Bilde 1 av Trondheimsveien 151Bilde 2 av Trondheimsveien 151
Digital salgsoppgave
Trondheimsveien 151

0570 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Stor og luftig 3(4)-roms toppleilighet. *Vendt mot rolig bakside av bygget. *Godt utleieobjekt. *MÅ SEES!
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
75
Antall soverom
2 soverom
Etasje
5
Primærrom (P-ROM)
65 m²
Bruksareal (BRA)
65 m²
Bruttoareal (BTA)
70 m²
Fellesutgifter
kr 3 993 / Mnd
Prisantydning
kr 4 490 000
Omkostninger
kr 131 220
Fellesgjeld
kr 338 000
Totalpris
kr 4 959 220
Fellesformue
kr 75 918
Byggeår
1936
Tomt
Eiet tomt 2039 m²
Oppdragsnummer
92210200
Prisantydningkr 4 490 000,-
Fellesgjeldkr 338 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 122 200,-
  
Totalpris kr 4 959 220
Eiendom
Trondheimsveien 151, 0570 Oslo, Etasje: 5

Matrikkel
Gnr. 83 bnr. 159 snr. 75 orgnr. 975664376 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 65 kvm, Bruksareal: 65 kvm, Bruttoareal: 70 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1936

Tomt
Eiet tomt 2039 kvm

Prisantydning
Kr. 4 490 000

Takstrapport
Takstmann: Kim Edvard Johansen
Takstdato: 25.11.21 12:00

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 338 000,- (pr. 01.11.21)
Andel fellesformue: kr. 75 918,- (pr. 31.12.20)

Totalpris inkl. omkostninger
kr 4 490 000,- (Prisantydning)
kr 338 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 828 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 122 200,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 123 570,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 951 570,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 959 220,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 993,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Inkluderer: Varmtvann, sentralfyring, internett/kabel-tv, nedbetaling av fellesgjeld, forretningsførsel, byggforsikring, kommunale avgifter, vedlikehold m.m.

Eier
Øivind Ekås

Beskrivelse
Velkommen til Trondheimsveien 151 på Rosenhoff.

En pen og stilfull 3(4)- roms selveierleilighet med praktisk romløsning som fremstår som lys og trivelig, med utsikt mot grønt område. Leiligheten er i byggets toppetasje og er beliggende i et meget sentralt og attraktivt området med alle fasiliteter som offentlig kommunikasjon, matbutikker, caféer, parkområder m.m. i umiddelbar nærhet.

Boligen har en meget fin planløsning som består av en praktisk og innbydende entré med god plass til å henge fra seg yttertøy. En meget romslig stue som gir gode møbleringsmuligheter, med plass til sofaavdeling og TV med tilhørende møblement, samt velegnet plass til spisebord for flere middagsgjester. Generøse vindusflater i stuen kombinert med den gode takhøyden gjør at rommet oppleves som lyst og luftig. Separat kjøkken med egen spiseplass, noe som gir rommet et sosialt preg. Videre inneholder leiligheten to romslige soverom, et på hver ende av leiligheten, det er plass til dobbeltseng, kommode/ nattbord og tilhørende garderobeskap. Og et flislagt baderom rehabilitert i regi av sameiet i 2009, med lys innredning som gir et harmonisk og helhetlig inntrykk.

Leiligheten fremstår velholdt med gjennomgående tidsriktig stil i alle rom med pent gulv, fine fliser på baderom og lyse, malte flater i øvrige rom. En meget fin leilighet hvor alt er tilrettelagt og klart for nye eiere. Ypperlig for de som ønsker å bo sentralt, med tilgang til et godt kollektivtilbud, servicesteder og grønne parkområder.

Boligens særpreg:
•Åpen og luftig planløsning med god romfølelse.
•Grønt og frodig utsyn fra alle leilighetens vinduer.
•Topp- og hjørneleilighet - godt med lysinnslipp fra flere retninger.
•Hele leiligheten vender bort fra Trondheimsveien.
•Separat kjøkken med velegnet spiseplass.
•Baderom rehabilitert i regi av sameiet i 2009.
•Mulighet for flere soverom.
•Varmtvann, fyring, internett/kabel-tv inkludert i fellesutgiftene.
•Sentral beliggenhet, men skjermet og rolig.
•Meget godt kollektivtilbud.
•Leiligheten er også et meget godt utleieobjekt med en direkteavkastning (yield) på: 3.34 % (se vedlagt leieprisvurdering fra Utleiemegleren).

Parkering
-Parkeringsplass
Det finnes parkeringsmuligheter rett utenfor bygget. Parkeringsplassene utenfor blokken eies og leies ut av Europark og har ingen tilknytning til sameiet.

-Beboerparkering:
Adressen er også med i ordning for beboerparkering. Beboerparkering for bil koster kr. 5 400,- ( El-bil kr. 900,-) for ett år. Når du har betalt kan du parkere på alle plasser merket med beboerparkering i bydelen din, og stå der uten tidsbegrensning. Det er flere plasser til beboerparkering rett i nærheten av boligen.

Beliggenhet
Leiligheten ligger attraktivt og sentralt plassert på Rosenhoff/Sinsen. Fra leiligheten har du tilgang til alt av servicetilbud som bl.a. nærbutikker, caféer, restauranter, og treningssentre.

-Offentlig kommunikasjon:
Kort vei til offentlig kommunikasjon som buss og trikk i Trondheimsveien og T-bane på Sinsen eller Carl Berner som er tilknyttet T-baneringen som gir kort reisevei til Oslo sentrum, HiOA, UiO og BI Nydalen. 31 bussen går for øvrig 24 timer i døgnet til / fra byen. Flybussen går også fra Trondheimsveien (Rosenhoff) to ganger i timen.

-Rekreasjonsmuligheter:
Flere rekreasjonsområder i nærområdet, som for eksempel Torshovdalen kun tre minutters gange fra leiligheten, mens Torshovparken, Sofienbergparken og Botanisk Hage også ligger kun en liten gåtur unna.

-Treningsfasiliteter:
Utenom de fine parkområdene i nabolaget er også områdets mangfoldige tilbud av treningsstudioer gode alternativer for innendørs aktivitet, For de treningsglade finnes det både SATS og Bare Trening i Trondheimsveien og Fresh Fitness i Dælenenggata. Eller alternativt en svømmetur i Tøyenbadet - en av landets mest besøkte svømmehaller (åpner igjen i 2023).

-Servicetilbud:
Grünerløkka og Torshov med sitt pulserende byliv er innen gangavstand. Her har du et meget godt utvalg av caféer, butikker, spisesteder og mye annet. Carl Berners plass og Løren er bare en kort spasertur unna. Det er også kort vei til Storo Storsenter med en rekke butikker, dagligvare, vinmonopol, bank, apotek, frisør etc. På Storo finner du også landets største og mest moderne kino (ODEON kino) med 11 saler og nesten 2000 seter!

Bebyggelse
Bebyggelsen på Sinsen består i all hovedsak av lavblokkbebyggelse i teglstein fra rundt 1940- tallet. Da man bygget området var et av hovedmålene å få luft mellom blokkene og sollys inn i leilighetene.

Tomt
Eiet tomt, 2039 kvm

Adkomst
Enkel adkomst fra Trondheimsveien. Kun 1 minutt unna ligger både Rosenhoff og Sinsen trikke-/busstopp med hyppige avganger. 31 bussen går for øvrig 24 timer i døgnet til / fra byen fra Rosenhoff og Sinsen busstopp.

Inneholder
Leiligheten har følgende rominndeling:
Entré, stue, separat kjøkken, to soverom og baderom.

Med leiligheten følger en kjellerbod, samt tilgang til fellesvaskeri og sykkelbod.

Byggemåte
Tidstypisk murgård over 5 etasjeplan og kjeller oppført i 1936. Fundamentert med betongkonstruksjoner til antatt faste stabile masser/grunn. Støpt betongsåle og grunnmur i murverk/betong. Bærende konstruksjoner og leilighetsskillende vegger i teglstein- og murverkskonstruksjon. Etasjeskiller av betong. Yttervegger i murverk utvendig forblendet med spekkmurt teglstein. Flat takkonstruksjon med innvendig taknedløp, antatt tekket med takpapp/asfaltbelegg. Taket ble ikke besiktiget. Yttertak tekket om i regi av sameiet i 2008, arbeider utført av Storo Blikkenslagerverksted AS. Adkomst til leiligheten via felles oppgang med trapper og repos i betong m/terrazzo, stålgelender og malte veggflater.

Det foreligger tilstandsrapport utført av Kim Edvard Johansen, datert 25.11.2021.
Følgende punkter har fått tilstandsgrad to (TG2) i tilstandsrapporten:
-Innvendig overflater.
-Innvendige dører.
-Overflater og innredning på baderom.
-Kjøkkeninnredning.
-Ventilasjon.

Utenom det er det tilstandsgrad en (TG1) på alt.

Primærrom
Primærrom: 65 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré, stue, separat kjøkken, to soverom og baderom.

Bruksareal
Bruksareal: 65 kvm

Boder
Med leiligheten følger en kjellerbod på ca. 2,5 kvm.

Standard
Leiligheten rom for rom:

-Entré
Leiligheten tar deg imot med behagelige fargetoner og en lys atmosfære. Man merker den gode romfølelsen fra første steg inn i leiligheten. Ytterklær og sko kan settes fra seg i gangen. Gulvet består av pent laminatgulv som er gjennomgående i hele leiligheten.

-Stue
Den lange vindusrekken med frodig utsyn sørger for godt med naturlig sollys, samt lite innsyn. Her kan du innrede i flere soner uten å sette romfølelsen på spill. I stua er det god plass til både stor sofagruppe og hyggelig spisebord. Dette er en meget romslig leilighet, og planløsningen gjør til og med at den føles enda større. Koselig stue med en hjemmekoselig og lys atmosfære.

-Kjøkken
Kjøkkenet er stort og stilrent, samt med mye skap- og benkeplass. Kjøkkeninnredningen er fra IKEA og består av lys høyglans laminerte fronter, laminerte benkeplater, fliser og benkebelysning over kjøkkenbenk, opplegg og plass for oppvaskmaskin, samt avsatt plass for frittstående komfyr og kjøleskap. Det er Waterguard og brannslange i kjøkkenskap. Alle hvitevarer følger med leiligheten.

-Soverom
Leiligheten har to store soverom - et på hver ende av leiligheten. Her kan man innrede med dobbeltseng og garderobe, samt annet møblement man måtte ønske. Selv om man her bor meget sentralt vil man sove godt i rolige omgivelser da hele leiligheten vender bort fra Trondheimsveien.

-Baderom
Baderommet ble rehabilitert i regi av sameiet i 2009, samtidig som nye soilrør ble montert. Her er det fliser på gulv og vegger, samt utstyrt med gulvmontert toalett, servantinnredning med grå høyglans laminerte fronter, porselenservant, speil med overbelysning og separat dusjhjørne med innfellbare glassdører. Det er også varmekabler på gulv og opplegg for vaskemaskin. Fellesvaskeri i kjeller står også til fri benyttelse om ønskelig.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for våningshuset fra 1939.

Oppvarming
Boligen oppvarmes via radiatorer som er koblet til felles sentralvarmeanlegg. Oppvarming og varmtvann er inkludert i månedlige fellesutgifter. Eier opplyser om et årlig strømforbruk på ca. 3 550 kwh i gjennomsnittet.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: Kr. 0,-
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2021 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 993,- pr.mnd.
Herav:
Diverse felleskostnader 3.772,-
Kabel-tv/bredbånd 221,-

Faste løpende kostnader
Det meste dekkes gjennom felleskostnadene. Typiske tillegg vil være strøm, innboforsikring mv.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: OBOS01-98207834920
Type: Annuitetslån
Restsaldo: Kr. 19.335.791,-
Restløpetid: 23 år
Terminer pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rentesats: 2,85 %
(per 01.11.2021)

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Forsikring med polisenummer
Tryg Forsikring Polisenummer: 6596465

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 1 151 165,- Som sekundærbolig Kr. 4 144 192,-

Sameie
Sameiet Trondheimsveien 141-151 (Org.nr: 975664376)
* Ligger i bydel Grünerløkka.
* Består av 77 seksjoner.
* Forretningsfører er OBOS Eiendomsforvaltning AS.
* Vaktmestertjenester leveres av Kitty Vaktmesterservice AS.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Tillatt. Men dyrehold som er til ulempe for andre beboere kan ikke holdes i leiligheten.

Diverse
Større vedlikehold og rehabilitering i sameiet:

2016: Brannvarslingsanlegg: Utvidet inn i leilighetene.
2015: Rehabilitering av mur mot Trondheimsveien og maling av rekkverk.
2014: Asfaltering og oppretting av areal mot Trondheimsveien og i bakgård.
2013: Oppussing lokale kjeller som styrerom.
2012: Brannvarslingsanlegg.
2011: Etablering av nedgravde avfallsbrønner.
2010: Utskiftning av inngangsdører mot Trondheimsveien.
Flytting og sammenslåing av fellesvaskeriet, innføring av betalingssystem.
Opprydding av El-fordelingskap i oppgangene.
1-års befaring våtromsrehabilitering, utbedring feil og mangler.
2009: Baderomsrehabilitering: Utskiftning av alle rørstammer i sameiet.
Oppussing oppganger.
Utskiftning av leilighets- og kjellerdør.
2008: Konvertering til fjernvarme.
Fasade og balkongrehabilitering.
Takarbeider.
2007: Vinduer og balkongdører.

-Ifølge årsberetningen har det vært oppdaget skjeggkre/kakkelakker i en leilighet i oppgang 151, med begrenset spredning i naboleilighetene. Rentokil har tatt seg av arbeidet og siden har det ikke vært flere meldinger.

Annet
Løsøre og tilbehør:
-Alle hvitevarer medfølger.
-Vegghengte glasshyllene på baderom medfølger.
-Garderobeskapene på begge soverom medfølger.
-Klesstativ fra taket på hovedsoverom medfølger i utgangspunktet ikke.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

1936/3067-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
 10.03.1936 
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Overført fra: 0301-83/159
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1958/4338-1/105  Skjønn  
 22.04.1958 
Overført fra: 0301-83/159
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1975/12004-9/105  Erklæring/avtale  
 27.06.1975 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 3,000
MED PRIORITET ETTER 85% AV OFF. VERDITAKST,
TIL ENHVER TID

Gjelder denne registerenheten med flere

Utleie
Utleie er tillatt og skal meldes styret.
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonslovens § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon.

Vei/vann/kloakk
Offentlig tilknyttet.

Regulering
Eiendommen ligger i område regulert til bolig og næringsformål. Kopi av reguleringskart og reguleringsplaner m/bestemmelser er innhentet av megler og vil bli utlevert ved forespørsel.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 4 490 000,- (Prisantydning)
kr 338 000,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
kr 4 828 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 122 200,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 123 570,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 4 951 570,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 4 959 220,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.3 800)

Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 940)

Innhenting av grunnboksutskrift (Kr.175)

Tilstandsrapport (Kr.6 500)

Foto (Kr.6 250)

Markedspakke (Kr.11 900)

Tilrettelegging (Kr.13 900)

Visnings-/overtagelseshonorar pr. stk. (Kr.2 500)

Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)

Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 995)

Oppgjør (Kr.5 500)

Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
92-21-0200

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sinsen og Rosenhoff Eiendomsmegling AS
EIE Sinsen
Org. nr:922183201
Trondheimsveien 153-155
0570 Oslo
Tlf: 23 89 69 86

Ansvarlig megler
Kontorsjef / Fagansvarlig / Eiendomsmegler MNEF Pernille Øverland

Saksbehandlere
Sheraz Gilani
EIE Sinsen
Eiendomsmegler
Mob: 98 49 18 85 / E-post: sgi@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Trondheimsveien 151
For mer om objektet
Trondheimsveien 151

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: