Bilde 1 av Monolitveien 78Bilde 2 av Monolitveien 78
Digital salgsoppgave
Monolitveien 78

0375 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og flott 4-roms over to plan m/ egen inngang | Sydvendt terrasse | Peis | Garasjeplass m/ lader | Rolig og sentralt
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
2
Antall soverom
3 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
137 m²
Bruksareal (BRA)
141 m²
Bruttoareal (BTA)
155 m²
Fellesutgifter
kr 6 067 / Mnd
Prisantydning
kr 12 500 000
Omkostninger
kr 313 790
Fellesgjeld
kr 171 213
Totalpris
kr 12 985 003
Fellesformue
kr 16 152
Byggeår
1988
Tomt
Fellestomt 11526 m²
Oppdragsnummer
50210215
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
Prisantydningkr 12 500 000,-
Fellesgjeldkr 171 213,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 304 770,-
  
Totalpris kr 12 985 003
Eiendom
Monolitveien 78, 0375 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 32 bnr. 870 snr. 2 orgnr. 971284420 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 137 kvm, Bruksareal: 141 kvm, Bruttoareal: 155 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1988

Tomt
Fellestomt 11526 kvm

Prisantydning
12 500 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 171 213,- pr. 18.10.21
Andel fellesformue: kr. 16 152,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. omkostninger
12 500 000,- (Prisantydning)
171 213,- (Andel av fellesgjeld)

12 671 213,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
304 770,- (Dokumentavgift)

313 790,- (Omkostninger totalt)

12 985 003,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 067,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften. Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Renhold, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, drift og vedlikehold, kabel-tv og bredbånd, renter og avdrag (lån 1: kr 697, lån 2: kr 459)  m.m.

Eier
Frank Lillelien Mai Sidsel Fotland

Beskrivelse
Åpen og luftig 4-roms over to plan med mye lysinnslipp. Leiligheten går over to plan med egen inngang i 2. etasje.

Sosial og åpen 3. etasje med kjøkken, stue og spisestue i delvis åpen løsning og utgang til romslig, sydvendt terrasse på 18 kvm. Delikat kjøkken fra 2012 med innredning fra HTH og integrerte hvitevarer. 3. etasje har også en åpen peis som et fint midtpunkt i etasjen.

2. etasje bestående av vindfang/entré, romslig hall, innvendig bod, tre soverom og to bad. Alle soverom er innredet med garderobeskap og hovedsoverommet har adkomst til eget bad. Det andre badet har adkomst fra hall og har badekar og opplegg for vaskemaskin m.m.

I tillegg til innvendig bod, disponeres også bod i stabbur og ved garasjeplassen.

Smestad Hovedgård
Stedsnavnet Smestad var opprinnelig et gårdsnavn, og kommer av norrønt Smiðsstaðir. Smiðsstaðir er sannsynligvis sammensatt av mannsnavnet/yrkesbetegnelsen smed og endelsen -stad. Stadgårdene er ofte sammensatt med et personnavn som førsteledd og kan stamme fra den storenyryddingen som skjedde i vikingtida. På bakgrunn av gårdsnavnet antar man at Smestad gård ble etablert i vikingtida, men det har vært menneskelig aktivitet i området langt tilbake i tid. Dette viser blant annet løsfunn av steinøkser av Nøstvettypen (5000 f. Kr) og avfallsflint på Munkengen, (32/5 -rørlegger Ruuds hage).

Parkering
Det medfølger parkeringsplass i felles parkeringskjeller med elbillader. Garasjen utgjør seksjon 66 i sameiet og beboerne har hjemmel til en ideell andel i denne seksjonen. Da denne leiligheten ble solgt i 1996 ble ideell andel av garasjeseksjonen ikke overført til kjøper og således har nåværende eier(e) ikke hjemmel til denne. I praksis har dette liten betydning, men megler vil tilstrebe å få kontakt med tidligere eier slik at andelen blir overført til kjøper(e).

Forbruk til elbillading faktureres er ikke inkludert i felleskostnadene og faktureres i tillegg.

Sameiet har flere gjesteplasser.

Beliggenhet
Leiligheten har en attraktivt og idyllisk beliggenhet ved Smestad Hovedgård, i et rolig og tilbaketrukket sameie. Sameiet har pent opparbeidet hage/parkanlegg med frukttrær, prydbeplantning og turstier mellom bygningene. En barnevennlig og "grønn" beliggenhet - med kort vei til både byen og flotte turområder.

I nærområdet finner du fine grøntområder med store gressplener, lekestativer, bekk og Smestaddammen. Smestad skole og barnehage i nærheten.

Dagligvarehandelen kan gjøres i en av de utallige matbutikkene i området som Rema 1000, Kiwi og Coop Mega på Hoff.

På det nye Harbitz Torg finner du bla. Coop Mega, apotek, Harbitz Torg Bad, samt Lokal som er en café, bar og delikatessebutikk med kortreiste, økologiske varer. I hjertet av området ligger det vernede Laboratoriebygget, som har gjenoppstått 100 år etter det ble bygget som hele områdets nye kulturhus og møteplass. I første etasje finner du café og restaurant, med take away. I byggets andre etasje er det en avdeling for sport og spill, med shuffleboard, bardisk og TV-skjermer. I tredje etasje finner du selskapslokaler som kan bookes til forskjellige arrangementer.

I Karenslyst Allé er det et bredt utvalg av kafeer, klesforretninger, restauranter, apotek og helseaktører mm.

Tomt
Fellestomt, 11526 kvm

Felles tomt for sameiet opparbeidet med blant annet asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Sittegrupper, lekeområde, sykkelparkering og biloppstillingsplasser.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i finnannonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Offentlig kommunikasjon
Det tar ca. 3 minutter å gå til Smestad T-banestasjon og stopp for linje 2 og 5 som tar deg videre til Majorstua på kun fire minutter samt til Jernbanetorget på ni minutter. Skøyen togstasjon er omlag et 15-20 minutters gange unna og har et bredt kollektivtilbud, deriblant Flytoget med hyppige avganger til Gardermoen, samt busslinjer videre i de fleste himmelretninger. Her stopper også trikkens linje 13 mellom Bekkestua og Grefsen, samt busslinjene 20 og 31 som alle tar deg raskt til sentrum og Aker Brygge/Tjuvholmen og Fornebu/Snarøya.

Fritidstilbud
Flere treningssentre som SATS i Hoffsveien, samt SATS og EVO lenger ned i Karenslyst Allé hvor det også er gode handlemuligheter med blant annet store dagligvareforretninger, eksklusive klesforretninger og ikke minst Maschmanns Matmarked. Legg gjerne også turen innom Joe & The Juice, Kaffebrenneriet eller Starbucks samme sted.

På solrike sommerdager er en tur i Den Engelske Park eller Frognerparken å anbefale. Gang- og sykkelstien langs Frognerkilen er også en fin strekning for en joggetur, gjerne i kombinasjon med en sløyfe innom idylliske Bygdøy.

Husebybakken skipark ligger noen hundre meter unna. Husebybakken Skipark er et lokalt lavterskel skianlegg for alle skidisipliner. Alpinbakke med hopp, rails og kuler og 800 meter langrennsløype. I sommerhalvåret brukes anlegget til løping, sykling og andre utendørsaktiviteter.

Inneholder
Selveierleilighet over to plan med følgende romfordeling:
2. etasje: Entré, hall, bod, to bad og tre soverom.

3. etasje: Stue og kjøkken.

Leiligheten har privat inngang via utvendig trapp.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Thomas Andre Nordby v/ Anticimex:

Gulvsystemer, grunn og fundamenter:
Gulv på grunn av betong. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av betong og murkonstruksjoner.

Yttervegger:
Pusset og malt fasade.

Takkonstruksjoner:
Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran. Sameiet har byttet noen av takvinduene på kjøkkenet og noen av vinduene over trappen opp til stuen. Det har tidligere vært lekkasjer fra taket i kjøkkenet og fra terrassen, men dette ble utbedret i regi av sameiet.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 137 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 141 kvm

Boder
Leiligheten disponerer en bod i stabburet på ca. 2 kvadratmeter og en bod i parkeringskjeller på ca. 3,5 kvadratmeter.

Kjøkken
HTH kjøkkenløsning fra 2012. Kjøkkeninnredning med hvite høyglans fronter og heltre benkeplate. Fliser på vegg over kjøkkenbenk. Benkeskapsbelysning og stikkontakter. Underlimt oppvaskkum av rustfritt stål med ett greps armatur. Integrert komfyr fra Siemens i høyskap. Nedfelt induksjonstopp fra Siemens. Mekanisk kjøkkenventilator tilkoblet avtrekkskanal. Integrert kjøleskap og fryseskap fra Husqvarna. Integrert oppvaskmaskin fra Siemens. Vannrør av kobber og plast. Synlige avløpsrør av plast. Gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Vegger i malt strietapet. Himlingsflater i malte flater.

Hvitevarer på kjøkkenet medfølger, med unntak av mikrobølgeovn.

Bad
Bad 1 - Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater i malte flater. Innredning med hvite glatte fronter og laminert benkeplate. Nedfelt servant med ett-greps armatur. Innfliset speil med downlights på vegg over benkeplate. Innfliset badekar med glassdør og dusjarmatur. Innebygget sisterne med vegghengt toalett. Opplegg for vaskemaskin og tørketrommel. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i vegg.

Bad 2 - Baderom fra byggeår. Flislagt gulv med elektrisk gulvvarme og flislagte vegger. Himlingsflater i malte flater. Vegghengt servant med ett-greps armatur. Innfliset speil med downlights på vegg over servant. Dusjnisje med skyvedør og dusjarmatur. Innebygget sisterne med vegghengt toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast. Avtrekksventil i vegg.

Det er gitt TG 2 for begge bad med bakgrunn i rommenes alder mtp. tettesjikt, røropplegg og andre installasjoner.

Overflater
Gulvflater belagt med parkett, fliser på bad og i entré. Vegger i malt strietapet og malte himlingsflater.

TG 2 er gitt på parkett på soverom og kjøkken pga. alder og bruksslitasje.

Standard
For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 6.10.1992 som omhandler flermannsbolig (hus A).

Oppvarming
Leiligheten har elektrisk oppvarming med panelovner, kombinert med vedfyring og luft til luft varmepumpe.

Det er gitt TG 3 for ildsted da det mangler ubrennbar plate på gulv under ildsted (enkelt tiltak å utbedre).

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2021 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Eiendomsskatt 2021: kr 7 146.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 067,- pr.mnd. som inkluderer:
Renhold, vaktmestertjeneste, kommunale avgifter, felles forsikring, drift og vedlikehold, kabel-tv og bredånd, renter og avdrag (lån 1: kr 697, lån 2: kr 459) m.m.

Herav:
Felleskostnader: kr 4 911
Renter og avdrag: kr 697
Renter og avdrag: kr 459

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: 83960503190, Handelsbanken
Restsaldo: kr 3 090 636
Siste termin: 18.10.2021
Termin pr. år: Annuitetslån med 4 terminer per år
Rente: 1,81% pa.
Andel av restsaldo: kr 68 051
Kapitalkostnader: kr 459

Lånenr: 90537051514, Handelsbanken
Restsaldo: kr 4 685 290
Siste termin: 18.10.2021
Termin pr. år: Annuitetslån med 4 terminer per år
Rente: 1,81% pa.
Andel av restsaldo: kr 103 162
Kapitalkostnader: kr 697

Ingen særfordelte lån: Fellesgjelden er flytende fordelt på hele arealet i boligselskapet. Ved arealutvidelser vil forholdet mellom felleskostnader, renter og avdrag forskyves for samtlige andeler/seksjoner

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Sameiets årsregnskap for 2020 viser driftsinntekter på kr 3 451 804 og driftskostnader på kr 3 296 806. Resultatet for 2020 etter finansposter ga et underskudd på kr 59 873.

I 2021 er det budsjettert med et overskudd på kr 51 295. Budsjettet ble satt opp under forutsetning av normal drift i 2021 uten uforutsatte behov for investeringer med tilhørende låneopptak og økte finansutgifter.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring NUF Polisenummer: SP625124

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 2 279 335,- Som sekundærbolig Kr. 8 205 607,-

Sameie
Sameie: Boligsameiet Smestad Hovedgård, Orgnr: 971284420

Boligsameiet Smestad Hovedgård består av seks postmodernistiske murbygninger bygget på tunet til det flere hundre år gamle hovedhuset til Smestad Hovedgård. Hovedhuset ble på slutten av 1800-tallet bygget om til sveitserstil og i 1988/89 ominnredet til seks leiligheter.

Murbygningene er tegnet av Kari Nissen Brodtkorb og er oppført i perioden 1987/88. Det er 59 leiligheter i murbygningene, slik at boligsameiets Smestad Hovedgård tilsammen består av 65 leiligheter.

Tre av murbygningene står på garasjekjellere, med tilsammen 68 parkeringsplasser. Forøvrig finnes utendørs gjesteparkeringsplasser.

Forretningsfører
Oslo og Omegn Boligforvaltning (OBF).

Fra 01.01.2022 går sameiet over til forretningsførsel ved Boalliansen.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Tekniske installasjoner:
Sameiet har avtale med Telia (tidligere Get) for leveranse av kabel-tv og bredbåndstjenester. Grunnpakke inkludert i felleskostnadene. Telia leverer et bredere utvalg tv-kanaler og raskere bredbånd, men dette avtales med den enkelte seksjonseier og dekkes for egen regning.

Luft til luft varmepumpe fra Mitsubishi.

Varmtvannsbereder på 198 liter fra 2010 er plassert på bad 2.

Sikringsskap med automatsikringer er plassert i bod. Hovedsikringens kapasitet er 63A. Leiligheten har skjult elektrisk anlegg.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt etter skriftlig forhåndsgodkjenning fra styret. Seksjonseiere som får tillatelse til å holde husdyr, må undertegne en egen erklæring som angir vilkårene for husdyrholdet.

Se ellers sameiets vedtekter pkt. 4.5 og sameiets husordensregler.

Diverse
Styret har i 2020 gjennomført en god andel av de større og påkrevde vedlikeholdsprosjektene i sameiet. Det ble i 2020 gjennomført vedlikeholdsinvesteringer for kr 1 531 671 De største enkeltpostene har vært som følger:
- Utskifting/vedlikehold av tak kr 830 115
- Vedlikehold uteområder kr 175 393
- Vedlikehold el-anlegg kr 152 754
- Nye postkasser kr 105 268

Styret har også gjennom inspeksjoner identifisert ytterligere behov for større vedlikeholdsoppgaver, spesielt relatert til vinduer og taklekkasjer. Situasjonen med Covid 19 pandemien har imidlertid gjort det vanskelig med oppstart av ytterligere aktiviteter.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Regulering
Eiendommen er regulert til "Felt A - Byggeområde for boliger" med reguleringsbestemmelser S-2869. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon. Hovedhuset er regulert til "Felt B - Spesialområde bevaring".

Tomten grenser til tomt for offentlig bygning i øst og tomt regulert til fellesareal/lek og opphold i sør.

Sameiet er i dialog med Bymiljøetaten om en mulig turvei langs Hoffselven fra Smestaddammen og sørover grensende mot Sameiets eiendom. Ullern bydelsutvalg har vedtatt at dette skal utredes.

Kulturminne
I Monolitveien 46, ligger hovedbygningen fra Nedre Smestad gård. Bygningen er siste rest av gårdsanlegget, som en gang var det største i Aker kommune. Bygningen og et begrenset uteområde ble regulert til spesialområde bevaring i 1986, i en reguleringsplan som medførte oppføring av seks frittliggende blokker som omkranser gårdsbygningen. En kopi av gårdens gamle stabbur er oppført mellom de to tunene.

Tomten består av hvite lavblokker (selve murbygningene er ikke vernet, men ligger innenfor hensynssone) med tun og hage som omkranser Smestad gårds gamle våningshus og ligger innenfor hensynssone som er fredet.

Våningshuset/hovedhuset (Monolitveien 46) er ifølge SEFRAK oppført på 1700-tallet og påbygget én etasje på slutten av 1800-tallet. Byantikvaren har vurdert at kjelleren kan være eldre, muligens fra før 1537, og dermed automatisk fredet. Bygningen ble ominnredet med seks leiligheter, og omgitt av boligkomplekset Smestad Hovedgård fra 1989, som består av seks frittliggende blokker med 59 leiligheter gruppert rundt to tun. Monolitveien 46 (hovedhuset) er vernet etter Plan- og bygningsloven. Bevaringsverdig gårdsklokke (kommunalt listeført) står på stabbur som framstår som nytt.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
12 500 000,- (Prisantydning)
171 213,- (Andel av fellesgjeld)

12 671 213,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
304 770,- (Dokumentavgift)

313 790,- (Omkostninger totalt)

12 985 003,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Tilrettelegging (Kr.4 950)
Visningshonorar (Kr.7 500)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.16 872)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.36 600)
Look (Kr.3 500)
Finansavisen (Kr.4 000)
Markedspakke 1 (Kr.16 450)
Oppgjør (Kr.6 700)
Provisjon (Kr.109 720,92)
Totalt kr. (Kr.206 292,92)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-21-0215

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Monolitveien 78
For mer om objektet
Monolitveien 78

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: