Bilde 1 av Røahagan 41 ABilde 2 av Røahagan 41 A
Digital salgsoppgave
Røahagan 41 A

0754 Oslo • Oslo kommune

Dette objektet er solgt!

Prisantydning

Objektet er solgt!

Vertikaldelt tomannsbolig med attraktiv beliggenhet og eneboligfølelse | Garasje | Terrasse og hage | Skjermet | Hybel
Vis i kart
Boligtype
Tomannsbolig
Eierform
Eierseksjon
Eierseksjon
1
Antall soverom
6 soverom
Primærrom (P-ROM)
253 m²
Bruksareal (BRA)
259 m²
Bruttoareal (BTA)
291 m²
Kommunale avgifter
kr 1 812 / Mnd
Prisantydning
kr 13 500 000
Omkostninger
kr 397 770
Totalpris
kr 13 897 770
Byggeår
1948
Tomt
Fellestomt 1149 m²
Oppdragsnummer
50210236
card-default

Vegar Giæver

Eiendomsmegler MNEF / Partner
Les om Vegar
Prisantydningkr 13 500 000,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 7 650,-
Dokumentavgiftkr 388 750,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
  
Totalpris kr 13 897 770
Eiendom
Røahagan 41 A, 0754 Oslo

Eiere av Røahagan 41 A og B har alltid benevnt seksjon 1 som B og seksjon 2 som A. Hos Plan- og Bygningsetaten, på gulesider, google maps og seeiendom.no m.m. vises det at 41 B er delen mot øst og 41 A er delen mot vest.

Matrikkel
Gnr. 12 bnr. 501 snr. 1 i Oslo kommune

Boligtype
Tomannsbolig

Eierform
Eierseksjon

Areal
Primærrom: 253 kvm, Bruksareal: 259 kvm, Bruttoareal: 291 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene. Kjøkken og soverom i hybel er godkjent omgjort fra tilleggsdel til hoveddel av Plan- og Bygningsetaten. Kjellerstuen i hoveddel er ikke godkjent til varig opphold.

Antall soverom
6

Byggeår
1948 (Påbygg/tilbygg fra 1978)

Tomt
Fellestomt 1149 kvm

Prisantydning
13 500 000

Takstrapport
Takstmann: Jan-Petter Vie
Takstdato: 01.12.21

Totalpris inkl. omkostninger
kr 13 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 388 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 390 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 890 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 897 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Felleskostnad
Kr. ,- pr. .

Kommunale avgifter
Kr. 21 735,86 pr. år

Eier
Tinna Gudmundsdottir

Beskrivelse
Røahagan 41 A er en stor og innholdsrik vertikaldelt tomannsbolig med mange kvadratmeter og flere praktiske oppbevaringsløsninger.

Boligen går over tre plan med flotte oppholdsrom i 1. etasje med spisestue, tv-stue og stort kjøkken. Fra 1. etasje har man også utgang til terrasse med trapp til hage som seksjonen disponerer eksklusivt.

2. etasje med fem romslige soverom og et bad med gode løsninger. Fra 2. etasje er det også adkomst til kaldtloft med lagringsplass.

Underetasjen har en fin bod med gode oppbevaringsmuligheter og eget vaskerom. Videre finner man en stor kjellerstue. I tillegg er det en egen hybeldel. Hybeldelen er adskilt fra hoveddelen og det er dør mellom delene som er blendet igjen. Hybeldelen er ikke godkjent som separat boenhet.

Parkering
Parkering i garasje og på deler av tomten som seksjon 1 disponerer eksklusivt.

Beliggenhet
Boligen har en meget attraktiv og populær beliggenhet, i et veletablert boligområde, sentralt på Røa.

Sentral beliggenhet: gangavstand til skoler - barnehager - aktiviteter - butikker - marka - T-bane og buss.

Ca. 8 min gange til Røa sentrum med både Røasenteret og nyere Røa Torg. Her finner du bl.a. apotek, jernvarebutikk, vinmonopol, frisører, sportsbutikk m.m. Røa sentrum kan i tillegg tilby flere kaféer, gullsmed, motebutikker, postkontor, lege, tannlege, fysioterapeut, bibliotek og div. nisje butikker. Rema 1000 og Meny som nærmeste dagligvarebutikk og søndagsåpne Kiwi på Bogstad.

Tomt
Fellestomt, 1149 kvm

Eier har iht. vedtektene eksklusiv bruksrett til garasjen utenfor sin seksjon, samt arealet på gårdsplassen/-innkjørselen i forkant av garasjen, langs støttemur/kantstein og fram til front av egen inngangstrapp. Videre disponerer seksjon 1 den ene delen av hagen på husets østside - på sydsiden av tujahekken - grensende mot Røahagan 39. Seksjon 1 disponerer videre arealet på husets sydside utenfor egen seksjon, bortsett fra de siste to meterne (fra levegg på vestsiden av sin veranda) mot seksjon 2, som disponerer denne. En vedtektsfestet eksklusiv bruksrett til fellesareal er begrenset til 30 år fra vedtekts festing jf. eierseksjonsloven § 25.

Porten ut mot Mærradalen er en felles port, plassert på areal disponert av seksjon 2. Seksjon 1 har bruksrett til denne porten, samt bruksrett til eksisterende oppgang til sin del av hagen.

Fellesareal utgjør arealet på byggets nordside (innkjørsel/gårdsplass) med lik bruksrett for begge seksjonene. Området er avgrenset på følgende måte:
• Mot vest - av port/gjerde mot Røahagan
• Mot syd - av fronten på carport på husets vestside og langs huset
• Mot nord - av tomtegrensen til Røahagan 43 (Gnr. 12, bnr. 541)

Adkomst
Det vil bli skiltet med EIE visningsskilt på oppsatte fellesvisninger.

Se vedlagt kartskisse i finnannonsen. Ved å trykke på kartet får du enkelt tilgang til en spesifisert reiserute fra ønsket startsted til den aktuelle boligen.

Skole/barnehage
Innenfor en radius på 1 kilometer finner man flere barnehager, i tillegg er det også meget kort vei til gode skolealternativer som, Huseby skole, Voksen skole og Steinerskolen, Hovseter ungdomsskole og Persbråten Videregående med flere.

Boligen sogner til Voksen skole.

Offentlig kommunikasjon
Offentlig kommunikasjon i umiddelbar nærhet hvor Røa sentrum er et knutepunkt for både buss og bane. Østeråsbanen, linje 2 tar deg enkelt ned til Majorstuen på ca. 11 minutter og buss nr. 32 tar deg nedover mot Lysaker og sentrum. Se forøvrig www.ruter.no for nærmere informasjon. Flybussen går også fra Røakrysset.

Fritidstilbud
I nærheten ligger blant annet idrettsanleggene på Røa, Ullern (fotballbane på sommeren og skøytebane på vinteren), Gressbanen (Ready), Oslo Golfklubb og kunstisbane om vinteren på Bogstad, Holmenkollen tennisklubb, Njård (Sats) og Røa Bad / Sats.

Det er mange idrettslag i nærområdet, herunder Røa, Ready, Njård, Ullern, Vestre Aker Skiklubb og Heming. Videre ligger Holmenkollen riksanlegg med hopp, langrenn, skiskyting og rulleski samt Tryvann skisenter og klatrepark i nærheten.

Gode turmuligheter og rekreasjonsområder sommer som vinter i Mærradalen, som kun ligger noen minutter unna. Her tar en hyggelig sykkel- og turvei deg inn til Bogstad og Nordmarka. Om vinteren prepareres det også skispor innover. Ved Bogstad gård finnes kafe, kulturaktiviteter, gårdsopplevelser og kunstutstillinger. Golfbanen ved Bogstadvannet, i bunnen av Holmenkollåsen, er ifølge golfentusiaster den mest attraktive banen i landet, og er en av de få banene i Norge med internasjonal konkurransestandard, samt kunstisbane om vinteren. Ved Bogstadvannet er det også mulighet for bading om sommeren og ski/skøyter om vinteren.

Inneholder
Halvpart av vertikaldelt tomannsbolig bestående av:

Underetasje:
Trapperom, vaskerom, bod, kjellerstue, kjøkken, gang, bad og soverom.

1. etasje:
Hall, bad, trapperom, bod, kjøkken, stue og spisestue.

2. etasje:
Trapperom, bad og 5 soverom.

Loft:
Kaldtloft med lagringsplass og adkomst via luke med stige i himling i trappegang.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra takstrapport utført av takstmann Jan-Petter Vie:

Grunn og fundamenter:
Bygningen er fundamentert med støpt mur til antatt fast grunn.

Drenering:
Vegg ved inngangsparti og gavlvegg ble drenert i 2010. Drenering på vegg mot terrasse er fra byggeåret.

Yttervegger:
Yttervegger i mur og treverk med malte puss og trepanel på fasader. Det er utforede vegger i underetasje. Boligen ble sist malt utvendig i 2014. Det ble observert noen riss i murvegger og stedvis slitasje på trepanel.

Takkonstruksjoner:
Saltakkonstruksjon, med tresperrer og undertak av rupanel. Taket er tekket med takstein. Tekking med ukjent alder. Det antas at taket er tekket om i ca. 2000. Noe eldre takrenner og noe nyere takrenner.

Gulvsystemer:
Etasjeskillere med støpt dekke og trebjelkelag.

Garasje:
Støpt dekke, murvegger og trevegger med malt puss og trepanel på fasader, saltak tekket med takstein, elektrisk leddport, lys og strøm. Det er lagringsboder i kjeller under garasje. Bodene er fuktutsatte med noe innsig av regnvann (se selgers egenerklæring).

For ytterligere informasjon om byggemåte se takstrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Primærrom
Primærrom: 253 kvm

Bruksareal
Bruksareal: 259 kvm

Kjøkken
Kjøkken i hybeldel/underetasje fra 2010 med glatte fronter, heltre benkeplate og ventilatorhette i stål. Kjøkkenet har oppvaskkum opplegg til vaskemaskin, integrert komfyr med platetopp og oppvaskmaskin.

Kjøkken i 1. etasje fra 2004 med innredning fra HTH. Kjøkkenet har glatte malte fronter med eikekanter, ventilatorhette i stål og benkeplater i heltre og granitt. Kjøkken med oppvaskkum og oppvaskmaskin, samt integrert komfyr, kjøl/frys, platetopp og mikro (mikrobølgeovn er defekt).

Begge kjøkken har fått tilstandsgrad 1.

Alle hvitevarer på kjøkken medfølger boligen.

Bad og vaskerom
Bad i underetasje (hybel) fra 2010 med flislagte gulv og vegger, veggmontert wc og servant. Varmekabler i gulv, dusjvegg i glass og servantskap med høyglansfronter og speil. Takstmann har bemerket stedvis synlige skjevheter på yttervegg, flislegging er ikke håndverksmessig utført, sprekk i veggflis ved siden av dør og ikke tilstrekkelig fall til sluk i dusjsone. Eier opplyser at rørlegger (Savo AS) har lagt opp rør på baderom, men at smøremembran, flisearbeid m.m. er utført som egeninnsats. Baderommet er ikke byggemeldt som våtrom.

Bad i 1. og 2. etasje (hoveddel) fra 2004 med flislagte vegger og gulv med varmekabler. Bad i 1. etasje med wc, søyleservant og dusj. Bad i 2 etasje med veggmontert wc (2016), servant og innmurt badekar (2018(. Takstmann har bemerket at vindu er uheldig plassert i våtsone på begge bad. Det er gitt tilstandsgrad 2 grunnet alder.

Vaskerom i underetasje med to utslagsvasker, tørkeskap, varmtvannsbereder og opplegg til vaskemaskin. Eldre våtromskonstruksjon, en del malingsflass på gulv og eldre røropplegg m.m.

Overflater
Gulv belagt med enstavs parkett, fliser, parkett, belegg, malt gulv og laminatgulv. Det er lagt nytt gulv på et soverom i 2020 og på to soverom i 2014.

Veggflater består av malte flater og fliser. Nyere overflater i flere rom.

Himlingsflater består av malte flater, takess og malt panel.

Standard
Boligen er bygget i 1948 og senere påbygg fra 1978 i form av tilbygget bod og deler av trappegang i underetasje, og hall og bad i 1. etasje. Boligen er oppusset jevnlig fra 2004-2020 (nåværende eier har bebodd huset siden 2009) med bl.a. oppmaling av flere rom i 2020, nye gulv på et soverom i 2020, vindu kjellerstue 2015, sikringsskap 2015, gulv og gulvvarme på to soverom i 2014, utvendig malt i 2014, ny varmtvannsbereder i 2014, byttet tre vinduer i 2013, ny peisovn i 2011, innredet hybel med kjøkken, bad, vinduer m.m. i 2010, terrasse i 2010, drenering av to vegger i 2020, byttet to vinduer i hoveddel i 2010, to bad i 2004 og kjøkken med hvitevarer i 2004.

For utfyllende teknisk standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger uattestert ekspedisjonsdokument fra 1946 som omhandler våningshus.

Ekspedisjonsdokument finnes som stort sett for bygg som ble bygget på 1800-tallet og frem til rundt 1940-50. Dette dokumentet kan være (ferdig) attestert, men i noen tilfeller er det bare registrert dato for byggeanmeldelse. Ved eldre bygårder er det som oftest dette dokumentet som vedlegges (attestert eller uattestert) for bekreftelse på at bygningen ble lovlig satt opp.

Det foreligger ferdigattest datert 08.01.1975 som omhandler tilbygg til våningshus.

Det foreligger ferdigattest datert 22.10.1986 som omhandler tilbygg.

Det foreligger ferdigmelding datert 01.11.2006 som omhandler garasje med bod.

Det foreligger ferdigmeldt meldingssak datert 07.11.2012 som omhandler bruksendring av deler av kjeller fra tilleggsdel til hoveddel, samt innsetting av større vinduer i kjellerfasade.

Oppvarming
Gulvvarme i alle rom i hybeldel i underetasje, deler av hall og på bad i 1. etasje og på bad og to soverom i 2. etasje. Ellers elektrisk oppvarming med panelovner.

I tillegg er det åpen peis og peisovn i stue i 1. etasje, samt peis med innsats i kjellerstue.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter F

Kommunale avgifter
Kr. 21 735,86 pr. år
Det gjøres oppmerksom på at det kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
Det er eiendomsskatt i Oslo kommune. Bunnfradraget i Oslo er i 2021 på 4 millioner kroner for bolig og fritidsboliger. Skattesatsen i 2021 er 3 promille av eiendomsskattegrunnlaget. For mer informasjon se: https://www.oslo.kommune.no/skatt-og-naring/skatt-og-avgift/eiendomsskatt/hvor-mye-skal-du-betale-i-eiendomsskatt/. Faktura for eiendomsskatt sendes den som er registrert eier av eiendommen på faktureringstidspunktet. Ved eierskifte må kjøper og selger gjøre opp betalingen av eiendomsskatten seg imellom.

Eiendomsskatt 2021: kr 17 634.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr ,- pr..

Faste løpende kostnader
Nåværende eier har et strømforbruk som tilsvarer ca. 25 000 kwh pr. år. Utgiftene er basert på nåværende eiers forbruk.

Kjøper må også påregne kostnader til husforsikring, innboforsikring og eventuelle utgifter til kabel-tv og bredbånd.

Forsikring med polisenummer
DNB Forsikring 21643100

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2020: Som primærbolig Kr. 3 527 909,- Som sekundærbolig Kr. 12 700 472,-

Sameie
Eierseksjonssameiet består kun av to enheter og er ikke videre organisert. Det foreligger vedtekter, men ikke husordensregler, årsregnskap eller annet iht. eierseksjonsloven, og eiendomsmegler kan således ikke fremlegge dette.

Tekniske installasjoner
Sikringsskap med automatsikringer fra 2015. Eier opplyser om at det er utført el-kontroll i boligen i 2017.

VVS
Det er noe eldre vannrør i kobber og noe eldre avløpsrør i plast i boligen. På vaskerom er det noe synlige originale avløpsrør i støpejern. Røropplegg på hybel fra 2010 (utført av Savo AS). Varmtvannsbereder på 300 liter fra 2014 plasser på vaskerom (utskifting av bereder utført av Savo AS).

Løsøre/tilbehør
Følger ikke med:
• Flos-lysekrone i spisestue
• Vegghengt Flos-lampe over sofa
Takhengt fuglelampe på barnerom.
• Grå sengegavl i fløyel på barnerom
• Sengegavl i skinn på hovedsoverom

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Kommunen har lovbestemt første prioritets pant (legalpant) i eiendommen for eventuelle ubetalte kommunale skatte- og avgiftskrav. De andre sameierne/sameiet har panterett i seksjonen for felleskostnader samt andre krav som følge av sameieforholdet. Pantekravet kan ikke overstige et beløp som for den enkelte bruksenhet overstiger 2 ganger folketrygdens grunnbeløp på det tidspunkt tvangsdekning besluttes gjennomført, jf. lov om eierseksjoner § 31 første ledd. Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Kjøper er gjort kjent med at ingen kan kjøpe eller på annen måte erverve flere enn 2 boligseksjoner i samme eierseksjonssameie, jf. lov om eierseksjoner § 23, første ledd

Tinglyste servitutter:
1942/2332-2/105  Bestemmelse om deleforbud tinglyst 04.03.1942 
Bestemmelse om bebyggelse, veg, gjerde, vann/kloakkledning, benyttelse
Med flere bestemmelser
Overført fra: 0301-12/501
Gjelder denne registerenheten med flere
 
1946/4292-1/105  Bestemmelse om veg tinglyst 31.05.1946 
Bestemmelse om gjerde
Overført fra: 0301-12/501
Gjelder denne registerenheten med flere

1947/3976-1/105  Best. om vann/kloakkledn. tinglyst 19.04.1947 
Overført fra: 0301-12/501
Gjelder denne registerenheten med flere

1982/17197-1/105  Bestemmelse om bebyggelse tinglyst 28.06.1982 
Midlertidig dispensasjon fra Vegloven
Kan ikke slettes uten samtykke fra vegsjefen
Overført fra: 0301-12/501
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/62711-2/105  Pantsettelseserklæring tinglyst 18.10.1990 
Beløp: NOK 25.000
Panthaver: Sameiet  
Lnr: 1090850
Uten opptrinnsrett. Prior. etter 90% av til enhver tid godkjent verditakst.
Gjelder denne registerenheten med flere

1990/62711-1/105  Seksjonering tinglyst 18.10.1990 
opprettet seksjoner:
snr: 1
formål: Bolig
sameiebrøk: 268/466

Utleie
Seksjonseieren disponerer fritt over egen seksjon med de begrensningene som følger av sameieforholdet og eierseksjonsloven, jf. eierseksjonsloven § 24. Seksjonseieren kan fritt selge, pantsette og leie ut sin egen seksjon. Utleie skal meldes styret.

Korttidsutleie av hele boligseksjonen i mer enn 90 døgn årlig er ikke tillatt. Med korttidsutleie menes utleie i inntil 30 døgn sammenhengende. Grensen på 90 døgn kan fravikes i vedtektene og kan i så fall settes til mellom 60 og 120 døgn. Til vedtektsendring kreves enstemmighet.

Boligen fremstår som om den har en egen utleiedel (dvs. egen separat boenhet), men det gjøres oppmerksom på at denne ikke er omsøkt eller godkjent av kommunen. Evt. søknad om bruksendring skjer for kjøpers regning og risiko. Det er dør mellom hybeldel og hoveddel bak en gipsvegg.

Regulering
Eiendommen er regulert til boligformål. Megler har innhentet reguleringskart med bestemmelser. Ta kontakt med megler for nærmere informasjon.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
kr 13 500 000,- (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 200,- (Pantattest kjøper)
kr 585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,- (Tingl.gebyr skjøte)
kr 388 750,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 390 120,- (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 13 890 120,- (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 7 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 13 897 770,- (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon (Kr.116 625)
Tilrettelegging (Kr.9 950)
Visningshonorar (Kr.7 500)
Boligselgerforsikring trekkes i oppgjør (Kr.30 000)
Look (Kr.3 500)
Grunnpakke eierseksjon (Kr.16 872)
Markedspakke 1 (Kr.16 450)
Oppgjør (Kr.6 700)
Totalt kr. (Kr.207 597)
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
påløpte timer, påløpte visninger, grunn og markedspakke samt utlegg.

Oppdragsnummer
50-21-0236

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud. Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen. Dette gjelder likevel bare dersom man kan gå ut i fra at det virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt eller at feil opplysninger ikke ble rettet i tide på en tydelig måte. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel.

Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 1. ledd 2. pktm. Avhendingsloven § 3-3 (2) fravikes, og hvorvidt en innendørs arealsvikt karakteriseres som en mangel vurderes etter avhendingsloven § 3-8. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere. Med forbrukerkjøp menes kjøp av eiendom når kjøperen er en fysisk person som ikke hovedsakelig handler som ledd i næringsvirksomhet.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
In-Vest Eiendomsmegling AS
EIE Røa
Org. nr:945064358
Griniveien 10
0756 Oslo
Tlf: 22 51 11 11

Ansvarlig megler
Eiendomsmegler MNEF / Partner Vegar Giæver

Saksbehandlere
Vegar Giæver
EIE Røa
Eiendomsmegler MNEF / Partner
Mob: 48 12 35 17 / E-post: vg@eie.no


Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.

Vennligst ta kontakt med megler om budgivningen.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Røahagan 41 A
For mer om objektet
Røahagan 41 A

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: