Bilde 1 av Slåtteveien 6Bilde 2 av Slåtteveien 6
Digital salgsoppgave
Slåtteveien 6

1084 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott 3-roms med stor terrasseplatting, p-plass og peisovn - Internett inkludert - Naturskjønne omgivelser - Usjenert
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
66 m²
Bruksareal (BRA)
67 m²
Fellesutgifter
kr 4 215 / Mnd
Prisantydning
kr 3 990 000
Omkostninger
kr 17 179
Fellesgjeld
kr 160 448
Totalpris
kr 4 167 627
Fellesformue
kr 34 265
Byggeår
1948
Tomt
Fellestomt 9610 m²
Oppdragsnummer
91230108
card-default

Ingrid Beate Thompson

Eiendomsmegler
Les om Ingrid
card-default

Daria Zuzanna Dymarska

Eiendomsmegler
Les om Daria
Prisantydningkr 3 990 000,-
Fellesgjeldkr 160 448,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 769,-
Boligkjøperpakke (valgfritt)kr 8 250,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 4 167 627
Eiendom
Slåtteveien 6, 1084 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Andelsnr. 9 Orgnr. 948663716 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 67 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1948

Tomt
Fellestomt 9610 kvm

Prisantydning
3 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Aleksander Røv Takstdato: 14.09.23

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 160 448,- pr. 15.09.23
Andel fellesformue: kr. 34 265,- pr. 31.12.22

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 160 448,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 150 448,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 159 377,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 167 627,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 215,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i utgiften, men at det ligger inne et forslag om utbedring av balkongene og at dette i så fall vil finansieres gjennom felleslån. De har p.t. ingen kostnadsramme på dette.  Det er dog normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Felleskostnad inkluderer
Internett, parkeringsplass, vaktmestertjeneste, felles bygningsforsikring, forretningsførsel, kommunale avgifter, drift og vedlikehold, nedbetaling andel fellesgjeld, m.m.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Gudveig Mølmen

Beskrivelse
Flott 3-romsleilighet med fantastisk terrasseplatting og parkeringsplass i meget attraktivt borettslag.

Leiligheten har en meget god planløsning med separat kjøkken og to soverom av god størrelse. Lys og luftig stue med god plass til både sofagruppe og spisebord. Fra stuen er det utgang til liten balkong med trapper ned til en stor, usjenert terrasseplatting. Stort kjøkken som har rikelig med skap- og benkeplass, og plass til spisebord. To soverom av god størrelse med gode muligheter for oppbevaringsmøbler. Delikat, flislagt bad utført i regi av borettslaget i 2010. Lys og innbydende entré.

Kvaliteter ved boligen:
- Internett inkludert
- P-plass
- Solrik terrasse
- Peisovn
- Naturskjønne omgivelser
- Godt bomiljø
- Gangavstand til dagligvare og kollektivtransport
- Treningsrom til felles benyttelse

Parkering
Boligen disponerer én biloppstillingsplass.
Borettslaget har i tillegg gjesteparkeringsplasser og opprettet ladestasjon for el-biler.

Ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Høybråten er et sjarmerende boligstrøk som ligger i bydel Groruddalen i Oslo. Dette området er kjent for sin rolige atmosfære, vakre natur og gode tilgang til både urbane fasiliteter og naturskjønnhet. Med en blanding av boligområder, parker og grønne områder, tiltrekker Høybråten seg både unge mennesker, barnefamilier og eldre.

Boligområdene i Høybråten består hovedsakelig av eneboliger og rekkehus, noe som gir området et preg av ro og privatliv. Mange av husene har velstelte hager og flott utsikt over omkringliggende skoger og innsjøer. Dette gir innbyggerne muligheten til å nyte friluftsliv og natur rett utenfor døren.

For de som søker rekreasjon og naturopplevelser, er Steinbruvannet og Lillomarka noen få minutter unna. Disse områdene gir gode muligheter for turer, sykling, fiske og gode opplevelser i vakre omgivelser.

Samtidig har Høybråten enkel tilgang til alle de nødvendige bekvemmelighetene, inkludert butikker, skoler og offentlig transport. Buss- og togforbindelser gir enkel tilgang til Oslos sentrum og andre deler av byen.

Høybråten er et ideelt sted for de som ønsker å kombinere det beste av bylivet med naturens ro. Dets unike kombinasjon av naturskjønnhet og urban tilgjengelighet gjør det til et attraktivt sted å bo for et bredt spekter av mennesker.

Bebyggelse
Området består i en blanding av eneboliger og lav blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 9610 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Dersom skole- og barnehagetilbud er av betydning for handelen, må interessenten selv sjekke dette med barnehagekontor og skolekontor for det aktuelle området.

Inneholder
Stue, kjøkken, soverom 1, soverom 2, bad, entré. Innvendig bod/kott.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av bygningssakyndig Aleksander Røv.

Utvendig:
Lavblokk oppført i 1948 med bærende veggkonstruksjoner av teglstein. Etasjeskillere mellom etasjene er oppført som armerte betongdekker. Vegger under terreng er også oppført av betong, dog på ukjent fundamentering. Yttertaket er en saltakskonstruksjon i tre tekket med plater/stein.
Leiligheten har aluminiumsbeslåtte trevinduer fra 2014 med 2-lags glass. Malt entrédør/leilighetsdør fra 1984 med brannklassifisering B-30. Aluminiumsbeslått balkongdør skyvedør i tre fra 2014 utført med 3- lags glass. Vestvendt balkong på 3 m2 med utgang fra stuen. Balkongen er en delvis utkraget betongkonstruksjon fra byggeår med plateslått rekkverk og løst tremmegulv i tre på dekket. Fra balkongen er det trapp ned til en inngjerdet terrasseplatting på ca. 18 m2, bygget av impregnert trevirke på terreng.

Innvendig:
Gulvet i entréen og på et soverom er belagt med laminatgulv, ellers er øvrige rom belagt med 3- stav eik parkett. Innvendige vegger er besående
av malt koreapanel og slette malte flater. Innvendige tak er bestående av nedsenket takesshimling i stuen, ellers pusset og malte betongdekker.
Dovre peisovn fra 2019 tilknyttet byggets originale pipeløp.

Våtrom:
Bad fra 2010. Det foreligger ingen dokumentasjon på oppbyggingen av badet, og skjulte konstruksjoner slik som membraner/tettesjikt bak fliser er derfor ukjent da disse ikke er mulig å fysisk inspisere. Flislagte vegger og malt innvendig tak. Flislagt gulv med innstøpte elektriske varmekabler.
Sluket er et stålsluk med klemring og vannlås i plast. Underliggende benamembran er synlig klemt til sluket med denne klemringen for en tett
overgang mellom gulvmembranen og sluket. Veggmembranen på badet er ikke kjent. Badet er utstyrt med et vegghengt toalett, en servantinnredning, et dusjhjørne med foldbare glassdører samt opplegg for vaskemaskin. Badet er ventilert via en ventilasjonsventil koblet på byggets ventilasjonssjakt med naturlig oppdrift. Hulltaking er ikke foretatt da det ikke er fysisk mulig pga tilliggende konstruksjoner (murvegger).

Kjøkken:
Kjøkkeninnredning fra 2012 med slette fronter og heltre benkeplate med nedfelt stålkum. Oppvaskmaskin, platetopp, stekeovn og kjøl/frys. Over platetoppen er det montert en kjøkkenventilator med kullfilter som renser luften før den føres ut i kjøkkenrommet igjen.

Tekniske installasjoner:
Vannrørene er fra 2010 og er utført av kobber og plast. Hovedstoppekranen til leiligheten er plassert bak en inspeksjonsluke på badet. Avløpsrør av lakkert står fra 2010 Varmtvannsbereder på ca. 120 liter av ukjent alder er plassert i hjørnet i kjøkkeninnredningen.
Leiligheten er ventilert via naturlig avtrekk på bad. Tilluft/friskluft er ført via luftespalter over/i vinduene.
Sikringsskapet til det elektriske anlegget i leiligheten er plassert i trappeoppgangen.

Følgende forhold er markert med TG2 i tilstandsrapporten:
- Balkong: Rekkverket er for lavt i forhold til dagens krav. Terrasseplatting: Det er registrert stedvis råte i terrassen.
Det er ikke krav om utbedring av rekkverkshøyde opp til dagens forskriftskrav. Terrasseplatting: Råteskadet trevirke skiftes ut lokalt.

- Overflate gulv: Laminatgulvet i entréen har svellet opp i skjøtene antatt grunnet fuktighet fra sko. Forholdet ansees å kun være kosmetisk, og det er derfor ikke nødvendig med tiltak.

- Etasjeskillere: Målt høydeforskjell på mellom 10 - 20 mm innenfor en lengde på 2 meter. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. Målt høydeforskjell på over 15 mm gjennom hele rommet. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i standardens krav til godkjente måleavvik. For å få tilstandsgrad 0 eller 1 må høydeforskjeller rettes opp. Det vil imidlertid sjelden være økonomisk rasjonelt som et enkeltstående tiltak i en bolig som dette. Dersom boligen en gang skal renoveres, kan man vurdere slike tiltak.

- Pipe og ildsted: Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på pipe. Det bør foretas nærmere undersøkelser av pipeløp.

- Våtrom, overflate gulv: Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm. Våtrommet fungerer med dette avviket.

- Sluk, membran og tettesjikt: Jordingskabelen er ikke festet til slukristen da festepunktet i slukristen har kukket av. Vannlåsen i sluket er ikke komplett, og bunnen mangler. Dette gjør at funksjonen til vannlåsen ikke er ivaretatt. Jordingskabelen må festes til slukristen på en fagmessig måte. Vannlåsen i sluket må byttes.

- Sanitærutstyr og innredning: Det er påvist skader på innredning. Det er ikke behov for utbedringstiltak.

- Ventilasjon: Rommet har kun naturlig ventilasjon. Elektrisk avtrekksvifte bør monteres for å lukke avviket.

- Avtrekk: Kjøkkenet har ventilator med omluft (kullfilter). Om mulig bør det etableres ventilasjons kanal ut i det fri fra ventilator.

- Vannledninger: Stoppekranen er rusten. Stoppekranen bør skiftes for å sørge for at funksjonen er ivaretatt. Ved funksjonstest på befaringsdagen fungerte stoppekranen som den skulle, men det er ingen garanti for at dette medvarer dersom den ruster gjennom.

- Varmtvannsbereder: Det er ikke påvist tilfredsstillende el-tilkobling av varmtvannstank iht. gjeldende forskrift. Det bør etableres tilfredsstillende el-tilkobling etter gjeldende forskrift.


Følgende forhold er markert med TG3 i tilstandsrapporten:
- Branntekniske forhold: Leiligheten er utstyrt med brannslukningsaparat. Røykvarslermontert i stuen og i entréen, dog mangler det røykvarsler på kjøkkenet.Følgende info fremkommer av selgers egenerklæringsskjema:
- Skiftet termostat på bad og festet støpsel forskriftsmessig i stue og på soverom. Arbeidet ble utført av Vito Elektro Service.
- Det finnes ladeboks for el-bil i borettslaget, men ikke på min p-plass per i dag.

Primærrom
Primærrom: 66 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Stue, kjøkken, soverom 1, soverom 2, bad, entré.

Bruksareal
Bruksareal: 67 kvm

Boder
Boligen disponerer loftsbod på ca. 10 kvm. gulvareal og kjellerbod på ca 9 kvm.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Følgende dokumenter foreligger:
- Ekspedisjonsdokument for våningshus datert 26.02.1947, som var datidens ferdigattest.
- Ferdigattest for rehabilitering av bad datert 09.09.2010

Ferdigattest utstedes av bygningsmyndighetene på grunnlag av mottatt dokumentasjon fra kontrollansvarlige når et søknadspliktig tiltak er utført i samsvar med tillatelsen og øvrige krav etter plan- og bygningslovgivningen. At ferdigattest eksisterer, gir ingen garanti for at det ikke er utført arbeid på boligen som ikke er byggemeldt eller godkjent.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.
Det fremgår av selgers egenerklæring/den bygningskyndiges tilstandsrapport at det mangler/ikke er fremlagt samsvarserklæring (er) for hele/deler av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Leiligheten er varmet opp med peisovn fra Dovre 2019 tilknyttet byggets originale pipeløp.
Varmekabler i gulv på bad.

Dersom det ikke er varmekilder i alle rom, fravikes NEFs normgivende liste over løsøre og tilbehør.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 215,- pr.mnd.

Herav:
Felleskostnader kr. 4.096,-
Internett kr. 119,-

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Styreleder opplyser at det ikke foreligger noen konkrete planer om økning i kostnadene, men at det ligger inne et forslag om utbedring av balkongene og at dette i så fall vil finansieres gjennom felleslån. De har p.t. ingen kostnadsramme på dette. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd utover grunnpakke, forsikringer etc.

Telenor er borettslagets/sameiets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Priser kan sjekkes på tilbyders websider. Tv-tuner/dekoder medfølger ikke.

Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 1.600 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk (som selger selv sier er veldig lavt).

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslagets samlede lån:

Lånenr.: 2HANDE-83987151466
Type: Annuitet
Restgjeld: 6.808.906,-
Restløpetid: 20 år 11 md.
Terminer pr. år: 12
Rentekostnader: 5,90% Flytende rente

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
W.R.Berkley Ins.Norway Polisenummer: 102544.1

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 886 014,- Som sekundærbolig Kr. 3 189 651,-

Borettslag
Borettslag: Høybråten Borettslag, Orgnr: 948663716

Generelt om borettslaget:
- Består av 40 andeler
- Byggeår 1948
- Mail styret: hoybraten@styrerommet.no
- Forretningsfører: Obos Eiendomsforvaltning

Forretningsfører
Obos Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og boligbyggerlagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Det er tillatt med hund og katt. Dyreholdserklæring skal undertegnes. Se husordensregler for nærmere reglement.

Diverse
Kun integrerte hvitevarer medfølger handelen. Se forøvrig vedlagte løsøreliste.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad. Det er tinglyst 8 servitutter på eiendommen som omhandler blant annet bestemmelse om gjerde, bebyggelse, gjerde, vann/kloakk, bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger, mm.
For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål i henhold til reguleringsplankart datert 14.09.2023 med tilhørende reguleringsbestemmelser i S-1954 datert 23.10.1974. Videre er området regulert i KDP-17.

Oslo kommune vedtok 23.09.2015 kommuneplanen "Oslo mot 2030: Smart, trygg og grønn". Dette får betydning for en rekke av de vedtatte
reguleringsplanene i kommunen. Planen legger opp til fortetting av indre by og utvikling rundt Oslos sentrale knutepunkter. Fortetting av dagens bebyggelse kan bli aktuelt i disse områdene. Mer informasjon finnes på kommunens hjemmeside: https:// www.oslo.kommune.no/politikk-og-administrasjon/ politikk/kommuneplan/

Kopi av reguleringskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer alle interessenter til å sette seg inn i reguleringer og kommuneplan, samt hvilken betydning de har for eiendommen. Det gjøres oppmerksom på at området er under utvikling og at endringer og oppføring av nye bygg vil kunne skje. Det anbefales spesielt å følge med på de planer og prosesser som pågår for området via Oslo kommune, Plan- og bygningsetaten.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 160 448,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 150 448,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 769,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
--------------------------------------------------------
kr 8 929,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 159 377,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 8 250,- (Boligkjøperpakke (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 167 627,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: 1,25%

Tilrettelegging: 14 900,-

Visnings-/overtagelseshonorar: 3 450,-/stk.

Markedspakke: 18 900,-

Oppgjør: 7 900,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
91-23-0108

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Ensjø Eiendomsmegling AS
EIE Ensjø
Org. nr: 921542690
Gladengveien 24
0661 Oslo
Tlf: 22 34 34 64

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Ingrid Beate Thompson

Saksbehandlere
Ingrid Beate Thompson
EIE Ensjø
Eiendomsmegler
Mob: 91 62 72 38 / E-post: ibt@eie.no

Daria Zuzanna Dymarska
Eiendomsmegler
Mob: 46 36 40 86
[/ E-post: dzd@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Slåtteveien 6
For mer om objektet
Slåtteveien 6

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: