Bilde 1 av Vestrepollsvegen 190Bilde 2 av Vestrepollsvegen 190
Digital salgsoppgave
Vestrepollsvegen 190

5177 Bjørøyhamn • Øygarden kommune

Prisantydning

kr 7 390 000

Omkostninger: kr 198 770Totalpris: kr 7 588 770
Bjorøy | Rålekker enebolig med god standard, fantastiske uteplasser med sjøutsikt og solforhold. Barnevennlig! Må sees!
Vis i kartSe bladbar salgsoppgaveLast ned denne salgsoppgaven
Boligtype
Enebolig
Eierform
Selveier
Antall soverom
4 soverom
Primærrom (P-ROM)
181 m²
Bruksareal (BRA)
192 m²
Bruttoareal (BTA)
211 m²
Fellesutgifter
kr 417 / Mnd
Kommunale avgifter
kr 928 / Mnd
Prisantydning
kr 7 390 000
Omkostninger
kr 198 770
Totalpris
kr 7 588 770
Byggeår
2015
Tomt
Eiet tomt 691 m²
Oppdragsnummer
95210240
card-default

Christine Terkelsen

Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Les om Christine
Prisantydningkr 7 390 000,-
Pantattest kjøperkr 200,-
Tingl.gebyr pantedokumentkr 585,-
Tingl.gebyr skjøtekr 585,-
Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 390 000,-)kr 184 750,-
Boligkjøperpakke If (valgfritt)kr 12 650,-
  
Totalpris kr 7 588 770
Eiendom
Vestrepollsvegen 190, 5177 Bjørøyhamn

Matrikkel
Gnr. 50 bnr. 620 i Øygarden kommune

Eierform
Selveier

Areal
Primærrom: 181 kvm, Bruksareal: 192 kvm, Bruttoareal: 211 kvm
Vedlagte plantegninger er ikke målbare. Arealene er hentet fra takstrapport. Areal og rom er angitt og definert etter dagens faktiske bruk, uavhengig av hva som er godkjent fra bygningsmyndighetene.

Antall soverom
4

Byggeår
2015

Tomt
Eiet tomt 691 m²

Prisantydning
7 390 000

Totalpris inkl. omkostninger
7 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
184 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 390 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

198 770,- (Omkostninger totalt)

7 588 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Kommunale avgifter
Kr. 11 129 pr. år Dette inkluderer: Vann, septik og renovasjon.

Eier
Silje Karin Sjursen Morais og Vasco Miguel Almeida Morais.

Parkering
Parkering på biloppstillingsplass med plass til flere biler.

Beliggenhet
Velkommen til Vestrepollsvegen 190! Denne flotte boligen ligger til i et landlig og etablert boligområde på Bjorøy med en fantastisk sjøutsikt og gode solforhold. Nabolaget er meget barnevennlig og har fasiliteter som felles lekeplass, ballplass og tramponlie som kan benyttes av beboere. Området har ellers et maritimt preg med flere badeplasser og mulighet for leie av båtplass, samt den maritime sjørestauranten Cornelius.

Av barnehager og skoler ligger det meste til en kort kjøretur unna boligen. Den nærmeste barnehagen er Bjørøy Oppveksttun en 6 minutters kjøretur unna, samt Myren Gårdsbarnehage og Håkonshella barnehage en 8-10 minutters kjøretur. For barna i 1-7 klasse er Bjorøy skole, Mathopen skole og Alvøen skole en kjøretur fra 6-12 minutter unna, og for de eldre i 8-10 klasse er Fjell ungdomsskole den nærmeste.

Nærmeste daligvarebutikk er Coop Extra i Mathopen en 12 minutters kjøretur unna, som også tilbyr post i butikk. Ellers er også Kiwi Godvik og Rema 1000 Drotningsvik to andre alternativer en 14 minutters kjøretur unna. For et større utvalg av varer og tjenester er det heller ikke lange veien til Vestkanten Storsenter. Her tilbyr de et hav av butikker og tjenester, som for eksempel apotek, lege, tannlege, vinmonopol, restauranter og mye mer.

Er du glad i å holde deg i aktivitet byr det landlige området på et flott turterreng, samt badeplasser, fiske og friluftsaktiviteter. Foretrekker du innendørs aktivitet er treningssenteret Nr1 Fitness Mathopen en 12 minutters kjøretur unna, og tilbyr blant annet personlig trener og gruppetimer. Vestkanten Storsenter byr også på flere familieaktiviteter som badeland, iskant, bowling og mye mer.

For kollektiv transport er nærmeste bussholdeplass Bjorøy kryss kai en 18 minutters gange unna boligen. Her går det buss som tar deg til Loddefjord terminal på 20 minutter. Fra Loddefjord terminal kan du ta buss i alle retninger som Bergen sentrum, Haukeland sykehus og Storavatnet terminal, som igjen tar deg til Askøy og Sotra.

Tomt
Eiet tomt, 691 m²
Mål hentet fra matrikkelen.

Tomten er opparbeidet med plen, terrassedekke, murer/bed og diverse prydbusker/beplantning.

Inneholder
Areal og fordeling pr etasje:
1.etg: 99 kvm BRA / 88 kvm P-rom.
2.etg: 93 kvm BRA / 93 kvm P-rom.

Boligen går over to plan og følgende rom er inkludert i P-rom:
1.etg: Entre, gang/trapperom, mellomgang, bad, vaskerom, tre soverom og TV-stue.
2.etg: Stue/kjøkken/trapperom, bad og soverom.

I tillegg medfølger 2 stk innvendig bod på ca. 1,2 kvm og 4,2 kvm og 1 stk ekstern bod på ca. 5,9 kvm samt parkering på biloppstillingsplass.

Byggemåte
Informasjon om byggemåte er hentet fra tilstandsrapport utført av takstmann Trond Bertelsen:

Grunn og fundamenter: Fundamentert på antatt faste masser av sprengstein/grov pukk på fjell. Gulv mot grunn består av isolert betonggulv direkte på grunn. Ringmur i betong m/fasadeplater på utside.

Yttervegger: Ytterveggene er utført som isolert bindingsverk, på innsiden er bindingsverket påmontert aldringsbestandig diffusjonstett plastfolie som er klemt med platekledning. På utsiden er bindingsverket kledd med vindtett platekledning/papp og utlektet. Ytterkledning av liggende dobbelfalset trekledning og felt av stående kledning.

Takkonstruksjoner: Pulttak. Isolert mot beboelsesdel. Konstruksjon av taksperrer. Taksperrer er tekket med sutak og takbelegg. Gesims og vinskier av trekledning. Renner og nedløp av sort aluminium. Pipebeslag i aluminium/tål.

Gulvsystemer: Etasjeskillere av trebjelkelag.

Tilstandsgradene definerer tilstanden på diverse ting og rom i boligen etter dagens standardkrav.
Tilstandsgrad 0: Ingen symptomer
Tilstandsgrad 1: Svake symptomer
Tilstandsgrad 2: Middels kraftige symptomer
Tilstandsgrad 3: Kraftige symptomer (også sammenbrudd og total funksjonssvikt)

Følgende er beskrevet av takstmann:
- To avløpsrør er gitt TG2 da de er avsluttet inntil grunnmuren.
- Kant i øvre dørkarm på to soveromsdører er gitt TG2 grunnet liten skade.
- Gipshimling på bad i 1. etasje er gitt TG2 grunnet ujevnheter i to skjøter.
- Gulv på et mindre område v/spisestuedel er gitt TG2 grunnet fuktutsvelling flere steder.
- Gulvfliser i entre er gitt TG2 grunnet bom i enkelte gulvfliser.
- Undervise av benkeplate v/vask og oppvaskmaskin er gitt TG2 grunnet noe fuktutsvelling.

Øvrige bygningsdeler har mottatt tilstandsgrad 1.

For ytterligere informasjon om byggemåte se tilstandsrapport som ligger vedlagt salgsoppgaven.

Standard
Eie Eiendomsmegling har gleden av å presentere Vestrepollsvegen 190! Dette er en innholdsrik enebolig med vestvendt beliggenhet og fantastisk sjøutsikt. Boligen er bygget i 2015 og har derfor en høy standard og gode kvaliteter.

Entrè |
Velkommen inn! Det første som møter deg er en flott lys entré på 4,3 kvm med muligheter for å henge fra seg yttertøy og sko. Her er det også inngang til en bod for ekstra oppbevaring. Videre fører veien inn i gangen på 15,4 kvm. Det er gjennomgående laminat på gulv med flis i enkelte rom, og malt platekledning på vegg og i himling.

Bad |
Baderom i første etasje er på 7,4 kvm med lyse fliser på gulv og vegger, samt platekledning m/LED spotlights i himling. Det er innredet med vegghengt toalett, dusjvegg og -dør i glass, dusjgarnityr, dobbel servant med møblement, speil og belysning. Her er det også et deilig boblebadekar. Ellers er det innfelt Sonos høyttaler i himling.

Baderom i andre etasje har fliser på gulv og vegg, samt plateledning i himling. Her er det også lagt mosaikk fliser på gulv og vegg i dusjsone. Badet er innredet med vegghengt toalett, dusjhjørne i glass med dusjgarnityr og servant med møblement, speil og belysning. Ellers er det avtrekksventil i himling.

Vaskerom |
Boligen har også et praktisk vaskerom på 4 kvm med fliser på gulv, og malt platekledning på vegger og i himling. Vaskerommet er innredet med utslagsvask, opplegg for vaskemaskin/tørketrommel, innredning og skap med benkeplate av laminat. Ellers er det avtrekksventil i himling. Her er det også en praktisk, ekstra inngang til huset.

Kjøkken |
Kjøkkenet er en del av en åpen stue/kjøkken løsning på et totalt areal på 76,3 kvm. Innredningen er levert av IKEA og består av slette, hvite fronter med benkeplate av laminat, sort kvartskompositt vaskekum og ventilator i børstet stål. Det er et praktisk kjøkken med takhøy innredning og kjøkken øy. Av integrerte hvitevarer kan en skilte med stekeovn, platetopp m/induksjon, oppvaskmaskin, microbølgeovn og kaffemaskin. Det er også et frittstående side by side kjøleskap og frys med vann og isbitmaskin.

Stue |
De store vindusflatene visker ut skillet mellom utendørs og innendørs, og den fantastiske utsikten kan nytes fra hvor som helst. Stuen har ellers plass til det de fleste av oss ser som mest nødvendig, en romslig spisestue og en avslappende sone med salong og tv.

Det er også en TV-stue i første etasje på 10,7 kvm hvor det også er plass til en sofakrok. Perfekt som en ekstra stue til barna!

Soverom |
Boligen har totalt fire soverom hvorav tre av de er plassert i første etasje. De er av relativ lik størrelse på 11,1 kvm, 11,1 kvm og 13,4 kvm. Soverommet i 2. etasje er også av god størrelse og måles til 9,9 kvm. Alle soverommene er utstyrt med garderobeskap for oppbevaring.

Uteplasser |
Boligen har fantastiske og unike uteplasser hvor en kan nyte meget gode solforhold og en herlig sjøutsikt. Den vestvendte terrassen på bakkeplan er på hele 108,3 kvm. med adkomst til gressplenen, og har utgang fra TV-stuen. Terrassen er flott oppbygd med terrassebord på trebjekelag, rekkverk i stålprofiler og glass, samt levegger med liggende kledning. Her er det rikelig plass med det en skulle ønske av hagemøbler.

Boligen har også en sør/vestvendt altan på 27,4 kvm. med utgang fra stue/kjøkken i 2. etasje. Her er det belagt med terrassebord og rekkverk i stålprofiler og glass. Altanen har god plass til det som er ønskelig av hagemøbler. Her kan du nyte fine sommerdager med både sol til kveld og en fantastisk sjøutsikt.

Hjertelig velkommen til en hyggelig visning! Denne flotte boligen er virkelig verdt å sjekke ut!

For utfyllende tekniske standard for øvrig henvises det til vedlagt takstrapport.

Ferdigattest
Det foreligger ferdigattest datert 19.08.2015 vedrørende bolig.

Oppvarming
- Ildsted i stue.
- Varmekabler på vaskerom og begge bad.
- Opplegg for varmepumpe i spisestuedel.

Det opplyses for ordens skyld at det ikke er varmekilder i alle rom.

Energimerking
Energiattest med energimerke Oppvarmingskarakter Oransje - Energikarakter C

Kommunale avgifter
Kr. 11 129 pr. år Dette inkluderer: Vann, septik og renovasjon.
Det gjøres oppmerksom på at kan forekomme variasjoner i avgiftene som følge av forbruk og eventuelle endringer i gebyrer/avgifter.

Eiendomsskatt
For nye Øygarden kommune er det i en overgangsordning (01.01.2020 til 31.12.2021) eiendomsskatt kun for boliger som tidligere falt inn under Sund kommune.

Fordeling felleskostnader
Fellesutgifter: kr 5 000,- pr.år.
Fellesutgifter for året gjelder brøyting, strømregning for lysene i feltet.

Faste løpende kostnader
For aktuell leilighet vil dette blant annet være strøm etter forbruk, kabel-TV og bredbånd, forsikringer etc.

Forsikring med polisenummer
Sparebanken vest

Formuesverdi
Formuesverdi for inntektsåret 2019: Som primærbolig Kr. 1 163 026,- Som sekundærbolig Kr. 4 186 894,-

Tekniske installasjoner
VVS:
- Vannforsyningsrør av pex rør (rør-i-rør system).
- Rør-i-rør fordelerskap i bod/teknisk rom.
- Avløpsrør av plastrør.
- OSO varmtvannsbereder på 198 liter fra 2015 i bod/teknisk rom.
- Plastsluk i bod/teknisk rom med lokalt fall.
- Balansert ventilasjon med varmegjenvinning.
- Luftbehandlingsaggregat i bod/teknisk rom.

Elektrisk anlegg:
- LED spotlights i entre, gang, TV-stye, bad i 1. etg og stue.
- Sikringsskap i bod/teknisk rom.
- Elektrisk anlegg fra byggeår.
- Automatsikringer (jordfeilautomater).
- Strømmåler m/fjernavlesning.
- Overspenningsvern.
- Astrour for utelys.

Kurser:
- 25 ampere. 1 stk.
- 15 ampere. 15 stk.

Diverse utstyr:
- Fiber fra Telenor.
- Innfelte Sonos høyttalere i himling i stue og på bad i 1. etg.
- Klargjort for montering av Sonos høyttalere i øvrige oppholdsrom.
- Sentralstøvsyger med to uttak.
- Motor/beholder for sentralstøvsuger i bod/teknisk rom.

Diverse
Integrerte hvitevarer medfølger handelen. Vaskemaskin og tørketrommel følger ikke med.

Alle innvendige og utvendige arealangivelser er hentet fra vedlagte takstdokumenter og er ikke kontrollmålt av megler.

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg fra E.Verk eller brann/feiervesen på eiendommen.

I internettannonsen, salgsoppgaven og eventuell avisannonse er det bruken av boligens rom som er opplyst, selv om denne kan være i strid med dagens krav for tilsvarende bruk.

Annet
Vi i Eie Eiendomsmegling Bergen etterstreber å ha de beste boligannonsene i Norge og vi er stolte av å ha tilknyttet oss det som etter vår mening er de beste på styling og bilder i landet. Heem Boligstyling og fotografene i Field jobber eksklusivt for Eie Eiendomsmegling i Bergen. Slik kan vi love det beste resultatet for våre kunder.

Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).

Selger har observert skjeggkre i boligen.
Skjeggkre er et beslektet insekt av sølvkre. Det lever kun innendørs og trives best ved høy fuktighet, men sammenlignet med sølvkre kan de klare seg også i tørrere miljøer. Skjeggkre er observert i bygg over hele landet, og mange av funnene er fra nyere og moderne boliger.
Ferske studier fra Folkehelseinstituttet bekrefter at man effektivt og sikkert kan kvitte seg med skjeggkre ved å bruke små mengder giftig åte.
Skjeggkre gjør ingen bygningsmessig skade,  men kan virke sjenerende.

Radonmåling
Fra og med 1. januar 2014 må alle som leier ut bolig ha gjennomført radonmåling av boligen og kunne fremvise dokumentasjon på at radonnivåene er forsvarlig. Kravet gjelder alle typer utleieboliger, både de som leies ut av det offentlige, virksomheter og private, inkludert leiligheter og hybler i tilknytning til egen bolig. Også institusjoner o.l. omfattes dersom beboerne betaler leie.

Forpliktelser, rettigheter og servitutter
Eiendommens servitutter følger av dens grunnboksblad.  For servitutter eldre enn fradelingsdato og eventuelle arealoppføringer som kan ha betydning for denne matrikkelenhet henvises det til hovedbruket / avgivereiendommen. For festenummer gjelder henvisningen servitutter eldre enn festekontrakten. Ta kontakt med megler for mer informasjon.

Erklæring tinglyst 23.08.2010 med dagboknr 2010/624748-1/200 vedrørende registrering av grunn.

Utleie
Eiendommen kan i sin helhet leies ut.

Vei/vann/kloakk
Eiendommen er tilknyttet privat vei og avløp, og offentlig vann ifølge Øygarden kommune.

Vi gjør oppmerksom på at private ledninger vedlikeholdes for eiers regning. For private fellesledninger er der normalt tilknyttet solidarisk vedlikeholdsplikt.

Regulering
Området er regulert til frittliggende småhusbebyggelse ifølge Øygarden kommune.

Området er i henhold til gjeldende kommuneplan avsatt til boligbebyggelse ifølge Øygarden kommune.

Kommuneplan:
PlanID: 124620130020. Plantype: Kommuneplanens arealdel. Planstatus: Endelig vedtatt arealplan. Ikrafttredelsesdato: 18.06.2015.

Detaljeringssone i kommuneplan:
PlanID: 124620130020. Detaljering: Reguleringsplan skal fortsatt gjelde. Hensynsonenavn: H900_88.

Arealformål i kommuneplan:
PlanID: 124620130020. Oversiktsplanareal: Boligbebyggelse. Arealbrukstatus: Nåværende.

Støysone i kommuneplan:
PlanID: 124620130020. Støy: Gul sone iht. 7-1442. Hensynssonenavn: H220_1. Beskrivelse: Flystøysonerkart 2012-2022.

Sikringssone i kommuneplan:
PlanID: 124620130020. Sikringssone: Andre sikringssoner. Hensynssonenavn: H190_10. Beskrivelse:: Høgderestrikson Avinor.

Reguleringsplan:
PlanID: 124620060031. Vertikalnivå: På grunnen/vannoverflate. Planstatus: Endelig vedtatt arealplan. Plannavn: 20060031 188 RP Eie,N.Bjorøyna(50-503). Planbestemmelse: Mes bestemmelser som egen tekst. Ikrafttredelse: 29.10.2009. Lovreferanse: PBL 1985 eller før.

Reguleringsformål:
PlanID: 124620060031. Vertikalnivå: På grunnen/vannoverflate. Formål: Frittliggende småhusbebyggelse. Feltbetegnelse: BFS2.

Overtagelse
Overtagelse etter avtale med selger.

Prisantydning, omkostninger og evt. fellesgjeld
7 390 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
200,- (Pantattest kjøper)
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
184 750,- (Dokumentavgift (forutsatt salgssum: 7 390 000,-))
12 650,- (Boligkjøperpakke If (valgfritt))

198 770,- (Omkostninger totalt)

7 588 770,- (Totalpris inkl. omkostninger)

Boligselgerforsikring
Selger har tegnet boligselgerforsikring som dekker selgers ansvar etter avhendingsloven begrenset oppad til kr. 10.000.000,-. Egenerklæringsskjema er vedlagt salgsoppgave.

Betalingsbetingelser
Fullstendig kjøpesum samt omkostninger skal være disponibelt på meglers klientkonto innen dato for overtagelse.

Lov om tiltak mot hvitvasking og terrorfinansiering(hvitvaskingsloven) pålegger eiendomsmegleren å gjennomføre legitimasjonskontroll og risikovurdering av alle kunder og/eller eventuelle reelle rettighetshavere. Dersom kundene ikke oppfyller lovens krav eller eiendomsmegler har mistanke om at transaksjoner har tilknytning til utbytte av straffbare handlinger eller forhold som rammes av straffeloven §§ 131 - 136 a, kan eiendomsmegleren stanse gjennomføring av handelen. Eiendomsmegleren kan ikke holdes ansvarlig for de konsekvenser dette vil kunne få for partene eller andre som har interesser i eiendomshandelen.

Vederlaget
Følgende er avtalt om meglers vederlag:

Provisjon: 1% av salgssum.

Tilrettelegging: 14.900,-

Grunnpakke: 15.000,-

Markedspakke: 14.900,-

Oppgjør: 6.990,-

Visningshonorar: 2.000,-
Dersom handelen ikke kommer i stand eller at oppdraget sies opp har megleren krav på dekning for
direkte utlegg og grunnpakke.

Oppdragsnummer
95-21-0240

Budgivning
Eiendomsmegler skal legge til rette for en forsvarlig avvikling av budrunden. Vi gjør oppmerksom på at det i forbrukerforhold ikke kan inngis bud med kortere akseptfrist enn kl. 12.00 første virkedag etter siste annonserte visning. Eiendomsmegler kan ikke formidle bud med kortere akseptfrist enn dette. Hos Eie stiller vi strengere krav til frister ved budgivning enn det som følger av Forbrukerinformasjon om budgivning punkt 4, vedlagt i salgsoppgaven. Bud skal ikke ha en akseptfrist på mindre enn 30 minutter fra budet inngis. Bud med kortere akseptfrist enn 30 minutter kan bli avvist. For øvrig vises det til vedlagte forbrukerinformasjon om budgivning. Alle bud og budforhøyelser skal være skriftlig. I tillegg må legitimasjon være fremlagt, og budet skal signeres av budgiver. Vi oppfordrer til å inngi bud elektronisk, ved å trykke på "Gå til budgivning" på eiendommens hjemmeside på eie.no. Ved å benytte denne tjenesten vil vilkårene om legitimasjon og signatur fra budgiver være oppfylt. Som kjøper og selger hos EIE vil du få tilsendt budjournalen etter at handel er inngått. Dette innebærer at alle bud vil bli gjort kjent for partene i den endelige kjøpsavtalen. Øvrige budgivere kan be om å få en kopi av budjournalen i anonymisert form. Det er viktig at du gjør deg kjent med all informasjon om boligen, og at du har spurt om det du eventuelt lurer på, før du legger inn et bud.

Boligkjøperpakke
Eie har i samarbeid med If lansert et gunstig forsikringskonsept for deg som kunde. Dette innebærer at du får alle relevante dekninger inkludert i en pakke til en meget konkurransedyktig pris.
 
Kjøpere (ikke juridiske personer) har anledning til å tegne Boligkjøperpakken. Denne kan inkludere bl.a. husforsikring, innboforsikring, dobbel rente dekning, flytteforsikring og boligkjøperforsikring som gir deg juridisk bistand dersom du ønsker å reklamere på boligkjøpet. Boligkjøperpakken må senest tegnes på kontraktsmøte. Ta kontakt med megler for ytterligere informasjon.

Følgende gjelder der handel kommer i stand før 1. januar 2022
Solgt "som den er" - avhendingsloven (avhl.) § 3-9. Eiendommen selges "som den er" noe som innebærer at den selges i den stand den er under visning. For en kjøper betyr dette at selgers ansvar for eventuelle mangler er begrenset. Selv om eiendommen er solgt "som den er" kan det foreligge en mangel dersom boligen er i vesentlig dårligere stand enn hva kjøper kunne forvente ut fra den avtalte kjøpesummen og forholdene ellers. Et "som den er"- forbehold fritar heller ikke selger fra sin opplysningsplikt, og det kan foreligge en mangel hvis selger har holdt tilbake opplysninger om eiendommen som han kjente eller måtte kjenne til og som kjøper hadde grunn til å regne med å få (avhl. § 3-7). Det kan også foreligge en mangel dersom selger eller noen på hans vegne gjennom annonse, salgsoppgave eller annen markedsføring har gitt uriktige opplysninger om eiendommen (avhl. § 3-8).
En manglende eller en uriktig opplysning kan bare gjøres gjeldende mot selger dersom den har hatt innvirkning på den avtalen som er inngått. Alle interessenter oppfordres til å sette seg inn i vedlagte egenerklæring fra selger, samt til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Opplysninger i salgsoppgaven er godkjent av selger. Hele salgsoppgaven må gjennomgås grundig av interessenten(e). I tillegg oppfordres interessentene(e) til å sette seg inn i alle relevante dokumenter fra forretningsfører, f.eks. vedtekter, årsberetning, eventuelle husordensregler mv.

Følgende gjelder der handel kommer i stand etter 1. januar 2022
Eiendommen selges etter reglene i avhendingsloven. Eiendommen skal overleveres kjøper i tråd med det som er avtalt. Det er viktig at kjøper setter seg grundig inn i alle salgsdokumentene, herunder salgsoppgave, tilstandsrapport og selgers egenerklæring. Kjøper anses kjent med forhold som er tydelig beskrevet i salgsdokumentene. Forhold som er beskrevet i salgsdokumentene kan ikke påberopes som mangler. Dette gjelder uavhengig av om kjøper har lest dokumentene. Alle interessenter oppfordres til å undersøke eiendommen nøye, gjerne sammen med fagkyndig før bud inngis. Kjøper som velger å kjøpe usett kan ikke gjøre gjeldende som mangel noe han burde blitt kjent med ved undersøkelsen. Dersom det er behov for avklaringer, anbefaler vi at kjøper rådfører seg med eiendomsmegler eller en bygningssakyndig før det legges inn bud.

Hvis eiendommen ikke er i samsvar med det kjøperen må kunne forvente ut ifra alder, type og synlig tilstand, kan det være en mangel. Det samme gjelder hvis det er holdt tilbake eller gitt uriktige opplysninger om eiendommen og dette har virket inn på avtalen. En bolig som har blitt brukt i en viss tid, har vanligvis blitt utsatt for slitasje og skader kan ha oppstått. Slik bruksslitasje må kjøper regne med, og det kan avdekkes enkelte forhold etter overtakelse som nødvendiggjør utbedringer. Normal slitasje og skader som nødvendiggjør utbedring, er innenfor hva kjøper må forvente og vil ikke utgjøre en mangel. Boligen kan ha en mangel dersom det er avvik mellom opplyst og faktisk areal, forutsatt at avviket er på 2% eller mer og minimum 1 kvm. Ved beregning av et eventuelt prisavslag eller erstatning må kjøper selv dekke tap/kostnader opptil et beløp på kr 10 000 (egenandel). Dersom kjøper ikke er forbruker selges eiendommen «som den er», og selgers ansvar er da begrenset jf. avhl. § 3-9, 2. pktm. Informasjon om kjøpers undersøkelsesplikt, herunder oppfordringen om å undersøke eiendommen nøye, gjelder også for kjøpere som ikke anses som forbrukere.

Hvitvasking
Eiendomsmegler er underlagt lov om hvitvasking og tilhørende forskrift. Hvitvaskingsloven pålegger megler å gjennomføre kundetiltak av både selger og kjøper. Dersom kjøper ikke bidrar til at megler får gjennomført kundetiltak, og dette medfører at transaksjonen ikke kan gjennomføres eller blir forsinket misligholder kjøper avtalen. Dette vil kunne gi selger rettigheter etter avhendingsloven, herunder rett til å heve kjøpet og gjennomføre dekningssalg for kjøpers regning dersom misligholdet er vesentlig. I tilfeller der det er selger som ikke bidrar til at megler får gjennomført løpende kundetiltak underveis i oppdraget må megler stanse gjennomføringen av transaksjonen. Selger vil i så fall ha misligholdt sine forpliktelser, og kjøper vil kunne ha krav mot selger etter avhendingslovens bestemmelser om mislighold og forsinkelse.

Dersom kundetiltak ikke lar seg gjennomføre vil EIE eiendomsmegling ikke kunne bistå med handelen eller foreta oppgjør.

Avdeling
Mekleriet Vest AS
EIE Bergen Vest
Org. nr:823590342
Hallheimslien 12
5184 Olsvik
Tlf: 55 50 03 00, Fax:

Ansvarlig megler
Partner | Faglig leder | Eiendomsmegler MNEF Sebastian Eide

Saksbehandlere
Christine Terkelsen
EIE Bergen Vest
Eiendomsmeglerfullmektig MNEF
Mob: 93 43 37 10 / E-post: cte@eie.no

EIE Bergen Vest
/

Sett deg godt inn objektet og les salgsoppgaven nøye før du gir bud. Du kan klikke her for å lese mer om budgivingsprosessen.


Gå til budgivning
Valg av eiendomsmeglingsforetak skal være frivillig. Eiendomsmeglingsforetak kan ikke inngå oppdrag om eiendomsmegling dersom inngåelsen av oppdraget er satt som vilkår i avtale om annet enn eiendomsmegling, f.eks. tilbud om lån eller andre banktjenester, jf. Lov om eiendomsmegling § 6-3 (3).
Bilde 3 av Vestrepollsvegen 190
For mer om objektet
Vestrepollsvegen 190

Kontakt megler

Uansett hva du lurer på, svarer vi deg gjerne. Vi stiller bransjens høyeste krav til oss selv, og skreddersyr råd og løsninger for hver enkelt kunde.

Bilde av iphone som viser EIE-portalen
Få full oversikt
EIE portalen – ditt boligunivers

Du bruker en utdatert nettleser!

Internet Explorer er utdatert og ikke lenger offisielt støttet, og utgjør en stor sikkerhetsrisiko. Du bør avinstallere dette programmet og heller bruke Microsoft Edge, Mozilla Firefox, Google Chrome, Apple Safari eller andre nettlesere som oppdateres jevnlig.

Dersom du fortsetter å bruke nettsiden i Internet Explorer eller andre utdaterte nettlesere, kan du oppleve at nettsiden ser rar ut eller ikke fungerer i det hele tatt.

Les mer her: