Bilde 1 av Økern Torgvei 9 B Bilde 2 av Økern Torgvei 9 B
Digital salgsoppgave
Økern Torgvei 9 B

0580 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og delikat 2-roms leilighet med stor solrik balkong. "Alt" inkl. Avdragsfrihet på fellesgjeld til 2039 og 1,5% rente
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
41 m²
Bruksareal (BRA)
41 m²
Bruttoareal (BTA)
45 m²
Fellesutgifter
kr 4 662 / Mnd
Prisantydning
kr 2 500 000
Omkostninger
kr 15 335
Fellesgjeld
kr 983 000
Totalpris
kr 3 498 335
Fellesformue
kr 10 585
Byggeår
2008
Tomt
Fellestomt 15106 m²
Oppdragsnummer
71200162
card-default

Silje Dammen

Eiendomsmegler | Partner
Les om Silje
card-default

Elisabeth Bjerke Lie

Eiendomsmegler
Les om Elisabeth
Prisantydning kr 2 500 000,-
Fellesgjeld kr 983 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett kr 7 325,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt) kr 6 850,-
Pantattest kjøper kr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk kr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk kr 480,-
   
Totalpris kr 3 498 335
Eiendom
Økern Torgvei 9 B, 0580, Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 123 bnr. 701, andelsnr. 39 i Torgveien Borettslag med orgnr. 993154636 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 41 kvm, Bruksareal: 41 kvm, Bruttoareal: 45 kvm

Antall soverom
1

Byggeår
2008

Tomt
Fellestomt 15106 m²

Prisantydning
2 500 000

Andel f.gjeld/Formue
Andel fellesgjeld: kr. 983 000,- pr. 01.10.2020
Andel fellesformue: kr. 10 585,- pr. 31.12.2019

Totalpris inkl fellesgjeld
2 500 000,- (Prisantydning) 983 000,- (Andel av fellesgjeld) 3 483 000,- (Pris inkl. fellesgjeld) Omkostninger 7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett) 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt)) 200,- (Pantattest kjøper) 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk) 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk) 15 335,- (Omkostninger totalt) 3 498 335,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr.4 662,- pr.mnd. Fyring og oppvarming (fjernvarme) og strøm a-konto, betjening av fellesgjeld, kommunale avgifter, kabel-tv og internett (grunnbakke Get), vaktmestertjenester og forretningsførsel m.m.

Det er p.t ingen kjente endringer av borettslagets felleskostnader. Styret har de senere årene opprettet en praksis med at felleskostnadene, garasjeleie og GET/bredbånd justeres årlig fra og med 01.01. Styreleder opplyser at det ikke vil bli noen økning i felleskostnadene fra 01.01.2021.

Felleskostnad inkluderer
Fyring, oppvarming (fjernvarme) og strøm a-konto, kabel-tv og bredbånd (grunnpakke fra Get), kommunale avgifter, betjening fellesgjeld, utvendig forsikring, forretningsførsel, vaktmestertjenester m.m.

Herav:
A-konto Inergi AS (Fyring, oppvarming og strøm) 636,-
Felleskostnader 1.844,-
Kabel-tv 530,-
Kapitalkost. lån 2 1OB928 1.116,-
Kapitalkost. lån 1 OBBK01 536,-

Borettslaget har avtale med Techem om energiavregning, for varmt og tappevann samt strøm for andelene.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
Borettslaget har to lån. Et topplån og et hovedlån. På topplånet betales det i dag både renter og avdrag (536,- pr. mnd.) og det vil være nedbetalt i 2039.
På hovedlånet betales det bare renter og det er avdragsfritt til 01.11.2039. Avdragene er estimert til kr. 3.138,- pr. mnd. fra 01.11.2039. Derfor vil estimert økning i felleskostnader fra 01.11.2039 være kr. 2.602,- pr. mnd.

Totale felleskostnader fra 01.11.2039 er estimert til kr. 7.264,- pr. mnd.

IN-ordning
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Avdeling medlemslag vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser.

Ved å innfri hele andelen sin fellesgjeld vil de totale felleskostnadene reduseres til kr. 3.010,-.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beskrivelse
Silje Dammen ved Eie Løren har gleden av å presentere Økern Torgvei 9 B. Dette er en fin og arealeffektiv 2-roms andelsleilighet fra 2008 over ett plan, beliggende i 2.etg, men oppleves som en høy 3.etg fra balkongsiden. Leiligheten fremstår meget innbydende og er holdt i moderne farger og med smarte løsninger. Fra stuen er det utgang til en solrik og vestvendt balkong på ca. 10 kvm. A-konto oppvarming, varmtvann og strøm er inkludert i felleskostnadene. Dette bidrar til en oversiktlig og ryddig privatøkonomi. Beliggenheten er perfekt, her bor man supersentralt i en etterspurt bydel i sterk vekst!

Leiligheten har en god planløsning, med et romslig allrom bestående av kjøkken og stue med store vindusflater og utgang til overbygget vestvendt balkong med svært gode solforhold. I leiligheten finner du entré, baderom, soverom, walk-in garderobe, samt kjøkken og stue i åpen løsning. Det er heisadkomst direkte til leilighetsplan, og gode lagringsmuligheter i alt fra walk-in garderoben, kjellerbod og utvendig bod på balkong. Denne leiligheten bør sees!

Kort fortalt
- Delikat 2-roms andelsleilighet.
- Heisadkomst opp til leilighetsplan.
- Overbygget balkong med bod.
- Solrik vestvendt balkong på 10 kvm.
- Entré med parkett og dørcalling.
- Walk-in garderobe i tilknytning til entréen.
- Delikat kjøkken med god skapplass.
- Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.
- Lys stue med god plass til spisebord.
- Pent flislagt baderom med gulvvarme.
- Opplegg for vaskemaskin på baderom.
- Soverom med praktisk garderobeløsning.
- Godt med oppbevaringsplass i flere boder.
- Varmtvann, oppvarming og strøm a-konto er inkl. i felleskostnader.
- Meget gunstige avtalevilkår på fellesgjelden.
- Avdragsfrihet på store deler av fellesgjelden til 2039.
- Lav rente på fellesgjelden med 1,5%.
- Gjesteparkering i borettslaget.
- Kort vei til offentlig transport.
- Kort vei til fine parkområder, idrettspark, tuftepark og marka.
- IN-ordning og sikringsordning i borettslaget.
- Ingen dokumentavgift!

Denne boligen bør sees! Husk å meld deg på visning i god tid!

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et sentralt og populært boligområde på Økern i Oslo kommune.
Det er kort vei til et godt offentlig kollektivtilbud, servicetilbud og fasiliteter, samt hovedfartsårer som bringer deg ut og inn av bysentrum.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet hos Kiwi i Økern Torgvei, bare noen få minutters gange fra boligen. På Bjerke har du både Kiwi og Rema 1000 og på Løren finner du et rikt utvalg hos Løren Frukt og Grønt, Meny og Rema 1000. Av søndagsåpne butikker har du Nærbutikken på Risløkka og Bunnpris på Løren. Det er straks klart for åpning av en Joker-butikk på hjørnet vis-a-vis Baker Hansen (Lørenveien 53).

Det er et godt utvalg av forretninger og servicetilbud i nærheten. På Løren er det en hyggelig handlegate med ytterligere tilbud som blomsterbutikk, dyrlege, legesenter, Lørenklinikken, Min hudklinikk, Sterk trening og Zaga hårstudio. Flere tilbud åpner her utover høsten etter hvert som prosjektene i Lørenveien ferdigstilles. Europris City  er planlagt i Lørenveien 38 og massasjetjenesten Squeeze åpner i Lørenveien 43. Det er også kort vei til det nye og populære handelssentret Vinslottet.

Les mer på loren.no.

Det er også et godt utvalg av flere restaurant- og take away-tilbud i umiddelbar nærhet. Dominos Pizza, Sanjay's, Umai Sushi Peppes Pizza, Sara Pizzeria, Hy's Street food & juice bar og det åpnet en ny gastropub på Løren Torg ila. høsten. For en hyggelig kopp kaffe er Kaffebrenneriet og Baker Hansen populære kafeer i området, samt Samson på Vinslottet.

Økern er i sterk utvikling med store planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Her står Økern Portal ferdig i løpet av året. Økern Portal skal kombinere kontorlokale med næringsvirksomhet, samt at det foreligger det planer fra Steen & Strøm og Storebrand om å bygge ut et urbant, bærekraftig og levende bysentrum med torg, parker og møteplasser. Det bygges i tillegg flere nye kontorbygg i tillegg til to hoteller i nærområdet. Gangavstand også til nye Løren aktivitetspark og flerbrukshall som planlegges mellom Løren og Økern. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Linderud et godt utvalg. Det er også kort bilavstand til Alnasenteret som er landets største faghandel senter, samt både Storo- og Linderud senteret.

Les mer om nye Økern sentrum på: http://www.projectokern.com/

For de som liker å holde seg i form er det også flere treningssentre i nærheten. På Bjerke har du både treningssenteret Puls og Fitness 24/Seven holder døgnåpent treningssenter. Videre har du også SATS på Linderud, Condis på Økern, STERK på Løren eller SATS på Storo.

Oslo sentrum ligger også godt innen rekkevidde via god offentlig kommunikasjon og bil, med hovedstadens rike utvalg av fasiliteter.

Kulturtilbud
Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark ligger i gangavstand og består av kunstgressbaner, ny tuftepark, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Sistnevnte benyttes i all hovedsak til håndball og innebandy.

Bjerkedalen park ligger like ved boligen, med fine promenader, paviljong og dam. Parken er svært pent beplantet, og en av parkens hovedattraksjoner er Hovinbekken med fossefall.

Fra eiendommen er det gangavstand til Årvoll idrettsplass med fotballbaner som islegges vinterstid. Like ved anlegget ligger også Årvoll gård - et kulturelt og sosialt møtested for store og små.

For den turglade er det ikke lang vei til Oslo skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua og deilige badevann. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt mot fjorden og hovedstaden har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter og andre trivelige begivenheter.

Buss og T-bane
Området gir mulighet for offentlig kommunikasjon via buss, T-bane og flybuss, hvorav nærmeste holdeplass er Økern aldershjem rett bak boligen. Her går buss nr. 60. Denne tar deg ned til Økern og videre mot Hasle, Tøyen, Kampen, Oslo S og ender ruten på Vippetangen. Andre vei kan du ta buss nr. 60 til Linderud og videre opp til marka ved Tonsenhagen.

Det er ca. 7 min gange til Økern T-banestasjon, som er et kollektivknutepunkt. T-bane 5 mot Ringen bruker 9 min til Jernbanetorget og 12 min til Nationaltheatret. Linje 4 mot Bergkrystallen går via Løren og bruker 8 min til Nydalen. Fra Økern T-bane går også Flybuss FB3 til Oslo Lufthavn og bruker ca. 39 minutter.

Bussholdeplassen på Bjerke ligger ca. 10-12 minutter fra leiligheten og her går buss nr. 31 døgnet rundt alle dager, samt buss nr. 58, 380 og 390 som har jevne avganger.

Tidsavstander med bil
Med bil fra Økern tar det ca. 5 min til Linderud.
2 min til Løren.
5 min til Storo.
10 min til Oslo S.
31 min til Oslo lufthavn.

Høyskole og universitet
Det er kort vei til Handelshøyskolen BI Nydalen, buss nummer 58 Nydalen bruker ca. 16 minutter fra Bjerke og stopper rett utenfor skolen.

Bebyggelse
Området består i det vesentligste av blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 15106 m²

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet ved med Eie-visningsskilter på fellesvisninger.

Inneholder
2. etasje: Entré, stue/ kjøkken, baderom, walk-in garderobe, soverom og balkong.
Annet: Leiligheten har en romslig bod i kjeller  på 5 kvm og en utebod på balkong på ca. 1 kvm.

Arealbeskrivelse
2.etg.: P-rom: 41 kvm som består av: Entré, stue/ kjøkken, baderom, soverom og walk-in garderobe.

Byggemåte
Boligblokk over 8 etasjer samt kjeller, oppført i 2008. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av pussede overflater. Takkonstruksjon i tilnærmet flatt tak utvendig tekket med membran/papp, ikke besiktiget av takstmann. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 40 dB samt kikkehull. Vinduer og balkongdør fra 2008 med trerammer har 2/3 lags glass.

Primærrom
Primærrom: 41 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 41 kvm

Boder
En egen kjellerbod på ca. 5 kvm og 1 egen utvendig bod på balkong på ca. 1 kvm. I tillegg er det godt med lagringsplass i walk-in garderobe tilknyttet entréen. Felles sykkelparkering i borettslaget.

Standard
Leiligheten har en god standard, samt en fin planløsning. Leiligheten har parkett og malte vegger og malt himling, med unntak av badet som er flislagt.

Entré
Velkommen til det som kan bli din nye bolig! Entréen gir et godt førsteinntrykk av boligen og er utstyrt med dørcaling. Her er det plass til oppheng av yttertøy og til en kommode. I tilknytning til entréen er det en praktisk walk-in garderobe på 3 kvm som har rikelig med lagringsplass.

Kjøkken
Pent og praktisk kjøkken med profilerte fronter og integrerte hvitevarer. Kjøkkenet har overskap med belysning under og Villavent ventilator som er tilkoblet avtrekkskanal. Videre er det utstyrt med laminert benkeplate og benkebeslag med skyllekum/oppvaskkum med ett-greps armatur. Praktisk med fliser over benkeplate og dobbel stikkontakt i lysarmatur. Av hvitevarer er det Electrolux komfyr, Matsui oppvaskmaskin, samt frittstående kjøleskap. Alle disse hvitevarene vil medfølge ved salg.

Stue
Stuen er særdeles innbydende holdt i lyse farger og en stilig kontrastvegg, noe som gir rommet er en luftig og ren stil. De gode vindusflatene sørger for rikelig med naturlig lys og gir stuen en luftig atmosfære. Det er plass til et hyggelig spisebord i stue mot kjøkken, samt utgang til en flott balkong. For øvrig har rommet god plass for sofagruppe og tv-løsning.

Balkong
Fra stuen er det utgang til balkongen på ca. 10 kvm og som har rekkverk i glass og gulv med trefliser. På balkongen har du sol fra ettermiddag til kveld. Det er i senere tid montert markise som skjermer godt på de varmeste sommerdagene. I tillegg er det satt inn fine blomsterkasser. Det er utelys og utestrøm og det er tillatt med både elektrisk- og gassgrill på balkongen.

Bad/wc
Badet gir et tiltalende inntrykk med grå fliser på gulv, lyse fliser på vegg, downlights og gulvvarme. Innredningen består av høyglans skuffefronter og servant med ett-greps armatur. Videre er det praktisk speilskap med overbelysning og stikkontakt. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett med Geberit innebygget sisterne, samt dusjhjørne med buede innfellbare dører og Oras ett-greps armatur med hånddusj.Det er opplegg for både vaskemaskin og tørketrommel. Badet er av god størrelse og er fra byggeår.

Soverom
Leiligheten har et lyst og pent soverom med tilhørende romslig skapløsning på begge sider av sengen. På soverommet er veggene nylig malt i en fin gråtone, samt at ytterveggene på garderobeskap som omkranser sengen er pusset og malt hvite.

Boligen har for øvrig god lagringsplass med en kjellerbod, utvendig bod på balkong og en innvendig bod som kan benyttes som walk-in closet.

Konklusjon tilstandsrapport
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad (TG) fra 0-3, der 0 er best og 3 er dårligst.
Følgende er gitt TG2:
- Overflater gulv på baderom. Tilstandsgrad gitt grunnet stedvis hakk/avskalinger på enkelte fliser.
- Vannrør. Vannrørene er ikke plugget mot varerør. Av denne grunn kan eventuelt lekkasjevann fra rør-i-rør system forårsake følgeskader.
- Gulv: Stedvis høy slitasje og sprekker/riss/hakk i parkett.

Øvrige rom er gitt TG0 og TG1.

Egenerklæringsskjema
1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja: Soppdannelse på et par fuger i dusjen, oppdaget nylig.
4. Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller vært kontroll på vann/avløp?
Spyling av avløp i 2020.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp, råteskader eller skadedyr i boligen (f.eks. skjeggkre, rotter, mus, maur eller lignende)?
Ja: Det er påvist skjeggkre i borettslaget, men har ikke vært noe problem. Tok noen med limfeller og åte forrige vinter, men ellers sett svært få siden jeg flyttet inn.
13. Kjenner du til forslag eller vedtatte reguleringsplaner, andre planer, nabovarsel eller offentlige vedtak som kan medføre endringer i bruken av eiendommen eller av eiendommens omgivelser?
Ja: På eiendommen er det forslag om oppføring av sykkelskur og lekeapparater. Ellers planlegges det nye boliger og park på Økern Torg, og midlertidig bad er under oppføring ved Løren skole.

Medfølger/medfølger ikke
- Alle hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
- Taklamper over spisebord følger ikke med.
- Alt av hyller i innvendig bod medfølger ikke.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på Økern Torgvei 7-9 datert 20.06.2011.

Oppvarming - Teknisk
Boligen er oppvarmet via radiatorer via fjernvarme med unntak av bad, hvor det er gulvvarme.

Leiligheten har trådløse lysbrytere som er koblet til stikkontakter øverst på veggene. Spottene i stuen er derimot ikke koblet til en av disse stikkontaktene, så der må man brukes IKEA fjernkontroll.

Det er naturlig og mekanisk ventilasjonsanlegg og sikringsskapet er utstyrt med automatsikringer. Videre er boligen tilknyttet felles kabel-tv, bredbånd  og callinganlegg. For øvrig er varmtvann og oppvarming  fra felles fyringsanlegg inkludert i felleskostnadene.

Vannrør av typen kobber og typen rør i rør system. Disse er delvis synlig på baderom og i kjøkkeninnredning. Fordelerskap med stoppekraner for rør i rør system er montert i himlingen på badet. Avløpsrør av typen pvc.

Røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg er plassert i himling i entre. Brannslange er montert i benkeskap.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter C

Eiendomsskatt
Det betales ikke eiendomsskatt for denne andelen i 2020.
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 662,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 2741 kWh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk og strømmen er inkludert a-konto i felleskostnader. Det betyr at du betaler et fast beløp for strøm pr. mnd. Bruker du mer enn hva som er beregnet vil du få en faktura etter årlig avregning. Dersom du bruker mindre enn beregnet forbruk, vil du få igjen for dette.

Nåværende eier betaler kr 98 kr pr. måned for innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har to lån i OBOS-banken.

Lån 1,98207365793 er et topplån hvor det i dag betales både renter og avdrag.
Lån 2, 98207357715 er et hovedlån og har avdragsfrihet frem til 01.11.2039.
Når avdrag på hovedlånet begynner å løpe i 2039 vil topplånet være nedbetalt.

Lån 1: (Topplånet)
Lånenr.: OBBK01-98207365793
Type lån: annuitet
Restsaldo: kr 17.027.895,-, hvorav denne andelen utgjør kr 106.128,-
Kapitalkostnad pr. mnd.: kr 536,-
Resttid: 19 år.
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1,50% pr. 5.10.2020.

Lån 2: (Hovedlånet)
Lånenr.: 1OB928-98207357715
Type lån: annuitet
Restsaldo: kr 159.309.050,-, hvorav denne andelen utgjør kr 876.000,-
Resttid: 39 år.
Terminer pr. år: 12
Avdragsfrihet til og med:  01.11.2039
Type rente: Flytende
Rente: 1,50% pr. 5.10.2020.

Årsregnskap
Regnskap for 2019 viser et overskudd på kr. 2.648.029,-.
Budsjett for 2020 viser et overskudd på kr. 1.325.050.

Forsikring med polisenummer
If skadeforsikring Polisenummer: 1449115

Ligningsverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 663 248,- Som sekundærbolig Kr. 2 387 692,-

Borettslag
Borettslag: Torgveien Borettslag, Orgnr: 993154636

Borettslaget er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 993 154 636, ligger i bydel 9 Bjerke i Oslo kommune og har adresse Økern Torgvei 9 A - K. Borettslaget består av 176 andelsleiligheter, fordelt på 10 bygninger.

Borettslaget består av 176 andelsleiligheter, fordelt på 10 bygninger. To av leilighetene har tilknyttede hybler.
- 53 stk. 2 roms leiligheter fra ca. 39 - 65 kvm BRAS
- 108 stk. 3 roms leiligheter fra ca. 66 - 76 kvm BRAS
- 15 stk. 4 roms leiligheter fra ca. 87 - 107 kvm BRAS

Beboerne i borettslaget har fortrinnsrett til Økernly barnehage.

Første innflytting skjedde høsten 2008, siste bygg var ferdigstilt høsten 2009. Eiendommen er på ca. 15 mål og består av et garasjeanlegg (bestående av tekniske rom, 113 garasjeplasser for bil, seks plasser for moped/scooter, flere sykkelstativ og 178 boder), samt et opparbeidet utomhusanlegg.

Styret har siden generalforsamlingen i mai 2019 hatt spesielt fokus på oppfølging av følgende oppgaver:
Borettslagets eiendomsmasse og tekniske anlegg:
- Oppfølging av serviceavtaler og leverandører
- Løpende tilsyn og vedlikehold. Ut over regulært vedlikehold, har det blitt utført kontroll av takene og kontroll av fasadene.
- Oppfølging av renholds firma
- Anskaffelse og utdeling av filtre til radiatorer, samt friskluftinntak i stue
- Anskaffet ny leverandør av solskjerming for borettslaget og gjennomført demo av screens med en ekstra god introduksjonspris ved første bestilling.
- Oppfølging av godkjenning og montering av strømuttak til el-biler
- Bekjempelse av skjeggkre
- Oppfølging overfor Hafslund knyttet til utredning av ev nye strømmålere
- Ventilasjonsrens
Ute-/grøntanlegg:
- Ny beplantning på uteområdene
- Lagt flere heller
- Utskifting av døde planter og bekostet ekstra vanning og tilsyn
- Fulgt opp brøyting og strøing
Økonomi:
- Kontroll av fakturaer og kreditnotaer
- Oppfølging av borettslagets kostnader og likviditet
- Oppfølging og kvalitetssikring av energiavregning
Bruksoverlatinger og eierskifter:
- Det er mottatt noen få søknader om bruksoverlating, der alle ble godkjent
- Ca. 20 leiligheter har blitt solgt eller overdratt til annen eier
Informasjon/kommunikasjon
- Månedlige oppslag på tavler i oppgangene etter styremøter
- Nye webside på Vibbo, jevnlig oppdatering av websider
- Viktige meldinger sendt ut på SMS/epost og/eller hengt opp på inngangsdører
- Kartlegging og oppfølging vedrørende GDPR
Helse, miljø og sikkerhet (HMS):
- Brannsikkerhet
- Vernerunder og oppfølging av hensatte gjenstander i fellesarealer
- Avfallshåndtering og rengjøring/vedlikehold av avfallsbrønner

Forretningsfører
OBOS, tlf 22 86 55 00.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer samt øvrige OBOS-medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt, konferer megler. Interesse for forkjøpsrett må meldes boligbyggelaget direkte. Ta kontakt med forkjøpsrettsavdelingen i OBOS for mer informasjon.

Sikringsordning
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Parkering
Muligheter for å leie parkering i felles garasjeanlegg etter venteliste, ellers parkering i gate og tilliggende gater etter gjeldende bestemmelser. Styreleder opplyser at det er rundt 15 personer på venteliste og at det leies ut 1-2 plasser pr. år.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt å holde dyr så lenge dyreholdet ikke er til sjenanse for de øvrige beboerne. Dyrehold tillates kun etter søknad til styret og undertegning av borettslagets dyreholdserklæring.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Det er tinglyst pengeheftelser i borettslagets eiendom for både borettslagets fellesgjeld og for andelseiernes innskudd.

Servitutter:
1960/10084-3/105 Bestemmelse om veg. Tinglyst  23.08.1960 
Bestemmelse om vann/kloakkledning

1960/16006-1/105 Bestemmelse om veg. Tinglyst 19.12.1960 
Bestemmelse om kloakkledning

1961/3711-1/105 Erklæring/avtale. Tinglyst 07.04.1961 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

1961/7787-1/105  Erklæring/avtale. Tinglyst 23.06.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen

2007/387280-1/200  Erklæring/avtale. Tinglyst 10.05.2007 
Rettighetshaver: ELVIA AS  
Org.nr: 980489698
Rettigheter og plikter ved oppføring, drift og vedlikehold av frittliggende nettstasjon

Utleie
Det følger av borettslagslova at utleie av hele leiligheten krever godkjennelse fra styret i borettslaget, men utleie av rom/deler av leiligheten til andre når man selv bor der ikke krever samtykke/godkjenning fra styret. Ta kontakt med styret i borettslaget for nærmere opplysninger om hvordan lovens praktiseres i borettslaget.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger, offentlig bygning/allmennyttig formål (barnehage). Området er en del av satsningen på Hovinbyen og er under utvikling. Det foreligger bl.a. reguleringssak for utvikling av Økern Torgvei 6, Spireaveien 20 og Ulvenveien m.fl (Saksnr. 201607804). Den foreløpige planen tar hensyn til bolig, parkområde, skole, barnehage og næring. For mer informasjon se: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2019096775&fileid=8582255

Økern Torg - Oppføring av midlertidig boligrigg. Saksnr: 202013352. Pågående sak.

Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner med bestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 500 000,- (Prisantydning)
983 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 483 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 335,- (Omkostninger totalt)

3 498 335,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.
Lov av 6. mars 2009 nr. 11 om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering mv. pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.49 829)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Markedspakke med smartannonsering LOOK (Kr.21 500)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 860)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Totalt kr. (Kr.107 289)Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-20-0162

Internett
www.eie.no

Eier
Daniel Holteberg Jensen

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperforsikring
Megler anbefaler kjøper å tegne boligkjøperforsikring ved kjøp av denne boligen. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Boligkjøperforsikring tegnes senest på kontraktsmøtet. Ta kontakt med megler for ytterlig informasjon.

Gå inn på www.norwegianbroker.no for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
Eie Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Silje Dammen

Saksbehandlere
Silje Dammen
Eie Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 41 61 14 07 / E-post: sd@eie.no

Elisabeth Bjerke Lie
Eie Løren & Økern
Eiendomsmegler
Mob: 91 76 54 55 / E-post: ebl@eie.no

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Silje Dammen
Mobil: 41 61 14 07
E-post: sd@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.