Bilde 1 av Ravnkollbakken 73Bilde 2 av Ravnkollbakken 73
Digital salgsoppgave
Ravnkollbakken 73

0971 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BUD MOTTATT! Meget romslig 3-roms toppleilighet med innglasset balkong - Pent kjøkken - Flott utsikt - Heis - Garasje
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
8
Primærrom (P-ROM)
83 m²
Bruksareal (BRA)
97 m²
Bruttoareal (BTA)
106 m²
Fellesutgifter
kr 6 356 / Mnd
Prisantydning
kr 3 200 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 448 000
Totalpris
kr 3 663 504
Byggeår
1970
Tomt
Fellestomt 9104 m²
Oppdragsnummer
75210160
card-default

Daria Zuzanna Dymarska

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Daria
card-default

Sandra Nilssen

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Les om Sandra
Prisantydningkr 3 200 000,-
Fellesgjeldkr 448 000,-
Utlysing av forkjøpsrettkr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 3 663 504
Eiendom
Ravnkollbakken 73, 0971 Oslo, Etasje: 8

Matrikkel
Gnr. 96 bnr. 62, andelsnr. 648 i Ravnkollen borettslag med orgnr. 951133914 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 83 kvm, Bruksareal: 97 kvm, Bruttoareal: 106 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1970

Tomt
Fellestomt 9104 m²

Prisantydning
3 200 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 448 000,- pr. 01.08.21
Andel fellesformmue kr. 9 566,- pr. 30.12.2020

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 200 000,- (Prisantydning)
448 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 648 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Utlysing av forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 663 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 356,- pr. mnd.

Vedtatt rehabilitering:
Det har på årsmøtet som ble avsluttet 22.06.21 blitt vedtatt å rehabilitere våtrommene. Dette innebærer utskifting av sluk, toalett, vannrør og det blir lagt nytt gulv med membran og varmekabel. Kjerneboring mellom alle bad for å legge opp nye avløpsrør er påkrevd. Arbeidet vil igangsettes om 12-15 måneder. Felleskostnader vil øke med ca. 3-9% i forbindelse våtromsrehabilitering

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnader inkluderer trappevask, TV-anlegg/bredbånd, kommunale avgifter, forsikringer, nedbetaling av lån, drift og vedlikehold.

Felleskostnader vil øke med ca. 3-9% i forbindelse våtromsrehabilitering.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Anne Merethe Baardvik

Beskrivelse
- Romslig 3-roms beliggende i 8. etasje
- Leiligheten er gjennomgående
- Arealeffektiv planløsning
- Heis
- Gode lys- og solforhold
- Pent kjøkken fra 2014
- 2 gode soverom
- Vestvendt innglasset terrasse
- Praktisk vaskerom
- 2 boder med god lagringsplass
- Luftebalkong på 3 kvm
- Marka med flotte turmuligheter som nabo
- Svarttjernparken ligger i nærområdet
- Søndagsåpen nærbutikk rett utenfor døren
- PostNord-tjenester på Joker
- Fredelige omgivelser
- Kort vei til busstopp og T-banestasjon
- Flott beliggenhet
- Barnevennlig område
- Ingen dokumentavgift
- Raskt avklaring på forkjøpsrett

Parkering
Det medfølger 1 garasjeplass i felles lukket garasjeanlegg.

Det etableres ikke nye ladeplaser i p-hus etter 01.03.2020, lading på uteplass er ny ordning. Bruk av plasser ute krever abonnement og man må bo i borettslaget.

Pris for lading er per 01.03.2020 kr 3,- per kW/t og administrasjonsgebyr kr 50,- per måned. Det er ladeplikt på ladeplassene. Parkering uten lading vil gi gebyr.

Borettslaget har 12 MC-plasser i P23, ta kontakt med styret om det ønskes å leie. Vi har gjesteparkering i nærheten av P-husene.

For øvrig er det gjesteparkering på borettslagets område samt gateparkering etter stedets gjeldende regler.

Beliggenhet
Leiligheten er beliggende i bydel Grorud, på Romsås - i populære Ravnkollen Borettslag. God intern beliggenhet på feltet, høyt og fritt beliggende, hvilket gir et flott og åpent utsyn samt at det gjør boligen lys og luftig. Veletablert og barnevennlig boligområde med lite gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til nærbutikk, skoler, barnehage, café, helsestudio, svømmehall m.m.

For den som er glad i friluftsliv er det kort vei til Lillomarka med flotte rekreasjonsmuligheter som blant annet lysløype, turveier, bade- og fiskevann m.m. Svarttjernparken ligger i nærområdet og har flotte bademuligheter. I nærheten ligger også Humleby med sin nye fritidspark og kunstgressbane, her holdes det flere arrangementer. Det er et rikholdig tilbud av fritidsaktiviteter for både eldre og unge, som f.eks. gammeldans, pensjonistforening, bridgeklubb, speiderorganisasjon og musikkorps. Hvert år arrangeres det borettslagene i mellom ulike arrangementer. Romsås Cup er Romsåsfotballens stormønstring både for barn og voksne.

Fra boligen er det kort gangavstand til Lillomarka som er godt egnet for alle typer turer. Her finner du flere sportsstuer med servering, deriblant Lilloseter og Sinober. Lillomarka har dessuten et meget godt lysløypenett som gir utallige muligheter for skiturer om vinteren. Marka byr også på mange idylliske tjern og vann, som f.eks. Vesletjern og Steinbruvann. Alle tjern og vann er åpne for fisking, foruten drikkevannskildene. Hold deg i aktivitet ute i det fri eller benytt deg av et av de mange innendørs treningssentrene som finnes i området; Sats på Kalbakken, Actic og Stolt på Stovner. Idrettslaget Grei har kunstgressbane, ballbinge og klubbhus like ved. Aktivt fotball, innebandy, orienterings- og skimiljø. Det ligger også alpinanlegg på Årvoll.

De fleste butikker og servicetilbud finner du i nærheten som blant annet Søndagsåpen Joker med PostNord sine tjenester og Romsås senter som huser servicefasiliteter som matbutikk, kiosk, caféer, helsestudio, svømmehall og bibliotek. I nærområdet ligger også Grorud senter med blant annet matbutikk, apotek, bank, vinmonopol mm. I tillegg er det kort vei til Stovner senter som har et godt utvalg av forretninger og servicetilbud innenfor de fleste bransjer. Stovner Senter ble i 2016 utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for nærområdets innbyggere.

I tillegg har Lørenskog Vinterpark SNØ åpnet, kun i kort avstand fra boligen. Dette er et stort innendørs vintersportanlegg, og visjonen er at vinterparken skal bli et internasjonalt samlingspunkt for vintersport. Det er planer om at anlegget i tillegg vil inkludere blant annet hotell, serveringssteder, bransjebutikker, undervisningslokaler samt en næringsklynge knyttet til kulde, vinter og snø. Anlegget vil være det eneste innendørs skianlegget i verden som har både alpint, free-style og langrennsløyper. Les mer om det spennende anlegget her: http://www.xn--sn-mka.no/forsiden/

T-banens (Romsås) linje 4 og 5 tar deg effektivt til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på ca. 20 minutter. I tillegg til T-banen er det gode bussforbindelser, fra leiligheten er det få minutter til nærmeste bussholdeplass med buss til Grorud. Fra Grorud er det bussforbindelser til store deler av Oslo og Akershus. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av blokkbebyggelser, grønne arealer, skoler, barnehager m.m.

Tomt
Fellestomt, 9104 m²

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen. Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Skole/barnehage
Boligen sokner til Svarttjern skole (1-4kl.) og Tiurleiken skole (4-10kl.)

Det er flere barnehager i nærheten av boligen, bl.a.
Ravnkollen barnehage - 180 m.
Tiurleiken barnehage - 350 m.
Humlebakken barnehage - 1.2 km

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Offentlig kommunikasjon
Buss
Stasjon: Romsås kirke
Linje: 63, 63N

T-bane
Stasjon: Romsås
Linje: 4, 5

Inneholder
Daria Zuzanna Dymarska ved din lokale eiendomsmegler EIE Stovner har gleden av å presentre Ravnkollbakken 73, en lys og meget romslig 3-roms toppleilighet med innglasset balkong, beliggende i veldrevet borettslag på populære og barnevennlige Romsås, øverst i Groruddalen.

Leiligheten har en god planløsning og fremstår som arealeffektiv med blant annet stue og kjøkken i moderne og plassbesparende åpen løsning, 2 gode soverom, praktisk vaskerom og flislagt bad. Boligen er gjennomgående med store vindusflater, uten gjenboere og har gode lys- og solforhold fra morgen til kveld. Fra stuen er det utgang til stor, innglasset vestvendt balkong på hele14 kvm med fantastisk utsikt over nærområdet samt Oslo by. Fra vaskerommet er det utgang til østvendt luftebalkong, med utsikt til skogen, på ca. 3 kvm.

Nærområdet byr på "alt" en familie trenger i en travel hverdag som skoler/barnehager, kollektivtransport, matbutikker, kjøpesenter, treningssenter mm.

MÅ SEES!

Leiligheten ligger i 8. etasje. med adkomst via felles trappeoppgang eller heis og inneholder: Entré, bad, to soverom, kjøkken, stue med utgang til innglasset balkong og varskerom med utgang til luftebalkong.

Det medfølger 2 boder i kjeller.

VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG VISNING!

Byggemåte
Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller hovedsakelig av betong. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget). Utvendige fasader forblendet med teglstein og fasadeplater. Leiligheten har slett entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB fra 1982. Balkongdører med 3-lags glass fra 2007 og vinduer med 2-lags glass fra 2007.

Primærrom
Primærrom: 83 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, vaskerom, to soverom, stue og kjøkken

Bruksareal
Bruksareal: 97 kvm

Boder
Leiligheten disponerer 2 kjellerboder.

Standard
Entré
Leiligheten ønsker deg velkommen i en lys og pen entré med plass til garderobeløsning. Entreen gir et godt førsteinntrykk av leiligheten, og er et hyggelig sted å komme hjem samt å ønske gjester velkommen. Nymalte veggoverflater i lyse farger og 1-stavs parkett fra 2014.

Baderom
Leiligheten har et romslig flislagt baderom. Badet ble oppgradert i 1999. Innredningen består av servantskap med profilerte fronter i hvit utførelse, servant i porselen, vegghengt speilskap med belysning over servant, dusjkabinett og toalett. Downlights i tak og gulvvarme. Mekanisk avtrekk. Borettslaget har vedtatt rehabilitering av våtrommene.

Vaskerom
Praktisk vaskerom med utgang til luftebalkong. innredningen består av en arbeidsbenk, skap, hyller. Videre er det opplegg for vaskemaskin, varmtvannsbereder på ca 200 liter fra 1998, husbrannslange, hovedstoppekran for vannrør. Malte veggoverflater og linoleum belegg på gulv.

Soverom I
Romslig hovedsoverom med en delikat utførelse. Soverommet har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Videre har rommet en eldre garderobeløsning. Malte veggoverflater, 3-stavs parkett fra slutten av 1990-tallet.

Soverom II
Boligens andre soverom fremstår som lyst og romslig med god plass til seng, skrivepult og tilhørende møblement. Videre er det god oppbevaringsplass i innebygt eldre garderobeløsning. Dette rommet passer perfekt som barnerom, gjesteværelse eller kontor. Malte veggoverflater, 3-stavs parkett fra slutten av 1990-tallet.

Kjøkken
Flott kjøkkeninnredning fra 2014 med god skap- og benkeplass. Innredningen består av slette fronter i hvit utførelse og benkeplate i tre med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Integrerte hvitevarer som stekeovn, mikrobølgeovn, keramisk induksjonstopp, oppvaskmaskin, kjøl og frys. Ventilator med belysning og kullfilter. Kjøkkenet har plass for en hyggelig spiseplass ved vindusflatene. Flislagt og pleksiglass mellom benkeplate og overskap. Malte veggoverflater og 1-stavs parkett fra 2014.  Kjøkkenet er laget i en moderne og plassbesparende åpen løsning mot stuen.

Stue
Romslig stue med plass for sofagruppe med tilhørende stuemøblement, medievegg og spisestue. Stuen har store vindusflater, hvilket gjør leiligheten lys og luftig. Den åpne løsningen mellom stue og kjøkken skaper en sosial atmosfære, og gjør stuen til et yndet samlingspunkt for venner og familie. Fra stuen er det utgang til vestvendt balkong med utsikt over nærområder. Nymalte veggoverflater, brystningspanel og 1-stavs parkett fra 2014.

Innglasset balkong
Vestvendt, innglasset balkong med gode solforhold på ca. 14 m2. Det er god plass til å sette ut sittegruppe og grill. Boligen ligger fint til på en naturlig høyde og er i toppetasjen hvilket gir fint og åpent utsyn over nærområdet helt ned til Olslofjorden. Her kan lange solrike sommerdager utvikle seg til koselige kvelder. Innglassing av balkonger forlenger brukstiden av balkongen betraktelig, og gjør balkongen til en naturlig forlengelse av stuen.

Luftebalkong/ Brannbalkong
Østvendt luftebalkong med adkomst fra vaskerom på ca. 3 kvm.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 356,- pr.mnd.

Kommunale avgifter, TV-anlegg / bredbånd, forsikringer, drift og vedlikehold.

Faste løpende kostnader
Strøm, innbo forsikring m.m.
Listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.:HANBAN-93727003086
Type: Annuitetslån
Restgjeld: 7.475.072,-
Restløpetid: 23 år 1 md.
Term pr. år: 4
Type rente: Flyt
Rente: 2,10%

Lånenr.: HUS601-11428456 5
Type:Annuitetslån
Restgjeld: 2.461.383,-
Restløpetid: 2 år 7 md.
Term pr. år: 2
Type rente: Flyt
Rente: 0,79%

Lånenr.: NORDEA-907508
Type: Annuitetslån
Restgjeld: 278.443.615,-
Restløpetid: 28 år 9 md.
Term pr. år: 4
Avdr. frihet til og med: 01.05.2039
Type rente: Fast
Rente: 5,72%

Sum andel fellesgjeld kr. 233.000 pr.01.06.2021

Lånenr.: HANBAN-93727003086
Restgjeld: 11.593,-
Kapitalkostnader: 53,-

Lånenr.: HUS601-11428456 5
Restgjeld: 3.821,-
Kapitalkostnader: 130,-

Lånenr.: NORDEA-907508
Restgjeld: 431.918,-
Kapitalkostnader: 2.059,-
Avdragsfrihet til og med: 01.05.2039
Estimert endring etter avdragsfrihet: 2.373,-


Merknad om lån hos Nordea type swap

Lån hos Nordea, opprinnelig kr 306 000 000,- med 40 års løpetid og kvartalsvise terminer. Det er avtalt avdragsfrihet for lånet i perioden 26.10.2020 til og med 26.04.2039. Lånet forfaller 26.04.2050. Lånet er rentesikret gjennom tilleggsavtale om rentebytte (renteswap, jf avtale nr 907508/3873188) med løpetid til 25.03.2039 og fast rente 3,9857%. Rentebytteavtale betyr at boligselskapet gjennom denne tilleggsavtalen har byttet fremtidig flytende rentebetalinger (NIBOR) til faste rentebetalinger. Den variable lånemarginen til banken kommer i tillegg til den faste renten som boligselskapet betaler i rentebytteavtalen. Dersom boligselskapet ønsker å innfri rentebytteavtalen før den utløper, må det betale over- eller underkurs.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Protector Polisenummer: 1363893

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 828 245,- Som sekundærbolig Kr. 2 760 815,-

Borettslag
Borettslag: Ravnkollen borettslag, Orgnr: 951133914

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.
Borettslaget har gjennom samarbeidet med de andre borettslagene på Romsås inngått avtale om levering av TV og Internett med Telia. Avtalen inneholder en grunnpakke TV og grunnleveranse bredbånd.

Beboer må selv ta kontakt med Telia for dekoder og utstyr og tilbakelevere utstyret ved flytting. Telia kan kontaktes via servicetelefon 21545454 Feilmelding og supportbehov kan også meldes på telia.no


Ventilasjon i hele borettslaget ble renset i august 2021

Dyrehold
Dyrehold som gjelder dyr i eierforhold og pensjon er tillatt i borettslaget etter følgende regler:
1) Andelseier som har hund og/eller katt skal melde dette til styret.
2) Hunder/katter skal alltid føres i bånd innenfor borettslagets område. Eier av hund/katt forplikter seg til omgående å fjerne ekskrementer. Det forutsettes at fører av hund må ha full kontroll over dyret.
3) Det forutsettes at hundeeier er kjent med de til enhver tid gjeldende politivedtekter om båndtvang.
4) Dersom det kommer klage over at dyreholdet sjenerer naboer ved lukt, bråk eller på annen måte, forplikter eieren seg til å fjerne dyret fra leiligheten eller fraflytte leiligheten hvis ikke en minnelig ordning med klageren kan oppnås. I tvilstilfelle avgjør styret etter forhandling med partene hvorvidt en klage er berettiget.
5) Dyreeier er ansvarlig og erstatningspliktig for skade som dyret måtte påføre eiendom i borettslaget.
6) Dyreeier må erklære seg villig til å godta endringer i bestemmelser om dyrehold som generalforsamlingen vedtar.
7) Alle hundeeiere skal møte opp på hundedugnader som borettslaget finner det nødvendig å holde.
8) Alle katter skal ID-merkes enten ved tatovering i øret eller med elektronisk brikke. Katter uten slik merking vil innfanges etter vedtak i styret og bli levert til omplassering eller avlives av veterinær.

Diverse
Selger har selv ikke bebodd eiendommen de siste årene, og sitter derfor med begrenset kjennskap til eiendommens tilstand. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig.

RAVNKOLLEN BORETTSLAG

- Borettslaget består av 661 andelsleiligheter og har felles tomt.
- Borettslagets hjemmeside: www.ravnkollen.no
- Vaktmestertjeneste: Borettslagets vaktmestertjenester utføres av Romsås vaktmestersentral (RVS).
- Trappevask: Trappevask utføres av renholdere fra Romsås Vaktmestersentral. Trappevasken dekkes av felleskostnadene.
- Reparasjonsgarasje og vaskeplass for biler: Reparasjonsgarasjen ved P23 kan leies ved henvendelse til borettslagets kontor. Bil-vaskeplassen ved P21 er til fri benyttelse for alle beboere i borettslaget.
- Grendehuset RKB 36: Beboere kan leie borettslagets grendehus i Ravnkollbakken 36 til festligheter og andre arrangementer. Lokalet har serveringsutstyr til om lag 35 personer og opplegg for avspilling av musikk fra medbragt telefon og lignende. Bestilling av lokalet skjer kun ved personlig henvendelse til borettslagets kontor og leien må betales ved bestilling.

Borettslaget har skiftet ut alle sikringsskap og hovedfordelere i 2017. Standard skap til leilighetene er utstyrt med klargjort plass til montering av ekstra strømkurs dersom en ny andelseier ønsker dette.

Det er montert elektroniske låser i alle oppgangsdører. Tags til oppgangsdører og nøkler til kjellerdører og bodhus må kjøpes på borettslagets kontor. Inn-og utkjøring fra p-hus skjer kun med garasjeportåpner. Denne kjøpes på borettslagets kontor. Postkasseskilt og endring av navn på ringetablå bestilles på borettslagets kontor eller ved å sende epost til styret. Postkasseskilt er gratis. Borettslagets styre har ikke nøkler til de enkelte leiligheter eller postkasser.

Obos-banken har utarbeidet en likviditetsanalyse for rehabilitering av rør-og våtrom. Analysen tar utgangspunkt i dagen økonomiske situasjon for borettslaget, og beregner hvor mye vi må låne for å betale for rehabiliteringen og hvor mye fellesutgiftene må øke for å kunne betale for nytt lån og drift av borettslaget.

Pris for totalenteprisen oppgitt i styrets innstilling er etter råd fra Obos Prosjekt lagt høyt for å ta høyde for prisendringer og uforutsette utgifter knytta til rehabiliteringen.

I tabellen under fremkommer økning i fellesutgift gitt ulike løpetider for lån, og om vi skal inkludere felles varmtvann eller ei. Økning i fellesutgift spenner mellom 3% til 9% økning allerede fra 1. januar 2022. Det er også inntatt refinansiering av våre lån i Husbanken og Handelsbanken. Å øke fellesutgiftene allerede nå betyr ikke, som tabellen viser, at låneopptak etter endt rehabilitering nødvendigvis blir det samme som endelig kostnad for rehabilitering.

Vi kan ikke på nåværende tidspunkt gi eksakt svar på økning i fellesutgifter, for vi vet ikke om det blir felles varmtvann eller om vi tar opp lån med løpetid 30 eller 40 år. Dette vil vi komme tilbake til på beboermøte over sommeren.

Annet
Vedtatt rehabilitering:

Det har på årsmøtet som ble avsluttet 22.06.21 blitt vedtatt å rehabilitere våtrommene. Dette innebærer utskifting av sluk, toalett, vannrør og det blir lagt nytt gulv med membran og varmekabel. Kjerneboring mellom alle bad for å legge opp nye avløpsrør er påkrevd. Arbeidet vil igangsettes om 12-15 måneder.

Felleskostnader vil øke med ca. 3-9% i forbindelse våtromsrehabilitering.

Større vedlikehold og rehabilitering:
2019 - 2020
- P-hus
- Heiser
- RKB 36
- Strømskap og hovedtavler i P-hus.
- Ladeplasser ute etablert.
- Diverse heisreparasjoner.
- Nytt kjøkken, nye møbler, malt og skifta gulvbelegg.

2018 - 2019
- Lekeplasser
- Ny lekeplass i tun 2 og 3. Takvifter er anskaffet og skiftes ved behov.

Styret:
Telefon: 976 76 732.
Epost: styret@ravnkollen.no

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig.

Regulering
Området er regulert til senterområdet, som omreguleres til byggeområdet for boliger/kontor/forretn./sosialsenter/skole/barnehage/forsamlingslokale/idrettsanlegg/politipost/bibliotek/friområde/felles areal m.m S-3799 datert: 21.06.2000. Megler har innhentet kopi av situasjonskart, målebrev og reguleringsplaner m/bestemmelser. Disse vil bli sendt ut på forespørsel. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 200 000,- (Prisantydning)
448 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 648 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Utlysing av forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

3 663 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)

Foto (Kr.2 990)

Provisjon 1,3% av salgssum inkl f.gjeld

Tilrettelegging (Kr.12 000)

Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)

Visningshonorar (Kr.2 500))

Betalingsutsettelse (Kr.2 590)

Henvendelse til finansinstitusjon (Kr.1 000)

Innhenting av grunnbok (Kr.808)

Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.3 860)

Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 434)

Markedspakke (Kr.10 900)

Oppgjør (Kr.5 500)

Totalt kr. (Kr.90 057)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-21-0160

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr:990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00, Fax: 22 52 01 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner Sandra Nilssen

Saksbehandlere
Daria Zuzanna Dymarska
EIE Stovner
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 36 40 86 / E-post: dzd@eie.no

Sandra Nilssen
EIE Stovner
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Mob: 99 38 10 66 / E-post: sin@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Ravnkollbakken 73
For mer om objektet
Ravnkollbakken 73

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: