Bilde 1 av Odvar Solbergs vei 160Bilde 2 av Odvar Solbergs vei 160
Digital salgsoppgave
Odvar Solbergs vei 160

0973 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott 3-roms leilighet i byggets 4. etasje ~ Heis ~ 2 Balkonger ~ Garasjeplass med mulighet for elbillader
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
85 m²
Bruksareal (BRA)
98 m²
Fellesutgifter
kr 5 090 / Mnd
Prisantydning
kr 2 990 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 541 000
Totalpris
kr 3 546 504
Fellesformue
kr 16 258
Byggeår
1972
Tomt
Fellestomt 78754 m²
Oppdragsnummer
11210158
card-default

Mads Petter Karlsen

Eiendomsmegler
Les om Mads
Prisantydningkr 2 990 000,-
Fellesgjeldkr 541 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 546 504
Eiendom
Odvar Solbergs vei 160, 0973 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 97 bnr. 148, andelsnr. 408 i Svarttjern Borettslag med orgnr. 951019542 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 85 kvm, Bruksareal: 98 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1972

Tomt
Fellestomt 78754 kvm

Prisantydning
2 990 000

Takstrapport
Takstmann: Knut Johnsen
Takstdato: 11.11.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 541 000,- pr.
Andel fellesformue: kr. 16 258,- pr.

Totalpris inkl. fellesgjeld
2 990 000,- (Prisantydning)
541 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 531 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 546 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 5 090,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Generell drift og vedlikehold av fellesområder, kommunale avgifter, TV/bredvånd, felles bygningsforsikring m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Netsanet Leyew Anley

Parkering
Parkering på en egen garasjeplass med mulighet for elbillader.
Følgende informasjon er innhentet fra styret vedrørende elbillader:
Ladeboksen tilhører Ohmia charging og man må tegne et abonnement med dem. De har en tilkoblingsavgift på ca 5000,-

Førvrig: gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Odvar Solbergs vei 160 er beliggende sentralt til på Romsås. Veletablert boligområde med kort vei til blant annet butikk, busstopp, T-banestasjon og marka med flotte turmuligheter sommer som vinter.

For den som er glad i friluftsliv er det kort vei til Lillomarka med flotte rekreasjonsmuligheter som blant annet lysløype, turveier, bade- og fiskevann m.m. Svarttjernparken ligger i nærområdet og har flotte bademuligheter. I nærheten ligger også Humleby med sin nye fritidspark og kunstgressbane, her holdes det flere arrangementer. Det er et rikholdig tilbud av fritidsaktiviteter for både eldre og unge, som f.eks. gammeldans, pensjonistforening, bridgeklubb, speiderorganisasjon og musikkorps. Hvert år arrangeres det borettslagene i mellom ulike arrangementer. Romsås Cup er Romsåsfotballens stormønstring både for barn og voksne.

Fra boligen er det kort gangavstand til Lillomarka som er godt egnet for alle typer turer. Her finner du flere sportsstuer med servering, deriblant Lilloseter og Sinober. Lillomarka har dessuten et meget godt lysløypenett som gir utallige muligheter for skiturer om vinteren. Marka byr også på mange idylliske tjern og vann, som f.eks. Vesletjern og Steinbruvann. Alle tjern og vann er åpne for fisking, foruten drikkevannskildene. Hold deg i aktivitet ute i det fri eller benytt deg av et av de mange innendørs treningssentrene som finnes i området; Sats på Kalbakken, Actic og Stolt på Stovner. Idrettslaget Grei har kunstgressbane, ballbinge og klubbhus like ved. Aktivt fotball, innebandy, orienterings- og skimiljø. Det ligger også alpinanlegg på Årvoll.

De fleste butikker og servicetilbud finner du i nærheten som blant annet Søndagsåpen Joker med PostNord sine tjenester og Romsås senter som huser servicefasiliteter som matbutikk, kiosk, caféer, helsestudio, svømmehall og bibliotek. I nærområdet ligger også Grorud senter med blant annet matbutikk, apotek, bank, vinmonopol mm. I tillegg er det kort vei til Stovner senter som har et godt utvalg av forretninger og servicetilbud innenfor de fleste bransjer. Stovner Senter ble i 2016 utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for nærområdets innbyggere.

I tillegg har Lørenskog Vinterpark SNØ nylig åpnet, kun i kort avstand fra boligen. Dette er et stort innendørs vintersportanlegg, og visjonen er at vinterparken skal bli et internasjonalt samlingspunkt for vintersport. Det er planer om at anlegget i tillegg vil inkludere blant annet hotell, serveringssteder, bransjebutikker, undervisningslokaler samt en næringsklynge knyttet til kulde, vinter og snø. Anlegget vil være det eneste innendørs skianlegget i verden som har både alpint, free-style og langrennsløyper. Les mer om det spennende anlegget her: http://www.xn--sn-mka.no/forsiden/

T-banens (Romsås) linje 4 og 5 tar deg effektivt til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på ca. 20 minutter. I tillegg til T-banen er det gode bussforbindelser, fra leiligheten er det få minutter til nærmeste bussholdeplass med buss til Grorud. Fra Grorud er det bussforbindelser til store deler av Oslo og Akershus. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6.

Velkommen til Romsås!

Bebyggelse
Andelsleilighet i Svarttjern Borettslag beliggende i bydel Grorud, Oslo kommune. Borettslaget består av 652 leiligheter. Felles tomt for borettslaget
opparbeidet med blant annet naturtomt, asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Lekeomeråde, sykkelparkering og sittegrupper.

Gjennomgående leilighet beliggende i byggets 4.etasje. Adkomst via felles trappegang med heis. Oppgangen har callinganlegg. Leiligheten består av entré, bad, toalettrom, stue, kjøkken, to soverom og rom benyttet som vaskerom.

Utgang fra stue til vest-vendt innglasset balkong på ca. 11,7 m2.

Utgang fra kjøkken til øst-vendt balkong på ca. 3,4 m2.

Leiligheten disponerer i tillegg en garasjeplass og to boder.

Tomt
Felles tomt for borettslaget på ca. 78754 m² opparbeidet med blant annet naturtomt, asfalterte internveier, gressplen, trær, prydbusker og diverse beplantning. Lekeomeråde, sykkelparkering og sittegrupper.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Se vedlagt nabolagsprofil.

Offentlig kommunikasjon
Se vedlagt nabolagsprofil.

Fritidstilbud
Se vedlagt nabolagsprofil.

Byggemåte
Boligbygg over 8 etasjer og underetasje. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong. Utvendige fasader kledd med teglstein og malt mur. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (taket er ikke besiktiget). Leiligheten har slett entrédør fra Industrier AB Borohus med brannklasse B30 og kikkehull. Balkongdører og vinduer med karmer/rammer av tre og to-lags glass fra 2002. Vinduer med karmer/rammer av tre og tre-lags glass i kjøkken og soverom 1 vurdert til å være fra 2002. Oppvarming med elektrisitet.

Primærrom
Primærrom: 85 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, toalettrom, stue, kjøkken, to soverom og rom benyttet som vaskerom.

Bruksareal
Bruksareal: 98 kvm

Standard
Bad - Med adkomst fra rom benyttet som vaskerom:
Baderom oppgradert i ukjent årstall. Sluk av støpejern, vann- og avløpsrør er vurdert til å være fra byggeår. Flislagt gulv. Flislagte vegger. Himling
med hvite himlingsplater. Vegghengt servantskap i profilert utførelse. Benkeplate av laminat. Nedfelt servant med ett-greps armatur. Speilskap og
belysning med stikkontakt samt skap på vegg over servant. Badekar med dusjforheng. Dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Mekanisk avtrekksventil på
vegg. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.

Toalettrom (Ikke våtrom):
Toalettrom oppgradert i ukjent årstall. Vann- og avløpsrør er vurdert til å være fra byggeår. Flislagt gulv. Vegger med malt tapet. Himling i malt mur.
Gulvstående toalett. Mekanisk avtrekksventil på vegg. Stoppekran plassert ved toalett. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.

Kjøkken:
Gulvflate belagt med laminat. Vegger med malt strie. Himling i malt mur. Kjøkkeninnredning med slette fronter fra ukjent årstall. Benkeplate av
laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Fliser på vegg samt benkeskapsbelysning og stikkontakter over kjøkkenbenk.
Overskap med vitrinedører. Integrert kjøleskap fra AEG. Oppvaskmaskin fra Siemens. Stekeovn og induksjonstopp fra Gram. Mikrobølgeovn fra
Blomberg. Fryser. Ventilator med kullfilter plassert i overskap. Mekanisk avtrekksventil på vegg. Varmtvannsbereder på ca. 106 liter fra 2018
plassert i hjørnet under benkeplate. Vannrør av kobber. Synlige avløpsrør av plast.

Øvrige rom:
Gulvflate belagt med gulvbelegg i soverom 1. Laminat i entré og soverom 2. Parkett i stue. Vegger med malt strie og malt tapet. Himling i malt mur.
Slette innerdører samt folledør til soverom 2. Skyvedørsgarderobe i soverom 1 og 2.

Tekniske anlegg, VVS anlegg (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom):
Varmtvannsbereder plassert i kjøkken. Stoppekran plassert ved toalett. Vaskemaskin plassert i rom benyttet som vaskerom. Vannrør av kobber.
Synlige avløpsrør av plast. Leiligheten har ventilasjon med naturlig tilluft via vegg-/vindusventiler kombinert med mekanisk avtrekk via bad,
toalettrom og kjøkken.

Følgende har fått TG2 fra takstmann:
- Bad grunnet helhetsvurdering grunnet rommets alder og enkelte avvik.
- Vannrør og avløpsrør på kjøkken grunnet alder.
- Toalettrom (ikke våtrom) grunnet alder på vannrør og avløpsrør.
- Etasjeskiller pga skjeveter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til ca. 19 mm i kjøkken og ca. 11mm i stue.
- Tekniske anlegg grunnet vaskemsakin er plassert i rom benyttet som vaskerom. Rommet er ikke bygget som et våtrom da det blanet anet ikke innehar membran/fuktsikring og sluk, og det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer.
- Elektrisk anlegg ettersom det foreligger ikke kontroll fra det lokale el-tilsynet nyere enn fem år. Denne legges til grunn for vurderingen av det elektriske anlegget i denne rapporten. Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999.

Sammendrag takstmann:
70% av leiligheten har fått TG1, 27% har fått TG2 og 3% er ikke undersøkt.
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Oppsummering selgers egenerklæringsskjema:
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. OBOS i 2020.

15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja, omh.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for nybygg og større arbeider datert 19.06.1975.
Det foreligger ferdigattest - ODVAR SOLBERGS VEI 156 - 162 ift. fasadeendring datert 26.05.2014

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til:
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 090,- pr.mnd.
Felleskostnader inkluderer blant annet: Generell drift og vedlikehold av fellesområder, kommunale avgifter, TV/bredvånd, felles bygningsforsikring m.m.

Faste løpende kostnader
Felleskostnader, strøm, innboforsikring m.m. Denne listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer                                Restsaldo     Kapitalkostnader

HANBAN-94927031072            418.056,-              1.336,-
HANBA2-94927031080            19.788,-                 140,-
HANBA3-94927031102            38.167,-                 139,-
HANBA4-94927034187            64.522,-                 344,-

Lånenr                            Type  Restsaldo     Term pr. år   Type rente Rente
HANBAN-94927031072 A 273.437.207,- 32 år 5 md. 12 Flyt          1,39%
HANBA2-94927031080 A 12.941.353,- 12 år 11 md. 4 Flyt             1,39%
HANBA3-94927031102 A 24.964.320,- 27 år 8 md. 4 Flyt               1,39%
HANBA4-94927034187 A 42.195.960,- 17 år 8 md. 12 Flyt             1,39%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Megler har kopi av budsjett og årsregnskap. Dette kan interessenter få oversendt.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring Polisenummer: 3149033

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 012 340,- Som sekundærbolig Kr. 3 644 423,-

Borettslag
Borettslag: Svarttjern Borettslag, Orgnr: 951019542

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Fra husordensregler:
Andelseier plikter å søke om tillatelse til å anskaffe hund. Søknad fremmes ovenfor dyreutvalget.
Etter godkjennelse av søknaden plikter dyreeieren å gi beskjed til dyreutvalget når dyret er anskaffet, samt å undertegne en erklæring på at man er kjent med gjeldende regler for dyrehold i Svarttjern Borettslag. Dersom man får avslag på sin søknad om hundehold, kan anke reises for
styret i borettslaget. Dersom borettslagets styre opprettholder avslaget, kan ikke hundeeier søke på nytt før etter seks måneder. Det er ikke søknadsplikt for katter, men de som ønsker å anskaffe katt må sende inn melding til dyreutvalget om at man enten ønsker å anskaffe katt eller allerede har katt.

For øvrig, ta kontakt meg megler for ytterligere spørsmål.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Annet
Styret har fremtidig planer med borettslagets bad:
Badene og rørene er av dårlig kvalitet og en våtromsrehabilitering er noe som presser seg på.
Styret anbefaler ingen å bruke store summer på å pusse opp badene sine.
Tidshorisonten er uviss, men fra et vedtak, så vil ta ca to år før man er i gang.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen ligger i et område avsatt til bolig.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 990 000,- (Prisantydning)
541 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 531 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 546 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av informasjon fra OBOS (Kr.3 860)
Innhenting av grunnbok (Kr.202)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.202)
Markedspakke 2 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.6 900)
Tilrettelegging (Kr.10 000)
Visningshonorar x2 (Kr.5 000)
Provisjon (Kr.25 000)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 618)
Gebyr utlysing forkjøpsrett (Kr.7 494)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.11 964,10)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Totalt kr. (Kr.95 135,10)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
11-21-0158

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Skedsmo Eiendomsmegling AS
EIE Skedsmokorset
Org. nr:997701151
Furuholtet 1
2020 Skedsmokorset
Tlf: 48 10 04 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Mads Petter Karlsen

Saksbehandlere
Mads Petter Karlsen
EIE Skedsmokorset
Eiendomsmegler
Mob: 93 63 45 58 / E-post: mpk@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Odvar Solbergs vei 160
For mer om objektet
Odvar Solbergs vei 160

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: