Bilde 1 av Radarveien 41Bilde 2 av Radarveien 41
Digital salgsoppgave
Radarveien 41

1152 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

SOLGT. Lambertseter/Radarveien. 3-roms leilighet i 1.etg, med nyere bad og kjøkken (2020). Sydvendt, innglasset balkong.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
52 m²
Bruksareal (BRA)
63 m²
Fellesutgifter
kr 3 883 / Mnd
Prisantydning
kr 3 600 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 227 862
Totalpris
kr 3 835 872
Fellesformue
kr 5 660
Byggeår
1957
Tomt
Eiet tomt 40999 m²
Oppdragsnummer
58210084
card-default

Carl Fredrik Sønsteby

Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF/ Partner
Les om Carl
card-default

Selma Nygaard Thorkildsen

Eiendomsmegler / Siviløkonom
Les om Selma
Prisantydningkr 3 600 000,-
Fellesgjeldkr 227 862,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 835 872
Eiendom
Radarveien 41, 1152 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 159 bnr. 158, andelsnr. 16 i Knausen Borettslag med orgnr. 947963430 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 63 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1957

Tomt
Andel i eiet tomt på 40 999 kvm.

Borettslaget har pene, velstelte fellesareal. Asfalterte internveier og adkomst til bebyggelsen. Skjermet og barnevennlig innenfor borettslagets område. Bra opparbeidet uteareal med nyere lekeplass og sittebenker.

Prisantydning
3 600 000

Takstrapport
Takstmann: Ståle Gran Skøien
Takstdato: 01.12.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 227 862,- pr. 01.10.21
Andel fellesformue: kr. 5 660,- pr. 01.10.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 600 000,- (Prisantydning)
kr 227 862,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 827 862,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 829 022,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 835 872,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Totale felleskostnader utgjør kr 3 883,- per måned.
Herav:
Felleskostnader 3 763,-
Trappevask 120,-

Felleskostnadene inkluderer varmtvann, fyring, kabel-TV, vaktmester, felles bygningsforsikring, nedbetaling av andel fellesgjeld, kommunale avgifter, forretningsførsel, samt øvrige driftskostnader mm.

Det er avdragsfrihet på Annuitetslån 2 tom 01.03.2022 (se punktet Spesifikasjon av fellesgjeld). Forretningsfører estimerer en økning i felleskostnadene på kr 365,- etter endt avdragsfrihet. Det understrekes at felleskostnadene i et borettslag ikke nødvendigvis vil øke fra det tidspunkt avdragene begynner å løpe. Det er borettslagets styre som bestemmer om felleskostnadene skal økes og fra hvilket tidspunkt.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Magnus Mc Kenzie Jakobsen

Beskrivelse
Gjennomgående leilighet i 1.etasje, med enkel adkomst via få trappetrinn. Attraktiv beliggenhet mellom Lambertseter og Karlsrud. Sydvendt, innglasset balkong med hyggelig utsyn. Leiligheten er opprinnelig en 2-roms, der kjøkkenet er flyttet ut i stuen. Både kjøkken og bad er nytt fra 2020. Sistnevnte ble rehabilitert i regi av borettslaget.

KORT FORTALT:
- Lys 3-roms leilighet, i populære Radarveien
- Delikat bad med varme i gulv
- Nyere kjøkken med kjøkkenøy og åpen løsning mot stuen
- To soverom og kontorplass
- Fyring og varmtvann inkludert i felleskostnadene
- To lagringsboder
- Kort gangavstand til Lambertseter senter, buss/T-bane, kino, bibliotek, mm.

Parkering
Borettslaget har parkerings- og garasjeplasser til leie. Disse fordeles etter venteliste av OBOS avdeling Tveita. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler.

Foran Radarveien 69 er det 13 oppstillingsplasser med ladeuttak for el-motorvogn som kan benyttes av beboerne i Knausen. Alle 13 ladeuttak kan levere 22 kWt parallelt uten såkalt laststyring, som betyr at alle plasser leverer full effekt til enhver tid. For å kunne lade må det brukes en ladebrikke som knyttes til ett abonnement som kan bestilles ved bruk av skjema som kan hentes på www.knausen.no eller i styrets kontortid. Styret planlegger å etablere flere oppstillingsplasser med ladeuttak i tilknytning til ladelanlegget i Radarveien 69 som er klargjort for
utvidelser. Oppstillingsplassene vil etter alt å dømme anlegges i området ved p-plassen ved Knausen barnehage.
Styret har satt i gang arbeidet med å utrede en tilrettelegging av lading på utleide oppstillingsplasser og garasjeplasser.

Beliggenhet
Leiligheten er tilhørende i populære Knausen borettslag, og har en skjermet og god intern beliggenhet. Borettslaget ligger i kort gangavstand fra sentrum av Lambertseter. Her finnes Lambertseter senter som kan by på ulike interiør- og klesbutikker, vinmonopol, Meny, apotek, jernvarehandel, bibliotek, samt flere spisesteder. Symra Kino med sine to kinosaler ligger også i tilknytning til senteret. Den offentlige kommunikasjonen i området er god. Banens linje 1 og 4 stopper både på Lambertseter senter og Karlsrud, og tar deg enkelt ned til Oslo sentrum med alt det innebærer av fasiliteter og tilbud. På Lambertseter senter stopper også busslinje 79, mens busslinje 74 stopper i Oberst Rodes vei som ligger noen minutters gange fra leiligheten. Sistnevnte tar deg også enkelt
ned til sentrum av Oslo på omtrent tyve minutter. Videre er det kort kjøretur til hyggelige Sæter Torg og Holtet, hvor det blant annet finnes flere butikker, kafeer og spisesteder.

Nærområdet kan ellers by på fine grøntområder og ulike fritidsaktiviteter. Lambertseter bad og Lambertseter idrettspark, bestående av fotballbaner, friidrettstadion og idrettslekeplass, ligger i sykkelavstand fra leiligheten. Om vinteren legges det naturis på deler av anlegget. Videre er SATS nærmeste treningssenter, med hele to senter i nærområdet. Dersom løpetur eller spasertur ute i naturen frister er Lambertseter sin egen lysløype perfekt til så måte. Denne starter ved "Grisern", rett nedenfor friidrettsbanen, og er en populær turrunde for beboerne i området. "Grisern" er forøvrig en populær akebakke vinterstid. Her ifra er det også en gangvei som tar deg rett over til Skullerud og videre inn i Østmarka. Det er dermed ikke langt å gå dersom man ønsker større turområder. I Østmarka kan naturen nytes både sommer som vinter, da man kan bade i eksempelvis Nøklevann, gå eller sykle til Rustadsaga eller ta seg en skitur til Skullerudstua eller Mariholtet. Kort kjøretur til hyggelige Ekeberg eller Østensjøvannet, som er populære turområder for både store og små. Ønsker man en tur til stranden sommerstid er Nordstrand bad en av flere muligheter. Det er altså svært gode tur- og rekreasjonsmuligheter i området, samtidig som det er sentralt med tanke på å komme seg til Oslo sentrum. Lambertseter er derfor et område som
passer alle!

Tomt
Eiet tomt, 40999 kvm

Inneholder
1.etasje: entré, bad, stue/kjøkken, kontor og to soverom.

Leiligheten disponerer to lagringsboder, en i kjeller og en på loft. Loftsboden er målt opp til å ha et gulvareal på ca 13,5 kvm (har skråtak). Kjellerboden er målt opp til ca 7 kvm. Begge bodene er merket 116.

Byggemåte
Boligbygg over tre etasjer samt kjeller og loft. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur og betongkonstruksjoner. Fasader utført i teglstein samt felter med panel. Yttertak av saltaksform i trekonstruksjoner utvendig tekket med takstein (taket er ikke besiktiget).

Primærrom
Primærrom: 52 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 63 kvm

Standard
Gulvflate i entré belagt med fliser. Øvrige gulvflater belagt med tre-stavs parkett. Vegg- og himlingsflater av tapetserte og malte flater, samt MDF-panel, malt panel og byggningsplater. Noe overflateoppussing bør påregnes. Hvite innerdører. Balkongdør og vinduer med karmer av tre i 2-lags glass fra ukjent årstall. Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles trappegang. Leiligheten har delvis skjult og delvis åpent elektrisk anlegg.

Entré: Fin entré med tilgang til praktisk, innvendig bod på 1 kvm, med plass til å henge fra seg ytterklær. Entreen er utstyrt med dørcalling.

Bad: Delikat, flislagt bad med varme i gulv og downlights i himling. Et godt sted å starte dagen! Speilskap og vegghengt servantskap med skuffer gir lagringsmuligheter for toalettartikler, mm. Eget dusjhjørne med innfellbare glassdører. Videre er badet utstyrt med vegghengt toalett, opplegg for vaskemaskin og avtrekksventil plassert i himling. Vannrør av typen rør-i-rør system og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør system med stoppekraner og lekkasjestopper plassert i vegg. Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2020.

Stue/kjøkken: Lys stue med plass til sofagruppe med tilhørende TV-møbler. Åpen kjøkkenløsning med innredning fra 2020, med glatte fronter og benkeplater av laminat. Nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Integrerte hvitevarer gir pent og helhetlig inntrykk; kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin og komfyr med nedfelt platetopp. Videre er kjøkkenet utstyrt med ventilator på vegg. Synlige vannrør av typen rør-i-rør system. Synlige avløpsrør av plast og stoppeventiler plassert under oppvaskkum. Kjøkkeninnredningen bærer noe preg av slitasje.

Balkong: Fra stue/kjøkken har man utgang til sydvendt, innglasset balkong på 10 kvm. Gode solforhold og hyggelig utsyn mot grønt fellesområde og barnehage gjør at sommerdagene kan nytes til det fulle. Den gode størrelsen muliggjør ulike balkongmøblement. Videre bidrar innglassingen til å utvide balkongsesongen til også å gjelde vår og høst. Balkongen er belagt med terrassebord og er utstyrt med utebelysning og stikkontakt.

Soverom 1: Stort soverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. I tilknytning til soverommet har man lagd et lite rom som passer perfekt som kontor.

Soverom 2: Leilighetens andre soverom passer perfekt som barnerom eller gjesterom, alt etter behov. Dette rommet var opprinnelig kjøkken.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp med nyere radiatorer med termostathoder. Varmeforsyningen i borettslagets besørges av jord/bergvarme. Varmtvann og fyring er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Denne boligens andel fellesgjeld utgjør kr 227 862,- per dato 01.10.2021.

Borettslaget har i dag to annuitetslån med følgende betingelser og restsaldo:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 33 092 188,- hvorav denne andel utgjør kr 81 071,-
Restløpetid: 16 år 11 mnd.
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,35 %

Annuitetslån 2:
Restgjeld: kr 59 900 000,- hvorav denne andel utgjør kr 146 791,-
Restløpetid: 28 år 3 mnd.
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,35 %
Avdragsfrihet tom. 01.03.2022

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Nei

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 56703748

Den enkelte andelseier må selv sørge for å ha hjemforsikring, som dekker innbo og løsøre.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 867 500,- Som sekundærbolig Kr. 3 123 001,-

Borettslag
Knausen borettslag, organisasjonsnummer 947963430.

Knausen borettslag består av 334 leiligheter, med følgende adresse:
- Radarveien 25-77 og 34-74

Det er BN Rent og Grønt AS som utfører vaktmesteroppgavene i Knausen. Videre står Grønt Miljø AS for nødvendig vedlikehold av grøntarealene slik at man kan ivareta de pene fellesområdene. Økonomiske Løsninger AS har ansvaret for renhold av fellesarealene. Knausen har videre avtale med Telia om leveranse av bredbånd og TV-tjenester til borettslagets beboere. Grendehuset i Radarveien 69 kan leies av beboerne i borettslaget til hyggelige sammenkomster. Lokalet er per i dag utrustet for selskaper for inntil 40 personer. Videre er det seks fellesvaskeri i borettslaget.

Knausen borettslag er et velholdt og veldrevet borettslag. Følgende større vedlikeholds- og rehabiliteringsarbeid er
utført de senere år:
- 2020-2022: Våtromsrehabilitering.
- 2019-2020: I løpet av våren 2019 er det bygget to nye lekeplasser med nye sittegrupper i hver ende av Knausen og en ny grillplass ved siden av grendehuset. Det er satt opp nye lekeapparater og lagt nye støtmatter som ivaretar sikkerheten til barna. Videre er området rundt plassene opparbeidet med et estetisk løft.
- 2019-2022: Utskifting ventilasjonsbatterier. Borettslaget planlegger å bytte ut alle ventilasjonsbatterier over de neste 2-3 årene og tar de på driften.
- 2018: Anlagt 13 oppstillingsplasser med ladeuttak for elmotorvogn ved Radarveien 69. Ombygging av
fyringsanlegget, fjernet oljetanken. Installert ny el-kjele i hovedsentralen som er riktig dimensjonert i forhold til dagens behov i varmeanlegget. Nye rør mellom hovedsentralen i nr 69 og 67. De nye rørene gir betydelig lavere varmetap og redusert energiforbruk. Byttet til nye ventiler i hovedsentralen, noe som gir bedre styring av varmeanlegget.
- 2017-2018: Nytt fibernett.
- 2015-2016: Ommuring av piper. Alle pipene ble revet og gjenoppbygget.
- 2013: Ferdigstillelse av grendehuset.
- 2011-2013: Oppgradering av varmeanlegget: etablering av nytt energioppfølgingssystem, utskifting av radiatorer og trykkstyrte sirkulasjonspumper, boring av brønner for uthenting av jordvarme, oppgradering av sentralt driftskontrollanlegg, bytte av varmepumper, kjemisk rens av rørnett, innregulering av varmeanlegg og isolering av rør.
- 2012: Nye pulverapparat i leilighetene.
- 2009: Renset ventilasjonskanaler. Ombygging av varmtvannsanlegget. Samtlige berederrom ble bygget om, og
alle varmtvannsberedere ble renset.
- 2008-2009: Utvendig overflatebehandling av vinduer, vask av balkonger, blikkarbeid, maling av balkongrekkverk og deler av fronter/blomsterkasse på balkong, samt maling av de oppgangene som er slitt.
- 2006: Ny oljetank.
- 2003-2004: Oppgradert vaskeriene, nye maskiner. Nytt porttelefonanlegg.
- 2003: Nye røykvarslere og slokningsapparater.
- 1999: Renovert garasjer. Utbedret treverk, lagt nytt takbelegg og malt.
- 1995-1998: Opprusting av uteområdene, lekeplasser. Alt grøntområde ble oppgradert, inkl lekeplassene.
- 1994-1995: Full rehabilitering av elektrisk anlegg i samtlige leiligheter, loft, kjellerrom, vaskerier og oppganger.
- 1993-1995: Full fasaderehabilitering, etterisolering av loft, ny takstein, flislegging av inngangspartiene, samt nye, store balkonger.
- 1988-1989: Nye vinduer.

Vedrørende baderomsrehabilitering og annet vedlikehold:
I ekstraordinær generalforsamling avholdt 14.06.2018 ble det fattet vedtak om utskifting av vann- og avløpsrør, rehabilitering av bad og utstyrspakke. Kostnad ble stipulert til kr 101 000 000,- i 2018. I henhold til siste årsberetning vil totalkostnadene i rør- og baderomsprosjektet lande vesentlig lavere enn den vedtatte budsjettrammen (ref. ekstraordinær generalforsamlingen 14.juni 2018). Lån på 80 millioner ble innvilget i OBOS Banken. Kr 60 000 000,- er tatt ut og fordelt fellesgjelden. Kr 20 100 000,- av lånerammen gjenstår. Felleskostnadene økte med 25 % fra 1.1.2019 grunnet baderomsrehabiliteringen. Produksjon av bad startet opp 6. januar 2020 med planlagt ferdigstillelse ila en toårsperiode. For mer informasjon om prosjektet, se oppdatert informasjon på borettslagets hjemmeside. Det er også planlagt oppussing av oppganger, nytt porttelefonanlegg/nøkkelsystem, oppgradering av uteareal og anlegging av seks nye el-bilplasser i 2021. Styret forventer ikke økning i felleskostnadene i 2021.

Forretningsfører
OBOS utfører forretningsførselen i henhold til kontrakt.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for interne i borettslaget og medlemmer av OBOS. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Dyrehold
I henhold til husordensreglene er det tillatt å holde dyr dersom gode grunner taler for dyreholdet og det ikke er til ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Søknad om dyrehold sendes til styret. For mer informasjon, se husordensreglene punkt 2.12.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 600 000,- (Prisantydning)
kr 227 862,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 3 827 862,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
kr 1 160,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 829 022,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 835 872,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Garantiforsikring (Kr.2 000)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Grunnpakke (Kr.12 900)
Oppgjør (Kr.5 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Gebyr utlysing forkjøpsrett (Kr.7 494)
Markedspakke 1 (Kr.18 900)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 3 827 862,-) (Kr.43 750)
Visningshonorar (Kr.5 000)
Overtagelse (Kr.2 000)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.3 220)
Direkteutlegg for selger, Brannslukningsapparat (Kr.400)
Direkteutlegg for selger, ny på Finn (Kr.1 000)
Totalt kr. (Kr.111 459)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
58-21-0084

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovvalg
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Bekkelaget & Nordstrand Eiendom AS
EIE Bekkelaget & Nordstrand
Org. nr:974350521
Kongsveien 78
1109 Oslo
Tlf: 23 16 73 00

Ansvarlig megler
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF/ Partner Carl Fredrik Sønsteby

Saksbehandlere
Carl Fredrik Sønsteby
EIE Bekkelaget & Nordstrand
Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF/ Partner
Mob: 93 08 51 38 / E-post: cfs@eie.no

Selma Nygaard Thorkildsen
Eiendomsmegler / Siviløkonom
Mob: 97 97 75 14 / E-post: snt@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Radarveien 41
For mer om objektet
Radarveien 41

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: