Bilde 1 av Karl Flods vei 1ABilde 2 av Karl Flods vei 1A
Digital salgsoppgave
Karl Flods vei 1A

0953 Oslo • Oslo kommune

Prisantydning

kr 6 950 000

Omkostninger: kr 182 770Totalpris: kr 7 132 770
Rålekker halvpart tomannsbolig over 3 plan med delikat bad & kjøkken - Hage - Garasje - Hybel med egen inngang
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
3 soverom
Etasje
1
Primærrom (P-ROM)
155 m²
Bruksareal (BRA)
155 m²
Bruttoareal (BTA)
169 m²
Fellesutgifter
kr 200 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 990 / Mnd
Prisantydning
kr 6 950 000
Omkostninger
kr 182 770
Totalpris
kr 7 132 770
Byggeår
1965
Tomt
Eiet tomt 1650 m²
Oppdragsnummer
77210177
card-default

Nathasha T. Pettersen

Kontorsjef | Eiendomsmeglerfullmektig
Les om Nathasha
Visninger
Søndag 05. des.
16:30 - 17:30
Meld deg på visning
Prisantydningkr 6 950 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-)kr 173 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
  
Totalpris kr 7 132 770
Eiendom
Karl Flods vei 1A, 0953 Oslo, Etasje: 3

Matrikkel
Gnr. 93 bnr. 294 snr. 1 i Oslo kommune

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 155 kvm, Bruksareal: 155 kvm, Bruttoareal: 169 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
3

Byggeår
1965

Tomt
Eiet tomt, 1650 m2 felles for boenhetene
Tomt opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker. 

Prisantydning
6 950 000

Totalpris inkl. omkostninger
6 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

182 770,- (Omkostninger totalt)

7 132 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Felleskostnad
Kr. 200,- pr. mnd.

Kommunale avgifter
Kr. 11 879,31 pr. år

Eier
Asta Martinkute Tomas Pranas Meskys

Beskrivelse
Velkommen til Karl Flods vei 1A!

Kenneth Andreassen og Nathasha Pettersen v/ EIE har gleden av å presentere denne påkostede tomannsboligen på Flaen/Kalbakken i Oslo. Eiendommen har en attraktiv og beliggenhet sentral beliggenhet med kort avstand til alt du trenger i hverdagen.

Innvendig er boligen totalrenovert i senere tid og går over 3 plan.
2. etasjen er boligens midtpunkt og består av stor og luftig stue med åpen kjøkkenløsning, samt entré. Fra stuen er det utgang til solrik, sydvendt balkong på 9 kvm.
1. etasje består av et lekkert baderom med både dusj og delikat badekar, vaskerom og 2 soverom.
Underetasjen byr på utleiemuligheter med egen inngang til etasjen. Underetasjen inneholder åpen stue-/kjøkkenløsning, soverom, baderom og vaskerom.

Parkering
Parkering i delt dobbelgarasje. Ellers parkering i gate og tilliggende gater.

Beliggenhet
Boligen ligger sentralt til på Kalbakken i bydel Grorud i Oslo kommune. Fra boligen har man gangavstand til det meste av barnehager, skoler, dagligvarebutikker og andre servicefasiliterer. Med gode forbindelser til kollektiv trafikk er du aldri langt unna bykjernen. Området byr på flere flotte idrettsanlegg og kun 300 meter unna ligger Nordtvet Bad som blant annet byr på et 25-meters innendørs svømmebasseng.

Servicetilbud:
Leiligheten ligger i et område med kort vei til "alt" av servicetilbud. Joker Gangstuveien og Meny Kalbakken ligger innen kort avstand, og her gjør du unna den hverdagslige handlingen. Ønsker du ytterligere servicetilbud går turen til Veitvet Senteret eller Grorud Nærsenter. Sentrene har et godt utvalg av forskjellige servicetilbud og andre fasiliteter.

Offentlig kommunikasjon:
Boligen ligger i et sentralt område med gode forbindelser til kollektivtrafikk. Nærmeste bussholdeplass finner vi kun 200 meter unna. Fra Grønlund kan du enkelt ta busslinjen 25. Nærmeste t-banestasjon er Kalbakken. Herfra går linje 4 og 5. Hit er det under 1 kilometer fra boligen.

Skoler og barnehager
Eiendommen ligger i et område som tilbyr et bredt utvalg av skoler og barnehager. Nærmeste barnehage er Rasmusbakken barnehage (0-3 år) og Flaen barnehage (1-6 år), som ligger ca. 300 meter fra boligen. Nærmeste skole er Nordtvet skole (1.-7.trinn), kun 600 meter unna. Groruddalen ungdomsskole (8.-10. trinn) ligger ca. en kilometer unna. Av videregående skoler er Bjerke og Stovner VGS de nærmeste.

I tillegg byr Oslo på et bredt utvalg av offentlige og private utdanningssteder. Av høyere utdanning kan UiO, OsloMet, Handelshøyskolen BI, Westerdals og Bjørknes nevnes.

Fritidstilbud:
Boligen ligger i et område med godt utvalg av idrettsanlegg. Blant annet ligger Grorud Idrettsanlegg kun ca. 500 meter unna. Nordtvet Bad er en offentlig svømmehall med 25-meters basseng, badstu, kiosk og andre fasiliterer.

Bebyggelse
Området består av variert bebyggelse.

Tomt
Eiet tomt, 1650 m²
Tomt opparbeidet med plenarealer, diverse beplantning og prydbusker.

Adkomst
Se vedlagt kartskisse i annonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startdestinasjon til den aktuelle boligen.
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Inneholder
Tomannsbolig, 155 kvm BRA

Underetasje, 46 kvm BRA:
Trapperom, baderom, soverom og kjøkken/stue.

1. etasje, 53 kvm BRA:
Gang, baderom, vaskerom og 2 soverom.

2. etasje, 56 kvm BRA:
Entré, hall, kjøkken, stue og liten bod.

Byggemåte
Bolig over 3 etasjer, oppført i 1965. Gulvflater i kjeller av betong og etasjeskillere av tre. Yttervegger og bærende konstruksjoner av betong og bindingsverkskonstruksjon, utvendige fasader består av panelte og malte overflater. Takkonstruksjon i saltaksform utvendig tekket med takstein, ikke besiktiget.

Boligen består av 2.etasje: Entré, kjøkken og stue. 1.etasje: 2 soverom, baderom, gang og vaskerom. U.etasje/utleiedel: Trapperom, vaskerom, baderom, soverom, kjøkken/stue. Entredør av typen trefiber med glassfelt. Vinduer og balkongdør fra 2016 med plastrammer har lags glass. Enkelte vinduer er originale fra byggeår med trerammer og har 2 lags glass samt enkelte vinduer fra 1992.

Primærrom
Primærrom: 155 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 155 kvm

Boder
Boligen disponerer 1 bod. En utvendig bod på ca. 3,6 m2 i hage.

Standard
Kjøkken - 2. etasje:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og Bosch integrerte hvitevarer. Overskap med belysning under og ventilator i himling tilkoblet avtrekkskanal. Benkeplate i stein med underlimt oppvaskkum med tapwell ett-greps armatur samt induksjon koketopp på kjøkkenøy. Fliser over benkeplate og doble stikkontakter på vegg. Innebygget mikrobølgeovn, komfyr og oppvaskmaskin. Integrert kjøleskap med fryser. Malt overflate i himling. Delvis synlige vannrør av typen kobber med stoppekraner, i benkeskap. Avløpsrør av typen pvc. Komfyrvakt er montert.

Bad - 1. etasje:
Baderom fra 2016. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Innredning med strukturerte skuffefronter og ovenpåliggende servanter med ettgreps armaturer. Vegghengt speil og belysning med stikkontakter på vegg. Vegghengt toalett med Geberit innebygget sisterne. Badekar med integrert tappekran og hånddusj samt dusj med glass vegger og leddet innfellbar dør med integrerte tapwell ett-greps armatur med regnfallsdusj og hånddusj. Avtrekksvifte på vegg. Malt overflate i himling med downlights. Delvis synlige vannrør av typen kobber og fleksi fra veggpunkter for rør i rør system, i innredning. Avløpsrør av typen pvc.

Vaskerom - 1. etasje:
Vaskerom fra 2016. Flislagt gulv med varme og flislagte vegger. Innredning med håndtaksfrie skuffefronter og skyllekum/oppvaskkum med ett-greps armatur. Opplegg for vaskemaskin/tørketrommel og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksvifte på vegg. Malt overflate i himling med downlights. Delvis synlige vannrør av typen rør i rør system, i innredning. Avløpsrør av typen pvc.

Kjøkken - Underetasje:
Kjøkkeninnredning med profilerte fronter og integrerte hvitevarer. Overskap med belysning under og ventilator tilkoblet avtrekkskanal. Laminert benkeplate med nedsenket oppvaskkum med ett-greps armatur samt induksjon koketopp. Kjøkkenplater over benkeplate og doble stikkontakter på vegg. Innebygget komfyr og oppvaskmaskin. Integrert kjøleskap under benkeplate med fryseboks. Malt overflate i himling. Delvis synlige vannrør av typen rør-i rør, i benkeskap. Avløpsrør av typen pvc.

Bad - Underetasje:
Meget pent baderom. Flislagt gulv med varme(ikke funksjonstestet) og flislagte vegger. Innredning med glatte skuffefronter og servant med hansgrohe ett-greps armatur. Speil og belysning med stikkontakt på vegg. Vegghengt toalett med Geberit innebygget sisterne. Dusjhjørne med innfellbare dører og ett-greps armatur med hånddusj. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil på vegg. Malt overflate i himling med downlights. Delvis synlige vannrør av typen kobber fra veggpunkter for rør i rør system, i innredning. Avløpsrør av typen pvc. Fordelerskap med stoppekraner for rør i rør system er montert på vegg, over toalett.

Vaskerom / Teknisk rom - Underetasje:
Vaskerom/teknisk rom fra 2016. Flislagt gulv og vegger av malte og umalte betong og sparklede vegger. Opplegg for vaskemaskin og dobbel stikkontakt på vegg. Avtrekksventil på vegg. Synlige vannrør av typen rør-i rør system langs vegger. Avløpsrør av typen pvc. Fordelerstokker med stoppekraner for rør i rør system er montert på vegg, over varmtvannsbereder. Oso varmtvannsbereder fra 2010 på 198 liter.

Øvrige rom:
Gulvflater med 1- stavs parkett. Malte overflater på vegger. Malte overflater i himlinger. Innerdører med glassfelt. Utgang fra stue til balkong.

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest for tomannsbolig datert 02.08.1967.
Det foreligger ferdigattest for garasje datert 24.11.1972.
Det foreligger ferdigattest for tilbygg til våningshus datert 16.09.1976.
Det foreligger ferdigattest for utgraving og bruksendring av kjeller og del av underetasje fra tilleggsdel til hoveddel datert 16.02.2021.

Oppvarming
Oppvarming med varmepumpe, elektrisitet og varmekabel på baderom og i gulv i underetasje.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 11 879,31 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2020 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg i mellom.

Forsikring med polisenummer
If

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 443 953,- Som sekundærbolig Kr. 5 198 232,-

Sameie
Boligsameie Karl Flods vei 1.
Sameiet består av de fire boenhetene i Karl Flods vei 1 A, B, C og D.
Vedtekter foreligger og fås ved henvendelse.

Tekniske installasjoner
TV-tuner følger ikke med objektet, da det følger abonnementet til eier. Vannrør av typen rør i rør system. Delvis synlig på baderom og i kjøkkeninnredning. Fordelerskap med stoppekraner for rør i rør system er montert i trapperom i 1. etasje på vegg mot baderom. Avløpsrør av typen pvc. Oso varmtvannsbereder fra 2010 på 198 liter. Leiligheten har mekanisk avtrekk fra baderom og kjøkken. Røykvarsler er plassert i himlinger. Varmepumpe montert på vegg i stue.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd
Utdrag fra grunnboken:
1964/10627-1/105  Bestemmelse om veg  
22.08.1964 
Bestemmelse om kloakkledning
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-93/294
Gjelder denne registerenheten med flere

1964/12781-1/105  Erklæring/avtale  
05.10.1964 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-93/294
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1964/12792-1/105  Erklæring/avtale  
05.10.1964
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-93/294
Gjelder denne registerenheten med flere

1970/19506-1/105  Best om garasje/parkering  
14.11.1970 
Midlertidig dispensasjon fra bygningsloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra bygningsrådet
Overført fra: 0301-93/294
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1974/14222-1/105  Erklæring/avtale  
18.07.1974 
Bestemmelse om kloakkledning
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-93/294
Gjelder denne registerenheten med flere

1974/14477-1/105  Best. om vann/kloakkledn.  
24.07.1974 
Kan ikke slettes uten samtykke fra kommunen
Overført fra: 0301-93/294
Gjelder denne registerenheten med flere

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
6 950 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
173 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 6 950 000,-))
7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

182 770,- (Omkostninger totalt)

7 132 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Foto (Kr.6 000)
Grunnpakke (Kr.10 000)
Kostnad for utsatt betaling (Factoring) (Kr.3 512)
Ukens bolig fra 11.10 (Kr.2 500)
Markedspakke 1 (Kr.15 900)
Oppgjør (Kr.5 500)
Provisjon (forutsatt salgssum: 6 950 000,-) (Kr.45 000)
Tilrettelegging (Kr.12 900)
Totalt kr. (Kr.101 312)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
77-21-0177

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Lovvalg

Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

NB: For eiendommer hvor handel kommer i stand etter 01.01.2022 gjelder følgende: Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Romeriksmegleren AS
EIE Lillestrøm
Org. nr:976320492
Storgata 29
2000 Lillestrøm
Tlf: 63 80 54 10, Fax:

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler Kenneth Andreassen

Saksbehandlere
Kenneth Andreassen
EIE Lillestrøm
Eiendomsmegler
Mob: 93 86 31 26 / E-post: kea@eie.no

Nathasha T. Pettersen
EIE Lillestrøm
Kontorsjef | Eiendomsmeglerfullmektig
Mob: 95 48 12 14 / E-post: nap@eie.no

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Karl Flods vei 1A
For mer om objektet
Karl Flods vei 1A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: