomst via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, stue med åpen kjøkkenløsning og to soverom. Utgang fra entré til terrasse på ca 3,5 m².

Primærrom
Primærrom: 50 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, stue, kjøkken og 2 soverom

Gulvareal på 62 kvm. Informasjonen er ikke målt opp av selger selv, men innhentet fra tidligere salgsoppgaver og avvik kan derfor forekomme.

Bruksareal
Bruksareal: 50 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en kjellerbod på ca 8,5 m².

Standard
Sammendrag av TG2 og TG3 fra tilstandsrapporten, beskrevet av takstmann:

TG2:

Bad:
Sanitærutstyr / innredning: Servant har sprekk/riss i porselen.
Overflater vegger: Sprekk i en veggflis ved dusjdør.

Kjøkken:
Innredning:  Noe bruksmerker på enkelte fronter.
Annet: Det er ikke etablert komfyrvakt på kjøkkenet. Komfyrvakt bør etableres.

Loft:
Overflater gulv: Stedvis noe brukslitasje på parkett.
Konstruksjonsoppbygging: Konstruksjonen er lukket og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som fuktrisikokonstruksjoner. TG2 er valgt for å belyse risiko, selv om det ikke ble observert skader eller symptomer på skader. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.


For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.


Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller
soppskader?
Ja, En liten sprekk i overflaten i vask på badet. Ingen lekkasje eller sprekk på undersiden

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i
underetasje/kjeller?
Ja, Boden i felles kjeller er utbedret for fukt og tiltak med å sette opp varmeovn er gjort av borettsla
get i 2016 (før jeg flyttet inn)

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Ja. Følgende sto i egenerklæringsskjema fra forrige eier: " Spor/funn av brun pelsbille i sofa i april/mai 2019. Anticimex har vært på befaring og tiltak er gjort. Anticimex konkluderer ingen angrep eller funn av dyr. Tiltak utført tetting av sprekker, lister, fjernet sofa. Utredelsen ble dekket av bore
ttslagets forsikring". I min tid i denne leiligheten har jeg ikke sett/erfart noe knyttet til dette.

13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)? Hvis nei, gå til punkt 14.
Ja, kun faglært. Robert Østereng, elektriker. belysning, dimmere (2013).

13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om
lavspenningsanlegg)?
Ja, Alt nytt i forbindelse med rehabilitering av loft i 2013

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank,
sentralfyr, ventilasjon)?
Ja. 3K elektro av alt elanlegg i 2013 når leiligheten var ny.

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte
felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja. Vedtak fra styremøte 2017 (gammelt styre) om å utrede rehabilitering av fasade og ny inngangs
dør. Saken er ikke tatt videre så lenge jeg har bodd i borettslaget.


For utfyllende info se vedlagt egenerklæringsskjema.For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er elektrisk oppvarmet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 834,- pr.mnd.

Felleskostnader 2 095,-
TV- og bredbånd 739,-

Boligselskapet er tilknyttet sikringsordning.

Faste løpende kostnader
Ny eier må ta høyde for at det kan forekomme kostnader utover det nevnte med blant annet strømforbruk, innboforsikring m.m. Kostnaden vil variere fra forbruker til forbruker.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:

Lånenummer: 12127195607, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.12.2022: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 83
Saldo per 15.12.2022: 1 682 728
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.06.2043 )

Lånenummer: 12127195615, DNB Boligkreditt AS v/DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.12.2022: 3.95% pa.
Antall terminer til innfrielse: 71
Saldo per 15.12.2022: 73 774
Andel av saldo: 0
Første termin/første avdrag: 30.12.2021 ( siste termin 30.06.2040 )

Årsregnskap
Inntekter
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 582 212.

Kostnader
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 269 624.

Resultat
Resultat 2020 på kr 312 588.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP1148788

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 487 314,- Som sekundærbolig Kr. 5 354 329,-

Borettslag
Borettslag: Borettslaget langes gate 11, Orgnr: 912447316

Forretningsfører
Usbl

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV- og bredbånd

Dyrehold
All nyanskaffelse av husdyr skal søkes om i borettslagets styre. Hund skal holdes i bånd i trappeoppganger og ved borettslagets felles utearealer. Ekskrementer skal fjernes umiddelbart.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Eiendommen står oppført på byantikvarens gule liste med kommunalt listeført vernestatus. Dette medfører at endringer av bygningen må godkjennes av byantikvaren samt kommunen før igangsetting.

Reguleringsplan:
S-3859
Saken gjelder: Reguleringsplan for Wessels gate 12 m.fl. som omreguleres til byggeområde for bolig,spesialområde
bevaring (bolig),fornyelses-/ spesialområde bevaring (bolig), fornyelsesområde/fellesområde lek/opphold.
Vedtaksdato: 26.09.2001
Vedtatt av: Bystyret, egengodkjenning
Høydereferanse: OSLO LOKAL
Knytning(er) mot andre planer: 737197

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 5 750 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 751 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 5 758 010,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 0,70% av salgssum

Tilrettelegging (Kr.12 900)

Visningshonorar (Kr.2 900)

Oppgjør (Kr.5 900)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-22-0026

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler Charlotte Solli

Saksbehandlere
Charlotte Solli
EIE Fredensborg
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Mob: 95 99 43 03 / E-post: cso@eie.no

Thea Henden
Eiendomsmegler / Fagansvarlig / Kontorsjef
Mob: 98 01 40 93 / E-post: thh@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Langes gate 11A
For mer om objektet
Langes gate 11A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: