Bilde 1 av Maridalsveien 49BBilde 2 av Maridalsveien 49B
Digital salgsoppgave
Maridalsveien 49B

0458 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Meget innbydende, lys og gjennomgende 2-roms med generøs takhøyde, rosett og stukkatur. Solrik balkong med flott utsikt.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
50 m²
Bruksareal (BRA)
50 m²
Bruttoareal (BTA)
56 m²
Fellesutgifter
kr 3 493 / Mnd
Prisantydning
kr 4 490 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 57 009
Totalpris
kr 4 555 019
Fellesformue
kr 53 936
Byggeår
1898
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
74210207
card-default

Anders Wekre

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Anders
Prisantydningkr 4 490 000,-
Fellesgjeldkr 57 009,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 4 555 019
Eiendom
Maridalsveien 49B, 0458 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 219 bnr. 151, andelsnr. 403 i Borettslaget maridalsveien 49 med orgnr. 995862077 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 50 kvm, Bruksareal: 50 kvm, Bruttoareal: 56 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1898

Tomt
Fellestomt kvm

Prisantydning
4 490 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 57 009,- pr.
Andel fellesformue: kr. 53 936,- pr.

Totalpris inkl. fellesgjeld
4 490 000,- (Prisantydning)
57 009,- (Andel av fellesgjeld)

4 547 009,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

4 555 019,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 493,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, Telia Fibernett 1000/1000, kommunale avgifter, forretningsførsel, renhold, nedbetaling av andel fellesgjeld, fellesforsikring, avsetning til drift og vedlikehold.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Tobias Anseth Marthe Engeflaen

Beskrivelse
Meget sentral og attraktiv beliggenhet ved Alexander Kiellands sideliggende ved Akerselva. Urbant område med et rikt utvalg av resturanter, uteliv og kultur. Flott utgangspunkt til alle deler av byen.


Boligen har en svært innbydende, lys og gjennomgende planløsning med generøs takhøyde på hele 2.88 meter. Svært gode lysforhold fra store vindusflater med flott utsikt. Ny énstavs eikeparkett i samtlige oppholdsrom og nymalte overflater i tidsriktige farger.

Separat moderne kjøkken fra 2010 med integrerte hvitevarer og velegnet spiseplass. Utgang fra kjøkken til solrik sydøstvendt balkong med flott utsikt.

Meget pent bad/wc fra 2010 med flislagte gulv og vegger. Downlights i himling og varmekabler i gulv.

Svalt og romslig soverom med god plass til dobbeltseng og dyp walk-in-closet med skyvedør.

Praktisk entré med god plass til oppbevaring.

Parkering
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs. at man med beboerkort kan parkere gratis døgnet rundt - hele uken - også utover det som er maksimal parkeringstid, mot et årlig gebyr. ( Kr. 5 400 for ett år for bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil. For Elbil (helelektriske) kr. 900 for ett år. Motorsykkel og moped: 2700 kroner for ett år. El-motorsykkel og el-moped: 450 kroner for ett år). For mer info se www.bymiljoetaten.oslo.kommune.no/trafikk_og_samferdsel/parkering/beboerparkering/.

Beliggenhet
Maridalsveien 49B ligger stille og tilbaketrukket til mellom Alexander Kiellands plass, Grünerløkka og Torshov på Ila.

Eiendommen ligger i et sentralt og veldig idyllisk område, sideliggende ved Akerselva. Området er fylt med mye spennende innenfor kultur, utdanning, uteliv, mat og drikke, og er et fantastisk utgangspunkt til alle deler av byen. Ikke minst ligger berømte Vulkan få minutters gange fra eiendommen - et populært område med blant annet stort matmarked, treningssenter og konsertlokaler.

Nærområdet er opparbeidet med gangveier, utearealer og egen bro over Akerselva til Grünerløkka. Langs Akerselva kan du spasere ned til sentrum, eller opp forbi Nydalen, Frysja og videre innover mot Maridalsvannet.

Ellers er det kort vei til fotballbaner, basketballbaner, lekeplasser, idrettshall og svømmehall, samt ett av Nord-Europas mest moderne kinoanlegg i Ringnes Park Senter. Boligen ligger også i nærhet til flotte park og grøntområder som f.eks. St. Hanshaugen,

Sofienbergparken og Birkelunden med et yrende folkeliv, arrangementer og konserter om sommeren.

Dagligvarehandelen kan gjøres ved bl.a. Rema 1000, Coop Mega og Meny. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Kiellands Hus og St. Hanshaugen senter et variert utvalg, mens Mathallen sørger for en kulinarisk arena med sine unike smaksopplevelser.

Alexander Kiellands plass ligger rett ved boligen og er et pulserende knutepunkt mellom St. Hanshaugen og Grünerløkka.

Her finner du et svært godt offentlig kommunikasjonstilbud via buss, trikk og flybuss. Blant annet trafikkerer buss nr. 21, 33, 34 og 54 stedet. Ved å benytte bil tar det ca. 5 min til Oslo S, 6 min til Majorstuen, 9 min til Nydalen, 18 min til Oslo lufthavn og 20 min til Sandvika.

Eiendommen har gangavstand til Grünerløkka barneskole og Frydenberg ungdomsskole. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Bebyggelse
Hovedsakelig eldre og nyere blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Entré, bad/WC, soverom, kjøkken og stue. Fra kjøkken er det utgang til balkong på ca. 2,7 kvm.
I tillegg kommer kjellerbod på ca. 5 kvm. med lav takhøyde.

Byggemåte
Grunnmur i gråstein/teglstein antatt fundamentert til flåte eller fast byggegrunn.
Yttervegger av murverk/teglstein, fasader er slemmet og malt.
Det er trekninger, omramminger og stukkatur mot gaten.
Saltak i trekonstruksjon tekket med plater/stein.
Brann og lydklassifisert malt entrédør. Dørpumpe montert.
Dobbelfløyet balkongdør med glassfelt. Velfungerende dører av nyere årgang. Det er malte fyllingsdører innvendig. Dør til soverom er eldre men vellfungerende. Korsdelte vinduer i treramme med isolerglass. Velfungerende vinduer.

Primærrom
Primærrom: 50 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 50 kvm

Boder
I tillegg kommer kjellerbod på ca. 5 kvm., med lav takhøyde

Standard
Entré:
Innbydende og praktisk entré med plass til oppbevaring av yttertøy. Brann- og lydklassifisert entrédør. Porttelefon. Ny og moderne énstavs eikeparkett fra 2020, malte vegger malt i tidsriktige farger og malt himling.

Bad/wc:
Stilrent og moderne flislagt bad fra 2010 med flislagte vegger og gulv med varmekabler. Dimbare downlights i himling. Servant i porselen tilkoblet ettgreps blandebatteri og servantskap. Veggmontert speil over servant. Dusjnisje med nedsenken sone med pen dusjgarnityr på vegg og stilrene, innfellbare dusjvegger i herdet glass. Det er plastsluk med klemring og synlig membran. Veggmontert klosett med skjult sisterne. Opplegg for vaskemaskin i skapseksjon.

Stue:
Innbydende stue med svært gode lysforhold fra store vindusflater. Generøs takhøyde på  2,88 m. Rikelig med plass til sofagruppe med tilhørende møblement og velegnet plass til spisebordsgruppe. Ny og moderne énstavs eikeparkett på gulv fra 2020, nymalte vegger i tidsriktige farger malt himling med velholt stukkatur og rosett.

Kjøkken:
Tidløs kjøkkkeninnredning med slette fronter med benkeplater i heltre og nedfelt oppvaskkum i rustfritt
stål. Integrert stekeovn med platetopp, kjøl/frys, oppvaskmaskin og ventilator med kullfilter. Velegnet plass til  spisebordsgruppe. Ny og moderne énstavs eikeparkett på gulv fra 2020, nymalte vegger og malt himling. Fra kjøkken er det utgang til via tofløyet dør til solrik balkong på ca. 2,7 kvm. med plass til balkongmøbler. Balkongen har terrassebord som dekke og stålkonstruksjon som brystning. Balkongen er ettermontert.

Soverom:
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og nattbord. Gode lysforhold fra store vindusflater. Svært god oppbevaringsplass i form av stor innebygd/plassbygd garderobeskaprekke med skyvedører og speilfront. Plass til ytterligere oppbevaringsløsninger og/eller hjemmekontor om ønskelig. Ny og moderne énstavs eikeparkett på gulv fra 2020, malte vegger (2020) og malt himling.

Ferdigattest
Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner. Elektriske varmekabler i baderomsgulv.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til:
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 493,- pr.mnd.
Varmtvann, Telia Fibernett 1000/1000, kommunale avgifter, forretningsførsel, renhold, nedbetaling av andel fellesgjeld, fellesforsikring, avsetning til drift og vedlikehold.

Herav:
Fellesutgifter:
Avdrag IN-lån kr. 531,-
Renter IN-lån kr. 97,-
Vedlikehold av IN-lån iht. tilslutning 2018. Justeres etter gjeldene
prisliste kr. 65,-
Felleskostnader kr. 2 375,-
Kollektiv bredbånd kr. 310,-
Renter og avdrag kr. 115,-

Faste løpende kostnader
Mye dekkes gjennom felleskostnadene. Normale tillegg vil være strøm, innboforsikring etc.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12131489623, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.09.2021: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 16
Saldo per 27.09.2021: 109 174
Andel av saldo: 5 224

Første termin/første avdrag: 01.12.2015 ( siste termin 01.09.2025 )
Lånenummer: 12131489615, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 27.09.2021: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 30
Saldo per 27.09.2021: 258 928
Andel av saldo: 51 786

IN-lån: mulighet for individuell nedbetaling av andel felelsgjeld på ett lån.

Første termin/første avdrag: 01.09.2017 ( siste termin 01.03.2029 )
Boligselskapet har særfordelt lån. Renter og avdrag avregnes etterskuddsvis hvert kvartal, ved innfrielse/nedbetaling og ved flytting.
Ved salg kan dette medføre at det op

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Inntektene i 2020 var totalt på kr. 677 628,-
Utgiftene i 2020 var totalt på kr. 623 401,-
Resultatet av driften for 2020, inklusive finansielle inn- og utbetalinger, gir et overskudd/underskudd på kr. 58 072,-

Forsikring med polisenummer
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig: kr 998 850
Som sekundærbolig: kr 3 595 859

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig: kr 998 850
Som sekundærbolig: kr 3 595 859

Borettslag
Borettslag: Borettslaget maridalsveien 49, Orgnr: 995862077
Borettslaget består av 21 andelsleiligheter.
Borettslaget har avtale om rengjøringstjeneste med D & R Robert Roman Gross.
Borettslaget har avtale med Telia (tidl. Get) som leverer fibernett med muligheter for internett, telefoni og digital-tv.

Forretningsfører
OSLO OG OMEGN BOLIGFORVALTNING AS (OBF)

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er ikke forkjøpsrett i borettslaget.

Tekniske installasjoner:
Automatsikringer med jordfeilbryter og 5 fordelingskurser.

Dyrehold
Dyrehold er lov, så lenge det ikke er til sjenanse for andre beboere. Dyreeiere må gjøre det de kan for at dyrene ikke er til plage for naboene. Dyreeiere er ansvarlige for dyrs oppførsel så langt det er rimelig. Dyreeiere oppfordres til å kommunisere og samarbeide med andre beboere i borettslaget for å hindre at husdyr oppleves som unødig sjenerende.

Diverse
Setningsskader m.m. bakgårdsbygg pågående sak:

Det er opprettet en prosjektgruppe som har ansvaret for å planlegge, gjennomføre og følge opp det nødvendige arbeidet med utbedring av bakgårdsbygget.

Juridisk prosess m/ egen advokat. Det ble over sommeren 2021 sendt inn forliksklager mot Breor Eiendom AS og Buen Bygg AS dette er selskapene som er ansvarlige opp imot byggingen av bakgårdsbygget. Det ventes på svar fra Buen i løpet av kort tid. Da vil vi på nytt ha en vurdering med advokat og komme tilbake til en beskrivelse av vurderinger og veien videre.

Pågående diskusjon med Gjensidige som har bygningsforsikringen til borettslaget. Gjensidige har sagt at de vil dekke følgefeil, men ikke utbedring av setningsskader. Dette ifølge styreleder.
Metodisk gjennomgang av årsak og uaktsomhet. Borettslaget har mottatt metodisk gjennomgang og vurdering av WSP. Vurderingen vil benyttes i dialogen med Gjensidige, samt i vurderingen om man kan gå videre med saker mot Breor Eiendom AS og Buen Bygg AS.

Det er bekreftet fra borettslagets advokat at styret kan starte arbeidene med å få frem mulige løsninger for å få utbedret bakgårdsbygget. Arbeidet med å innhente informasjon fra pælefirmaer, vil være i dialog med WSP videre, samt at geotekniker må uttale seg om mulige løsninger i grunnen.

Styret kan ta opp et lån på inntil 6,5 millioner kroner (kr 6 500 000,-) for å finansiere utbedringene av fundamenter på bakgårdsbygget. Lånet vil være øremerket dette formål, og vil ikke kunne bli benyttet til noen andre arbeider i borettslaget. Styret vil kun benytte seg av lånet hvis man ikke får medhold i erstatning.

Styret har det siste året hatt fokus på:
Sak vedrørende skjevsetninger i bakgårdsbygg har opptatt mye tid. 2 saker med kloakktilbakeslag i bakgårdsbygg og vannlekkasje i kommunal hovedvannledning i gaten.

Rehabiliteringshistorikk/Større vedlikehold :
2010: Renovasjon av hovedbygg
2015: Utbedring av kjeller
2016: Nye og flere utelys i bakgård og portrom
2017: Bytte til nytt låssystem i borettslagets fellesarealer
2018: Rehabilitering uttrekksledning fra innv. Kum til hovedledning (Avløp)
2018: Utbygging fibernett infrastruktur
2020: Byttet flottør og ventiler på avløpspumpe/avløpskum i bakgårdsbygg

Annet
Fastmonterte lamper over spisebord på kjøkken, i gangen, i stua og på soverommet medfølger ikke.
Vaskemaskin medfølger.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Framleie må godkjennes av styret. Framleier kan ikke flytte inn før godkjenning foreligger. Ny eier eller leietaker skal også meldes skriftlig til borettslagets forretningsfører.
 Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 490 000,- (Prisantydning)
57 009,- (Andel av fellesgjeld)

4 547 009,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

4 555 019,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke eierseksjon (Kr.11 900)

Innhenting av informasjon fra forretningsfører ca. 4000,-

Tilrettelegging (Kr.12 900)

Provisjon  1,2% av salgssummen.

Markedspakke (Kr.14 900)

Oppgjør (Kr.5 500)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
74-21-0207

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Torshov Eiendomsmegling AS
EIE Torshov
Org. nr:982409101
Torshovgata 5H
0474 Oslo
Tlf: 21 01 68 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Anders Wekre

Saksbehandlere
Anders Wekre
EIE Torshov
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 99 57 38 70 / E-post: wekre@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Maridalsveien 49B
For mer om objektet
Maridalsveien 49B

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: