Bilde 1 av Vækerøveien 116 DBilde 2 av Vækerøveien 116 D
Digital salgsoppgave
Vækerøveien 116 D

0380 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Lyst og fint enderekkehus over 2 plan | Fantastiske sol- og utsiktsforhold | Garasjeplass | Attraktivt og barnevennlig
Vis i kart
Boligtype
Rekkehus
Eierform
Borettslag
Antall soverom
3 soverom
Primærrom (P-ROM)
105 m²
Bruksareal (BRA)
105 m²
Bruttoareal (BTA)
111 m²
Fellesutgifter
kr 3 967 / Mnd
Prisantydning
kr 8 200 000
Omkostninger
kr 15 335
Fellesgjeld
kr 68 000
Totalpris
kr 8 283 335
Fellesformue
kr 21 382
Byggeår
1979
Tomt
Fellestomt 22175 m²
Oppdragsnummer
50200176
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
Prisantydningkr 8 200 000,-
Fellesgjeldkr 68 000,-
Gebyr utlysing forkjøpsrettkr 7 325,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 6 850,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverkkr 480,-
Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverkkr 480,-
  
Totalpris kr 8 283 335
Eiendom
Vækerøveien 116 D, 0380 Oslo

Matrikkel
Gnr. 28 bnr. 955, andelsnr. 151 i Lysejordet borettslag med orgnr. 948305097 i Oslo kommune

Eierform
Borettslag

Areal
Primærrom: 105 kvm, Bruksareal: 105 kvm, Bruttoareal: 111 kvm

Antall soverom
3

Byggeår
1979

Tomt
Fellestomt 22175 m²

Prisantydning
8 200 000

Andel f.gjeld/Formue
Andel fellesgjeld: kr. 68 000,- pr. 31.12.19
Andel fellesformue: kr. 21 382,- pr. 31.12.19

Totalpris inkl. fellesgjeld
8 200 000,- (Prisantydning)
68 000,- (Andel av fellesgjeld)

8 268 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 335,- (Omkostninger totalt)

8 283 335,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 3 967,- pr. mnd.

I mai, juni, september og november er felleskostnadene kr. 4 471,- (pga. innkreving av eiendomsskatt).

Det gjøres oppmerksom på at en eventuell renteøkning, vedlikeholdsarbeid eller andre tiltak som iverksettes av borettslaget kan medføre økning i felleskostnadene. Det er også normalt at det foretas en årlig indeksregulering av fellesutgiften.

Sikringsordning fellesgjeld
Et borettslag er organisert som et selskap, dette innebærer at dersom noen av andelseierne ikke betaler sine fellesutgifter må borettslaget selv ta tapet og fordele det på de øvrige andelseieren, man kan på denne måten bli tvunget til å betale dersom andre ikke betaler sine fellesutgifter. For å hindre at dette skjer er borettslaget tilknyttet en sikringsordning som dekker borettslagets tap i en fastsatt periode dersom noen av andelseierne ikke betaler sin fellesutgifter. Sikringsordningen er levert av OBOS. OBOS garanterer for overførsel til borettslaget hver måned og overtar deretter alt ansvar og risiko for eventuell manglende innbetaling av felleskostnader. Avtale om sikring av felleskostnader varer til den blir sagt opp av en av partene. Oppsigelsestiden er 12 - tolv - måneder regnet fra oppsigelsesdato.

Kommunale avgifter
Kommunale avgifter dekkes gjennom fellesutgiftene i borettslaget.

Parkering
Det medfølger parkeringsplass i felles garasjeanlegg.

Borettslaget har inngått avtale med EVBox for drift og levering av smart ladetjeneste med lastbalansering. Det er også etablert en basis infrastruktur, og løsningen balanserer kapasiteten mellom de som lader. For bestilling av ladeboks kontakter man borettslagets styre.

Eier
Emir Hasanbegovic Ingunn Andersen

Beskrivelse
Lyst og fint enderekkehus over to plan. Boligen har en god internbeliggenhet i "gullrekka" på boligfeltet, usjenert i nederste rekke med fritt utsyn og begrenset innsyn. Stille og støyfritt området med naturen som nærmeste nabo. Fra boligen er det kort vei til det meste med dagligvareforretning på borettslagets tomt, gangavstand til buss, kort vei til skoler og barnehager, samt flotte tur- og rekreasjonsmuligheter rett utenfor døren.

Boligen egner seg godt for barnefamilier. Dette er et område med flere familier med barn og hvor du finner flere lekeapparater på borettslagets eiendom.

Huset har privat inngang og ditt første møte er en romslig markterrasse ved inngangspartiet. Plattingen ligger vestvendt med gode solforhold. Det er her enkelt for barna å løpe inn og ut, når de leker på borettslagets bilfrie interne veier. Det er brukt vedlikeholdsfri Kebony og terrassen har markise, utebelysning, strømuttak, god plass til utemøbler (sofagruppe) og spiseplass.

Innenfor inngangsdøren er det første som møter deg en flott entré og videre en gang. Hall og entré har fliser og varmekabler. I entréen er det flere garderobeskap med plass til sko og yttertøy. I gangen er det ytterligere plass til diverse oppbevaringsløsninger.

Videre består underetasjen av to romslige soverom og bad/vaskerom. Bad og vaskerom ble pusset opp i 2010. Badet fremstår som meget lyst og fint med downlights og delikate fliser. Særdeles praktisk løsning for vaskemaskin og tørketrommel med benkeplate over. I tillegg har underetasjen en bod som i dag er innredet som soverom.

1. etasje utgjør hjerte av boligen og hele familiens oppholdsrom. Her har man stue/spisestue/kjøkken i åpen løsning. Etasjen er gjennomgående med lysinnslipp på begge sider som gir en meget luftig og behagelig romfølelse. Kjøkkenet ble pusset opp i 2010 med ny Ikea innredning og nye hvitevarer. Kjøkkenet har flere integrerte hvitevarer som medfølger boligen. I tillegg har kjøkkenet dobbelt opp med kjøleskap og dobbelt opp med frysere.

Fra kjøkkenet er det utgang til en usjenert platting med morgensol. Fra stuen er det utgang til en herlig balkong mot vest med fantastiske sol- og utsiktsforhold. Balkongen er utstyrt med markise og varmelampe.

I 1. etasje har man også et ekstra soverom. Ellers fremstår boligen som meget pen med flott laminatgulv og delikate veggflater.

En liten bonus er at det er mulighet for utbygging etter forhåndsgodkjente tegninger om man trenger litt mer plass. Se mer under "diverse" eller last ned "utbyggingsveileder" sammen med salgsoppgaven. Tegningene ligger vedlagt salgsoppgaven og kan sees på finnannonsen.

Beliggenhet
Eiendommen grenser til idylliske rekreasjonsområder langs Lysakerelven med fine turstier til Bogstad og videre innover mot Nordmarka.

Svært hyggelig borettslag med flere lekeplasser rundt om på området, samt pent opparbeidede grøntområder med beplantning og sittegrupper. Akebakke på området om vinteren. Sats / Røa bad, et moderne badeland og treningssenter ligger en kort busstur unna.
Nedenfor Lysejordet, på "Sletta" finnes Lysejordet grendehus som kan leies av private til ulike arrangementer.

Kort gangvei til Rema 1000 (to trapper unna) på Lysejordet (som ligger på borettslagets tomt) og Nærbutikken Joker i Vækerøveien. Kort kjøretur til Røa senter (ca. 5 min) der det er et bredt utvalg av servicetilbud, blant annet apotek, vinmonopol, post, stor dagligvare med ferskvaredisk, frisør,  blomsterforretning, m.m. I tillegg flere caféer, bakerier, samt sushirestaurant. Det er også gangavstand til Røa og i november åpner nye Røa Torg - et nytt senter med nye restauranter og butikker m.m. Ellers er det kort vei til CC-Vest senter om man ønsker et utvidet tilbud av forretninger og tjenester.

Bebyggelse
Borettslaget består av 228 andelsleiligheter, hvorav 117 leiligheter i terrasseblokker og 111 i rekkehus. Bebyggelsen ble oppført av Fagbygg entreprenører i 1977/78.

Tomt
Fellestomt, 22175 m²

Adkomst
Det vil bli skiltet med Eie visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Området er barnevennlig med kun noen minutters bilfri skolevei til Lysejordet Skole som boligen sogner til. Kort avstand til både videregående- og ungdomsskole, samt flere barnehager. Området er lagt til rette for at barn og unge skal få en aktiv og innholdsrik fritid.

Offentlig kommunikasjon
Dette er et praktisk område med det gode kollektivtilbudet og kort reisevei inn til Oslo sentrum. Det er også enkel ferdsel med bil mot sentrumskjernen av Oslo.
Nærmeste bussholdeplass er ca. 2-3 minutter fra boligen, hvor du har buss 32 "Kværnerbyen - Voksen Skog". På Røa har du øvrige buss - og T-baneforbindelser. Herfra vil du kunne ta T-bane 2 "Ellingsrudåsen- Østerås" som har flere avganger i timen og tar deg enkelt ned til Majorstuen på 12 minutter. Det er også kort vei til T-banestasjonen på Åsjordet og Bjørnsletta hvor du kan ta T-bane 3 "Kolsås - Mortensrud". På Røa har du også flere bussforbindelser og flybussen. I tillegg går Flytoget fra Lysaker Stasjon, som heller ikke ligger langt unna. For nærmere informasjon; se www.ruter.no.

Fritidstilbud
Man trenger ikke å dra langt fra boligen for å finne gode turmuligheter. Rett utenfor døren finner man en glimrende start på turen, med en flott sti langs Lysakerelven. Boligen har et godt utgangspunkt for rekreasjon og fritid, og ikke langt unna ligger marka klar med alle sine muligheter. Her er det et stort opplevelsespotensiale, med et terreng som tilbyr både smale og brede stier, samt turkombinasjoner for enhver smak. I retning Sørkedalen, Tryvann og Bogstadvannet finnes det fantastiske rekreasjonsmuligheter; sommer- som vinterstid. Flotte skiløyper tar deg enkelt inn i Nordmarka og Bærumsmarka. Kort vei til Bogstad badeplass og Bogstad Gård som er et populært utfartssted med kafé og diverse aktiviteter for barn. Kort vei til Wyllerløypa/ Tryvann alpinbakke som ligger kun 10 min. unna med bil. Det er også kort avstand til idrettsklubber som Røa, Ullern, Fossum og Njård. På Røa finner du dessuten treningssenteret EVO og Røa bad med svømmehall og Sats. Her er det fritidstilbud for alle og enhver!

Inneholder
1. etasje:
Soverom og stue med åpen kjøkkenløsning.

U. etasje:
Entré, gang, tre soverom og bad.

Det gjøres oppmerksom på at det er ikke er søkt om/godkjent innredning av bod (bygd om til soverom). Rommet er av den grunn ikke er godkjent til varig opphold. Arealet er medtatt i rapporten etter dagens bruk (soverom).

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra boligsalgsrapport utført av takstmann Stian Engebretsen:

Gulvsystemer, grunn og fundamenter:
Betongplate mot grunn. Bærende konstruksjoner og etasjeskiller av betong og murkonstruksjoner.

Yttervegger:
Utvendige fasader med pussede murflater og liggende trekledning.

Takkonstruksjoner:
Tilnærmet flat takkonstruksjon.

For ytterligere informasjon om byggemåte se boligsalgsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 105 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 105 kvm

Boder
Det disponeres utvendig bod på ca. 3 kvadratmeter.

Standard
Lekkert bad fra ukjent årstall, men oppgradert i 2010 (membran og sluk er ikke byttet). Flislagt gulv med varmekabler og flislagte vegger. Vegghengt servantskap med ovenpåliggende servant, speil med belysning over servant, innebygdt badekar med kran og hånddusj, samt innfellbar glassvegg. I tillegg har badet opplegg for vaskemaskin og tørketrommel under plassbygd benkeplate.

Kjøkken i åpen løsning mot stue med innredning fra Ikea. Kjøkkenet er pusset opp i 2010 med profilerte, matte fronter. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer med bl.a. induksjonstopp fra Gorenje, ventilator over platetopp fra Ikea, stekeovn fra Gorenje og oppvaskmaskin fra Ikea. I tillegg er det dobbelt integrert kjøleskap med frysedel fra Ikea og integrert vinskap fra Geapp. Alle hvitevarer medfølger boligen.

Forøvrig har huset et flott laminat gulv og fine veggflater med malte vegger og tapet. I entré og gang er det praktisk med flislagte gulv med varmekabler.

Boligen har slett entrédør med glassfelt fra ca. 2010. Balkong/terrassedør med to-lags glass fra 2011. Vinduer med to-lags glass fra 2010/2011 og to vinduer i stue fra 1988 (antatt).

For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt takst.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 16.12.1981 som omhandler rekkehus og uteboder.

Oppvarming
Elektrisk oppvarming med panelovner.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Rød - Energikarakter G

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2020 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Eiendomsskatt for leiligheten er kr. 2 016,-. Eiendomsskatten innkreves av forretningsfører og faktureres med kr. 504,- fire ganger i året (mai, juni, september og november).

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 3 967,- pr.mnd. som inkluderer:
Kommunale avgifter, felles forsikring, vaktmestertjenester, garasjeplass, kabel-tv & bredbånd, trappevask, betjening av fellesgjeld m.m.

Spesifikasjon av fellesgjeld
Lånenr: EIKA2-152031576
Restsaldo: 14 154 759,-
Restløpetid: 18 år og 8md.
Termin pr. år: 12
Type rente: Flytende
Rente: 1,85 %

Andel av fellesgjeld:
Restsaldo: 67 848,-
Kapitalkostnader: 342,-

Årsregnskap
Borettslagets regnskap for 2019 viste driftsinntekter på kr. 10 275 704,- og kostnader på kr. 8 841 793,-. Resultatet endte på kr. 1 187 318,- og ble overført til egenkapital.

Borettslagets disponible midler pr. 31.12.2019 var på kr. 4 229 431,-.

For 2020 er det budsjettert med inntekter på kr. 10 144 000,- og kostnader på kr. 9 517 720,-. Årsresultat på kr. 223 280,- er budsjettert for 2020.

Forsikring med polisenummer
Gjensidige Forsikring Polisenummer: 77342201

Formuesverdi
Formuesverdi er ikke fastsatt, men fastsettes av Likningskontoret etter en beregningsmodell om hensyntar om boligen er en såkalt "primærbolig" (der boligeier er bosatt iht. Folkeregisteret) eller "sekundærbolig" (andre boliger man eier). Formuesverdi for primærbolig vil normalt utgjøre ca. 25 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For sekundærboliger vil likningsverdi normalt utgjøre ca. 90 % av den beregnede kvadratmeterprisen multiplisert med boligens areal. For mer informasjon, se www.skatteetaten.no.

Borettslag
Borettslag: Lysejordet borettslag, Orgnr: 948305097

- Egen hjemmeside: www.lysejordet.no.
- Info om påbygging ligger på borettslaget hjemmeside.
- Telenor Norge AS er borettslagets leverandør av TV- og bredbåndstjenester.
- Borettslaget har en avtale med ISS Eiendom om vaktmestertjeneste.
- Borettslaget har avtale med Norsk Vektertjeneste om vakthold.
- Borettslaget har avtale med Økonomisk Løsninger AS om renhold av fellesarealene.
- Fellesvaskeriet er i underetasjene i terrasseblokkene, Vækerøveien 118,126 og 130.
- Grilling er tillatt ved bruk av gass- eller elektrisk grill.
- Det er ikke tillatt med dyrehold i borettslaget uten godkjenning fra styret, se husordensregler.
- Borettslaget har god vedlikeholdshistorikk, se vedlagt årsberetning for nærmere informasjon.

Forretningsfører
OBOS

Det kreves medlemskap i OBOS for å erverve/eie denne boligen. Dersom det er flere enn én som skal eie boligen sammen, må alle være medlem i OBOS og betale hver sin medlemskontingent. Innmelding koster kr. 500,- og årskontingent dekkes gjennom felleskostnadene.

Styregodkjenning
Kjøper skal godkjennes av styret og har selv risikoen for at godkjennelse blir gitt. Styregodkjennelse kan ikke nektes uten saklig grunn.

Forkjøpsrett
Det foreligger forkjøpsrett for borettslagets og OBOS medlemmer. Parallellavklaring er igangsatt. Ta kontakt med megler eller forretningsfører for ytterligere opplysninger om meldefristen.

Fristen for OBOS til å gjøre forkjøpsrett gjeldende er 5 hverdager fra OBOS mottar skriftlig melding om at bud er akseptert, men blir ofte avklart raskere enn dette.

Tekniske installasjoner:
Ringeklokke, kabel-tv/internett fra Canal Digital.

Canal Digital er borettslagets leverandør av bredbåndstjenester og kabel-tv.

Røykvarsler i boligen. Brannslokkingsapparat med pulver fra 2006.

Vannrør med rør-i-rør system og kobber. Avløpsrør av plast. Hovedstoppekran bak inspeksjonsluke på bad. Varmtvannsbereder i benkeskap på kjøkken (fra 2010 ifølge dokumentasjon fra tidligere prospekt).

Sikringsskapet i soverommet via badet med automatsikringer. Hovedsikring i boligen på 32 amp.

Dyrehold
Det er ikke tillatt med hund eller katt i borettslaget. Tillatelse kan gis etter søknad til styret, dersom det særskilte grunner for å ha husdyr. Søknad skal inneholde begrunnelse. Som regel vil styret også kreve at naboer har hatt anledning til å uttale seg før søknaden avgjøres. Hvis det senere skulle komme klager på dyreholdet, kan et eventuelt samtykke omgjøres.

Diverse
Borettslaget har fellesvaskerier i underetasjene i terrasseblokkene, Vækerøveien 118,126 og 130. Hvert fellesvaskeri inneholder 2 vaskemaskiner og tørkerom. Betaling for tørkerom skjer ved vaskekort, som fås kjøpt hos vaktmester for kr. 100,- pr. stk. Kortet gir 30 klipp. Til vaskemaskinene må det deponeres et kort til kr 100,- som kan fylles på med ønsket beløp hos vaktmesteren. Regler for vaskerutinene er inntatt i Husordensreglene.

Grilling på terrasseblokkenes terrasser tillates ved bruk av gass- eller elektrisk grill. Bruk av kullgrill er forbudt. Det skal tas hensyn til naboer med tanke på røyk og matlukt.

Borettslaget har også tilrettelagt for de som ønsker å bygge ut. På borettslagets hjemmesider finnes plantegningene for de ulike utbyggingsløsningene ihht. godkjenning av ny reguleringsplan i Oslo Kommune i 2012. Disse tegningene ligger også vedlagt i salgsoppgaven og på finn. Denne utbyggingsplanen gjør det enklere for styret å behandle søknader. For beboerne går det mye raskere hos Plan- og Bygningsetaten.

Løsøre og tilbehør
Følgende medfølger ikke:
- Vaskemaskin
- Tørketrommel
- Lysekrone på kjøkkenet
- Skoskap under trapp
- Kommode på gangen

Forøvrig vises det til bransjens liste for løsøre og tilbehør som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Borettslagets vedlikehold de senere år
2019:
Rehabilitering av gavlvegg rekkehus 116 A.
Rehabilitering av terrassekassekasser 116 A-B-C-G-H-J, 132 F-G-J-H-K-P-O-R samt reparasjon og pussing av diverse murskader.
Reparasjon av lekkasjer diverse terrasser.
Utskifting av felt med kledning 2. og 3.etg vestvendte vegger hele øvre vei østside. Diverse utskifting av kledningsbord rundt om.
Start utskifting av taklamper i fellesareal oppganger terrasseblokkene -LED og med sensorer.
Ny felles infrastruktur til elbil lading i garasjeanlegget.
Vedlikeholds-spyling av alle avløp/nedløp terrasseblokker og rekkehus.
Maling av alle rekkverk uteområdet og takkonstruksjoner mellom terrasseblokkene.

2018:
Gavlvegger - nytt pussesystem. Ny trapp fra nedre vei til garasjeinnkjøring Rehabilitering terrassekasser i 128-, 14- og 132 rekken. Rengjøring av kanaler avtrekksystem

Reparasjoner av diverse murskader Diverse vedlikeholdsspyling avløpsrør. Skifte av beslag etasjeskiller rekkehus. Utskifting av panel 2. og 3.etg rekkehus nedre vei. Rengjøring av gavlvegger

2017:
Rehabilitering av 9 store og 5x½ gavlvegger rekkehus/knottleiligheter. Reparasjon av diverse murskader bygningsmasse. Oppussing av diverse terrassekasser rekkehus (128-rekken). Tak 122 B og 120 M-O - korrigering av fall til sluk. Utskifting av diverse beslag etasjeskiller rekkehus øvre og nedre vei. Utskifting av endel lysarmatur i fellesarealer (LED). Utskifting av slokkeapparater alle leiligheter (lovpålagt). Diverse utskifting av kledning.

2016:
Rehabilitering av 8 store og 8 x ½ gavlvegger rekkehus/knottleiligheter. Reparasjon av diverse murskader bygningsmasse. Utskifting av inngangsdører til oppgangene terrasseblokkene. Fjerning av stein på diverse tak rekkehus. Maling av murvegger kjeller-/garasjeetasjen blokkene. Diverse snekkerarbeider og utskifting avkledning, utvendige gjerder.

2015:
Oppgradering av sikringsskap til automatsikringer med jordbryter i alle leilighetene i terrasseblokkene og rekkehusene. Utskifting innmat sikringsskap til automatsikringer vaskerier, traktorgarasje, styrerom og verksted. Montering av 4 tilførselsskap elektro el biler. Rehabilitering/oppussing av terrassekasser i 118- og 130 blokkene. Maling av utvendige garasjevegger. Rehabilitering av 6 store og 5 x ½ gavlvegger, samt øvre del gavl 130 blokken. Reparasjon av diverse murskader bygningsmasse. Oppussing av terrassekasser mellom blokkene. Fjerning av stein tak rekkehus v/ 120 U og 132 E. Utskifting av tak/nye nedløp trappeløp 9 knottleiligheter. Nytt gjerde v/ Vv132 R. Utskifting av vinduer styrerom/vaktmesterkontor. Nytt taktekke 120 U. HMS utbedring av røyk-luker i blokkene.

2014:
Utskifting av 4 stk. hovedfordelingstavler elektro. Rehabilitering av 8 stk. gavlvegger rekkehus. Rehabilitering/oppussing av terrassekasser i 126- og 122 blokkene. Reparasjon av diverse murskader bygningsmasse. Oppussing og skifte av sand lekeplasser. Utskifting av vinduer tilbygg rekkehus. Diverse snekkerarbeider. Utbedring av avvik HMS/brannsikkerhet. Malerarbeider garasjeanlegget. Taksjekk/reparasjoner rekkehus og terrasseblokker. Fjerning av stein tak rekkehus (lekkasjeproblematikk). Utskifting av 6 utvendige 27 Lysejordet Borettslag branndører til garasjeanlegget. Nye utvendige gjerder nedre trapp fra garasjeanlegget og mellomvei v/122-blokken. Nye utvendige oppslagstavler v/ garasjeinngangene.

2013:
Maling på dugnad - restarbeider. 6 nye inngangspartier terrasseblokker. Rehabilitering av 9 stk. gavlvegger rekkehus. Diverse utskifting av panel. Utskifting av trapper v/garasjeinnkjøring og v/126-130 blokkene. Rehabilitering av skråninger mellom blokkene 118 og 122, og 126 og 130. Utskifting av tak v/garasjeinngangene. Rehabilitering av tak v/traktorgarasjen. Utskifting av enkelte membraner på terrasser pga. skader. Oppgradering av lekeplass. Oppgradering kabelnett til fiber. Fjerning av stein tak. Omlegging av nedløp fra terrasser til garasjeanlegget. Taksjekk/reparasjoner rekkehus og terrasseblokker. Renhold/spyling tak og vegger i garasjeanlegg. Utskifting av nød- og ledelys i garasjeanlegget. Brannsikkerhetsanalyse gjennomført.

2012:
Utskifting av dører og vinduer. Utskifting av avtrekksvifter i garasjeanlegget. Rehabilitering av 4 stk. gavlvegger terrasseblokker. 6 nye inngangspartier terrasseblokker. Maling på dugnad. Utvidelse av standplasser renovasjon. Drenering.

2011:
Takarbeider, reparasjon og vask av gavlvegger. Etablering av ny renovasjonsordning. Ny kaldtvannsledning. Utskifting av vinduer og dører. Drenering.

2010:
Drenering, innkjøp og av dører og vinduer, ventilasjonsrens i 122, 126 og 130 blokkene, boning i blokkene, diverse reparasjoner av terrassene

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Borettslaget har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i andelen for opptil 2 x folketrygdens grunnbeløp (2G), jf. borettslagsloven § 5-20. Pantet dekker borettslagets krav på felleskostnader og andre krav borettslaget kan knytte til andelseieren.

Utleie
Andelseier kan ikke uten samtykke fra styret i borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Med samtykke fra styret kan andelseier overlate boligen til andre i inntil tre år hvis andelseier har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene, jf. borettslagsloven § 5-5. Godkjenning kan bare nektes dersom brukerens forhold gir saklig grunn til det. Godkjenning kan nektes dersom brukeren ikke kunne blitt andelseier. Utleie i andre tilfeller kan godtas ved særlige grunner, jf. borettslagslova § 5-6. Se også borettslagets vedtekter og konferer megler ved spørsmål.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen har adkomst via offentlig vei.

Eiendommen er tilknyttet kommunalt ledningsnett via private stikkledninger.
Borettslaget er selv ansvarlig for private stikkledninger til bygningen.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
8 200 000,- (Prisantydning)
68 000,- (Andel av fellesgjeld)

8 268 000,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
7 325,- (Gebyr utlysing forkjøpsrett)
6 850,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
200,- (Pantattest kjøper)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)

15 335,- (Omkostninger totalt)

8 283 335,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Markedspakke 1 (Kr.4 144)
Provisjon (Kr.58 576)
Oppgjør (Kr.6 700)
Visningshonorar (Kr.5 000)
Grunnpakke borettslag (Kr.14 872)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.22 702)
Foto (Kr.4 200)
Utlegg salgsoppgaver (Kr.1 605,56)
Totalt kr. (Kr.117 799,56)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-20-0176

Budgivning
Som kjøper og selger hos Eie vil du få forelagt budjournalen på kontraktsmøtet. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Megler er forpliktet til å legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden.Vi gjør oppmerksom på at ingen bud kan ha akseptfrist før minimum kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. I henhold til gjeldende regler kan megler ikke formidle bud med akseptfrist kortere enn dette.

Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, se bilag til budskjema i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Solgt "som den er"
Solgt "som den er" avhendingsloven (avhl.) § 3-9:
Eiendommen selges iht. avhl. § 3-9, som innebærer at den selges i den tilstand den er under visning. Kjøper kan derfor ikke påberope seg noen andre bestemmelser etter avhl. kapittel 3, enn de regler som er ufravikelige i forbrukerforhold, jf. avhl. § 3-9, jf. § 1-2 (2). Selv om eiendommen er solgt "som den er", har eiendommen likevel mangel der dette følger av § § 3-7 eller 3-8; når kjøper ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selger kjente eller måtte kjenne til, og som kjøper hadde grunn til å regne med å få. Det samme gjelder dersom eiendommen ikke er i samsvar med opplysninger som er gitt i annonse, salgsprospekt eller ved annen markedsføring på vegne av selger. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut fra at opplysningene har virket inn på avtalen, og ikke er blitt rettet i tide på en tydelig måte.

Eiendommen har også mangel dersom den er i vesentlig dårligere stand enn kjøper hadde grunn til å regne med ut fra kjøpesum og forholdene ellers.

Alle interessenter oppfordres derfor til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis.

Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må grundig gjennomgås av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessenten(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
Eie Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11, Fax: 22 52 08 05

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
Eie Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no

Eie Røa
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Bilde 3 av Vækerøveien 116 D
For mer om objektet
Vækerøveien 116 D

Kontakt megleren

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.