Bilde 1 av Schønings gate 5ABilde 2 av Schønings gate 5A
Digital salgsoppgave
Schønings gate 5A

0356 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

SOLGT - VISNING AVLYST!
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
44 m²
Bruksareal (BRA)
44 m²
Bruttoareal (BTA)
51 m²
Fellesutgifter
kr 3 428 / Mnd
Prisantydning
kr 4 200 000
Omkostninger
kr 8 010
Fellesgjeld
kr 226 015
Totalpris
kr 4 434 025
Fellesformue
kr 21 166
Byggeår
1895
Tomt
Eiet tomt 510 m²
Oppdragsnummer
99200101
card-default

Ole Anders Strand Teslo

Partner | Salgsleder | Eiendomsmegler MNEF
Les om Ole
card-default

Charlotte Schjeldsøe

Jr. Partner | Eiendomsmegler
Les om Charlotte
Visninger
Onsdag 20. jan.
17:00 - 18:00
Meld deg på visning
Prisantydningkr 4 200 000,-
Fellesgjeldkr 226 015,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 4 434 025
Eiendom
Schønings gate 5A, 0356 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 214 bnr. 336, andelsnr. 2 i Schøningsg 5 borettslaget med orgnr. 948826143 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 44 kvm, Bruksareal: 44 kvm, Bruttoareal: 51 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1895

Tomt
Eiet tomt 510 m²

Prisantydning
4 200 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 226 015,- pr. 12.12.20
Andel fellesformue: kr. 21 166,- pr. 12.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
4 200 000,- (Prisantydning)
226 015,- (Andel av fellesgjeld)

4 426 015,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

4 434 025,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 428,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Forretningsførsel, kommunale avgifter, varmtvann, kabel-TV & bredbånd, renter og avdrag fellesgjeld, vaktmester, strøm fellesareal, drift og vedlikehold m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter.

Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Karita Gjørtz Simonsen

Parkering
Parkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i en attraktiv gate med populær og sentral beliggenhet på Majorstuen. Området er et av Oslos mest etterspurte nabolag med umiddelbar nærhet til alt av det byen har å tilby. Leiligheten ligger sentralt og attraktivt til i et veletablert område, bestående av pene og klassiske bygårder. Butikker, kaféer, restauranter, barer og nisjeforretninger innen gangavstand. Man finner blant annet populære Majorstukrysset, Bogstadveien og Frognerparken i umiddelbar nærhet. Ønsker man å la bilen stå, har man Majorstuen stasjon få minutter unna, som et knutepunkt for byens kollektivtilbud. Her finnes T-bane med overgang til alle linjer, samt hyppige buss- og trikkavganger i alle retninger. Flybussen går heller ikke langt unna Majorstukrysset. Bislett ligger også få minutter unna og har gode kollektivmuligheter med trikk og buss.

For den handleglade er det snakk om under to minutters gange til Oslos desidert mest populære og eksklusive handlegate i Bogstadveien. Hegdehaugsveien/Bogstadveien har den siste tiden gjennomgått en omfattende rehabilitering og området har lagt vekt på økt trafikksikkerhet, bedre universell utforming, bedre fremkommelighet og tilgjengelighet, økt beplantning og oppvarmede fortau m.m. Det er også kun en kort tur til Slottsparken og videre Karl Johans gate med sine utallige butikker, restauranter og caféer.

Av rekreasjonsmuligheter finner man fantastiske Frognerparken med storslåtte Vigelandsparken, Hundesletta og Frognerbadet. Her finner man turstier, dammer og grøntområder perfekt for turer, jogging og parkliv. Populære Stensparken, Briskebyparken, Uranienborgparken, Slottsparken og flere andre grøntområder ligger også innen gangavstand.

Området tilbyr samtidig et stort spekter av treningsmuligheter med bla. SATS Fagerborg, SATS på Bislett, SATS Colosseum, samt noe mer eksklusive Artesia med både trening og spa. Fine muligheter for løpe-/joggeturer i parker om sommer, så vel som vinter. Kort T-banetur til Sognsvann eller Holmenkollen med sitt uendelige vei- og løypenett. Praktisk og enkel forbindelse til byens skoler med bl.a. Høyskolen, Universitetet og BI.

Bebyggelse
Bygård over 4 etasjer samt kjeller og loft.

Tomt
Eiet tomt, 510 m²

Borettslaget består av totalt 19 andelsleiligheter. Felles tomt for borettslaget. Fellesområder opparbeidet med trær, prydbusker, diverse beplantning, sittegrupper, sykkelparkering og felles internveier belagt med betongheller.

Adkomst
Adkomst via felles trappeoppgang med callinganlegg.

Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje
1. etg.: 44 kvm BRA / 44 kvm P-rom:

Leiligheten går over 1 plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg.: Entré, stue, kjøkken, bad og soverom.

Leiligheten disponerer i tillegg en kjellerbod på 5 kvm og en loftsbod med gulvflate på 5,1 kvm.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Joakim Helgesen:

Grunn og fundamenter: Grunnmur og bærende konstruksjoner av naturstein og murkonstruksjoner.

Yttervegger: Yttervegger av pussede og malte flater.

Takkonstruksjoner: Yttertak i saltaksform utvendig tekket med takstein/plater (taket er ikke besiktiget).

Gulvsystemer: Gulv mot grunn av betong. Etasjeskiller av trekonstruksjoner.

Vinduer og dører: Leiligheten har profilert entrédør i brannklasse B30 med kikkehull og dørpumpe. Vinduer med karmer av tre, og tre-lags glass fra 2018.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende er beskrevet av takstmann:
Deler av boligen som har mottatt tilstandsgrad 2:
- Baderom
- Ventilasjon og vannrør på kjøkken
- Etasjeskille

Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Velkommen til Schønings gate 5A - en pen og delikat 2-roms andelsleilighet i klassisk bygårdsbebyggelse på Majorstuen. Det har de siste årene vært større arbeid i borettslaget som nå er ferdig. I 2018/2019 ble fasade og tak rehabilitert, og det ble satt inn nye vinduer. I 2015 ble pipeløpet rehabilitert.

Leiligheten ligger i byggets 1. etasje og har en gjennomgående planløsning som gir mye lys og luft i alle rom. Leiligheten holder videre en gjennomgående god standard på overflater, utstyr og innredning. Alle veggflater ble malt i 2020 i tidsriktige fargekombinasjoner, og det ble lagt nytt 1-stavs laminatgulv i 2015. Badet ble overflateoppusset i 2011 og det ble satt inn nytt IKEA-kjøkken i 2015.

Her kan du flytte rett inn!

Entré |
Entréen er praktisk og moderne utformet med grå laminatgulv og gråmalte vegger som står i en lekker kontrast til himlingen, dørene og listene. Det er god plass for avheng av sko og yttertøy. Entréen fungerer som boligens knutepunkt med videre adkomst til soverom, bad, stue og kjøkken.

Stue & kjøkken |
Stuen er svært innbydende med grå laminat gulv og hvite kontrastvegger, samt generøse vindusflater som slipper inn rikelig med sollys og en takhøyde på 2,89 m som sørger for en luftig atmosfære. Det er god plass til sofagruppe og medievegg, samt god plass til spisebord i tilknytning til kjøkkenet. Stuen er utsmykket med en moderne peisovn med glassdører (ny i 2015) som gir godt med varme og skaper en lun stemning. Planløsningen er svært praktisk med kjøkken i delvis åpen løsning med stuen, med en kort vegg imellom som skiller TV-sonen fra spiseplassen-

Kjøkkeninnredningen er fra IKEA (ny i 2015) og har et pent og moderne uttrykk med hvite slette fronter, grå laminat benkeplate, samt flotte fliser mellom benkeplate og overskap. Kjøkkenet består videre av nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur, overbelysning og stikkontakter under overskap samt integrerte hvitevarer som: kjøleskap med fryser, oppvaskmaskin, stekeovn og mikrobølgeovn fra IKEA. Videre er kjøkkenet utstyrt med nedsenket induksjonsplatetopp og ventilator i overskap med kullfilter fra IKEA. Det er montert komfyrvakt på platetopp.
*Kjøleskapet er ny fra 2020

Baderom |
Delikat baderom med varmekabler i gulv og opplegg for vaskemaskin. Badet inneholder vegghengt servantskap med glatte fronter, ovenpåliggende servant med ett-greps armatur, vegghengt speilskap med overbelysning og stikkontakt over servant. Videre inneholder badet vegghengt toalett fra Ifö samt dusjhjørne med innfellbare glassdører og dusjarmatur tilkoblet hånddusj. Badet ble overflateoppusset i 2011.

Soverom |
Soverommet har et pent uttrykk med smakfulle overflater og store vindusflater med bred karm som gir gode dekoreringsmuligheter samt plass for å legge fra seg ting. Det er god plass til dobbeltseng, og her har du også en smart, åpen garderobeløsning for oppbevaring av klær og diverse. Soverommet vender mot rolig bakgård.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Utstyr
- 2,20 meter åpne garderobeskap i soverom
- Skorstein fra byggeår bestående av teglstein tilkoblet stålpeis med glassdør fra 2015. Pipeløpet ble rehabilitert i 2015.
- Vinduer fra 2018
- Leiligheten har røykvarsler tilkoblet felles sentral. Brannslukkningsapparat i pulver fra 2020.

Tekniske installasjoner
VVS: Vannrør av kobber fra ukjent årstall. Synlige avløpsrør i plast av nyere dato og 2010/11. Stoppeventiler er plassert på inntaksledningene i sjakt på badet. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Ventilasjon: Naturlig oppdriftsventilasjon med naturlig tilluft.

Elektrisk: Sikringsskap med automatsikringer plassert i entré. Hovedsikring og strømmåler er plassert i felles målerskap. Leiligheten har hovedsakelig synlig med noe skult elektrisk anlegg. Det ble montert nye sikringer i sikringsskapet i 2015.

Ferdigattest
Følgende dokumenter foreligger:
Schønings gate 5 B - Ferdigattest for oppføring av 3 balkonger mot bakgård datert 27.10.2016
Schønings gate 5 A - Ferdigattest for installasjon av brannalarm datert 28.02.2018
Schønings gate 5 - Ekspedisjonsdokument (uattestert) for innredning av vannklosetter datert 11.03.1936
Schønings gate 5 - Ekspedisjonsdokument (uattestert) for- og bakbygning datert 01.11.1894

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningsloven. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent. Det gjøres oppmerksom på at det ikke utstedes ferdigattest for ikke-avsluttede byggesaker/byggemeldinger som er fra før 1998.

Det foreligger ekspedisjonsdokument fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc.). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer i hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Oppvarming
Leiligheten er oppvarmet med elektriske panelovner og gulvvarme på bad kombinert med vedfyring. Leiligheten er tilknyttet felles varmtvann.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Det er ikke eiendomsskatt på denne eiendommen.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 428,- pr.mnd.
Forretningsførsel, kommunale avgifter, varmtvann, kabel-TV & bredbånd, renter og avdrag fellesgjeld, vaktmester, strøm fellesareal, drift og vedlikehold m.m.

Herav:
Renter IN-lån 369
Avdrag IN-lån 469
Renter og avdrag 116
Felleskostnader 2 463,65

I følge styreleder er det ingen planer pr. idag om å øke felleskostnadene eller ta opp noe fellesgjeld.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, forsikringer etc.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 6650 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: 12131299360, DNB Boligkreditt AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.12.2020: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 38
Saldo per 12.12.2020: 278 470
Andel av saldo: 11 514
Første termin/første avdrag: 01.10.2015 ( siste termin 01.04.2030 )

Lånenummer: 12136336442, DNB Boligkreditt AS
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 12.12.2020: 2.1% pa.
Antall terminer til innfrielse: 110
Saldo per 12.12.2020: 4 896 776
Andel av saldo: 214 501
Første termin/første avdrag: 02.07.2018 ( siste termin 02.04.2048 )

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Ifølge regnskap pr 31.12.19 hadde borettslaget følgende tall:
- Overskudd kr. 144 372,-
- Disponible midler kr. 433 293,-

For ytterligere informasjon se årsberetning og regnskap som følger i salgsoppgaven. Vi oppfordrer interessenter til å sette seg grundig inn i disse.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring ASA Polisenummer: 82870219

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 037 873,- Som sekundærbolig Kr. 3 736 342,-

Borettslag
Borettslag: Schøningsg 5 borettslaget, Orgnr: 948826143

Generelt om borettslaget:
- Borettslaget består av 19 andelsleiligheter fordelt på 2 gårder, yttergård og innergård
- Vaktmestertjeneste utført av Bygård Vaktmesteren AS
- Get / Telia leverer kabel-TV tjenester med muligheter for bredbånd, telefoni og digital-TV
- Borettslaget har felles varmtvannsanlegg lokalisert i begge kjellerne. Varmtvann er inkludert i husleien
- Taket og fasaden ble renovert i 2018. Nye vinduer i 2018.

REHABILITERING/STØRRE VEDLIKEHOLD I BORETTSLAGET (Utdrag fra borettslagets årsberetning)

2019: Rehabilitering av fasade, kort vegg B-blokken og rehabilitering av tak i kjeller i B-blokken utført av Aske Stig Rimmer org.nr. 920 486 797. Utbedringer av vinduer utført av leverandør Palmgren. Avsluttende rehabilitering av tak og fasade utført av Oslo Murmesterbedrift og Dan Blikk.
Utbedring av kloakkrør (rørfornying/ny strømpe). Utført av Vitek

2018: Omfattende renovering av fasade og tak og utskifting av gamle vinduer basert på OPAKs rapport fra 2017. Arbeidet ble utført av Oslo Murmesterbedrift som hovedenterprise med Palmgren som leverandør av vinduer, og med OPAK som prosjektleder og kontrollør (Alt er dokumentert)

2017: OPAK-kontroll av fasade og tak + hastetiltak på fasade A-blokk (løs murstein). Rørlegger sjekket og utbedret rør i fellesområdene og har hengt opp lapper med beskrivelse på hver kran. Kontroll av ventilasjonssystem utført av Ventirens.

2016: Nytt brannvarslingsanlegg i A-blokk. Brannteknisk utbedring av boder og boddører.

2015: Piperehabilitering. Alle piperør som er i bruk har blitt oppgradert for å tilfredstille kravene fra Brann- og redningsetaten. Det er blitt satt inn nye stålrør inne i pipene.

2014: Brannteknisk utbedring utført av Prosjekt og Brannsikring AS (org.nr. 997031962) i henhold til handlingsplan fra Firesafe. Alle avvik med tilstandsgrad 2 og 1 (lavere prioritet) har blitt utbedret. Arbeidet omfatter:
- Brannsikring av boddører i B-oppgang
- Montering av dørpumper på inngangsdører i A
- Brannsikring av panel over inngangsdører
- Montering av brannslukkere med skilt i begge oppganger
Fullstendig utskiftning av varmtvannsanlegg i oppgang A. Dette inkluderte også fullstendig oppgradering av et av sikringsskapene i kjelleren.
Nytt gjerde mot Schønings Gate 3 / Vibes Gate 22 samt nytt søppelskur er bygget.
Inngangsdører til begge bygg samt kjellerdørene er sikret mot innbrudd samt at port mot gaten er reparert

For utfyllende liste med arbeid fra 2005 til 2013 se side 17 og 18 i årsberetningen. Dokumentet er vedlagt salgsoppgaven med navn ''Årsmøtedokumenter og protokoller 2020''.

Forretningsfører
OSLO OG OMEGN BOLIGFORVALTNING AS

Styregodkjenning
Det er en forutsetning for avtalen at ny eier blir styregodkjent før overtagelse. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn. Styregodkjennelsen vil bli avklart i etterkant av salget.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for andelseierne i borettslaget og dernest de øvrige andelseierne i boligbyggelaget. Denne blir avklart i etterkant av salget. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Dyrehold
Husdyr er kun tillatt så lenge dette ikke er til sjenanse for beboerne i borettslaget.

Diverse
Følgende hvitevarer medfølger i handelen:
- Integrerte hvitevarer på kjøkken medfølger

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G). Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Bare andelseiere i boligbyggelaget og bare fysiske personer (enkeltpersoner) kan være andelseiere i borettslaget. Ingen fysiske personer kan eie mer enn én andel. Bare personer som bor eller skal bo i boligen kan bli sameier i andelen.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig vei, vann og kloakk iht. Oslo kommune.

Regulering
Eiendommen er oppført på byantikvarens "Gule liste".  Ettersom eiendommen er registrert i Gul liste skal Byantikvaren gi en rådgivende uttalelse i eventuelle byggesaker som berører eiendommen. For ytterligere informasjon:
https://www.oslo.kommune.no/plan-bygg-og-eiendom/kulturminner-og-bevaring/gul-liste

Området er iht. Oslo kommune regulert til bolig med tilhørende anlegg.

Kopi av reguleringskart og planinformasjon er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 200 000,- (Prisantydning)
226 015,- (Andel av fellesgjeld)

4 426 015,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

8 010,- (Omkostninger totalt)

4 434 025,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Provisjon: Fast pris kl. 50 000,-

Tilrettelegging: 6000,-

Grunnpakke: 15000,-

Markedspakke: 16900,-

Oppgjørshonorar: 5490,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp er det avtalt intet salg - ingen regning.

Oppdragsnummer
99-20-0101

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Mekleriet Frogner AS
Eie Frogner & Aker Brygge
Org. nr:924606134
Frognerveien 22
0263 Oslo
Tlf: 22 12 06 62, Fax:

Ansvarlig megler
Partner | Salgsleder | Eiendomsmegler MNEF Ole Anders Strand Teslo

Saksbehandlere
Ole Anders Strand Teslo
Eie Frogner & Aker Brygge
Partner | Salgsleder | Eiendomsmegler MNEF
Mob: 98 15 11 92 / E-post: oat@eie.no

Charlotte Schjeldsøe
Eie Frogner & Aker Brygge
Jr. Partner | Eiendomsmegler
Mob: 41 36 03 56 / E-post: chs@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Bilde 3 av Schønings gate 5A
For mer om objektet
Schønings gate 5A

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: