Bilde 1 av Seljeveien 19Bilde 2 av Seljeveien 19
Digital salgsoppgave
Seljeveien 19

0575 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Innbydende 3(4)-roms hjørneleilighet med solrik balkong på 11 kvm. Garasjeplass m/lader - Heis. Fyring/varmtvann inkl.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
42
Antall soverom
2 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
73 m²
Bruksareal (BRA)
77 m²
Fellesutgifter
kr 3 522 / Mnd
Prisantydning
kr 6 600 000
Omkostninger
kr 183 390
Totalpris
kr 6 783 390
Fellesformue
kr 21 296
Byggeår
2012
Tomt
Eiet tomt 995 m²
Oppdragsnummer
71210187
card-default

Jan Gunnar Grunden

Eiendomsmegler | Partner
Les om Jan
Prisantydningkr 6 600 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 174 370,-
  
Totalpris kr 6 783 390
Eiendom
Seljeveien 19, 0575 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 126 bnr. 154 snr. 42 orgnr. 999298222 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 77 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2012

Tomt
Eiet tomt 995 kvm
Eiendommen har en relativt flat tomt. Tomten er opparbeidet med plen og prydbusker. Asfalterte internveier til oppgang. Felles lekeplass og vannspeil på fellesområde.

Prisantydning
6 600 000

Takstrapport
Takstmann: Christian Blom Kjerulf
Takstdato: 19.11.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue: kr. 21 296,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. omkostninger
6 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
174 370,- (Dokumentavgift)

183 390,- (Omkostninger totalt)

6 783 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 522,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnadene inkluderer TV/bredbånd, garasjeplass, oppvarming A-konto (varmtvann og fyring), felles forsikring og forretningsførsel.

Eier
Mak Luckin Unn Alida Svendsen Sandvik

Beskrivelse
Jan Gunnar Grunden ved EIE Løren har gleden av å presentere Seljeveien 19!

Dette er en pen og tiltalende 3(4)-roms leilighet med gode lys- og solforhold. Leiligheten har en god planløsning og beliggenhet, på hjørnet av blokken i 3.etasje fra bakkeplan, med heisadkomst. Leiligheten består av entrè/gang, bod, bad, 2 soverom, samt åpen stue- og kjøkkenløsning. Opprinnelig ble boligen solgt med mulighet for tre soverom og det er enkelt å opprette det tredje soverommet i dag om ønskelig. Leiligheten har rikelig med lysinnslipp gjennom store vindusflater. Innvendig har leiligheten lyse slette vegger, samt parkett i alle rom - med unntak av det flislagte badet.

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i et rolig boligområde med et rikt service- og kollektivtilbud i nærheten. Det idylliske vannspeilet og grøntområdene rundt er et naturlig samlingssted for beboerne i området.

Det medfølger en garasjeplass med lader i felles garasjeanlegg med ladestasjon og en bod på fellesarealer.

Kort fortalt: 
- Tiltalende 3(4)-roms leilighet i 3.etasje fra bakkeplan med heisadkomst.
- Fin planløsning og godt med lysinnslipp. 
- Stor og luftig balkong med meget gode solforhold.
- Mulighet for pen innglassing av balkong.
- Stue med god plass til sofa og spisebord.
- Fin og tydelig soneinndeling i åpen stue- og kjøkkenløsning.
- To soverom av god størrelse. Enkelt å opprette et tredje soverom.
- Flott flislagt bad med gulvvarme.
- Garasjeplass med ladestasjon for el-lader medfølger.
- Heis i bygget fra inngangsparti og kjeller.
- A-konto oppvarming og varmtvann inkludert i fellesutgifter.
- TV/bredbånd er inkludert i fellesutgifter.
- Bod på fellesområder.
- Flott intern beliggenhet på Frydenberg/Løren.
- Nybygg-garantig frem til 1.oktober 2022.
- Kort vei til T-bane.
- Bysykler ved Løren torg og sykkelfelt.
- Nærhet til marka med gode turmuligheter.
- Kort vei til "ALT" av service- og kollektivtilbud på Løren og Vinslottet!

Velkommen til en hyggelig visning!

Parkering
Det medfølger en garasjeplass med el-bil lader i felles garasjeanlegg.

Det er et eget garasjesameie - Frydenberg Garasjesameie A og B. Faktura for felleskostnader på garasjeplassen sendes i en egen giro.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger på Frydenberg/Løren i et hyggelig boligområde. Her kan barna leke trygt på grønne og fine fellesområder med vannspeil og lekestativ kort vei fra leiligheten. Det er gangavstand til alt du trenger i en travel hverdag med T-bane, Løren torg, Vinslottet og mer. Det er  flere matbutikker, apotek, bokhandel, treningssenter og restauranter i området. Rett ved Løren T-banestasjon er det søndagsåpen Joker.

Det er gangavstand til Økern som er i sterk utvikling med planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Her sto nylig Økern Portal ferdig.   

Det er ca. 3 minutters gange til Løren T-bane som tar deg over hele Oslo og kort vei til flybuss og andre busslinjer. Herunder 21-bussen som raskt tar deg til Grünerløkka og videre vestover med endestopp Tjuvholmen. Videre er det gåavstand til Carl Berner for trikk og T-bane. Det er også bysykler i Lørenveien.

På Løren finner du Kiwi på Frydenberg, Spar på Vinslottet, Meny på Løren Torg eller Coop Mega på Hasle torg. Av søndagsåpne butikker har du Joker ved Løren T-bane ca. 5 minutter til fots og Løren frukt og grønt i Lørenveien.

Det er en rekke spisesteder på Løren som for eksempel Vinslottet med Hasle Gastropub, W.B Samson bakeri, pizza og sushi. Hasle Gastropub holder til i store hyggelige lokaler med lun belysing og fine sittegrupper. Ta med venner på en burger til middag og avslutt kvelden med dart og shuffleboard. På W.B Samson har de en lett og trivelig atmosfære og her får du tak i ferske bakervarer til helgekos, i tillegg til at det serveres deilig italiensk pizza. Flere av stedene har uteservering om sommeren. Sugar & Spice ligger også i 1.etasje med utgang fra utsiden av Vinslottet. Sugar & Spice ble nylig kåret til en av Oslos 10 beste nabolagsrestauranter av leserne i Aftenposten. Her serveres det Asian Street Food i grønne og frodige lokaler. 

På Hasle har Ö åpnet dørene i det høyteknologiske bygget. Ö er fleksibel coworking for freelancere og små bedrifter. Her kan du og din bedrift velge det medlemskapet som passer best; åpen plass, fast plass  eller eget kontor. Inviter kunder til en presentasjon i et av de imponerende lyd- og bilderommene og produser din egen podcast i Ö-s eget podcastrom. Nyt utsikten fra takterrassen etterfulgt av en kaffe i workloungen i første etasje. Du kan enkelt booke lunsjen i personalrestauranten via byggets egen app. Ö HasleLinje har mange spennende muligheter som gjør din arbeidshverdag enklere!

På Løren er det også en hyggelig handlegate med ytterligere tilbud som blomsterbutikk, dyrlege, legesenter, Lørenklinikken, Min hudklinikk, Sterk trening og Zaga hårstudio. Flere tilbud åpner her etter hvert som prosjektene i Lørenveien ferdigstilles. Europris City har åpnet i Lørenveien 38 og massasjetjenesten Squeeze har åpnet i Lørenveien 43. Det er et godt utvalg av flere restaurant- og take away-tilbud i umiddelbar nærhet. Dominos Pizza, Sanjay's, Umai Sushi Peppes Pizza, Sara Pizzeria, Hy's Street food & juice bar. Det har åpnet en ny gastropub, Fryd Løren på Løren Torg som serverer tapas, pasta og burger. For en hyggelig kopp kaffe er Kaffebrenneriet og Baker Hansen populære kafeer i området.

Hasle torg ligger også i kort gangavstand fra boligen. Her finner du nærmeste Vinmonopol, Floriss, apotek, SATS, Baker Hansen, kiosk, Nille, dyrebutikk, frisørsalong og den moderne nabolagsbaren LUN. Videre er Carl Berner torg med Coop Mega, Vinmonopol, apotek med mer, samt Sats i Trondheimsveien.

For de aktive
Dette er det perfekte området for deg som liker å kombinere det urbane liv med fritid og aktivitet. Området byr må både idrettsplasser, treningssentre samtidig som marka ikke er for langt unna. Er du sporty er det ikke noe problem å komme seg i marka til fots, tar du bilen er du der på et blunk. Fra Årvoll og Grefsen er det milevis med lysløyper innover i skogen.

På Løren finner du STERK treningssenter, Studio Jobbsprek på Økern Portal, Condis ligger på Økern og du finner SATS på Hasle torg og rett ved Carl Berner torg.

Norges største tennisanlegg ligger også på Hasle. 

På Løren i Lørenveien 66 er det planer om å bygge en offentlig aktivitetspark på ca. 10 daa, med flerbrukshall. Parken er tiltenkt til å bli en møteplass, balløkke og lekeområde for større barn.  Flerbrukshallen skal bli integrert i terrenget, som vil si at taket til flerbrukshallen skal være en aktiv del av parken.

Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av to kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Det er også taekwondo, wushu og andre kampsportklubber i området.

Skole/barnehage
Det er flere barnehager og skoler i nærheten av leiligheten. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke og Kuben videregående.

Tidsavstander med T-bane
Fra Løren
3 min til Storo Senter
5 min til Nydalen (Handelshøyskolen BI)
14 min til Majorstuen

Fra Carl Berner
6 min til Jernbanetorget
9 min til Nationaltheatret

Bebyggelse
Området består i hovedsak av nyere blokkbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 995 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
3. etasje: Stue, kjøkken, bad , 2 soverom, bod og entré/gang. 
Annet: Det medfølger en garasjeplass med lader og en bod.

Arealbeskrivelse:
3.etasje: P-rom: 73 kvm som består av: Stue, kjøkken, bad , 2 soverom og entré/gang.
3.etasje: S-rom: 4 kvm som består av: Bod.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Christian Blom Kjerulf, 19.11.2021:

Fundamentert med grunnmur i betong på såle til antatt faste masser. Yttervegger i betongelementer utvendig pusset og malt.
Etasjeskille og skillende vegger i betong. Flatt tak tekket med folie e.l. Malte trevinduer med 2-lags glass. Malt hovedytterdør og malt balkongdør i tre.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 73 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Stue, kjøkken, bad , 2 soverom og entré/gang.

Bruksareal
Bruksareal: 77 kvm

Standard
Leiligheten har malt vegger, samt parkett på gulv - med unntak av badet som har fliser på gulv og vegger. Leiligheten har normal god standard i all hovedsak fra byggeår.

Entré/gang:
Velkommen inn i det som kan bli deres nye hjem!
Her blir du møtt av en lys og innbydende entre. Her vil det være fin plass til oppheng av yttertøy, garderobeskap og plassering av sko.

Stue:
Lys og romslig stue med store vindusflater som gir godt med lysinnslipp. Stuen har gode møbleringsmuligheter med fin plass til sofa, TV-benk, samt spisebord. Fra stuen er det videre utgang til balkong.

Balkong:
Stor og solrik balkong på ca. 11 kvm. Her er det god plass til ønsket utemøblement og planter. Balkongen er syd- vestvendt og på solfylte sommerdager vil det være sol på balkongen fra rundt kl.12 og til den går ned. Det er tillatt med gass- og elektrisk grill på balkongen.

Kjøkken:
Pent kjøkken med rikelig skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen har profilerte fronter med laminat benkeplate med planlimt oppvaskkum og nedfelt koketopp. Det er integrert ovn, samt oppvaskmaskin og kjøl- / fryseskap. Over kokesonen er det spjellventilator. Alle hvitevarene på kjøkkenet medfølger ved salg.

To soverom:
To romslige og luftige soverom holdt i lyse farger. På hovedsoverommet er det god plass til dobbeltseng, nattbord og garderobeskap. Det andre soverommet er godt egnet som barnerom, gjesterom eller kontor - alt etter behov.

Bad:
Lyst og fint flislagt bad/wc med gulvvarme. Badet er utstyrt med innredning med helstøpt servant, badekar, toalett med skjult sisterne og opplegg for vaskemaskin. Det ble satt inn ny skuffeseksjon i 2019 og nytt badekar i 2016. Badet ble levert prefabrikkert av Skanska.

Tilbehør:
- Taklampen på det minste soverommet og taklampe i kurvmateriale på stua medfølger ikke.
- Alle hvitevarer på kjøkken medfølger.

Konklusjon tilstandsrapport
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra TG0-3, der TG0 er best og TG3 er dårligst.

Det er gitt TG2 på følgende:
-  Liten setningsskade på vegg ved stikkontakt mellom under- og overskap i kjøkken. Antatt satt setning og anses som kosmetisk av takstmann.
- Stang for dusjvegg montert over luke til fordelerskap i badet. Ikke mulig å åpne. Stoppekraner for bad er derfor ikke tilgjengelig. Det er enkel tilgang til hovedstoppekran via rørskap i bod, samt egen stoppekran for vaskemaskin under vasken på badet.
- Elektrisk anlegg.

Øvrige forhold i tilstandsrapporten har fått TG1 og TG IU (ikke undersøkt / ikke tilgjengelig for undersøkelse).

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært.
Firmanavn 1. Søstrene Amundsen + 2. IKEA
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
1. Badekar, blandebatteri og dusjvegg (2016)
2. Ny servant og servantskap (2019)

Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
Nei - Ingen inngripende arbeid ble gjort, bare installasjon av nye baderomsmøbler.

Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja - Liten sprekk på kjøkken og stue.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Ja - Observert noen få siden vi flyttet inn i 2016.

Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært.
Firmanavn: Alfa Malermesterfirma AS.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
Malt treverk på fasade.

Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja - Det vil bli installert nye ladebokser i regi av sameiet. Antatt å bli gjort i løpet av våren 2022. Den nye boksen er allerede betalt for.

Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
Ja - Observert skjeggkre i sameiet, og flere andre andre bygg på Frydenberg.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 27.06.2013 på boligblokkene Seljeveien 19 - 21.

Oppvarming - Teknisk
Boligen blir oppvarmet med radiatoranlegg tilknyttet fjernvarmeanlegg.

Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av á kontobeløp skjer årlig.

Fordelerskapene er plassert i bod for sanitær og  varme. Eget fordelerskap for badet. Stang for dusjvegg montert over luke til fordelerskap i badet. Ikke mulig å åpne. Stoppekraner for bad er derfor ikke tilgjengelig.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 340,- i 2021.
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 3.522,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader 2.277,-
A konto energi 510,-
Bredbånd/TV 396,-
Garasjeplass 339,-

Faktura for garasjeplassen utstedes separat.

Faste løpende kostnader
Eiendommen har en årlig forsikringspremie på ca. kr 2000,-

Spesifikasjon av fellesgjeld
Det er ingen lån registrert for selskapet pt.

Årsregnskap
Regnskap for 2020 viser et overskudd på kr. 3 600.

Budsjett for 2021 viser et underskudd på kr. 376 700. Underskuddet skyldes drift og vedlikehold for bla. maling av deler av fasaden.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87991705

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019:
Som primærbolig: kr 1 469 103
Som sekundærbolig: kr 5 288 770

Sameie
Sameie: SELJEVEIEN 19 OG 21 BOLIGSAMEIE, Orgnr: 999298222

Sameiet består av 60 seksjoner.
Seljeveien 19 og 21 Boligsameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 999298222, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Seljeveien 19 -21.
Gårds- og bruksnummer: 126 - 154.

Her er link til hjemmesiden til sameiet: http://web4.herborvi.no/7174

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner
TV-dekoder medfølger leiligheten.

Dyrehold
Dyreeiere må ta hensyn til naboer og utvise ansvar for sitt dyrehold. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets område.

Annet
Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet/borettslaget/tomannsbolig. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.  Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. Det er tinglyst følgende på seksjonens grunnboksblad:

2009/442843-10/200  Erklæring/avtale  
19.06.2009 
Rett til gjensidig bruk av grunn for reparasjon og vedlikehold
Kan ikke slettes uten samtykke fra Oslo kommune v/Plan- og bygningsetaten
Overført fra: 0301-126/154
Gjelder denne registerenheten med flere

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.
 
Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i reguleringsplan S-4084 fra 2004.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
6 600 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
174 370,- (Dokumentavgift)

183 390,- (Omkostninger totalt)

6 783 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører for garasjeplass (Kr.763)
Markedspakke 1 (Kr.19 000)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.55 800)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Utlegg tilstandsrapport (Kr.11 375)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 995)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.30 829,50)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Totalt kr. (Kr.153 967,50)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-21-0187

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Jan Gunnar Grunden

Saksbehandlere
Jan Gunnar Grunden
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 98 80 98 26 / E-post: jgg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Seljeveien 19
For mer om objektet
Seljeveien 19

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: