Bilde 1 av Sisikveien 16Bilde 2 av Sisikveien 16
Digital salgsoppgave
Sisikveien 16

1275 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

BJØRNDAL - Attraktivt enderekkehus med pene utearelaer | Garasje | 2 Bad | Sydvestvendt uteplass | Lave felleskost. |
Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
112 m²
Bruksareal (BRA)
126 m²
Bruttoareal (BTA)
139 m²
Fellesutgifter
kr 2 818 / Mnd
Prisantydning
kr 5 190 000
Omkostninger
kr 15 504
Totalpris
kr 5 205 504
Byggeår
1992
Tomt
Fellestomt 17208 m²
Oppdragsnummer
76210021
card-default

Usman Ahmed

Megler/ Fagansvarlig / Jurist
Les om Usman
card-default

Akin Buga

Eiendomsmeglerfullmektig / Partner
Les om Akin
Prisantydningkr 5 190 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 494,-
  
Totalpris kr 5 205 504
Eiendom
Sisikveien 16, 1275 Oslo

Matrikkel
Gnr. 176 bnr. 487, andelsnr. 16 i Bjørntun borettslag med orgnr. 856117162 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 112 kvm, Bruksareal: 126 kvm, Bruttoareal: 139 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1992

Tomt
Fellestomt 17208 m²

Prisantydning
5 190 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 0,- pr. 31.12.20
Andel fellesformmue kr. 0,- pr. 31.12.20

Totalpris inkl. fellesgjeld
5 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))

15 504,- (Omkostninger totalt)

5 205 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 2 818,- pr. mnd.
Felleskostnader og leietillegg for påbygg økte med 2% fra 01.01.2021.

Felleskostnad inkluderer
Felleskostnadene inkluderer TV&Bredbånd, kommunale avgifter, forsikringer, drift og vedlikehold herunder vaktmestertjenester og ulike honorarer.

Sikringsordning fellesgjeld
Borettslaget har en avtale med OBOS om garantert betaling av felleskostnader. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv- måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget/aksjelaget.

Eier
Muhammad Ehsan Ahmad Fakhra Rehman

Beskrivelse
Velkommen til ditt nye familiehjem - et enderekkehus med "eneboligfølelse" i Sisikveien 16!
Et innholdsrikt og gjennomgående enderekkehus beliggende i et barnevennlig boligområde omringet av naturskjønne omgivelser. Boligen har en praktisk og arealrik planløsning over 2 plan og loft. Boligen har en flott intern beliggenhet med sydvestvendt naturlig hage hvor man kan invitere nære og kjære til uforglemmelige stunder, samt direkte adkomst til egen garasje! Her kan man bo godt med familien i enden av boligfeltet!

Inngangspartiet | Naturskjønne omgivelser
Det første som møter oss er et pent og opparbeidet inngangsparti. Du får et godt førsteinntrykk av boligen som har en gjennomgående god standard utvending, egen bod/teknisk rom og adkomst til eksklusive uteområder. Boligen er godt vedlikeholdt og holder en god standard innvendig - velkommen inn!

INNGANGSPLAN

Entré/Gang | Velkommen inn
Velkommen inn til boligen hvor inngangsplan består av entré med skyvedørsgarderobe. I garderobeløsningen er det god plass til å henge fra seg yttertøy og sette fra seg sko, noe som er praktisk for den som ønsker en enkel og god garderobeløsning.

2 bad | Med badekar
Første steg inn til hovedbadet er varm og god. Dette kommer av varmekabler på baderomsgulvet. Badet er opparbeidet og holder en god standard med nye baderomsmøbler. Du blir møtt med et praktisk, romslig og luftig baderom hvor du har plass til alt du trenger. På badet er det både badekar for den som ønsker å slappe av etter en hektisk arbeidsdag, eller i det andre baderommet har dusjnisje med glassdører for de som ønsker det raskt og enkelt i en hektisk hverdag. I familieboligen vil det ikke lenger være kø, med 2 baderom og toalett i begge kan en slippe å vente på hverandre hver morgen!

Stue | Med muligheter for peis
Vi blir møtt av en stor og luftig stue  som er delt inn i tre soner. Første sone består av en hyggelig lesekrok hvor du kan koble av, nyte en god og varm kopp med te og lese favoritt boka di! Rett ovenfor er det muligheter for spisesone med langbord. Du kan invitere alle dine nære og skape flotte minner rundt langbordet. Det er ganske praktisk med kjøkkenet ved siden av. I neste sone har vi en hyggelig sofakrok med TV-løsning. Det er godt med store vindusflater og utsikt eksklusiv vestvendt uteområde. Du har god oversikt over de minste i huset mens du hygger deg foran TV'en en lørdagskveld, for så vidt alle dager i året! Det er muligheter for utbygging. Les nærmere under diverse.

Naturlig hage | Vestvendt
Rett ut døren fra stuen har du adkomst til eksklusiv vestvendt uteområde. Den naturlige hagen består av treplatting som har blitt forlenget i nyere tid og fremstår reltivt ny med god standard. Det er god plass til trampoline, pavilijong, hagemøbler og grill. Her kan du nyte lange sommerdager med dine nære og kjære, mens de minste i huset leker innenfor inngjerdet uteområde. Du har kott/hundehus og direkte adkomst til egen garasje.

Kjøkken | God standard
Dette kjøkkenet er en glede å presentere for dere. Et relativt stort, romslig og praktisk kjøkken med god benke- og skapplass. Kjøkkenet gir inntrykk av å være fra nyere dato med nymalte fronter i 2020. Dette kjøkkenet er godt ivaretatt og alt fungerer som det skal. Kjøkkeninnredningen består av lyse glatte/profilerte fronter, ett overskap med fronter i glass, benkeplater i laminat, rustfri oppvaskkum, ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og integrerte
hvitevarer.

ØVRE PLAN - MED BADEROM

3 soverom | Med garderobeskap
Boligen i sin helhet består av 3 soverom av god størrelse med garderobeskap i alle rom. Første soverommet rett ovenfor trappegangen er definert som boligens hovedsoverom med muligheter for et ekstra soverom. Det er god plass til en stor seng og nattbord på hver sin side. Det er også god plass til et stort garderobeskap hvor du kan henge fra deg skjorter, kjoler og ikke minst, veskene. Det mest brukte badet er beliggnde i boligens andre etasje. Dette blir naturlig det mest praktiske badet i og med at du har enkel tilkomst til soverommene. Ikke glem at det er et bad nede også!

Fra andre etasje har du adkomst til trapperom som fører deg til boligens loftsetasje. Her har du mulighet for lagringsplass med et stort loft, en mindre bod, samt kneloft på sidene. Loftsboden er innredet og klær og sko kan trygt frasettes.

Denne boligen bør oppleves! Vi ses på visning!

Parkering
Med boligen medfølger det en garasje i garasjerekka. Fra hagen har du direkte adkomst til garasjen med tilknyttet dør.

Beliggenhet
Boligen ligger i et spennende, attraktivt og veletablert boligområde på Bjørndal. Boligfeltet ligger på en høyde, lyst og luftig, omgitt av naturskjønne omgivelser. Nabolaget byr på gode muligheter for fritidsaktiviteter til både de store og de små.

Superbarnevennlig område som byr på flere skoler og barnehager i nærområdet. Ikke minst er Bjørndal kunstgress kun gange unna boligen!  Fra eiendommen er det gangavstand til Bjørndal barneskole og flere barnehager, blant annet Taranrød Barnehage og Preståsen Kanvas-barnehage. Bjørnholt ungdomsskole ligger spasertur unna. Her tilbys det både ungdomsskole og videregående skole! Det finnes flere skoler på Bjørndal, samt et godt utvalg av både private og kommunale barnehager.

Dagligvarehandelen kan blant annet havne hos Rema 1000 med en flink kjøpmann som sørger for pen og ryddig butikk samt et bredt utvalg av varer. Bjørndal senter tilbyr alternativet til Rema1000, Extra, samt post i butikk, gatekjøkken, legesenter, frisør.  Fra boligen har du en kort kjøretur til Senter Syd Mortensrud, med servicefunksjoner som dagligvareforretning, vinmonopol, legesenter, tannlege, treningssenter etc m.m. Hvis de 36 butikkene i Senter Syd Mortensrud ikke skulle vært nok for vedkommende som er glad i shopping, så ligger Lambertseter Senter ca. 10 min. kjøretur unna. Her er det 85 butikker med passion, kjærlighet, glede og tilbyr deg det meste.

For den med størst idrettsglede i familien vil dette være perfekt. Hvorav det er kort vei til fotballbaner, lekeplass, idrettshall, skøytebane, tennisanlegg, skateramp, alpinanlegg og treningssenter etc m.m. Hva mer trenger vedkommende? Her har du forsåvidt alt som trengs! I tillegg ligger Grønliåsen med rekreasjonsmuligheter sommer som vinter rett i nærheten. Med kort vei også til badestrand på Hvervenbukta, eller slalåmbakke på Sloreåsen, holder man seg fysisk aktiv sommer som vinter.

Med bil fra Bjørndal tar det ca. 10 minutter til Mortensrud, 13 minutter til Hvervenbukta en av Oslos mest besøkte strender, 11 minutter til Lambertseter, 19 minutter til Oslo S og 44 minutter til Oslo lufthavn. Kollektivtilbudet i området består av buss, tog og T-bane. Nærmeste bussholdeplass er Bjørndal, som ligger underkant av 5 min unna boligen. Buss nr. 71A/B tar deg til Mortensrud T-bane, mens nr. 77 kjører mot Holmlia og Hauketo togstasjon. For et bredere utvalg av kollektivtilbudet i området, sjekk ut: ruter.no.

Bebyggelse
Omkringliggende bebyggelse består i all hovedsak av enebolig- og småhusbebyggelse.

Tomt
Fellestomt, 17208 m²

Adkomst
Boligen har adkomst fra Ljabruveien og opp til Bjørndal via Slimeveien. Fra Slimeveien vil det bli skiltet med EIE Eiendomsmegling visningskilt på annonsert fellesvisninger inn til Sisikveien. Fra gjesteparkeringen ligger boligen ned til venstre og i enden av boligrekka.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen, Sisikveien 16.

Inneholder
Boligen går over 2 plan samt loft, og består av følgende i 1. etasje: entré m/trapp, bad, kjøkken, stue med adkomst til uteplass hvor du finner adkomst til egen garasje og lekehus, samt bod ved inngangspartiet. Boligens 2. etasje består av gang m/trapp, trapperom, bad, 3 soverom og adkomst til loft med gulvareal på ca. 30 kvm eksklusiv trapp.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Rana Noman Tariq:
"Rekkehusbebyggelse oppført i 1992. Støpt betongdekke antatt isolert i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført. Etasjeskillere i trebjelkelag. Yttervegger i bindingsverk, antatt isolert med mineralull i henhold til forskrifter som var gjeldende da boligen ble oppført, innvendig kledd med plater og utvendig kledd med trepanel. Saltak i trekonstruksjon tekket med takstein. Vinduer med isolerglass, karm og ramme i tre."

Primærrom
Primærrom: 112 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom 1. etasje: Entré m/trapp, bad, kjøkken, stue
Følgende rom er inkludert i P-rom 2. etasje:Gang m/trapp, trapperom, bad, 3 soverom

Bruksareal
Bruksareal: 126 kvm
Følgende rom er inkludert i S-rom: Innredet loftsrom m/trapp og bod ved inngangspartiet.

Boder
Det er gode lagringsmuligheter. Det er blant annet loft med lagringsplass og bod ved inngangspartiet.

Standard
Informasjon om boligens tilstand er hentet fra takstrapport utført av takstmann Rana Noman Tariq:
Konklusjon av tilstand:
"Enderekkehus med god planløsning som går over to plan samt loft.

Oppussing og oppgradering. I følge opplysninger gitt av eier refereres følgende: "
- Kjøkken fronter malt i 2020.
- Stuen ble pusset opp sommer 2020, nytt gulv og lister. Malt i 2020.
- Terrassen ble bygd i 2014.
- Baderomsmøbler 2019.
- Garderobeskap i hovedrommet 2016, malt vegger i 2019.
- Slipt og beiset trapp 2019.
- Ny gjerdet og tuja planter i 2017"

Kun tilstandsgrad 3 er tatt med i sammendraget.

Tilstandsgrad 3.
Det er ingen bygningsdeler registrert med tilstandsgrad 3."

Kjøkken | TG1
Kjøkkeninnredning med lyse glatte/profilerte fronter, ett overskap med fronter i glass, benkeplater i laminat, rustfri oppvaskkum, ventilator, opplegg for oppvaskmaskin og integrerte hvitevarer. Fliser over benkeskap. Skjønnhetsfeil, overflatefeil og vanlig bruksslitasje er ikke kommentert. Ingen unormale fuktverdier ble påvist i utsatte soner på befaringsdagen. Tilstandsgraden er angitt på bakgrunn av en helhets vurdering av bygningsdelen.

Utstyr for sanitærinstallasjoner | TG1
Bad 1. etasje: Veggmonterte dusjvegger, dusj direkte på gulv med termostat batteri, klosett, servant med skapinnredning, speil og plass for vaskemaskin.
Bad 2. etasje: Badekar, klosett, servant med skuffer og speil.

VVS | TG2
Bad 1. etasje: Baderom med antatt sølvkre. Problematikk rundt sølvkre er ikke tilstandsvurdert. I forbindelse med salg av eiendommen oppfordres interessenter til og sette seg inn i det ovennevnte forhold. Det ble foretatt stikkprøvekontroll med Protimeter Surveymaster fuktindikator. Målingene viste ingen utslag utenfor normale verdier. Målingene gir kun en indikasjon og må ikke oppfattes som en garanti for baderommet. Fall på
baderomsgulv er kontrollert med krysslaser. Gulv- og veggflatene består av fliser. Takflatene består av malte plater.

Bad: 2. etasje: Baderommets konstruksjon er av eldre dato og det anbefales derfor at dusjing direkte på gulv/vegg unngås. Tettesjiktet på eldre bad er mangelfulle sammenlignet med dagens krav. Generelt anbefales det bruk av dusjkabinett i våtrom da det erfaringsmessig er varierende kvalitet på utførte tetningsarbeider på gulv og vegg. Det ble foretatt stikkprøvekontroll med Protimeter Surveymaster fuktindikator. Målingene viste ingen utslag utenfor normale verdier. Målingene gir kun en indikasjon og må ikke oppfattes som en garanti for baderommet. Fall på
baderomsgulv er kontrollert med krysslaser. Gulv- og veggflatene består av fliser. Takflatene består av malte plater.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

I følge opplysninger hentet fra egenerklæringsskjema refereres følgene:

9. Kjenner du til om det er/har vært insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller
lignende?
- Ved en anledning ble det oppdaget mus under skråtak utenfor loftet. Det ble satt ut musefeller og mus ble fanget. Etter denne hendelsen, er det ikke blitt oppdaget noen flere.

10. Kjenner du til om det er/har vært skjeggkre i boligen?
- Det har vært i noen boliger, her under vårt."

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 10. august 1993.

Oppvarming
Boligen er oppvarmet med fjernvarme via radiatorer samt varmekabler i entre og baderommene. Faktura for fjernvarmen vil variere fra bruker til bruker. På loftet er det elektrisk panelovn. Varmesentral og hovedinntak på vannet er antatt plassert i bod ved boligens inngangsparti. Luftbehandling, generelt: Mekanisk avtrekksanlegg med styring fra ventilator på kjøkkenet. Det er registrert pipe i boligen.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter D

Eiendomsskatt
Eiendomsskatt er beregnet til: 0,- for denne eiendommen.
 
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 2 818,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Ny eier må påregne seg kostnader for blant annet innboforsikring og strømforbruk. Dette vil dog variere fra husstand til husstand. Fjernvarme faktureres etter forbruk.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Ingen lån registrert for selskap. Et låneopptak på 1.500.000,- som er planlagt tatt opp og skal nedbetales over 4 år. Lånet skal dekke rehabiliteringsarbeider i borettslaget. I en epost fra styreleder, Vidar vil styret mest sannsynlig legge frem et forslag vedrørende dette på neste GF, og utslaget av en evt økning vet vi ikke før GF har stemt.

Årsregnskap
Borettslaget har et positivt årsreultat på kr. 1.070.602,- for 2019. I 2020 er det budsjettert med et positivt årsreultat på kr. 1.136.000,-. Se vedlagt årsberetning for yttterligere informasjon.

Forsikring med polisenummer
IF Skadeforsikring Polisenummer: 828019

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 201 539,- Som sekundærbolig Kr. 4 325 541,-

Borettslag
Borettslag: Bjørntun borettslag, Orgnr: 856117162
Bjørntun Borettslag er registrert i Foretaksregisteret i Brønnøysund med organisasjonsnummer 856 117 162. Borettslaget ligger i bydel Søndre Nordstrand i Oslo kommune og har følgende adresse: Sisikveien 1-47, 2-46. Borettslaget består av 47 andelsleiligheter, fordelt på 16 bygninger.

Større vedlikehold og rehabilitering i Bjørntun Borettslag de siste årene:
- 2019: Bygget infrastruktur til ladestasjoner for el - bil tilknyttet garasjene. 10 beboere bestilte og fikk montert ladestasjon når prosjektet ble satt i kraft i mai 2019. Skiftet alle lyspærer i 16 gatelys til ledpærer
- 2018: Renseprosess på garasjetakene. Sprayet på et middel som forhindrer mose.
- 2017: Kjøpt inn nye brannslokningsapparater til alle beboere.
- 2016: Service på fjernvarmesentraler. Sjekket alle utvendige hovedstoppekraner, samt bytte av alle defekte.
- 2015: Rens av ventilasjonsanlegg. Byttet hovedstoppekran på kaldtvann + samt satt inn reduksjonsventil
- 2013: Høsten 2013 ble alle gamle postkasser byttet ut med nye. Høsten 2013 ble det lagt ca 250 kvm med ny asfalt på de områdene i fellesarealene som trengte det mest.
- 2012: Beising + skifte kledning. Beising av hus, fellesbygg og garasjeanlegg. Utskifting av ca. 4km dårlig bordkledning
- 2010: Redskapsbod og takvinduer. Ny redskapsbod. Skiftet deler av 5 tak grunnet vannskade under takvindu. Sjekk av alle takvinduer.
- 2009: Canal Digital - Oppgradering av stjernenett, samt installasjon av internett og digital - TV i alle boenheter. Sørget for at det finnes sklisikringer på alle tak. Service på fjernvarmeanlegg
- 2008: Oppgradert en lekeplass i forhold til gjeldende regler. Beiset resten av garasjerekkene. Satt opp nytt overgangsblikk på enkelte boliger på tun 1 og 2.
- 2007: Fjernet en lekeplass.
- 2005: Beising av hus og garasjer.
- 2003: Skiftet vifter og viftemotorer. Skiftet røykvarslere.
- 2002: Skifte av fjernvarmemålere i alle leil.
- 2001-2002: Beising av hus og fellesbygg. Vedlikehold av ventilasjonsanlegg i leilighetene. Tilstandsvurdering samtlige leiligheter. Innkjøp av pulver brannslokkingsapparat til samtlige leiligheter.
- 1999: Beising av topp på endevegger med vindskier samt skilletoppene mellom leiligheter. Det er opparbeidet ny lekeplass ved Prestlia Grendehus. Det er beplantet ifølge den planen som er vedtatt. Det er satt opp en natursteinmur ved den lille lekeplassen.
- 1997: Ventilasjonsanlegget ble renset. Rensingen ble utført av Falken Skadesanering AS. Det ble kjøpt inn 2 benker og 3 avfallsbeholdere. Det ble satt opp gjerde for sikring av fellesareal i tun 1 og 3.
- 1996: "Snuplassen" ved den ene søppelboden og ved garasjene ble asfaltert. Parkeringsplassen ble også utvidet med en plass.
Oppstart av beising. Det ble lagt opp opplegg for lys på tavle og montert 3 veilysarmaturer. Utearealene ble opprustet, og det ble kjøpt inn to kompostbinger. Lekeapparater ble reparert, slik at de oppfyller kravene i de nye forskriftene.

Forretningsfører
OBOS Eiendomsforvaltning AS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Forkjøpsretten er sendt for utlysning for medlemmer og borettslaget samtidig med salget, og vil være avklart 5 virkedager etter budaksept. Dersom forkjøpsretten benyttes, løses opprinnelig kjøper fra avtalen og alle økonomiske forpliktelser overfor selger bortfaller. Vær oppmerksom på at forretningsfører har anledning til å belaste et ekstra gebyr til den som benytter forkjøpsrett.

Tekniske installasjoner:
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier.

Dyrehold
Beboere som ønsker å holde dyr, må undertegne" Erklæring om dyrehold".

Diverse
Borettslaget har planlagt å ta opp et lån på kr. 1.500.000,- for å dekke rehabiliteringsarbeider i borettslaget. Lånet er planlagt å nedbetales i løpet av 4 år. Dette vil føre til at totale felleskostnader etter kjente fremtidige endringer, vil være på kr. 3.502. Styret vil mest sannsynlig legge frem et forslag vedrørende dette på neste GF, og utslaget av en evt økning vet vi ikke før GF har stemt. Det vises til selskapets vedtekter, husordensregler samt årsberetning med regnskap og protokoll. Dokumentene inneholder relevante opplysninger for eventuell kjøper.

Vedrørende tilbygg
Fra megleropplysninger innhentet fra forretningfører referes det slikt under punktene:
"Alle leiligheter har dog mulighet for å bygge ut stue. Rutiner for dette finnes hos styret som også har tegninger. Hustypene A og B er forberedt for tilbygg ved at det er innlagt drager for utsparing i hovedplan yttervegg , og at byggegruben er ferdig planert. Andelseiere som har bygget ut har selv ansvar for bygningsmessige feil/mangler i tilknytning til tilbygget."
Vi gjør oppmerksom på at dette må undersøkes grundigere med styret. Vi har tatt opp tråden med styret og venter på tegninger og en avklaring rundt dette. Vi får svar fra styreleder på mandag/tirsdag og gir en grundigere forklaring rundt dette når dokumentasjonen finner sted. Vi tar forbehold om en økning i felleskostnadene dersom dette finner sted. Dette gir dog muligheter for tilbygg, og ikke tillatelse. Tillatelsen hentes av Plan- og byningsetaten. Vi har sett at naboen har påført tilbygg og sannsynligheten for tillatelse finner sted.

Annet
Selger opplyser å ha observert skjeggkre/sølvkre (usikker) i boligen.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.
Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade,  men kan virke sjenerende.

Selger har observert mus langs kanalene på loftet. Nåværende eier har tatt tak i dette med musefelle og gjort nødvendige tiltak for å stoppe den. Mus har blitt fanget og det er i følge selger ikke oberservert mer etter det.

Selger har hatt en vepsebol uten veps i boden ved inngangspartiet. Selger har satt i gang nødvendige tiltak og den er nå fjernet.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Privat ledningsnett til kommunal vannforsyning.
Private stikkledninger til kommunalt avløp.

Regulering
Kopi av situasjonskart og reguleringsbestemmelser er vedlagt salgsoppgave. Vi oppfordrer interessenter til å gjøre seg kjent med disse.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
5 190 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))

15 504,- (Omkostninger totalt)

5 205 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgaven og interessenter oppfordres til å gjennomgå dette før bud inngis.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.42 800)
Tilrettelegging (Kr.19 900)
Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)
Eierskiftegebyr selger (Kr.5 995)
Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.11 502,50)
Markedspakke 1 (Kr.9 900)
Foto (Kr.6 000)
Innhenting av grunnbok (Kr.808)
Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.4 200)
Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.1 750)
Oppgjør (Kr.5 900)
Totalt kr. (Kr.115 230,50)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
76-21-0021

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
Fredensborg Eiendomsmegling AS
EIE Fredensborg
Org. nr:912446980
Fredensborgveien 33
0177 Oslo
Tlf: 99 35 56 11, Fax:

Ansvarlig megler
Megler/ Fagansvarlig / Jurist Usman Ahmed

Saksbehandlere
Usman Ahmed
EIE Fredensborg
Megler/ Fagansvarlig / Jurist
Mob: 95 88 58 62 / E-post: ua@eie.no

Akin Buga
EIE Fredensborg
Eiendomsmeglerfullmektig / Partner
Mob: 93 00 29 23 / E-post: ab@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Bilde 3 av Sisikveien 16
For mer om objektet
Sisikveien 16

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: