Bilde 1 av Stigenga 216
Bilde 2 av Stigenga 216
Digital salgsoppgave
Stigenga 216

0979 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Familievennlig og romslig rekkehus over 2 plan - Bad 2014 - Flott beliggenhet - Fin utsikt - Oppussingsbehov - Garasje
Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
120 m²
Bruksareal (BRA)
125 m²
Bruttoareal (BTA)
137 m²
Fellesutgifter
kr 4 773 / Mnd
Prisantydning
kr 4 950 000
Omkostninger
kr 15 504
Fellesgjeld
kr 83 000
Totalpris
kr 5 048 504
Fellesformue
kr 15 140
Byggeår
1972
Tomt
Eiet tomt 47100 m²
Oppdragsnummer
75210122
card-default

Sandra Nilssen

Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Les om Sandra
card-default

Daria Zuzanna Dymarska

Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Daria
Prisantydningkr 4 950 000,-
Fellesgjeldkr 83 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper)kr 7 494,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 5 048 504
Eiendom
Stigenga 216 , 0979 Oslo

Matrikkel
Gnr. 105 bnr. 393, andelsnr. 102 i Stigenga Borettslag (22 86 55 00) med orgnr. 948518953 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 120 kvm, Bruksareal: 125 kvm, Bruttoareal: 137 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1972

Tomt
Eiet tomt 47100 kvm

Borettslaget har en felles tomt på 47 100m2, opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning, prydbusker, fjell og asfalterte arealer bestående av innkjøring til garasje/gårdsplass samt gangbaner.

Prisantydning
4 950 000

Andel fellesgjeld/Fellesformue
Andel fellesgjeld: kr. 83 000,- pr. 01.09.21
Andel fellesformue: kr. 15 140,- pr. 01.09.21

Totalpris inkl. fellesgjeld
4 950 000,- (Prisantydning)
83 000,- (Andel av fellesgjeld)

5 033 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

5 048 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 4 773,- pr. mnd.

Felleskostnader: kr. 4.505,-
Leietillegg påbygg kr. 101,-
Canal Digital kr. 167,-

Driften i 2021 viser at borettslaget ikke har nok midler til å gjennomføre planene uten et låneopptak på kr 6 500 000. Styret forventer ikke økning av felleskostnadene i 2021. Men styret tar forløpende en vurdering av borettslagets likviditet vedrørende om felleskostnadene bør økes for 2021. Ifølge budsjettet vil nåværende felleskostnader sammen med låneopptaket, øke borettslagets disponible midler.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Eier
Reidun Engebretsen

Beskrivelse
- Romslig og familievennlig rekkehus over 2 plan
- Moderniseringsbehov på enkelte overflater
- Familievennlig planløsning
- Lys og romslig stue
- Peis
- Kjøkken med god skap- og benkeplass
- Flislagt bad med varmekabler
- Separat toalett
- 3 gode soverom
- 2 innvendige og 1 utvendig bod
- Flere solrike uteplasser
- Gode solforhold fra morgen til kveld
- Garasjeplass (mulighet for elbillading)
- Kort vei til skoler og barnehager
- Meget barnevennlig beliggenhet

Parkering
Parkering i felles garasje og på innkjøring/gårdsplass med gjesteparkering.

Beliggenhet
Beliggende i veletablert, rolig og meget barnevennlig boligområde - på grensen mellom Gamle Stovner, Høybråten og Haugenstua, nord i Oslo. Det er gangvei til flere skoler og barnehager. Boligen sokner til Haugenstua barne- og ungdomsskole, skolen stod ferdigstilt i 2016. Stovner videregående skole ligger også i nærheten, ved Stovner senter, som er ca. 15 minutters gange fra boligen. Det er også flere barnehager i umiddelbar nærhet. Meget god intern beliggenhet i borettslaget.

Diverse aktivitetstilbud som friidrettsbane, golfbane, kunstgressbane, idrettshall, slalåmbakke, ridesenter og treningssenter finnes også i nærområdet og boligen ligger tett mot marka. Marka med sine mange skogsveier, fiskevann og lysløyper åpner for gode turmuligheter sommer som vinter.

Haugenstua senter ligger i kort avstand fra boligen og her finner du bl.a. Haugenstua legesenter, KIWI, Apotek, REMA 1000 med post i butikk, Europris, solsenter og frisør. I tillegg er det kort vei til COOP OBS stormarked.

Kollektivtilbudet er meget godt med hyppige avganger med både buss og tog, og det er kun 3-5 minutters gange til Høybråten togstasjon. Det tar ca. 13 minutter med tog til Oslo sentrum og ca. 15 minutter til Lillestrøm. Nærmeste kjøpesenter er Stovner senter, som huser flere klesforretninger, kolonialbutikker, spiseplasser, frisører, vinmonopol, Espressohouse, Bendit Bar & Restaurant, Nishiki Sushi & Wok mm.  Utenfor senteret finner du Fossumparken, hvor det er opparbeidet sitteplasser, basketballbane, sandvolleyballbane, scene etc. Linjeparken var en av de fire bydelsparkene i Groruddalssatsingen.

Ved Stovner senteret finner du også nærmeste T-banestasjon, her tar linjene 4 og 5 (Bergkrystallen via Storo / Ringen via Tøyen til Sognsvann) til sentrum, med hyppige avganger og en reisetid på under en halvtime. Her finner man også taxiholdeplass og bussholdeplass, med rute 64 og 65 til Furuset samt 67 til Økern. Fra boligen er det ca. 3 minutters gange til buss 64/65/67.

Med bil tar du deg enkelt ut på både riksvei 4 og Østre Aker vei til E6. Det er ca. 12 km til Oslo sentrum, og det tar rundt 13 minutter med bil. Herfra er det også enkelt å ta seg til Gardermoen, og kjøreturen tar rundt 20 minutter.

Bydel Stovner ligger flott til øverst i Groruddalen med grenser til Nittedal, Lørenskog, Skedsmo og bydelene Grorud og Alna. Bydelene har kjente delområder som Vestli, Stovner, Rommen, Haugenstua og Høybråten. Det bor om lag 30.000 innbyggere i bydelen og det finnes en rekke fine møteplasser og turpunkter. Med grenser til Gjelleråsmarka er Liabakken og Liastua blant bydelens viktigste rekreasjonsplasser. Storstua på Haugenstua, Rommensletta skulpturpark med sneglehuset lekeplass, Nedre Fossum Gård og Haugenporten er andre spennende turmål.

Verdens største innendørs skianlegg, SNØ, ble ferdigstilt i 2020. For den langrennsglade er det to kilometer med langrennsløyper fordelt på tre nivåer i taket og under bakken. Alpinbakken er 505 meter lang, 100 meter bred og har en helning på opp til 38 prosent. Terrengparken inneholder forskjellige rails, blåparkhopp og en bigjump. Anlegget består også av Thon Hotels Resturant, Thon Hotels meeting and conference, Evo fitness m.m.

Bebyggelse
Området består hovedsakelig av boligbebyggelse og store grønt- og parkområder.

Tomt
Eiet tomt, 47100 kvm

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Inneholder
Sandra Nilssen ved Eie Eiendomsmegling har gleden av å presentere Stigenga 216, et romslig og familievennlig rekkehus over 2 plan med en meget god intern beliggenhet i Stigenga Borettslag på Gamle Stovner i Oslo. Boligen har en usjenert og flott beliggenhet i blindvei. Borettslaget ligger sentralt til i naturskjønne omgivelser med umiddelbar nærhet til marka, hvilket gjør dette til et ettertraktet og meget hyggelig boligområde.

Rekkehuset har en familievennlig planløsning, med blant annet 3 gode soverom, spisestue og en romslig stue. Boligen holder en eldre standard med moderniseringsbehov på enkelte områder, påkostninger må påregnes. Boligen er gjennomgående og har meget gode solforhold fra morgen til kveld - hvilket gjør boligen både lys og luftig. Eiendommen har flotte og barnevennlige utearealer bestående av blant annet en stor terrasseplatting og hage. Utearealet innbyr til hygge og er yndede oppholdssteder for hele familien!

Rekkehuset inneholder:
1.etasje: Vindfang, entré, stue med adkomst til terrasseplatting, spisestue og kjøkken.
2.etasje:  Gang/trapperom, 3 soverom, baderom, toalettrom og platting med tilhørende hage.

I tillegg medfølger garasjeplass og en utebod.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra boligsalgsrapport.

Rekkehus beliggende på Stovner i Oslo kommune.

Rekkehus over 2 plan. Adkomst via trapp og platting til inngangsparti i 1.etasje. Boligen består i U.etasje av: trapperom/gang, baderom, toalettrom
og 3 soverom. 1.etasje består av: Vindfang, entré, kjøkken, spisestue, stue. Gulvflater med parkett, gulvbelegg og vegg til vegg teppe. Entredør av
typen trefiber. Vinduer og terrassedør fra 1999 med trerammer har 2 lags glass.

Boligen ble oppført i 1972 (GAB-register). Gulvflater i kjeller av mur og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av grunnmur og
bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader er kledd med malt trepanel. Takkonstruksjon av tre i saltaks form utvendig tekket med betongtakstein.
Oppvarming med elektriske panelovner, Panasonic varmepumpe og varmekabel på baderom, kombinert med peisovn i stue. Parkering i felles
garasje og på innkjøring/gårdsplass med gjesteparkering. En utvendig bod på ca. 2 m2.

For ytterligere informasjon om byggemåte se boligsalgsrapport som ligger vedlagt. Det er viktig at interessenter setter seg inn i  rapporten. Interessenter oppfordres til å kontakte takstmann ved eventuelle bygningstekniske spørsmål.

Primærrom
Primærrom: 120 kvm
Følgende rom er inkludert i P-rom:
1. etasje: Vindfang, entré, stue, spisestue, kjøkken.
U. etasje: Gang/trapperom, 3 soverom, baderom, toalettrom.

Bruksareal
Bruksareal: 125 kvm

Boder
En utvendig bod på ca. 2 m2 samt 2 boder i underetasje.

Standard
1. etasje

Terrasse
Utenfor inngangen har du en privat skjermet terrasseplatting på hele 18m2 med god plass for sittegruppe og grill. Terrassen er østvendt med morgensol.

Entre
Hyggelig vindfang og entre med god oppbevaringsplass i garderobeskap. Tapetserte veggoverflater og parkettgulv.

Kjøkken
Eldre kjøkken med god skap- og benkeplass. Innredningen består av profilerte fronter, laminert benkeplate, oppvaskkum, stekeovn, ventilator, kombiskap og oppvaskmaskin. Mødernisering bør påregnes. Videre har kjøkkenet plass for en hyggelig spisegruppe.

Stue
Stor og luftig stue med god plass for møblering av sofagruppe, medievegg og spisegruppe. Stuen er gjennomgående og innehar store vindusflater, hvilket bidrar til en lys atmosfære. En hyggelig peis sprer god varme på kalde vintersdager og skaper en lun atmosfære i rommet. Stuens romslige utforming gjør dette til et yndet samlingspunkt for venner og familie. Tapetserte veggoverflater og parkettgulv.

Spisestue
I tilknytning til stuen finner du en romslig spisestue med god plass til spisegruppe og øvrig møblement. Her kan hyggelige måltider nytes med venner og familie! Tapetserte veggoverflater og parkettgulv.

U. etasje

Bad
Flislagt bad med gulvvarme fra 2014. Innredningen består av servant med underskap, belyst speil, en romslig dusjsone med innfellbare dører av herdet glass og opplegg for full vaskesøyle med vaskemaskin og tørketrommel.

Separat toalett
Praktisk flislagt separat toalett. Innredningen består av servant, speil og WC. Et separat toalett maksimerer bruken av badet!

Soverom 1
Romslig soverom med god plass til dobbeltseng og til tilhørende nattbord. Praktisk garderobeskap med god oppbevaringsplass. Tapetserte veggoverflater med fondvegg og parkettgulv.

Soverom 2
Lyst soverom med god plass til seng og tilhørende møblement. Soverommet har adkomst til terrasseplatting med tilhørende hage. Tapetserte veggoverflater og parkettgulv.

Soverom 3
Rommet passer utmerket som barnerom, gjesterom eller kontor/hobbyrom. Tapetserte veggoverflater og parkettgulv.

Terrasse/hage
Stor vestvendt terrasse med tilhørende hage med svært gode solforhold. Terrassen er på hele 25m2, og innehar god plass for sittegruppe og grill. Terrassen muliggjør vakker beplantning, og byr på god boltringsplass for både store og små. Her kan lange sommerdager nytes i solrike omgivelser!

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest.

Oppvarming
Oppvarming med elektriske panelovner, Panasonic varmepumpe og varmekabel på baderom, kombinert med peisovn i stue.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter E

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 4 773,- pr.mnd.

Faste løpende kostnader
Strøm, felleskostnader og innboforsikring. Denne listen er ikke uttømmende.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: OBBK01-98207779741
Type: A
Restsaldo: 1.540.214,-
Restløpetid: 12 år og 10 mnd.
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,75%

Lånenr: OBBK02-98207779768
Type: A
Restsaldo: 11.021.820,-
Restløpetid: 11 år og 3mnd.
Term per år: 12
Type rente: Flyt
Rente: 1,75%

Andel fellesgjeld utgjør kr. 83.000,- pr. 01.09.2021 herav:

Lånenummer: OBBK01-98207779741
Restsaldo: 10.132,-
Kapitalkostnader kr. 74,-

Lånenummer: OBBK02-98207779768
Restsaldo: 72.514,-
Kapitalkostnader kr. 596,-

Overnevnte informasjon er hentet fra forretningsfører

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 046 440,- Som sekundærbolig Kr. 3 767 182,-

Borettslag
Borettslag: Stigenga Borettslag (22 86 55 00), Orgnr: 948 518 953

Forretningsfører
OBOS

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets medlemmer. Forhåndsavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Dyrehold
Borettslaget tillater vanlig husdyrhold, slik som hund og katt etter søknad til styret.

Diverse
Diverse opplysninger om borettslaget:
- Borettslaget består av 152 andelsleiligheter
- Borettslaget har egen hjemmeside https://stigenga.no
- Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og internettjenester.
- Det er faste regler for tilbygg, verandaer og boder vedtatt av generalforsamlingen. Styret/byggeutvalg administrerer utbyggingssaker. Det betales en ekstra leie for tilbygg.

Det er fremmet et forslag av styret på generalforsamling 2021:
Låneopptak med en ramme på 6,5 MNOK hvorav 4,5 MNOK går til brannsikring og resterende brukes på gjennomførelse av sak om ny redskapsbod og utbedring av skade på avløpsrør ST 58-64. Låneopptak vil ikke føre til husleieøkning.

Styrets beretning 2020
Styret startet perioden med å få oversikt over borettslagets drifts- og finansielle situasjon. Styrets målsetting var å avslutte pågående saker. Videre var planen å utarbeide ett revidert rehabiliteringsprosjekt, hvor vi tok utgangspunkt i Vedlikeholdsnøkkelen 2016. Dette da det her var gjort bemerkninger rundt viktige punkter som kan ha økonomiske konsekvenser for borettslaget, som igjen vil påvirke vår husleie og fellesgjeld.

Dette arbeidet fikk en brå stopp som følge av brannen i mai. Gjenreisning av de 2 rekkene som brant vil foregå i 2021-2022. Byggestøy må påregnes i perioden. Eiendommen til salgs vil i teorien være uberørt.

Som et resultat av brannen har Styret avholdt utallige møter og befaringer med ulike forsikringsselskap, bistått de pårørte, samt hatt flere møter med forbyggende avdeling i Oslo brann- og redningsetat (BRE). Hendelsen har ført til prioritert fokus rundt brannvarsling, og Styret har lagt ned mye arbeid med å etablere et eget brannvarslingsprosjekt utskilt fra rehabiliteringsprosjektet. Her har det også vært befaringer, anbudsutsendelse og en rekke møter med leverandører og rådgivere for å kunne fremlegge en løsning.

I året som har gått har det blitt planlagt, startet og gjennomført en rekke saker i forbindelse
med vedlikehold av eksisterende bygningsmasse.

Styret mottok 9. desember 2019 et skriv fra andelseiere med krav om å kjenne vedtak om "rehabiliteringsprosjekt" vedtatt på ekstraordinær generalforsamling (heretter kalt EGF) 2. desember 2019 ugyldig. Styret konstituert 4. mars 2020 har gjennomgått rettslige anførsler sammen med to uavhengige advokater og har kommet til at vedtaket på EGF 2. desember 2019 er ugyldig. Det følger av Burettslagslova §8-15 (2) at styret;
"skal ikke etterkomme noe vedtak av generalforsamlingen dersom vedtaket strider mot lov eller vedtekter."

Det at vedtaket er ugyldig innebærer at nytt styre må starte en ny gjennomgang av vedlikeholdsbehov, jamfør evaluering gjort i "Vedlikeholdsnøkkelen 2016". Etterfølgende vil styret legge frem en helhetlig og langsiktig plan for drift, vedlikehold og alternativer for hvordan utbedringer kan gjennomføres. Styret har allerede startet dette arbeidet og legger til grunn "Vedlikeholdsnøkkelen 2016". I tillegg til å gjennomgå Vedlikeholdsnøkkelens innhold, har vi også startet befaringer, samt innhenting av priser på vedlikehold som ikke var medberegnet i foreslåtte prosjekt. Dette for å synliggjøre hvilke kostnader som ligger i nevnte dokument, slik at generalforsamlingen får det totale kostnadsbildet fremlagt. Styret kan per dags dato ikke si noe om alternativer, byggetekniske løsninger eller hvilke økonomiske konsekvenser dette vil ha. Dette vil styret komme tilbake til.

Styret vil holde andelseierne informert fortløpende om videre arbeid med fremtidige vedlikeholdsprosjekter. Det vil avholdes beboermøter for informasjon og status rundt vedlikeholdsprosjektet, prioriteringsplaner og alternativer, slik at alle kan komme med innspill. Styret har til hensikt å sikre videre vedlikehold og rehabilitering av Stigenga Borettslag.

Annet
Vedlikehold og moderniseringer som har vært gjennomført i borettslaget:
2020: Skadedyrbekjempelse, utvendige fellesladere for el-bil, utbedring av
utvendig vannlekkasje, utbedring av to terrasser med vannlekkasje, utbedring av setningsskade
2019: Etablert ladeløsning i garasjehusene.
2018: Skadedyrbekjempelse. Innkjøp av «stengsler/feller» i alle stikkledninger inn til borettslaget. Rydding under hus.
2017: Skadedyrbekjempelse, asfaltert innkjøring til øvre. Utskifting av garasjeport øvre garasje nedre port. Ytterligere en ladestasjon for elbil.
2016: Skadedyrbekjempelse
2015: Ferdigstillelse av beising Stigenga nedre. Etablering av ladestasjon for Elbiler.
2014: Rensing av ventilasjonsrør i borettslagets leiligheter.
2012: Utskifting av garasjeport på øvre garasjeanlegg, nedre port. Trefelling.
2011: Utskifting og oppgradering av lekestativ
2009: Nytt dekke på garasjetakene og oppgradering av lekeplasser.
2008: Oppgradering av garasjeportene i øvre hus. Beising av husene.
2006: Nye trapper i terreng. Etterisolering av gavlvegger.
2005: Nye porter i øvre garasjehus.
2004: Spyling av soilrør. Beiset Stigenga 144-304. Montert bom ved Stigenga 48.
2003: Reparasjon av rørsystemer/avløp i Stigenga 26
2001: Større utbedringsarbeider med drenering/grunnforhold
1999-2000: Vindusutskiftning. Oppgradering av Kabel TV
1998: Husene beiset. 3 lekeplasser ble oppgradert. 11 stk. innebygde søppelhus ferdigstilt
1992- 1993: Garasjehusene ble totalrenover
1990: Borettslaget skiftet samtlige tak

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen.
 Ta kontakt med megler for mer informasjon.


Utleie
Iht. brl. § 5-4 (2) har andelseieren mulighet til korttidsutleie i opptil 30 dager i løpet av året. Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier kan overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Regulering
Eiendommen er regulert til bolig i reguleringsplan.

Undervisningsbygg Oslo KF foreslår å omregulere Stig skole til undervisning, barnehage, sykkelanlegg, gangvei og friområde. Planen legger til rette for en ny skole og barnehage som er tilpasset multifunksjonshemmede barn. Det foreslås oppført en ny bygning i en til tre etasjer. Plan- og bygningsetaten anbefaler planforslaget med noen forbehold, bl.a. at to veikryss langs Garver Ytteborgs vei blir oppgradert, og at hele sykkelanlegget med fortau opparbeides. Det kan leses mer om prosjektet her: https://innsyn.pbe.oslo.kommune.no/sidinmening/main.asp?idnr=2020072118

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
4 950 000,- (Prisantydning)
83 000,- (Andel av fellesgjeld)

5 033 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
7 494,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett (kjøper))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 504,- (Omkostninger totalt)

5 048 504,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Eierskiftegebyr forretningsfører (Kr.5 995)

Foto (Kr.3 250)

Provisjon 1% av salgssum inkl. fellesgjeld

Tilrettelegging (Kr.10 000)

Tinglysing sikringspant borettslag (Kr.480)

Visningshonorar (Kr.2 500)

Innhenting av grunnbok (Kr.808)

Innhenting av informasjon fra forretningsfører (Kr.3 860)

Innhenting av offentlige opplysninger (Kr.2 434)

Markedspakke 1 (Kr.12 500)

Oppgjør (Kr.5 500)




Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
75-21-0122

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"




Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9.
Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset.
Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).

En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått.

Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Novum Eiendomsmegling AS
EIE Stovner
Org. nr:990224463
Stovner senter 3
0913 Oslo
Tlf: 22 30 18 00, Fax: 22 52 01 10

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner Sandra Nilssen

Saksbehandlere
Sandra Nilssen
EIE Stovner
Eiendomsmegler MNEF / Fagansvarlig / Partner
Mob: 99 38 10 66 / E-post: sin@eie.no

Daria Zuzanna Dymarska
EIE Stovner
Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 46 36 40 86 / E-post: dzd@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Stigenga 216
For mer om objektet
Stigenga 216

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: