Bilde 1 av Waldemars hage 3Bilde 2 av Waldemars hage 3
Digital salgsoppgave
Waldemars hage 3

0175 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

VISNING AVLYST - BUD GITT DIREKTE TIL SELGER OG AKSEPTERT AV SELGER.
Vis i kart
Boligtype
Leilighet
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
115
Antall soverom
1 soverom
Etasje
3
Primærrom (P-ROM)
52 m²
Bruksareal (BRA)
52 m²
Bruttoareal (BTA)
58 m²
Fellesutgifter
kr 3 035 / Mnd
Prisantydning
kr 4 990 000
Omkostninger
kr 143 690
Fellesgjeld
kr 12 000
Totalpris
kr 5 145 690
Fellesformue
kr 36 812
Byggeår
2005
Tomt
Fellestomt 6795 m²
Oppdragsnummer
76200065
card-default

Usman Ahmed

Megler/ Fagansvarlig / Jurist
Les om Usman
card-default

Akin Buga

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Akin
Prisantydningkr 4 990 000,-
Fellesgjeldkr 12 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 134 670,-
  
Totalpris kr 5 145 690
Eiendom
Waldemars hage 3, 0175 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 218 bnr. 100 snr. 115, leilighetsnr. 115 orgnr. 988154962 i Oslo kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 52 kvm, Bruksareal: 52 kvm, Bruttoareal: 58 kvm

Antall soverom
1

Byggeår
2005

Tomt
Fellestomt 6795 m²

Prisantydning
4 990 000

Andel f.gjeld/Formue
Andel fellesgjeld: kr. 12 000,- pr. 01.10.2020
Andel fellesformue: kr. 36 812,- pr. 31.12.2019

Totalpris inkl. omkostninger
4 990 000,- (Prisantydning)
12 000,- (Andel av fellesgjeld)

5 002 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
134 670,- (Dokumentavgift)

143 690,- (Omkostninger totalt)

5 145 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 035,- pr. mnd.
Herav:
Felleskostnader 2.605,-
Internett 430,-
*Mot en ekstra kostnad per mnd. er det mulig å leie P-plass, MC-plasser og ekstra bod dersom det er behov og tilgjengelig.

Felleskostnad inkluderer
Forretningsførsel, kommunale avgifter, felles bygningsforsikring, varmtvann, sentralfyr, bredbånd og kabel-tv, vaktmestertjeneste, renhold, drift og vedlikehold m.m.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter betales gjennom fellesutgiftene per mnd.

Parkering
Sameiet har et eget garasjelag som heter ''Waldemars Hage Garasjelag''. Garasjelaget eier garasjeanlegg i en egen fradelt volumeiendom under bakkenivå i Waldemars Hage, og består av 308 biloppstillingsplasser. Det er mulighet for leie og kjøpe parkeringsplasser i garasjen, dog avhenig av tilgjengelighet.
Garasjeannlegget er bygget med "heisløsning". Du parkerer bilen inn og heisen plasserer bilen på riktig sted.

For øvrig beboerparkering i gatene og offentlige plasser etter gjeldende regulering.

Eier
Ariyan Soheil Saghafi Margrethe Galaaen

Beskrivelse
Velkommen til Waldemars hage - en sjarmerende og stilren leilighet midt i Oslo Sentrum.

En gjennomført og oppgradert leilighet beliggende i byggets 3. etasje med store vindusflater og rikelig lysinnslipp. Leiligheten har utvilsomt en av byens råeste innredning! 2 balkonger og utsyn mot Akerselva er noen av godene. Leiligheten har en gjennomgående høy standard og arkitekturen er blant oslos beste i indre by. Du har opprinnelig høy standard fra byggeår, men leiligheten bærer preg av omfattende tilvalgsendringer og oppgraderte standardløsninger. Man kjenner fort at dette er et sted man vil trives!

Inngansparti |
Blokka har inngang både fra øst og vest. Mens øst bringer deg ut til lune naturskjønne omgivelser bringer inngangen i vest deg ut til kollektivtrafikk med yrende urbant uteliv i form av kaféer, restauranter m.m.

Entré | Velkommen inn
Allerede i det du beveger deg over dørstokken skjønner du at dette er en leilighet utenom det vanlige. Det første som møter deg når du ankommer leiligheten er en romslig entré med unik garderobeløsning. Eksklusiv garderobeskap fra garderobeeksperten med skyvedør av speil. Du får en helt egen walk-in med plass til å henge fra deg deg samt det tekniske rommet i leiligheten.

Stue & kjøkken | Italiensk design
Stuen er romslig og er praktisk inndelt i egen sone for sofagruppe, kjøkken og spiseplass. De store vindusflatene som slipper inn rikelig med sollys skaper en lun atmosfære i leiligheten og gir en god helhetsfølelse. Fra stuen er det adgang til østvendt balkong på ca. 4kvm. med kvalitetsdører med skyvefunksjon.

Et eksklusivt kjøkken i italiensk design av typen Varenna fra Poliform levert av Expo Nova. Kjøkkenet er av lyse og mørke fronter med integrerte hvitevarer fra Siemens som selvrensende komfyr, induksjonstopp, ventilator i stålhette og oppvaskmaskin. Kjøkkenet er av det øvrige skiktet med god skap- og benkeplass og unike lagringsmuligheter. I forbindelse med dette er det laget et spesialdesignet utrekkbart spisebord. Spisebordet med barkrakker er av eik fra Hole design med plass til 8 personer. Spisebordet medfølger boligen.

Balkong 1&2 | Starten på en god morgen
To identiske balkonger av god størrelse med plass til utemøbler der du kan nyte morgensolen tilbakelent i godstolen. På kveldstid har du unik varmelampe, i balkongen med adkomst fra stuen, som kan justeres i høyden hvor du kan nyte kjøligere kvelder med utsikt mot Akerselva. Ikke nok med én, du har i tillegg en egen balkong med adgang fra soverommet av samme løsning. Er du mer glad i utearealer finnes det også felles takterrasser i 7. etasje med fastmonterte sittegrupper.

Soverom 1 | Utsikt langs Akerelva
Leiligheten har et soverom av god størrelse med plass til en dobbelseng, nattbord på hver sine side og unik skyvedørsgarderobe med speilet fronter. Fra soverommet har du adgang til balkongen på 4kvm med utsikt langs Akerselva og naturskjønne omgivelser.

Bad | Hole design
Leiligheten har et pent flislagt bad med mørke fliser og dowlights i taket. Baderomsinnredning består av porselenservant med innredning opprinnelig i eik fra Hole design modernisert med mørk folie som egner seg godt for våtrom og gir god beskyttelse. Med mer av innmurt speil med belysning, vegghengt klosett, dusjhørne med både plass til en og to, samt opplegg til vaskemaskin & tørketrommel. Dette er et drømmebad!

Bod |
Med boligen medfølger også en kjellerbod med god lagringsplass på ca. 5 kvm.

Vi ønsker deg hjertelig velkommen til visning. Vi serverer lett fingermat med noe godt å drikke ved siden av!

Beliggenhet
"Vulkan er en liten by i byen, et sanselig univers og levende møtepunkt for mat, kultur og opplevelser."

Et par hundre meter nord for Vulkan ligger leiligheten midt i smørøyet på populære Waldemars Hage. Waldemars Hage er et forholdsvis nyetablert område sentralt plassert mellom St.Hanshaugen og Grünerløkka og har fort blitt en av Oslos mest spennende og levende områder. På Vulkan dukker det stadig opp noe nytt og du finner flere ulike serveringssteder og kulturtilbud som treningssenter, matbutikk, bakeri, sykkelverksted, Dansens Hus, delikatessebutikker, mv. I sommer har det vært italiensk språkkurs hos Via Italia i Mathallen, og hver tirsdag er det quiz på Døgnvill. På Vulkan er det garantert noe for en hver smak og det er mangfoldet av mennesker, serveringssteder og aktiviteter som gjør Vulkan spennende.

Kiellands Hus er et trivelig lite nærsenter som ligger lett tilgjengelig ved Alexander Kiellands plass, hvor du får alt du trenger til hverdagen. Her finnes Coop Mega, Ark, Nille, Apotek1 og Vinmonopolet. I tillegg finnes det en rekke caféer, take-away-restauranter og sushibarer i nærmiljøet. Like i nærheten ligger også Vulkan, som er et nytt og spennende byutviklingsområde med Mathall (se www.mathallenoslo.no), utesteder, butikker, treningssenter, kunstskole, hotell med mer (se www.vulkanoslo.no).

Det er lett å se for seg hyggelige sommerdager på en av de deilige uteserveringene eller i en av de flotte parkene i området. Nærmest er Grünerhagen og Kubaparken som er store deilige grøntområder med Akerselva som renner forbi og gir en idyllisk atmosfære. Birkelunden, Sofienbergparken og St.Hanshaugen er heller ikke langt unna. Langs Akerselva er det fint å ta seg en gå- eller løpetur og få litt frisk luft.

Grünerløkka ligger like på andre siden av Akerselva og er kjent for sitt yrende folkeliv og varierte kulturtilbud. Her finner du et godt utvalg av kafeer, restauranter, uteliv, vintagebutikker og mye mer langs de hyggelige gatene. Restaurantene Villa Paradiso, Delicatessen, Le Benjamin, Munchies, og Mucho Mas er verdt å sjekke ut.

For den treningsglade er det flere alternativer å velge mellom. På Vulkan finner du Athletica. Evo og SATS ligger ved Schous plass, SATS finner du også ved Ringnes park som heller ikke ligger lange spaserturen unna. For de som vil utfordre seg litt ekstra, så finner du en klatrepark på Vulkan som ligger et steinkast unna. Du finner også fotballbaner, skatepark, svømmehall og idrettshaller i nærheten.

Svært godt kollektivtilbud i umiddelbar nærhet kollektivtilbud (21-, 33-, 54- og 34-bussen). Disse tar deg effektivt til Aker Brygge/ Tjuvholmen, sentrum eller marka. I tillegg er det få minutters gange til trikkeholdeplass (linje 11, 12 og 13).

Bebyggelse
Omkringliggende bebyggelse består i all hovedsak av nyere lavblokker, eldre trehusbebyggelse og med bygårder fra århundreskifte.

Tomt
Fellestomt, 6795 m²

Pent opparbeidet tomt med utebelysning i plenen, grusstier, lekeplass, busker, løk og aperips i plantefeltene i hagen. Sameiet med gartnerselskapet Hageform i forbindelse med oppfølging og stell av beplantningen på fellesområdene. samt egen avtale med Lekeplasskontrollen AS for årlig kontroll av lekeplassen. Det er selvfølgelig ønskelig med best mulig vekstvilkår for beplantningen i sameiet og derfor er det meget viktig å påse at sameiets husdyr ikke benytter våre busker og vekster som toalett. Dette gjelder særlig for alperipsen som er plantet langs fortaussiden av sameiet da vekstvilkårene der allerede er utfordrende. Søppel skal selvfølgelig også kastes i søpla og ikke blant beplantningen vi har på utsiden av sameiet.

Adkomst
Sameiet har adkomst fra Waldemar Thranes gate, Darres gate, Waldemars Hage og Akerselva. Det vil bli skiltet med EIE EIENDOMSMEGLING visningsskilt på annonserte fellesvisninger. Skiltingen vil starte i Maridalsveien. Følg veien inn til Hauchs gate opp til Waldemars Hage 3 og boligen ligger i midten av byggningsmassen.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen, Waldemars Hage 3.

Navn på ringeklokke er: Galaaen

Inneholder
Leiligheten består av entré med unik garderobeløsning, kjøkken/stue, bad/WC og et soverom.

I tillegg disponerer leiligheten en bod i kjeller på ca. 5kvm.

Byggemåte
Boligens byggemåte er innhentet fra vedlagte tilstandsrapport:

Grunnmuren er støpt i betong. Det er armerte betongdekker i elementer. Bærende konstruksjon er i betong/stål innfelt med bindingsverk, antatt av takstmann isolert med mineralull, i henhold til forskrifter som var gjeldende da bygningen ble oppført. Innvendig er bygget kledd med plater, utvendig med teglstensforblending, fasadeplater, frilagte betongelementer og store glasspartier. Yttertak i betongkonstruksjon antatt av takstmann tekket med folie. Vinduer med isolerglass.

Primærrom
Primærrom: 52 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 52 kvm

Boder
En bod av god størrelse i kjeller medfølger boligen.

Standard
Følgende er innhentet fra takstmannens konklusjon om boligens tilstand:

Boligen har en god planløsning, og gir ett bra inntrykk med moderne arkitektur med store vindusflater som bidrar til god romfølelse og gode lysforhold. Standard med malte vegger, flislagt bad og parkett på gulvene. Installasjonene er fra byggeperioden, og de bygningstekniske konstruksjoner virker solid utført i henhold til byggeskikken på den tiden eiendommen ble oppført. Leiligheten ligger i 3. etasje, og består av entré med garderobe, bad, stue/kjøkken og ett soverom samt to balkonger.

Tilstandsgrad 3.
Det er ingen bygningsdeler registrert med tilstandsgrad 3 innenfor boligens omsluttende vegger.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

For øvrig melder selger om følgende oppgraderinger/vedlikehold:
Januar 2019: Parkett og lister er byttet av forrige eier.

Forrige eier:
Montert vannrør til kjøleskapet til vann og isbit funksjon (verdi 6000,-)
-Nylig utført service (2020).

Mai 2019:
-Spisebord stue pusset ned og modernisert i farge.

Juli 2019:
-Malt gang, stue, soverom, bad.
-Soverom oppgradert med høykvalitets tapet fra britiske House of Hackney bak sengen.
-Menu Afteroom knagger i sort og messing montert i gang.

August 2019:
-Tregulv på balkongene er oppgradert i farge og pleid.

September 2019:
-Vegghengt skjenk montert på stue.
-Skjenk med ben fra PrettyPegs montert på soverom.
-Montert taklampe med messing detaljer, moderne sotede pærer og dimme-funksjon på soverom.

Oktober 2019:
- ca. oktobermåned: montert varmelampe på balkong.
- oppgraderte kjøkken med sotet speil bak vask.


November 2019:
-Originalt klesskap fra byggeår på soverom fra Poliform Varenna oppgradert med skyvedører med sotet speil på soverom.
-Montert garderobe med skyvedører med speil i gang. Montert av Garderobe eksperten.

Juli 2020:
-Montert hylle over speil på baderom for ekstra oppbevaring.

September 2020:
-Elektrisk oppdatering av dimmere på stue, soverom, gang og kjøkken.

Oktober 2020:
-Malt tak i stue og gang.
-Byttet filter på ventilasjons anlegget.
-Eikebenk på baderom er modernisert med mørk folie egnet for våtrom.
-Rens av ventilasjon og avtrekk.
-Rens av sluk.
BADEROM:
Det ble foretatt stikkprøvekontroll med Protimeter Surveymaster fuktindikator. Målingene viste ingen utslag utenfor normale verdier.
Baderomsdør med svelling på nedre del. Veggmontert klosett uten drensåpning. Drensåpning anbefales for å avdekke eventuelle lekkasjer i sisternen. Baderomsgulv med svak/manglende fall mot sluk utenfor dusjsonen - lokal fall i dusjsone er tilfredsstillende. Sprekk på en gulvflis ved slukrist. Badet har fått TG2 grunnet nevnte forhold.

For utenom det er det tildelt TG1 på resterende bygningsdeler.

Ferdigattest
Det foreligger ikke ferdigattest på eiendommen, men midlertidig brukstillatelse datert 16. februar 2006 vedrørende samtlige leiligheter inkl. fellesareal med trapper og heis og del av underetasje (Waldemars Hage 3). Sluttnotat for henleggelse foreligger datert 25.08.15, vedlagt i salgsoppgave.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med vannbåren gulvvarme i alle rom. Det er planlagt individuelle målere, noe de mindre leilighetene vil kunne tjene på i sikt. Endelige iverksettelse er ikke fastsatt. Les under "diverse".

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter C

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0 for denne eiendommen forutsatt salg til prisantydning.
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 035,- pr.mnd.
Felleskostnader er fordelt på følgende måte: Felleskostnader 2.605,-, herunder drift og vedlikehold, offentlige avgifter, energi og fyring, forsikring m.m. Internett 430,-

Faste løpende kostnader
Kostnader til innboforsikring, eventuelt annet strømforbruk må påregnes. Kostnaden vil variere fra bruker til bruker.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr.: 1OB940-98207442674
Type: A
Restsaldo: 3.276.515,-
Restløpetid: 17 år 8 md.
Term pr. år: 12
Type rente: Flyt
Rente (19.10.2020): 2,70%

Årsregnskap
Årsreultatet viser et overksudd på 77 851,- for regnskap 2019.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 85860226

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 072 672,- Som sekundærbolig Kr. 3 861 619,-

Sameie
Sameie: Sameiet Waldemars Hage 1, Orgnr: 988154962

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Nei

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier. Altibox-abonnementet i leiligheten overtas ved å kontakte Viken Fibers kundeservice på 02414 (ha seksjonsnummeret klart). Vi anbefaler at du går inn på sameiets hjemmeside www.whage.no. Her finner du mye nyttig informasjon fra styret i sameiet.

Dyrehold
Ihht. vedtektene §3-2 (2) er dyrehold er tillatt så lenge dette ikke på en urimelig eller unødvendig måte er til skade eller ulempe for de øvrige brukerne av eiendommen. Det er viktig at hunder holdes i bånd fra man går ut leilighetsdøren slik at dyrehold ikke er til sjenanse for andre beboere.

Diverse
Viktige punkter som er verdt å nevne fra Årsrapporten 2019, vi oppfordrer alle interessentene til å lese gjennom rapporten.

Ref. felleskostnader og individuell måling:
Først skal det installeres noen målere i fellesanlegget for å måle fordeling av forbruk mellom bl.a. oppvarming og varmt tappevann. Disse målerne vil brukes til å fordele kostnadene ved eventuell signering, men i første omgang skal de brukes til å foreta beregningene som forutsettes utført i vedtaket om innføring av individuell måling. Disse aktivitetene er målsatt å starte våren 2020. Det betyr at høsten 2020 er tidligste tidspunkt for utrulling til alle leiligheter.

Ref. ekstremvær og kjellerboder:
Noe som er verdt å nevne er at ved et par anledninger har styret tilbragt kvelder med vannsuger i kjelleren (blant annet i stedet for å arrangere barnebursdag) fordi styrtregn har overbelastet overvannsrørene som går gjennom kjellerbodene på vei ut i det kommunale avløpsnettet. I det ene tilfellet ble i tillegg avløpsrørene litt lenger nede i gaten blokkert. Styret har derfor investert i litt mer utstyr slik at vi i de fleste tilfeller vil være selvforsynt for effektiv oppsuging og tørk uten å tilkalle eksterne, dersom slike tilfeller inntreffer igjen. Ettersom det i praksis er umulig å forebygge mot at vann skal ta veien ned i kjelleren ved styrtregn er det viktig at alle tar forhåndsregler ved bruk av bodene. Alt som ikke tåler noen timer under vann må litt opp i høyden. Pappesker på gulvet er en dårlig strategi. Lagring på toppen av bod er ikke tillatt da det kan medføre økt risiko for rør og annen infrastruktur. Eventuelle skader på innbo/løsøre i bodene må dekkes av beboers egen innboforsikring.

Ref. porttelefon og smarthus:
Opprinnelig plan var å slå to fluer i en smekk og tilby en pakke med en ny skjerm i leilighetene for både porttelefon og bedre varmestyring. Som formidlet på forrige årsmøte gir Enova ikke lenger støtte til oppgradering av varmestyring.

Plan B er å finne en løsning hvor standardleveransen for ny porttelefon er at alle registrerte beboere kan logge seg på med en mobiltelefon-app, mens fysisk skjerm i leiligheten vil være et tilvalg. Da vil mest sannsynlig kostnaden via felleskostnadene bli så lav at tiltaket kan gjennomføres uten nytt årsmøtevedtak. Det er fremdeles også et mål at løsningen i tillegg vil kunne integreres med ulike smarthus-løsninger, slik at det vil være mulig å betjene porttelefon og varmestyring fra samme sted.

Annet
Det er observert skjeggkre i naboenheter i sameiet. Skjeggkre kan spre seg mellom leiligheter, i dette tilfellet har vi blitt fortalt at dette er tatt hånd om og alle forhåndregler er igangsatt av sameiet. Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger. Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte. Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade,  men kan virke sjenerende. Eierne av herværende bolig har ikke observert dette i sin bolig, ref. punkt 8 i egenerklæring.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Det er i vedtektene fastsatt at styret skal godkjenne ny seksjonseier eller leietaker av en seksjon. Styret kan kun nekte godkjenning dersom det foreligger saklig grunn, jf. eierseksjonsloven § 24, tredje ledd. Kortidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i såfall settes til mellom 60 og 120 døgn.

Vei/vann/kloakk
Privat ledningsnett til kommunal vannforsyning. Private stikkledninger til kommunalt avløp.

Regulering
Kopi av reguleringskart med tegnforklaring følger som vedlegg salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med dette og øvrige vedlegg.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 990 000,- (Prisantydning)
12 000,- (Andel av fellesgjeld)

5 002 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
134 670,- (Dokumentavgift)

143 690,- (Omkostninger totalt)

5 145 690,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.5 000)
Oppgjør (Kr.5 900)
Provisjon (forutsatt salgssum inkl f.gjeld: 5 387 000,-) (Kr.43 096)
Tilrettelegging (Kr.14 900)
Tinglysning sikringspant selveier (Kr.586)
Privatvisnings honorar * 2 á kr. 3.000,- (Kr.6 000)
Eierskiftegebyr trekkes i oppgjør - SELGER (Kr.5 860)
Look (Kr.3 500)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.19 780)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 860)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 750)
Markedspakke 1 (Kr.9 900)
Totalt kr. (Kr.127 140)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-20-0065

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
Eie Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 99 35 56 11, Fax:

Ansvarlig megler
Megler/ Fagansvarlig / Jurist Usman Ahmed

Saksbehandlere
Usman Ahmed
Eie Fredensborg
Megler/ Fagansvarlig / Jurist
Mob: 95 88 58 62 / E-post: ua@eie.no

Akin Buga
Eie Fredensborg
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 93 00 29 23 / E-post: ab@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Bilde 3 av Waldemars hage 3
For mer om objektet
Waldemars hage 3

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.