Bilde 1 av Treschows gate 15DBilde 2 av Treschows gate 15D
Digital salgsoppgave
Treschows gate 15D

0470 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Påkostet og arealeffektiv 2-roms toppleilighet med optimalisert planløsning - Solrik balkong - VV & fyring ink.
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Antall soverom
1 soverom
Etasje
4
Internt bruksareal (BRA-i)
37 m²
Bruksareal (BRA)
37 m²
Eksternt bruksareal (BRA-e)
4 m²
Balkong/Terrasse (TBA)
3 m²
Fellesutgifter
kr 3 228 / Mnd
Prisantydning
kr 3 990 000
Omkostninger
kr 16 331
Fellesgjeld
kr 193 190
Totalpris
kr 4 199 521
Fellesformue
kr 12 648
Byggeår
1939
Tomt
Fellestomt 1661 m²
Oppdragsnummer
125240030
Prisantydningkr 3 990 000,-
Fellesgjeldkr 193 190,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 500,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 500,-
Boligkjøperforsikringkr 7 150,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 981,-
  
Totalpris kr 4 199 521
Eiendom
Treschows gate 15D, 0470 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Andelsnr. 94 Orgnr. 948315041 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Borettslag

Arealer
Totalt BRA 41 kvm består av:
- BRA-i (internt bruksareal): 37 kvm
- BRA-e (eksternt bruksareal): 4 kvm

I tillegg kommer TBA (terrasse-/balkongareal): 3,50 kvm

Areal
Bruksareal: 37 kvm, BRA-i: 37 kvm , BRA-e: 4 kvm , TBA: 3,50 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Oppgitte arealer er hentet fra tilstandsrapport. Eventuelle betegnelser på rom er angitt ut fra faktisk bruk, uavhengig av hva som er godkjent hos bygningsmyndighetene.

Antall soverom
1

Byggeår
1939

Tomt
Fellestomt 1661 kvm

Prisantydning
3 990 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Heiki Nygård Takstdato:

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 193 190,- pr.
Andel fellesformue: kr. 12 648,- pr.

Totalpris inkl. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 193 190,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 183 190,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 150,- (Boligkjøperforsikring)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 16 331,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 199 521,- (Totalpris inkl omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 228,- pr. mnd.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Johan Sebastian Sørli Kaja Græsberg

Parkering
Området er en del av ordningen "beboerparkering". Dvs at mot en månedlig eller årlig gebyr kan parkere "gratis" i respektive soner mot et gitt gebyr.

Gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten har en sentral og populær beliggenhet på Sagene/Bjølsen. Med Sagene og Bjølsen som utgangspunkt har man "alt" innen kort rekkevidde. Her bor du nærmest med umiddelbar avstand til Rema 1000 i Treschows gate, kort gangavstand til Joker i Maridalsveien som er søndagsåpen, Sagene Torg (frukt/grønnsaksbutikk), Sats, barnehage og skole. Videre finner du Sagene torg, Kaffebrenneriet og Sandaker senter en kort gåtur unna boligen. Det er heller ikke langt til Storo storsenter.

Det florerer av kultur og servicetilbud i nærområdet. På Oskar Braatens Plass finner du Vertshuset Grisen som tilbyr deilige måltider og bred drikkemeny. Videre finnes det et bredt utvalg av restauranter og spisesteder i området som Åpent Bakeri, Tyren Bistro, Sagene Lunsjbar og Villa Paradiso. Det er en rekke småbutikker og spesialforretninger i Vogts gate. Konstabel med sin flotte interiørforretning, Mustang Sally og den lokale slakter- og delikatesseforretning Strøm Larsen på Torshov kan nevnes. Bredt utvalg av kafeer som bl.a. Kaffebrenneriet, Backstube og Espresso House med hyggelig uteservering. Spillplassen på Torshov har minigolf, volleyball, basketball, fotball og utendørs treningsapparater. Her er det fint å være for liten og stor.

Torshov har flotte kulturtilbud som kulturslottet Soria Moria som består av restaurant, cocktail-barer og to konsertscener, Trikkestallen med teater og flott uteservering på sommerstid, Det Andre Teater på Lilleborg samt Norges eneste heldigitale kino; Ringen Kino som ligger i Ringnes Park.

For hyggelige søndagsturer kan en spasere i naturskjønne omgivelser langs Akerselva opp forbi Nydalen og Frysja, samt videre innover mot Maridalsvannet eller nedover elven forbi Grünerløkka, Grønland til Bjørvika og Operaen. Akerselva har status som verneverdig kulturområde. Fra Maridalsvannet og ned til Vaterland parken i sentrum er det åtte kilometer for den som er glad i å jogge eller gå turer. Den mest spektakulære fossen ligger ved Hønse-Lovisas lille og Beierbrua like ved. Legg gjerne også turen via Akerselva til Vulkan, der tidligere industriområder er forvandlet til et spennende mekka for mat, kreativitet og kulturelle opplevelser. Her ligger Mathallen, et mye omtalt konsept som er unikt her til lands der pennende råvarer selges over disk på gammelmåten. Her finner du også BAR Vulkan, Dögnvill Bar & Burger, Danses hus og en mengde andre butikker. Grünerløkka er innen gangavstand. Her finner man noen av de mest spennende restaurantene og barene Oslo har å tilby. Grünerløkka har flere anerkjente parker som Birkelunden, Sofienbergparken og Olaf Ryes Plass, kjent for sine markedsdager med sitt yrende folkeliv. Da finner du et hav av matboder og gode tilbud fra Grünerløkkas lokalbutikker. Botanisk Hage finner du på Tøyen med hyggelig kafe. Kulturscener som Blå, Villa paradiso, Parkteatret og Grünerhagen preger byens kulturliv.

Svært gode kollektivforbindelser med hyppige avganger til alle deler av Oslo; buss 30, 58, 37, 54 og 20, trikk 11, 12 og 13.

Innen gangavstand finner du i tillegg til SATS flere treningssentre med blant annet Myrens Sportssenter med treningssenter, klatreverk og squashbaner. Det er kort vei til flotte tur- og rekreasjonsområder.

Ellers er det fra leiligheten kort vei opp til marka med et stort og variert tilbud av lysløyper og turveier, bade- og fiskevann m.m. Kort vei til Handelshøyskolen BI i Nydalen, Blindern, Storo Storsenter som er Oslos største shoppingsenter med 130 butikker, spisesteder og tjenester. På Storo er det IMAX-kino etablert som er en av Norges største kinosenter med hele 14 saler, hvor den største salen er utstyrt med IMAX-teknologi som er verdens største digitale filmformat.

Tomt
Fellestomt, 1661kvm

Byggemåte
Bygningen er fundamentert med grunnmur i betong antatt til sprengsteinsfylling/fjell og fast byggegrunn. Yttervegger er oppført i grunnmur og i tradisjonell murkonstruksjon utvendig teglsteinsfasader. Takkonstruksjon er av type saltak tekket med takstein.

Boligen ligger i byggets 5.etg, men siden bygget ligger i skråterreng blir det en 4.etg mtp antall trapper man må gå for å komme til leiligheten.

Vinduer og dører
Vinduer i tre med isolerglass fra 2017 i stuen og fra 2004 på soverom. Glass på soverom fra 2022. Ytterdør i fabrikkmalt utførelse med ukjent alder. Kikkehull. Brann- og lydklassifisert. Balkongdør i tre med isolerglass fra 2017.

Overflater
- Innvendige gulv er hovedsakelig overflatebehandlet med originale tregulv. Slipt og lakkert i 2022 i egenregi av eier.
- Innvendige vegger er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater. Spilevegg på soverom bak seng. Malt i 2022.
- Innvendige tak er hovedsakelig overflatebehandlet med malte flater. Downlights i entré. Malt i 2022.

Følgende punkter har fått TG 2 av takstmann
Utvendig > Dører
Det er noe overflateslitasje på inngangsdør.

Våtrom > 4. etasje > Bad/vaskerom > Overflater vegger og himling
Det er skruehull i vegg etter tidligere dusjvegger. Det er ikke inspisert bak dusjkabinett av takstmann da det ikke er plass til å flytte kabinett.

Våtrom > 4. etasje > Bad/vaskerom > Overflater gulv
Det er påvist at noen fliser har bom (hulrom under). Det er påvist at høydeforskjell fra topp slukrist til gulv/synlig topp membran ved dørterskel er mindre enn 25 mm.

Våtrom > 4. etasje > Bad/vaskerom > Sluk, membran og tettesjikt
Mer enn halvparten av forventet brukstid er passert på slukløsningen og membranløsningen. Sluk har begrenset mulighet for inspeksjon og rengjøring.

Våtrom > 4. etasje > Bad/vaskerom > Ventilasjon
Rommet har kun naturlig avtrekk via ventil i vegg eller tak.

Kjøkken > 4. etasje > Stue/kjøkken > Avtrekk
Det er kun kullfilterventilator på kjøkkenet og heller ikke andre forserte/mekaniske avtrekksløsninger fra kokesonen.

Tekniske installasjoner > Vannledninger
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert.

Tekniske installasjoner > Avløpsrør
Vurdering er basert på alder. Tilstandsgrad 2 gis med bakgrunn i at mer enn halvparten av forventet brukstid for skjulte røranlegg er passert. Det er nå ingen symptomer på funksjonssvekkelse, men vær oppmerksom på at dette er en risikokonstruksjon.

Primærrom
Primærrom: kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, stue/kjøkken, soverom og kott.

Bruksareal
Bruksareal: 37 kvm

Boder
Det medfølger bruksrett på totalt 2stk boder, herav en loftsbod og en kjellerbod. Boden i kjeller har et areal på ca. 3 kvm og boden på loft har et gulvareal på 4 kvm.

Standard
For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest / midlertidig brukstillatelse
Det foreligger et ekspedisjonsdokument på eiendommen. Et ekspedisjonsdokument er forgjengeren til ferdigattest. Dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for bygge anmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp. Ekspedisjonsdokument kommer hovedsakelig i bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50.

Det foreligger godkjente og byggemeldte tegninger, men det er avvik fra disse. Det er utført endringer ift opprinnelige tegninger. Kjøkken er flyttet ut i stuen og opprinnelig kjøkken er blitt til soverom.

Elektrisk anlegg
Det gjøres oppmerksom på at en tilstandsrapport kun inneholder en forenklet kontroll av det elektriske anlegget.

Oppvarming
Boligen oppvarmes via radiatorer tilknyttet bergvarme.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter F

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 228,- pr.mnd.
Herav: Felleskostnader 2.713,- Balkonglån 515,-

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: OBBK01-98207543926
Restgjeld: 6.873.044
Restløpetid: 23 år 6 md.
Rente/type: 5,70%, Flyt
Andelens restgjeld: 109.102,-

Lånenr.: OBBK03-98207798533
Restgjeld: 4.266.209,-
Restløpetid: 16 år 2 md.
Rente/type: 5,70%, Flyt
Andelens restgjeld: 33.740,-

Lånenr.: OBBK04-98207987492
Restgjeld: 1.436.357,-
Restløpetid: 22 år 11 md.
Rente/type: 5,70%, Flyt
Andelens restgjeld: 11.363,-

Lånenr.: OBOS02-98207606588
Restgjeld: 4.928.637,-
Restløpetid: 21 år 10 md.
Rente/type: 5,70%, Flyt
Andelens restgjeld: 38.985,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Borettslaget hadde driftsinntekter på kr. 4.478.424,- i 2022.
Borettslaget hadde driftskostnader på kr. - 3.292.900,-  i 2022
Borettslaget hadde et årsresultat på kr. 709.400,- i 2022.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 80698212

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2022: Som primærbolig Kr. 1 002 305,- Som sekundærbolig Kr. 3 808 760,-

Borettslag
Borettslag: Trasopløkka 3 borettslaget, Orgnr: 948315041

Borettslaget består av 95 andelsleiligheter. I tillegg kommer 1 tjenesteleilighet. Trasopløkka III Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 948315041, og ligger i bydel Sagene i Oslo kommune
Gårds- og bruksnummer: 222/192 og 194
Første innflytting skjedde i 1940.

Vaskeri
Det er fellesvaskeri i hver av blokkene. Bruk av vaskeautomatene betales av den enkelte bruker. Betalingsbrikke fås ved henvendelse til styret.
Vasketidene er fra kl. 08.00 - 22.00, mandag til lørdag, søndag fra kl. 11.00 18.00.

Velferdsrom
Borettslaget har et velferdsrom i kjelleren i nr. 17. Det kan leies for kr. 100,- pr. gang. Rommet er utstyrt med kjøkken, toalett, og er godt lydisolert.

Renholdstjeneste
Borettslaget har avtale med Renholdseksperten om renhold av fellesarealene. Trappevask utføres av rengjøringsbyrå en gang i uken.

Forretningsfører
Obos EIendomsforvaltning

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer samt de med medlemsskap i Obos. Forhåndsavklaring er igangsatt med meldefrist torsdag 31.01.24. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Tekniske installasjoner
Tv-abonnement er inkludert i de månedlige felleskostnadene.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt iht. husordensreglene.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

1938/306718-1/105 
Best. om vann/kloakkledn. 22.12.1938 

1938/306719-1/105 
Erklæring/avtale 22.12.1938 
Bestemmelse om septiktank m.v.

1939/304402-1/105 
Erklæring/avtale 17.08.1939 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Gjelder denne registerenheten med flere

1979/510039-1/105 
Obl. ny tgl etter fristen 11.06.1979 
BELØP: NOK 46.850
Panthaver:Oslo Bolig Og Sparelag Al  
Lnr: 1087017
OPPR TINGLYST 23 12 1943

1982/512309-1/105  
** Prioritetsbestemmelse 26.11.1982 
Prioritet etter kr 775.000 Husbanken

2000/15436-1/105  
** Prioritetsbestemmelse 16.03.2000 
veket for: OBLIGASJON 2000/15434-1/105

2017/709289-1/200 
Pantedokument ved bytte av bank 30.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 10.600.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2017/709295-1/200 
Pantedokument  
30.06.2017 21:00 
BELØP: NOK 14.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
 
2019/801324-1/200 
Pantedokument 10.07.2019 08:33 
BELØP: NOK 5.000.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Gjelder denne registerenheten med flere
Elektronisk innsendt


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Regulering
Regulert område for bolig med tilhørende anlegg. Plannavn/ID: S-2255. Pr. 28.07.1977. Planen er helt eller delvis opphevet som følge av
bystyrets vedtak 23.9.15, Kommuneplan 2015.

Pågående byggesaker:
Treschows gate 15-17 - Etablering av brønnpark
Saksnummer: 201910264
Siste bevegelse
Siste dok. 26.11.2021

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 3 990 000,- (Prisantydning)
kr 193 190,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 183 190,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 500,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
kr 500,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
kr 7 150,- (Boligkjøperforsikring)
kr 7 981,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
--------------------------------------------------------
kr 16 331,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 199 521,- (Totalpris inkl omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Megleropplysninger (Kr.2 650)
Tilstandsrapport (Kr.8 500)
Tilrettelegging (Kr.16 900)
Visningshonorar (2stk) (Kr.5 980)
Markedspakke (Kr.19 900)
Foto (Kr.3 200)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.500)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.11 377,80)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.6 385)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 500)
Provisjon (Kr.40 000)
Totalt kr. (Kr.119 700,80)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
125-24-0030

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke og boligkjøperforsikring
EIE har sammen med vår samarbeidspartner lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kjøper bolig gjennom EIE.

Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rentedekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Kjøpere (ikke juridiske personer) kan også velge å kun tegne boligkjøperforsikring.

Boligkjøperpakken/boligkjøperforsikring må tegnes senest i forbindelse med kontraktsmøtet.

 Produktark for boligkjøperpakken og boligkjøperforsikring ligger vedlagt i salgsoppgaven. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
Hegdehaugen Eiendomsmegling AS
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Org. nr: 931569082
Hegdehaugsveien 24
0352 Oslo
Tlf:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF Mikkel Johnsen

Saksbehandlere
Mikkel Johnsen
EIE Majorstuen & St. Hanshaugen
Eiendomsmegler MNEF
Mob: 90 14 27 45 / E-post: mj@eie.no

Morten Melsom
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 92 03 71 16
[/ E-post: mme@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Treschows gate 15D
For mer om objektet
Treschows gate 15D

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: