Bilde 1 av Olaf Bulls vei 9 B Bilde 2 av Olaf Bulls vei 9 B
Digital salgsoppgave
Olaf Bulls vei 9 B

0764 OSLO • Oslo kommune

Prisantydning

kr 6 000 000

Fellesgjeld: kr 322 000Omkostninger: kr 15 335Totalpris: kr 6 337 335
Delikat 3-roms toppleilighet | Sydvestvendt terrasse med fantastiske sol- og utsiktsforhold | Garasjeplass | Markanært
Vis i kart Last ned salgsoppgave
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
81 m²
Bruksareal (BRA)
81 m²
Bruttoareal (BTA)
90 m²
Fellesutgifter
kr 4 701 / Mnd
Prisantydning
kr 6 000 000
Omkostninger
kr 15 335
Fellesgjeld
kr 322 000
Totalpris
kr 6 337 335
Fellesformue
kr 4 650
Byggeår
1982
Tomt
Fellestomt 27679 m²
Oppdragsnummer
50200169
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
card-default

Petter A.P. Jordbakke

Eiendomsmegler
Les om Petter
Prisantydning kr 6 000 000,-
Fellesgjeld kr 322 000,-
Pantattest kjøper kr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk kr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk kr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett kr 7 325,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt) kr 6 850,-
   
Totalpris kr 6 337 335
Eiendom
Olaf Bulls vei 9 B, 0764 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 33 bnr. 2169, andelsnr. 156 i Åsly borettslag med orgnr. 950445815 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 81 kvm, Bruksareal: 81 kvm, Bruttoareal: 90 kvm

Antall soverom
2

Byggeår
1982

Tomt
Fellestomt 27679 m²

Prisantydning
6 000 000

Andel f.gjeld/Formue
Andel fellesgjeld: kr. 322 000,- (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.10.2020
Andel fellesformue: kr. 4 650,- pr. 31.12.19

Totalpris inkl. fellesgjeld
6 000 000,- (Prisantydning)
322 000,- (Andel av fellesgjeld)

6 322 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

15 335,- (Omkostninger totalt)

6 337 335,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 701,- pr. mnd.

I mai, juni, september og november er felleskostnadene på kr. 4 835,-. I disse månedene betales det for eiendomsskatt som totalt utgjør kr. 536 i 2020. Dette beløpet kan øke/synke i 2021 avhengig av bl.a. promillesats, bunnfradrag og fastsettelse av boligverdi.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, kabel-TV, bredbånd, garasje, trappevask, vaktmestertjenester, vedlikehold, styrehonorarer, betjening av felles lån, kommunale avgifter og felles forsikring.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av Obos. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Parkering
Det medfølger parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Borettslaget disponerer ytterligere 15 garasjeplasser til utleie. Pris kr 300 per måned p.t. Utleie reguleres etter venteliste. Ved overføring av garasjeplass til utleie påløper det administrasjonskostnader til forretningsfører etter gjeldende prisliste. Gjesteparkeringsplasser er til disposisjon kun for gjester.

El-bil og hybrid:
Borettslaget har bygget ut infrastruktur klar for at alle parkeringsplasser kan utbygges med ladestasjon. For tilkobling og montering av ladestasjon belastes en egenandel p.t. 24.500,-.

Strøm belastes a-konto til hver stasjons bruker, med årlig oppgjør.  A-konto størrelse pr måned justeres i ihht forventet forbruk, til nærmeste 100,- pr måned.

Eier
Inger Norheim

Beskrivelse
Romslig og delikat 3-roms toppleilighet med attraktiv beliggenhet i grønne omgivelser på Holmenkollens solside. Her befinner man seg rett ved skog og mark samtidig som Røa, med sitt gode utvalg av forretninger og servicetilbud, ligger i nærområdet.

Leiligheten er gjennomgående med solrik, sydvestvendt terrasse på den ene siden og en hyggelig, frokostbalkong med utsyn mot pent opparbeidede fellesarealer og frodig skog på den andre siden. Nye vinduer, balkongdør og skyvedørsfelt fra 2014.

Ditt første møte med boligen er en romslig og innbydende entré med gulvfliser. I direkte tilknytning til entréen finner man et separat toalett med opplegg for vaskemaskin. Hovedbadet er større og har direkte adkomst fra hovedsoverommet.

Begge soverom er av god størrelse og de er lyse og fine med delikat material- og fargevalg.

Kjøkkenet er stort og fint med et klassisk preg og rikelig med skap- og benkeplass. Kjøkkenet har godt med plass til stort spisebord og det er flere medfølgende, integrerte hvitevarer. Fra kjøkkenet er det utgang til frokostbalkong som ligger vendt mot nordøst.

Stuen er romslig med store vindusflater som gir rikelig med naturlig sollys og en flott utsikt. God takhøyde og lyse materialvalg som gir et lett og delikat rom. Gjennom de store vinduene blir stuen lys og trivelig, og sammen med de lyse overflatene utgjør dette et flott oppholdsrom hvor man kan sitte i sofakroken og nyte den flotte utsikten.

Beliggenhet
Boligen ligger i et attraktivt boligområde ved markagrensen på Holmenkollens vestside, kjent for sin fantastiske utsikt, gode solforhold og fine turområder. Området er veletablert, rolig og barnevennlig. Boligen har panoramautsikt mot sydvest hvor man blant annet kan se Oslofjorden og Bogstadvannet, samt deler av Bærums- og Nordmarka.

Kort vei til Kiwi Bogstad, som holder søndagsåpent. På Bogstad er det også Circle K bensinstasjon. Ellers er det kort vei til Røa sentrum med bl.a. kaféer, post og bank i butikk, vinmonopol, klesforretninger, blomsterforretninger, interiørbutikker, matbutikker, bibliotek, treningssenter, legesenter og populære Japoniis sushi m.m. Med T-bane kommer du raskt og enkelt til Oslo sentrum, og med buss til kjøpesenteret CC Vest med et variert utvalg av kjede- og selvstendige butikker.

Tomt
Fellestomt, 27679 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Området er svært barnevennlig med flere barnehager, og kort avstand til både barneskole, ungdomsskole og videregående skole. Området er lagt til rette for at barn og unge skal få en aktiv og innholdsrik fritid. Området sogner til Grindbakken skole som kun ligger en kort vei fra leiligheten. Bydel er Vestre Aker.

Offentlig kommunikasjon
Kort vei til offentlig kommunikasjon med hyppige avganger. Det er ca. 200 meter til bussholdeplassen Åsly, som tar deg nedover til Lysaker og sentrum (buss 32), eller til Majorstuen (buss 45). På Røa har du T-banestasjon (linje nr. 2), som har avganger flere ganger i timen og tar deg ned til Majorstuen på ca. 11 minutter. Røa sentrum er et kollektivknutepunkt med både buss, T-bane, og flybuss til Gardermoen. Alternativt er det ca. 10 min gange til Voksenlia holdeplass (linje nr. 1). Se forøvrig www.ruter.no for nærmere informasjon. Dette er et fint område for deg som pendler, med det gode kollektivtilbudet og den korte reisetiden inn til Oslo sentrum. Det er også enkel ferdsel med bil mot sentrumskjernen av Oslo.

Fritidstilbud
Boligen er et glimrende utgangspunkt for rekreasjon og fritid. Nordmarka og Bærumsmarka er i gangavstand med stort opplevelsespotensiale for flotte skogsturer, løping, langrenn og sykling. Oslo Vinterpark er heller ikke langt unna og det er god bussforbindelse til Wyllerløypa. Bogstad kunstisbane og Bogstad golfbane ligger like i nærheten og golfbanen er et fint sted for turer og aking utenom golfsesongen. Ved Bogstadvannet, som er en hyggelig gåtur unna, finnes det flotte rekreasjonsmuligheter både sommer og vinter. Her ligger også det populære utfartsstedet Bogstad gård med café, kulturarrangementer og åpent fjøs for barna hele året. Om vinteren tar flotte skiløyper deg enkelt inn i Nordmarka og Bærumsmarka. På Fossum og i Sørkedalen er det kunstsnøanlegg for langrenn, noe som gir skiføre selv med snøfattige vintre. På Røa finner du treningssenteret EVO og Sats Røa Bad med egen velværeavdeling, flere bade- og svømmebasseng, badstuer m.m.

Inneholder
Bad, stue, entré, wc, kjøkken og to soverom.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra boligsalgsrapport utført av takstmann Aleksander Røv:

Grunn og fundamenter: Støpte vertikale bærekonstruksjoner til fjell. Støpt dekke på komprimerte steinfyllingsmasser og fjell.

Yttervegger: Punktstøpt langvegg med bindingsverk og min. ull, kledd med profilerte stålplater. Isolerte bindingsverksvegger med liggende trepanel på balkong og terrassevegger.

Oppussing av balkong og terrassevegger i 2014/15. Plater på gavlveggene i Olaf Bulls vei 9, 11 og 13 festet med betonganker og skruer i 2017.

Takkonstruksjoner: Flatt membrantekket tak med innvendig sluk. Takene ble lagt om i 2012.

Gulvsystemer: Etasjeskillere av plasstøpt betong.

For ytterligere informasjon om byggemåte se boligsalgsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 81 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 81 kvm

Boder
Tre boder på ca. 1, 1 og 2 m² med tilgang fra terrassene.

Standard
Leiligheten fremstår som pen og er oppgradert med blant annet vinduer fra 2014 (2018) og parkett fra 2020. Ellers har leiligheten teknisk standard fra byggeår 1982, og det bør derfor forventes noe utskiftinger på sikt, spesielt med tanke på vannrør og våtrom.

Gulvene i leiligheten er nylig skiftet ut pga. en lekkasje på et vannrør mellom wc og kjøkken.

Badet er opprinnelig fra byggeår, men er overflateoppusset i med nye fliser i ettertid. Leiligheten har separat toalett med opplegg for vaskemaskin. Rommet har ikke sluk og det er anbefalt at det ettermonteres en automatisk stoppekran med gulvsensor/fuktsensor for å unngå vannskader ved en evt. lekkasje.

Leiligheten har nyere vinduer og heve/skyvedør mot terrasse som er skiftet i regi av borettslaget. Vinduer er fra og skyvedør er fra 2014, utført med 3-lags isolerglass, og ble montert i 2018.

Leiligheten har kjøkken med gule, profilerte fronter og håndtak i stål. Heltre eik benkeplate og integrerte hvitevarer som inkluderer oppvaskmaskin, ovn, platetopp og kjøl/frys.

For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Overflater
Gulv belagt med fliser i entré, bad og wc, forøvrig 3-stavs eikeparkett fra 2020.

Vegger med malte slette flater, malt strietapet, malte trepanel og tapet.

Himling består i hovedsak av malte betongdekker.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 4.8.1983 som omhandler boligblokk med garasje.

Det foreligger ferdigattest datert 2.12.2014 som omhandler utskifting av vinduer og dører.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. For borettslag faktureres eiendomsskatten direkte til borettslaget og innkreves fra andelseierne gjennom felleskostnadene.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 701,- pr.mnd.som inkluderer:
Varmtvann, kabel-TV, bredbånd, garasje, trappevask, vaktmestertjenester, vedlikehold, styrehonorarer, betjening av felles lån, kommunale avgifter og felles forsikring.

Herav:
Felleskostnader: 3 347,-
Kapitalkost. lån 1 OBOS03: 397,-
Kapitalkost. lån 2 OBBK02: 957,-

I forbindelse med fasade- og betongrehabilitering så styret at det var nødvendig å øke det ene lånet med kr 32 000 000 for å dekke den planlagte rehabiliteringen av betong og fasade. Det vil av den grunn bli nødvendig med økning av felleskostnadene i løpet av 2020 med mellom kr. 800 og kr. 900 pr boandel. Den første økningen gjelder fra 1. juli 2020, med i gjennomsnitt kr. 500 pr boandel. (500,- er allerede inkludert i husleien som oppført i prospektet). Neste økning (stipulert til mellom 100-200 kroner pr. mnd.) vil komme senere på høsten/ vinteren når kostestimatene for ferdigstillelse av prosjektene er sikrere. Økningen vil også forholde seg til rentebanen.

Utfyllende og detaljert informasjon om betongprosjektet kan leses på borettslagets hjemmeside.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: OBBK02-98207855588
Restsaldo: 37 953 745,-
Restløpetid: 24 år og 5 md.
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1,58%
Andel av fellesgjeld:
Restsaldo: 232 655,-
Kapitalkostnader: 957,-


Lånenr: OBOS03-98207665991
Restsaldo: 13 169 768,-
Restløpetid: 22 år og 3 md.
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1,58%
Andel av fellesgjeld:
Restsaldo: 89 117,-
Kapitalkostnader: 397,-

Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning) på lån OBOS03-98207665991. Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget.

Innbetaling kan foretas to ganger pr. år ved terminforfall 30.05 og 30.11 på borettslagets felleslån.  Minimumsbeløpet for innbetaling er kr. 60 000,- pr. gang. Andelseieren vil da få redusert sine kapitalutgifter (andel renter og avdrag) som kreves inn sammen med felleskostnadene.

For selskap med IN-ordning sendes det ut giroer for felleskostnader og kapitalkostnader for 3 måneder av gangen. Sum kapitalkostnader endres dersom det skjer renteendringer og kommer da som tillegg på giroene påfølgende måneder (ev. fratrekk ved rentenedgang).

Årsregnskap
Driftsinntekter i 2019 var til sammen kr 8 434 088 og er i godt samsvar med budsjett.

Driftskostnadene i 2019 var til sammen kr 6 942 781. Dette er kr 667 681 høyere enn budsjettert og skyldes i hovedsak kostnader til drift og vedlikehold (skadedyr) konsulentbruk til forberedelse av rehabiliteringsprosjektene, samt eiendomsskatt som kreves inn fra andelseiere (0-regnskap).

Årets resultat fremkommer i resultatregnskapet som et overskudd på kr 796 505 og overføres til egenkapital.
Det var budsjettert med et overskudd på kr 1 333 900. Avviket skyldes i sin helhet oppstartskost for rehabilitering, høyere finanskost enn budsjettert (renteoppgang) og ekstrakost i forbindelse med skadedyrbekjemping. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Borettslagets disponible midler (omløpsmidler fratrukket kortsikt gjeld) var pr 31.12.2019 kr 414 872 og viser borettslagets likviditet. De disponible midlene bør til enhver tid være positive, som en del av forutsetningene for videre drift.

I posten drift og vedlikehold er det beregnet kr 1 215 000 til ordinær drift og vedlikehold. Borettslaget er i gang med en stor fasade- og betongrehabilitering. Kostnadene til dette vil påløpe i tillegg.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring Polisenummer: 565521

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 492 612,- Som sekundærbolig Kr. 5 373 404,-

Borettslag
Borettslag: Åsly borettslag, Orgnr: 950445815

Borettslaget består av 158 andelsleiligheter. Åsly B/L er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 950445815, og ligger i bydel Vestre Aker i Oslo kommune med følgende adresse: Olaf Bulls vei 9-23, Gnr: 33 Bnr: 2169

- Borettslaget har egen hjemmeside: www.åsly.no
- Borettslaget har en avtale med Hovseter Vaktmestersentral.
- Borettslaget har avtale med Oslo Renhold AS om trappevask.
- Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Ved grilling på terrassene eller verandaene skal det kun brukes gass- eller elektrisk grill.

Borettslaget har satt i gang fasade- og betongrehabilitering av blokkene. Per 18.08.20 er 24 millioner utbetalt av øvre låneramme. For hele prosjektet er sluttdato estimert til juni 2021, for blokk 9 er det estimert ferdigstilles jul 2020. For mer informasjon se på plan for arbeidet: http://aslyborettslag.herborvi.no/0545/tentativ-fremdriftsplan-asly_rev-5_7-5-2020-pdf1?attach=0

Tidligere utført vedlikehold i borettslaget:

2019:
- Ny nedre garasjeport
- Innstallering av overvåkningskamera for de to papirinnsamlingsrommene
- Skapene for varmtvannsbereder på nederste nivå i de nedre blokkene pusset opp
- Get anlegg har montert fiber i fordelingsskapene
- Reparert gliderulle og sylinder på øvre bom
- Skiftet motor til ventilasjonsanlegget i Olaf Bulls vei 13
- Satt opp ny bom nedre innkjørsel

2018:
- Skiftet begge kjørporter med nye portåpner
- Skiftet belysning i alle boder og ny himling og belysning i kjellerrom Olaf Bulls vei 9, 11 og 13
- Skiftet utelys alle blokker til LED-lamper
- Ny lyktestolpe ved innkjøring parkeringsanlegg
- Egen kurs fra fordelerskap i kjeller Olaf Bulls vei 9 til GET-fordelingsboks i garasjen øvre plan Olaf Bulls vei 9
- Ny og eller endret skilting inn til borettslaget
- Oppgradert vaktmesterrom og øvre berederrom
- Malt utebenker, utebod og trapper. Bygd vedskjul på grillplassen for bålpanne
- Montert oppheng for redskap i boder tilhørende Olaf Bulls vei 15-23
- Malt gjerder i hele borettslaget og trappenedgang mellom Olaf Bulls vei 11-13
- Montert strømskinner for ladestasjoner til EL-bil og notert 18 ladestasjoner
- Skiftet avtrekksvifte med lydfelle på 9A og 9B. Isolert og nye plater på viftehus 9C
- Ny radonvifte i siste leilighet over anbefalt nivå
- Tatt ned bjørketrær i skråningen over lekeplass ved Olaf Bulls vei 9
- Tynningshogst generelt over hele området
- Hengt opp stort plast kloakkrør i garasjeanlegg nedre plan Olaf Bulls vei 11
- Reparert flere plastrør i boder terrasse
- Montert framskutt varmtvannsbereder i Olaf Bulls vei 15
- Oppgradert brannsikkerhet i kjeller Olaf Bulls vei 9 og 11
- Satt i stand lås og nøkkelfunksjonen på alle EL-skap
- Montert nye juletrelys i store treet ved grillplassen, etablert nytt juletre i levende tre i skogbrynet utenfor Olaf Bulls vei 11

2017:
- Montert radonavtrekk under Olaf Bulls vei 15 og 23
- Festet (betonganker) alle lektere og plater i Olaf Bulls vei 9-11
- Malt fasaden mot øst og skiftet råtne bord i bod og rekkverk på Olaf Bulls vei 9, 11 og 13. Malt inngangspartiene i Olaf Bulls vei 15-23
- Merket fartsdumpene med profesjonell veimerking
- Hafslund installerte AMS, smarte strømmålere, for alle leiligheter og for borettslagets fellesmålere
- Felt utsiktstrør på nedsiden av Olaf Bulls vei 15-23 samt i skråningen på nedsiden av veien
- Skiftet råtne bord på benker og utebord
- Montert oppheng for redskap i kjeller Olaf Bulls vei 9, 11 og 13
- Skiftet bord over bod takene
- Spylt avløp fra bodene og skiftet defekte/utette avløp/rør. Impregnert bod takene
- Etablert tre boder i kjellerrom under Olaf Bulls vei 13
- Montert stort klatre/skli-lekeapparat i sandkasse nedenfor Olaf Bulls vei 13
- Oppgradert grøntområde mellom Olaf Bulls vei 9 og 11
- Montert Gardena slangetromler på nedre utekraner Olaf Bulls vei 9, 11 og 13. Montert ny utekran på Olaf Bulls vei 13
- Betongrehabilitering av parkeringshus
- Ny LED-lysarmatur i alle uteboder
- Ny LED-lysarmatur m/bevegelsessensor i alle inneboder Olaf Bulls vei 15-23
- Oppgradert i søppelsom og varmtvannsberederrom med LED-lys og maling
- Hevet asfaltsokkel til papirinnsamling under Olaf Bulls vei 9A
- Skiftet lysene på det store juletreet ved grillplassen. Etablert nyt strømuttak for julegranen fra Olaf Bulls vei 23 på yttervegg
- Nytt strømuttak Olaf Bulls vei 13 B ved inngangsparti for blant annet julegrantenning

For mer informasjon om tidligere utført vedlikehold i borettslaget, se borettslagets hjemmeside: http://aslyborettslag.herborvi.no/0545/vedlikehold/totaloversikt-over-vedlikehold-og-rehabilitering

Forretningsfører
OBOS

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,- og årskontingent dekkes gjennom felleskostnadene.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt og meldefristen er satt til den. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, men blir ofte avklart raskere enn dette.

Gebyr for forhåndsavklaring av forkjøpsretten er kr. 7 325,-. Dersom forkjøpsretten benyttes bortfaller gebyret knyttet til forhåndsavklaring og det betales et likelydende beløp for å benytte forkjøpsretten. Gebyr for avklaring av forkjøpsretten belastes kjøper, uavhengig av om forkjøpsretten blir benyttet eller ikke.

Tekniske installasjoner:
Porttelefon med fjernåpner.

Sikringsskapet er plassert i oppgangen utenfor leilighetsdøren Hovedsikringen er på 32 AMP. Det elektriske anlegget har stort sett skjulte kabelføringer og innfelte stikk/brytere.

Borettslaget har tv- og bredbåndsavtale fra Get. Tjenesten fra Get består av en grunnpakke som belastes andelseier via husleien. Det er mulig å kjøpe oppgraderinger direkte fra GET. Man kan kjøpe ekstra betalbare kanaler (film, sport o.l.) og mer båndbredde om ønskelig.

Avtalen med Get er fornyet f.o.m. 2019 og de vil i løpet av året oppgradere deler av anlegget, inkl. modernisere fordelingsskapene.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt. Husordensregler knyttet til dyrehold må etterleves.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Tinglyste servitutter:
1981/11625-2/105 Best. om adkomstrett 08.05.1981 
rettighetshaver:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:2171  
Bestemmelse om garasje/parkering
Bestemmelse om benyttelse
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet

1981/30714-1/105 Erklæring/avtale 25.11.1981 
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger m.m.
Med flere bestemmelser
Gjelder denne registerenheten med flere

1982/10499-1/105 Erklæring/avtale 21.04.1982 
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk

Grunndata
1981/11630-1/105  Registrering av grunn 08.05.1981 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:988

1988/43411-1/105 Registrering av grunn 30.06.1988 
Utskilt fra denne matrikkelenhet:Knr:0301 Gnr:33 Bnr:2629

1994/15003-1/105 Målebrev 17.03.1994

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

I området foreligger det følgende plansaker hos Plan og bygningsetaten i Oslo:
200900426 Gang-/sykkelvei fra Peder Ankers plass og opp til Skansebakken , Sørkedalsveien

201414084 Ny Sørkedalsvei - delplan 2. Forslag til reguleringsplan på strekningen Ankerveien - Voksen skole

2017100678 Utvide kapasitet i vannforsyningssystem, Ankerveien 123

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
6 000 000,- (Prisantydning)
322 000,- (Andel av fellesgjeld)

6 322 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

15 335,- (Omkostninger totalt)

6 337 335,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 6 322 000,-) (Kr.75 864)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Utlegg styling (Kr.27 980)
Utleggsgebyr (Kr.300)
Grunnpakke borettslag (Kr.14 872)
Markedspakke 1 (Kr.19 950)
Oppgjør (Kr.6 700)
Totalt kr. (Kr.158 116)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-20-0169

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
Eie Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11, Fax: 22 52 08 05

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
Eie Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no

Petter A.P. Jordbakke
Eie Røa
Eiendomsmegler
Mob: 92 20 04 88 / E-post: pj@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.