Bilde 1 av Gravdalsveien 12ABilde 2 av Gravdalsveien 12A
Digital salgsoppgave
Gravdalsveien 12A

0756 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Flott enderekkehus m/solrik hage og terrasse | Garasje m/lader | Barnevennlig beliggenhet nær barnehage, skole og marka
icon

Unngå doble renteutgifter

Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
205 m²
Bruksareal (BRA)
211 m²
Fellesutgifter
kr 1 000 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 1 277 / Mnd
Prisantydning
kr 12 500 000
Omkostninger
kr 357 920
Totalpris
kr 12 857 920
Fellesformue
kr 3 763
Byggeår
1957
Tomt
Eiet tomt 264 m²
Oppdragsnummer
50230133
card-default

Synnøve Nyhagen

Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Les om Synnøve
Prisantydningkr 12 500 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 15 050,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgiftkr 341 500,-
  
Totalpris kr 12 857 920
Eiendom
Gravdalsveien 12A, 0756 Oslo

Matrikkel
Gnr. 27 Bnr. 1786 i Oslo kommune

Boligtype
Rekkehus

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 205 kvm, Bruksareal: 211 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra tilstandsrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
1957
Tilbygg: 1992

Tomt
Eiet tomt 264 kvm

Prisantydning
12 500 000

Tilstandsrapport
Takstmann: Anticimex v/ Tim Roar Fauske
Rapportdato: 25.08.23

Totalpris inkl. omkostninger
kr 12 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 341 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 342 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 842 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 857 920,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 15 322,20 pr. år

Eier
Ole Kristian Ruud og Solveig Rye

Beskrivelse
Velkommen til Gravdalsveien 12A - Stort, familievennlig påbygget enderekkehus. Boliger går over 3 romslige plan og har 4 gode soverom. Fra stuen er det utgang til en nydelig pent opparbeidet hage med gode solforhold. Her er det god plass til lek og moro.

Beliggenheten er idyllisk og rolig, ideell for familier som søker et trivelig og barnevennlig nabolag. Med gangavstand til barnehager, skoler og marka, er dette en ypperlig beliggenhet for barnefamilier og de som setter pris på friluftsaktiviteter.

- Enderekkehus påbygd i 1992
- Flott solrik hage og terrasse
- Garasje med elbillader
- Idyllisk og rolig område
- Gangavstand til skoler og barnehager
- Kort vei til offentlig transport

Parkering
Det medfølger egen frittstående garasje, utenor boligen (ikke felles garajerekke). Garasjen har støpt dekke, trevegger med trepanel, saltak tekket med papp, vippeport, strøm og lys. Garasjen ble beiset på dugnad i 2020.
Garasjen er oppmålt til ca. 19,5 kvm.

Det er montert elbillader i garasjen i 2018. Eier blir fakturert direkte for forbruk.

Beliggenhet
Kort fortalt:
- Idyllisk beliggenhet med enkel tilgang til bademuligheter i elven og fine turstier
- Ca. 700m til T-bane, med snarvei gjennom skogen, kun 12 min til Majorstuen
- Flott friområde foran boligen, med fotballbane om sommeren og akebakke om vinteren
- Kort vei til Bogstad som inngangsport til Nordmarka
- Meget barnevennlig
- Skjermet for trafikk
- Fotball- og skøytebane kun en kort tur unna
- 500m til nærmeste nærbutikk (Joker i krysset Bjerkebakken/Ekraveien)
- 700 m til bussholdeplass
- Barnehage i umiddelbar nærhet
- Gangavstand til flere populære barnehager og skoler, som Bogstad skole

Sentral beliggenhet: Gangavstand til skoler - barnehager - aktiviteter - butikker - marka - T-bane og buss.

Boligen har en meget attraktiv og barnevennlig beliggenhet, usjenert og skjermet for trafikk, i et veletablert boligområde på Røa. Gravdalsveien 12 E ligger i en stille og skjermet gate med direkte tilgrensning til grøntområder og flotte turstier. Beliggenheten kan betegnes som en liten "oase" i byen, her har du natur og friluft som nærmeste nabo, samtidig som det er kort vei til alle fasiliteter og inn til sentrum.

Eiendommen egner seg ypperlig for barnefamilier, hvor de små kan ferdes trygt i hagen, på flotte grøntområder og i rolige villaveier. Rett i nærheten har man også koselige Lysakerelven, hvor man kan nyte fiske- og bademuligheter. Grøntarealet rett ved huset er pent opparbeidet med lekeapparater og gresslette med fotballmål hvor barna kan leke og utfolde seg fritt. Om vinteren blir det også gode forhold for lek og aktivitet med egen akebakke på friområdet.

Flere nærbutikker i gangavstand fra boligen, som Joker i Bjerkebakken, søndagsåpne Kiwi på Bogstad og Rema 1000 i krysset på Røa. Ellers er det også kort vei til Røa sentrum med Røa senter og Røa Torg med et bredt utvalg av servicetilbud bl.a. kaféer, sportsforretninger, klesforretninger, post, vinmonopol, apotek, blomsterforretning, dagligvarebutikker o.a. Diverse servicetilbud også på Vinderen og Slemdal.

Tomt
Eiet tomt, 264 kvm
Enderekkehuset har hage på tre sider. Tomten for boligen er opparbeidet med busker, diversebeplantning, plenområder, gangsti belagt med belegningsstein/teglstein.

Med boligen følger 1/18 av fellesareal omfatter grøntarealer, gangstier, garasjetomt med 18 garasjer, redskapsbod med diverse redskaper (som sameierne kan benytte seg av) samt plass for felles søppelboder. Tomten (gnr. 27, bnr. 1230) er organisert som et realsameie slik at andelen følger boligen. Med andelen følger rettigheter og plikter som nevnt i realsameiets vedtekter.

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Innenfor en radius på 1 kilometer finner man flere barnehager, i tillegg er det også meget kort vei til gode skolealternativer som, Bogstad skole og Voksen skole med flere.

Nærmeste barnehage, som er Mølleplassen barnehage ligger knapt 100 meter fra boligen, og det er kun 300 meter til blant annet Montessori barnehage; Solsikken Knerten.

Offentlig kommunikasjon
Det er gangavstand til både buss- og t-baneforbindelse. En liten spasertur gjennom skogen for å komme seg til Ekraveien t-banestasjon. Herfra tar banen deg til Majorstuen på ca. 12 minutter.

Gangavstand til bussforbindelse 32 (også med nattbuss) og 41.

Fritidstilbud
I nærheten ligger blant annet idrettsanleggene på Røa, Ullern (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren), Gressbanen (Ready), Oslo Golfklubb og kunstisbane om vinteren på Bogstad, Holmenkollen tennisklubb, Njård (Sats) og Røa Bad med Sats treningssenter.

Det er mange idrettslag i nærområdet, herunder Røa, Ready, Njård, Ullern, Vestre Aker Skiklubb og Heming. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten.

Gode turmuligheter og rekreasjonsområder sommer som vinter i Mærradalen, som kun ligger noen minutter unna. Her tar en hyggelig sykkel- og turvei deg inn til Bogstad og Nordmarka. Om vinteren prepareres det også skispor innover. Ved Bogstad gård finnes kafé, kulturaktiviteter, gårdsopplevelser og kunstutstillinger. Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard, samt kunstisbane om vinteren. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter om vinteren.

Inneholder
1. etasje: Entré/gang, bad, kjøkken og stue med spisestue.
Utgang fra stue til terrasse på ca. 15,5 kvm.

2. etasje: Loftstue, bad og fire soverom.

Underetasje: Gang, bod, rom benyttet som vaskerom, rom benyttet som hobbyrom og rom benyttet som kjellerstue.

Byggemåte
Bygning generelt
Rekkehus på ende over 3 plan. Gulv mot grunn av betong. Grunnmur av betong og lettklinkerblokker. Yttervegger av trekonstruksjoner utvendig kledd med stående trekledning. Saltak i trekonstruksjoner utvendig belagt med takplater.

Boligen er kledd om i år 1982 i følge selger og beiset utvendig i 2022.

Tak er belagt med takplater fra 1982 og 1994 (påbygget del).

Dreneringen er fra byggeår og 1992 i følge selger.

Utvendige vann- og avløpsrør med kommunale tilknytning fra 1984.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Konstruksjon: Boligen er kledd om etter byggeår, nærmere bestemt ca. år 1982 i følge selgers opplysninger. Det er ikke kjent hvordan dette er utført. Skjulte feil eller skader kan ikke utelukkes.

Tekking (undertak, lekter og yttertekking): Det er registrert symptomer på elde og slitasje, selv om det ikke ble observert tegn på lekkasjer eller skader, anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at vedlikeholds og
eventuelle utbedringstiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er satt for å belyse skaderisikoen som følge av alder og observert tilstand.

Vann fra yttertak og bortledning: Det er usikkert om takvann ledes i eget lukket avløpssystem, og om det fungerer tilfredsstillende. Kan innebære økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig. Det anbefales oppfølging med jevnlig ettersyn slik at tiltak kan iverksettes ved behov.

Utvendig terreng, inkl. fuktsikring av grunnmur: Terrenget rundt bygget er stedvis flatt. Innebærer økt fuktbelastning på grunnmuren og risiko for fuktinnsig/-skader. Tilstrekkelig fall rundt bygget etableres.

Alder på drenering: Dreneringens funksjon er å forhindre fuktinnsig og fuktskader i underetasjen. Dreneringen er nedgravd og skjult. Tilstanden må derfor vurderes ut fra alder. Estimert teknisk levetid for drenssytem ligger mellom 20 - 60 år. Det ble ikke observert tegn på fuktinnsig eller fuktskader. TG2 er valgt for å belyse at dreneringen har nådd en alder der funksjonssvikt ikke kan utelukkes. Det anbefales derfor oppfølging med jevnlig ettersyn slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Vann- og avløpsledninger (ink. stikkledninger): Alder og materialvalg tilsier at anbefalt brukstid og restlevetid på vann- og avløpsrør med tilliggende utstyr bør vies spesiell oppmerksomhet. Materialene er skjulte i grunnen og dermed er det kun alder som kan gi indikasjon på tilstand. TG2 settes for å belyse risiko.

Ytterdører
Slett entrédør fra 1993 med glassfelt, sikkerhetslås og sikkerhetslenke.
Balkongskyvedør i stue med tre-lags isolerglass fra 1980.

Vinduer
Vinduer med to-lags isolerglass fra 1980, 1982 og 1992.
Vinduer er malt utvendig og innvendig, samt tettelister etc. ble byttet i 2022.

Innerdører
Profilerte innerdører.

Innvendig trapp
Innvendige trapper i treverk.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Innvendige trapper: Det er kun rekkverk/håndløper på en side. TG 2 i henhold til NS 3600.

Peis
Skorsteinen er fra byggeår. Det er en teglsteinspipe.

Utvendig trapp
Trapp i treverk til overbygget hovedinngangsparti.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Helhetsvurdering: Rekkverkshøyden er under 1,0 meter. Avvik fra dagens byggteknisk forskrift. Tiltak anbefales.

Terrasse
Terrasse av trekonstruksjon belagt med trebord.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Utkragede eller understøttede konstruksjoner (balkonger,
verandaer): Overflatebehandlingen er slitt og trenger fornying. Tiltak anbefales.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg grundig inn i rapporten. Som kjøper anses man kjent med de opplysninger som tydelig gis i en offentlig godkjent tilstandsrapport. Interessenter oppfordres til å kontakte bygningssakyndig ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 205 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 211 kvm

Boder
Boligen disponerer en utvendig bod oppmålt til ca. 2,4 kvm.

Standard
Kjøkken
Marbodal kjøkkeninnredning montert i 2013/14. Innredningen har slette fronter i matt hvit utførelse og benkeplater av treverk med nedsenket oppvaskkum i rustfritt stål. Mellom benkeplate og overskap er vegg flislagt i sprutsonen. Under overskapene er det montert godt med benkebelysning og stikkontakter. Kjøkkenet er utstyrt med integrerte hvitevarer som induksjonstopp, stekeovn plassert i høyskap og oppvaskmaskin. Det er avsatt plass til et frittstående kjøleskap med frysedel i egen nisje som medfølger boligen ved salg.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Vannrør: Det er ikke montert automatisk lekkasjestopper for å begrense eventuelle lekkasjer fra vanninstallasjoner.

Bad 1. etasje
Pent flislagt baderom fra 1992. Flislagt gulv med gulvvarme, flislagte vegger og himlingsflate med malt trepanel. Baderommet er innredet med et servantskap, speilskap med integrert belysning og stikkontakt over servant, dusjhjørne med innfellbare glassdører og gulvstående toalett.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.

Overflater vegger: Riss/sprekker i flisfuger observert i dusjsonen. Kan være en indikasjon på utettheter i våtrommets tettesjikt. Skade bør utbedres.

Overflater gulv: Det registreres bomlyd i enkelte fliser, noe som indikerer redusert vedheft mellom flis og underlag. Utbedring bør vurderes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres.

Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 7 mm. Det ble stedvis også registrert flatt gulv uten fall mot sluk. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht lekkasjesikkerhet.

Bad 2. etasje
Flislagt baderom vurdert til å være fra byggeår, senere oppgradert med flis på flis, inventar og armaturer rundt 1994 i følge selger. Flislagt gulv med gulvvarme, flislagte vegger og malt platehimling. Baderommet er innredet med servantskap, speil innfelt i flisvegg over servant og lysarmatur på vegg over speil. Videre har badet et innmurt badekar med vegghengt armatur og glassvegg, plassbygget innredning som gir godt med lagringsplass og gulvstående toalett.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Vannrør: Vannrør er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Vannrør bør fornyes.

Membran, tettesjikt og overgang til sluk: Tettesjiktet har en alder som tilsier at restlevetiden er usikker. Rommets lekkasjesikkerhet kan derfor ikke verifiseres, eventuelt bør nytt tettesjikt etableres. Eldre støpejernsluk uten klemring. Dette kan medføre lekkasje i konstruksjonen. Sluk bør fornyes.

Fallforhold (gulv): Nivåforskjell fra døråpning på topp overflate gulv og til hovedsluk er på tilfeldig sted målt til ca. 5 mm. Dette er vurdert til å ikke være tilfredsstillende mht. lekkasjesikkerhet.

Avløpsrør (ink. sluk): Selv om det er gjort oppgraderinger på våtrommet, er sluket ikke skiftet. Erfaringsmessig medfører dette økt fare for lekkasje rundt sluket.

Rom benyttet som vaskerom i underetasje
Gulv mot grunn av betong belagt med maling/epoxy eller lignende. Veggflater med stående trepanel, samt tapetserte og malte flater. Himling med trepanel. Rommet er innredet med en vegghengt utslagsvask i rustfritt stål, samt benkeplate og vegghengte hyller. Det er opplegg for vaskemaskin. Vaskemaskin medfølger boligen ved salg.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Helhetsvurdering: TG 2 er valgt på hele våtrommet på grunn av alder og/eller slitasjegrad. Det er blant annet registrert følgende avvik: Rom brukt som vaskerom i kjeller har ikke sluk eller sikker avrenning ved en eventuell lekkasje. Rommet er vurdert som et våtrom grunnet bruken på befaringstidspunktet. Vannrør av kobber er vurdert til å ha passert mer enn halvparten forventet brukstid og har usikker restlevetid. Avløpsrør av støpejern i kasse på vaskerom er vurdert til å ha passert forventet brukstid. Usikker restlevetid. Rommet tilfredsstiller ikke dagens krav til vaskerom/våtrom.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg(i rom brukt som vaskerom). Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes.

Overflater 1. etasje
Gulvflater belagt med parkett. Flislagt gulv med gulvvarme i entre. Fliser lagt i 2015.
Veggflater med tapetserte og malte flater, samt trepanel.
Himlingsflater med trepanel. Downlights i himling i entré/gang.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Overflater gulv 1. etasje: Det registreres bomlyd i enkelte gulvfliser i entré/, noe som indikerer manglende vedheft mellom flis og underlag. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Overflater 2. etasje
Gulvflater belagt med parkett.
Veggflater med tapetserte og malte flater, samt trepanel.
Himlingsflater med trepanel.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Overflater gulv 2. etasje: Parkettgulv bærer stedvis preg av bruksslitasje.

Overflater underetasje
Underetasjen er innredet og har utlektede kjellervegger.
Gulvflater med trebord, laminatgulv og gulvbelegg.
Veggflater med stående trepanel, malte murflater, samt tapetserte og malte flater.
Himlingsflater med trepanel. Downlights i trappegang og rom brukt som kjellerstue.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Overflater gulv: Sprukket gulvflis i trappegang.

Konstruksjoner (tilfaregulv, himling og vegger): Etasjen ble innredet/ombygd i perioden 1985-1995. Arealene var opprinnelig ikke innredet. Konstruksjonen er lukket, og det er ikke kjent hvordan oppbyggingen er utført. Erfaringsmessig betraktes slike konstruksjoner som risikokonstruksjoner blant annet med tanke på fukt-/kondensproblematikk. Det er ikke observert skader eller symptomer på skader, men skader kan ikke utelukkes. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at tiltak kan iverksettes ved behov. TG2 er valgt for å belyse skaderisiko/behov for tiltak.

Det er foretatt hulltaking og utført fuktmåling med pigg i treverk med egnet instrument (Protimeter MMS), i utlektet kjellervegg(i rom brukt vaskerom. Det ble registrert forhøyede fuktverdier. Målingene viser vektprosent mellom 16 og 19. Årsak må avklares og fukttilførsel må stoppes. Skjulte skader kan ikke utelukkes. Tiltak bør påregnes.

Takhøyder
1. etasje: ca. 2,35 meter
2. etasje: 1,93 - 2,74 meter
Underetasje: 1,99 - 2,05 meter

For den utfyllende tekniske standard for øvrig, henvises det til vedlagte tilstandsrapport.

Ferdigattest
Det foreligger arkivkort attestert 12.06.1959 og gjenpart av ferdigattesten datert 12.06.1959 som omhandler rekkehus.

Det foreligger ferdigattest datert 03.02.1978 som omhandler ny kledning.

Det foreligger henleggelse datert 08.03.2002 som omhandler tilbygg.

Arkivkort, omslagsark eller saksgang vedlegges kan i enkelte tilfeller benyttes som dokumentasjon som ferdigattest. Gjelder i hovedsak bygg fra 1940-60 hvor det er stor variasjon på bruken av ekspedisjonsdokument og ferdigattest. Disse bekrefter (eller avkrefter) at eiendommen er ferdigattestert. I noen tilfeller er dette den eneste tilgjengelige informasjonen som viser til en ferdigattestering av eiendommen.

Det er mottatt byggetegninger fra kommunen datert 24.02.1992. Deler av disse samsvarer ikke med dagens bruk av boligen.

Hele underetasjen er godkjent som disponible rom, det vil si rom som ikke er godkjent for varig opphold.
I 1. etasje er det etablert et bad som ikke er på de godkjente byggetegningene.
Arealene er likevel medtatt i takstrapport som henholdsvis primær- og sekundærrom. Kjøper overtar ansvar for nevnte forhold.

Elektrisk anlegg
Sikringsskap plassert i rom benyttet som vaskerom. Automatsikringer. Delvis synlig og skjult elektrisk anlegg i boligen. Nytt sikringsskap ble montert i 2011.


Det er foretatt en forenklet vurdering av deler av det elektriske anlegget. Vurderingen omfatter ikke funksjonstesting, eller kontroll av skjult anlegg.
Det legges vekt på at den bygningssakkyndige ikke er elfagmann. Vurderingen er derfor begrenset til visuelle vurderinger og selgers informasjon. På
generelt grunnlag anbefales det alltid å gjennomføre en utvidet el-kontroll.

Forenklet vurdering:
Er det synlig tegn til merker på plugg til varmtvannsbereder: nei.
Er det synlig tegn på termiske skader: nei.
Er det synlig tegn på utette kabelinnføringer i inntak og/eller sikringsskap: nei.

Selgers opplysninger:
Når ble det elektriske anlegget installert, eller siste gang totalt rehabilitert: vet ikke.
Foreligger det eltilsynrapport fra de siste fem år: Nei.
Forekommer det at sikringer løses ut: Nei.
Har det vært brann, branntilløp eller varmgang i anlegget: Nei.
Finnes det kursfortegnelse, og er antallet sikringer i samsvar med denne: ja.
Har det vært utført egeninnsats eller ufaglært arbeid på det elektriske anlegget: Nei.
Fungerer hvitevarer som følger boligen: ja.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Forenklet vurdering av det elektriske anlegget: Det er kun fremlagt samsvarserklæring på deler av det elektriske anlegget, montert etter 1999. Se sjekkliste dokumentasjon.

Med bakgrunn i de registrerte avvik(manglende samsvarserklæring for hele det elektriske anlegget) bør det gjennomføres en utvidet el-kontroll av en kvalifisert elektrofaglig person.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming.
Vedfyrt peis i stue i 1. etasje og peisovn i underetasjen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 15 322,20 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2022 på inntil 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Eiendomsskatt for 2023 beregnet til kr. 15 233,-

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 1 000,- pr.mnd.
Gjelder i hovedsak felles areal og garasjerekke: Kommunale avgifter, forsikring, snørydding, løpende vedlikehold, strøm m.m.

Felleskostnadene betales halvårlig. Forfallsdato er 15.02 og 15.08. 6 000,- betales to ganger i året (totalt 12 000 i året).

Det gjøres oppmerksom på at vedlikehold, tiltak fra sameiet etc. kan medføre en økning i felleskostnadene. Det er normalt at det foretas en årlig indeksregulering av felleskostnadene.

Realsameiets årsregnskap
Mølla Sameie består av 18 seksjoner fordelt på 4 rekkehus. Hver boligseksjon er en selvstendig enhet med eget gårds- og bruksnummer. Selve sameiedelen består av garasje og fellesarealer. Det er felles redskapsbod i samme garasjebygning som tilhører 12 A.

Mølla Sameies regnskap for 2022 viser inntekter på kr. 180 000 og kostnader på kr. 172 396,-. Sameiet hadde et overskudd på kr. 7 640,- i 2022. Overskuddet overføres til sameiets egenkapital.

Det er i budsjettet for 2023 ikke lagt inn betydelige endringer fra 2022 på driftskostnader, men noen mindre justeringer på alle postene, den største er kommunale avgifter. Under andre kostnader er det lagt inn reduksjon under vedlikehold, men foreslått 10,500 kroner til anskaffelser.

Videre er det bestemt å øke innbetaling av felleskostnader med kr. 1 000,- per hus per halvår fra og med andre halvår 2023 grunnet inflasjon, høye strømkostnader og anskaffelser. Felleskostnadene går dermed fra å være kr. 5 000,- per halvår til kr. 6 000,- per halvår.

Styret har foreslått en innbetaling på kr. 2 000,- per hus per år til egen konto som skal være øremerket nødvendig vedlikehold og oppgraderinger som måtte oppstå. Forslaget om innbetalingen ble nedstremt ved årsmøtet.

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 16 912 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Forsikring med polisenummer
KLP Polisenummer: 4074291

Forsikringen i KLP gjelder for realsameiet og omfatter garasjene, lekeapparater og skulptur m.m. på felles tomt.

Villa-/husforsikring og innbo- og løsøreforsikring må tegnes og bekostes av kjøper. Dette er ikke inkludert i felleskostnadene.

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2021: Som primærbolig Kr. 3 242 073,- Som sekundærbolig Kr. 11 671 462,-

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Sentralstøvsuger er installert i boligen.

Ventilasjon basert på mekanisk avtrekk med tilluft via vindusspalter og veggventiler.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Ventilasjon (gjelder kun for P-rom): Til opplysning ventilasjonen tilfredsstiller ikke dagens krav til ventilasjon.

VVS
Synlige vannrør av typen kobberrør, plastbelagte kobberrør og plastrør.
Synlige avløpsrør i plast og støpejern.
Høiax varmtvannsbereder på ca. 200 liter fra 1995 i følge selger.
Hovedstoppekran og stakeluker plassert i rom benyttet som vaskerom.

Følgende punkter er vurdert til TG 2 i tilstandsrapport:
Varmtvannsbereder (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): TG2 er valgt på grunn av alder. Det kan ikke utelukkes behov for reparasjoner/utskiftning. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Vannrør (Sjekkpunkter utover det som er inkludert i andre rom): Gjelder synlige og skjulte vannrør av kobber i boligen: Vannrør i boligen har en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov.

Hovedstoppekran: Kondens på stoppekran og tilhørende rørføringer. Krever oppfølging med jevnlig ettersyn.

Avløpsrør. (Sjekkpunkter
utover det som er inkludert i
andre rom): Gjelder synlige og skjulte avløpsrør av støpejern i boligen: Avløpsrør i boligen er vurdert til å ha en alder som tilsier at anbefalt brukstid er passert. Oppfølging med jevnlig ettersyn anbefales slik at eventuelle tiltak kan iverksettes ved behov

Diverse
Kjelleretasjen/underetasjen oppfyller ikke kravene til dagens byggeforskrifter som gjelder for rømningsveier. Vurdert til TG 3 i tilstandsrapport.

Følgende medfølger ikke boligen ved salg:
- Lampe over arbeidsbord i 2. etasje
- Lampene over spisebord i stue og kjøkken 1. etasje
- Knaggrekke, knotter, nøkkelskap og småhyller i entré

Kjøleskap, fryseskap, høvelbenk og hyller i kjeller medfølger boligen ved salg.

Markise ved terrasse utenfor stuen er tatt bort da den er ødelagt og vil ikke følge med kjøpet.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Tinglyste servitutter:
Andel i realsameie
0/912172-1/105  Opprettelse av realsameie  

Denne matrikkelenhet har andel i: 
Knr:0301 Gnr:27 Bnr:1230  1/18 

1973/3111-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 19.02.1973 
PLIKTIG MEDLEMSKAP I HUSEIERFORENING/VELFORENING M.V.
 
1973/5469-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 19.03.1973 
Bestemmelse om samvirke vedkommende vertikalt delt bolig
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1998/25826-1/105  Erklæring/avtale tinglyst 08.05.1998 
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven vedr. bebyggelse på
fellesareal bnr. 1230.
Kan ikke slettes uten samtykke fra dir. for
Samferdselsetaten i Oslo
Gjelder denne registerenheten med flere

Grunndata:
1972/12620-1/105  Registrering av grunn tinglyst 28.07.1972 
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:0301 Gnr:27 Bnr:1230

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.
Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Eier er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Området er regulert til boligformål etter reguleringsplan S-4220, vedtatt 15.03.2006, revidert 12.06.2013 og 17.3.2015, "Småhusplanen". Reguleringsplanen er under revisjon, og i påvente av ny regulering er det også vedtatt et midlertidig tiltaksforbud på eiendommen.

Oslo kommune skriver om revisjonen: "Den reviderte planen skal bidra til å skjerme småhusområdene for ytterligere fortetting, og sørge for et sterkere vern av de grønne verdiene når det bygges innenfor småhusplanen. Videre skal småhusområdenes karakter og kvaliteter bevares, det skal legges til rette for mer klimavennlige utbygginger, og vi skal forsøke å forenkle planen for å kunne gjøre kommende byggesaker enklere og billigere å gjennomføre. Småhusplanen styrer hvordan det kan bygges og fortettes på eiendommer som er omfattet av planen. Den legger også begrensninger for hvor mye det er lov å bygge på eiendommene."

Tiltaksforbudet skal sikre at verdiene som revisjon av planen skal søke å bevare ikke går tapt i løpet av tiden frem til en revidert plan blir gjeldende.

Du kan lese mer om revisjon av planen og hvilken betydning det kan ha for eiendommen her: https://www.oslo.kommune.no/slik-bygger-vi-oslo/revisjon-av-smahusplanen/

Ta kontakt med din EIE eiendomsmegler for mer informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 12 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 341 500,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 342 870,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 12 842 870,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 15 050,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 12 857 920,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 12.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse. Kjøpesummen skal innbetales fra norsk finansinstitusjon og/eller kjøpers konto i norsk finansinstitusjon. Eventuell egenkapital skal innbetales i én samlet betaling fra kjøpers egen konto i norsk finansinstitusjon.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Visningshonorar (Kr.7 900)
Boligselgerforsikring / boligselgerpakke (Kr.66 115,80)
Markedspakke 1 (Kr.24 950)
Grunnpakke enebolig (Kr.12 692)
Oppgjør (Kr.7 500)
Provisjon (Kr.109 280)
Totalt kr. (Kr.228 437,80)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-23-0133

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos EIE stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist.

Eiendomsmegler har ikke ansvar for forsinkelser som skyldes tekniske feil. Akseptfristen er absolutt, det vil si at selger må akseptere budet og kjøper meddeles aksepten innen utløpet av akseptfristen. Dersom du utsetter inngivelse av bud til tett opp mot akseptfristen på et annet bud er det en reell fare for at eiendommen kan bli solgt før ditt bud kommer frem til megler og/eller megler rekker å bringe budet videre til selger. Husk alltid å ringe megler etter at du har sendt et bud eller budforhøyelse, for å forsikre deg om at budet er mottatt og kan formidles til selger. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning.

Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud før disse kravene er oppfylt. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no eller ved å trykke på knappen "Gi bud" i finn-annonsen. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Lovanvendelse
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakkyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm.

Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Personvern
Som interessent, budgiver og kjøper vil dine personopplysninger bli registrert og lagret.  Som eiendomsmeglingsforetak har vi plikt til å oppbevare kontrakter og dokumenter i minst 10 år, jf. eiendomsmeglingsforskriften § 3-7 (3). Dette innebærer at mulighetene for å få slettet personopplysninger er begrenset. Du kan lese om vår behandling av personopplysninger i vår personvernerklæring på https://eie.no/eiendom/personvernerklaering

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder Synnøve Nyhagen

Saksbehandlere
Synnøve Nyhagen
EIE Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner / Daglig leder
Mob: 92 06 54 82 / E-post: sn@eie.no

Ida Lundøy Pedersen
Eiendomsmegler
Mob: 41 30 73 89
[/ E-post: ilp@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Gravdalsveien 12A
For mer om objektet
Gravdalsveien 12A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: