Bilde 1 av Seljeveien 27Bilde 2 av Seljeveien 27
Digital salgsoppgave
Seljeveien 27

0575 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker 4-roms topp- og hjørneleilighet - Solrik innglasset balkong og fantastisk utsikt - Heis og garasjeplass m/lader.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
30
Antall soverom
3 soverom
Etasje
6
Primærrom (P-ROM)
95 m²
Bruksareal (BRA)
110 m²
Bruttoareal (BTA)
120 m²
Fellesutgifter
kr 4 956 / Mnd
Prisantydning
kr 7 450 000
Omkostninger
kr 221 520
Totalpris
kr 7 671 520
Fellesformue
kr 6 972
Byggeår
2011
Tomt
Eiet tomt 784 m²
Oppdragsnummer
71210142
card-default

Fredrik Fonneland Lund

Eiendomsmegler | Partner
Les om Fredrik
Prisantydningkr 7 450 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 212 500,-
  
Totalpris kr 7 671 520
Eiendom
Seljeveien 27, 0575 Oslo, Etasje: 6

Matrikkel
Gnr. 126 bnr. 168 snr. 30 orgnr. 998020565 i Oslo kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 95 kvm, Bruksareal: 110 kvm, Bruttoareal: 120 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
2011

Tomt
Eiet tomt 784 kvm

Prisantydning
7 450 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue: kr. 6 972,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. omkostninger
7 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
212 500,- (Dokumentavgift)

221 520,- (Omkostninger totalt)

7 671 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 956,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra eierseksjonssameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnadene inkluderer bredbånd, garasjeplass, oppvarming A-konto (varmtvann og fyring), felles forsikring, forretningsførsel og kommunale avgifter.

Eier
Elin Kristine Skovly og Lars Øxseth

Beskrivelse
Fredrik Fonneland Lund ved EIE Løren har gleden av å presentere Seljeveien 27!
En stilfull og tiltalende 4-roms leilighet med gode lys- og solforhold. Dette er en topp- og hjørneleilighet med meget god planløsning og beliggenhet i 6.etasje fra bakkeplan med heisadkomst. Leiligheten består av entrè/gang, bod, to bad, 3 soverom og åpen stue- og kjøkkenløsning. Leiligheten har rikelig med lysinnslipp gjennom store vindusflater. Innvendig har leiligheten lyse slette vegger, samt parkett i alle rom - med unntak av de to flislagte badene.

Leiligheten har en attraktiv beliggenhet i et rolig boligområde med et rikt service- og kollektivtilbud i nærheten. Det idylliske vannspeilet og grøntområdene rundt er et naturlig samlingssted for beboerne i området.

Det medfølger en garasjeplass med lader i felles garasjeanlegg med ladestasjon og en bod på fellesarealer.

Kort fortalt: 
- Tiltalende 4-roms hjørneleilighet i 6.etasje fra bakkeplan med heisadkomst.
- Fin planløsning og godt med lysinnslipp. 
- Stor og luftig balkong med gode solforhold.
- Innglassing og solskjerming på balkongen.
- Fantastisk utsikt fra balkongen!
- Stue med god plass til sofa og spisebord.
- Fin og tydelig soneinndeling i åpen stue- og kjøkkenløsning.
- Stilig kjøkkenøy som gir et naturlig skille mellom kjøkken og stuen.
- Tre soverom av god størrelse.
- To flotte flislagte bad med gulvvarme og downlightsbelysning.
- Garasjeplass med ladestasjon for el-lader medfølger.
- Heis i bygget fra inngangsparti og kjeller.
- A-konto oppvarming og varmtvann inkludert i fellesutgifter.
- TV/bredbånd er inkludert i fellesutgifter.
- Bod på fellesområder.
- Flott intern beliggenhet på Frydenberg/Løren.
- Kort vei til T-bane.
- Bysykler ved Løren torg og sykkelfelt.
- Nærhet til marka med gode turmuligheter.
- Kort vei til "ALT" av service- og kollektivtilbud på Løren og Vinslottet!

Velkommen til en hyggelig visning!

Parkering
Det medfølger en garasjeplass med el-bil lader i felles garasjeanlegg. Garasjeplassen er merket C34.

Det er et eget garasjesameie - Frydenberg Garasjesameie C og D. Faktura for garasjeplassen sendes i en egen giro. Garasjeplassen er tinglyst som 28/5688 av gnr. 426, bnr 5 i Oslo.

Forøvrig gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger på Frydenberg/Løren i et hyggelig boligområde. Her kan barna leke trygt på grønne og fine fellesområder med vannspeil og lekestativ kort vei fra leiligheten. Det er gangavstand til alt du trenger i en travel hverdag med T-bane, Løren torg, Vinslottet og mer. Det er  flere matbutikker, apotek, bokhandel, treningssenter og restauranter i området. Rett ved Løren T-banestasjon er det søndagsåpen Joker.

Det er gangavstand til Økern som er i sterk utvikling med planer om å bli sentrum for nye Hovinbyen. Her står Økern Portal ferdig i løpet av kort tid. 

Det er ca. 6 minutters gange til Løren T-bane som tar deg over hele Oslo og kort vei til flybuss og andre busslinjer. Herunder 21-bussen som raskt tar deg til Grünerløkka og videre vestover med endestopp Tjuvholmen. Videre er det gåavstand til Carl Berner for trikk og T-bane. Det er også bysykler i Lørenveien.

På Løren finner du Kiwi på Frydenberg, Spar på Vinslottet, Meny på Løren Torg eller Coop Mega på Hasle torg. Av søndagsåpne butikker har du Joker ved Løren T-bane ca. 5 minutter til fots og Løren frukt og grønt i Lørenveien.

Det er en rekke spisesteder på Løren som for eksempel Vinslottet med Hasle Gastropub, W.B Samson bakeri, pizza og sushi. Hasle Gastropub holder til i store hyggelige lokaler med lun belysing og fine sittegrupper. Ta med venner på en burger til middag og avslutt kvelden med dart og shuffleboard. På W.B Samson har de en lett og trivelig atmosfære og her får du tak i ferske bakervarer til helgekos, i tillegg til at det serveres deilig italiensk pizza. Flere av stedene har uteservering om sommeren. Sugar & Spice ligger også i 1.etasje med utgang fra utsiden av Vinslottet. Her serveres det Asian Street Food i grønne og frodige lokaler. 

På Hasle har Ö åpnet dørene i det høyteknologiske bygget. Ö er fleksibel coworking for freelancere og små bedrifter. Her kan du og din bedrift velge det medlemskapet som passer best; åpen plass, fast plass  eller eget kontor. Inviter kunder til en presentasjon i et av de imponerende lyd- og bilderommene og produser din egen podcast i Ö-s eget podcastrom. Nyt utsikten fra takterrassen etterfulgt av en kaffe i workloungen i første etasje. Du kan enkelt booke lunsjen i personalrestauranten via byggets egen app. Ö HasleLinje har mange spennende muligheter som gjør din arbeidshverdag enklere!

På Løren er det også en hyggelig handlegate med ytterligere tilbud som blomsterbutikk, dyrlege, legesenter, Lørenklinikken, Min hudklinikk, Sterk trening og Zaga hårstudio. Flere tilbud åpner her etter hvert som prosjektene i Lørenveien ferdigstilles. Europris City har åpnet i Lørenveien 38 og massasjetjenesten Squeeze har åpnet i Lørenveien 43. Det er et godt utvalg av flere restaurant- og take away-tilbud i umiddelbar nærhet. Dominos Pizza, Sanjay's, Umai Sushi Peppes Pizza, Sara Pizzeria, Hy's Street food & juice bar. Det har åpnet en ny gastropub, Fryd Løren på Løren Torg som serverer tapas, pasta og burger. For en hyggelig kopp kaffe er Kaffebrenneriet og Baker Hansen populære kafeer i området.

Hasle torg ligger også i kort gangavstand fra boligen. Her finner du nærmeste Vinmonopol, Floriss, apotek, SATS, Baker Hansen, kiosk, Nille, dyrebutikk, frisørsalong og den moderne nabolagsbaren LUN. Videre er Carl Berner torg med Coop Mega, Vinmonopol, apotek med mer, samt Sats i Trondheimsveien.

For de aktive
Dette er det perfekte området for deg som liker å kombinere det urbane liv med fritid og aktivitet. Området byr må både idrettsplasser, treningssentre samtidig som marka ikke er for langt unna. Er du sporty er det ikke noe problem å komme seg i marka til fots, tar du bilen er du der på et blunk. Fra Årvoll og Grefsen er det milevis med lysløyper innover i skogen.

På Løren finner du STERK treningssenter, Condis ligger på Økern og du finner SATS på Hasle torg og rett ved Carl Berner torg.

Norges største tennisanlegg ligger også på Hasle. 

På Løren i Lørenveien 64 er det planer om å bygge en offentlig aktivitetspark på ca. 10 daa, med flerbrukshall. Parken er tiltenkt til å bli en møteplass, balløkke og lekeområde for større barn.  Flerbrukshallen skal bli integrert i terrenget, som vil si at taket til flerbrukshallen skal være en aktiv del av parken.

Hasle-Løren IL er en aktiv klubb med tilbud innenfor fotball, ishockey, ski, innebandy, håndball, sykling og multisport. Løren Idrettspark består av to kunstgressbaner, klubbhus, Løren ishall og Lørenhallen. Det er også taekwondo, wushu og andre kampsportklubber i området.

Skole/barnehage
Det er flere barnehager og skoler i nærheten av leiligheten. Boligen sokner til Sinsen skolekrets. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, bl.a. Bjerke og Kuben videregående.

Tidsavstander med T-bane
Fra Løren
3 min til Storo Senter
5 min til Nydalen (Handelshøyskolen BI)
14 min til Majorstuen

Fra Carl Berner
6 min til Jernbanetorget
9 min til Nationaltheatret

Bebyggelse
Området består i hovedsak av nyere blokkbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 784 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
6.etasje: Entré/gang, 3 soverom, 2 x bad/wc, bod og stue/kjøkken.
Annet: Disponibel kjellerbod merket 2/H605, på ca 5 kvm følger.

Arealbeskrivelse:
6.etasje: P-rom: 95 kvm som består av: Entré/gang, 3 soverom, 2 x bad/wc og stue/kjøkken.
6.etasje: S-rom: 15 kvm som består av: Bod og innglasset balkong.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Kato Malvik, 7.9.2021:

Boligblokk med 6 etasjer + underetasje/garasjeanlegg. Adkomst til felles trapp/heisrom fra asfaltert gangvei. Grunnmur i betong antatt fundamentert på faste masser/fjell. Støpt betong/mur i bærende konstruksjoner med puss og plater på fasader. Utfyllingsvegger ved terrasse i trevirke med panel på fasader. Flatt tak i betongkonstruksjoner, tekket med folie/papp og innvendige nedløp. Vinduer og balkongdør i trevirke med 3-lags glass. Slett finert b30/DB 35 entrédør.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 95 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré/gang, 3 soverom, 2 x bad/wc og stue/kjøkken.

Bruksareal
Bruksareal: 110 kvm

Standard
Leiligheten sto innflytningsklar i 2011 og fremstår innbydende og godt vedklikeholdt. Leiligheten har parkett på gulvene og malte veggflater, med unntak av de to badene som er flislagte.

Entre og innvendig bod:
Velkommen inn! Her får du et fint førsteinntrykk av det som kan bli din nye bolig. Du tar deg enkelt opp fra garasjeanlegget og bakkeplan til leiligheten med heis. Her er det fin plass til oppheng av yttertøy, samt skohylle/kommode.

I tillegg har leiligheten en innvendig bod som gir ytterligere lagringsplass.

To bad/wc:
Her får du gleden av to flotte flislagte bad med gulvvarme.
Hovedbadet er av god størrelse og har flislagt gulv og vegger, samt  stålplater i himling og downlightsbelysning. Badet er utstyrt med slett lys innredning med innmurt speil og lys. Servant med ettgreps blandebatteri og veggmontert wc. Det er videre dusjhjørne med innfellbare dører og garnityr. Opplegg for vaskemaskin.

Det andre badet har også fliser på gulv og vegger, samt stålplater i himling og downlightsbelysning. Her får du også en pen lys slett innredning med innmurt speil og lys, samt servant med ettgreps blandebatteri og veggmontert wc. Det er dusjhjørne med forheng og garnityr.

Åpen stue- og kjøkkenløsning.
Oppholdsrommet er det perfekte sosiale rommet i boligen med plass til hele familien og venner. Her er det god plass til egen spiseplass og sofakrok for hyggelige stunder.

Det er god plass til både sofa, sofabord og TV-benk. I stuen er det godt med naturlig lysinnslipp fra store vindusflater.

Pent og praktisk kjøkken med rikelig med både skap- og benkeplass og flott kjøkkenøy. Når det gjelder kjøkkeninnredningen er det lyse slette fronter og laminert benkeplate. Det er praktisk flislagte flater mellom over og underskap som gir et stilig uttrykk. Videre er det  dobbel stålkum med ettgreps blandebatteri. Alle integrerte hvitevarer medfølger (stekeovn, komfyrtopp, oppvaskmaskin og kjøl/frys). Hvitevarene er ca. 10 år gamle. Det er avtrekksvifte over koketopp, samt etablert både waterguard og komfyrvakt.

Balkong:
Stor og luftig balkong med god plass til ønsket utemøblement og planter. Fra balkongen er det en fantastisk utsikt over store deler av byen!  På sommeren er det noe morgensol, samt gode solforhold på ettermiddag- og kveldstid. Balkongen er innglasset som gjør at den kan tas i bruk fra tidlig vår til sen høst.

Tre soverom:
Hovedsoverommet er stort og luftig. Her er det god plass til dobbeltseng med nattbord. De to andre soverommene kan innredes etter eget ønske - alt etter behov. Rommene er perfekt for både gjesterom, barnerom og kontor. På hovedsoverommet er det montert Norema skyvedørsgarderobe og de to andre soverommene har garderobeskap som gir god plass til oppbevaring av klær.
 
Sammendrag tilstandsrapport
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra TG0-TG3, der TG0 er best og TG3 er dårligst.
- Alle punkter i tilstandsrapporten har fått TG1 - dvs svake symptomer.
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
1. Kjenner du til om det er/har vært feil ved våtrommene, f. eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Ja: Fuktskade i benkeplate ved armatur på det minste badet, ikke utbedret.
2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun faglært: Firmanavn: 1 Ing. Sverre Hollie AS 2 Rørleggerhuset AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: 1: Demontert badekar og montert dusjvegger på det største badet. 2020. 2: Utbedret lekkasje i rør under servant på det minste badet, byttet slukrist på det største badet. 2021.
2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja: Faktura fra de utførende firmaene.
3. Kjenner du til om det er/har vært feil på vann/avløp, herunder rørbrudd, tilbakeslag, tett sluk eller lignende?
Ja: Se pkt. 2. for bad. Rør under vask på kjøkken er skiftet av Ing. Sverre Hollie AS.
4. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp?
Ja, kun faglært.Firmanavn Ing. Sverre Hollie AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Skiftet rør under vask på kjøkken og montert waterguard, (Ing. Sverre Hollie AS), 2020.
7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Ja. Enkelte riss/sprekker i vegger.
8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader i boligen?
Nei: Se opplysninger om vindu som er byttet, pkt 12.
10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
Ja: En mulig observasjon i 2020. Se ellers pkt 29.
12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
Ja, kun faglært. Firmanavn: 1 Eide Entreprenør AS 2 Glassmester Reidar Hesler AS 3 Lumon Norge AS 4 I regi av sameiet.
Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når:
1: Lagt fliser på balkong i 2012.
2: Montert frostet glass på rekkverk balkong i 2013.
3: Montert innglassing på balkong i 2019.
4: Byttet vindu på stue og lite soverom pga råte i vinduskarm.
13. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun faglært: Firmanavn: Lefdal Installasjon AS. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Lefdal Installasjon AS: 2012
Montert taklampe i gang, 3 soverom og stue. Montert dimmer i gang, 2 soverom og stue. Montert lampe over speil begge bad. Montert ekstra stikkontakt på kjøkken. 2020 Skiftet termostat på begge bad. Montert komfyrvakt. 2021 Byttet taklampe i stue. Dimmer ble ikke byttet.
Vi gjør oppmerksom på at monterte dimmere ikke er beregnet for LED-belysning. De bør antakelig byttes.
13.1 Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)?
Ja: De opprinnelige erklæringene samt for arbeider i 2012 finnes på papir i boligpermen. Senere samsvarserklæringer foreligger elektronisk.
15. Har du ladeanlegg/ladeboks for el-bil i dag?
Ja: Lader montert på garasjeplass.
27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
Ja: Økning av felleskostnader eller ekstra innbetaling for å dekke vedlikehold må påregnes. Malerarbeider som utføres i 2021 ble finansiert gjennom ekstra innbetaling fra sameierne.
28. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i sameiet/laget/selskapet som: rotter, mus, maur eller lignende?
Ja: Det har vært veggdyr i enkelte leiligheter i sameiet. Se også punkt 12 om vindu.
29. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i sameiet/laget/selskapet (i fellesareal eller i andre boliger)?
Ja: Det har vært skjeggkre i fellesarealer og enkelte leiligheter. Nokas Skadedyrkontroll AS gjennomførte behandling i august 2020.
Tilleggskommentar: Innvendig solavskjerming er i hovedsak fra byggeår.

Medfølger / medfølger ikke:
- Integrerte hvitevarer på kjøkkenet medfølger.
- I tillegg til det som er fastmontert følger taklampe i stue og lamper over seng på ett soverom med.
- Løse hyller/bokhyller følger ikke med.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for oppføring av Seljeveien 23-29 datert 22.03.2013.

Oppvarming - Teknisk
Leiligheten varmes opp av radiatorer og varme i gulv på badene.

Automatsikringer i sikringskap plassert i boden. Jordfeilbrytere på alle kurser. Anlegget er delvis skjult/delvis åpent. Det vil si at kabelføringer og lignende både er skjult i vegger og himling, men noe klamret på listverk og andre overflater. Lamper stikk-kontakter og brytere er synlig. Belysning i leiligheten består i hovedsak av lamper og downlights.

Rør i rør system med fordelingskap i himling på bad og på vegg tilstøtende bad(gang). Vanninntak og stoppekran i skap. Vanninntak og stoppekraner for vannvarme på vegg i gang. Vann og avløpsrør i hovedsak i plast(sluk/avløp) og støpejern(rørstammer).

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt for denne seksjonen i 2021 er beregnet til kr 3096.
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 4.956,- pr. md.
Herav:
Bredbånd 399,-
Felleskostnader 3.469,-
A-konto energi 788,-

Faktura for garasjeplassen utstedes separat og er på kr 300,- pr. måned. Dette beløpet er likevel medregnet under månedelige felleskostnader.

Boligselskapet har avtale med Techem Norge AS om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer á konto på vegne av Techem Norge AS sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem Norge AS avregner faktisk energiforbruk pr år mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av á kontobeløp skjer årlig.

Faste løpende kostnader
Nåværende eiere har et strømforbruk som tilsvarer ca. 5000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Nåværende eiere betaler kr 2 973,- årlig i innboforsikring.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen felles lån pt.

Årsregnskap
Regnskap for 2020 viser et overskudd på kr. 32 680.
Budsjett for 2021 viser et overskudd på kr. 103 700.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87399136

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 797 218,- Som sekundærbolig Kr. 6 469 983,-

Sameie
Sameie: SELJEVEIEN 23 OG 27 BOLIGSAMEIE, Orgnr: 998020565

Sameiet består av 46 seksjoner. Seljeveien 23 og 27 Sameie er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 998020565, og ligger i bydel Grünerløkka i Oslo kommune med følgende adresse: Seljeveien 23 og Seljeveien 27. Gårds- og bruksnummer: 126/168.

Sameiet har egen hjemmeside gjennom Vibbo (tjeneste fra OBOS). 

Deler av fasaden (skredderpartier mv.) og vinduskarmer blir malt i regi av sameiet i august/september. Sameiet opplyser at resterende fasade må tas innen 3-5 år og at styret jobber med det større bildet sett i lys av malejobben og det økonomiske aspektet.

Forretningsfører
OBOS eiendomsforvaltning AS.

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier.

Tekniske installasjoner:
Sameiet er tilknyttet Telenor bredbånd.
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyreeiere må ta hensyn til naboer. Hund skal alltid føres i bånd på sameiets områder og ekskrementer skal fjernes med pose og kastes i søppelnedkastet. Plenen i første etasje er privat eiendom og tilhører beboerne i 1.etasje.

Diverse
Del av uteområder på gnr. 126 bnr. 166 (evt. bnr. utskilt fra dette) er organisert som et utomhus sameie (Utomhus sameie felt C). Utomhus sameiet eies av Seljeveien 23 og 27 Boligsameie og Seljeveien 25 og 29 med en ideell andel hver. Sameiet forplikter seg til å delta i og dekke sin forholdsmessige andel av kostnadene til drift og vedlikehold av utomhus sameiet.

Garasjesameie eies av kjøpere av parkeringsplasser, Seljeveien 23 og 27 Boligsameie, Seljeveien 25 og 29 og borettslag/sameier som vil bli etablert på felt D (jamfør reguleringsplan S4084), med en ideell andel hver. Sameiet forplikter seg til å delta i og dekke sin forholdsmessige andel av kostnadene til drift og vedlikehold av garasjesameiet.

Annet
Selger opplyser at det ble observert det som trolig var skjeggkre i leiligheten i 2020, samt at det har vært skjeggkre i fellesarealer og andre leiligheter. Ifølge selgerne ble fellesområdet og mange av leilighetene behandlet høsten 2020 som ble dekket av sameiets forsikring og det har ikke vært noen funn av skjeggkre i leiligheten etter det ifølge selger.

Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade, men kan virke sjenerende.

Ifølge selger og styret er det i 2021 blitt oppdaget veggdyr i sameiet og styret opplyser at det har blitt iverksatt tiltak for å utbedre situasjonen.

Boligalarm inkl. 1 røykdetektor kan ifølge alarmselskapet overtas av kjøper forutsatt at kjøper tegner eget abonnement. Kjøper vil i så tilfelle få et tilbud på dette.

Ny eier overtar ansvaret for å dekke eventuelle økte vedlikeholdskostnader som følger av innglassing eller flislegging på balkong, og det er ny eier som må dekke eventuell egenandel ved skade på glasset på balkongen ved eventuell bruk av sameiets forsikring mv.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnbokblad.

Følgende servitutter er tinglyst på borettslagets eiendom:
Det er tinglyst erklæring/avtale i 2010 vedrørende gjensidig rett til bruk av grunn for vedlikehold og reparasjoner.
Det er tinglyst bestemmelse om vann og kloakkledning i 2010 for felles stikkledning.

Det er tinglyst bestemmelse om adkomstrett for en denne og en rekke seksjoner på gnr. 83 bnr. 44, gnr. 126 bnr. 110 og gnr. 126 bnr. 111 i 2013. Bestemmelsen er tinglyst for adkomstrett til utrykningskjøretøy.

Det er tinglyst erklæring og avtale i 2014 for denne og en rekke seksjoner på gnr. 126 bnr. 167 vedrørende rett til å ha liggende ventilasjonskanal med luftavkast.

Det er tinglyst erklæring/avtale i 2017 på denne og en rekke seksjoner på eiendom gnr. 126 bnr. 177 for bestemmelse om fellesareal.

For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Sameiet har fått nabovarsel om ny bebyggelse i Seljeveien 4. Det skal oppføres tre identiske eneboliger med integrert garasje hit småhusplanen. Søker er Eira eiendom AS.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd.

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 60 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Det er i vedtektene fastsatt at styret skal godkjenne ny leietaker av en seksjon. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 24, tredje ledd.

Vei/vann/kloakk
Asfaltert adkomst fra Dag Hammarskjolds vei via Peter Møllers vei og Seljeveien. Eiendommen er tilknyttet offentlig vann og avløp via private stikk- og fellesledninger. Private ledninger vedlikeholdes for eiers (Sameiets)regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Eiendommen er regulert til byggeområde for boliger i reguleringsplan S-4084 fra 2004.

Det er pågående byggesak i Seljeveien 4 vedrørende oppføring av 3 eneboliger og riving av eksisterende hovedbygning og uthus. Se saksnummerne: 201800258, 201700150, 201800260 og 201800259.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
7 450 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
212 500,- (Dokumentavgift)

221 520,- (Omkostninger totalt)

7 671 520,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Markedspakke 1 (Kr.21 500)
Oppgjør (Kr.7 200)
Tilrettelegging (Kr.14 000)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Provisjon (Kr.85 000)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.30 000)
Utlegg tilstandsrapport med målsatt planskisse (Kr.6 500)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Totalt kr. (Kr.180 200)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-21-0142

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Fredrik Fonneland Lund

Saksbehandlere
Fredrik Fonneland Lund
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 47 85 38 73 / E-post: ffl@eie.no

EIE Løren & Økern
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Seljeveien 27
For mer om objektet
Seljeveien 27

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: