Bilde 1 av Trondheimsveien 162 ABilde 2 av Trondheimsveien 162 A
Digital salgsoppgave
Trondheimsveien 162 A

0570 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Nyoppusset og lekker 3-roms vendt mot bakgården - Solrik balkong - Heis - Mulighet for kjøp av garasjeplass*
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
64
Antall soverom
2 soverom
Etasje
4
Primærrom (P-ROM)
56 m²
Bruksareal (BRA)
56 m²
Bruttoareal (BTA)
62 m²
Fellesutgifter
kr 2 760 / Mnd
Prisantydning
kr 4 590 000
Omkostninger
kr 130 140
Fellesgjeld
kr 95 392
Totalpris
kr 4 815 532
Fellesformue
kr 17 607
Byggeår
1982
Tomt
Eiet tomt 2634 m²
Oppdragsnummer
92210202
card-default

Vincent Mabuza

Eiendomsmegler / Partner
Les om Vincent
Prisantydningkr 4 590 000,-
Fellesgjeldkr 95 392,-
Dokumentavgiftkr 121 120,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 4 815 532
Eiendom
Trondheimsveien 162 A, 0570 Oslo, Etasje: 4

Matrikkel
Gnr. 226 bnr. 77 snr. 64 orgnr. 971276967 i Oslo kommune

Boligtype
Leilighet

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 56 kvm, Bruksareal: 56 kvm, Bruttoareal: 62 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
1982

Tomt
Eiet tomt 2634 kvm

Prisantydning
4 590 000

Takstrapport
Takstmann: Robert Wilhelmsen
Takstdato: 05.12.21 12:15

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 95 392,- pr. 01.11.21
Andel fellesformue: kr. 17 607,- pr. 01.11.21

Totalpris inkl. omkostninger
4 590 000,- (Prisantydning)
95 392,- (Andel av fellesgjeld)

4 685 392,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
121 120,- (Dokumentavgift)
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

130 140,- (Omkostninger totalt)

4 815 532,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 760,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Fra 01.01.2022 vil felleskostnadene øke til totalt kr. 2.898,-.

Eier
Donna Maria Tang-de Leon Anton Aziz De Leon

Beskrivelse
Nyoppusset, gjennomgående og lekker 3-roms leilighet beliggende sentralt til på idylliske Rosenhoff med "alt" innen gangavstand.

Leiligheten består av innbydende entré med plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Kjøkken med IKEA kjøkkeninnredning fra 2021 og med integrerte hvitevarer. Romslig stue med god plass til salong, og tv-løsning. Utgang til solrik, vestvendt balkong. Store vindusflater og den gode takhøyden i kombinasjon med moderne og tidsriktige farger, gir en moderne og innbydende fremtoning av leiligheten. Soverommene har god plass til dobbeltseng og garderobeløsning. Eldre bad som er overflateoppusset i 2021.

Mulighet for kjøp av garasjeplass fra eier*.

Perfekt for de med et ønske om å bo sentralt, med tilgang til et godt kollektivtilbud og grønne parkområder.

- Flytt rett inn!
- Leiligheten er oppusset i 2021.
- Ny IKEA kjøkkeninnredning fra 2021, med integrerte hvitevarer.
- Solrik (vestvendt) balkong med på ca.7 kvm.
- Heisadkomst i trappehuset til svalgang.
- Deler av El-anlegget er oppgradert i 2021.
- Nytt gulv fra 2021.
- Vegger og himling er overflatebehandlet.
- Mulighet for kjøp av garasjeplass med i felles lukket anlegg.
- Pipeløp med mulighet for montasje av peis i stue.
- Eldre bad, overflateoppusset i 2021.
- 2 Loftsboder.
- Tilgang til felles sykkelbod.
- Meget sentralt.
- Godt leieobjekt.
- Kort vei til alt av servicetilbud og offentlig kommunikasjon.
- Kort avstand til offentlig kommunikasjon.
- Fleksibel overtakelse, med mulighet for rask overtakelse.
- Ingen forkjøpsrett!

Parkering
Opsjon på kjøp av garasjeplass (merket 29) i felles lukket anlegg i nabobygg. Pris kr. 300.000,- + omkostninger. Det koster kr. 17.240,- å montere ladeboks for de som har garasje i sameiet. Infrastruktur er allerede etablert for lading. Ved salg vil det bli fakturert administrasjonsgebyr etter gjeldene prisliste som pt er kr 750,- og det betales kr. 392 i månedlige felleskostnader for garasjeplass (fra 01.01.2022 vil felleskostnadene øke fra kr. 392,- til kr. 412,- for garasjeplassen). 

Det er 37 parkeringsplasser i eget garasjeanlegg. Plassene er selveierseksjoner og salg administreres av Obos. I tillegg er det 7 utleieplasser utendørs til leie for sameiets beboere. Styret administrerer utleie av parkeringsplasser ute, og fører venteliste. Plasser tildeles etter venteliste eller førstemann-til-mølla prinsippet. Ledige plasser annonseres på oppslagstavler.

Beboerparkering etter gjeldende bestemmelser for området.
Følgende priser gjelder for beboerparkering for 2021:
Bensinbil, dieselbil, hybridbil, ladbar hybridbil: 5400 kroner for ett år
Elbil (helelektriske): 900 kroner for ett år
Motorsykkel og moped: 2700 kroner for ett år
Hydrogenbil og el-varebil: gratis
El-motorsykkel og el-moped: 450 kroner for ett år
Det tas forbehold om prisendring. For mer informasjon, se Oslo kommune sine hjemmesider: https://www.oslo.kommune.no/gate-transport-og-parkering/parkering/beboerparkering/beboerparkering-for-privatpersoner/

Beliggenhet
Leiligheten ligger meget attraktivt og sentralt plassert på idylliske Rosenhoff. Området er kjent for sitt fine bomiljø med vakre bygg og grøntarealer, om Torshovparken og Rodeløkkens Kolonihage.

Servicetilbud:
Nærmiljøet byr på det aller meste av forretnings- og servicetilbud. Nærbutikker som Kiwi, Rema 1000 og Bunnpris med sine gunstige åpningstider. Rett i nærheten finner du også det nyåpnede senteret Carl Berner Passasjen, med antakelig Norges flotteste Vinmonopolet utsalg, en moderne KIWI dagligvarebutikk, Apotek1 og Waynes Coffee. Etter travle dager kan det kanskje friste med take away? I umiddelbar nærhet finner du Sushi wok ekspressen, som har mange spennende retter. Videre finner du  Valentino pizza i Konghellegata, som er kjent for kanskje Oslos største pizza, samt Ming Sushi i Rosenhoffgata 1A.

Kort vei til grøntområder/parker:
Fantastisk beliggenhet med nærhet til flotte tur- og grøntområder. Nærmeste nabo er Torshovdalen, som byr på god utsikt og store grøntarealer å boltre deg på. Parken er velegnet for grilling og piknik, lek og soling. I tillegg ligger Torshovparken, Ola Narr- og Tøyenparken, Tøyenbadet, Botanisk hage, Birkelunden og Sofienbergparken alle i gangavstand fra boligen. Turmulighetene langs Akerselva er heller ikke langt unna.

Treningsmuligheter:
For den aktive finnes flere treningssentre i nærheten som SATS, Bare trening og Fresh Fitness på Carl Berner. Videre har du mulighet til å trene på CrossFit Yggdrasil. Utomhus byr nærområdet på minigolf, sandvolleyballbaner og tennisbaner. Her er det gode muligheter for et aktivt liv! Ønsker man en tur til marka, er det enkelt å sette seg på T-banen fra Sinsen, eller på Carl Berner, og videre ta turen til feks. Sognsvann, Østmarka og Nordmarka - med flotte turstier året rundt.

Kollektivtrafikk - et tilbud i særklasse:
Nærmeste holdeplass er i umiddelbar nærhet; Rosenhoff, med buss 31 og trikk 17. Sinsen T-banestasjon er også få minutters gange fra boligen. Carl Berners Plass er et viktig knutepunkt i kollektivtrafikken, og fra området er det direktelinjer med trikk, T-bane eller busser til destinasjoner som BI Nydalen, Blindern, Høyskolen, Ullevål Sykehus, Oslo S, Majorstuen, Bislett m.m. Med andre ord kommer man seg enkelt rundt i hele sentrum. Skal man benytte seg av kollektivtilbudet så behøves ingen planlegging, da man enkelt kommer seg rundt overalt i byen og som regel med en direktelinje til din destinasjon. For eksempel tar t-banelinjen "Ringen" deg til BI Nydalen på 3 stopp og til UiO Blindern på 6 stopp. Av T-banelinjer så har man linje 4,5 og 6. Av busser så har man blant annet 20, 21, 28, 31 og 57-bussen, i tillegg til flybuss.

Det urbane liv:
Grünerløkka, med sitt pulserende byliv er innen kort gang-/sykkelavstand. I dette området ligger noen av bydelens mest populære spise- og serveringssteder, som Sydøst, Trattoria, La Benjamin, Delicatessen, Villa Paradiso, Nighthawk Diner og Food Story. På Vulkan finner man kjente Mathallen med matprodukter av høy kvalitet. I tillegg byr Mathallen også på en rekke kaféer og spisesteder. For utelivsbaronen, eller baronessen, er det en rekke utvalg av nattklubber, puber og loungebarer, som f.eks. Pigalle Cocktailbar, Tea Lounge, BAR Vulkan, Qadis, Blå m.m.

Med Trondheimsveien 162 A som startdestinasjon, har du med andre ord et flust av servicetilbud, turmuligheter, butikker osv. i kort rekkevidde fra eiendommen, som forenkler hverdagen.

Bebyggelse
Området består i det vesentligste av bygårdsbebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 2634 kvm
Tomten er pent opparbeidet og skjermet mellom bygningene. Tomten har gressplen, plasser til sittegrupper, lekeplass, steinlagte gangveier, samt felles urtehage, felles sykkelparkering og beplantninger.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Inneholder
Entré, bad, 2 soverom og stue/kjøkken.

Det medfølger i tillegg 2 egne loftsboder på ca. 2,1 og 2,5 m² (gulvareal).

Byggemåte
Fundamentert med støpt såle på antatt fast grunn. Hovedbærekonstruksjon i betong med innfelte fasader i trebindingsverk. Fasader forblendet med teglstein og fasadeplater. Saltak i treverk tekke med takstein. Snøfangere, renner, nedløp og beslag i stål. Felles trappegang med betongtrapp. Utvendig felles svalgang. Bygningen har personheis.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven. Følgende har fått Tilstandsgrad 2 (Tg2) i rapporten:

* Ytterdør fra byggeår med normal elde og slitasje, alder tatt i betraktning. Tg2 gis grunnet alder.
* Bad. Tg2 gis grunnet alder på slukløsning/oppbygning.
* Markise med værslitasje. Tg2 gis grunnet elde og slitasje.

Primærrom
Primærrom: 56 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entré/gang, bad/vaskerom, 2 soverom, stue og kjøkken

Bruksareal
Bruksareal: 56 kvm

Standard
Leiligheten har følgende standard:
Vegger: Glatte flater og fliser. Veggene er overflatebehandlet i 2021.
Gulv: Laminat og fliser. Nye gulv er lagt i 2021.
Himling: Malte glatte flater. Himlingene er overflatebehandlet i 2021.

Entré:
Lys og innbydende entré med plass til oppbevaring av sko og yttertøy. Malt ytterdør med sikkerhetslås og dørcalling med åpner.

Stue:
Tiltalende stue med god plass til både sofagruppe, spisegruppe og TV- løsning med tilhørende møblement. God takhøyde og store vindusflater som slipper inn behagelig og naturlig lys. Pipeløp med mulighet for montasje av peis. Fra stuen er det utgang til solrik balkong på ca. 7 m2.

Kjøkken:
Nytt og moderne IKEA kjøkken fra 2021. Kjøkkeninnredningen er utført med høyglans fronter, laminat benkeplater, oppvaskkum, ventilator med kullfilter, ledbelysning under overskap, integrert oppvaskmaskin, kjøl/fryseskap, stekeovn og induksjon platetopp. Waterguard med lekkasjestopp og komfyrvakt er montert.

Bad:
Eldre bad som er overflateoppusset i 2021 med nye overflater - dusjhjørne med nye veggfliser og nye gulvfliser. Nytt dusjhjørne og innredning (toalett, servant og dusjarmatur). Baderommet er innredet med veggmontert toalett, dusjhjørne med kar, opplegg for vaskemaskin, baderomsinnredning med glatte fronter og heldekkende servant.

Soverom I:
God størrelse holdt moderne og tidsriktig farge som står i stil med resten av leiligheten. Det er plass for dobbeltseng og medfølgende garderobeløsning. Rommet vender inn mot rolig bakgård.

Soverom II:
God størrelse holdt i moderne og tidsriktig farge som står i stil med resten av leiligheten. Det er plass for dobbeltseng og garderobeløsning. Rommet passer ypperlig som gjesterom, kontor eller barnerom.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger midlertidig brukstillatelse for boligblokk fra 1984.

Oppvarming
Gulvvarme på bad.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0,-

Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 760,- pr.mnd. Inkluderer kabel-TV/bredbånd, trappevask, kommunale avgifter, felles byggeforsikring, forretningsførsel, nedbetaling av fellesgjeld m.m.

I tillegg kommer evt. felleskostnader for garasjeplass kr. 392 per mnd.

Fra 01.01.2022 vil felleskostnadene øke til kr. 2.898,- for boligen og kr. 412,- for garasjeplassen. Totale felleskostnader på kr. 3.310,-. 392,- pr dt. 5% økning. 412,- 2898 for bolig.

Faste løpende kostnader
Kjøper/ny eier må etter overtakelse dekke bl.a. egne felleskostnader, eget strømforbruk, innboforsikring samt andre valgfrie tilleggstjenester. Dette kan/vil variere fra inngåtte avtaler og forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenummer: * OBOS04-98207662763
Type: A
Restsaldo: 8.812.717,-
Andelens saldo: 95.392,-
Restløpetid: 26 år 6 md.
Antall terminer per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 3,15%

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Inntekter:
Driftsinntekter i 2020 var til sammen kr 3 234 485.

Kostnader:
Driftskostnadene i 2020 var til sammen kr 2 192 144. Dette er kr 621 356 lavere enn budsjettert og skyldes i hovedsak at planlagte prosjekter ikke er gjennomført, samt at kostnader tilknyttet energi/fyring har vært lavere enn budsjettert. Planlagte oppgaver blir overført til 2021.

Resultat:
Årets resultat på kr 765 142 fremkommer i resultatregnskapet og foreslås overført til egenkapital. Eventuelt avdrag på langsiktig gjeld (lån) er ikke tatt hensyn til.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 65237768

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 108 461,- Som sekundærbolig Kr. 3 990 458,-

Sameie
Sameie: Sameiet Trondheimsveien 162, Orgnr: 971276967
- Sameiet består av 68 seksjoner.
- Sameiet består av to blokker og har to adresser (Trondheimsveien 162 A & B og Konghellegaten 1).
- Sameiet er et kombinert sameie som består av 65 boligseksjoner og to (2) næringsseksjoner samt en (1) garasjeseksjon på eiendommen gnr. 226, bnr. 77 i Oslo kommune. 
- Sameiet har en deltidsansatt vaktmester som utfører sitt arbeid i henhold til sin stillingsbeskrivelse.
- Sameiet praktiserer dugnad ihht. vedtektene punkt 3-3- Dersom seksjonseier ikke møter opp ilegges gebyr på kr. 500,-

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Det er ikke krav til styregodkjenning av ny eier. Eierskiftemelding besørges av eiendomsmegler.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt så fremt dette ikke medfører urimelig sjenanse for naboer. På sameiets fellesarealer gjelder båndtvang hele året.

Diverse
Rehabilitering og vedlikehold:
2020: Etablert infrastruktur til el-billading.
2020: Asfaltering. Fellesprosjekt med nabogårdene - ny asfalt på parkeringsplasser og vei.
2019: Utbedring sprekker i mur.
2018: Vinduer. Skiftet alle vinduer og balkongdører i sameiet.
2016 - 2017: Sikring av adgang til piper på tak.
2016: Byttet alle lamper på loft (fellesareal).
2016: Brannvern. Alle enheter har fått utdelt nytt brannvernsutstyr.
2015: Utbedring vanninntrenging. Utbedring av lekkasje i garasjetak.
2015: Diverse.
2014: EL-Kontroll.
2014: Malearbeider.

Viktigste oppgaver planlagt i 2021:
- Brannsikringstiltak - brannvarslingsanlegg på loftet og i garasjen.
- Murerarbeid - følge opp utbedring av sprekker.
 - Rens av ventilasjonsanlegget - er bestilt.
- Utbedre vannlekkasje i taket på trappehuset i Trondheimsveien - bestilt.
- Vurdere tilstand på takene - bygget er snart 40 år - krav ift. forsikringsavtale.
- Vurdere behov for overordnet tilstandsrapport for sameiet.

Kostnad for å skifte ut brannlukene med vinduer samt brannsikre taket på balustraden er estimert til i underkant av kr. 600 000,-. Styret har søkt og fått innvilget lånefinansiering av kostnad, men dette lånetilsagnet gikk ut, og må søkes på nytt når sak nærmere seg behandling. Det skal da ikke være noe problem å få det innvilget igjen ifølge Obos banken.

Styret melder også om at vinduer som ble skiftet i 2018, men pga. brannsikkerhet så måtte det settes inn brannluker. Flere klager på dårlig luft og har funnet ut at de kan skiftes med et lite åningsbart vindu. Denne saken skal opp til beslutning når korona tillater det. Dette kan da bli en ekstra kostnad utover det vinduene har allerede kostet.

Sameiet har i perioder vært plaget med rotter inne på fellesområdet, men dette virker å ha avtatt noe det siste året. Sameiet har avtale med skadedyrfirma som følger opp regelmessig og dette ser ut til å holde det i sjakk.

Det ble i 2005 utarbeidet en rapport av firmaet Kr. Apeland over status på bygningsmassen. Styret har brukt denne rapporten som utgangspunkt for utbedring av tiltak. Status for sameiets bygningsmasse ble vurdert på nytt i juni 2017, da det ble foretatt en ny befaring for å se på hvordan de avdekkede forholdene fra 2005 hadde utviklet seg. Rapporten og status på sprekker ble på nytt revidert i 2020 for å sjekke utvikling, og for å få en oppdatert vurdering etter at tiltak var gjennomført. Rapporten viser at det ikke skal være nye store nye forhold som er avdekket. Styret vil jobbe videre med utbedring av sprekkene i henhold til rapporten.

Styret opplyser om at de jobber med å få opp oversikt over vedlikeholdstiltak. Styret sier
sprekker i mur må fikses, taket må muligens skiftes/rehabilteres, røropplegget må det også gjøres noe med, for å nevne noe. Styret håper å ha på plass rapport i løpet av et par måneder.

Annet
- Taklamper medfølger ikke (begge soverom, kjøkken og gang).
- Det vil ikke bli utført ytterligere utvask før overtakelse.
- Møbler/styling forbundet med styling av leiligheten medfølger ikke.

Kommentarer fra egenerklæringsskjema:
* I følge sameiet har det blitt observert skjeggkre i en av leilighetene i sameiet. Det har blitt utført kontroll i regi av sameiet hvor det har blitt plassert ut limfeller i alle leiligheter i sameiet. Det har ikke vært noen funn av skjeggkre i vår leilighet.
* Rørarbeider på bad/kjøkken er utført av Kim Tek AS (Nytt røropplegg på bad og kjøkken i forbindelse med modernisering).
* Elektriske arbeider i leiligheten er utført av Kvikk installasjon AS (Lysbrytere, stikkontakter, tilkobling av kjøkken).
* Leiligheten har ikke vært bebodd av nåværende eier.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
På eiendommen er det tinglyst erklæringer/avtaler som for eksempel rett for kommunen til å anlegge vann- og kloakkledninger inkludert reparasjon av disse, bestemmelser om bebyggelsen, gjerder, vei og adkomstrettigheter. Disse erklæringene/avtalene følger eiendommen ved salg og kan ikke slettes. Vennligst ta kontakt med megler for nærmere spesifikasjon av disse.

Servitutter i grunn:

1897/900752-1/105  Erklæring/avtale  
13.11.1897 
Bestemmelse om kloakkledning
Overført fra: 0301-226/77
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1961/505720-1/105  Erklæring/avtale  
07.04.1961 
Vedtak av Oslo kommunes vann- og kloakkreglement
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-226/77
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/500332-1/105  Best om garasje/parkering  
09.01.1962 
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-226/77
Gjelder denne registerenheten med flere

1980/523184-1/105  Bestemmelse om veg  
16.12.1980 
Bestemmelse om bebyggelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-226/77
Gjelder denne registerenheten med flere

1982/507530-3/105  Erklæring/avtale 
 23.07.1982 
PANTERETT UTEN OPPTRINNSRETT TIL SAMEIET
FOR: NOK 10,000
MED PRIORITET
ETTER 90% AV FØRSTE TINGLYSTE OVERDRAGELSESSUM
Gjelder denne registerenheten med flere

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.  Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Slik beslutning krever et flertall på minst to tredjedeler av de avgitte stemmene på årsmøtet.

Vei/vann/kloakk
Veien til eiendommen er offentlig. Fra eiendommen går det privat stikkledning som er koblet til den offentlige hovedledningen. Kostnaden til eventuelt vedlikehold eller reparasjon av stikkledning og vannrør, inkludert grøft, bekostes av seksjonseiere.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig med tilhørende anlegg etter reguleringsplan S-2255. Vedtatt: 28.07.1977.

Saksnr. 201817368: Saken gjelder Trondheimsveien 132. Sophies Minde. Pågående plansak, saksnr. 201817368: Saken gjelder Trondheimsveien 132. Sophies Minde. Omsorgsbygg ønsker å rehabilitere og bygge om Sophies Minde til barnehage med inntil 28 avd. og etablere ca. 185 kontorplasser og bydelsfunksjoner for Bydel Grünerløkka. Man skal også rehabilitere «Sorgenfri» -bygningen for fremtidig bruk. Se saken på Plan- og Bygningsetatens hjemmesider: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/saksinnsyn/casedet.asp?caseno=201817368

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 590 000,- (Prisantydning)
95 392,- (Andel av fellesgjeld)

4 685 392,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
121 120,- (Dokumentavgift)
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

130 140,- (Omkostninger totalt)

4 815 532,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.Det er ikke tegnet boligselgerforsikring ifbm. salget. Det er likevel utarbeidet en egenerklæring som interessenter bør gjøre seg kjent med før budgivning. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.37 500)
Tilstandsrapport (Kr.6 000)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.585)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Foto (Kr.4 000)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.404)
Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Markedspakke (Kr.9 000)
Oppgjør (Kr.5 500)
Totalt kr. (Kr.69 156)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
92-21-0202

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Sinsen og Rosenhoff Eiendomsmegling AS
EIE Sinsen
Org. nr:922183201
Trondheimsveien 153-155
0570 Oslo
Tlf: 23 89 69 86

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler / Partner Vincent Mabuza

Saksbehandlere
Vincent Mabuza
EIE Sinsen
Eiendomsmegler / Partner
Mob: 94 30 30 95 / E-post: vima@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Trondheimsveien 162 A
For mer om objektet
Trondheimsveien 162 A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: