Bilde 1 av Sporveisgata 2ABilde 2 av Sporveisgata 2A
Digital salgsoppgave
Sporveisgata 2A

0354 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Gjennomgående og lys 2-roms selveier med klassiske detaljer. God planløsning. Sentralt. Lave felleskostnader.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
1 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
66 m²
Bruksareal (BRA)
66 m²
Bruttoareal (BTA)
73 m²
Fellesutgifter
kr 1 664 / Mnd
Prisantydning
kr 3 900 000
Omkostninger
kr 103 390
Totalpris
kr 4 003 390
Fellesformue
kr 6 832
Byggeår
1898
Tomt
Eiet tomt 261 m²
Oppdragsnummer
28210121
card-default

Henrik Ernesto Øygarden

Jurist / Eiendomsmegler / Partner
Les om Henrik
Prisantydningkr 3 900 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 94 370,-
  
Totalpris kr 4 003 390
Eiendom
Sporveisgata 2A, 0354 Oslo, Etasje: 1

Matrikkel
Gnr. 216 bnr. 172 snr. 1, leilighetsnr. 1 orgnr. 975998932 i Oslo kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 66 kvm, Bruksareal: 66 kvm, Bruttoareal: 73 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Mrk. at arealet i kjeller - ca. 17 m2 bruksareal - ikke er godkjent som beboelsesrom av kommunen, og formelt sett er fellesareal for sameiet (men sameiet har for sin del godkjent at arealet innlemmes i leiligheten). Se nærmere under punktet "Diverse".

Antall soverom
1

Byggeår
1898

Tomt
Eiet tomt 261 m²

Prisantydning
3 900 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.20
Andel fellesformue: kr. 6 832,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. omkostninger
3 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
94 370,- (Dokumentavgift)

103 390,- (Omkostninger totalt)

4 003 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 1 664,- pr. mnd.

Eier
Ingerid Grønneberg

Parkering
Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten har en sentral beliggenhet midt mellom Bislett og Majorstuen, like ved Stensparken. Det er fint utsyn fra leiligheten og leiligheten er uten direkte innsyn fra andre naboer. I nærområdet har du alt du kan tenke deg av servicetilbud. 
Like i nærheten finner du også dagligvareforretning, frisører, restauranter og barer. Leiligheten ligger nær Bogstadeveien, kanskje Norges mest kjente shoppinggate. Bogstadveien har nylig gjennomgått en fasjonabel oppgradering som blant annet innbefattet bredere fortau med varmekabler og støydempende trikkeskinner. Her finnes tilbud for de fleste behov, det være seg trendy motebutikker, små, koselige nisjebutikker, eller større kjedebutikker.

Bebyggelse
Området består i hovedsak av bygårdsbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 261 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
3-roms selveier over to etasjer som består av:
1.etg: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
Kjeller: Bad og innredet romt.

Byggemåte
Grunnmur i granitt/gråstein.
Yttervegger i murverk med pusset og malte overflater.
Saltakskonstruksjon tekket med takstein/takplater.
Vinduer med tolags isolerglass, produsert i 1984, med enkelt glass i koblet utførelse.
Entrédør i brannklasse B-30.

For ytterligere informasjon se vedlagte tilstandsrapport.

Primærrom
Primærrom: 66 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Entré, bad, stue, kjøkken og soverom.
Kjeller: Bad og innredet romt

Bruksareal
Bruksareal: 66 kvm

Boder
Seksjonen disponerer en bod i sameiets felles bodareal i kjeller på andre siden av portrommet på ca. 3 m²

Standard
Kjøkkeninnredning med glatte- og profilerte fronter. Heltre benkeplate med nedfelt kum i rustfritt stål. Fliser på vegg over benkeskap. Ventilator. Opplegg for oppvaskmaskin. Stekeovn og keramisk topp er integrert i innredningen. Kjøkkeninnredning fra 2005, modernisert i 2009.

Flislagt bad med varme i gulv i kjeller. Baderomsinnredning bestående av benkeskap med glatte fronter. Speil over servant. Innfliset badekar med dusj, servant og veggfestet klosett med innebygget sisterne.

Flislagt bad med varme i gulv i 1 etg. Hyller i tre. Flislagt benkeplate. Innfliset speil over servant. Dusj på gulv med vegg i glassbyggerstein, servant, klosett og opplegg for vaskemaskin.

Overflater på innvendige gulv: Innvendige gulv er belagt med enstavs parkett i stue og innredet rom i kjeller. Laminat i soverom. Fliser på betong i entré og laminat i kjøkken.

Overflater på innvendige vegger: Malt brystningspanel i kjøkken. En vegg i stue er kledd med skiferstein. Malt trepanel på tomvegger i stue og i trappeløp. Sparklet og malte plater for øvrig.

Overflater på innvendig himling: Malt trepanel med synlige bjelker i innredet rom. Sparklet og malte plater i bad i kjeller. Malt trepanel for øvrig.
Himlingshøyde ca. 2,48 m målt i stue. Ca. 2,20 m målt i innredet rom i kjeller.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger "ekspedisjonsdokument" fra byggeåret. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dette dokumentet er førstesiden på byggesaken, hvor alle godkjennelser blir stemplet på (oppmålingssjefen, brannsjefen, helseråd, etc). Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.t.

Det foreligger ikke godkjenning for bruk av kjelleren som beboelsesareal, og det er dermed heller ikke ferdigattest for kjellerarealet i leiligheten.

Oppvarming
Boligen har elektrisk oppvarming. Varmekabler i begge bad og varmefolie i innredet rom i kjeller. Elementpeis med glatte hvite vanger, sokkel og kappe. Innsats med glassdører.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Totale felleskostnader pr. d.d. kr 1.664,- pr. md.
Herav:
Felleskostnader 1.209,-
Dugnad 455,-

Spesifikasjon av fellesgjeld
Sameiet har ingen lån.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensdige forsikring Polisenummer: 82853485

Formuesverdi
Formuesverdi er i følge skatteetatens ligningskalkulator kr. 1 412 755,- som primærbolig og kr. 5 085 919,- som sekundærbolig.

Sameie
Sameie: Sameiet Sporveisgate 2, Orgnr: 975998932

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning. Tlf. 22 86 55 00.

Styregodkjenning
Det kreves ingen styregodkjennelse.

Dyrehold
Dyrehold tillatt. Se husordensregler for ytterligere informasjon.

Diverse
- Arealet i kjellerdelen av leiligheten (dvs. ca.17 m2 av bruksarealet på 66 m2 som er oppgitt i vedlagte takst) er pr. nå formelt sett ikke en del leilighetens areal (dette areal er formelt fellesareal for sameiet). Det er innhentet samtykke fra de øvrige sameierne til å re-seksjonere eiendommen og dermed innlemme arealet i leiligheten, se vedlagt kopi av protokoll fra ekstraordinær generalforsamling i sameiet av 21.9.2020. Arealet i kjelleren er heller ikke godkjent av kommunen som boligareal, og godkjenning må innhentes. For å oppnå godkjenning fra kommunen må det påregnes at det må gjøres en del endringsarbeider. Godkjenning til bruksendring er ennå ikke gitt, og det er usikkert hvilke arbeider som er påkrevet for å få nødvendig tillatelse og om tillatelse vil bli gitt, se vedlagt søknad om bruksendring og brev av 27.7.2021 fra Oslo kommune. Signalene selger har fått fra Oslo kommune er at det vil bli gitt tillatelse forutsatt at utbedringer (typisk brannteknisk, konstruksjon) til dagens standard blir utført. Det er innhentet samtykke fra sameiets side til å utføre arbeider, se vedlagt protokoll fra ekstraordinær generalforsamling i sameiet av 18.2.2021. Selger har ikke oversikt over hva kostnadene til nødvendige arbeider for å oppnå godkjenning vil bli, men det må påregnes ikke ubetydelige kostnader.

Kjøper vil overta leiligheten slik den er, og dermed også ansvaret for å få godkjent bruk av kjellerarealet og for re-seksjonering for å formelt innlemme kjellerarealet i leiligheten i henhold til de krav som måtte stilles for dette.

Annet
Følgende punkter har tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten:

Kjøkkeninnredning: TG 2 er gitt på innredningen på grunn av normal bruksslitasje.

Overflater innvendige gulv: TG 2 er gitt da det er observert riss i enkelte fliser i entré, og det er noe knirk ved belastning i laminat i kjøkken.

Varmtvann: I følge Sintef Byggforsk har varmtvannsbereder anbefalt brukstid på 20 år. Teknisk levetid er 15-30 år avhengig av påvirkende faktorer. Bereder har i dette tilfellet oversteget mer enn halvparten av anbefalt brukstid og derfor gitt TG 2.

Ledningsnett for vann: I henhold til Sintef Byggforsk har kobberrør til innvendig bruk i bolig en anbefalt
brukstid på 40 - og 50 år avhengig av type rør. Teknisk levetid er 25-100 år avhengig av påvirkende faktorer. Røropplegget har i dette tilfellet oversteget mer enn halvparten av anbefalt brukstid og derfor gitt TG 2.

Overflater innvendige vegger bad 1 etg: Vegger i våtrom skal ha vanntett sjikt (membran) i våte soner. Denne typen konstruksjon har i følge Sintef Byggforsk normalt levetid på ca. 15-20 år og tilstandsvurdering er derfor basert på alder, da konstruksjonen har oppnådd mer enn halvparten forventet levetid. TG 2.

Overflater innvendige gulv bad 1 etg: TG 2 er gitt på grunn av alder sett i forhold til forventet levetid på vanntett sjikt (membran).

Utstyr bad 1 etg: TG 2 er gitt på grunn av alder i forhold til forventet levetid og bruksslitasje.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 900 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
94 370,- (Dokumentavgift)

103 390,- (Omkostninger totalt)

4 003 390,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.3 600)
Provisjon (Kr.45 300)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.13 892)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.9 000)
Markedspakke 1 (Kr.12 600)
Oppgjør (Kr.7 500)
Tilrettelegging (Kr.12 000)
Totalt kr. (Kr.103 892)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
28-21-0121

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Meglerhuset Ullevålsveien AS
EIE Fagerborg
Org. nr:993773980
Ullevålsveien 113
0359 Oslo
Tlf: 22 93 08 30, Fax:

Ansvarlig megler
Jurist / Eiendomsmegler / Partner Henrik Ernesto Øygarden

Saksbehandlere
Henrik Ernesto Øygarden
EIE Fagerborg
Jurist / Eiendomsmegler / Partner
Mob: 48 09 58 59 / E-post: he@eie.no

EIE Fagerborg
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sporveisgata 2A
For mer om objektet
Sporveisgata 2A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: