Bilde 1 av Sverre Iversens vei 17Bilde 2 av Sverre Iversens vei 17
Digital salgsoppgave
Sverre Iversens vei 17

0972 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

SOLGT
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
87 m²
Bruksareal (BRA)
90 m²
Fellesutgifter
kr 6 271 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 6 271 / Mnd
Prisantydning
kr 2 590 000
Omkostninger
kr 8 654
Fellesgjeld
kr 848 000
Totalpris
kr 3 446 654
Fellesformue
kr 14 796
Byggeår
1974
Tomt
Fellestomt 11927 m²
Oppdragsnummer
75210203
card-default

Daria Zuzanna Dymarska

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Daria
card-default

Sandra Nilssen

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Les om Sandra
Prisantydningkr 2 590 000,-
Fellesgjeldkr 848 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Utlysing forkjøpsrettkr 7 494,-
  
Totalpris kr 3 446 654
Eiendom
Sverre Iversens vei 17, 0972 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 96 bnr. 76, andelsnr. 171 i Røverkollen Borettslag med orgnr. 850274002 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 87 kvm, Bruksareal: 90 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1974

Tomt
Fellestomt 11927 kvm

Prisantydning
2 590 000

Takstrapport
Takstmann: Tommy Sverre
Takstdato: 18.11.21

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 848 000,- pr. 01.10.21
Andel fellesformue: kr. 14 796,- pr. 31.12.2020

Totalpris inkl. fellesgjeld
2 590 000,- (Prisantydning)
848 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 438 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Utlysing forkjøpsrett)

8 654,- (Omkostninger totalt)

3 446 654,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 6 271,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Varmtvann, garasjeplass, kabel-tv/internett, betjening av fellesgjeld, vaktmester, kommunale avgifter, trappevask, bygningsforsikring mm.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Kari Pettersen

Beskrivelse
- Meget romslig 3-roms andelsleilihet
- Opprinnelig 3 soverom
- Moderniseringsbehov
- Bad og vaskerom i regi av brl. i 2014
- Sydvendt terrasse på 16 kvm
- Luftebalkong
- Stort potensial
- Gjennomgående
- Gode lys- og solforhold
- Familievennlig planløsning
- Garasjeplass
- 3 boder
- Badevann med fin sandstrand i umiddelbar nærhet
- God intern beliggenhet i borettslaget
- Varmtvann er inkludert
- Kort vei til Romsås Senter med T-banestasjon og bussholdeplass
- Populært borettslag
- Kort vei til flotte turområder
- Et stille og rolig boligområde

Parkering
Leiligheten disponerer en garasjeplass i felles garasjeanlegg.
Borettslaget har rikelig med gjesteparkeringsplasser.
Borettslaget tilbyr lading av ladbare kjøretøy på 4 semihurtigladestasjoner.

Beliggenhet
Leiligheten er beliggende i bydel Grorud, midt på Romsås - i populære Røverkollen Borettslag. God intern beliggenhet på feltet, høyt og fritt beliggende, hvilket gir et flott og åpent utsyn samt at det gjør boligen lys og luftig. Veletablert og barnevennlig boligområde med lite gjennomgangstrafikk. Det er kort vei til nærbutikk, skoler, barnehage, café, helsestudio, svømmehall m.m.

For den som er glad i friluftsliv er det kort vei til marka med flotte rekreasjonsmuligheter som blant annet lysløype, turveier, bade- og fiskevann m.m. Svarttjernparken ligger i nærområdet og har flotte bademuligheter med fin strandsone. I nærheten ligger også Humleby med sin nye fritidspark og kunstgressbane, her holdes det flere arrangementer. Det er et rikholdig tilbud av fritidsaktiviteter for både eldre og unge, som f.eks. gammeldans, pensjonistforening, bridgeklubb, speiderorganisasjon og musikkorps. Hvert år arrangeres det borettslagene i mellom ulike arrangementer. Romsås Cup er Romsåsfotballens stormønstring både for barn og voksne.

Fra boligen er det kort gangavstand til Lillomarka som er godt egnet for alle typer turer. Her finner du flere sportsstuer med servering, deriblant Lilloseter og Sinober. Lillomarka har dessuten et meget godt lysløypenett som gir utallige muligheter for skiturer om vinteren. Marka byr også på mange idylliske tjern og vann, som f.eks. Vesletjern og Steinbruvann. Alle tjern og vann er åpne for fisking, foruten drikkevannskildene. Hold deg i aktivitet ute i det fri eller benytt deg av et av de mange innendørs treningssentrene som finnes i området; Sats på Kalbakken, Actic og Stolt på Stovner. Idrettslaget Grei har kunstgressbane, ballbinge og klubbhus like ved. Aktivt fotball, innebandy, orienterings-og skimiljø. Det ligger også alpinanlegg på Årvoll.

De fleste butikker og servicetilbud finner du i nærheten, med blant annet Romsås senter som ligger like ved og huser servicefasiliteter som matbutikk, kiosker, caféer, helsestudio, svømmehall og bibliotek. I nærområdet ligger også Grorud senter med blant annet matbutikk, apotek, bank, vinmonopol mm. I tillegg er det kort vei til Stovner senter som har et godt utvalg av forretninger og servicetilbud innenfor de fleste bransjer. Stovner Senter ble i 2016 utvidet med 3-4000 nye kvadratmeter og 25 nye butikker. Det satset stort på spisesteder, som tenkes å bli en møteplass og et nytt møtepunkt for nærområdets innbyggere.

I tillegg har Lørenskog Vinterpark SNØ åpnet, kun i kort avstand fra boligen. Dette er et stort innendørs vintersportanlegg, og visjonen er at vinterparken skal bli et internasjonalt samlingspunkt for vintersport. Det er planer om at anlegget i tillegg vil inkludere blant annet hotell, serveringssteder, bransjebutikker, undervisningslokaler samt en næringsklynge knyttet til kulde, vinter og snø. Anlegget vil være det eneste innendørs skianlegget i verden som har både alpint, free-style og langrennsløyper. Les mer om det spennende anlegget her: http://www.xn--sn-mka.no/forsiden/

T-banens linje 4 og 5 tar deg effektivt til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på ca. 20 minutter. I tillegg til T-banen er det gode bussforbindelser, fra leiligheten er det få minutter til nærmeste bussholdeplass med matebuss til Grorud. Fra Grorud er det bussforbindelser til store deler av Oslo og Akershus. Med egen bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6.

Romsås er sentralt, men samtidig et rolig og barnevennlig boligområde!

Bebyggelse
Området består av boligbebyggelse, marka og store grønt og parkområder.

Tomt
Fellestomt, 11927 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
1-3 klasse: Svarttjern skole
4-10 klasse:  Tiurleiken skole

Offentlig kommunikasjon
Buss
Stasjon: Røverkollen
Linje: 63

T-bane
Stasjon: Romsås
Linje: 4, 5

Inneholder
Daria Zuzanna Dymarska ved Eie Stovner har gleden av å presentere Sverre Iversens vei 17. Dette er en meget romslig 3/4-roms andelsleilighet med solrik innglasset balkong og fantastisk utsikt! Boligen er beliggende i veldrevet borettslag på populære og barnevennlige Romsås, øverst i Groruddalen.

Boligen innehar en praktisk og familievennlig planløsning med blant annet romslig stue, 2 gode soverom, bad/vaskerom, kjøkken og bod. Ved enkle grep kan man tilbakestille planløsning til det opprinnelige med 3 soverom. Leiligheten er gjennomgående med store vindusflater som fyller rommet med naturlig lys. Her er det meget gode solforhold fra morgen til kveld. Fra stuen er det adkomst til en solrik, sydvendt innglasset balkong på hele 16 kvm. Her kan du nyte en flott utsikt over Groruddalen. Fra kjøkkenet er det adkomst til luftebalkong.

Leiligheten har en god intern beliggenhet i borettslaget! Marka ligger i umiddelbar nærhet, og er kjent for et stort utvalg av turløyper og bademuligheter. Her kan du bo i naturskjønne omgivelser og ha rikelig med uteaktiviteter hele året!

Boligen holder en eldre standard, og modernisering må påregnes. Leiligheten har dog et stort potensial blant annet grunnet den flotte beliggenheten og dens praktiske og familievennlige planløsning.

HER KAN DU SKAPE DIN DRØMMEBOLIG!

Leiligheten diponerer 2 boder og garasjeplass.

Byggemåte
Boligblokk oppført med bærende konstruksjoner og etasjeskiller i betong. Yttervegger har pusset / malt mur på fasaden. Grunnmur i betong. Flat takkonstruksjon.

Primærrom
Primærrom: 87 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré/ gang, stue/ kjøkken, bad/vaskerom, 2 soverom.

Bruksareal
Bruksareal: 90 kvm

Boder
Bod i leiligheten på ca. 3 kvm.
1 kjellerbod på 1,5kvm og 1 bod i felles garasjeanlegg på ca. 2kvm.

Standard
Entre
Adkomst til boligen via heis eller trapp. Det er god plass til garderobeskap for praktisk oppbevaring. Malte stietapet og 3-stavs eikeparkett på gulv.

Bad/vaskerom
Bad i regi av brl i meget praktisk utforming med vaskerom. Innredningen på badet består av en romslig dusjsone, servant med underskap, vegghengt skap, stort speil og vegghengt WC. Vaskerommet har en praktisk arbeidsbenk og opplegg for vaskemaskin/tørketrommel. Et stort skap byr på god oppbevaringsplass. Rommet er flislagt med gulvvarme.

Kjøkken
Romslig kjøkken i praktisk utforming fra 1980-1990. Kjøkkenet byr på god skap-og benkeplass. Innredningen består av profilerte fronter, laminat benkeplate, nedfelt oppvaskkum i rustfritt stål, frittstående komfyr med keramisk platetopp, oppvaskmaskin og kjøkkenventilator med kullfilter. Hvitevarer følger med. Fliser over kjøkkenbenken og 3-stavs eikeparkett på gulv.

Balkong
Fra kjøkkenet har du adkomst til en hyggelig luftebalkong. Her kan morgenkaffen nytes!

Stue
Stor og romslig stue med god plass for sofagruppe, medievegg og spisegruppe. Store vindusflater sørger for en luftig atmosfære. Stuens romslige utforming gjør dette til et yndet samlingspunkt for venner og familie. Lysmalt strietapet og 3-stavs eikeparkett på gulv.

Soverom 1
Romslig hovedsoverom med god plass for dobbeltseng og nattbord. Videre har rommet god plass for oppbevaringsmøbler. Et stort vindu sørger for godt med lysinnslipp. Malt strietapet og laminatgulv.

Soverom 2
Boligens andre soverom er romslig og har god plass til dobbeltseng med tilhørende nattbord.Store vindusflater sørger for en luftig atmosfære. Dette rommet passer perfekt som barnerom. Lysmalt strietapet og laminatgulv.

Balkong
Fra stuen kommer du ut til en hyggelig sydvendt innglasset balkong. Balkongen er på hele 16kvm og innehar god plass for sittegruppe og grill. Her kan lange solrike sommerdager nytes. En innglasset balkong har betrakterlig lengere brukstid, og oppleves som en naturlig forlengelse av stuen.

Bod
Praktisk bod for oppbevaring

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner og gulvvarme på badet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter D

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 6 271,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Strøm, felleskostnader og innboforsikring. Denne listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: HANBAN-93727003620
Type: Annuitetslån
Restgjeld: 97.000.000,-
Restløpetid: 33 år 5 md.
Term pr. år: 12
Avdr. frihet til og med: 01.12.2025
Type rente: Flyt
Rente: 1,35%

Lånenr.: HANBA1-93727001857
Type: Annuitetslån
Restgjeld: 89.467.899,-
Restløpetid: 34 år 2 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,35%

Lånenr.: HANBA2-93727004988
Type: Annuitetslån
Restgjeld: 1.184.106,-
Restløpetid: 3 år 11 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,45%

Sum andel fellesgjeld (kun lån) kr. 848.000,-, (avrundet opp til nærmeste hele tusen) pr. 01.10.2021

Lånenr.: HANBAN-93727003620
Restsaldo: 438.267,-
Kapitalkostnader: 493,-
Avdragsfrihet til og med: 01.12.2025
Estimert endring etter avdragsfrihet: 1.020,-

Lånenr.: HANBA1-93727001857
Restsaldo: 404.243,-
Kapitalkostnader: 1.232,-

Lånenr.: HANBA2-93727004988
Restsaldo: 5.345,-
Kapitalkostnader: 118,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
If Skadeforsikring Polisenummer: 2662228

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 055 837,- Som sekundærbolig Kr. 3 801 014,-

Borettslag
Borettslag: Røverkollen Borettslag, Orgnr: 850274002

Styret har kontor i Sverre Iversens vei 7. Kontortid mandager mellom kl. 18.00 og kl. 19.00. Epost: styret@roverkollen.no, eller telefon 22 16 59 33.

Borettslaget er samvirkemedlem i Romsås Vaktmestersentral SA som ivaretar vanlig vedlikehold i borettslaget. Vaktmestersentralen har kontoradresse i Romsås Senter 6, og kontaktes på telefon 22 21 30 00 eller e-post: rvs@sentralen.net

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Dyrehold
I henhold til generalforsamlingsvedtak den 24. mars 1980 er det kun tillatt å ha ett dyr per leilighet. Er det ønske om flere dyr per hustand, skal det sendes skriftlig søknad til dyregruppen, som i kommunikasjon med styret skal ta stilling til dette.

Regler som er fastsatt rundt dyrehold finnes i husordensreglementet

Diverse
Prosjekt nye boliger 2013-2015: Ekstraordinær generalforsamling 17.04.2012 sluttet seg til styrets forslag om å bygge og opprette 8 nye andelsleiligheter i de nedlagte barnehagelokalene i Sverre Iversens vei 11-19. Alle boliger er solgt og fellesgjelden ble omfordelt til de nye andelsleilighetene i desember 2015. Se borettslagets nettsider for øvrig informasjon.

Prosjektlånene tilknyttet rehabiliteringer og nyboliger ble refinansiert med langsiktig nedbetalingslån ved månedskiftet nov/des 2015. Et av lånene er avdragsfritt frem til 2026. Sittende styre har mål om å likevel betale ned på det avdragsfrie lånet hvert år dersom det er midler til det.

Rehabiliteringer 2007-2014: Rehabilitering av heiser, parkeringshus boligblokkenes fasader, og våtrom ble avsluttet i 2014. I samband med dette ble også utomhusområder istandsatt og delvis opprustet, og det ble anskaffet felles varmtvannsløsninger med varmepumpe. Borettslaget fremstår med dette som nytt.

Annet
Det gjøres spesielt oppmerksom på at dette er salg av eiendom for et dødsbo. Det må legges til grunn at arvingene har begrenset kjennskap til eiendommen, og at de derfor ikke er kjent med feil eller mangler utover det som fremkommer av salgsmaterialet. Interessenter oppfordres til å foreta grundige undersøkelser, gjerne sammen med takstmann eller annen fagkyndig. Kjøper gjøres oppmerksom på at boligen ikke vil bli ytterliggere rengjort i forbindelse med overtakelsen.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Offentlig

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
2 590 000,- (Prisantydning)
848 000,- (Andel av fellesgjeld)

3 438 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Utlysing forkjøpsrett)

8 654,- (Omkostninger totalt)

3 446 654,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Oppgjør (Kr.5 500)
Provisjon (Kr.34 560)
Tilrettelegging (redusert grunnet fotokampanje) (Kr.5 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Visningshonorar (Kr.2 500)
Tingl. hjemmelserklæring (Kr.480)
Look (Kr.5 000)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.11 566,40)
Betalingsgebyr (Kr.2 590)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Foto (Kr.4 000)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.3 860)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 434)
Markedspakke (Kr.10 900)
Totalt kr. (Kr.95 673,40)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-21-0203

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr:990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner Sandra Nilssen

Saksbehandlere
Daria Zuzanna Dymarska
EIE Stovner
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 36 40 86 / E-post: dzd@eie.no

Sandra Nilssen
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Mob: 99 38 10 66 / E-post: sin@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Sverre Iversens vei 17
For mer om objektet
Sverre Iversens vei 17

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: