Bilde 1 av Turbinveien 3Bilde 2 av Turbinveien 3
Digital salgsoppgave
Turbinveien 3

0195 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Tiltalende 3-roms leilighet med solrik balkong, garasje og heisadkomst. Felles takterrasse. "Alt" inkl. i felleskost.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Borettslag
Eierseksjon
1
Antall soverom
2 soverom
Etasje
6
Primærrom (P-ROM)
62 m²
Bruksareal (BRA)
62 m²
Bruttoareal (BTA)
68 m²
Fellesutgifter
kr 8 257 / Mnd
Prisantydning
kr 3 800 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 1 656 000
Totalpris
kr 5 471 504
Fellesformue
kr 8 162
Byggeår
2009
Tomt
Fellestomt 4040 m²
Oppdragsnummer
71210096
card-default

Elisabeth Bjerke Lie

Eiendomsmegler
Les om Elisabeth
card-default

Silje Dammen

Eiendomsmegler | Partner
Les om Silje
Prisantydningkr 3 800 000,-
Fellesgjeldkr 1 656 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 494,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 5 471 504
Eiendom
Turbinveien 3, 0195 Oslo, Etasje: 6

Matrikkel
Gnr. 236 bnr. 218 snr. 1, andelsnr. 52 i Møllehjulet Borettslag med orgnr. 994483781 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 62 kvm, Bruksareal: 62 kvm, Bruttoareal: 68 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
2

Byggeår
2009

Tomt
Fellestomt 4040 m²

Prisantydning
3 800 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 1 656 000,- pr. 01.05.21
Andel fellesformue: kr. 8 162,- pr. 01.05.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
3 800 000,- (Prisantydning)
1 656 000,- (Andel av fellesgjeld)

5 456 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

5 471 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 8 257,- pr. mnd.

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

IN-ordning
Borettslaget har lagt til rette for individuell nedbetaling av fellesgjeld (IN-ordning). Dette gir andelseier adgang til å innbetale sin del av fellesgjelden. Innbetaling forutsetter at andelseier har inngått en egen avtale med borettslaget. Ved henvendelse til OBOS Avdeling medlemslag vil andelseier få informasjon om avtalens betingelser og priser. Innbetalingen kan foretas to ganger per år ved terminforfall 01.04 og 01.10 på borettslagets felleslån.

Nedbetales fellesgjelden på denne andelen vil felleskostnader ligge på ca. kr. 4115,- pr. mnd.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnadene inkluderer strøm (a-kontobeløp), varmtvann (a-konto avregning basert på bruk), fyring (fordeles på areal), garasje, kabel-tv og internett (grunnpakke), kommunale avgifter, forretningsfører, vaktmestertjenester, renter og avdrag fellesgjeld og utvendig forsikring m.m.

Varmt tappevann og strøm avregnes etter faktisk forbruk. Fyring fordeles på beboerne ihht areal. Men iht. avtale mellom borettslaget og techem så blir det kun lagt inn nye akontobeløp på kategori 004 strøm, oppvarming/tappevann. Kategori 035 oppvarming, har et konstant akontobeløp.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Dag Erlend Kvarme

Beskrivelse
Silje Dammen ved EIE Løren har gleden av å ønske velkommen til Turbinveien 3; En lys og lekker 3-roms leilighet med fantastisk beliggenhet i et attraktivt boområde midt i Kværnerdalen. Kværnerbyen er et område som er trygt og hyggelig for både barn, voksne og eldre. Det er gangavstand til idylliske Svartdalsparken med sitt unike turterreng, samt kort vei til sentrum med alt av fasiliteter og servicetilbud.

Leiligheten ligger i byggets 6.etasje med heisadkomst til etasjeplan. Leiligheten har direkte utgang fra stuen til en romslig og solrik balkong på ca. 8 kvm. Det er et stort avlåst og frodig gårdsrom i borettslaget og til glede for beboere er det også en felles takterrasse i blokken. I tillegg medfølger garasjeplass i felles garasjekjeller samt egen kjellerbod på ca. 5 kvm med god plass for oppbevaring.

Leiligheten har eikeparkett på gulv og er gjennomgående malt i moderne og delikate farger som gir et pent preg. Boligen er nymalt nå i 2021. Boligen er gjennomgående og får rikelig med lysinnslipp gjennom store vindusflater samt en god takhøyde. Leiligheten har en romslig og fin entré med parkett på gulv som gir et godt førsteinntrykk av leiligheten. Leiligheten har et delikat kjøkken med lys innredning i åpen løsning mot stue med god plass for sofa samt tilhørende møblement. Videre har leiligheten et flislagt baderom med opplegg for vaskemaskin samt to store og luftige soverom med god plass til seng- og garderobeløsninger. Her kan du bo godt i vakre, luftige og rolige, men likevel sentrale omgivelser.

Kort fortalt:
- Tiltalende 3-roms andelsleilighet med god planløsning.
- Leiligheten er gjennomgående.
- Heisadkomst opp til etasjeplan.
- Romslig balkong på ca. 8 kvm med gode innredningsmuligheter.
- Vestvendt flislagt balkong med fint utsyn mot Oslo og med upåklagelige solforhold.
- Sol på balkongen fra ca. kl. 13.00-21.00 om sommeren.
- Innbydende entré med parkett og plass til garderobeskap.
- Moderne åpen kjøkken- og stueløsning.
- Kjøkken med opplegg for oppvaskmaskin.
- Alle hvitevarer medfølger.
- Romslig stue med store vindusflater samt parkett på gulv.
- Hele leiligheten er malt i 2021.
- Et pent, flislagt bad med dusjhjørne.
- Opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel på baderommet.
- To store og luftige soverom med god plass til seng.
- Bod/kontor i tilknytning til begge soverommene.
- Romslig kjellerbod på ca. 5 kvm.
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Varmtvann, strøm og oppvarming a-konto inkl.
- Garasjeplass i felles garasjeanlegg. 
- Avlåst gårdsrom som er pent opparbeidet.
- Felles takterrasse i blokken.
- Kabel-tv og internett (fibernett) er inkludert i fellesutgifter.
- Meget gunstig rente med 0,82% på fellesgjelden!
- Ingen dokumentavgift ved kjøp.

Velkommen til en hyggelig visning! Husk påmelding.

Parkering
Det medfølger en garasjeplass i felles garasjeanlegg. Styret i borettslaget har lagt til rette for bestilling av ladepunkt for el-bil. (Se priser og info: http://mollehjulet.no/0652/bestilling-av-ladepunkt-for-el-bil-order-a-charging-point-for-eletric-cars). For de som har ladestasjon må det betales kr 200 pr. mnd. for strøm til lading til privat bruk. Ta kontakt med styret for ytterligere informasjon om lademuligheter og priser for dette.

Det er flere ladepunkter for el-bil på gateplan, betalingsparkering i parkeringshus ved Kiwi og ellers gateparkering etter gjeldende bestemmelser.

Beliggenhet
Leiligheten ligger i et sentralt og populært boligområde i Kværnerbyen i Oslo kommune. Bydelen er bygd på Kværner Brugs gamle tomt og har sentral beliggenhet med kort avstand til Gamlebyen, samt Bjørvika, der Operaen og Oslos nye finansdistrikt allerede er etablert. I dette området vil det de kommende årene åpnes praktfulle bulevarder med en rekke nye forretninger og restauranter. En kort spasertur unna har du blant annet Ladegården Café hvor du kan sitte ute i solen i sommerhalvåret og nyte en italiensk steinovnsbakt pizza servert med noe godt i glasset. Det er i tillegg gangavstand til Bjørvika og Sørenga. Langs Barcode er det flere restauranter som Vaaghals, Nodee Barcode og Nodee Sky. Flere cafeer, butikker og Elixia treningssenter finner du også her. Om sommeren er det også bademuligheter på Sørenga bad, samt et ytterligere tilbud av restauranter med uteservering på bryggen. Det er også kort vei til Tøyen, med ca. 20 minutters gange kommer du til Tøyen torg der du finner hyggelige steder som Postkontorets pizza og øl. Grønland med sitt yrende folkeliv med spennende, særpregede butikker ligger også i gangavstand fra Kværnerbyen.

Gårdsrommet i borettslaget er lukket, dvs. at det kun er beboere i borettslaget som har nøkkel og adgang. På denne måten kan du la barna leke trygt i gårdsrommet. Felleseiendommen er pent opparbeidet med asfalterte og steinbelagte internveier, plenarealer og diverse fin beplantning. Området har også lekeplass, felles sittegrupper og felles sykkelparkering.

Kværnerbyen byr på treningssenter, kort vei til idrettshall, samt Jordal sportspark med bl.a. fotballbane, skøytehall, amerikansk fotball og skateanlegg m.m. Det er etablert fine grøntområder med vannspeil, hyggelige møteplasser og torg i nærområdet. I Kværnerbyen finner du også Nordstrand Konditori - Piece of cake. I tillegg til kaffe og kaker holder de åpent på kveldstid med servering av pizza, øl og vin.

En rekke parker og fine rekreasjonsområder ligger i gangavstand, blant annet Ekebergparken, Klosterenga kulturpark, Middelalderparken med Middelalderfestivalen, samt Tøyenparken med Tøyenbadet og Botanisk hage. Langs Alnaelva kan man gå inn mot Svartdalen med flotte skogsområder for både turgåere og mosjonister. Svartdalsskogen som er Oslos siste urskog har fine turstier og er et ypperlig sted for å ta seg en joggetur. Gjennom Kværnerbyen går vannspeilet, en liten kanal med dam. I vinterhalvåret kan du ta frem skøytene, og om sommeren er dette et fint sted å samles eller gå tur. Kværnerbyen er pent opparbeidet med elementer fra gamle Kværner Brug.

Servicetilbud
Dagligvarehandelen kan gjøres ved blant annet Kiwi i Kværnerbyen, Kværnerbyen frukt og grønt, og Rema 1000 på Vålerenga. I Kværnerbyen finner du også treningssenteret Fitnessroom, apotek, frisørsalong, neglesalong, renseri og ikke minst blomsterbutikken Rosé. Kværnerbyen frukt og grønt har i tillegg søndagsåpent og utlevering av pakker fra Post Nord. Nærmeste postkontor er post i butikk hos Coop Prix i St. Halvardsgate, kun en liten spasertur fra boligen.

I Kværnerbyen finner du også Nordstrand Konditori - Piece of cake. I tillegg til kaffe og kaker holder de åpent på kveldstid med servering av pizza, øl og vin. I tillegg har restaurant Kraft åpnet en hyggelig nabolagsrestaurant i Turbinveien 26.

Ved Vålerenga-parken som ligger en kort spasertur unna leiligheten, finner vi Smia Galleri, en skjult perle som tilbyr gourmetmat i et sjarmerende lokale.

Ønsker du ytterligere servicetilbud byr Barcode/Bjørvika, Oslo City, Byporten, Aker Brygge og Grønland Basar og de øvrige handlegatene i sentrum på et rikt og variert utvalg. Ulike kafeer, barer og restauranter ligger godt innen rekkevidde.

Buss, trikk og sykkel
Området gir gode muligheter for offentlig kommunikasjon. Nærmeste holdeplass er Kværnerbyen og med 32-bussen fra Kværnerbyen tar det ca. 6 minutter til Bjørvika og 17 minutter til Rådhuset og Aker brygge. I helgene går også 32-bussen som nattbuss til Kværnerbyen.

Fra Konows gate går buss 34, 70 og 74 fra holdeplassen Kværner. "Kværnertrappa" gjør busstoppet i Konows gate lett tilgjengelig for alle beboere i Kværnerbyen. Videre går buss nr. 20 og 37 fra Galgeberg og trikk 18 og 19 fra St.Halvards plass. Det går bussrute døgnet rundt til Galgeberg, i tillegg til nattbuss fra lørdag- søndag til stoppet Kværner som ligger på toppen av "Kværnertrappa". Dette er buss nummer 18N og 70N.

I Kværnerbyen er det etablert bysykkelstativ og eget EL-sykkelstativ der sykler kan leies til en rimelig pris for rask adkomst til byen eller en hyggelig søndagstur. El-sparkesyklene kan også benyttes til og fra Kværnerbyen.

Tidsavstander med bil
Med bil fra Kværnerbyen tar det ca.:
1 min til både E6 og E 18,
3 min til Gamlebyen,
4 min til Oslo S,
8 min til Grünerløkka,
8 min til Majorstuen,
31 min til Oslo lufthavn.

Bebyggelse
Området består i det vesentligste av ny blokkbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 4040 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
6. etasje: Entre, stue/kjøkken, baderom, 2 soverom og 2 kontorer.
Annet: Leiligheten disponerer en bod på ca. 5 kvm (takhøyde 2,22 m.) i fellesarealer i kjeller.

Arealbeskrivelse:
6.etasje: P-rom: 62 kvm som består av: Entre, stue/kjøkken, baderom, 2
soverom og 2 kontorer.
Alle rom i boligen inngår i P-rom.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Philip Østvik v/ Anticimex, 7.6.2021:

Boligblokk over 8 etasjer samt kjeller, oppført i 2009. Gulvflater i kjeller og etasjeskillere av betong. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av teglstein. Takkonstruksjon i tilnærmet flatt tak utvendig tekket med membran/takpapp, ikke besiktiget. Entredør av typen trefiber har brannklasse B-30 og lydklasse 35 dB samt kikkehull. Vinduer og balkongdør fra 2008 med trerammer har 2 og 3 lags glass.

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 62 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom: Entre, stue/kjøkken, baderom, 2
soverom og 2 kontorer.

Bruksareal
Bruksareal: 62 kvm

Boder
Det medfølger en kjellerbod på ca. 5 kvm.

Standard
Entré | Velkommen inn!
Boligen har heisadkomst til etasjeplan. Her kommer man inn i en lys og innbydende entré med eikeparkett på gulv, veggflater malt i en delikat farger samt plass til garderobeskap med god plass for oppbevaring av yttertøy. Det er montert callinganlegg ved inngangsdøren. Hele boligen er nylig malt. Fargene er fra Jotun, supermatt. Tak er malt i samme ferger som vegger. Stue og kjøkken: Impression, Soverom: Raw canvas. Soverom2: Smoked oak. Gang: Egghvit.

Kjøkken og stue | Åpen og sosial løsning
Kjøkkenet er lyst og delikat med eikeparkett på gulv, takhøy kjøkkeninnredning med lyse slette fronter og laminat benkeplate. Det er praktiske fliser mellom over- og underskap, samt montert doble stikkontakter på vegg. Det er Siemens komfyr og oppvaskmaskin, samt kombinert kjøl- og fryseskap fra Samsung. Kjøkkenet ligger i åpen løsning mot stue som gir et romslig og sosialt allrom der man kan ha familie og venner på besøk.

Stuen er lys og romslig med eikeparkett på gulv samt veggflater malt i en delikat farge. Det er god plass til sofa samt tilhørende møblement. Fra stuen er det utgang til en romslig balkong på ca. 8 kvm med gode solforhold. Det er i tillegg god plass til et spisebord med tilhørende møblement mellom stue og kjøkken. Store vindusflater gir godt med lys til stue og kjøkken.

Balkong | Solrik og luftig
Leiligheten har utgang fra stuen til en romslig flislagt balkong på ca. 8 kvm med gode solforhold samt god plass til en sittegruppe med tilhørende møblement. Uteplassen er vestvendt og blir en forlengelse av stuen om sommeren der middagen kan nytes i godt lag. Her har du sol på fra ca. 13.00 til 21.00 om sommeren. Det er montert utelys som gir en hyggelig atmosfære selv på mørke kvelder. I tillegg er det en stor felles takterrasse i blokken.

Bad/wc/vaskerom | Flislagt og romslig
Leiligheten har et flislagt baderom med gulvvarme og downliights i himlingen. Badet er utstyrt med hvit slett innredning med skapfront og servant. Videre har badet vegghengt toallett og dusjhjørne med innfellbare dører. Baderommet har opplegg og plass for vaskemaskin og tørketrommel.

Soverom og kontordeler | Lyse og luftige
Leiligheten har to store og luftige soverom med god plass til seng samt tilhørende møblement. Soverommene har stort vindu som gir rikelig med lysinnslipp. Begge soverommene ligger i tilknytning til hver sin kontordel. Her vil det være plass til skrivepult og annen oppbevaring.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Konklusjon tilstandsrapport
Takstmannen vurderer eiendommens tilstandsgrad fra 1-3, der 1 er best og 3 er dårligst. Det er stort sett gitt TG1, med unntak av:
TG2 gitt på membran, tettesjikt og sluk (i gulv og vegger) ink. rørgjennomføringer på bad grunnet at det er ikke observert synlige skader, men membran er vurdert til å ha en alder som tilsier begrenset restlevetid samt litt løs klemring i sluk.
TG2 gitt overflater gulv på øvrige rom grunnet at det ble på befaringstidspunkt observert stedvis hakk i parkett.
TG2 gitt overflater gulv på kjøkken gitt samme punkt under øvrige rom.

Fra selgers egenerklæringsskjema:
Ingen kommentarer

Medfølger/medfølger ikke:
Alle hvitevarer i boligen medfølger.
Alle fastmonterte lamper medfølger.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest på boligblokk fra 2010.

Oppvarming - Teknisk
Boligen er oppvarmet via vannbåren fjernvarme fra radiatorer. Dette gir en behagelig varme og et godt inneklima. I tillegg er det gulvvarme på bad.

Sikringsskap har automatsikringer. Skap er plassert på vegg, i entre. Hovedsikring har 63 Amp.

Boligselskapet har avtale med Techem om leveranse av energiservicetjenester. OBOS fakturerer den enkelte beboer akonto på vegne av Techem sammen med ordinær innkreving av felleskostnader. Techem avregner faktisk energiforbruk pr. år mot innkrevd akontobeløp. Avregning og evt. justering av akontobeløp skjer årlig.

Vannrør av typen rør i rør system. Delvis synlig på baderom og i kjøkkeninnredning. Fordelerskap med for rør i rør system er montert på baderom, i himling over dusjsone. Avløpsrør av typen pvc. Felles varmtvann. Radiatorer med varmtvann fra felles fyringsanlegg.

Leiligheten har mekanisk avtrekk fra baderom og kjøkken. Røykvarsler tilkoblet sentralt brannvarslingsanlegg er plassert i himling.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Lys grønn - Energikarakter B

Eiendomsskatt
Det er i 2021 ikke eiendomsskatt for denne andelen.
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 8 257,- pr.mnd.
strøm (a-kontobeløp), varmtvann (a-konto avregning basert på bruk), fyring (fordeles på areal), garasje, kabel-tv og internett (grunnpakke), kommunale avgifter, forretningsfører, vaktmestertjenester, renter og avdrag fellesgjeld og utvendig forsikring m.m
Herav:
Kapitalkost. lån 1 HUS301 kr. 4.142,-
Felleskostnader kr. 2.784,-
Oppvarming/varmtvann kr. 753,-
Oppvarming kr. 401,-
Garasje kr. 177,-

Faste løpende kostnader
Strøm er inkl. i felleskostander a-konto og vil bli avregnet en gang pr. år fra Teckhem. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Nåværende eier har betalt ca. kr. 111/mnd for innboforsikring, forsikringssum 500.000 fra OBOS/Tryg.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Borettslaget har et felles lån pr. 20.5.2021 med følgende betingelser:
Lånenr.: HUS301-1150889210
Total restgjeld: 245.829.269,-
Andel restgjeld: 1.655.215,-
Restløpetid: 38 år 11 md.
Rentekostnad: 4.151,-
Antall terminer pr. år: 4
Rente: 0,82% Flytende
Annuitetslån

IN-ORDNING
Det er mulighet for individuell nedbetaling av fellesgjeld. Ta kontakt med forretningsfører for ytterligere informasjon.

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører.

Årsregnskap
Regnskap for 2020 viser et overskudd på kr. 7 057 357.
Budsjett for 2021 viser et overskudd på kr. 5 639 094.

Forsikring med polisenummer
Frende forsikring Polisenummer: 3140663

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 113 006,- Som sekundærbolig Kr. 4 006 820,-

Borettslag
Borettslag: Møllehjulet Borettslag, Orgnr: 994483781

Møllehjulet borettslag består av 177 boliger. Borettslaget eier en samleseksjon for boligene i Smeltedigelen Eierseksjonssameie, som ellers består av 6 næringsseksjoner på gnr 236 bnr 218 i Oslo kommune.

Forretningsfører
OBOS, tlf: 22 86 55 00.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det er forkjøpsrett for borettslagets medlemmer, samt OBOS-medlemmer forøvrig. Parallellavklaring er igangsatt, konferer megler. Interesse for forkjøpsrett må meldes boligbyggelaget direkte via OBOS sin hjemmeside.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Dyrehold er tillatt, men skal alltid meddeles styret. Se husordensreglene og punkt om husdyrhold for mer informasjon.

Annet
Boligen er vasket ut i forbindelse med maling, styling og salg. Boligen blir ikke ytterliggere vasket ut før overtakelse.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Det er tinglyst to servitutter på eiendommen.

Erklæring tinglyst 03.10.2006 med dagboknr 471398 vedrørende utbyggingsavtale med vilkår og bestemmelser for utbygging.

 Erklæring tinglyst 15.01.2009 med dagboknr 29325 vedrørende avtaler om:
1. Bruksrett til vei for Gnr. 236 bnr. 218 skal ha bruksrett til kjørbar atkomst over eiendommen i felles regulert avkjørsel.
2. Biloppstillingsplasser/garasjeplass. Gnr. 236 bnr. 218 (næringslokalet på eiendommen) skal ha bruksrett til 7 biloppstillingsplasser på eiendommen.
3. Balkonger. Gnr. 236 bnr 218 gir rett til å ha balkonger hengende ut over gnr. 236 bnr. 40.
4. Reparasjoner og vedlikehold. Gnr. 236 bnr. 218 skal ha rett til bruk av nødvendig grunn på gnr. 236 bnr. 40 for reparasjon og vedlikehold av bygning og garasjeanlegg.
5. Vann- og avløpsanlegg. Stikkledninger gjennom annen eiers grunn.
6. Vann- og avløpsanlegg felles stikkledning. Gnr. 218 bnr. 40, gnr. 236 bnr. 212, gnr. 236 bnr. 216 og gnr. 236 bnr. 218 samt fremtidige fradelte parseller av disse (ledningseiere) anlegger felles stikkledninger for vann og avløp fra Oslo kommunes hovedledninger.

Det er videre tinglyst pantedokument og felles pantedok bor.innskudd på borettslaget grunnbok.

2010/52439-1/200  Pantedokument  
22.01.2010 
BELØP: NOK 324.436.000
Panthaver:HUSBANKEN  
Org.nr: 942114184
Uomsettelig

2010/52449-1/200  Felles pantedok bor.innsk  
22.01.2010 
BELØP: NOK 139.047.000
Panthaver:Fellesskapet Av Innskytere Jfr Brl §2-11, 1. Ledd  
Lnr: 10027570
 
2010/52449-2/200   ** Prioritetsbestemmelse  

22.01.2010 
veket for: PANTEDOKUMENT 2010/52439-1/200
 
2020/2243670-1/200  Pantedokument  
18.03.2020 14:00 
 BELØP: NOK 500.000
Panthaver:OBOS-BANKEN AS  
Org.nr: 911986884
Elektronisk innsendt


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet offentlig vei, vann og kloakk via privat stikkvei/-ledninger.

Regulering
Eiendommen ligger i et område regulert for bygeområde for boliger. Kværnerbyen er fortsatt under utvikling. I forbindelse med oppføring av nye bygg etc. kan/vil det forkomme byggestøy, støv og tilhørende ulempe.

Pågående plansaker:
Saksnummer: 201904699 - Gjelder Turbinveien 28 ( Fyrhuset) - Oppføring av boliger
Saksnummer: 200705311 - Gjelder Enebakkveien 69 - planforslag: Omregulere industriformål til boligbebyggelse.
Saksnummer: 201715801 - Gjelder Turbinveien 2 - 4 - Omregulere forretning og kontor, og spesialområdebevaring forretning til høyskole/kontor/bevertning samt bevaring.
Saksnummer: 201714401 (plansak) - Brynsbakken - Kapasitetsøkende tiltak - Gardermobanen - Gjøvikbanen.
Saksnummer: 201215904 - Gjelder Arnljot Gellines vei 1 - Planforslag til offentlig ettersyn - Detaljregulering - 22 nye boliger

Pågående byggesaker:
Saksnummer: 201909069 - Gjelder Turbinveien 32 -  Gjelder for etasjene over dagens barnehage ( 2 etg. og opp) - Bruksendring til bolig og fasadeendring.
Saksnummer: 201615003 - Gjelder Freserveien 1 - Oppføring av kontorbygg.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
3 800 000,- (Prisantydning)
1 656 000,- (Andel av fellesgjeld)

5 456 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

5 471 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Innhenting av servitutter (per stk) (Kr.172)
Markedspakke med LOOK (Kr.20 000)
Oppgjør (Kr.7 200)
Provisjon (Kr.54 560)
Tilrettelegging (Kr.13 000)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Visning-/overtakelseshonorar (Kr.5 800)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.13 972)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 740)
Totalt kr. (Kr.133 922)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
71-21-0096

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Løren & Økern Eiendomsmegling AS
EIE Løren & Økern
Org. nr:916510845
Lørenveien 41 D
0507 Oslo
Tlf: 40 02 00 95, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler | Partner Silje Dammen

Saksbehandlere
Elisabeth Bjerke Lie
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler
Mob: 91 76 54 55 / E-post: ebl@eie.no

Silje Dammen
EIE Løren & Økern
Eiendomsmegler | Partner
Mob: 41 61 14 07 / E-post: sd@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Turbinveien 3
For mer om objektet
Turbinveien 3

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: