Bilde 1 av Ole Brumms vei 38Bilde 2 av Ole Brumms vei 38
Digital salgsoppgave
Ole Brumms vei 38

0979 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lys og lekker 1-roms med sovealkove - Bad og kjøkken fra 2019 - Sydvendt balkong på 7,5 m2 - Heis - V.V. og fyring inkl.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Etasje
6
Primærrom (P-ROM)
31 m²
Bruksareal (BRA)
31 m²
Fellesutgifter
kr 2 392 / Mnd
Prisantydning
kr 2 500 000
Omkostninger
kr 8 654
Fellesgjeld
kr 136 000
Totalpris
kr 2 644 654
Fellesformue
kr 13 175
Byggeår
1969
Tomt
Fellestomt m²
Oppdragsnummer
75210224
card-default

Daniel Berggren

Fung. Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Les om Daniel
Prisantydningkr 2 500 000,-
Fellesgjeldkr 136 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 494,-
  
Totalpris kr 2 644 654
Eiendom
Ole Brumms vei 38, 0979 Oslo, Etasje: 6

Matrikkel
Gnr. 102 bnr. 651, andelsnr. 674 i Haugenstua borettslag med orgnr. 948515571 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 31 kvm, Bruksareal: 31 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Byggeår
1969

Tomt
Fellestomt kvm

Prisantydning
2 500 000

Takstrapport
Takstmann:
Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 136 000,- pr. 24.11.21
Andel fellesformue: kr. 13 175,- pr. 24.11.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
2 500 000,- (Prisantydning)
136 000,- (Andel av fellesgjeld)

2 636 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)

8 654,- (Omkostninger totalt)

2 644 654,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 392,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnader, kommunale avgifter, varmtvann, fyring, kabel-tv, internett, nedbetaling felles lån og trappevask.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
Lån OBBK01-98207546526 har avdragsfrihet til 01.09.26. Estimert endring i felleskostnader etter avdragsfriheten er kr. 228,-. Felleskostnad er estimert til å øke til kr. 2.620,-.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Siri Louise Michalsen

Beskrivelse
-Lys og lekker 1-roms med sovealkove
-Luftig leilighet med store vindusflater
-Sydvendt balkong på ca. 7,5 m2
-Betydelig oppgradert i 2019
-Moderne og plassbesparende åpen kjøkken-stueløsning
-Tiltalende stue med plass til både sofagruppe og medievegg
-Flott kjøkken fra 2019 med god skap- og benkeplass
-Sovealkove med plass til dobbeltseng og oppbevaringsmøbler
-Pent, flislagt bad med varmekabler, rehabilitert i regi av borettslaget i 2019
-Opplegg for vaskemaskin på badet
-Praktisk kjellerbod for oppbevaring
-Varmtvann og fyring inkludert i felleskostnader
-Store grøntarealer i umiddelbar nærhet
-Veldrevet borettslag
-Sentral beliggenhet med kort vei til "alt"
-Kort vei til togstasjon
-Ingen dokumentavgift
-Flytt rett inn

Parkering
Det medfølger ikke parkeringsplass med boforholdet. Borettslaget har 321 plasser i garasjeanlegget og 355 uteparkeringsplasser hvorav 118 med strøm. Plasser kan leies ved å ta kontakt med parkeringsutvalget i Haugenstua borettslag, eller daglig leder.

Uteplass uten motorvarmer 225,-
Uteplass med motorvarmer 325,-
Garasjeplass 390,-
Motorsykkelplass 225,-
El Bil Garasjeplass 890,-
El Bil Uteplass 725,-

Beliggenhet
Leiligheten er sentralt beliggende på Haugenstua øverst i Groruddalen, nord i Oslo. Kort vei til togstasjon samt diverse forretninger. Borettslaget har grønne lunger i flotte opparbeidede fellesarealer. Ellers er det gode tur- og rekreasjonsmuligheter i umiddelbar nærhet.

Diverse aktivitetstilbud som friidrettsbane, golfbane, kunstgressbane, idrettshall, slalåmbakke, ridesenter og treningssenter finnes også i nærområdet og boligen ligger tett mot marka. Kort vei til Lillomarka, Østmarka og Gjelleråsmarka med sine mange skogsveier, fiskevann og lysløyper åpner for gode turmuligheter sommer som vinter. Byggeren aktivitetspark åpnet i fjor, her kan man betrakte vannet, grille og slappe av mens barna klatrer og svinger seg i lekeapparatene. Etableringen av Byggeren er samordnet med Statens vegvesens nye regionale gang- og sykkelvei, som går gjennom hele området.

Fra boligen er det gangavstand til Haugenstua senter som kan tilby Kiwi, Rema 1000 (post i butikk), Fitness 24Seven, apotek, Europris, Haugenstua helsestasjon og tannklinikk. I tillegg finner du nyåpnede og flotte COOP OBS stormarked på Smedstua.

Kollektivtilbudet er meget godt med hyppige avganger med både buss og tog. Det tar ca. 13 minutter med tog til Oslo sentrum og ca. 15 minutter til Lillestrøm. Flybussekspressen stopper utenfor borettslaget ved Østre Akervei 3 ganger i timen og bruker ca. 30 min til Gardermoen. Nærmeste kjøpesenter er Stovner senter, som huser flere klesforretninger, kolonialbutikker, spiseplasser, frisører mm. Nye Stovner Senter er nylig åpnet og senteret ble utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det blir også satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for bydel Stovners innbyggere. Utenfor senteret åpnet nylig Linjeparken, her er det blant annet sitteplasser, vannspeil, basketballbane, sandvolleyballbane, scene etc. Linjeparken er en av de fire bydelsparkene i Groruddalssatsingen.

På Stovner senteret finner du også nærmeste T-banestasjon (linje 4 og 5) samt bussholdeplass, med linje 64 og 65 til Furuset samt 67 til Galgeberg. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6. For øvrig er det ca. 12 km til Oslo sentrum, og det tar rundt 13 minutter med bil.

Bebyggelse
Ligger i et populært boligområde, hovedsakelig bestående av boligblokker.

Tomt
Fellestomt, kvm

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet ved fellesvisningen

Skole/barnehage
1-10 klasse: Haugenstua Skole

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Buss
Stasjon: Smedstua
Linje: 64B, 65, 67, 345

Tog
Stasjon: Haugenstua
Linje: L1

Inneholder
Daniel Berggren ved din lokale eiendomsmegler  Eie Stovner har gleden av å presentere Ole Brumms vei 38, en lys og lekker 1-roms med sovealkove og sydvendt balkong med gode solforhold!

Leiligheten er beliggende i et veletablert og populært borettslag på Haugenstua - øverst i Groruddalen. Fra boligen har du nærhet til alt du trenger i en travel hverdag, med matbutikk, treningssenter, bensinstasjon, kollektivtransport og skole/barnehage.

Leiligheten har en praktisk og arealeffektiv planløsning med åpen stue/kjøkkenløsning og sovealkove med plass for dobbeltseng og oppbevaringsmøbler. Boligen har store vindusflater, hvilket gjør at den fremstår som lys og luftig. Leiligheten er betydelig oppgradert i 2019 med blant annet bad oppusset i regi av borettslaget, ny kjøkkeninnredning, flott laminatgulv og slette veggoverflater. Boligen holder med dette en god standard.

VARMTVANN OG FYRING INKLUDERT I FELLESKOSTNADER!

Leiligheten ligger i 6.etasje og inneholder: Entré, bad, sovealkove og kjøkken/stue med utgang til en solrik sydvendt balkong.

I tillegg medfølger en kjellerbod og bruk av fellesvaskeri samt sykkelbod og felles oppbevaringsrom

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport.

Høyblokk oppført i betongelementer med frilagt singel på utvendige fasader. Etasjeskillere i betongelementer og leilighetenes skillende vegger i elementer av betong. Bygningene er fundamentert på fjell. Innvendige vegger i betong og gips. Flate yttertak, antatt tekket med papp
eller asfalt og innvendige nedløp.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 31 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entre, bad, alkove, kjøkken og stue.

Bruksareal
Bruksareal: 31 kvm

Boder
Det medfølger en praktisk kjellerbod for oppbevaring.

Standard
Entré
Leiligheten ønsker deg velkommen med hyggelig entré med plass for oppbevaringsmøbler. Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten, og er et hyggelig sted å komme hjem samt å ønsker gjester velkommen. Malte veggoverflater og laminatgulv.

Stue
Lys stue med store vindusflater, hvilket gjør leiligheten lys og luftig. Her har man plass til sofa med tilhørende stuemøblement og medievegg. Fra stuen er det utgang til en solrik sydvendt balkong på ca. 7,5 kvm, som blir en naturlig forlenging av stuedelen. Malte veggoverflater og laminatgulv.

Kjøkken
Flott kjøkken fra 2019 som byr på god skap- og benkeplass. Innredningen består av glatte fronter, laminert benkeplate, nedfelt oppvaskkum, oppvaskmaskin, nedfelt platetopp, komfyr og kombiskap. I tilknytning til kjøkkenet er det plass for en hyggelig spisegruppe. Malte veggoverflater og laminatgulv. Hvitevarene på kjøkkenet medfølger!

Bad/wc
Nytt bad fra 2019 oppusset i regi av borettslaget. Badet fremstår som meget pent med flislagte gulv og vegger, varmekabler og downlights. Innredningen består av servant med underskap, vegghengt wc, speilskap og dusj med plassbesparende innfellbare dører av herdet glass. Badet har opplegg for vaskemaskin.

Sovealkove
Sovealkove med plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Malte veggoverflater og laminatgulv.

Balkong
Fra stuen kommer du ut til en sydvendt balkong på ca. 7,5 kvm med balkongskyvedør, flott utsikt over fellesområdene og gode solforhold. Her kan sommeren virkelig nytes!

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med sentralvarme fra radiatorer og varmekabler i gulv i bad/wc.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0,-
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 392,- pr.mnd.
Felleskostnader: 2.272,- Trappevask: 120,-

Faste løpende kostnader
Strøm, felleskostnader og innboforsikring. Denne listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: EIKA2-152030685
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: 15.454.467,-
Restløpetid: 8 år og 7 mnd.
Antall terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende 1,35%

Lånenummer: EIKA3-152069995
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: 35.992.857,-
Restløpetid: 22 år og 5 mnd.
Antall terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende 1,35%

Lånenummer: OBBK01-98207546526
Type lån: Annuitetslån
Restsaldo: 160.000.000,-
Restløpetid: 34 år 10 mnd.
Antall terminer pr. år: 12
Avdragsfrihet til og med: 01.09.2026
Type rente: Flytende 1,35%

Andel fellesgjeld er kr. 136.000,- pr. 01.11.2021 herav:

Lånenummer: EIKA2-152030685
Restsaldo: 9.873,-
Kapitalkostnader: 102,-

Lånenummer: EIKA3-152069995
Restsaldo: 22.981,-
Kapitalkostnader: 100,-

Lånenummer: OBBK01-98207546526
Restsaldo: 102.250,-
Kapitalkostnader: 113,-
Avdragsfrihet til og med 01.09.2026
Estimert endring etter avdragsfrihet kr. 228,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Protector Polisenummer: 4066081

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. ,- Som sekundærbolig Kr. ,-

Borettslag
Borettslag: Haugenstua borettslag, Orgnr: 948515571

Forretningsfører
OBOS.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
1) Det er tillatt å holde husdyr dersom det registreres hos styret/driftskoordinator.
2) Det er båndtvang for hund på borettslagets uteområder hele året.
3) Det er ikke lov å holde ulovlige dyr.
4) For øvrig gjelder de regler om dyrehold som fremgår av borettslagslovens § 5-11(4).

Se boreglene §1.5

Diverse
- På generalforsamling i 2015 ble det vedtatt rehabilitering av rør og bad med en kostnadsramme på kr 190 000 000. Prosjektet startet opp høsten 2016. Selskapet har tatt opp et nytt rammelån på kr 180 000 000 for å finansiere rør og våtromsrehabilitering. Kr 170 000 000 av denne rammen er tatt ut per 15. juni 2020.

- Det ble også på generalforsamling i 2015 vedtatt en rehabilitering av garasjeanlegget med inntil kr 10 000 000 og rehabilitering av uteområdet med kr 5 000 000. Begge disse prosjektene er nå ferdige.

- På generalforsamling 27.05.13 ble det vedtatt å skifte ut alle heisene i Haugenstua Borettslag. Estimert kostnad for dette inkl administrative kostnader var kr 43 000 000. Prosjektet ble finansieres ved et låneopptak på kr 43 000 000 som er fordelt på andelseierne. Heisene ble ferdigstilt høsten 2016.

- Borettslaget har 321 plasser i garasjeanlegget og 355 uteparkeringsplasser hvorav 118 med strøm.

- Styret informerer om at det vil bli behov for å rehabilitere fasadene i borettslaget, styret jobber med å innhente priser for prosjektet.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig tilknyttet.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Megler har innhentet kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser. Disse sendes ut på forespørsel. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 500 000,- (Prisantydning)
136 000,- (Andel av fellesgjeld)

2 636 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)

8 654,- (Omkostninger totalt)

2 644 654,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon 1,6%

Tilrettelegging (Kr.13 900)

Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)

Visningshonorar (Kr.2 500)

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)

Foto (Kr.3 250)

Innhenting av grunnbok (Kr.808)

Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.3 860)

Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 434)

Markedspakke 1 (Kr.12 500)

Oppgjør (Kr.5 500)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-21-0224

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr:990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Fung. Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner Daniel Berggren

Saksbehandlere
Daniel Berggren
EIE Stovner
Fung. Daglig leder / Eiendomsmegler / Partner
Mob: 45 22 00 69 / E-post: db@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ole Brumms vei 38
For mer om objektet
Ole Brumms vei 38

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: