Bilde 1 av Sigrid Undsets vei 5Bilde 2 av Sigrid Undsets vei 5
Digital salgsoppgave
Sigrid Undsets vei 5

0669 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Rålekker 3-roms med helt fantastisk fjordutsikt & gode solforhold! Varmtvann & fyring inkl! Nyere bad og kjøkken! Heis!
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
9
Primærrom (P-ROM)
73 m²
Bruksareal (BRA)
77 m²
Fellesutgifter
kr 6 748 / Mnd
Prisantydning
kr 4 100 000
Omkostninger
kr 15 779
Fellesgjeld
kr 363 000
Totalpris
kr 4 478 779
Fellesformue
kr 57 651
Byggeår
1965
Tomt
Fellestomt 18459 m²
Oppdragsnummer
91230027
card-default

Granit Zumberi

Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner
Les om Granit
card-default

Adenis Pronaj

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Adenis
Prisantydningkr 4 100 000,-
Fellesgjeldkr 363 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 769,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 4 478 779
Eiendom
Sigrid Undsets vei 5, 0669 Oslo, Etasje: 9

Matrikkel
Andelsnr. 162 Orgnr. 850508852 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 73 kvm, Bruksareal: 77 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1965

Tomt
Fellestomt 18459 kvm

Prisantydning
4 100 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Ståle Gran Skøien Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 363 000,- pr. 31.12.22
Andel fellesformue: kr. 57 651,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 4 100 000,- (Prisantydning)
kr 363 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 463 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 471 929,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 478 779,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 748,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Ákonto varmtvann og fyring, grunnpakke TV og bredbånd (Telia), renter og avdrag felleslån, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, diverse honorarer, vaktmestertjenester, renhold, generell drift og vedlikehold m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Håvard Johansen

Beskrivelse
Sigrid Undsets vei 5 presenteres av Granit Zumberi v/ EIE eiendomsmegling
Dette er en stilig og påkostet 3-roms med optimal planløsning og solrik balkong med fantastisk fjordutsikt! Her bor du sentralt på Tveita med gangavstand til transport, matbutikker og Tveita Senter, samtidig som du bor i rolige og naturskjønne omgivelser med nærhet til flotte turområder, grøntarealer og til marka.

Leiligheten ligger i byggets 9. etasje med direkte heisadkomst. Dette er en endeleilighet med vinduer på tre sider som sikrer gode lysforhold og nydelig utsikt fra alle vinduer. Boligen har en romslig stue med gode møbleringsmuligheter, stort og flott kjøkken separert fra stuen, et pent flislagt bad, gjestetoalett, et praktisk vaskerom med opplegg for vaskemaskin, et soverom med tilgang til et omkledningsrom, samt et ekstra soverom med innebygget garderobeskap. Fra stuen har man tilgang til herlig og usjenert balkong på 8 kvm med ypperlige sol- og utsiktsforhold. Det medfølger en bod i kjeller på ca. 3 kvm.

Leiligheten har et generelt velholdt preg med moderne farge- og materialvalg. Bad, toalettrom og vaskerom er fra 2016 og kjøkkenet er fra 2019.

Dette er boligen for deg som ønsker ''hele pakken''. Her er er det bare å flytte rett inn og nyte boligens kvaliteter, samt alt området har å by på!

Kvaliteter
 • Varmtvann, fyring, tv og bredbånd inkl.
 • Heisadkomst
 • Optimal planløsning
 • God standard
 • Solrik balkong på ca. 8 kvm
 • Godt lysinnslipp
 • Stor stue med plass til sofaseksjon, TV og spisebord
 • Stort og flott kjøkken med integrerte hvitevarer
 • Lekkert bad
 • Praktisk vaskerom og toalettrom
 • 2 soverom
 • Walk-in-garderobe
 • Bod i kjeller på ca. 3 kvm
 • Veldrevet borettslag med flotte grøntarealer
 • Attraktiv beliggenhet
 • Sentralt med nærhet til det meste
 • Kort vei til T-bane og buss
 • Tog fra Bryn
 • Gangavstand til Tveita senter
 • Nær marka

Parkering
Borettslaget har ca. 60 parkeringsplasser utenfor blokkene som leies ut etter venteliste. Ventetid kan ikke estimeres p.t. Pris for å leie plass er kr. 100/mnd. i følge styreleder. Ta kontakt med styret eller OBOS for mer informasjon.

Utover dette er det gateparkering etter områdets gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Attraktiv og sentral beliggenhet på Tveita med nærhet til skoler, barnehager, offentlig transport, butikker og marka. Tveten gård ligger i nabolaget - en liten oase med bygningsmasse helt tilbake fra 1700-tallet. Her er det både søndagskafé og et omfangsrikt kulturliv, noe som gjør gården til et fint møtested for alle aldre. Store flotte grøntområder, parkmessig opparbeidet ved vakre Nordre Skøyen Hovedgård.
Nærhet til Østmarka med flotte turområder både sommer- og vinterstid. Stier, lysløyper og turveier som er fine til turgåing, sykling og løping. Om vinteren blir det kjørt opp skispor i lysløypene i tillegg til et stort nettverk av løyper. I Østmarka finner du bl.a. Lutvann, Nøklevann og Ulsrudvann med flotte badeplasser. Det er muligheter for en gåtur til markastuene Rustadsaga, Skullerudstua og Mariholtet hvor du kan få kjøpt diverse bakst, varmretter m.m. hele året.

En liten sykkeltur unna finner du Østensjøvannet med et flott dyre- og fugleliv og turvei videre inn til Østmarka. Kunstgressbane på Tveita idrettspark. Aktivt idrettsmiljø i Haugerud idrettsforening innen en rekke idretter. Nærhet til Oppsal Arena med flott idrettsanlegg og aktivt idrettsmiljø i Oppsal idrettsforening med bl.a. fotball, håndball, basket og ski. SATS Treningssenter på Hellerud og Mudo Gym på Tveita.

Gangavstand til Tveita senter med ca. 70 forretninger. Daglighandel, frisør, servicetilbud, serveringssteder, vinmonopol, apotek o.l. En kort kjøretur unna finner du også Alna, Oppsal og Bryn senter.

God offentlig kommunikasjon 3 minutters gange fra leiligheten til T-bane, buss og flybuss. Hellerud T-banestasjon (linje 2 og 3) med hyppige av avganger, ca. 12 minutter til Oslo sentrum. Buss nr. 58, lokalbussen 69B, 76, 79 og N2 i nærheten. Flybuss ved Tveita senter. Gangavstand til Tog på Bryn. Bilfri skolevei til Tveita skole med ca. 7 minutters gange. Norlandia Sørhellinga Barnehage rett ved leiligheten med ca. 1 minutts gange.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av etablert blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 18459 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Leiligheten ligger i byggets 9. etasje. Adkomst via felles trappegang med heis. Leiligheten har callinganlegg.

Inneholder: Entré, bad, toalettrom, vaskerom, kjøkken, stue, walk-in closet og to soverom. Utgang fra stue til balkong på ca 8 m².

Det medfølger en bod i kjeller på ca. 3 kvm merket 907.

Byggemåte
 • Bygning generelt:
Boligblokk over elleve etasjer samt kjeller. Bygningen har støpt gulv mot grunn. Grunnmur, bærende konstruksjoner og skillende dekker av mur- og betongkonstruksjoner. Fasader utført i teglstein. Tilnærmet flat takkonstruksjon utvendig tekket med takpapp/membran (taket er ikke besiktiget).
  
 • Vinduer og dører:
Glatt entrédør med kikkehull og sikkerhetslås i brannklasse B30 og lydklasse 35dB. Balkongdør og vinduer med karmer av tre og aluminium i 2-lags glass fra 1987.
  
 • Balkong:
Utgang fra stue til balkong på ca 8 m². Balkongen er belagt med terrassebord av kompositt og har rekkverk av tre, metall og glass. Rekkverkshøyden er målt til 1,04 meter.
  
 • Baderom:
Baderom fra 2016. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling av malt flate med downlights. Vegghengt servantskap med skuffer. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil med belysning samt stikkontakter på vegg over servant. Høyskap på vegg. Dusj på gulv med innfellbare glassdører. Dusjarmatur tilkoblet veggmontert hånddusj. Avtrekksventil plassert på vegg. Synlige vannrør av typen forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast.
  
 • Toalettrom (Ikke våtrom):
Toalettrom fra 2016. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Nedsenket himling av malt flate med downlights. Vegghengt servantskap med dør. Ovenpåliggende servant med ett-greps armatur. Speil på vegg over servant. Vegghengt toalett med innebygget sisterne. Avtrekksventil plassert på vegg. Vannrør av typen rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør med hovedstoppekraner og vannmåler plassert i vegg.
  
 • Vaskerom:
Vaskerom fra 2016. Gulvflate belagt med fliser. Vegg- og himlingsflater av malte flater. Vegghengt utslagsvask med ett-greps armatur. Avtrekksventil plassert på vegg. Synlige vannrør av typen forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Opplegg for vaskemaskin.
Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med egnet instrument (Protimeter MMS), i tilstøtende rom til våtsone. Det ble ikke registrert forhøyede verdier eller andre avvik.

  
 • Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 2019 med glatte fronter. Benkeplate av laminat. Planlimt oppvaskkum i rustfritt stål med ett-greps armatur. Benkskapsbelysning og stikkontakter under overskap. Integrerte hvitevarer. Kjøleskap med frysedel, oppvaskmaskin, komfyr og mikro i høyskap samt nedfelt induksjonstopp tilkoblet komfyrvakt. Ventilator i overskap tilkoblet avtrekkskanal. Gulvflate belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater av malte flater. Synlige vannrør av typen rør-i-rør. Synlige avløpsrør av plast.
  
 • Øvrige rom:
Gulvflater belagt med laminat. Vegg- og himlingsflater av tapetserte og malte flater. Hvite slette innerdører. Plassbygde garderobeskap.
  
 • Tekniske installasjoner:
Synlige vannrør av typen rør-i-rør og forkrommede rør. Synlige avløpsrør av plast. Fordelerskap for rør-i-rør med hovedstoppekraner plassert i toalettrom. Mekanisk avtrekk i kombinasjon med tilluftsventiler. Tilknyttet felles varmtvann.
Leiligheten har brannvarsler og brannslukkingsapparat.
  
 • Elektrisk anlegg:
Sikringsskap med automatsikringer og strømmåler plassert i felles gang. Leiligheten har hovedsakelig skjult elektrisk anlegg.

Følgende forhold er markert med TG2 i tilstandsrapporten:

- Vaskeom: Det registreres bomlyd i enkelte sokkelfliser, noe som kan indikere manglende vedheft mellom flis og underlag.
Til informasjon: Riss/sprekk i plateskjøt ved rørkasse.

- Kjøkken: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

- Øvrige rom: Enkelte veggflater bærer preg av alder/slitasje. Overflater bør fornyes. Gulvflater bærer stedvis preg av slitasje. Det registreres stedvis hakk/merker i gulvflater.

- Vannbåren varme: Eldre anlegg/element uten påviste skader/lekkasjer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

- Elektrisk anlegg: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget. Se sjekkliste dokumentasjon.
Det er ikke gjennomført vedlikehold på deler av det elektriske anlegget, og det foreligger ingen dokumentasjon.
Med bakgrunn i de registrerte avvik/manglende dokumentasjon bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

- Vinduer: Vinduer er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse vinduene sammenlignet med vinduer fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på enkelte vinduer, hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

- Dører: Balkongdør er av eldre dato og har behov for oppgraderinger/overflatebehandling. Det må forventes høyere varmetap fra disse dørene sammenlignet med dører fra nyere dato. Til informasjon ble det utført stikkprøvekontroll på dører hvor åpne/lukkefunksjon fungerte som forventet.

- Balkong: Rekkverkshøyden er under 1,2 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift, grunnet balkonghøyde over 10 meter.

Informasjonen er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakkyndig Ståle Gran Skøien.
For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakkyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Følgende info fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom? Hvis nei, gå til punkt 3.
- ''Ja, kun faglært. Oppgradering av bad, toalett og vaskerom i 2016 i regi av borettslag. Firma: Sans bygg AS''

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
- ''Ja.''

2.2 Foreligger det dokumentasjon på arbeidene?
- ''Ja.''

2.3 Er arbeidet byggemeldt?
- ''Ja.''

5. Kjenner du til om det er/har vært problemer med drenering, fuktinnsig, øvrig fukt eller fuktmerker i underetasje/kjeller?
- ''Ja. Det var en lekkasje i kjelleren i januar 23, men dette ble kjapt utbedret av borettslaget.''

7. Kjenner du til om det er/har vært skjevheter/setningsskader, f. eks. riss/sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
- ''Ja. Noe skjevheter i vegger, gammelt bygg.''

12. Kjenner du til om det har vært utført arbeider på terrasse/garasje/tak/fasade?
- ''Ja, egeninnsats. Lagt dekke på terrasse sommeren 2020, løs konstruksjon.''

14. Kjenner du til om det er utført kontroll av el-anlegget og/eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
- ''Ja. El-sjekk i 2019 infratek elsikkerhet AS gjort i regi av borettslaget.''

27. Kjenner du til vedtak/forslag til vedtak om forhold vedrørende eiendommen som kan medføre økte felleskostnader/økt fellesgjeld?
- ''Ja. Frostskader på fasade som skal utbedres av Sweco 22.03. - usikkert om dette vil gi økte felleskostnader.''

Primærrom
Primærrom: 73 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, bad, toalettrom, vaskerom, kjøkken, stue, to soverom.

S-rom (4 kvm): Walk-in-closet.

Bruksareal
Bruksareal: 77 kvm

Standard
For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Følgende dokumenter foreligger:
- Ferdigattest for oppføring av boligblokk datert 23.02.1970
- Ferdigattest for modernisering av bad datert 29.08.2016
- Ferdigattest for fasadeendring datert 18.12.2018
- Ferdigattst for utskiftning av 2 heiser datert 18.02.2020
- Tillatelse til innglassing av balkonger datert 25.07.2019

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Oppvarming med radiatorer. Varmekabler i baderomsgulv.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2023 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 748,- pr.mnd.
Ákonto varmtvann og fyring, tv/bredbånd, renter og avdrag felleslån, forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, strøm til fellesarealer, diverse honorarer, vaktmestertjenester, renhold, generell drift og vedlikehold

Herav:
Felleskostnader 4.905,-
Radiatorvarme 700,-
Kapitalkost. lån 1 2HAND1 1.143,-

Kapitalkostnader (andel renter og avdrag fra IN-lånet) øker/reduseres automatisk (etterskuddsvis og kvartalsvis) ved renteendringer. Etter kjente fremtidige endringer, blir summen av de totale felleskostnadene kr. 6.767,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i kostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.

Telia er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Dekoder og ustyr skal følge leiligheten ved salg.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. x kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har to lån i Handelsbanken med følgende lånebetingelser:

Lånenr.: 2HAND1-93727001164
Type: Annuitetslån
Restgjeld: 12.099.457,-
Restløpetid: 7 år
Terminer pr. år: 12
Rente: Flytende 4.20%
Andel fellesgjeld pr. 22.02.2023: 84.424,-
Kapitalkostnader pr. 22.02.2023: 1.162,-

Lånenr.: 2HAND5-93727002918
Type: Annuitetslån
Restgjeld: 43.792.768,-
Restløpetid: 18 år og 2 mnd.
Terminer pr. år: 4
Rente: Flytende 4.20%
Andel fellesgjeld pr. 22.02.2023: 278.567,-
Kapitalkostnader pr. 22.02.2023: 1.830,-

Endring av felleskostnader: Kapitalkostnader (andel renter og avdrag fra IN-lånet) øker/reduseres automatisk (etterskuddsvis og kvartalsvis) ved renteendringer.

IN-ordning: Kun lån 93727001164 i Handelsbanken. Øvrig fellesgjeld ifb. rehabilitering av bad i 2015/2016 / heiser i 2017 er ikke individualisert.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Polisenummer: 1167973

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 1 053 152,- Som sekundærbolig Kr. 3 791 347,-

Borettslag
Borettslag: Lønnealleen Borettslag, Orgnr: 850508852

Et trivelig borettslag bestående av 207 leiligheter fordelt på 3 blokker på 11 etasjer.

Mailadressen til styret er lonnealleen@styrerommet.no

Hjemmeside: https://vibbo.no/lonnealleen/om

Forretningsførsel og revisjon
Regnskap og forvaltning er i henhold til kontrakt utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS.
Autorisert regnskapsfører (oppdragsansvarlig) er Egil Havre, regnskapssjef i OBOS.
Borettslagets revisor er PricewaterhouseCoopers AS

Radiatorvarme
I perioden 1 juni til 31. august skrus radiatorvarmen i borettslaget av. Dette ble vedtatt på generalforsamlingen den 26.5.2010.

Renhold
Borettslaget har avtale med Bygårdsservice AS om vask av trappeoppganger/fellesarealer, samt vinduer. Styret minner om at det ikke er tillatt å sette barnevogner etc. i gangene eller ha matter utenfor inngangsdøren.

Vaktmestertjeneste
Borettslaget har avtale med Bygårdsservice AS om vaktmestertjenester og kan nås på telefon 403 29 780 / 406 75 105 hverdager mellom 08:00 og 15:30.

Vaskeri
Det er fellesvaskeri i hver av blokkene og disse skal brukes i henhold til gjeldende regler.

Kjellerboder
Hver leilighet har en kjellerbod som følger leiligheten. I tillegg har borettslaget noen ekstra kjellerboder i hver blokk som man kan leie for kr 100,- pr. mnd. Når det er en ekstra kjellerbod ledig vil dette bli kunngjort på oppslagstavla i blokka, og fordeling skjer ved loddtrekning blant de som skriftlig har meldt sin interesse. Ekstra kjellerbod følger ikke leiligheten ved flytting. Husk å melde fra til styret ved flytting eller når du ikke lenger ønsker å leie ekstra bod

Parkering
Borettslaget har parkeringsplasser utenfor hver blokk som leies ut etter eventuelle ventelister. Leien er kr 100 pr. mnd for bilplass og kr 50 pr. mnd for MC-parkeringsplass. Eierskiftegebyr til OBOS tilkommer.

Ladestasjon el-bil administreres av Fortum ladeklar med egen avtale for den enkelte beboer.

Ønsker du parkeringsplass, kontakt parkeringsansvarlig på https://vibbo.no/lonnealleen

Oppsigelse av plass må meldes parkeringsansvarlig i god tid før leieforholdet opphører. P-Service har avtale om å kontrollere borettslagets parkeringsplasser. Alle biler som står på parkeringsplassene, må registres inn digitalt. Dette gjøres ved henvendelse til styret. Dette er også viktig hvis du får ny bil med nytt registreringsnummer.

Garasjene i Sigrid Undsets vei er et eget sameie (Sameiet Tvetengarasjene) og tilhører ikke Lønnealleen borettslag. Styret svarer ikke på henvendelser vedrørende disse.

Større vedlikehold og rehabilitering
1988 Utskifting vinduer
1998 - 2000 Rehabilitering fasader og nye balkonger
1999 Nye vaskemaskiner
1999 - 2000 Utbedring tak og nytt låssystem i inngangsdørene
2000 Utskifting inngangsdører og kjellerdører
2003 Innglassing balkonger, skiftet innendørsbelysning
2003 - 2004 Rehabilitering heiser, malt styrerom, fyrrom, vaskerier og kjellerganger
2004 Nye blomsterkasser ved parkeringsplassene og inngangspartier
2005 Maling korridorer og byttet postkasser
2006 Oppgradert lekeplass, gjerde langs alléen, asfaltert gangveier, kontroll og
etterfylling av brannslukkere, samt utdeling av nye røykvarslere
2007 Utegriller
2008 Nye radiatorventiler og målere
2009 Pelletsprosjekt, låssystem, callinganlegg, grillplasser og duesikring
2010 Forblendet pelletstank, lysregulering i ganger, skiftet vannkraner i kjeller
2011 Branndører i fellesområder
2013 Hoved el-tavler i alle blokker
2014 Oppgradering lekeplass
2015 - 2016 Rehabilitering bad, stigeledninger, samt maling korridorer og fellesarealer
2017 Utskifting av brannslukningsapparater og røykvarslere
2017 - 2019 Utskifting av heiser
2018 Ombygging av 3 stk. lokaler til nye leiligheter

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning avd. forkjøp

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets/ boligaksjeselskapets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt med dyrehold i borettslaget så lenge dette ikke er til sjenanse for naboer.
Andelseier er ansvarlig for at dyr ikke forårsaker skader på borettslagets eiendom.

Hunder må holdes i bånd på fellesområdene innendørs og utendørs. Eier må også plukke opp ekskrementer, og eventuelt vaske/spyle dersom dyret gjør fra seg innendørs eller rundt inngangspartiet utendørs.

Husdyr skal registreres ved å fylle ut skjema som finnes i gangen inn til vaskeriet eller lastes ned fra https://vibbo.no/lonnealleen

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via kommunal vei og private internveier med felles vedlikeholdsansvar for borettslaget.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger. Borettslaget er ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligbebyggelse ihht. reguleringskart fra Oslo kommune datert 20.02.2023 med tilhørende bestemmelser i bebyggelsesplan 71262 vedtatt 18.12.1962, samt kommunedelplan KDP-17 (områdeavgrensning for indre Oslo).

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Dette får betydning for en rekke av de vedtatte
reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https:// www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/ politikk/kommuneplan/

Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i reguleringer og kommuneplan, samt hvilken betydning de har for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten.

Pågående byggesaker:
- Saksnr. 201910862: Sigrid Undsets vei 1 - 5 - Innglassing av balkonger.

Pågående plansaker:
- Saksnr. 202102096 - Reguleringssak. Saken gjelder Revisjon av reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by (småhusplanen).
I februar 2021 mottok Plan og bygningsetaten (PBE) en bestilling fra rådhuset om å starte et arbeid med å revidere reguleringsplan for småhusområder i Oslos ytre by - S-4220 (småhusplanen). Revisjonen skal i henhold til bestillingen gjennomføres med utgangspunkt i følgende føring: "Småhusområdene må i større grad skjermes for ytterligere fortetting, og utbygginger bør skje med sterkere vern av de grønne verdier i områdene. Planrevisjonen må samtidig, innenfor rammene for nevnte føring, søke å forenkle og klargjøre aktuelle reguleringsbestemmelser med sikte på at byggesaksbehandlingen kan gjennomføres enklere og billigere."
Les planbeskrivelsen her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/showfile.asp?jno=2022043322&fileid=10148756
Følg saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202102096

- Saksnr. 202118881: Teisenveien 40 - Utvidelse av Bryn skol.
Oslobygg KF foreslår utvidelse av Bryn barneskole fra 2-paralleller til 3-paraleller. PBE anbefaler at planområdet utvides og at ny barneskole etableres på nabotomten og at Bryn skole omstruktureres til ungdomsskole.
Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202118881

- Saksnr. 202105657: Gunnulvs vei 38 - Bestilling av oppstartsmøte - Barnehage.
OBY ønsker å samle 2 eldre barnehager til en større enhet med mer rasjonell drift og oppdatert bygningsstruktur og mer miljøvennlig drift
og utforming. Trosterud senter barnehage vurderes også innlemmet i prosjektet.
Prosjektet vi gi området en oppdatert barnehage med visuell og miljømessig forbedrede forhold og driftsmessige fordeler. Prosjektet tilbakefører i tillegg øket areal til friområdet ved rivning av Lohøgda barnehage.
Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202105657

- Saksnr. 202017309: Saken gjelder Ytre Ringvei - Dialogfase - Sykkelfelt fra Stordamveien til Ulsrud videregående skole.
Bymiljøetaten foreslår å oppgradere sykkelanlegget langs Ytre Ringvei, som er en prioritert strekning i Plan for sykkelveinettet. Plan- og bygningsetaten vurderer at planinitiativet i hovedsak svarer på overordnede planer og føringer, men ser noen utfordringer som må ivaretas. Dette gjelder blant annet erverv av privat grunn, inngrep i eksisterende grønnstruktur og naturverdier, samt at arealer avsatt til friområder omreguleres til vegformål.
Les mer om saken her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=202017309

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 100 000,- (Prisantydning)
kr 363 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 463 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 471 929,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 478 779,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:
Provisjon: 1%

Tilrettelegging: 14 900,-

Visnings-/overtagelseshonorar: 3 450,-/stk.

Markedspakke: 18 900,-

Oppgjør: 7 900,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-23-0027

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet.
Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må senest tegnes i forbindelse med kontraktsmøtet.

Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr:921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner Granit Zumberi

Saksbehandlere
Granit Zumberi
EIE Ensjø
Eiendomsmegler / Salgsleder / Partner
Mob: 98 49 66 02 / E-post: gz@eie.no

Adenis Pronaj
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 40 04 79 24
[/ E-post: adp@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sigrid Undsets vei 5
For mer om objektet
Sigrid Undsets vei 5

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: