Bilde 1 av Malerhaugveien 32FBilde 2 av Malerhaugveien 32F
Digital salgsoppgave
Malerhaugveien 32F

0661 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Leiligheten er solgt.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
5
Primærrom (P-ROM)
78 m²
Bruksareal (BRA)
82 m²
Fellesutgifter
kr 6 320 / Mnd
Prisantydning
kr 7 550 000
Omkostninger
kr 1 160
Fellesgjeld
kr 645 000
Totalpris
kr 8 196 160
Fellesformue
kr 10 015
Byggeår
2019
Tomt
Fellestomt 7131 m²
Oppdragsnummer
71220198
card-default

Fredrik Fonneland Lund

Eiendomsmegler | Partner
Les om Fredrik
Prisantydningkr 7 550 000,-
Fellesgjeldkr 645 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 8 196 160
Eiendom
Malerhaugveien 32F, 0661 Oslo, Etasje: 5

Matrikkel
Andelsnr. 39 Orgnr. 921416741 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 78 kvm, Bruksareal: 82 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2019

Tomt
Fellestomt 7131 kvm

Prisantydning
7 550 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Tom Røtnes Jensen Takstdato: 30.09.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 645 000,- pr. 31.12.21
Andel fellesformue: kr. 10 015,- pr. 31.12.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 7 550 000,- (Prisantydning)
kr 645 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 8 195 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 196 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 320,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
A-konto oppvarming og vann, bredbånd, garasjeplass, strøm elbil lader, kommunale avgifter, forretningsførsel, strøm fellesarealer, bygningsforsikring, nedbetaling av renter på fellesgjeld, vaktmestertjenester, avsetning til drift og vedlikehold m.m.

Individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning)
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.

Ved henvendelse til USBL vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetaling kan foretas to ganger pr. år.

Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
Borettslagets lån er avdragsfritt i 8 år. Frem til 30.09.2029 betales det dermed kun renter. Etter utløpet av avdragsfri periode for fellesgjelden, anslås at felleskostnadene vil øke med 1 132 ,- pr. mnd. ifølge opplysninger fra USBL per 15.09.2022. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Klare Finans AS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Vidar Solvang

Parkering
Ny eier har opsjon på kjøp av parkeringsplass med elbil lader i lukket garasjeanlegg, kr. 450.000,-. Parkeringsplassen er merket P48. Elbil lader faktureres med A-konto kr. 150 ,- per måned som avregnes årlig og ved eierskifte.

Parkeringsplassen er tinglyst som en eksklusive bruksrett og kan omsettes internt i borettslaget.

Leiligheten ligger i et område med beboerparkering. Det søkes Oslo kommune om beboerparkering.

Priser for beboerparkering i 2022:
- Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5400 kroner for ett år.
- Motorsykkel og moped: 2700 kroner for ett år.
- El-bil: 1 620 kroner for ett år.
- El-motorsykkel og el-moped: 810 kroner for ett år.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Attraktivt beliggende leilighet i et rolig, sentralt boligområde på Ensjø/Malerhaugen. Bydelen er under stor utvikling og vil i de neste årene markere seg som et attraktivt og sentralt område for både bolig og næring. Denne delen av Malerhaugveien ligger høyt og luftig på toppen av Ensjø med nydelig utsikt over Oslo. Det er et spennende område hvor blant annet Vålerenga idrettsforening har åpnet sin nye storstue Intility Arena på Valle Hovin. I forbindelse med utbyggingen av stadion og området på Valle Hovin vil det åpne nytt treningssenter i tilknytning til stadion. Og for å ikke glemme den nyåpnede restauranten Trewerket. Her bor du i et spennende område med kort vei til "alt"!

Av servicetilbud i nærheten finner man søndagsåpen Joker, Rema 1000, Kiwi og Fyrstikktorget med sitt varierte utvalg. Ved Fyrstikktorget finner man blant annet Baker Hansen, restaurant, fysioterapeut, blomsterforretning, Apotek, frisør, sushikafe m.m. Det gamle garasjelokalet i Grenseveien 97 har blitt forvandlet til foodtruckhall og her er det mat fra velkjente foodtrucks som SAAL og Helt Rå. Foodtruckhallen åpnet i februar 2021 og beskrives som et sted hvor venner, kjærester, familie, naboer eller andre kan nyte et skikkelig godt måltid i nabolaget. I samme bygg finnes også Oslo Street Fotballsenter. På Oslo Street fotballsenter er det mulig å spille 3v3 fotball, Teqball, E-sport og andre alternative fotballaktiviteter.

Området gir god mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, t-bane og flybuss. Gangavstand til Ensjø T-bane, Valle busstopp (buss 21 fra Helsfyr via Grünerløkka til Tjuvholmen),Helsfyr t-bane og busstasjon (t-banelinje 1,2,3,4), og linje 5 fra Hasle. Ensjø er i rivende utvikling med utbygging av leiligheter og infrastruktur. Som for Helsfyr går det også herifra fire t-banelinjer. Gode tilbud i form av Yoga, Fresh Fitness, fastleger, gastropub, Bakeri, Veterinær/dyresykehus og Spar finner du på Ensjø.

På Hasle, som også er i gangavstand fra leiligheten, finner du Hasle Torg med blant annet Vinmonopol, treningssenter (SATS), frisør, apotek og blomsterforretning mm.. Bydelen er under stor utvikling og vil i de neste årene markere seg som et attraktivt og sentralt område forbåde bolig og næring. I nærområdet ligger Vinslottet på Hasle, et ikonisk bygg og landemerke som tidligere huset Vinmonopolets tapperi. Det historiske bygget er bygget om og er igjen fullt av liv. Det er ikke et ekte slott, men et sted du stikker innom for å gjøre unna ukeshandelen, shoppe litt, klippe håret og få legetime når du trenger det. Det er også stedet kolleger, venner og naboer samles til store og små begivenheter, over en caffè latte eller til en uhøytidelig søndagsmiddag!

I umiddelbar nærhet ligger Hovin med Hovindammen, perfekt for den som ønsker seg et område med grønne lunger, med sitt rike fugleliv, omkringliggende gangstier og sittebenker. Det er også kort vei til lekeplasser, treningssenter, fotballbaner og et godt utvalg av restauranter og kaféer. Det er kort vei til Botanisk hage. På Malerhaugen finnes en flott lekeplass, byttebod og bordtennisbord. Det arrangeres også flere nabolagsarrangementer her. Ønsker du å rusle en tur, er Tøyenparken like flott sommer som vinter. Koselige Kampen er også kun noen minutter unna. Kampen kan f.eks. by på Kampen Økologiske Barnebondegård somhuser små og store dyr, vaffelbod og sittegrupper.

Skole/barnehage
Barnehager i nærheten:
- Stålverkskroken barnehage (0-5 år) - 4 min
- Hovinenga Barnehage (10 mnd-6 år) - 6 min
- Valle barnehage (1-5 år) - 6 min
- Allèen Sansehage (1-6 år) - 5 min
- Fyrstikkalleen barnehage (0-6 år) - 4 min

Skoler i nærheten:
- Hasle skole (1-7 kl.) - 10 min
- Teglverket skole (1-10 kl.) - 14 min
- Nyskolen i Oslo (1-10 kl.) - 14 min
- F21 - Fyrstikkalleen skole (8-13 kl.) - 1 min
- Wang Ung Oslo (8-10 kl.) - 18 min
- Valle Hovin videregående skole - 11 min
- Etterstad videregående skole - 14 min

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Bebyggelse
Område består i all hovedsak av blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 7131 kvm

Tomten er pent opparbeidet med plen og prydbusker, lekeplass for de minste og sitteplasser for beboere. Asfalterte internveier i borettslaget.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Leiligheten består av entré, gang, stue/kjøkken, bad, bad hybel, stue/kjøkken hybel, 2 soverom og bod. Utgang fra stue/kjøkken til vestvendt balkong på ca.13 kvm. Leiligheten disponerer bod på ca. 5 kvm i fellesarealer.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Tom Røtnes Jensen:
Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner av betong og stål. Utfyllende konstruksjoner med bindingsverk. Isolasjonsprinsipp fra byggeår. Fasader forblendet i hovedsak med teglstein. Flat takkonstruksjon, antatt tekket med papp/folie. Det er personheis i bygget.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 78 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, gang, bad, stue/kjøkken, soverom, soverom 2, bad 2 og stue/kjøkken 2.

Bruksareal
Bruksareal: 82 kvm

Boder
Det medfølger bod på ca. 5 kvm i underetasjen.

Standard

Entré
Lys og hyggelig entré med plass til å henge fra seg jakke og sette fra seg sko. Fra entreen er det tilgang til en praktisk, innvendig bod på ca. 4 kvm. Fungerer godt som lagringsbod, eller man kan bygge det om til et walk-in-closet.

Stue og kjøkken
Lyst, åpent og luftig! Idet man kommer inn i rommet ser man den flotte utsiken leiligehten byr på. Romslig og lys stue som bades i naturlig dagslys hele dagen. Det er god plass til stor sofagruppe og spisesue.

Leiligheten har et stilrent HTH kjøkken med lyse, slette fronter og laminert benkeplate. Det er godt med skap- og benkeplass og kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjonstopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøleskap med frysedel. Det er innstallert komfyrvakt og waterguard.

Balkong
Fra stuen er det utgang til stor, solrik balkong på ca. 13 kvm. Rekkverket er av glass og gulvet er belagt med tretremmer. Herfra er det fantastisk by- og fjordutsikt. Her kan solen nytes hele dagen, kvelden og frem til solnedgang over Holmenkollen. God plass til utemøbler og grill. Det er montert utelys og stikkontakt.

Bad/wc
Leiligheten har to delikate, flislagte bad med vannbåren gulvvarme. Badene har dusjhjørne med innfellbare dusjvegger, lyst servantskap og vegghengt toalett. Det er opplegg/plass til vaskemaskin og tørketrommel på det ene badet.

Soverom
Det er totalt tre soverom i leiligheten. Det kommer ann på bruken til den enkelte hvor hovesoverommet befinner seg. I bygningstegningene er hovedsoverommet det som har vært i bruk som hybel. Svært romslig med god plass til seng, skrivebord og garderobeløsning. De to andre soverommene er på ca. 7-8 kvm og ligger i tilknytning til stue/kjøkken.

Kjøkken i hybelen
Kjøkkenet har lyse, slette fronter og laminert benkeplate. Kjøkkenet er utstyrt med integrert induksjonsopp, stekeovn og opplegg/plass til vaskemaskin. Bak platetoppen er det montert en glassplate som er enkelt og rengjøre etter matlaging. Det er innstallert komfyrvakt og waterguard. Rommet kan enkelt tilbakeføres til hovedsoverom ved å skru ned kjøkkenet.

Innvendige overflater:
Parkett på gulv, malte flater på vegger og i himling.

Tilbehør:
- Hvitevarer på kjøkken medfølger.

Egenerklæring:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
- Ja, kun ufaglært/egeninnsats. Det har blitt satt opp et høyskap på hovedbadet. Hvor ufaglært, men svært dyktig. Har benyttet seg av diamantborr og tok seg god tid.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- Ja, tynne setningsmerker i himlinger mellom tak og vegger. Vegger av gips og tak av betong.

Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- Ja, kun faglært ved Centrum Elektriske AS. Arbeid i forbindelse med etablering av hybelkjøkken. 3 nye kurser fra sikringskap til hybel og trekking av kabelopplegg for tv og data.

Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
- Ja, ligger i sikringssskap.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
- Ja, smartlader / Type 2 kontakt.

Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel eller lignende?
- Ja.

Hvis ja, er rommene som benyttes til ovennevnte godkjent til beboelse (rom til varig opphold) av bygningsmyndighetene?
- Ja, boligen har skilt ut hybeldel i det som opprinnelig var påtenkt som master soverom.
Konklusjon boligsalgsrapport:
Det er viktig at vedlagte tilstandsrapport gjennomgås nøye før bud inngis. Under oppsummeres kort tilstandsgradene TG2 og TG3.
- Det er gitt TG2 på avtrekk på kjøkken, da kjøkken har ventilator med omluft (kullfilter).
- Resterende punkter har fått TG1.

Ovennevnte er kun et kort sammendrag. For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 23.04.2020 som omhandler oppføring av 3 boligblokker i Malerhaugveien 32 A-F. Kopi av ferdigattesten følger vedlagt i salgsoppgaven.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger fra kommunen datert 22.12.2016, men disse stemmer ikke med dagens bruk. Eier har etablert hybel del etter ferdigstillelse i 2019.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp med vannbåren varme via radiatorer. Fordelerskap for varmesystemet er plassert i bod.

At fjernvame og varmtvann er a-konto betyr at det er en egen post i felleskostnadene hver mnd. som dekker fjernvarme og varmtvann. Faktisk forbruk avregnes hvert år og dersom man har benyttet mindre enn estimert vil dette blir tilbakebetalt eier. Er det benyttet mer enn estimert forbruk vil eier måtte betale differansen.

Målere for fjernvarme og varmtvann må leses av ved overtakelse av ny eier slik leverandør av fjernvarme avregner faktisk forbruk. De gjøres opp mellom partene.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Eiendomsskatt
Eiendomsskatten for denne leiligheten utgjør kr. 1 302 ,- i 2022 ifølge USBL.

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 320,- pr.mnd.

Fellesutgiftene fordeles slik:
Felleskostnader kr. 2 593 ,-
Renter felles lån kr. 2.108 ,-
A-konto oppvarming kr. 800 ,-
A-konto varmtvann kr. 320 ,-
Bredbånd kr. 199 ,-
Garasjeplass kr. 150 ,-
Strøm elbil lader kr. 150 ,-

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 3 600 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Boligen er tilknyttet HomeNet som leverandør av kabel-tv og internett. Det er standard 500/500mb på internett som dekkes av felleskostnadene. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har et felles lån i DNB Bank ASA:

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12138665834, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 15.03.2023: 3,89 % pa.
Antall terminer til innfrielse: 148
Saldo per 15.03.2023: 59 653 530
Andel av saldo: 645 000
Første termin: 30.12.2019
Neste avdrag: 30.09.2029
Siste termin: 30.06.2059

Flytende rente - Avdrag på dette lånet legges inn i felleskostnadene fra juli 2029

Ut i fra dagens lånebetingelser vil neste avdrag som forfaller til betaling 30.09.2029 utgjøre ca kr 1 132,00 per måned for denne boligen. Dette forutsetter uendret rente, samt at øvrige utgiftsposter forblir på dagens nivå.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskap for 2021 viser et underskudd på kr. 108 944.
Budsjett for 2022 viser et overskudd på kr. 116 001.

Forsikring med polisenummer
Protector forsikring Polisenummer: 2226980

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 583 597,- Som sekundærbolig Kr. 5 700 949,-

Borettslag
Borettslag: Ensjøhøyden Borettslag, Orgnr: 921416741

Leiligheten er tilknyttet Ensjøhøyden borettslag som består av 133 enheter. Borettslaget har egen hjemmeside: https://ensjohoyden.borettslag.net/ og kan kontakes på Ensjohoyden@gmail.com.

Prosjektet i Malerhaugveien 32 består av 133 leiligheter fordelt på tre boligblokker på seks og sju etasjer med en inntrukken toppetasje. De to blokkene mot øst er koblet sammen i de tre øverste etasjene, som derved danner en inngangsportal fra Malerhaugveien inn mot det bilfrie og grønne gårdsrommet. Med innkjøring fra Stålverksveien i sør, under gårdsrommet, ligger p-kjelleren med 69 parkeringsplasser og 298 sykkelplasser.

ARCASA arkitekter AS, som har tegnet Ensjøhøyden, har under arbeidet fokusert på best mulig utnyttelse av tomtearealet og de flotte solforholdene. Byggene er plassert i tomtens randsone og gir dermed plass til et midtre gårdsrom alle beboerne kan nyte godt av.  Borettslaget  har pent opparbeidet tomt med en rekke bærbusker og lekeplass for de minste og sitteplasser for beboerne.

Byggenes plassering på tomten bidrar til veldig gode solforhold både i leilighetene og ute i gårdsrommet. Beboerne kan også nyte den flotte utsikten over hovedstaden og vakre solnedganger fra felles takterrasser på alle tre byggene.

For fasaden har man valgt lys teglstein som hovedmateriale, supplert med felt bestående av trepanel som over tid vil fremstå med en sølvgrå patina som bryter flott med den lyse teglsteinen.

Gjennom hele prosessen har vært fokus på gjennomtenkt estetikk og stedstilpasset arkitektur, samtidig som man har fokusert på strenge krav til byggteknisk kvalitet. Det har blant annet resultert i at hver kvadratmeter er nøye gjennomtenkt

Det er dugnadsplikt en gang i året og alle boenheter må stille med minst en person. Hvis man leier ut må mna skaffe en person til å delta på dugnaden hvis leietaker ikke kan stille.

Elektrisk og gassgrill er tillatt på balkong.

Forretningsfører
USBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold etter godkjenning fra styret. Styret må samtykke i at brukeren av boligen holder dyr dersom gode grunner taler for det, og dyreholdet ikke er til ulempe for de andre brukerne av eiendommen. Kjøper bærer selv risikoen for om vilkårene for dyrehold er oppfylt.

Skjema for søknad om dyrehold finnes på borettslagets hjemmeside og sendes til ensjohoyden@gmail.com.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.
Følgende servitutter er tinglyst på borettslagets eiendom:
Det er tinglyst 13 servitutter på eiendommens grunnboksblad som omhandler bestemmelser om veg, erklæring/avtale om kommunens vann- og kloakkreglement, bestemmelse om vannledninger, bestemmelse om gjerde, bestemmelse om trafostasjon/kiosk, bestemmelse om adkomstrett for allmenheten, bestemmelse om parkering (gjelder 65 parkeringsplasser), bestemmelse om parkeringsplasser (4 parkeringsplasser)

I tillegg er det tinglyst rettigheter på andre eiendommer. på gnr. 130, bnr: 80 i Oslo kommune er det tinglyst bestemmelse om vann- og kloakkledning. På gnr. 130. bnr. 230 i Oslo kommune er det tinglyst adkomstrett for drift og vedlikehold av anlegg/ledninger/kabler og på gnr. 130 bnr. 79, bnr. 229, bnr. 230 i Oslo kommune er det tinglyst bestemmelser om vann- og kloakkledninger.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Eier har etablert hybel etter ferdigstillelse av leiligheten i 2019.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei. Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse i reguleringsplan S-4935 fra 2016.

Det gjøres oppmerksom på at Ensjøområdet er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune hos Plan- og bygningsetaten.

Det er pågående plansaker i området:
- Det er reguleringssak for boliger til offentlig ettersyn i Grenseveien 71 med saksnummer 201906491.
- Det er reguleringssak for omregulering til boligformål i Grenseveien 65-67 med saksnummer 202008314.
- Det er reguleringssak i Gladengveien 17 for bolig og næring med saksnummer 202100931.

Det er pågående byggesaker i området:
- Det er pågående byggesak i Grønvoll allé 62 - 72 og Malerhaugveien 23 A-D for oppføring av boligbygg. Tidligere adresse er Malerhaugveien 19 - 23. For mer info se saksnummer 202002522.
- Det er pågående byggesak i Malerhaugveien 25 - 47 for oppføring av to leilighetsbygg med saksnummer 202009555.
- Det er pågående byggesak i Østre parkdrag på Ensjø for etablering av grøntdrag. For mer info se saksnummer 202111346.

For mer info se saksinnsyn hos Oslo kommune.

Området er under stor utvikling og byggearbeid må påregnes. Opplistingen er ikke uttømmende og interessenter oppfordret til å sette seg inn i reguleringsplaner for området. Utsnitt av plan med tilhørende bestemmelser kan fås ved henvendelse til megler.

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 7 550 000,- (Prisantydning)
kr 645 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 8 195 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 8 196 160,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Utlegg styling (Kr.19 200)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Visningshonorar x 2 visninger (Kr.5 800)
Provisjon (Kr.73 755)
Nye dagbilder ifm styling (Kr.7 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.25 000)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.- 20 000)
Grunnpakke borettslag (Kr.13 515)
Utlegg tilstandsrapport (Kr.10 035)
Fonying finn annonse, heves til toppen. kr 1113 x 3 (Kr.3 339)
Totalt kr. (Kr.160 744)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-22-0198

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Fredrik Fonneland Lund

Saksbehandlere
Fredrik Fonneland Lund
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 47 85 38 73 / E-post: ffl@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Malerhaugveien 32F
For mer om objektet
Malerhaugveien 32F

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: