Bilde 1 av Selvbyggerveien 56Bilde 2 av Selvbyggerveien 56
Digital salgsoppgave
Selvbyggerveien 56

0591 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lekker, nyoppusset (2022) 3-roms endeleilighet med solrik, vestvendt balkong. Nytt HTH-kjøkken. Lekkert bad. Garasje*
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
67 m²
Bruksareal (BRA)
67 m²
Fellesutgifter
kr 4 399 / Mnd
Prisantydning
kr 4 990 000
Omkostninger
kr 8 804
Fellesgjeld
kr 122 772
Totalpris
kr 5 121 576
Fellesformue
kr 17 166
Byggeår
1953
Tomt
Fellestomt 39779 m²
Oppdragsnummer
92220098
card-default

Siamak Ebrahimi

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Siamak
Prisantydningkr 4 990 000,-
Fellesgjeldkr 122 772,-
Refusjon av selgers utlegg ifm. forhåndsavklaring av forkjøpsrettkr 7 644,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 5 121 576
Eiendom
Selvbyggerveien 56, 0591 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Andelsnr. 17 Orgnr. 948677202 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 67 kvm, Bruksareal: 67 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1953

Tomt
Fellestomt 39779 kvm

Prisantydning
4 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Marius Haraldsen Takstdato: 22.06.22

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 122 772,- pr. 01.06.22
Andel fellesformue: kr. 17 166,- pr. 01.06.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 990 000,- (Prisantydning)
kr 122 772,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 112 772,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Refusjon av selgers utlegg ifm. forhåndsavklaring av forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 121 576,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 399,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Fyring, varmtvann, trappevask, vaktmestertjenester, grunnpakke kabel-tv/internett Telia, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring og kommunale avgifter.

Ved innfrielse av IN-lånet på kr. 114.753,- (per 21.06.22), vil felleskostnadene reduseres med kr. 933,- pr mnd til kr. 3.466,-.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget er ikke tilknyttet sikringsordning. For krav på dekning av felleskostnader og andre krav fra lagsforholdet har borettslaget en lovbestemt panterett i andelen foran alle andre heftelser. Pantekravet er begrenset til en sum som svarer til to ganger folketrygdens grunnbeløp på tidspunktet tvangsdekning besluttes gjennomført.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Rawas Rafiq Moustafa Ai Phuong Dinh

Beskrivelse
Velkommen til Selvbyggerveien 56 - En lekker og nyoppusset (2022) endeleilighet beliggende i et rolig og sentralt boligområde på populære Årvoll/Tonsenhagen med store grøntområder.

Leiligheten har en god intern beliggenhet i borettslaget og består av innbydende entré med plass til oppbevaring. Separat kjøkken med HTH kjøkkeninnredning fra 2022 og integrerte hvitevarer. Romslig stue med utgang til solrik, vestvendt balkong på 8 kvm med grønt utsyn. Store vindusflater og den gode takhøyden i kombinasjon med moderne og tidsriktige farger, gir en moderne og innbydende fremtoning av leiligheten. Soverommene har god plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Pent bad som er overflateoppusset i 2022 med varmekabler. Dokumentasjon på utført arbeid i 2022 foreligger.

Parkering
Mulighet for kjøp av garasjeplass i borettslaget. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon og pris.

Parkeringsplasser:
Skauen borettslag har 32 egne parkeringsplasser for utleie til beboere i borettslaget. Disse ligger på venstre side av Selvbyggerveien når man kommer opp fra Tonsenhagen torg. Hver andel har kun lov til å leie 1 parkeringsplass alternativt 1 garasje. Pris for leie av parkeringsplass er 400 kr/mnd.

Garasjer:
Skauen borettslag har 6 garasjer for utleie til beboere i borettslaget. Garasjene ligger mellom Selvbyggerveien 133 og 135. Hver andel har kun lov til å leie 1 garasje alternativt 1 parkeringsplass.  Pris for leie av garasje er 550 kr/mnd.

Elbillading og motorvarmere:
Alle parkeringsplassene og garasjene har opplegg for motorvarmer og ladeinfrastruktur. Ladeboks for el-bil leies for kr 249 pr mnd + forbruk av strøm.
Informasjon om å ta i bruk eller installere lader finnes her: www.skauen.borettslag.net/media/12606/informasjon-om-ladeanlegg-fra-ladeklar.pdf

Venteliste:
Parkeringsplassene og garasjene er populære, det er derfor lange ventelister. Ta kontakt med styret i Skauen borettslag for å bli satt opp på ventelisten, gjennom kontaktskjemaet på nettsiden eller e-post: parkering.skauen@gmail.com. Eier du garasjeplass i garasjelaget har andre andelseiere i borettslaget fortrinnsrett på å leie plass fra borettslaget.

Skauen garasjelag:
Garasjelaget har 127 garasjer i rekke og leier grunnen som disse står på av borettslaget. 120 av garasjene befinner seg i de grå garasjebyggene bak Selvbyggerveien 40 til 56, opp mot eiendommen til Årvollia Eierforening. I tillegg har garasjelaget et bygg med sju garasjeplasser like ved Selvbyggerveien 135, tvers overfor borettslagets utleie- og vaktmestergarasjer. Les mer her: https://skauen.borettslag.net/verdt-aa-vite/skauen-garasjelag/

For øvrig gateparkering etter områdets bestemmelser.

Mulighet for sykkelparkering i Selvbyggerveien 56. https://skauen.borettslag.net/sykkelrom

Beliggenhet
Boligen ligger i et attraktivt og veletablert boligområde på Tonsenhagen, med kort vei til offentlig kommunikasjon og med et rikt utvalg av hyggelige servicetilbud. Du har Lillomarka som nærmeste nabo, der ligger alt til rette for trilleturer med barnevogn, milevis med sykling, tur- og skigåing, forfriskende dukkerter i idylliske badevann og gode fiskemuligheter. Lilloseter ligger en times spasertur eller skitur innover i marka og kan friste med kaffe, kakao, deilige solskinnsboller og annen hjemmebakst i solveggen.

Kun ca. 15 minutter fra boligen ligger Isdammen. Ildsjeler har sørget for klatreområde i trærne, St. Hansfeiring, familiedager, natursti, padling, grilling og skøytebane på vinteren. Isdammen er svært populær for bading og rekreasjon. Det finnes også et lite hus som kan leies for barnebursdager o.l. For mer info se gjerne Isdammens venner på Facebook.

I tillegg ligger Linderudkollen ca. 2,5 km unna hvor det nå er etablert kunstsnøanlegg for langrenn til stor glede for skientusiaster. I gangavstand fra boligen ligger også Oslo Skisenter Grefsenkollen. Herfra er det fine turveier inn mot Trollvannsstua. På toppen av Grefsenkleiva ligger populære Grefsenkollen restaurant. Med fantastisk utsikt, samt fjorden og hovedstaden som glitrer i det fjerne, har restauranten en eventyrlig ramme for både dagsutflukter, utekonserter (f.eks. festivalen OverOslo) og andre trivelige begivenheter.

Det er kort vei til Årvoll idrettspark hvor fotballbanen islegges vinterstid. Årvoll IL har et godt aktivitetstilbud innen fotball, håndball, ski, freeski, volleyball og orientering. Like ved anlegget ligger også Årvoll gård - et kulturelt og sosialt møtested for store og små. Legg gjerne turen til Disen idrettspark og den koselige Badedammen på Tonsenhagen. USBL-Arena ligger rett ved Badedammen.

Det er kort vei til byen og ca. 13 minutter med bil til Grünerløkka.

Servicetilbud:
Dagligvarehandelen kan gjøres på blant annet Kiwi Tonsenhagen torg og Rema 1000 Årvoll. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Årvoll-, Linderud-, og Økernsenteret et godt og variert utvalg. Storo, Alna og Oslo sentrum ligger også innen rekkevidde med et rikt utvalg av fasiliteter og kulturtilbud. Om du er kaffetørst eller har lyst på noe godt og ferskt å bite i er det servering på Kaffehjørnet på Tonsenhagen, Cafè Aroma på Årvoll senter eller på Disen kafè.

Buss:
Offentlig kommunikasjon via buss, hvor nærmeste holdeplass er Tonsenhagen som ligger ca. 5 minutters gange fra boligen. Her går buss nr. 31, 31 E, 25, 33 og 60.

Fra busstoppet på Tonsenhagen tar det ca. 25 minutter ned til Oslo S.

Flybussen går fra Bjerke og Linderudsletta på Rv. 4.

Tomt
Fellestomt, 39779 kvm
Pent opparbeidet fellesareal med gressplen, prydbusker, hekker, trær, lekeapparater, benker, bord og asfalterte gangveier.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Boligen sogner til Tonsenhagen barneskole.
Det er flere barnehager i området, bl.a:
Skauen barnehage (1-6 år) 0.1 km - fortrinnsrett for beboerne i borettslaget.*
Sletta barnehage (1-6 år) 0.3 km
Tonsenhagen barnehage (2-6 år): 0.6 kvm.

Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for kjøpet, ber vi om at det rettes en særskilt henvendelsetil kommunen/bydelsadministrasjonen for oppdatert informasjon.

*Skauen barnehage holder til i Selvbyggerveien 141. Beboere i Skauen borettslag har en viss fortrinnsrett i barnehagen. Mer informasjon: https://skauen.barnehage.no

Kontakt:
22653463
skauenbhg@gmail.com

Inneholder
Entré, bad, 2 soverom, kjøkken og stue med utgang til vestvendt balkong.

I tillegg disponerer boligen en kjellerbod og en loftsbod.

Byggemåte
Boligblokk fundamentert med betong til antatte faste masser. Konstruksjoner i betong/mur. Yttervegger utvendig med malte
flater. Yttertak av tre antatt tekket med takstein/plater. Utvendige forhold er ikke vurdert av takstkonsulenten da disse tilhører en fellesanliggende konstruksjon for sameiet/laget. Ovenstående tekst er ment til orientering.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Bygningsdeler med tilstandsgrad 2 (TG2):
- Utvendig > Vinduer: Grunnet alder og at over halvparten av forventet brukstid er over settes TG2. Det bemerkes at eldre vinduer har begrenset isolasjonsevne, mindre varmetap kan oppnås ved bytte av vinduer.
- Utvendig > Dører: Normalt bruk observert på dører og karmer. Det kan forekomme enkelte merker / hakk på dørblader og karm i en brukt bolig.
- Utvendig > Balkonger, terrasser og rom under balkonger: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav til rekkverkshøyder.
- Våtrom > Sluk, membran og tettesjikt > Bad: Mer enn halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på membranløsningen. Over halvparten av forventet brukstid er oppbrukt på slukløsningen.
- Våtrom > Ventilasjon > Bad: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Normalt med denne type ventilasjon i eldre bygg. Dagens krav er strengere i forhold til ventilasjon.

Bygningsdeler med tilstandsgrad ikke undersøkt (TG-IU):
- Våtrom > Fukt i tilliggende konstruksjoner > Bad: Det er pga bygningsmessige hindringer ikke fysisk mulig å foreta hulltaking i vegg bak våtsone. Vegg av betong/mur.
- Tekniske installasjoner > Varmesentral.

Informasjon fra selgers egenerklæring:
- Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Ja, kun faglært. I regi av borettslaget i 2005. Norsk Rørservice, Alx Bygg og Solid elektro i 2022. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Totalrehabilitering i regi av borettslaget i 2005. Overflateoppussing med nye fliser og innredning, samt downlights i 2022.
- Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet? Ja. I regi av borettslaget.
- Foreligger det dokumentasjon på arbeidene? Ja. FDV-dokumentasjon og ferdigattest fra 2005, samt faktura på utført arbeid i 2022 foreligger.
- Er arbeidet byggemeldt? Ja. Ferdigattest fra 2005 foreligger.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid/kontroll på vann/avløp? Ja, kun faglært. Firmanavn: Norsk Rørservice. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Tilkobling av vann og avløp for nytt kjøkken i 2022.
- Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende? Nei. Eldre boligblokk. Noe skjevheter må påregnes.
- Kjenner du til om det er/har vært utført arbeider på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)? Ja, kun faglært. Firmanavn: Solid Elektro. Redegjør for hva som ble gjort av hvem og når: Nye kurser til kjøkken, montering av stikkontakter på kjøkken, bad og entré, montering av taklamper, montering av downlights på bad med mer i 2022.
- Foreligger det samsvarserklæring for hele eller deler av det elektriske anlegget (i henhold til forskrift om lavspenningsanlegg)? Ja. Samsvarserklæring fra Solid Elektro foreligger og overleveres til kjøper.
- Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld? Ja. Felleskostnadene øker 5% fra 01.07.2022.

Primærrom
Primærrom: 67 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, stue, bad, kjøkken, soverom 1 og soverom 2.

Bruksareal
Bruksareal: 67 kvm

Boder
Loftsbod på cirka 13,5 kvm gulvareal med skråtak og høyde under 1,90 M. Kjellerbod på cirka 5 kvm.

Standard
Entré:
Lys og innbydende entré med god plass til oppbevaring av sko og yttertøy i medfølgende garderobe. Endeleilighetene i borettslaget har ekstra god plass til større garderobe i entréen. Inngangsdør med brann og lydklassifisering.

Stue:
Romslig stue med plass til spisebord, salong og TV-løsning. God takhøyde og store vindusflater som slipper inn behagelig og naturlig lys. I tillegg har leiligheten ett ekstra vindu på endeveggen i stuen som sørger for godt med lys. Overflater oppusset i 2022 med laminat på gulv og malte vegger og himling. Utgang til stor vestvendt balkong på ca. 8 kvm med fint utsyn og gode solforhold. Balkongen har god plass til utemøbler, grill og planter - perfekt for varme sommerdager.

Kjøkken:
Separat kjøkken med ny HTH kjøkkeninnredning fra 2022 med glatte fronter, benkeplate i laminat med kum og ettgreps blandebatteri. Utstyrt med hvitevarer som komfyr, platetopp med avtrekk, oppvaskmaskin, kjøl/ fryseskap samt ventilator over kokesone. Det er montert Waterguard og komfyrvakt.

Bad:
Pent bad totalrehabilitert i regi av borettslaget i 2005, samt overflateoppusset i 2022 med nye fliser, innredning og downlights. Dokumentasjon på utført arbeid foreligger. Badet inneholder dusjhjørne med innfellbare dører i glass, vegghengt wc, servantskap med ett-greps blandebatteri, speil på vegg og belysning med spotter. Det er montert opplegg for vaskemaskin. Varmekabler i badegulvet.

Hovedsoverom:
Soverom med god plass for dobbeltseng og garderobeløsning. Soverommet er holdt i moderne farger som står i stil med resten av leiligheten. Ny laminat på gulv og nymalte vegger og himling i 2022.

Soverom 2:
Soverom 2 egner seg godt som barnerom, gjesterom eller kontor. Ny laminat på gulv og nymalte vegger og himling i 2022.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Kort om oppussingsarbeid i 2022:

Utført av Norsk Rørservice og Alx Bygg:
- Bad: Flislegging av bad, bytte av stoppekran, montering av ny baderomsinnredning og krommet vannrør. Samt diverse rørarbeid i forbindelse med bad og kjøkken.
- Kjøkken: Flytting av vann og avløp, tilkobling av nytt kjøkken med oppvaskmaskin og kjøkkenarmatur, samt montering av waterguard.
Faktura på utført arbeid foreligger og overleveres til kjøper.

Utført av Solid Elektro:
Montering av nye spotter på bad, trekking av nye kurser til kjøkken, montering av stikkontakter på kjøkken, bad og entré, montering av taklamper i alle rom med mer. Komfyrvakt på kjøkken er montert.
Samsvarserklæring og dokumentasjon foreligger og overleveres til kjøper.

Utført av EE Bygg:
Helsparkling av vegger, montering av gips, malerarbeid, legging av gulv, montering av innerdører og listverk med mer.

Kjøkkenet er montert av D&D Tømrer service AS.

Faktura på utført arbeid foreligger og overleveres til kjøper.

Bekreftelse på ovennevnte vil være tilgjengelig på visning for gjennomgang av interessenter.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på eiendommen datert 27.06.1956, ferdigattest på utskiftning av balkonger datert 23.01.1987 og ferdigattest på rehabilitering av våtrom datert 30.10.2006. Disse kan fås ved henvendelse til megler.

Kjøper overtar eiendommen slik den framstår på visning.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming fra felles sentral via radiatorer på vegg. Varmekabler på baderommet.
Dersom beboelsesrom ikke har vegg- eller fastmonterte varmekilder ved visning følger dette heller ikke med.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0,-
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 399,- pr.mnd.
Fyring, varmtvann, trappevask, vaktmestertjenester, grunnpakke kabel-tv/internett Telia, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring og kommunale avgifter.

Felleskostnadene inkluderer fyring, varmtvann, trappevask, vaktmestertjenester, grunnpakke kabel-tv/internett Telia, nedbetaling av andel fellesgjeld, felles bygningsforsikring og kommunale avgifter.

Ved innfrielse av IN-lånet på kr. 114.753,- (per 21.06.22), vil felleskostnadene reduseres med kr. 933,- pr mnd til kr. 3.466,-.

Faste løpende kostnader
Kjøper/ny eier må etter overtakelse dekke bl.a. egne felleskostnader, eget strømforbruk, innboforsikring samt andre valgfrie tilleggstjenester. Dette kan/vil variere fra inngåtte avtaler og forbruk. Kabel-TV og internett (grunnpakke) er inkludert i felleskostnadene.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Total fellesgjeld for boligselskapet er kr 28.078.920,- pr. 23.03.2022 og lånevilkårene er:

Lånenummer: 83987163901, Handelsbanken*
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 23.03.2022: 2.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 48
Saldo per 23.03.2022: kr 26.276.307,-
Siste termin: 30.12.2033

Lånenummer: 83987189889, Handelsbanken
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 23.03.2022: 2.05% pa.
Antall terminer til innfrielse: 336
Saldo per 23.03.2022: kr 1.802.613,-
Siste termin: 28.02.2050

*IN-lån:
Borettslaget har tilrettelagt for individuell nedbetaling av andel fellesgjeld for det ene lånet. Ved innfrielse av IN-lånet på kr. 114.753,- (per 21.06.22), vil felleskostnadene reduseres med kr. 933,- pr mnd. Det er anledning til å nedbetale på lånet den 15. mars og 15. september, forutsatt flytende rente. Usbl må kontaktes senest to uker før nedbetaling.

Formuesverdi
Formuesverdi for 2020 var kr 1 030 900,- ifølge skatteetaten. Beløpet forutsetter at eier bor fast i boligen (primærbolig).

Ved eventuell øvrig bruk av eiendommen (f.eks. fritidsbolig, pendlerbolig, utleieobjekt) var formuesverdien for 2020 kr 3 711 240,-.

Formuesverdien justeres normalt årlig. Se skatteetaten.no for mer informasjon om fastsettelse av formuesverdien.

Borettslag
Borettslag: Skauen Borettslag, Orgnr: 948677202
- Egen hjemmeside: https://skauen.borettslag.net/
- Vaktmester.
- Telia er leverandør av TV og bredbånd til alle borettslagets beboere.
- Fibernett til borettslaget leveres av Lynet internett.
- Borettslaget har 2 fellesvaskerier. Vaskeriene holder til i underetasjen i Selvbyggerveien 44 og 52.
- Skauen borettslag har et velutstyrt hobbyrom til bruk for beboerne i borettslaget. Hobbyrommet ligger i underetasjen i Selvbyggerveien nr 40, og inneholder bordtennisbord, air-hockeybord og et biljardbord.
- Borettslaget har et lokale til utleie i Selvbyggerveien 50. Lokalet har kjøkken med nødvendig utstyr (komfyr, kjøl/fryseskap, kaffetrakter, kjeler), toalett med stellebord, samt dekketøy og bord/stoler for inntil 24 personer.
- Det finnes en smørebod i borettslaget til fri bruk for beboerene i Skauen borettslag. Smøreboden ligger i det lille huset i barneparken mellom Selvbyggerveien 50 og 52.
- Ny sykkelparkering i Selvbyggerveien 56. Langtidslagring av sykler i lokale i Selvbyggerveien 145.
- Eget trimrom. Det er mulig å trene inntil tre stykker på samme tid.
- Det er mulig å etablere plantekasser i tørkebås ved nr. 42/44.
- Flere tørkemuligheter i borettslaget, enten i tørkerommet i (vaskeriet) i nr. 44, på teppebankerstativet bak blokkene på øvre rekke, samt på stativ bak 60-62, 56-58, 52-54, samt mellom 48-50 og 44-46. I tillegg står det et stativ bak nr. 60-62.

Forretningsfører
USBL

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
Boligen er tilknyttet Telia som leverandør av kabel-tv og internett, og grunnpakken er inkludert i fellesutgiftene.
Tv-dekoder medfølger ikke, men kan hentes hos leverandør.

Dyrehold
Det er ikke tillatt å ha dyr i borettslaget uten å ha innhentet tillatelse fra styret gjennom godkjent søknad. Hunder/katter skal føres i bånd innenfor borettslagets område. Søknadsskjema for dyrehold, med erklæring om ansvar og plikter ved dyrehold, vedlegges husordensreglene og kan fås utlevert ved henvendelse til styret, eller lastes ned fra borettslagets nettside. www.skauen.borettslag.net.

Husdyrhold skal ikke være til sjenanse eller ulempe for øvrige andelshavere og beboere. Ved gjentatte brudd på reglene kan styret trekke godkjenningen tilbake.

Diverse
Felles utskifting av vinduer/balkongdører:
Styret har de siste månedene mottatt en del henvendelser angående behov for å gjennomføre/tilrettelegge for en felles utskifting av vinduer og balkongdører. Dette var også et tema i generalforsamlingen i mai. Styret har vurdert dette igjen i styremøtet 23. mai, og vil undersøke mulighetene for å gjennomføre dette nå, herunder må vi i første rekke få klarhet i hvor stort omfanget må være før borettslaget kan få lån for å finansiere dette. Kostnadene vil etter lånopptak legges på den enkeltes felleskostnader/andel fellesgjeld, i tråd med borettslagets vedtekter punkt 5-1 og 5-2.
Styret vil komme nærmere tilbake med informasjon om dette, men ber allerede nå om at de som har behov for utskifting melder dette til styret på epost styret.skauen@gmail.com eller ved lapp i styrepostkassa.

Nedgraving av avfallscontainere og fremtidig søppelhåndtering:
Styret får fullmakt til å arbeide videre med saken og finne en god plassering. Før endelig beslutning skal beboerne informeres med mulighet for å kreve ekstraordinær generalforsamling.

Annet
- Leiligheten er vasket før visning, og vil ikke bli ytterligere rengjort før overtakelse.
- Integrerte hvitevarer medfølger.
- Kun lysskinne i stue medfølger. Resterende taklamper i leiligheten medfølger ikke.
- Kjøper må selv kontakte leverandør av kabel-TV og internett, og sørge for oppkobling og installering.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Adkomstvei: Eiendommen har adkomst via offentlig veg eller gate.
Tilknytning vann: Eiendommen er tilknyttet offentlig vannforsyning via private stikkledninger.
Tilknytning avløp: Eiendommen er tilknyttet offentlig avløpsnett via private stikkledninger.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg etter reguleringsplan S-2864 - Midlertidig reguleringsbestemmelser for deler av Oslos ytre sone. Vedtaksdato 1986-05-14.

Det er søkt om rammetillatelse for oppføring av ny Kiwi-butikk på Tonsenhagen Torg (Rødbergveien 18). I søknaden flyttes nåværende butikk fra Rødbergveien 18 til underetasjen i Rødbergveien 16 og butikken får nye innganger både fra torget og fra Selvbyggerveien. Rammetillatelse ble gitt 11.01.2022. Se saksnummer 202109372 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.

I Rødbergveien 16 og 18 (Tonsenhagen Torg) er det søkt om rammetillatelse for fasadeendring og opparbeidelse av utenomhus-området i forbindelse med oppføring av ny KIWI-butikk. Rammetillatelse ble gitt 11.01.2022. Se saksnummer 202109294 hos Plan- og Bygningsetaten for mer informasjon.

Bymiljøetaten har startet et arbeid for å regulere dagens alpinanlegg i Trollvannskleiva og Grefsenkleiva. Det foreligger planer om ny stolheis, ny varmestue samt utvidelse av løypene. Se saksnummer 201802070 hos Plan- og bygningsetaten.

Oslo kommune bygger en reservevannforsyning stor nok til å gi hele Oslo tilgang på rent drikkevann. Den nye vannforsyningen skal være klar i 2028. Formålet er å føre rent vann i tunnel fra Sagene til Disen og videre østover, via Bjerke og Risløkka, til Trosterud, og i en tunnel fra vannbehandlingsanlegget på Oset (Kjelsås) til Disen. For mer informasjon se https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/ny-vannforsyning-stamnett/.

I februar 2010 sa bystyret ja til trikk fra Sinsenkrysset, via Årvollveien og Rødbergveien, til Tonsenhagen/Linderud. Planforslag for trikk til Tonsenhagen ble oversendt til politisk behandling med innsigelse fra Statens vegvesen i 2015. Det har vært ført en dialog mellom Ruter og Statens vegvesen for å finne en løsning slik at innsigelsen kunne frafalles, uten at dette har gitt resultater. I mellomtiden har det kommet nye forutsetninger til, med ny utvikling på Aker og Bjerke. I møte 11.03.2022 mellom Byrådsavdeling for miljø- og samferdsel, Byrådsavdeling for byutvikling, Ruter og Plan- og bygningsetaten ble en gjenopptagelse av saken drøftet. Byrådsavdeling for byutvikling har deretter, i brev datert 23.03.2022, bedt Plan- og bygningsetaten og Ruter utarbeide et oppdatert planforslag for trikk i Trondheimsveien i lys av ny utvikling på Aker og Bjerke. Planforslaget må legges ut til nytt offentlig ettersyn før politisk behandling. Plan- og bygningsetaten har i forkant av møtet gjort en foreløpig vurdering av hva de mener må oppdateres i saken. Hensikten med møtet er å avtale rammer for planarbeidet videre. I referatet fra 08.06.2022 mener PBE at planprogrammet ikke kan legges til grunn for trikkelinjen lenger enn til Bjerke, siden det må utredes flere alternativer fra og med Bjerkekrysset. Dette på grunn av nye forutsetninger fra bl.a. Kommuneplan 2018 - Arealstrategi 2030 som peker på to mulige traseer etter Bjerke. Ruter er enig i at en justering av planavgrensningen er hensiktsmessig, og at planleggingen av trinn 2 av trikken bør tas i en senere plansak med nytt planprogram. Hensikten med planen blir å få trikken til Bjerke, i lys av pågående utvikling på Aker og Bjerke. Alternativt kan Aker være mulig endepunkt hvis endepunkt på Bjerke skaper for store hindringer eller føringer for hvordan traseen videre skal løses. Plassering og utforming av endepunktet må utredes nærmere og avklares i plansaken. Kommuneplanen 2018 - Arealstrategi fra 2030 viser to forbindelser etter Bjerke - til Tonsenhagen og Bryn. Det er ønskelig at disse forbindelsene utforskes på et senere tidspunkt. Les mer på Plan- og Bygningsetatens hjemmeside: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?direct=Y&mode=&caseno=201004818

Store deler av Oslo er omfattet av reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Småhusplanene er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommene som er omfattet av denne planen. Selv om Småhusplanen og tiltaksforbudet ikke gjelder denne eiendommen, kan det være av interesse å kjenne til revisjonen og du kan lese mer om dette her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 990 000,- (Prisantydning)
kr 122 772,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 5 112 772,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 644,- (Refusjon av selgers utlegg ifm. forhåndsavklaring av forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 804,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 5 121 576,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Fast pris (Kr.40 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Foto (Kr.4 000)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 115)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.404)
Totalt kr. (Kr.72 399)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
92-22-0098

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Sinsen og Rosenhoff Eiendomsmegling AS
EIE Sinsen
Org. nr:922183201
Trondheimsveien 153-155
0570 Oslo
Tlf: 23 89 69 86

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Siamak Ebrahimi

Saksbehandlere
Siamak Ebrahimi
EIE Sinsen
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 91 72 47 25 / E-post: se@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Selvbyggerveien 56
For mer om objektet
Selvbyggerveien 56

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: