Bilde 1 av Olaf Bulls vei 64Bilde 2 av Olaf Bulls vei 64
Digital salgsoppgave
Olaf Bulls vei 64

0765 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og fin 3(4)-roms endeleilighet | Vestvendt terrasse med fantastisk utsikt og solforhold | Garasje med elbillader
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
268
Antall soverom
3 soverom
Etasje
-1
Primærrom (P-ROM)
106 m²
Bruksareal (BRA)
106 m²
Bruttoareal (BTA)
117 m²
Fellesutgifter
kr 3 712 / Mnd
Prisantydning
kr 6 990 000
Omkostninger
kr 183 024
Fellesgjeld
kr 59 000
Totalpris
kr 7 232 024
Fellesformue
kr 24 278
Byggeår
1983
Tomt
Fellestomt 52672 m²
Oppdragsnummer
50210210
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
Prisantydningkr 6 990 000,-
Fellesgjeldkr 59 000,-
Administrasjonsgebyr forretningsførerkr 300,-
Kostnad til ringetablå og skiltkr 354,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Dokumentavgiftkr 173 350,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 7 232 024
Eiendom
Olaf Bulls vei 64, 0765 Oslo, Etasje: -1

Matrikkel
Gnr. 33 bnr. 2168 snr. 268 orgnr. 971277289 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 106 kvm, Bruksareal: 106 kvm, Bruttoareal: 117 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene. Primærrom i oppholdsrom avviker i forhold til dagens forskriftskrav for dagslys. Rommet er ikke godkjent til varig opphold.

Antall soverom
2 med mulighet for 3.

Byggeår
1983

Tomt
Fellestomt 52672 kvm

Prisantydning
6 990 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 59 000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.10.2021
Andel fellesformue: kr. 24 278,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. omkostninger
6 990 000,- (Prisantydning)
59 000,- (Andel av fellesgjeld)

7 049 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
300,- (Administrasjonsgebyr forretningsfører)
354,- (Kostnad til ringetablå og skilt)
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
173 350,- (Dokumentavgift)
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

183 024,- (Omkostninger totalt)

7 232 024,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 712,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra sameie etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er også normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene. Felleskostnadene ble indeksregulert med 3,5 % i år.

Felleskostnad inkluderer
Garasjeplass, kabel-tv og fibernett fra Telia, varmtvann, drift og vedlikehold, felles forsikring, vaktmester, kommunale avgifter, kapitalkostnader m.m.

Eier
Kristian Klausen Nyhus Kristin Rennemo Vaag

Beskrivelse
Lys og fin endeleilighet i Olaf Bulls vei 64. Attraktiv og rolig beliggenhet i prisvinnende Liabakken boligsameie.

Leiligheten har en god planløsning med romslig stue, kjøkken og spisestue i delvis åpen løsning. Leiligheten bærer preg av lettvegger og det er gode muligheter for å åpne mer om man ønsker.

Lekkert bad som ble pusset opp i 2020. Arbeidet ble utført av "De Lilla" som også har gitt 12 års tetthetsgaranti på badet. Dokumentasjon på badet kan lastes ned/bestilles gjennom den digitale salgsoppgaven.

Leiligheten har to gode soverom og mulighet for et tredje der spisestuen er plassert i dag. Disponibelt rom i tilknytning til entréen utgjør et fint ekstrarom og kan innredes som bod eller walk-in garderobe.

Ellers kommer leiligheten med garasjeplass med elbillader i felles anlegg og bod i samme etasje som leiligheten.

Parkering
Det medfølger én parkeringsplass med elbillader i felles garasjeanlegg.

Det er rikelig med gjesteparkeringsplasser i garasjeanlegget. Det er gitt styret mandat til å utstede leieavtale av inntil 14 av gjesteparkeringsplassene til kr. 8 00 per måned til beboere.

EL-BIL:
Sameiet har etablert ladeinfrastruktur. Bravida og Grønn Kontakt har stått for arbeidene.

Oppgradering av hovedtavler samt etablering av infrastruktur ble bekostet av sameiet. Bruk av ladeboksen faktureres med kr. 39,- per måned. I tillegg faktureres strøm basert på eget forbruk. Ladepris i perioden fra 01.01.21 er 140 øre per kwh.

Beliggenhet
Boligen ligger i et attraktivt boligområde ved markagrensen på Holmenkollens vestside, kjent for sin fantastiske utsikt, gode solforhold og fine turområder. Området er veletablert, rolig og barnevennlig. Boligen har panoramautsikt mot sydvest hvor man blant annet kan se Oslofjorden og Bogstadvannet, samt deler av Bærums- og Nordmarka.

Kort vei til Kiwi Bogstad, som holder søndagsåpent. På Bogstad er det også Circle K bensinstasjon. Ellers er det kort vei til Røa sentrum med bl.a. kaféer, post og bank i butikk, vinmonopol, klesforretninger, blomsterforretninger, interiørbutikker, matbutikker, bibliotek, treningssenter, legesenter og populære Japoniis sushi m.m. Her er også det nye senteret Røa Torg med flere butikker og serveringssteder. Med T-bane kommer du raskt og enkelt til Oslo sentrum, og med buss til kjøpesenteret CC Vest med et variert utvalg av kjede- og selvstendige butikker.

Tomt
Fellestomt, 52672 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i finnannonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Området er svært barnevennlig med flere barnehager, og kort avstand til både barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Området er lagt til rette for at barn og unge skal få en aktiv og innholdsrik fritid. Området sogner til Grindbakken skole som kun ligger en kort vei fra leiligheten. Bydel er Vestre Aker. Gangavstand til Liabakken barnehage som ligger på sameiets tomt

Offentlig kommunikasjon
Kort vei til offentlig kommunikasjon med hyppige avganger. Det er ca. 3 minutters gange via undergang til bussholdeplassen Åsly, som tar deg nedover til Lysaker og sentrum (buss 32), eller til Majorstuen (buss 45). På Røa har du T-banestasjon (linje nr. 2), som har avganger flere ganger i timen og tar deg ned til Majorstuen på ca. 11 minutter. Røa sentrum er et kollektivknutepunkt med både buss, T-bane, og flybuss til Gardermoen. Alternativt er det ca. 10 min gange til Voksenlia holdeplass (linje nr. 1).

Se forøvrig www.ruter.no for nærmere informasjon. Dette er et fint område for deg som pendler, med det gode kollektivtilbudet og den korte reisetiden inn til Oslo sentrum. Det er også enkel ferdsel med bil mot sentrumskjernen av Oslo.

Fritidstilbud
Boligen er et glimrende utgangspunkt for rekreasjon og fritid. Nordmarka og Bærumsmarka er i gangavstand med stort opplevelsespotensiale for flotte skogsturer, løping, langrenn og sykling. Oslo Vinterpark er heller ikke langt unna og det er god bussforbindelse til Wyllerløypa.

Bogstad kunstisbane og Bogstad golfbane ligger like i nærheten og golfbanen er et fint sted for turer og aking utenom golfsesongen. Ved Bogstadvannet, som er en hyggelig gåtur unna, finnes det flotte rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Her ligger også det populære utfartsstedet Bogstad gård med café, kulturarrangementer og åpent fjøs for barna hele året. Leiligheten har ekstra kort vei hit med trapp fra plattingen ned til grussti.

Om vinteren tar flotte skiløyper deg enkelt inn i Nordmarka og Bærumsmarka. På Fossum og i Sørkedalen er det kunstsnøanlegg for langrenn, noe som gir skiføre selv med snøfattige vintre. På Røa finner du treningssenteret EVO og Sats Røa Bad med egen velværeavdeling, flere bade- og svømmebasseng, badstuer m.m.

Inneholder
Leiligheten ligger i byggets 1. underetasje med følgende romfordeling: Entré, bad, to soverom, oppholdsrom, stue og kjøkken med åpen løsning mot stue.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Øystein Solberg v/ Anticimex:

Grunn og fundamenter:
Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur og bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Etasjeskillere av betongkonstruksjoner.

Yttervegger:
Bærende vegger av betong/murkonstruksjoner. Yttervegger forblendet med teglstein og liggende panel.

Takkonstruksjoner:
Tilnærmet flat takkonstruksjon tekket med membran/ takpapp.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 106 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 106 kvm

Boder
Leiligheten disponerer bod på ca. 2,5 kvadratmeter i 1. underetasje.

Sameiet har 100 boder til utleie. En seksjonseier kan kun leie én bod. Man kan leie "utebod" i påvente av ledig "innebod". Det inngås egen kontrakt for leie av bod. Søknad om leie av ekstra bod sendes styret og tildeling skjer ut fra venteliste.

Leiegebyret på kr. 1.700 pr. år for "innebod" og kr. 1.100 pr. år for "utebod" forfaller i februar.

Kjøkken
Kjøkken i åpen løsning mot stue og spisestue. Innredning med profilerte fronter og benkeplate av tre med nedsenket oppvaskkum. Flislagt mellom benkeplate og overskap, samt stikkontakter og overbelysning. Kjøkkenet har medfølgende hvitevarer som inkluderer kjøleskap med frysedel fra Husqvarna, stekeovn i høyskap fra Electrolux, oppvaskmaskin fra Whirlpool og nedsenket platetopp fra Husqvarna. Det er i tillegg montert lekkasjestopper i kjøkkenbenk.

Bad
Lekkert bad fra 2020 med flislagt gulv med varmekabler, flislagte og malte veggflater, samt nedsenket himling med downlights. Badet er pent innredet med servantskap med glatte fronter og ovenpåliggende servant, vegghengt speil, dusjhjørne med glassfelt og armatur med hånd- og regndusj, og vegghengt toalett. Badet har også opplegg for vaskemaskin.

Oppussing av badet ble gjennomført av "De Lilla" og det foreligger dokumentasjon på arbeidet. De Lilla AS gir 12 års tetthetsgaranti på badet under visse forutsetninger. Se baderomsdokumentasjonen for full informasjon.

Overflater
Gulvflater belagt med firestavs, trestavs og enstavs parkett, samt trestavs laminat. Veggflater med stående malt panel, malte flater og tapet. Himlingsflater består i hovedsak av malt betong.

Vegger og himlingsflate på soverom 2 ble malt i 2021. Gulv i oppholdsrom bærer preg av alder og slitasje. Tapet har løsnet enkelte steder i stuen.

Standard
Ytterdør fra byggeår med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. balkongdør og vinduer av trelags glass. Balkongdør og vinduer i stue er fra byggeår, vindu på soverom 1 og 2, samt kjøkken er fra 2016.

For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 7.12.1983 som omhandler terrasseblokk med garasje.

Det foreligger ferdigattest datert 11.4.2019 som omhandler endring fasade, nytt inngangsparti og innsetting vinduer.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2021 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet.

Eiendomsskatt 2021: kr. 1 480,-.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 712,- pr.mnd. som inkluderer:
Garasjeplass, kabel-tv og fibernett fra Telia, varmtvann, drift og vedlikehold, felles forsikring, vaktmester, kommunale avgifter, kapitalkostnader m.m.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: OBOS01-98207497614
Restsaldo: 17 054 369,-
Restløpetid: 17 år og 10 måneder
Termin pr. år: 4
Type rente: Serielån med flytende rente
Rente: 2,65 %

Andel restsaldo: 58 430,-
Kapitalkostnader: 403,-

Det gjøres oppmerksom på at sameiet vil kreve inn et engangsbeløp for å innfri sameiets fellesgjeld i 2022.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr. 13 834 959,-.
Dette var kr. 80 959 høyere enn budsjettert og skyldtes i hovedsak viderefakturering av ladepunkt og leie av bod.

Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr. 11 572 615,-.
Dette var kr. 1 564 385 lavere enn budsjettert og skyldtes i hovedsak lavere kostnader til vedlikehold enn antatt.

Resultatet for 2020 fremkommer i resultatregnskapet som et overskudd på kr. 1 826 851,-. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Arbeidskapitalen fremkommer i balansen ved å trekke kortsiktig gjeld fra omløpsmidler og viser sameiets likviditet. Arbeidskapitalen pr. 31.12.2020 var kr. 1  870 972,-.

I budsjett for 2021 er det beregnet kr. 5 450 000 til større vedlikehold som omfatter rehabilitering av garasjeanlegg og installasjon av brannalarmanlegg. Totalt er det budsjettert med driftskostnader på kr. 13 434 739,- og driftsinntekter på kr. 13 935 000,-. Det er budsjettert med et overskudd på kr. 25 261,-.

Sameiet har vedtatt å tjenesteutsette vaktmestertjenesten til et profesjonelt vaktmesterfirma. Sameiet skal i 2022 ta stilling til om vaktmesterleiligheten skal selges eller leies ut videre.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 72099249

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 604 771,- Som sekundærbolig Kr. 5 777 175,-

Sameie
Sameie: Liabakken Boligsameie, Orgnr: 971277289

Sameiet består av 329 eierleiligheter fordelt på 14 terrasseblokker og med i alt 26 oppganger. Bygningene ble oppført i 1982-83.

Området består av fire felt:
Øvre C-felt: Olaf Bulls vei 30-34 og 44-48
Nedre C-felt: Olaf Bulls vei 36-42
Øvre D-Felt: Olaf Bulls vei 52-72
Nedre D-felt: Olaf Bulls vei 74-82

- Det er tillatt å grille med propan - og elektrisk grill så langt det ikke er til sjenanse for øvrige beboere
- Ved oppussing skal det fylles ut egenerklæring som skal leveres styret.
- Sameiet har en egen hjemmeside: www.liabakken.no
- Innglassing av terrasse/balkong er ikke tillatt uten sameiermøtets godkjenning
- Det er nylig blitt gjennomført fasaderehabilitering i sameiet som vant OBOS' pris for beste rehabilitering
- Det vil bli gjennomført kapitalinnkalling i 2022 for å innfri sameiets fellesgjeld. Det vil ligge i intervallet ca. kr 40 000 (minste leilighet) til ca. kr 57 000 (største leilighet)

Tidligere utført vedlikehold i sameiet:
- Fasaderehabilitering (2018)
- Gjennomgang av det elektriske anlegget. Hovedfordeling/ underfordeling. Oppgraderinger av fordelingsskap og tavler, høyere kapslingsgrad. Nytt kursopplegg (2018/ 2019).
- Ferdigstillelse av uteområder (2019/2020)
- Rehabilitering av forstøtningsmur nedenfor barnehagen
- Utskifting av alle røykluker
- Utskifting av råteskadet utvendig treverk og overflatebehandling
- Baldakiner over inngangsparti
- Overflatebehandling av treverk på fasader
- Lys i garasjeanleggene
- Lys i kjellergangene
- Lede bort vannet i sameiet. Vannveier og avløp
- Fuktsikring av grunnmurer

Planlagt vedlikehold i sameiet:
-Brannsikringstiltak (varslingssystem og rømningsveier m.m. En installasjon av brannvarslingsanlegg vil berøre den enkeltes leilighet da utstyr skal monteres.  Styret ønsker med bakgrunn i dette å presentere og fremme styrets forslag til brannvarslingsanlegg som egen sak på Årsmøte 2021 (dvs. på det ekstraordinære årsmøtet hvor alle forslag behandles) (2021/2022)
- Rehabilitering av garasjeanlegg; betong, skillevegger, osv. (2020/2021/2022) Styrets intensjon er at rehabilitering av garasjeanlegget dekkes over driftsbudsjettet og vurderer derfor av likviditetsmessige årsaker å spre arbeidet over flere år.
- Terrassedekker/betong: Visuell og mekanisk kontroll, reparasjon av utvendig eksponerte betongoverflater (2020/2021)
- Utskifting av varmtvannsberedere, boring etter bergvarme og installering av varmepumper. (2021/2022).
- Vedlikehold av støttemur. Årlig vedlikehold (2020-2024)
- Avfallshåndtering. Etablering av nytt utendørs avfallsanlegg eventuelt med nedgravde avfallsbrønner, type UWS Evolution (2024)
- Taktekking og avløp fra tak (2030)

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning

Tekniske installasjoner:
Callinganlegg/dørtelefon, røykvarsler, fibernett.

Sameiet vedtok installering av nytt brannvarslingsanlegg i alle leiligheter og oppganger på ekstraordinært årsmøte i september. Kostnaden for installering og service tas over driftsbudsjett.

Sameiet har avtale med Telia (tidligere Get) på leveranse av en grunnpakke som omfatter TV og bredbånd, levert på Fibernett.

Avtalen inkluderer: Kollektiv hastighet på 10Mbps og TV-pakke med 30 poeng (https://www.telia.no/tv/innhold-30-poeng). TV boks Mikro og Telia Play appen med tilgang til alt innholdet i pakken din på nettbrett og mobil, er inkludert.

Ønskes ytterligere utstyr, kanalpakker elle raskere internett kan dette bestilles hos Telia for egen regning.

Sikringsskap med automatsikringer, hovedsikring og strømmåler er plassert i felles trappegang utenfor leiligheten. Leiligheten har delvis åpent og delvis skjult elektrisk anlegg.

Dyrehold
Dyr som er til sjenanse for andre beboere må ikke holdes i leilighetene. For hundehold gjelder politivedtektene. Beboere med ansvar for dyr plikter å fjerne deres ekskrementer fra sameiets eiendom. Beboere bes spesielt påse at dyr holdes borte fra sandkasser og lekeplasser. Det er båndtvang året rundt på hele sameiets område

Radon
Sameiet har sommeren 2021 foretatt radonmålinger og det er registrert noe høyere verdier enn anbefalt. Styret har nå engasjert bistand for iverksetting av tiltak med tanke på å få verdiene ned på et akseptabelt nivå.

Sameiets vedlikeholdsplan
Vedlikeholdsnøkkelen er vedtatt som styrets praktiske verktøy for å sikre at bygningsmassen og uteområder holdes i god stand med forutsigbare kostnader. Vedlikeholdsnøkkel for perioden 2020-2024 ble utarbeidet og ferdigstilt i april 2020 av OBOS prosjekt. Vedlikeholdsnøkkelen viser følgende plan etter prioritet:

1. Rehabilitering av garasjeanlegg (2020/21/22/23)
2. Brannsikringstiltak (2020/2021)
3. Ferdigstillelse av uteområder (2020)
4. Vedlikehold støttemurer (2020/2024)
5. Vedlikehold og kontroll hovedtak, samt utredning av "grønne tak" (2023)
6. Oppgradering av avfallssystem (2024)

Garasjerehabilitering:
Etter vel gjennomført prøveprosjekt med rehabilitering av garasjedekke under 52-56 ble det i fjor høst igangsatt kartlegging av skader i resten av garasjen. Undersøkelsene viser at det innenfor en tidsperiode på tre - fem år vil være nødvendig med reparasjoner i alle garasjer. Styret har mottatt tilbud på dette fra Consolvo og arbeider nå videre med en oppdeling av arealer slik at utgifter periodiseres. I tillegg vil det bli hentet inn minst ett konkurrerende tilbud fra andre aktører.

"Grønne" tak:
Styret ønsker på sikt å utrede muligheten for å installere solcellepanel på tak øvre felt og etablere grønne tak på nedre felt. Installering av grønne tak på flate takoverflater. Styret utreder og beslutter hvilken type tak som er best tilpasset Liabakken boligsameie. Dette tiltaket er kun i utredningsfasen og er nok noen år frem i tid.

Av vedlikehold er det garasjerehabilitering og brannsikringstiltak som er førsteprioritet.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tinglyste servitutter:
1981/30714-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 25.11.1981 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-33/2168
Gjelder denne registerenheten med flere

1983/2558-3/105  Erklæring/avtale tinglyst 26.01.1983 
Panterett uten opptrinnsrett til sameiet for NOK 15 000 med prioritet etter første kjøpesum
Gjelder denne registerenheten med flere


1983/2558-2/105  Seksjonering tinglyst 26.01.1983 
opprettet seksjoner:
snr: 268
formål: Bolig
sameiebrøk: 3/920
Eiendommen er oppdelt i 329 seksjoner
Teller er rettet på snr 11 m/fl. ihht tgl.l. 18.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn har sameiet vedtatt at skal fravikes i vedtektene og grensen er derfor 60 døgn.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eierseksjonssameiet er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Norconsult AS på vegne av Vann- og avløpsetaten (VAV), har søkt om tillatelse til etablering av en overføringsledning for drikkevann som skal gå fra området Søndre Skuggen, øst for Bogstad gård, og opp til kommunal vei nedenfor Soria Moria konferansesenter. Tiltaket er et ledd i et større prosjekt som skal sikre vannforsyningen til Holmenkollen og Voksenåsen. Arbeidene avventer reguleringsprosessen og beregnet oppstart er tidligst vinter/vår 2021 med en varighet av to år. Se http://liabakken.no/1268/infoskriv/overforingsledning-og-tunnel-bogstad-voksenasen eller https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-overforingsledning-for-vann-til-holmenkollen-og-voksenasen/ for mer informasjon.

Statnett planlegger å rive ledningen mellom Ultvedt og Smestad i løpet av 2022. Sameiet er naboeiendom til mast og luftledning på dette strekket. Byrådsavdeling for byutvikling - Oslo kommune ønsker å bevare mast 322, benevnt englemast, som er plassert nedenfor sameiet (mellom OBV 42 og 82). Vestre Aker Byutvikling-, miljø-, samferdsel og idrettskomite ber om at rivning av linjen gjennomføres i tråd med tidligere vedtak, som omfatter alle master på strekket.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
6 990 000,- (Prisantydning)
59 000,- (Andel av fellesgjeld)

7 049 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
300,- (Administrasjonsgebyr forretningsfører)
354,- (Kostnad til ringetablå og skilt)
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
173 350,- (Dokumentavgift)
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)

183 024,- (Omkostninger totalt)

7 232 024,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.16 450)
Oppgjør (Kr.6 700)
Provisjon (Kr.62 406)
Visningshonorar (Kr.5 000)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.29 356,25)
Tilrettelegging (Kr.4 950)
Look (Kr.3 500)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.16 872)
Totalt kr. (Kr.145 234,25)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-21-0210

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Olaf Bulls vei 64
For mer om objektet
Olaf Bulls vei 64

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: