Bilde 1 av Rosteds gate 4ABilde 2 av Rosteds gate 4A
Digital salgsoppgave
Rosteds gate 4A

0178 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott, klassisk leilighet med solrik balkong og peis - God takhøyde, gjennomgående - Mulighet for 2 sov - Varmtvann inkl
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
4
Antall soverom
1 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
49 m²
Bruksareal (BRA)
49 m²
Fellesutgifter
kr 3 548 / Mnd
Prisantydning
kr 4 800 000
Omkostninger
kr 136 140
Fellesgjeld
kr 21 394
Totalpris
kr 4 957 534
Byggeår
1898
Tomt
Eiet tomt 513 m²
Oppdragsnummer
76230042
card-default

Charlotte Solli

Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Les om Charlotte
Prisantydningkr 4 800 000,-
Fellesgjeldkr 21 394,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 9 250,-
Dokumentavgiftkr 125 520,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 4 957 534
Eiendom
Rosteds gate 4A, 0178 OSLO, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 208 Bnr. 562 Snr. 4 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 49 kvm, Bruksareal: 49 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1898

Tomt
Eiet tomt 513 kvm

Lukket gårdsrom for sameiet opparbeidet med brostein, sykkelstativer, sittegrupper og diverse beplantning.

Prisantydning
4 800 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Christian Ulrich Johansen Takstdato: 14.09.23 12:46

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 21 394,- pr. 14.09.23
Andel fellesformue kr. 0,- pr. 14.09.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 800 000,- (Prisantydning)
kr 21 394,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 821 394,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 125 520,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 126 890,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 948 284,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 957 534,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 548,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, fibernett (kollektiv avtale fra 1.okt), felles byggforsikring, kommunale avgifter, generell vedlikehold av fellesarealer, styrehonorar og forretningsførsel m.m.

Det gjøres oppmerksom på at månedlige felleskostnader må ansees som et á konto-beløp og er ment å dekke boligselskapets forutsette kostnader. Dersom det skulle bli nødvendig kan styret når som helst endre felleskostnadene eller vedta kapitalinnkallinger fra eierne.

Eier
Lars Pontus Ovhagen Astri S Konradsson

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser. Mulighet for lading av EL-bil like utenfor bygget. Beboerparkering i nærområdet.

Beliggenhet
Velkommen til Rosteds gate 4A!

Fredensborg er en liten perle beliggende i indre by, rett nord for sentrum. Her befinner du deg midt i smørøyet av Oslo med så og si alt av hovedstadens fasiliteter innen enkel rekkevidde. Uansett om du er mat-, kultur-, eller friluftsinteressert har du kort vei til opplevelser. Fredensborg er et svært populært, men samtidig rolig og fredfullt område. Her får du den perfekte kombinasjonen; supersentral men allikevel skjermet og tilbaketrukket beliggenhet.

Området har et godt utvalg av hyggelige nisjebutikker, kulturtilbud, lokale kafeer, barer, og flust av populære restauranter som f.eks. Hyde, Klosteret, Kontrast og Chez Colin, og mye mer. Arno Cafè Bruschetteria Italiana, den hippe østersbaren Eff Eff og den koselige vinbaren Nektar i Fredensborgveien er siste tilskudd i nabolaget.

Kun få minutter unna finner du Torggata som har vært gjennom en rehabilitering og er nå et naturlig bindeledd mellom Grünerløkka og Youngstorget. Torggata er en hyggelig gågate med et godt utvalg av serveringssteder og butikker. Nyeste tilskudd her er den nye mathallen Oslo Street Food, med hyggelig uteservering, like ved Oslo Bowling & Bar og Sentrum Scene. Like borti gata finner du Youngstorget med flere populære utesteder som blant annet Kulturhuset, Justisen, Oslo Camping, The Villa, Angst, Uhørt, Café Sør, og mange flere. Her finner du noe for enhver smak.

Langs Akerselva finner vi de populære serveringsstedene Blå og Ingensteds. Dette er det perfekte stedet til enten en pause i sola, eller til å samles på kveldstid mens Akerselva strømmer forbi rett ved siden av. Like bortenfor finner du det spennende Vulkan-området med bl.a. Bar Vulkan, Døgnvill Burger, Hrimnir Ramenbar og Mathallen med alle sine spennende serveringssteder og arrangementer.

Om du vil strekke deg i det grønne ligger St. Hanshaugen kun en 5-10 minutters spasertur unna. Her er det perfekt å ta seg en gå- eller joggetur, og det er tuftepark hvor du kan ta deg en fullverdig treningsøkt i det fri. På St. Hanshaugen finner vi også blant annet delikatessebutikken Gutta på Haugen, som tilbyr det beste innen ost, spekemat, samt andre delikatsesseprodukter, frukt, grønnsaker, sjokolade og blomster.

Nabolaget er omringet av større matbutikker som Rema 1000 og Kiwi, samt et søndagsåpent bunnpris - alt innen 200 m rekkevidde fra leiligheten. Hvis du ønsker byens beste råvarer til en bedre middag, kan du handle dette på populære Mathallen på Vulkan, som har alt av fersk fisk, kjøtt, grønt og annet tilbehør.

På få minutter rusler du ned til Grensen og den populære handlegaten Karl Johan. Bogstadveien/Hegdehaugsveien er heller ikke lange veien unna med topp shoppingmuligheter.

Tomt
Eiet tomt, 513 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Offentlig kommunikasjon
Møllerveien og Jakob Kirke busstopp er de aller nærmeste (under 100m), her går 34-bussen som tar deg fra Tåsen til Ekeberg Hageby, og 54-bussen som bringer deg fra Kjelsås til Tjuvholmen. 54-bussen er fin å benytte seg av dersom man vil en tur opp i marka, både på sommer og vinterstid. I Ullevålsveien går 33 og 37-bussen. Du bruker heller ikke mange minuttene til Jernbanetorget med alt av buss, trikk, T-bane og toglinjer.

Byggemåte
Bygård over 3 etasjer samt kjeller og loft. Støpt såle mot grunn. Grunnmur, bærende vegger og skillende dekker i hovedsak av betong/murkonstruksjoner. Utvendige fasader av pusset mur. Takkonstruksjon av saltaksform utvendig tekket med papp/membran (ikke besiktiget).

Leiligheten har slett entrédør med brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Vinduer og balkongdør med karmer/rammer av tre med to-lags glass fra 2007 på soverom. Vinduer med karmer/rammer av tre fra 1992 i øvrige rom. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann. Oppvarming med elektrisitet i kombinasjon med vedfyring. Gulvvarme på bad.

Leiligheten er beliggende i byggets 3.etasje. Adkomst via felles trappegang. Oppgangen har callinganlegg. Utgang fra stue til sydvendt balkong på ca. 5,2 m2. I tillegg disponerer boligen en loftsbod oppmålt til ca. 4 m2 og en kjellerbod oppmålt til ca. 9 m2.

Boligen avviker fra originale byggetegninger da det etter 1898 har blitt etablert bad i leiligheten.

Primærrom
Primærrom: 49 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
Gang, stue, kjøkken, soverom og bad.

Bruksareal
Bruksareal: 49 kvm

Boder
Loftsbod oppmålt til ca. 4 m2 og en kjellerbod oppmålt til ca. 9 m2.

Standard
Sammendrag av tilstandsgrad 2 i vedlagte tilstandsrapport:
Bad:
- Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning.
- Tilførsel-rør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker tilstand og restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn for å vurdere eventuelle tiltak.
- Toalett er ikke tilstrekkelig festet mot gulv. Tilstrekkelig festing av toalett bør vurderes.
- Stedvis manglende elastisk fug mellom toalett og flisgulv. Elastisk fug bør etableres.
- Fukt/svelleskader på nedre del av servantskap.
- Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag.
- Det er registrert misfargede flisfuger. Flisfuger bør rengjøres.
- Sprekker i flisfuger i overgang vegg/gulv ved dør og under høyskap. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres.
- Manglende elastisk fug under karmlist. Elastisk fug bør etableres.
- Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.
- Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 16 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.
- Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker tilstand og restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn for å vurdere eventuelle tiltak.

Kjøkken:
- Tilførsel-rør av kobber er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker tilstand og restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn for å vurdere eventuelle tiltak.
- Det er registrert manglende elastisk fug mellom benkeplate og vegglist ved oppvaskkum samt mellom benkeplate og kjøleskap. Elastisk fug bør etableres.
- Avløpsrør er vurdert til å ha en alder som tilsier usikker tilstand og restlevetid. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn for å vurdere eventuelle tiltak.

Øvrige rom:
- Ujevnheter på vegger samt merker etter sparkel på malt tapet i entré.
- Det er registrert enkelte ujevnheter i stue. Vurdert til å være av kosmetisk betydning.
- Innerdører er av eldre årgang det er registrert merker/hakk.
- Dører har behov for justering.

Etasjeskiller:
- Det er noe merkbare skjevheter i boligen. Forskjellen mellom høyeste og laveste punkt er målt til 38 mm i stue og 8 mm i entré. Målingene er foretatt i en eldre bygning og bør ses i den sammenheng.

Elektrisk anlegg:
- Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se vedlagt sjekkliste dokumentasjon.

Dører og vinduer:
- Vinduer i øvrige rom fra 1992 er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/ overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

Balkong:
- Misfargede flisfuger. Rengjøring bør vurderes.
- Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.
- Det er registrert bomlyd i tre fliser.

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Sammendrag av selgers egenerklæringsskjema:
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
"Ja, kun av faglært. Rørkompetanse Oslo AS. Koble til kran og vask + Installasjon av dobbel Aquagard på kjøkkenet. Michal Tkaczyk, dato: 01.11.2021"

- Kjenner du til om det er/har vært problemer med ildsted/skorstein/pipe, f. eks dårlig trekk, sprekker, pålegg etter tilsyn, fyringsforbud eller lignende?
"Ja. Beslag rundt skorsteinene på taket var i dårlig stand. Oppussning av skorsteinene ble derfor gjort i 2022."

- Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
"Ja, både av faglært og ufaglært / egeninnsats. Leithe Elektro AS. Opplegg komfyrvakt, opplegg ny 20A/20mA jordfeilautomat + kursopplegg til platetopp. Vegar Sandvik, 2023. Nye stikkontakter og dimmer på kjøkken - egeninnsats med hjelp av elektriker venn 2021."

- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
"Ja. Samsvarserklæring for alt arbeid av Leithe Elektro AS."

- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
"Ja. Mulig med fremtidige tiltak for brannsikring av nabobygget."

Tilleggskommentar fra selger:
"Det er fiber internett i leiligheten fra 1 oktober 2023 - medfører ikke høyning av felleskostnader."

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Ekspedisjonsdokument for Våningshus, datert 1898
Ferdigattest balkonger, datert 15.07.2008

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med elektrisitet i kombinasjon med vedfyring. Gulvvarme på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til:

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 548,- pr.mnd.
Varmtvann, fibernett (kollektiv avtale fra 1.okt), felles byggforsikring, kommunale avgifter, generell vedlikehold av fellesarealer, styrehonorar og forretningsførsel m.m.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: 1213 16 98206
Restgjeld: kr. 338 265,-
Restløpetid: Innfris i 2030
Rentekostnader: Flytende nominell rente 7,55 % p.a.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Sameiet har et positivt årsresultat for 2022 på kr. 129 829.

Forsikring med polisenummer
Protector Forsikring ASA Polisenummer: 2194091-1.1

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 202 525,- Som sekundærbolig Kr. 4 329 091,-

Sameie
Sameie: Sameiet Rostedsgate 4, Orgnr: 989911767

Sameiet består av 13 seksjoner.

Årsmøtet ga styret fullmakt til å fremforhandle og inngå ny avtale med leverandør om TV og bredbåndsløsninger, der TV er et tilvalg den enkelte får velge å betale selv.

Det er fiber internett i leiligheten fra 1 oktober 2023. Dette vil ikke medføre økning av felleskostnader.

Melding fra styret vedr. brannsikkerhet:

Sameiet har en pågående sak hos Brann- og redningsetaten i forbindelse med et tilsyn i april 2023. Under tilsynet ble det konkludert med at sameiet ikke oppfyller alle kravene gitt i byggeforskrift 15.november 1984 eller senere byggeregler. Bygg A er i stor grad brannsikret etter kravene, men bygg B har flere mangler som må utbedres over de neste årene. Styret har fått utarbeidet en tilsynsrapport med liste over mangler og vil systematisk jobbe med å utbedre disse.
Kostnadene for brannsikringen av bygg A lå på ca. 300 000kr (arbeid utført i perioden 2016-2018). Det er forventet at brannsikring av bygg B vil koste mer pga plasseringen til bygget (ikke ut mot vei) og tilgjengelige rømningsveier. Det finnes ulike alternative løsninger og kostnad vil avhenge av valgt løsning. Hvilken løsning det blir skal diskuteres i styret og er enda ikke bestemt.

STØRRE VEDLIKEHOLDSARBEIDER I 2022
1) Lekkasje fra taket på bygg A inn på loftet. Årsak: Utett mellom tak og stangen til antenneledningene. Eksisterende materiale ble fjernet, stanget slipt fri for rust og ovegangen mellom tak og stang ble tettet med wakafelx og fugemasse. I tillegg ble stangen sprayet med tetningsspray for rust.

2) Under befaring av taket på bygg A ble det også oppdaget at fugemassen rundt pipeløpene er dårlig og pipene har flere skader som følge av sterk påkjenning fra vær og vind i lang tid. Dette ble derfor også utbedret.

3) Jordingsfeil i bygg A: En beboer opplevde strømvibrasjoner fra kranen i dusjen. Feilen skyldtes at anlegg vårt er tilknyttet et annet anlegg på samme
transformatorkurs. Farlig situasjon i sameiet oppstår da avløp ikke var utjevnet mot jord. Dette er nå etablert.

Forretningsfører
ENQVIST BOLIGFORVALTNING AS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Diverse
Følgende løsøre medfølger for ordens skyld ikke:
- Taklamper i stue, kjøkken og soverom (alle er hengt i krok).
- String-hylle i stue

Vaskemaskin på bad kan selges til en symbolsk sum til kjøper ved interresse.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

All utleie eller bruksoverlating skal meldes til forretningsfører på post@enqvist.no med kontaktinformasjon på leietakere.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Nabotomt regulert til offentlig bygging og består i dag av Møllergata skole.

Det oppfordres til å sette seg godt inn i følgende saker i saksinnsyn på Plan- og bygg sine nettsider:

Saksnummer 201919993 - Reguleringssak. Brenneriveien 1 og Hausmanns gate 42, boliger. Saken er avsluttet pga manglende fremgang, men man bør ikke utelukke at saken tas opp igjen.

Saksnummer 202016180 - Pågående reguleringssak. Brenneriveien 5 AS foreslår å omregulere Brenneriveien 5 fra industri til boliger, forretninger og kontorer.

Bygget er registrert på Byantikvarens Gule liste. Alle eiendommer som er oppført på Gul liste, har kulturminneverdi. Hvis en eiendom står oppført på Gul liste, skal Byantikvaren uttale seg i alle byggesaker som berører eiendommen.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 800 000,- (Prisantydning)
kr 21 394,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 821 394,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 125 520,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 126 890,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 948 284,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 957 534,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Grunnpakke selveier (Kr.13 900)

Oppgjør (Kr.6 900)

Visningspakke fastpris (Kr.5 000)

Provisjon (forutsatt salgssum: 4 800 000,-) (Kr.38 400)

Tilrettelegging (Kr.9 900)

Markedspakke Premium (Kr.17 900)

Totalt kr. (Kr.92 000)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-23-0042

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr: 912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 95 99 43 03

Ansvarlig megler
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler Charlotte Solli

Saksbehandlere
Charlotte Solli
EIE Fredensborg
Daglig leder / Partner / Eiendomsmegler
Mob: 95 99 43 03 / E-post: cso@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Rosteds gate 4A
For mer om objektet
Rosteds gate 4A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: