Bilde 1 av Steinborgveien 32Bilde 2 av Steinborgveien 32
Digital salgsoppgave
Steinborgveien 32

0678 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Manglerud - Innbydende 3-roms i 2.etg. Sydvestvendt balkong med gode solforhold. Nærhet til buss og butikk. VV inkl.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
2 soverom
Etasje
2
Primærrom (P-ROM)
62 m²
Bruksareal (BRA)
62 m²
Fellesutgifter
kr 6 149 / Mnd
Prisantydning
kr 3 400 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 925 362
Totalpris
kr 4 340 866
Fellesformue
kr 4 604
Byggeår
1947
Tomt
Fellestomt 46482 m²
Oppdragsnummer
58210078
card-default

Selma Nygaard Thorkildsen

Eiendomsmegler / Siviløkonom
Les om Selma
Prisantydningkr 3 400 000,-
Fellesgjeldkr 925 362,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 4 340 866
Eiendom
Steinborgveien 32, 0678 Oslo, Etasje: 2

Matrikkel
Gnr. 148 bnr. 186, andelsnr. 77 i Manglerud borettslag med orgnr. 950526181 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1947

Tomt
Fellestomt 46482 kvm

Svært pent opparbeidet, felles tomt. Nylig gjennomgått store oppgraderinger som har resultert i aktivitetsplass med plenområder, ulike baner for sport, lekeplasser, akebakke om vinteren, sittegrupper, grillplasser, fiskedam, med mer.

Prisantydning
3 400 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Stian Engebretsen
Takstdato: 16.11.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 925 362,- pr. 01.11.21
Andel fellesformmue kr. 4 604,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 400 000,- (Prisantydning)
925 362,- (Andel av fellesgjeld)

4 325 362,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

4 340 866,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Totale felleskostnader utgjør kr 6 149,- per måned.
Herav:
Felleskostnader 5 598,-
Balkong 551,-

Felleskostnadene inkluderer varmtvann, trappevask, grunnpakke TV/bredbånd, kommunale avgifter, forretningsførsel, felles bygningsforsikring, mm.

Grunnet økte strømpriser, samt generell økning i kommunale avgifter og forsikring, mm. økte felleskostnadene med 5 % fra 01.01.2022. Økningen er hensyntatt i oppstillingen over.

Felleskostnader totalt etter avdragsfri periode
I følge styret er det per 18.11.2021 ikke planlagt noen ytterligere økning utover de 5% i 2022. Unntaket er dersom strømprisene fortsetter å stige til nye høyder, da vil man måtte vurdere en ny økning senere i 2022.

Sikringsordning fellesgjeld
"Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS. "

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Janine Botner

Beskrivelse
Innbydende leilighet i 2.etg, godt beliggende i rolig boligområde. Fra stuen har man utgang til solrik, overbygd balkong med luftig utsyn over nærområdet, samt utsyn mot fjorden. Borettslaget har gjennomgått store oppgraderinger av bygningsmasse og uteområde de senere år, og fremstår moderne. Leiligheten holder en normal god standard, og har nylig oppgradert vegg- og gulvflater.

KORT FORTALT:
- Lys og pen 3-roms med helsparklet veggflater, malt i tidsriktige farger
- Sydvestvendt balkong på 9 kvm i moderne utførelse
- Nye vinduer og balkongdør fra 2011
- Varmtvann er inkl i felleskostnadene
- Borettslaget vant OBOS Bærekraftpris i 2020
- IN-ordning på deler av fellesgjelden er vedtatt og iverksettes 1.kvartal 2022.
- Tre lagringsboder
- Nærhet til buss og matbutikk, mm. Buss til sentrum på under et kvarter!

Parkering
Borettslaget har 38 faste betalte parkeringsplasser og 61 garasjer som leies ut til borettslagets beboere, etter venteliste. I tillegg har borettslaget noen frie parkeringsplasser og fire plasser som er reservert el-biler, som kan benyttes etter avtale med styret. Ellers vanlig gateparkering etter gjeldende regler.

Beliggenhet
Leiligheten er populært beliggende på Manglerud, med gangavstand til det meste. Området byr på fantastiske tur- og rekreasjonsmuligheter, med populære Østensjøvannet og videre turstier inn til Østmarka. Her kan naturen nytes både sommer som vinter. Man har heller ikke lang vei til Ekeberg. Manglerud er kjent for et rikt idrettstilbud, med innendørs fotballbane, utvendig kunstgressbane, ishall, innebandy og svømmehall (ny svømmehall er under bygging). Det er med andre ord flotte muligheter for både store og små!

Fra leiligheten har man gangavstand til Manglerud senter, som kan by på et rikt utvalg av butikker, spisesteder og servicetilbud. Her finnes eksempelvis Meny, Coop Extra, Jernia, Vinmonopolet, apotek og flere interiør- og klesbutikker. T-banen og bussen stopper rett ved senteret og dagligvarehandelen kan dermed gjøres på vei fra jobb eller skole. For ytterligere servicetilbud kan man kjøre få minutter til eksempelvis Bryn senter eller Lambertseter senter.

Nærhet til god offentlig kommunikasjon, hvorav nærmeste bussholdeplass ligger par minutters gange fra leiligheten og tar deg til sentrum på under et kvarter. Fra boligen er det også gangavstand til T-banestasjonen på Manglerud. Manglerud er med andre ord et attraktivt boligområde med nærhet til det meste.

Bebyggelse
Området består av blokk- og småhusbebyggelse, med tomannsboliger og eneboliger, mm. Høyenhall Boligutvikling AS har søkt om å bygge leiligheter fordelt på tre bygg, på tomt til Steinborgveien 45-49. Så langt er ikke noe vedtatt. Mer informasjon kan sees på saksinnsyn hos PBE, saksnummer 202017553.

Tomt
Fellestomt, 46482 kvm

Inneholder
2.etasje: entré, bad, kjøkken, to soverom og stue. Utgang fra stue til sydvestvendt balkong på ca 9 kvm.

I tillegg disponerer leiligheten en loftsbod og to kjellerboder. Takstmann har målt opp loftsboden til å ha et gulvareal på ca 11,5 kvm (har skråtak) og kjellerbodene til å være henholdsvis ca 4,5 kvm og ca 2 kvm.

Byggemåte
Boligblokk over 3 etasjer, samt kjeller og loft. Grunnmur, bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner. Saltak av trekonstruksjoner tekket med takstein (ikke besiktiget). Utvendige fasader med pussede murflater.

Primærrom
Primærrom: 62 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 62 kvm

Standard
Gjennomgående og pen leilighet. Siden 2019 er de fleste veggflatene i leiligheten helsparklet og malt i tidsriktige farger. Gulvene er belagt med laminat og nyere vinylbelegg. Vinduer og balkongdør ble skiftet i regi av borettslaget, i 2011. Sikringskap i felles trappeoppggang med automatsikringer. Leiligheten har delvis skjult og delvis synlig elektrisk anlegg.

Entré: Pen entré med fin plass til å henge fra seg ytterklær på knaggrekke og i garderobeskap med skyvedørsfronter. Entreen er utstyrt med moderne dørcalling.

Stue med utgang til balkong: Stor stue med god plass til sofagruppe med tilhørende TV-møbler og spiseseksjon. Gode vindusflater slipper inn rikelig med naturlig lys og gir en god romfølelse. Fra stuen har man utgang til sydvestvendt, overbygd balkong. Gode solforhold og luftig utsyn, både mot grøntområde og fjorden, gjør at sommerdagene kan nytes til det fulle. Størrelse på ca 9 kvm gir mulighet for ulike balkongmøblement. Balkongen er nylig rehabilitert og fremstår moderne, med rekkverk av metall og glass. Videre er den utstyrt med markise.

Bad: Flislagt bad med varme i gulv. Et godt sted å starte dagen! Eget dusjhjørne med innfellbare glassdører. Vegghengt servantskap gir lagringsmuligheter for toalettartikler, mm. Speil og lysarmatur med stikkontakt på vegg over servant. Videre er badet utstyrt med gulvmontert toalett og naturlig ventilasjon. Badet ble rehabilitert i regi av borettslaget i 2005.

Kjøkken: Romslig kjøkken fra 2005, med god skapplass og rikelig med arbeidsbenk. Kjøkkeninnredning fra IKEA med glatte og profilerte fronter, samt fliser over benkplate av laminat. Nedsenket oppvaskkum av rustfritt stål med ett-greps armatur. Videre er kjøkkenet utstyrt med frittstående hvitevarer, vegghengt ventilator med belysning
og kullfilter, samt diverse stikkontakter. Kjøleskap med frysedel og komfyr medfølger ikke i handelen.

Soverom 1: Stort hovedsoverom med god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord. Lagringsmuligheter for klær og sko i skyvedørsgarderobe. Soverommet ligger i tilknytning til stuen.

Soverom 2: Leilighetens andre soverom er også av god størrelse. Rommet passer perfekt som gjeste-/barnerom eller kontor, alt etter behov. Rommet er pusset opp i 2021.

Følgende bygningselementer har blitt vurdert til tilstandsgrad 2 i tilstandsrapporten:
- Ventilasjon, bad: Naturlig ventilasjon og ikke mekanisk avtrekk. Redusert luftutskiftning. Dette er i tråd med borettslagets bestemmelser.
- Overflater vegger, bad: Vindu uheldig plassert i våtsone. Fare for fukt i konstruksjon.
- Membran, tettesjikt og overgang til sluk, bad: Det er ikke observert synlige skader, men membranen har en alder som tilsier at restlevetiden er ukjent.
- Fukt i tilliggende konstruksjoner: Det er ikke praktisk mulig å gjennomføre fuktmåling/hulltaking, grunnet våtsonens plassering. TG2 er satt for å belyse risiko.
- Ventilasjon, kjøkken: Kullfilter, og ikke eget utkast ut av bygget. Det er ikke tillatt med noen annen løsning i borettslaget.
- Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er ikke fremlagt samsvarserklæring på elektrisk arbeid/anlegg montert etter 1999. Med bakgrunn i TG2 bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på nye balkonger, fasaderehabilitering, piperehabilitering, baderomsrehabilitering, mm. Arkivkort for våningshus er ikke attestert.

Oppvarming
Leiligheten varmes opp elektrisk med panelovner. I tillegg er det varme i gulv på bad. Pipeløp i stuen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har i dag tre annuitetslån, som i sum utgjør boligens andel fellesgjeld på kr 925 362,- De tre lånene har følgende betingelser og restsaldo per 01.11.2021:

Annuitetslån 1:
Restgjeld: kr 7 475 940,- hvorav denne andel utgjør kr 33 921,-
Restløpetid: 5 år 11 mnd
Terminer per år: 2
Fast rente: 3,56 %

Annuitetslån 2:
Restgjeld: kr 130 000 000,- hvorav denne andel utgjør kr 621 227,-
Restløpetid: 39 år 11 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,60 %
Avdragsfrihet tom. 01.01.2022

Annuitetslån 3:
Restgjeld: kr 56 545 902,- hvorav denne andel utgjør kr 270 214,-
Restløpetid: 39 år 11 mnd
Terminer per år: 12
Flytende rente: 1,60 %
Avdragsfrihet tom. 01.01.2022

Mulighet for individuell nedbetaling på hele eller deler av fellesgjeld (IN-lån): Ja. Generalforsamlingen vedtok på årsmøtet i 2021 at Annuitetslån 2 skulle bli et IN-lån med mulighet for den enkelte beboer å nedbetale/innfri sin del. Dette iverksettes første kvartal 2022.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 87808209

Andelseier må selv stå for egen innboforsikring.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 889 508,- Som sekundærbolig Kr. 3 202 228,-

Borettslag
Borettslag: Manglerud borettslag, Orgnr: 950526181

Borettslaget består av 224 andelsleiligheter, med adresse:
Svartdalsveien 46-54
Manglerudveien 2-16, 1-15
Steinborgveien 30-44

Borettslaget har avtale med Økonomiske løsninger AS om renhold av fellesareal. Get er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester. Fellesvaskerier med tørkerom er i Steinborgveien 34, 38, 42 og Manglerudveien 1C, 7, 8 og 16.

Følgende større vedlikehold- og rehabiliteringsarbeider er utført de senere år:
- 2020 Generelt Rehabiliteringen av blokker som ble påbegynt i 2017, ferdig. Skiftet ut gamle maskiner i vaskeriene, innført betalingssystem. Nye inngangsdører til oppgangene med nytt video-callingssystem.
- 2019 - 2020 Rehabilitering av samtlige balkonger.
- 2018 Drenering av uteområde for å få bukt med alt overvannet med tilhørende drensbasseng er ferdig. Byttet til led- lys i alle fellesområder med sensor. Vinduer på fellesområder som loft/kjeller er byttet. Resterende gamle
vinduer/balkongdører i leilighetene ble byttet. Byttet postkasser i alle blokkene. Malt alle oppganger.
- 2018 - 2020 Vår nye park med avdekket fjell, vanndammer, beplanting og sitteplasser er ferdig. Hele uteområdet er rehabilitert.
- 2018 - 2019 61 nye garasjer med El-billadning er satt opp og i bruk.
- 2017 - 2020 Samtlige blokker rehabilitert.
- 2017 Satt opp nye avfallsstasjoner. Drenere rundt blokkene i Manglerudveien 2-16. Byttet alle brannvarslere i
leiligheter/fellesområdene til nye gjennom GET Safe. Brannvarslere er knyttet opp mot en vaktsentral. Oppstart av vedlikeholdsprosjektet på blokker og utomhusområdet. Piper, tak ned til undertak, nye takrenner, ny bekledning, nye innepiper, vindusutskiftning, oppussing fellesområder, nye lys inne og ute, bortledning av overvann til basseng. Nytt utvendige områder, nye lekeområder
- 2016 Bytte av dører på loft og i kjellere til brannsikre dører. Reparert og byttet ut steiner ved inngangspartiene ved Manglerudveien 2-16. Oppgradert 4 P- plasser til EL- bil plasser. Tatt ned og bygget opp mur ved vaktmestergarasjen.
- 2014 Drenering av Steinborgveien.
- 2012 Legging av varmekabler i alle takrenner med unntak av Svartdalsveien 50 og over inngangen til butikken.
- 2011 Skiftet ut alle gamle vinduer og balkongdører.
- 2005 - 2006 Total rehabilitering av våtrom. Samt installasjon av felles varmtvann. Drenering.
- 2004 Påbegynt drenering av borettslagets bygninger samt påbegynt sliping og lakkering av borettslagets loftsarealer.
- 1993 - 1994 Ombygging av el-anlegget.

Forretningsfører
Forretningsførselen er utført av OBOS Eiendomsforvaltning AS i henhold til kontrakt.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for medlemmer av OBOS og beboere i borettslaget. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt, etter styrets tillatelse. Kriterier er at andelseier skal ha god grunn til å holde dyr, samt at dyreholdet ikke er til sjenanse for øvrige naboer (Husleielovens § 5-2). For mer informasjon, kontakt styret.

Diverse
Lampe i tak ved spisestue og leselamper over seng medfølger ikke i handelen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Regulering
Området er regulert til byggeområde for boliger, friområde, mm.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 400 000,- (Prisantydning)
925 362,- (Andel av fellesgjeld)

4 325 362,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

4 340 866,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.44 850)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Markedspakke. Opprykk Finn-annonse (Kr.1)
Grunnpakke (Kr.12 900)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.2 900)
Markedspakke 1 (Kr.21 900)
Oppgjør (Kr.5 900)
Totalt kr. (Kr.94 446)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
58-21-0078

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven.

Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen.

Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel).

Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Bekkelaget & Nordstrand Eiendom AS
EIE Bekkelaget & Nordstrand
Org. nr:974350521
Kongsveien 78
1109 Oslo
Tlf: 23 16 73 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Siviløkonom Selma Nygaard Thorkildsen

Saksbehandlere
Selma Nygaard Thorkildsen
EIE Bekkelaget & Nordstrand
Eiendomsmegler / Siviløkonom
Mob: 97 97 75 14 / E-post: snt@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Steinborgveien 32
For mer om objektet
Steinborgveien 32

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: